Dodaj do ulubionych

Ciepłe Borki

05.01.06, 13:39
Na zajęcia w rękawiczkach?
Całkiem jak w Kolegium Polsko-Ukraińskim w ostatniej sali na prawo na
parterze. Też w rękawiczkach, a przede wszystkim w kurtkach się siedziało
(mialam tam na studiach sporo zajęć). Ciekawe, czy coś się zmieniło w tym
względzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ILONA Re: Ciepłe Borki IP: *.telia.com 05.01.06, 13:58
      Dobrze ze ogrzewanie zaczelo dzialac teraz,a nie w maju,lub jak dzieci zaczna
      wakacje by w listopadzie wylaczyc.GRATULUJE POMYSLU!!!
    • Gość: wieśniak Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:59
      A to ciekawe? Czyżby również Kolegium sięgała władza z Bork. A my planowaliśmy
      do Waszego kolegium wysłać w celach edukacyjnych naszego przewodniczącego
      komisji oświatowej E. Łaskawskiego. Biedne chłopisko: ani cytate, ani pisate i
      na dodatek jeszcze zmarznie.
      • Gość: Wolak Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:07
        E.Łaskawskiego do Kolegium? Jemu trzeba przypieprzyć kolegium za zaglądanie do
        korespondencji prywatnych, za nieterminowe wypłacanie rent. Toć to wolańska
        przybłęda, listonosz- głąb.
      • stachenka Re: Ciepłe Borki 05.01.06, 23:24
        Do naszego Kolegium?
        Jakby co, to ja się nie poczuwam. Żadne ono tam moje. UMCS utrzymuje - UMCS
        korzysta z sal. A ja byłam tylko robaczek-student (UMCSu, a nie Kolegium).
      • Gość: gościu Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 17:22
        Swięta prawda !!!!!!!!!!!!
      • Gość: normalny Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:01
        dobrze że ty jesteś czytaty i pisaty. lech kultury osobistej, inteligencji,
        taktu czytatego i pisatego oraz wielkiego katolika ni hu hu
    • Gość: ziom Re: Ciepłe Borki IP: 80.51.249.* 05.01.06, 22:12
      autorka tekstu nie odrobiła pracy: może i prof. Miodek każe odmieniać Borki (do Borek) ale jeśli chodzi o te Borki to mówi się: jadę do Bork a nie do Borek. Kobieto, prawdopodobnie nigdy tu nie byłaś a tekst walnęłaś na telefon.
      • Gość: Borkowiak Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:38
        Hej Ziom! Już raz pisałem, że czy do Bork, czy do Borek, to i tak i tak do
        wielkiego dziadostwa.
        • Gość: normalny Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:04
          dziadostwem to jesteś ty i to jeszcze jakim !!!!!!!, tak się prezentować. a
          skąd ty waść twoja mać. jeszcze słoma z butów wyłazi a jaki już inteligent,
          mieszczuch .FE FE FE.
      • Gość: B(l)ond Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:27
        Była, była, wierny fanie prof.Miodka...
    • Gość: wójt gminy Borki Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:45
      Panie Premierze! Spodobał mi się Pana pomysł skracania roku szkolnego. Chcę
      jednak zaproponować skracanie roku szkolnego poprzez zawieszenie zajęć w zimie.
      Nie będę miał problemu z ogrzewaniem tych nauczycielów darmozjadów. Chcą
      pobory, wyrównania i na dodatek jeszcze dogodne warunki pracy- a budżet
      przecież nie z gumy.
    • Gość: nauczyciel Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:08
      W artykule pada stwierdzenie,że szkoły w gminie Borki odwiedził wizytator-
      szkołę w Borkach to tak ,ale nie szkoły.A z kim rozmawiał? Oczywiście z głową
      przy kawie i w ten sposób "wszystko szybko zostało naprawione".GRATULUJĘ
      SUKCESU!!!!
      • Gość: nauczyciel 2 Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:04
        Proponuję zatrudnic w szkołach p.Zaleskiego,niech z nim dyrektorzy planują rok
        szkolny,wakacje i ferie.
        • Gość: bezrobotny Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:12
          Po co Zaleski? Toć lepiej w Woli Osowińskiej rafinerię otworzyć. Chłopy rzepak
          sieją. Dudek dla wójta będzie grzeczny to i jemu do szkoły oleju kapnie. A ja
          za 800 zł bym pracował.
          • Gość: wolański chłop Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:19
            Wójty dajta znać kiedy rafinerie w Woli uruchamiata. Przerzuce sie z łowsa na
            rzepak. Licze na łogromny biznes. Mój email: wolański.chłop@k...w.pl
            • Gość: ktoś Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:13
              debilu sam z siebie się naśmiewasz, ale to twój biznes
          • Gość: ktoś Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:12
            bezrobotny mędrcu mam dla ciebie zajęcie. kołysanie bykowi jaj. widzę że tylko
            z tą swoją elokwencją do tego się nadajesz
      • Gość: złośliwy Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:09
        wizytator nie z głową w kawie. tylko z pudłami łapówek, noclegami u wizytujących
        dyrektorów , szukający sensacji bo nic innego nie potrafi robić. prawda
        paniusiu borowska
    • Gość: Don Chichot Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:06
      Pani Sylwio! Może warto by było wybrać się do Bork ponownie, np.15 stycznia? Jak
      informują afisze na wiejskich tablicach ogłoszeń, będzie wtedy można obejrzec
      (jak co roku) w miejscowym gimnazjum szopkę noworoczną autorstwa
      nauczycioeli-można się z niej ciekawych rzeczy dowiedzieć...No i zapowiadana
      impreza (koncert na rzecz WOŚP-początek: godz 14.00) ma być imprezą otwartą,
      więc tym razem Pani nie wyrzucą...
      • Gość: nauczycielka Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:01
        Dziękuję za udział we wszelkiego rodzaju zbiorowiskach w gminie Borki. W
        ostatnim tygodniu wzięłam udział na spotkaniu integracyjnym nauczycieli trzech
        szkół w Woli Osowińskiej. Zamiast integracji władza przygotowała nam początek
        kampanii wyborczej z udziałem zielonego posła, zielonego v-ce marszałka
        województwa , zielonego wójta i dla kolorystyki czerwonego v-ce wójta. A tffffu
        z takim ogłupianiem ludzi! Nigdy więcej nie dam się oszołomom nabrać!
        • Gość: Hanka Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:05
          Mnie też nie nabiorą na przedwyborcze sztuczki. Niech oddadzą zaległe pobory to
          sama sobie zrobię imprezkę i nie będę na te mordy patrzyła.
        • Gość: twardziel Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:38
          żydowska gnido troszkę pokory, nie dorosłaś do pit tym których krytykujesz,
          wielka katoliczko. weź się za swoją rodzine, zobacz jak wygląda, jak wyglądasz
          ty.
        • Gość: tffffffffu Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:17
          paniusiu wazeliniaro. tym z których się naśmiewasz dziś, dzisiaj też włazisz w
          4 litery.nie łaź gdzie nie chcesz i nie wlaź gdzie ciebie nie chcą a kurtuazja
          nakazuje, ażeby cię zaprosić. PRECZ !!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: smakosz Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:28
        Pani Sylwio,czy skorzystała Pani z zaproszenia na imprezę w szkole w Borkach.I
        jak smakowały Pani pierożki lepione przez prac. Urzędu Gminy w godzinach
        pracy.Jeżeli nie była Pani na tej imprezie to może odezwie się ktoś kto je
        konsumował.Były smaczne czy też nie???????.
        • Gość: Jolka Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 23:07
          Na imprezce nie byłam, ale wiem, że kompetencje pracowników Urzędu Gminy
          powinny ograniczać się do lepienia pierożkow.
          • Gość: nauczyciel2 Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:13
            Do pani Sylii:.Pani Sylwio, czy ma Pani poczuci dobrze wypełnionej "MISJI"?Pani
            artykuł dał nam nauczycielom promyk..... .A w szkołach nie wiele się zmieniło,
            jest ciepło,ale pieniądze z naszych pensji idą na olej- może lepiej było
            chodzić w grubych swetrach,pracować odpowiedzialnie i cicho, tak jak to
            nauczyciele potrafią. Co prawda zbliża się 20 stycznia;czy wójt dotrzyma słowa?
            Zobaczymy.Pozdrawiam i życzę dobrych temtów na pierwsze strony.
            • Gość: pis- anka Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:04
              A co to ma być 20 stycznia? A, już wiem. Ten słynny opłatek dla zielonych,
              organizowany w Lublinie za pieniądze wyłudzone z Urzędu Marszałkowskiego. Ale
              nie wiem, czy będzie to miało jakiś związek z poborami dla Was nauczycieli. No
              chyba że w związku z opłatkiem odezwie się "miłosierdzie gminy".
              • Gość: nauczyciel2 Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:52
                W artykule: Wójt obiecał,że do 20 stycznia wypłaci zaległe pobory.A o
                miłosierdziu gminy to zapomnij, toć to po tylu połatkach wojtowie powinni być
                aniołami od wielu lat.
            • Gość: inteligent Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:44
              Zebyś się nie zdziwił 20 stycznia.A może zaśpiewasz "oj naiwny ,naiwny.
              • Gość: Don Chichot Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:27
                20 stycznia minął, a tu nadal nic... Gminne spotkanie opłatkowe pewnie było
                zbyt wystawne i na zaległe pobory (z jesieni ub.r.) dla belfrów
                zabrakło! "Oj,naiwni, naiwni..."
                • Gość: int. Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:06
                  Don Chichot,minął 20-ty i co dalej? Jestem ciekaw czy słowo wójta nie zamieniło
                  się w g..... .
                  • Gość: PROPFESOR Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:21
                    GÓWNO JEST DUŻO WIĘCEJ WARTE, NIŻ SŁOWO TEGO ... WÓJTA.
                    • Gość: borkowiak Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:53
                      PROFESOR nie raz pewnie rozmawiał z nim, bo ma doświadczenie,to się czuje.Ten
                      PAN zawsze mówi to co chce usłyszeć rozmówca- jest dobrym politykiem,ze 20 lat
                      w PSL-u zrobiło swoje, o wyborców trzeba dbać. Z obiecanek coś sie spełni, coś
                      samo wylizie i będzie zasługa.A ciekawski o autokar niech nie pyta, nic to nie
                      da, kolesie pomogą, albo wyleci ktoś inny. Tu mogą pomóc tylko wybory, pod
                      warunkiem,że w Woli będzie 10 obserwatorów chociżby z Warszawy, albo z Lublina,
                      albo Ciekawski.Zapraszam, na pewno będzie na co popatrzeć.,,U NAS WOLA TAKA
                      GLOSUJ NA SWOJAKA.
                      • Gość: borkowiak Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:40
                        Dlaczego wwycięto Cikawskiego? Czy pytał o rzecz o którą nie należy pytać.
                        • Gość: wrzosowianka Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:09
                          Na wyborach samorządowych nie potrzebni jako obserwatorzy ani z Lublina, ani z
                          Warszawy, ani ciekawski. Niektórzy mieszkańcy gminy należą do PIS-u (może Ty
                          borkowiak też)i mogą sami przypilnować, czy PSL znów nie przekręca. Zresztą w
                          tym są mistrzami (magikami)i trudno będzie przypilnować, patrząc nawet na ręce.
                          Trochę osób przemeldują, babcie do urn tym razem zielonym samochodem dowiozą,
                          za nieboszczyków zagłosują i znów VIVAT zielenizna.
                          • Gość: normalny Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:35
                            wrzosowska gnido czym walczyłaś od tego zgiełaś
                            • Gość: wrzosowianka Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:35
                              Ośle, czy wierzysz w reaktywację. Ja tu jeszcze wrócę. Wtedy i płacz ci nie
                              pomoże.
                              • Gość: anonim Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.chello.pl 03.02.06, 00:42
                                Wróć, wróć Serdeńko, całe Forum tu za Tobą tęskni !!!
                          • Gość: uffffffff Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:26
                            to o czym piszesz prawdopodobnie sam przerobiłeś ale w lokalu w borkach bądź
                            srarej wsi za wiadomo dla kogo -wrzosowiaka troszkę pokory i mniej samochodów
                            do wożenia
                        • Gość: ciekawski Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:41
                          Do "borkowiaka",nikt mnie nie wycioł,pytałem o autokar który stoi w "krzakach" w
                          Osownie na forum "niepokój w Borkach".Jeżeli to jest ten sam autobus,który
                          woził mnie na dyskotekę do Wrzosowa to nie dziwię się że ludzie nabrali wodę w
                          usta.Za dużo było z nim "przekrętów" i ktoś mógłby zato mocno oberwać.Dlatego
                          też nikt nie ma ochoty ani odwagi drążyć ten temat.I to jest ta rzecz o którą
                          nie należy pytać drogi borkowiaku jak to mówią "po nitce do kłębka".Pozdrawiam.
                  • Gość: uffffffffff Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:22
                    proponuję tobie sprawdzenie tego. po co masz żyć w niepewności
                • Gość: uffffffff Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:21
                  naiwny i niedouczony rzekomo belfrze. na drzewo, tam jest twoje miejsce lub do
                  kaczyńskiego robić ciemnogród. tylko do tego ty i was większość się nadaje / w
                  co do końca i tu nie jestem pewny/.
          • Gość: ktoś Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:41
            kompetencje pracowników Urzędu nie tobie oceniać , gnidziarsko-żydowska istoto,
            bo nawet nie jesteś człowiekiem
            • Gość: borkowiak Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:21
              To po prostu nie możliwe!Taki język nie istnieje!Ktoś się upił!Chcę w to wirzyć!
              • Gość: ciekawski Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:00
                do "borkowiaka".Niestety taki język istnieje.Posługują się nim "obrońcy"naszej
                władzy gminnej.Na głupców nie należy zwracać uwagę.Pozdrawiam.
                • Gość: Borki górą !!! Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.chello.pl 02.02.06, 23:10
                  Jestem pod urokiem tego wątku. Piszcie, piszcie kochani jak się sprawy u Was
                  mają. "Niepokój w Borkach i "Ciepłe Borki" - to jest to !
                • Gość: borkowiak Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:25
                  do Ciekawskiego:Nie posługują się nimi obrońcy władzy gminnej ale sama
                  wladza.Pozdrawim.Z obrzydzenie czytałem wypowiedż,,KOGOS NORMALNEGO",będę
                  omijać tę stronę.Do sptkania na innym forum.
                  • Gość: B(l)ond Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:32
                    Ludzie.. Wstyd mi za was... Też będę omijać tę stronę..
                    • Gość: borkowiak Re: Do pani Sylwii Szewc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:04
                      Ktoś normalny złośliwy,ufff,mówi że,pierwszym JESZCZE nie jestem.Bójcie się
                      ludzie, albo wcale się nie bójcie,uśmiechajcie się do ludzi.To
                      pomaga.Pozdrawiam wszystkich miszkańców naszej pięknej gminy. Do jutra, jutro
                      też jest dzień.
    • Gość: xxx Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:57
      a może tak wyżej.
      • Gość: xy Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:15
        cdn w "niepokój w Borkach".
        • Gość: xy Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:28
          I co słychać w gminie?.
          • Gość: ciekawski Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:44
            Sam jestem ciekaw,czy to jest prawda,że Wójt Gminy,umarza
            podatek ''gorzelni ''w Woli Osowińskiej.A ''gorzelnia'' ''sponsoruje klub
            sportowy,którego prezesem jest Zastępca Wójta.Jeżeli tak to gmina Borki jest
            najbogatszą gminą w Polsce i nie musi ściągać podatków.Chodzą słuchy,że w tej
            gminie dzieje się tak od wielu lat,również z innymi prywaciarzami.I co wy na to
            radni?Zbliżają się wybory,będziecie udawać,że nic nie wiecie i dalej tumanić
            mieszkańców gminy.A z drugiej strony chodzą słuchy,Ze ''gmina''jest
            zadł€żona.Jaka jest prawda - kto wie?.
            • Gość: sportsmenka Re: Ciepłe Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 00:03
              Produkty gorzelni są niezbędne do uprawiania wolańskiego sportu, stąd też muszą
              znaleźć miejsce preferencje podatkowe dla tej szacownej instytucji.
              • Gość: ciekawski Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:14
                Ciekawa uwaga,ale czy jest w porządku gdy biedna,zadłużona gmina,umarza podatki
                bogatym przedsiębiorstwom -za pieniądze z których się nikt nie rozlicza?A może
                gmina kontroluje wydatki tego klubu,w co wątpię.Taka "sprzedaż wiązana" była
                praktykowana w stanie wojennym.Ale cóz się dziwić.Kim był wójt i z-ca wójta w
                tamtym okresie???????????.
                • Gość: zorro Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:04
                  o Boże jakie to wszystko płytkie.... chcialem coś napisać ale brak mi sił.
                  Ludzie więcej luzu mniej dramatyzmu:) Pozdrawiam
                  • Gość: amos Re: Ciepłe Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:33
                    Dramatyzmu dużo ale w naszej polityce.Wybory blisko,stołki czekają, a ludzie
                    się do nich po trupach pchają.Co myślicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka