Dodaj do ulubionych

pranie mózgu

27.03.10, 18:58
Miłość- co to u licha jest? Na czym polega? Jak długo trwa? Jak odróżnić miłość od
przywiązania, przyjaźni? Skąd wiemy,że kochamy? Jakie rodzaje miłości możemy
wyróżnić?
Czy majac naście lat można kochać prawdziwie? Gdzie leży granica pomiędzy miłością i
zauroczeniem?
Obserwuj wątek
    • mady_ Re: pranie mózgu 27.03.10, 19:13
      Miłość – złożone, trudne do zdefiniowania zjawisko, często utożsamiane z
      uczuciem, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu),
      połączonej z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć
      pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia. Zwykle jest okazywana przez
      próby uszczęśliwiania kochanej osoby.

nie ma miłości bez przyjaźni , tylko zauroczenie .

wiesz, że kochasz , jeśli tęsknisz za daną osobą , liczy się dla ciebie jej
      dobro . pragniesz ją uszczęśliwić , kiedy tylko możesz . robisz wszystko , aby
      tej drugiej osobie było jak najlepiej, czasami nawet nie biorąc pod uwagę dobro
      własne .

niektórzy zakochują się będąc nastolatkiem . ale przeważnie jest to jedynie
      zauroczenie .

myślę , że trochę ułatwiłam ci sprawę .
      • playtime Re: mady_ 27.03.10, 19:20
        Dziękuję...
        • playtime Re: mady_ 27.03.10, 21:23
          aleee "kochać to nie znaczy zawsze to samo...inaczej jest z tatą a inaczej z mamą..."
    • mandy65 Re: pranie mózgu 27.03.10, 21:28
      Miłość - jedno wielkie gó*no
      • playtime Re: mandy65 27.03.10, 21:36
        Do tej pory myślałam,że gów..no-inaczej zwane kałem, to taka mazia o brązowawym
        zabarwieniu...poza tym gów.no to rzecz---nie istnieje rzecz zwana miłością...
    • elliot Re: pranie mózgu 27.03.10, 21:29
      joł playtime big_grin

jakoś dziś nie mogę się skupić, ale odpowiem na przed ostatnie pytanie. w wieku
      nastu lat według mnie nie kocha się prawdziwie. jest to zaledwie zauroczenie w
      porównaniu z prawdziwą miłością, którą w dorosłym życiu odnajdziemy (lub wcześniej)
      • playtime Re: elliot 27.03.10, 21:33
        Joł elliot! Kupę lat...
        • nastolatkak93 Re: elliot 27.03.10, 21:37
          miłość to ściema .;/
        • elliot Re: elliot 27.03.10, 21:42
          haha, jak tam nasz plan naprawczy?

wracając do tematu...

miłość to wspaniałe coś, które może bardzo zranić ;d

o dżizas, za dużo wrażeń nie myślę...

dziś moja koleżanka płakała bo jej były napisał esem `cześć`, miłość rani choć
          ja jeszcze tego nie przeżyłam... w sensie nie płakałam przez złamane serce
          • dio223 Re: elliot 27.03.10, 21:56
            dzisiaj nie myślę więc jeśli napiszę bzdury to z góry sorry wink
            nie wiem czym jest miłość. nie doświadczyłam jej nigdy. oczywiście wiem czym
            jest miłość rodzica do dziecka itp, ale taka między chłopakiem a dziewczyną to nie.
            zapewne jest to coś pięknego, a zarazem potrafiącego zranić jak cholera, ale nie
            mnie się na ten temat wypowiadać .
            uważam jednak że miłość, gdy ma sie naście lat jest bzdurą, ale tego też nie
            wiem na pewno xd
            • duuumi Re: elliot 27.03.10, 21:58
              Miłośc istnieje, trzeba jej tylko szukac, Może trwać całe zycie, może być przelotna. Gdy się
              zakochujemy, po prostu to czujemy. Mamy miłe motylki w brzuchu - w trakcie
              zauroczenia dana osoba przypada nam do gustu tylko pod wzgledem wygladu, badz
              charakteru. Nie jest to prawdziwa miłość tylko sympatia, obiekt naszych westchnień.
              Moznaby rzec, że zauroczyłam sie w Justinie Bieberze, po prostu go uwielbiam : D.
            • playtime Re: dio223 27.03.10, 21:59
              Jesteś...wielki come back dio...Hej!
              ps. zapomniałam o mailuuncertain wybacz.
          • playtime Re: elliot 27.03.10, 21:56
            Taaak, a ja jakaś "zimna" jestem, nie potrafię się zakochać cokolwiek to znaczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka