block-buster 14.12.05, 14:42 Glowa do gory,panie Jerzy.Dla mnie jest Pan wiecej wart,niz wszystkie kaczory swiata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: Nie chce się nazywać Urban IP: 195.124.114.* 15.12.05, 07:44 Komuna w urzedach wiecznie zywa, do sadu i gnoic ich do upadlego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.05, 07:56 ja proponuję żeby fani Urbana zmienili sobie masowo nazwisko na Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeży Urban Co do nadchodzących czasów IP: 213.17.226.* 15.12.05, 14:30 chyba po raz pierwszy to racja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Co do nadchodzących czasów IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 16.12.05, 01:28 ja znam ze 2 profesowrów Urbanów nijak nie związanych z Jerzym i są bardzo powazanymi naukowcami - smieszy mnie tepota na tej uczelni;) przepraszam.. Pan jest z TYCH Kowalskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta nie może - to ośmieszające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:20 nie może na Kaczyński bo to znowu ośmieszające Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Nie chce się nazywać Urban 16.12.05, 06:47 Byloby wspolne nazwisko, ale jego (Jerzego Urbana)inteligencji nikt nie osiagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uhaha Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.cable.mindspring.com 16.12.05, 07:37 > ja proponuję żeby fani Urbana zmienili sobie masowo nazwisko na Urban. DOBRE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa lubię rzeczy uściślone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 13:44 pan A Urban jest na V roku prawa a od kilkunastu lat używa pseudonimu.Tzn.ma lat....wiele i rozumiem,ze studiuje zaocznie.Po przeczytaniu początku artykulu miałam wrażenie ,że już w piaskownicy poslugiwał się pseudonimem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: lubię rzeczy uściślone IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 18:18 Eeeee.Moze ma 24 lata i od powiedzmy 12 roku zycia uzywa swojego nicka. Mnie to nie dziwi, bo jestem w podobnym wieku,skonczylem w asnie studia dzienne,a wiekszosc ludzi mowi do mnie Michu. Tak naprawde nie pamietaja jak mam rzeczywiscie na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lubię rzeczy uściślone IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:16 pseudo jest fajne niezaleznie od wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lubię rzeczy uściślone IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:15 wielu wielkich poetów ukrywało sie pod pseudonimami, każdy ma prawo uzywać pseudonimu, to ubogaca życie, mnie tez określaja po swojemu od wielu wielu lat i jest mi z tym dobrze, to zbliża ludzi, tylko przyjaciele zazwyczaj posługuja sie względem siebie pseudonimami, jest to cos fajnego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lueblak Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 08:06 Ustawa tworzy obostrzenia jak w socjalizmie a nie w państwie które uwąża się za demokratyczne!!!Ten kraj to dyktatura fundamentalistycznej prawicy i kleru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.12.05, 17:44 Gość portalu: lueblak napisał(a): > Ustawa tworzy obostrzenia jak w socjalizmie a nie w państwie które uwąża się za > > demokratyczne!!!Ten kraj to dyktatura fundamentalistycznej prawicy i kleru!!! a może powstała wcześniej i jest dyktaturą durnych sprzedawczyków lewków i rusofilów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniacz Re: Nie chce się nazywać Urban IP: 80.51.249.* 15.12.05, 08:29 Stary, rozważ przyjęcie nazwiska "Kaczyński". To inwestycja lepsza od trafnego zakupu akcji na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczyńska Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.pl / *.smsnet.pl 15.12.05, 18:45 Nie można sobie zmienić nazwiska na jakie się chce. Trzeba mieć jakieś argumenty, np. udowodnione pokrewieństwo. Nie tak łatwo zostać Kaczyńskim. I bez przesady - Kaczyńskich jest w Polsce ok. 10 000 - samo nazwisko nie robi wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 08:57 a może niech sobie zmieni na " Bernał " ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher jest dźezzi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:33 Niech sobie zmieni nazawisko na 'Beria' i będzie klavo <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nansen Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 01:31 Uuuuu, kochany, natychmiast zaprotestuje pociotek Bermana, bywszyj marszał Borowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Kwasidupka Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.cable.mindspring.com 16.12.05, 07:40 >a może niech sobie zmieni na " Bernał " ??? Ze niby kogos tam Bernał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.12.05, 09:07 Chyba cię pogięło, J.Urban to dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.12.05, 09:08 To a'propos tego pierwszego wpisu, chwalącego Jerzego Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc II [...] IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.05, 10:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Urban - piękne nazwisko! 15.12.05, 11:02 "Bernau"...a dlaczego nie np. Pruszkowski? Wybierasz sie do pracy na Zachód? W sumie smieszy ta sprawa, a facet, ktory chce zmienic nazwisko, powinien się przebadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Urban - piękne nazwisko! IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:21 Chęć korzystania z ustawowych praw (do czego może Ty nie masz zapału) podciągasz pod chorobę, która kwalifikuje sie do leczenia? Każdy powinien byc aktywny. A mi się nie podoba URBAN i tez bym je zmienił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.swan.ac.uk 15.12.05, 11:36 Mysle, ze w latach 80tych to nazwisko tez nie kojarzylo sie najlepiej o czym Pan Jerzy Urban usiluje nie pamietac. Mozliwe, ze przy jego pomocy mozna bylo zrobic jedynie niechlubna kariere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urban b. chcę się nazywać urban!! IP: *.acn.waw.pl 15.12.05, 11:49 nie wiem w czym miało by przeszkadzać to ze posiada si enazwisko Urban!!jaest takie samo jak każde inne!nie wspominając ze np na słowacji jest bardzo popularne!nie raz usłyszałem pytanie czy jesteś z urbanem spokrewniony?? I nad tym musi się zastanowić pan urban a. !! a nawet gdyby był to co oznacza to że jest gorszym człowiekiem??? jeżeli sie tak czuje musi mieć niezwykle niską samoocenę i mieć potężne kompleksy!!! dlatego proponuje panu adamowi-porzuć drogę sądową zapisz sie na kurs do terapety aby wzmocnił twoje ego!! to żaden wstyd!!!! pozdrawiam Urban bartek!!! nie z Tych urbanów- chociaż może?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurek Re: chcę się nazywać urban!! IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:31 Ma nie niską ale wysoką samoocenę, żeby sie pchać do sądu administracyjnego. Niedosc że go to będzie troche kosztowało (wiem cos o tym) to jeszcze może nie przynieść żadnych skutków. Może ty się identyfikujesz z urbanami ale nie każ tego robić wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: chcę się nazywać urban!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:59 Zastanawia mnie pochodzenia nazwiska URBAN bardzo czesto spotykane jest oprocz Polski rowniez w Czechach,Austrii,Słowacji,Słowenii a nawet w Niemczech.Nie widze w tym nazwisku nic dziwnego zwlaszcza,ze jest popularne nie tylko w Polsce.Jak mu nie pasuje Urban to niech sobie zmieni na Urbański wtedy co najwyzej beda go kojarzyc z tym z TVN-u.Ten Bernau to nazwa miasta!O tej nazwie jest kilka miast w Niemczech i Szwajcarii.Wedlug mnie ladniejsze byloby Bernstein lub Berman:) Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Zmień na Michnik to dopiero wstyd 15.12.05, 12:15 Ale rodzina dalej ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher_jest_dżezzi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:31 Adidas Urban Spice i tyle hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Na wszelki wypadek operacja plastyczna uszu... 15.12.05, 12:43 ... zeby mimo innego nazwiska ktos go jednak i tak nie skojarzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 12:45 > posiadanie nazwiska o niepolskim brzmieniu No to OK, bo "Urban", to po lacinie (czesto Zydzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:15 Piszesz,ze takie nazwisko czesto maja Zydzi???To wymien chociaz jednego!Akurat u Zydow to nie jest prawie wcale spotykane nazwisko.Rodzina Pana Jerzego Urbana nazywala sie URBACH,a po wojnie jak wielu Zydow zmienilo nazwisko na Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
jolawiatr Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 12:50 Ty - Urban z Lublina! Ciesz się, że to Jerzy Urban nie zapragnął zmienić nazwiska, kiedy dowiedział się, że nosi je również jakiś palant. Aby nie myślano, że masz z nim jakies powiązania rodzinne to może i korektę uszu wreszcie sobie zrobi jeśli i ty masz odstające. On jednak przynajmniej coś ma między tymi uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik komentujecie a nie wiecie dlaczego "bernau" 15.12.05, 12:54 na przełomie lat 80 i 90 lecial w naszej tv czeski film o kosmitach z przyszłości ktorzy cofaja sie w nasze czasy. zepsul im sie ich megakomputer,a naprawic go moze tylko jego twórca niejaki Adam Bernau, w tym czasie urwis ze szkoły podstawowej, nie mający jeszcze nic z przyszłego geniusza. tez mam kolege adama którego nazywamy "Bernał" Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To nie był film o kosmitach ! 16.12.05, 03:02 Tytuł fimu to "Návštěvníci" (Goście), 1983 znany też pod tytułem "Ekspedycja Adam 84" świetna komedia nie tylko dla dzieci ! Strona (z fragmentami filmu) www.akademik.cz/navstevnici/ "Jest rok 2484, Centralny Mózg Ludzkości (CML) ogłasza alarm, Ziemi grozi zderzenie z meteorytem i zagłada 60% populacji. Jednym z zabierających głos w dyskusji "Co robić ?" jest profesor (akademik) Richard prawie fanatycznie zachwycający się wielkim matematykiem z XX wieku Adamem Bernauem. Twierdzi on, że geniusz ten w swoich wspomnieniach opisał jak to, odkrył w młodości prosty sposób jak przesuwać w czasie i przestrzeni całe kontynenty i planety. Jednak zapiski i obliczenia Mistrza spłonęły podczas pożaru w domu jego rodziców. Profesor Richard wnioskuje odbycie podróży w czasie do roku 1984 - do momentu bezpośrednio przed pożarem u Bernauw i w błyskawicznej akcji zabrać zeszyty z notatkami i obliczeniami. Projekt zostaje przegłosowany przez Radę Ziemi i ekspedycja ADAM 84 złożona z najlepszych fachowców włącznie z akademikiem Richardem wyposażona w najlepszą technikę swoich czasów (zamaskowaną w postaci urządzeń z przeszłosci) wyrusza w podróż w czasie do roku 1984 ... Niestety już na początku zaczynają się schody, ekspedycja dociera do płonącego domu Adama Bernaua, niestety zeszytu nie ma w miejscu opisanym w wspomnieniach geniusza ... Wszystko co jest potem, wynika z niedokładnej znajomości miejscowych zwyczajów i szczegółów życia sprzed 500 lat. Geniusz okazuje się być młodym chłopakiem, któremu nie w głowie nauka, akademik Richard zaczyna dochodzić do wniosku, że jego obiekt uwielbienia nie wymyślił żadnej metody przesuwania planet ... Kolejne śmieszne przygody wynikają z dziur w wiedzy o szczegółach życia XX wieku. Na końcu okazuje się, że doskonały CML się mylił, po prostu stał krzywo a został naprawiony pudełkiem zapałek przez Aloisa Drhlika zabranego z przeszłości przez ekspedycję - Wielkiego Nauczyciela (w "cywilu" popijającego chłopka roztropka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 18:19 Ma miedzy uszami...wodoglowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koo Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:35 tak..... J. Urban ma między uszami nitkę zeby nie odpadły haha Odpowiedz Link Zgłoś
u3manka5 Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 12:53 Adam a dlaczego nie wybierzesz sobie nazwiska Dupek,Pipa,Glab lub Cwok ladnie by bylo Buc.Gdybym byl twiom ojcem to przestal bys wydziwiac.To nie nazwisko swiadczy o czlowieku a jego czyny,godnosc zycie.Zastanow sie chlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. R. Urban IP: *.nic.rlp / *.nic.rlp.de 15.12.05, 13:13 Sa tez pozytywne przyklady Urbanów, np. pisarz Raphael Urban (1893-1972) z Glogówka, znany powrzechnie jako "Slaski Sokrates"..... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 niech zmieni i imie koniecznie 15.12.05, 13:24 nie jest wart ciec noszenia nazwiska Urban.a imie najlepiej na Karol jakze to na czasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: niech zmieni i imie koniecznie IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:45 nie jestes wart korzystania z wolności słowa skoro go naduzywasz, a od Karola to sie odwal cieciu, nie jestes godny nawet wynmawiac tego imienia, najlepiej to sie wyprowadz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: niech zmieni i imie koniecznie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 16.12.05, 09:52 uspokój się, ty katoliku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman był i papież Urban panie student n/t. IP: *.lublin.mm.pl 15.12.05, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 13:25 Panie Adamie tragedią byłoby dopiero gdyby nazywal sie pan Kaczyński, Ziobro czy Wasserman. Serdeczne pozdrawiam zarówno pana Adama jak i pana Jerzego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech Niemożliwe stało się możliwe IP: *.sm-rozstaje.pl 15.12.05, 13:27 "obraźliwych napisów na murach "Urban - złodziej", "Urban - oszust", "Urban - Żyd"" Dziś rano w Gazecie Wyborczej napis "... - Żyd" uznano za _obraźliwy_. Antysemici w GW, nie myślałem, że tego dożyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk oj, nie dziwię sie mu ;) IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.05, 13:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus studenciku płytki z ciebie człeczek IP: *.kim.pl 15.12.05, 13:43 tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: studenciku płytki z ciebie człeczek IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:48 a głębokośc twojej wypowiedzi poruszyła miliony, zostan naszym Konradem Walenrodem i prowadz do zwycięstwa wodzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TADEK Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:18 "Panie" Urban czas na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałef bejs Re: URBACH!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 15.12.05, 14:22 tak się nazywa J.Urban Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie chce się nazywać Urban IP: 80.72.197.* 15.12.05, 14:47 dyrektor najlepszej szkoły średniej w Polsce (XIII LO Szczecin) nazywa się Cezary URBAN - i jest to nazwisko zdecydowania pozytywnie kojarzone w regionie - może trzeba się przeprowadzić do Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aHorn Bernau? To koło Berlina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.12.05, 14:51 Jeśli panu A. Urbanowi nie podoba się nazwisko Urban, bo widuje napisy Urban-Żyd, to pragnę go powiadomić, że Bernau to miasto koło Berlina - a nazwiska wywodzące się o nazw miast są w dużej części żydowskie (porównaj - demonstracyjnie żydowski pseudonim red. Konstantego Geberta). Z drugiej strony, kilku papieży nosiło imię Urban - więc pan A. Urban powinien zauważyć, że napis Urban=Żyd i tak jest absurdalny i posądzenie o żydowstwo nie powinno mu przeszkadzać. A poza tym: gdyby tak wszyscy noszący nazwisko Kaczyński, Kwaśniewski, Michnik, Balcerowicz, Strąk, Pieronek zaczęli sobie zmieniać nazwiska, nasze sądy nie miałyby nic innego do roboty - a wtedy Kaczyńscy, Dorn i Ziobro musieliby z systemu doraźnego przejść na rozstrzeliwanie bez wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 15:14 ja jak bym mógł zmienic nzwisko to zamieniłbym je na Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pip Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.chello.pl 15.12.05, 15:38 "urban - żyd" to rzeczywiście obraźliwy napis w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobroradziej Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:47 Ty nie zmieniaj nazwiska. Ty się ucz i pracuj , abyś głąbie kapuściany doszedł do tego, do czego dozsli obaj wymienieni przez Ciebie Urbanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:41 co za kumunistyczne podejście do pracy, a do czegóż takiego doszli Ci dwaj, znienawidzeni prezez wiekszość społeczeństwa, wielcy hipokryci tego świata, co ty, zona jednego z nich? haha Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Adolf Dupa 15.12.05, 16:25 Dosc stary kawal: Przychodzi Adolf Dupa do odpowiedniegu urzedu i go pytaja: - To chce pan sobie zmienic nazwisko? - Nie, imie. Odpowiedz Link Zgłoś