Dodaj do ulubionych

Straż miejska

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 13:59
Jakie obowiązki powinna mieć Straż Miejska? Co sądzicie o dotychczasowej
działalności tego organu władzy w mieście?
Obserwuj wątek
    • Gość: strażak Re: Straż miejska IP: *.js.dial-in.ats.pl 15.02.02, 14:43
      na razie w radomiu straz miejska pełni funkcje mini policji politycznej.
      komendant strazy niejaki p. kiraga, który niedawno zrobił magistra (po nakazie
      partyjnym na partyjnej szkółce) jak wiadomo jest członkeim sld i jak kazdy
      wierny członek musi słuzyc swojej partii po ostatnie tchnienie.
      i podobnie było w kwestii likwiodacji szkół mechanicznych kiedy to straz
      miejska zastaraszała uczniów szkól mechnaicznych, nachodziła ich i namawiała
      zeby sie nie "stawiali" bo bedą mieli wieksze kłopoty.
      taka to własnie mamy staraz miejską w radomiu i jej komendanta
      ....panie kiraga weź sie pan do roboty a nie do polityki!!!!!!
      • Gość: radomian Re: Straż miejska IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:54
        Jakie masz dowody na to, że osoba ta kończyła szkołę z nakazu partyjnego? Jaka
        to szkoła? Powinieneś wiedzięć, że nie można pełnic funkcji mundurowych z
        przynością do parii. Czy zastanawiałeś sie kiedyś, że bieżesz odpowiedzialność
        za słowa. Przeczięż to pachie prokutaturą. Zastanów się co mówisz?
        • Gość: REJF Re: Straż miejska IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 15:15
          Gościu wyluzuj trochę...

A co do samego wątku - niedawno był na forum temat "Po co nam strasz miejska" -
          zapraszam do lektury

Darz bór Mirmiłku

> Jakie masz dowody na to, że osoba ta kończyła szkołę z nakazu partyjnego? Jaka
          > to szkoła? Powinieneś wiedzięć, że nie można pełnic funkcji mundurowych z
          > przynością do parii. Czy zastanawiałeś sie kiedyś, że bieżesz odpowiedzialność
          > za słowa. Przeczięż to pachie prokutaturą. Zastanów się co mówisz?

• Gość: radomian Re: Straż miejska IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 15:53
            Rejf nie chodziło mi o pytanie - po co?
            • Gość: REJF Re: Straż miejska IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 09:54
              Gość portalu: radomian napisał(a):

> Rejf nie chodziło mi o pytanie - po co?

No właśnie - po nic... :)))
              • Gość: radomian Re: Straż miejska IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 12:40
                rejf nie spadaj nie potrafisz się wypowiedzieć.

W dzisiejszej gazecie Starż Miejska została dostrzeżona w pozytywnym świetle.
                Nareście.
        • Gość: strazak Re: Straż miejska IP: 80.249.0.* 23.02.02, 23:37
          drogi Radomianie,
          dobrze wiem co mówię i biorę pełnąodpowiedzialnośc za to co mówię. jesli chcesz
          dowodów to zapytaj komendatna Kiragi jakie szkoły kończył , a następnie
          poszukaj w dokumentach tech szkół czy był taki uczeń.
          pozdrawiam i życze powodzenie ....choc jestem przekonany ze zdziwisz sie jak
          zobaczysz dokumenty tego pana
          • Gość: jack Re: Straż miejska IP: *.pilickanet.pl 27.02.02, 12:22
            drogi''strazaku''czy nie zauwazasz broniac kom.kirage,ze stoisz na przegranej
            pozycji.ten facet nie potrafi rozmawiac z ludzmi,jest zakomleksiony
            strasznie,brak mu oklady.bardzo przypomina mnie oficera sluzby
            bezpieczenstwa,ktory liznal troche ;;szkol;;kiraga jest bezpartyjny(jak kazdy
            straznik-ustawa zakazuje nalezenie do partii)ale przeciesz urban tez nie
            nalezal do partii.pozdrawiam.
            • Gość: strazak Re: Straż miejska IP: 80.249.0.* 03.03.02, 11:25
              ja wcale go nie bronie, wprost przeciwnie, chyba mnie nie zrozumiales dobrze.
              a ustawa o strazach gminnych wcale mu nie zabrania partyjniactwa, tyle ze on i
              tak uprawia je do przesady
              • Gość: jack Re: Straż miejska IP: *.pilickanet.pl 06.03.02, 19:11
                drogi ;strazaku;mysle ze tak slabego szefa ;czarnych;dawno nie bylo(kiedys byl
                niejaki rajkowski,o dziwo byly szef zomo).mam nadzieje ze po wyborach
                samorzadowych sytuacja sie zmieni.radomianie jak i sami straznicy tego
                oczekuja.dalej niech robia straznicy ;swoje;.pozdrawiam mego adwersarza.
    • Gość: mirkal Re: Straż miejska IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 14:01
      w obecnych latach nie jest istotne kto jaka kończy szkołę, ale jakią ma wiedzę,
      osobowośc, kreatywnośc, wizję pełnienia powierzonej funkcji.Straż miejska
      zamiast skupiać się na wyręczaniu policji powinna skupic się na wyegzekwowaniu
      od właścicieli posesji czystości, pomalowania elewacji,itp. Po ostrzeżeniu
      jeśli zakres prac koniecznych nie zostanie dokonany przez właścicela, UM zleca
      wykonanie tych prac firmie wyłonionej w przetargu a egzekucją komorniczą
      obciąża właścicela posesji
      • Gość: robsonka Re: Straż miejska IP: *.netia.pl 18.03.02, 15:30
        Droga(i) mirkal.
        W obecnych latach każesz malować ludziom elewacje domów bo sa brudne, nasyłać
        komorników na właścicieli posesji a może i zamykać do pierdla.
        Może powiesz skąd mają brać pieniądze na to, skoro ciężko utrzymać budynki w
        stanie nadającym się do mieszkania, tak aby się nie waliły.
        Wiesz ile w Radomiu płacą lokatorzy za wynajem mieszkań?
        Zastanów się nad tym o czym piszesz. Chyba gnębienie ludzi nabyłaś(eś) siedząc
        za biurkiem w UM i dłubiąc w nosie za dobrych czasów komuny i postkomuny?
        Co do Kiragi to myślę że jest twoim idolem.
        Być zakutym łbem, oto jest świetlisty cel życia.
    • Gość: Ania Re: Straż miejska IP: 213.77.109.* 21.03.02, 14:01
      Może straż miejska zajmie się w końcu prakowaniem samochodów pod szkołą
      budowlanką i mechanikiem na ulicy Kościuszki. Przechodzę tamtędy o 16,00 i
      jest wielką sztuką przebić się przez tabun zaparkowanych pokracznie samochodów
      (szczególnie gdy idę z dzieckiem w wózku. Kilkakrotnie zgłaszałam to już do
      straży, ale pozostało to bez skutku. ANNA ŁODYGOWSKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka