Dodaj do ulubionych

Nie chce się nazywać Urban

14.12.05, 14:42
Glowa do gory,panie Jerzy.Dla mnie jest Pan wiecej wart,niz wszystkie kaczory
swiata.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Nie chce się nazywać Urban IP: 195.124.114.* 15.12.05, 07:44
      Komuna w urzedach wiecznie zywa, do sadu i gnoic ich do upadlego
      • Gość: aron Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.05, 07:56
        ja proponuję żeby fani Urbana zmienili sobie masowo nazwisko na Urban.
        • Gość: hehe nich sobie zmieni na kaczyński IP: 83.11.144.* 15.12.05, 13:26
          • Gość: Jeży Urban Co do nadchodzących czasów IP: 213.17.226.* 15.12.05, 14:30
            chyba po raz pierwszy to racja.....
            • Gość: buhaha Re: Co do nadchodzących czasów IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 16.12.05, 01:28
              ja znam ze 2 profesowrów Urbanów nijak nie związanych z Jerzym i są bardzo
              powazanymi naukowcami - smieszy mnie tepota na tej uczelni;)
              przepraszam.. Pan jest z TYCH Kowalskich?
          • Gość: esteta nie może - to ośmieszające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:20
            nie może na Kaczyński bo to znowu ośmieszające
        • alex-alexander Re: Nie chce się nazywać Urban 16.12.05, 06:47
          Byloby wspolne nazwisko, ale jego (Jerzego Urbana)inteligencji nikt nie
          osiagnie.
        • Gość: Uhaha Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.cable.mindspring.com 16.12.05, 07:37
          > ja proponuję żeby fani Urbana zmienili sobie masowo nazwisko na Urban.
          DOBRE!
      • Gość: ciekawa lubię rzeczy uściślone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 13:44
        pan A Urban jest na V roku prawa a od kilkunastu lat używa pseudonimu.Tzn.ma
        lat....wiele i rozumiem,ze studiuje zaocznie.Po przeczytaniu początku artykulu
        miałam wrażenie ,że już w piaskownicy poslugiwał się pseudonimem
        • Gość: Michu Re: lubię rzeczy uściślone IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 18:18
          Eeeee.Moze ma 24 lata i od powiedzmy 12 roku zycia uzywa swojego nicka. Mnie
          to nie dziwi, bo jestem w podobnym wieku,skonczylem w asnie studia dzienne,a
          wiekszosc ludzi mowi do mnie Michu. Tak naprawde nie pamietaja jak mam
          rzeczywiscie na imie.
          • Gość: gosc Re: lubię rzeczy uściślone IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:16
            pseudo jest fajne niezaleznie od wieku
        • Gość: gosc Re: lubię rzeczy uściślone IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:15
          wielu wielkich poetów ukrywało sie pod pseudonimami, każdy ma prawo uzywać
          pseudonimu, to ubogaca życie, mnie tez określaja po swojemu od wielu wielu lat
          i jest mi z tym dobrze, to zbliża ludzi, tylko przyjaciele zazwyczaj posługuja
          sie względem siebie pseudonimami, jest to cos fajnego,
    • Gość: lueblak Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 08:06
      Ustawa tworzy obostrzenia jak w socjalizmie a nie w państwie które uwąża się za
      demokratyczne!!!Ten kraj to dyktatura fundamentalistycznej prawicy i kleru!!!
      • Gość: pik Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.12.05, 17:44
        Gość portalu: lueblak napisał(a):

> Ustawa tworzy obostrzenia jak w socjalizmie a nie w państwie które uwąża się
        za
        >
        > demokratyczne!!!Ten kraj to dyktatura fundamentalistycznej prawicy i kleru!!!

a może powstała wcześniej i jest dyktaturą durnych sprzedawczyków lewków i
        rusofilów
    • Gość: pieniacz Re: Nie chce się nazywać Urban IP: 80.51.249.* 15.12.05, 08:29
      Stary, rozważ przyjęcie nazwiska "Kaczyński". To inwestycja lepsza od trafnego
      zakupu akcji na giełdzie.
      • Gość: Kaczyńska Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.pl / *.smsnet.pl 15.12.05, 18:45
        Nie można sobie zmienić nazwiska na jakie się chce. Trzeba mieć jakieś
        argumenty, np. udowodnione pokrewieństwo. Nie tak łatwo zostać Kaczyńskim.

I bez przesady - Kaczyńskich jest w Polsce ok. 10 000 - samo nazwisko nie robi
        wrażenia.
    • Gość: ktosia Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 08:57
      a może niech sobie zmieni na " Bernał " ???
      • Gość: moher jest dźezzi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:33
        Niech sobie zmieni nazawisko na 'Beria' i będzie klavo <lol>
        • Gość: nansen Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 01:31
          Uuuuu, kochany, natychmiast zaprotestuje pociotek Bermana, bywszyj marszał Borowski
      • Gość: Jola Kwasidupka Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.cable.mindspring.com 16.12.05, 07:40
        >a może niech sobie zmieni na " Bernał " ???
        Ze niby kogos tam Bernał?
    • Gość: magi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.12.05, 09:07
      Chyba cię pogięło, J.Urban to dno!
      • Gość: magi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.12.05, 09:08
        To a'propos tego pierwszego wpisu, chwalącego Jerzego Urbana
        • Gość: Gosc II [...] IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.05, 10:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • janbezziemi Urban - piękne nazwisko! 15.12.05, 11:02
            "Bernau"...a dlaczego nie np. Pruszkowski? Wybierasz sie do pracy na Zachód? W
            sumie smieszy ta sprawa, a facet, ktory chce zmienic nazwisko, powinien się
            przebadac.
            • Gość: gosc Re: Urban - piękne nazwisko! IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:21
              Chęć korzystania z ustawowych praw (do czego może Ty nie masz zapału)
              podciągasz pod chorobę, która kwalifikuje sie do leczenia? Każdy powinien byc
              aktywny. A mi się nie podoba URBAN i tez bym je zmienił. Pozdrawiam
    • Gość: xp Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.swan.ac.uk 15.12.05, 11:36
      Mysle, ze w latach 80tych to nazwisko
      tez nie kojarzylo sie najlepiej o
      czym Pan Jerzy Urban usiluje nie
      pamietac.
      Mozliwe, ze przy jego pomocy mozna
      bylo zrobic jedynie niechlubna kariere.
    • Gość: urban b. chcę się nazywać urban!! IP: *.acn.waw.pl 15.12.05, 11:49
      nie wiem w czym miało by przeszkadzać to ze posiada si enazwisko Urban!!jaest
      takie samo jak każde inne!nie wspominając ze np na słowacji jest bardzo
      popularne!nie raz usłyszałem pytanie czy jesteś z urbanem spokrewniony??

I nad tym musi się zastanowić pan urban a. !!
      a nawet gdyby był to co oznacza to że jest gorszym człowiekiem???
      jeżeli sie tak czuje musi mieć niezwykle niską samoocenę i mieć potężne kompleksy!!!
      dlatego proponuje panu adamowi-porzuć drogę sądową zapisz sie na kurs do
      terapety aby wzmocnił twoje ego!!
      to żaden wstyd!!!!

pozdrawiam

Urban bartek!!!
      nie z Tych urbanów- chociaż może??
      • Gość: kurek Re: chcę się nazywać urban!! IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:31
        Ma nie niską ale wysoką samoocenę, żeby sie pchać do sądu administracyjnego.
        Niedosc że go to będzie troche kosztowało (wiem cos o tym) to jeszcze może nie
        przynieść żadnych skutków. Może ty się identyfikujesz z urbanami ale nie każ
        tego robić wszystkim.
      • Gość: goldi Re: chcę się nazywać urban!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:59
        Zastanawia mnie pochodzenia nazwiska URBAN bardzo czesto spotykane jest oprocz
        Polski rowniez w Czechach,Austrii,Słowacji,Słowenii a nawet w Niemczech.Nie
        widze w tym nazwisku nic dziwnego zwlaszcza,ze jest popularne nie tylko w
        Polsce.Jak mu nie pasuje Urban to niech sobie zmieni na Urbański wtedy co
        najwyzej beda go kojarzyc z tym z TVN-u.Ten Bernau to nazwa miasta!O tej nazwie
        jest kilka miast w Niemczech i Szwajcarii.Wedlug mnie ladniejsze byloby
        Bernstein lub Berman:)
    • janul1 Zmień na Michnik to dopiero wstyd 15.12.05, 12:15
      Ale rodzina dalej ta sama.
    • Gość: moher_jest_dżezzi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:31
      Adidas Urban Spice i tyle hehehe
    • pyosalpinx Na wszelki wypadek operacja plastyczna uszu... 15.12.05, 12:43
      ... zeby mimo innego nazwiska ktos go jednak i tak nie skojarzyl.
    • palec1 Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 12:45
      > posiadanie nazwiska o niepolskim brzmieniu
      No to OK, bo "Urban", to po lacinie (czesto Zydzi).
      • Gość: goldi Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:15
        Piszesz,ze takie nazwisko czesto maja Zydzi???To wymien chociaz jednego!Akurat
        u Zydow to nie jest prawie wcale spotykane nazwisko.Rodzina Pana Jerzego Urbana
        nazywala sie URBACH,a po wojnie jak wielu Zydow zmienilo nazwisko na Urban.
    • jolawiatr Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 12:50
      Ty - Urban z Lublina! Ciesz się, że to Jerzy Urban nie zapragnął zmienić
      nazwiska, kiedy dowiedział się, że nosi je również jakiś palant. Aby nie
      myślano, że masz z nim jakies powiązania rodzinne to może i korektę uszu
      wreszcie sobie zrobi jeśli i ty masz odstające. On jednak przynajmniej coś ma
      między tymi uszami.
      • vitmik komentujecie a nie wiecie dlaczego "bernau" 15.12.05, 12:54
        na przełomie lat 80 i 90 lecial w naszej tv czeski film o kosmitach z
        przyszłości ktorzy cofaja sie w nasze czasy. zepsul im sie ich megakomputer,a
        naprawic go moze tylko jego twórca niejaki Adam Bernau, w tym czasie urwis ze
        szkoły podstawowej, nie mający jeszcze nic z przyszłego geniusza.
        tez mam kolege adama którego nazywamy "Bernał"
        • absurdello To nie był film o kosmitach ! 16.12.05, 03:02
          Tytuł fimu to "Návštěvníci" (Goście), 1983 znany też pod tytułem "Ekspedycja
          Adam 84"
          świetna komedia nie tylko dla dzieci !

Strona (z fragmentami filmu) www.akademik.cz/navstevnici/

"Jest rok 2484, Centralny Mózg Ludzkości (CML) ogłasza alarm, Ziemi grozi
          zderzenie z meteorytem i zagłada 60% populacji.
          Jednym z zabierających głos w dyskusji "Co robić ?" jest profesor (akademik)
          Richard prawie fanatycznie zachwycający się wielkim matematykiem z XX wieku
          Adamem Bernauem. Twierdzi on, że geniusz ten w swoich wspomnieniach opisał jak
          to, odkrył w młodości prosty sposób jak przesuwać w czasie i przestrzeni całe
          kontynenty i planety. Jednak zapiski i obliczenia Mistrza spłonęły podczas
          pożaru w domu jego rodziców. Profesor Richard wnioskuje odbycie podróży w
          czasie do roku 1984 - do momentu bezpośrednio przed pożarem u Bernauw i w
          błyskawicznej akcji zabrać zeszyty z notatkami i obliczeniami.
          Projekt zostaje przegłosowany przez Radę Ziemi i ekspedycja ADAM 84 złożona z
          najlepszych fachowców włącznie z akademikiem Richardem wyposażona w najlepszą
          technikę swoich czasów (zamaskowaną w postaci urządzeń z przeszłosci) wyrusza w
          podróż w czasie do roku 1984 ...
          Niestety już na początku zaczynają się schody, ekspedycja dociera do płonącego
          domu Adama Bernaua, niestety zeszytu nie ma w miejscu opisanym w wspomnieniach
          geniusza ...
          Wszystko co jest potem, wynika z niedokładnej znajomości miejscowych zwyczajów
          i szczegółów życia sprzed 500 lat. Geniusz okazuje się być młodym chłopakiem,
          któremu nie w głowie nauka, akademik Richard zaczyna dochodzić do wniosku, że
          jego obiekt uwielbienia nie wymyślił żadnej metody przesuwania planet ...
          Kolejne śmieszne przygody wynikają z dziur w wiedzy o szczegółach życia XX
          wieku.

Na końcu okazuje się, że doskonały CML się mylił, po prostu stał krzywo a
          został naprawiony pudełkiem zapałek przez Aloisa Drhlika zabranego z
          przeszłości przez ekspedycję - Wielkiego Nauczyciela (w "cywilu" popijającego
          chłopka roztropka).

• Gość: Michu Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 18:19
        Ma miedzy uszami...wodoglowie
      • Gość: koo Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:35
        tak..... J. Urban ma między uszami nitkę zeby nie odpadły haha
    • u3manka5 Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 12:53
      Adam a dlaczego nie wybierzesz sobie nazwiska Dupek,Pipa,Glab lub Cwok ladnie
      by bylo Buc.Gdybym byl twiom ojcem to przestal bys wydziwiac.To nie nazwisko
      swiadczy o czlowieku a jego czyny,godnosc zycie.Zastanow sie chlopie.
      • Gość: A.S. R. Urban IP: *.nic.rlp / *.nic.rlp.de 15.12.05, 13:13
        Sa tez pozytywne przyklady Urbanów, np. pisarz Raphael Urban (1893-1972) z
        Glogówka, znany powrzechnie jako "Slaski Sokrates".....
        • janosik6 niech zmieni i imie koniecznie 15.12.05, 13:24
          nie jest wart ciec noszenia nazwiska Urban.a imie najlepiej na Karol jakze to
          na czasie..
          • Gość: Karol Re: niech zmieni i imie koniecznie IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:45
            nie jestes wart korzystania z wolności słowa skoro go naduzywasz, a od Karola
            to sie odwal cieciu, nie jestes godny nawet wynmawiac tego imienia, najlepiej
            to sie wyprowadz
            • Gość: kijek Re: niech zmieni i imie koniecznie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 16.12.05, 09:52
              uspokój się, ty katoliku
        • Gość: bosman był i papież Urban panie student n/t. IP: *.lublin.mm.pl 15.12.05, 17:47
    • maciek9940 Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 13:25
      Panie Adamie tragedią byłoby dopiero gdyby nazywal sie pan Kaczyński, Ziobro
      czy Wasserman.

Serdeczne pozdrawiam zarówno pana Adama jak i pana Jerzego.
    • Gość: Krociech Niemożliwe stało się możliwe IP: *.sm-rozstaje.pl 15.12.05, 13:27
      "obraźliwych napisów na murach "Urban - złodziej", "Urban - oszust", "Urban - Żyd""

Dziś rano w Gazecie Wyborczej napis "... - Żyd" uznano za _obraźliwy_.
      Antysemici w GW, nie myślałem, że tego dożyję.
    • Gość: antyk oj, nie dziwię sie mu ;) IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.12.05, 13:39
    • Gość: zeus studenciku płytki z ciebie człeczek IP: *.kim.pl 15.12.05, 13:43
      tyle!
      • Gość: aaaa Re: studenciku płytki z ciebie człeczek IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:48
        a głębokośc twojej wypowiedzi poruszyła miliony, zostan naszym Konradem
        Walenrodem i prowadz do zwycięstwa wodzu
    • Gość: TADEK Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:18
      "Panie" Urban czas na śmietnik historii.
      • Gość: ałef bejs Re: URBACH!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 15.12.05, 14:22
        tak się nazywa J.Urban
    • Gość: gosc Re: Nie chce się nazywać Urban IP: 80.72.197.* 15.12.05, 14:47
      dyrektor najlepszej szkoły średniej w Polsce (XIII LO Szczecin) nazywa się
      Cezary URBAN - i jest to nazwisko zdecydowania pozytywnie kojarzone w regionie -
      może trzeba się przeprowadzić do Szczecina?
    • Gość: aHorn Bernau? To koło Berlina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.12.05, 14:51
      Jeśli panu A. Urbanowi nie podoba się nazwisko Urban, bo widuje napisy
      Urban-Żyd, to pragnę go powiadomić, że Bernau to miasto koło Berlina - a
      nazwiska wywodzące się o nazw miast są w dużej części żydowskie (porównaj -
      demonstracyjnie żydowski pseudonim red. Konstantego Geberta). Z drugiej strony,
      kilku papieży nosiło imię Urban - więc pan A. Urban powinien zauważyć, że napis
      Urban=Żyd i tak jest absurdalny i posądzenie o żydowstwo nie powinno mu
      przeszkadzać.

A poza tym: gdyby tak wszyscy noszący nazwisko Kaczyński, Kwaśniewski, Michnik,
      Balcerowicz, Strąk, Pieronek zaczęli sobie zmieniać nazwiska, nasze sądy nie
      miałyby nic innego do roboty - a wtedy Kaczyńscy, Dorn i Ziobro musieliby z
      systemu doraźnego przejść na rozstrzeliwanie bez wyroku.
    • ksiaze.ciemnogrodu Re: Nie chce się nazywać Urban 15.12.05, 15:14
      ja jak bym mógł zmienic nzwisko to zamieniłbym je na Rydzyk
    • Gość: pip Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.chello.pl 15.12.05, 15:38
      "urban - żyd" to rzeczywiście obraźliwy napis w tym kraju
    • Gość: dobroradziej Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:47
      Ty nie zmieniaj nazwiska. Ty się ucz i pracuj , abyś głąbie kapuściany
      doszedł do tego, do czego dozsli obaj wymienieni przez Ciebie
      Urbanowie.
      • Gość: haha Re: Nie chce się nazywać Urban IP: *.it-net.pl 15.12.05, 20:41
        co za kumunistyczne podejście do pracy, a do czegóż takiego doszli Ci dwaj,
        znienawidzeni prezez wiekszość społeczeństwa, wielcy hipokryci tego świata, co
        ty, zona jednego z nich? haha
    • johnny_p Adolf Dupa 15.12.05, 16:25
      Dosc stary kawal:

Przychodzi Adolf Dupa do odpowiedniegu urzedu i go pytaja:
      - To chce pan sobie zmienic nazwisko?
      - Nie, imie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka