Dodaj do ulubionych

Wydarzenie Roku 2005

17.01.06, 13:32
hehehe...jakie miasto takie "wydarzenia roku"; ja mam inne propozycje jeszcze-
- zgolenie wąsów przez kmiota pruszona,
- dokonczenie budowy domu przez prezydenta,
- oddanie do uzytku nowych swiatel na majdanku,
- przystrzyzenie zywoplotu na zana,
- powstanie V-ligowej druzyny motor wpksrzs kalina w zapasach w stylu wolnym,
- budowa 25 supermarketu,
- otwarcie szaletu miejskiego i nowych toi-toiów,
- pojawienie sie nowego fantastycznego i "elitarnego" klubu o nazwie
czekolada, gdzie codziennie karki sie napier.....ją krzeslami i stolami;
- harry potter w lubleskich super-kinach, juz pol roku po przemierze!!!,
- rozbudowa galerii olimp to tez jeden z tych "hitow".
Po prostu plakac sie chce, ze w Lublinie "tyle sie dzieje"... pochodze z
lublina i uwielbiam to miasto, ale pod rzadami pruszona i dewotek spod
kosciolow ono po prostu umiera..jezeli Palikot nie wygra wyborow
prezydenckich, to pozamiatane dokumentnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin nowy krawężnik na lipowej!!!! 1-sze miejsce! IP: 217.97.238.* 17.01.06, 13:41
      a na drugim pojawienie się nowej linii autobusowej 37BX4 jeżdżącej z dąbrowicy
      górnej do motycza południowego
      • Gość: aaa Re: nowy krawężnik na lipowej!!!! 1-sze miejsce! IP: *.chello.pl 17.01.06, 14:34
        i proszę nie zapomnieć o przeniesieniu pomnika H. Wieniawskiego ze skwerku przy Racławickich na trawniczek pod filharmonię, co miało uswietnic obchody rocznicowe mistrza skrzypiec. O tym doniosłym wydarzeniu informował osobiscie pan prezydent podczas bankietu tydzień temu.
        Qrna, dlaczego im ten pomnik nie upadł podczas transportu???...sorki, to subiektywne odczucia pod wpływem porażajacej estetyki pomnika, a nie samego wyczynu naszych włodarzy
        • Gość: niefrasobliwy Re: nowy krawężnik na lipowej!!!! 1-sze miejsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:21
          Odnowienie Kapliczki Frasobliwego przy Centrum Kultury bez odnowienia figury
          Frasobliwego - wydarzenie z dziedziny sztuki konserwatorskiej.
        • Gość: H Re: nowy krawężnik na lipowej!!!! 1-sze miejsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:26
          Moja znajoma jak pierwszy raz od jakiegoś czasu szła koło filharmonii i
          zobaczyla Wieniawskiego, to pierwsze co je przyszło do głowy to było pytanie,
          kto takiego dużego bałwana ulepił:-)
    • Gość: kk Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.lublin.mm.pl 17.01.06, 22:32
      Oczywiście ponowny wybór Pruszona byłby nieszczęściem. Czy mógłbyś napisać na czym opierasz swoją wiarę w Palikota, w to, że będzie dobrym prezydentem? Przecież ten człowiek, poza kasą dla siebie, niczego dobrego nie zrobił ani dla Lublina, ani dla Biłgoraja, skąd pochodzi.
    • Gość: H Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:31
      Zapomniałeś o rozpoczęćiu budowy PLAZY!:-) i o postawieniu koziolka w dżinskach:-)
      Te wydarzenia to kpina. Ważniejszy od tych wydarzeń, proponowanych przez GW,
      jest każdy kolejny remont którejkolwiek kamienicy, czy pomalowanie któregoś
      kolejnego bloku. Przynajmniej estetycznie miasto na tym zyskuje.
      • Gość: lublinianin Re: Wydarzenie Roku 2005-głupota uskrzydlona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 00:48
        Największym wydarzeniem roku 2005 w Lublinie jest przyznanie architektowi
        Stelmachowi nagrody w Warszawie za projekt basenu w Nałeczowie! Głupszej rzeczy
        nie słyszałem w całym moim długim życiu!
      • Gość: obżydzony a ząb znaleziony w Bełżcu to co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:24
        może to nie było WYDARZENIE ? Jego perygrynacja przez pół Europy ma wręcz
        kolosalne znaczenie dla dziejów badań nad holokaustem, a miękkie lądowanie w
        Bełżcu stało się wydarzeniem na miarę globalną, czy raczej kosmiczną . I co łyso
        Wam ?
    • Gość: Qmpel Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.pronet.lublin.pl 18.01.06, 09:04
      Proponuję do wydarzeń Roku 2005 w Lublinie dopisać "festyn wyborczy p.Kurczuka
      połączonego z meczem Motoru Lublin i Avii Świdnik" - do tej pory niektórzy
      uczestnicy tej imprezy nie powrócili do domów !!!!!!
      • Gość: pasterz Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:48
        Szopka!
    • Gość: Zdzicho Łyżwa Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:26
      Lodowisko na placu Litewskim!
      • Gość: H Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:07
        Ależ nie! To będzie wydrzenie 2006!:-)
        • Gość: :-))))) Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:25
          Optymista!
          • robertrobert2 Re: Wydarzenie Roku 2005 18.01.06, 21:25

Jak doczekają do lata to zrobią basen.
            • hubertkm Re: Wydarzenie Roku 2005 18.01.06, 21:33
              Eee tam! Nie znacie się! To będzie jedyne w Polsce wiosenno-letnie lodowisko!
    • Gość: chelm..mmmm:) "Super tydzień chełmski"?? hehehe..a to co? :)) IP: 217.97.238.* 19.01.06, 11:51
      w Lublinie to sie mozna zabic, ale w Chelmie to sie trzeba zabic :))
      • Gość: Joszka Wydarzenia?: IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.01.06, 12:48
        Moim zdaniem,w Lublinie w 2005 roku nie było aż tak ważnych wydarzeń aby robić
        plebiscyt.A te,które ktoś przedstawił w gazecie są po prostu żenujące.
        Ludzie powinni zmądrzeć i dobrze by było aby nie oddawali głosów na te
        "wydarzenia".Równie dobrze możemy zagłosować na ten nowy krawężnik na ul.Lipowej.
        A tak naprawdę,to smutne,że w tak dużym mieście nie można z czystym sumieniem
        odnotować nic znaczącego ,tylko same pierdoły i zapchajdziury jak te 7 "wydarzeń.
        Moim zdaniem dotychczas największy oddżwięk wywołała wystawa antyaborcyjna na
        Placu Litewskim.A te inne bzdurki?...
    • ratatatam Re: Wydarzenie Roku 2005 19.01.06, 13:00
      ja proponuje : "cud bilokacji chasydow"
    • mali_bu Re: Wydarzenie Roku 2005 19.01.06, 13:20
      Może ważniejszym wydarzeniem oprócz rozbudowy Olimpu byłaby wakacyjna powódź w
      Lublinie i regionie.
      Dobór wydarzeń jest żenujący.
      • Gość: H Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:14
        A po co w ogóle te "wydarzenie" na siłę? Nie można żyć spokojnie, bez silenia
        się na "specjalnosć", co jest śmieszne jak cholera i do niczego nie prowadzi?
        Dlaczego u nas nigdy nie jest w cenie zwykłe uczciwe spokojne życie, tylko
        jakieś "wydarzenia"?
        Ale "wydarzenia" muszą być! bo zapadają w pamieć! Bo łatwiej przed wyborami
        pochwalić sie "wydarzeniem" niz prawdziwa praca przez cała kadencje...
    • Gość: mój typ Wydarzenie Roku 2005 - mój typ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:16
      Koncert Braci Cugowskich w szopce!
      • Gość: Gość II Re: Wydarzenie Roku 2005 - mój typ IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.01.06, 13:35
        Hahaha!
        Uważam,że z tych na siłę eksponowanych ZDARZEŃ /bo nie wydarzeń /żadne nie
        zasługuje na większe zainteresowanie.
        Wagon? - a coż to za wystawa? I tak cały splendor przypadł Stoczni Gdańskiej,
        Młodzież Papieżowi? - w każdym mieście młodzież zachowywała się podobnie po Jego
        Śmierci,
        Zwycięstwo piłkarek? - no i co z tego?,
        Nagrody dla architekta? - ale to Nałęczów,nie Lublin,
        Pomnik Hetmana? - to z kolei Zamość.
        Rozbudowa Olimpu? - a dlaczego nie Tesco lub Leclerc.Tam też powstają
        butiki/kretyństwo/,
        Sukces Teatru? - to aż takie zdarzenie,że musi być wydarzeniem roku?
        Jak ktoś już wyżej napisał - dobór jest ŻĘNUJĄCY.Dziwię się ludziom,którzy chcą
        się w to bawić.
        • lapidariusz wagon 22.01.06, 15:33
          Piszesz, ze caly splendor przypadl Gdanskowi. To nie do konca prawda. Dzieki
          akcji wagon.lublin.pl przez miesiac w najwiekszych 17 miastach Polski pojawili
          sie mlodzi ludzie, ktorzy w nietypowy sposob zwracali uwage na to co stalo sie w
          Lublinie. A Gdansk za ogromna kase wieszal billboardy.
          Oczywiscie nikt nie twierdzi, ze ta akcja zmienila postrzeganie Gdanska, ale nie
          mam watpliwosci, ze byla udana i przede wszystkim bez kombatanctwa i patusu
          mowila o rzeczach waznych.
          (i co wazne to, z tego co wiem, nie prezydent to wymyslil ;-)
    • Gość: głos JAKI ROZWÓJ TAKIE WYDARZENIA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:55
      JAKI ROZWÓJ TAKIE WYDARZENIA!!!!!
    • Gość: yo Obwodnica Piask..HAHAHAHAHAHA...Białoruś 2 IP: 217.97.238.* 20.01.06, 14:15
      to juz tylko w lublinie i na bialorusi mogą takie wydarzenie wyniesc na
      piedestał:)
      • hubertkm Re: Obwodnica Piask..HAHAHAHAHAHA...Białoruś 2 20.01.06, 16:03
        Task myślisz? W całej Polsce ludzie podniecają sie byle kawałkiem nowej drogi. A
        na Białorusi sa autostrady od dawna, więc nie sądzę, zeby kogoś to tam aż tak
        interesowało.
        • Gość: czytelnik Re: Obwodnica Piask..HAHAHAHAHAHA...Białoruś 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:16
          "Wybieramy najważniejsze wydarzenie minionego roku - już po raz trzeci
          lubelskie media organizują taki plebiscyt".

Jakie media takie i ich wydarzenia!!!!!
        • Gość: yo Re: Obwodnica Piask..HAHAHAHAHAHA...Białoruś 2 IP: 217.97.238.* 20.01.06, 18:31
          hehe no w sumie tak. to tylko w Polsce przyjezdza delegacja z prezydentem na
          czele na otwarcie kanału albo 100-metrowej ulicy i przecinaja wstegi, leca
          konfetti itd:))
    • sonnenkinder Re: Wydarzenie Roku 2005 20.01.06, 23:46
      A juz myslalem, ze to co pokazuje w TVL to jakis zart. A jednak nie. Niech mnie
      ktos uszczypnie! To nie moze byc prawda!
      • Gość: Dantejka Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.01.06, 19:45
        A ja apeluję do mądrych ludzi: Nie wybierajcie żadnych wydarzeń!
        Niech się bawi Pruszon i Wojciechowski! Też mi plebiscyt!
        Ale by mieli miny gdyby nikt nic nie zgłosił!
    • Gość: qerim Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.comernet.pl 23.01.06, 17:50
      kolejny stracony rok przy "budowie" obwodnicy?????
      wywiezienie kolejnych ton złomu z "Ursusa"?????
      budowa kolejnego lotniska???
      droga szybkiego ruchu do Warszawy????
      otwarcie "trasy zielonej" ??? Tunelu pod al.Racławickimi??? nowego mostu???
      A tak poza tym:
      Panie Prezydencie, Wojewodo i Wy Posłowie, Senatorowie , Przewodniczący Wysokich
      wojewódzkich gremiów - Jesteście śmieszni, beznadziejni w Chocholim tańcu
      niemocy, w samozachwycie, w partyjnych wojenkach. Jesteście nam zbędni bo nic
      więcej nie potraficie zrobić dla tego miasta i regionu
      • Gość: czyt Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:34
        Ale "Wydarzenie roku" to pomysł lubelskich mediów!
        • folkatka Re: Wydarzenie Roku 2005 23.01.06, 21:36

Stawiam na koncert Dody Elektrody w 5 Elemencie
          • Gość: serio Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 17:46
            Według TV w roku 2006 z powodu mrozów zmarło w Polsce już 150 osób!
            To jest wydarzenie!
        • Gość: ja Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:58
          Czemu nikt nie nominuje przekrętnego przywrócenia Bonieckiego na szefa Teatru
          Muzycznego??!!

To dopiero wydarzenie na miarę Europy nie tylko naszego koziego grajdoła-
          prokuratura dotąd nie może pozbierać kwitów a pracuje od ponad roku.

Witaj maestro ponownie na tronie!!

Poza Lublinem, gdzie rzadzi Podkański takie WYDARZENIE nie mogło się przyśnić
          nawet idiocie...
      • Gość: edek Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:47
        Święta Anielska Prawda! Gratuluję
      • Gość: Sosnowski Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:53
        Największym wydarzeniem dla mnie jest to, że udało mi się spier...lić w porę ze
        stanowiska v-ce kuratora oświaty i chapnąć ciepłą posadkę w urzędzie
        marszałkowskim. W innym przypadku skończył bym jak mój były czerwony szef.
    • Gość: Misiek_Szczypior Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.tele2.pl 26.01.06, 12:46
      Elo Mishak2, ja mam jeszcze kilka:
      - tysięczny wypadek na skrzyżowaniu Północna/W-Z'ka,
      - najbardziej wieśniackie kluby w Polsce (wg miesięcznika "Wieś się bawi",
      wskaźnik wiochy 96 %),
      - cena piwa w czekoladzie (w d... się poprzewracało),
      - jedzenie w hot-kocie na skłodowskiej (chociaż wydarzeniem powinno być raczej
      to co dzieje się tuż po zjedzeniu),
      - nowe dojarki w OSM Kurów,
      - zbiorowa nagroda Pulitzera dla dziennikarzy "Kuriera Lubelskiego"
      Pzdr!
      • Gość: TVL fan Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:56
        Mój typ: wydarzenie roku-najdłuższa kolejka TIRów na granicy z Ukrainą pokazana
        w TVL
        • Gość: sie działo !!! Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 17:32
          Wywróciła się reklama piwa na deptaku i złamała drzewko!
          • Gość: ergo Re: Wydarzenie Roku 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:29
            Powstał projekt rozbiórki murka na 3-go Maja róg Radziwiłłowskiej za 100 000 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka