anabelas 13.01.06, 14:05 Szukam pracy w Lublinie jako matematyk. Może ktoś wie czy w którejś ze szkół lubelskich będzie niedługo wolny etat (czyli wakat) dla matematyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nauczyciel Re: Wolny wakat IP: *.lublin.mm.pl 13.01.06, 14:41 W podstawówkach potrzeba "gramotnych" nauczycieli. Nauczyciela który szuka WOLNEGO wakatu,nie potrzeba.Jeśli mowa o wakacie-to zawsze jest mowa o stanowisku nieobsadzonym.A jeśli już stanowisko jest zajęte,nie może być mowa o wakacie. Odpowiedz Link Zgłoś
anabelas Re: Wolny wakat 13.01.06, 20:40 Ja szukam pracy jako matematyk i może to być praca nawet na 3 czy 4 godziny w tygodniu i to na zastępstwo. Lepsza taka niż siedzenie w domu. Jestem pracowita i "gramotna" więc jak ktoś by słyszał coś to prosze dać znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joszka Re: Wolny wakat IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.01.06, 10:44 Wakat to to samo co wolny,nie zajęty.Za bardzo gramotna nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Wolny wakat 14.01.06, 15:01 koziole.pl - są tam chyba wszystkie lubelskie szkoły, ich adresy, telefony, ew. strony internetowe. Poszukaj, napisz CV - może gdzieś coś mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Wolny wakat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:42 Może ktoś z nauczycieli mógłby napisać jak trzeba szukać pracy w szkole aby znaleźć choćby zastępstwo. Cv i listy motywacyjne rozniesione i w sekretariatach się pytałam czy coś mają może jakieś zastępstwo ale nic nie mają. Do daleko położonych szkół dzwoniłam ale panie sekretarki mówiły że nic nie ma. Teraz w tym roku szukam od nowa ale na razie w sekretariatach to samo mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wolny wakat IP: *.it-net.pl 14.01.06, 20:28 Średnia wieku zatrudnionych nauczycieli to 40-50 lat, więc na emerytury nie bardzo można liczyć ( zwlaszcza wobec groźby podwyższenia wieku emerytalnego).Niż demograficzny raczej nie pozwala na tworzenie nowych klas. Szkoły mają pelne zatrudnienie ( jesienią tylko wzrasta popyt na anglistów) i mimo, ze przydalaby się w wielu placówkach "świeża krew", to jednak szanse na znalezienie pracy masz niewielkie. Jeżeli wystarczy Ci zastępstwo, to poprzyglądaj sie w znajomych szkolach, czy żadna z nauczycielek w Twojej specjalności nie spodziewa sie dziecka- i wtedy startuj do dyrekcji.Mimo wszystko życzę powodzenia w poszukiwaniach. P.S. Jeżeli będziesz szukała nadal i interesuje Cię praca od września, pamiętaj, że już w marcu-kwietniu dyrektorzy robią siatki godzin na rok następny i wtedy toczą sie ewentualne rozmowy o zatrudnianiu/ zwalnianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
anabelas Re: Wolny wakat 14.01.06, 20:33 Bardzo ci dziękuję za informacje. Jak możesz to napisz mi jeszcze czy wystarczy jak zostawiam cv i lm w sekretariacie, czy powinnam zawsze zanośić cv i lm bezpośrednio do dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Wolny wakat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:29 Wal prosto do dyrektora. To on zatrudnia a nie sekretarka. (Czasem sie zdarza, ze papiery "zaginą" właśnie w sekretariacie) O ile wiem w 2006 roku sporo nauczycieli odchodzi na wcześniejsze emerytury. Znam przypadki, że takie odejscie jest blokowane przez dyrekcje z powodu... braku nauczyciela, który mógłby zastąpić odchodzacego (niestety nie są to akurat matematycy) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wolny wakat IP: *.it-net.pl 15.01.06, 20:34 Nie zostawiaj dokumentow sekretarce . Poproś grzecznie o wyznaczenie terminu spotkania z dyrektorem. Tylko bezpośrednią rozmową możesz coś osiągnąć, jeżeli dasz się zapamiętać jako właściwa osoba. Papiery są anonimowe, w każdej dyrektorskiej szafie teczek z podaniami o pracę jest cała sterta. Jeżeli zostawisz cv w sekretariacie, utoną wraz z innymi. Co do tłumów idących na emerytury- nie są one tak ogromne jak wieść niesie, ale na pewno jest to jakiś trop. Szukaj cierpliwie, stukaj do każdych drzwi, trzymam kciuki. Chętnie widziałabym młode osoby w szkole mojej i mojego dziecka też :). Odpowiedz Link Zgłoś
kochamchelm Re: Wolny wakat 16.01.06, 22:46 A u Nasz w mieście Chełm "wolny wakat" w szkole możesz dostać tylko po spotkaniu prostow cztery oczy z naszym Miłościwie Panującym Człowiekiem z Maty. Oczywiście po spełnieniu następujących warunków: ok. 20 lat, ponizej 150 cm., oraz 90-60-90. Odpowiedz Link Zgłoś