Dodaj do ulubionych

Lotnisko coraz bliżej

17.01.06, 23:24
Panie marszałku Sosnowski, okazuje sie, że sa możliwe pieniądze z budżetu
państwa na lotnisko a Pan mówił, że to nie jest mozliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: lubelak Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.range86-139.btcentralplus.com 17.01.06, 23:57
      lotnisko z tanimi liniami to jest to co Lublinowi jest potrzebne by przyciagnac
      turystow i bia=znesmenow i by otworzyc sie na swiat a lotnisko w Swidniku z
      awionetkami to dla rzadowych vipow no coz..lepszy rydz nisz nic.
      • Gość: lotnik LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ =TANIE LINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 14:43
        Lotnisko w Dęblinie wymarzone dla tanich lini:
        można otworzyć w kilka miesięcy,
        jego koszt oszacowano tylko na 10 mln,
        pas startowy długości i szerokości umożliwiającej lądowanie największym
        samolotom, którymi operują tanich linii,
        świetna komunikacja istniejąca zarówno drogowa jak i kolejowa zarówno dla
        lubelskiego, jaki mazowieckiego wiec możliwość pozyskania jako bardzo tanie
        lotnisko pasażów WARSZAWY,
        konkurencyjność w pozyskaniu pasażerów Z Warszawy tanim lotniskiem w Modlinie,
        CO NAJWAŻNIEJSZE BLISKOŚĆ GŁÓWNYCH TERENÓW TURYSTYCZNYCH LUBELSZCZYZNY Puławy
        Nałęczów Kazimierz i sam Lublin. BY MIEĆ TANIE LINIE TRZEBA MIEĆ LOTNISKO W
        DĘBLINIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aron Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.01.06, 08:27
      no cóż miejmy nadzieję że jednak będą nowe wybory. Przez upór fanatyków ze
      Świdnika region tylko straci bo co to za lotnisko bez tanich linii lotniczych?
    • Gość: bronia Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.lublin.mm.pl 18.01.06, 08:40
      Ale to wszystko nienormale.Ludzie protstują p-ko rozbudowie lotniska w Świdniku,a inni na ten cel pozyskują pieniądze.
      Nie ma lotniska w Niedźwiadzie,a jest już prezes międzynarodowego portu lotniczego (i chyba cały zarząd).
      W Świdniku jest zwykłe lotnisko sportowe,a jest prezes portu lotnicego Lubli-Świdnik.
      Myślę,że najlpszym rozwiązaniem by było utworzenie lotniska pasażerskiego w Radawcu,który nawet nie zabiega o taką możliwość.
      Zarządy są,biorą pieniądze,a portu lotniczego i tak nie będzie.A jeśli już powstanie,to jakie imię będzienosił?W Gdańsku port lotniczy nosi imię Lecha Wałęsy.A w Lublinie?Też naszego ukochanego prezydenta?A może marszałka polskiego chłopstwa i jednocześnie szefa lubelskiego ZSLu......Nie,oby tylko nie......Lepiej nie mśleć
      • Gość: aron Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.01.06, 09:12
        w Lublinie powinien byś port lotniczy im. Izaaka Bashevisa Singera.
        • Gość: Kaczorus Maximus Re: Lotnisko blizej, coraz bliżej - za rok, za dwa IP: 129.81.192.* 18.01.06, 18:45
          A moze port lotniczy im. prof. Bendera???
          To bedzie bardziej odpowiadalo lubelskim
          wartosciom i charakterowi miasta...
      • Gość: BuHaHaHa Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:12
        Potencjalne wybory idą! I nagle dadzą nam coś na lotnisko w budżecie, który nie
        podoba się samemu PiS! I przeciw któremu PiS będzie głosował, zeby sejm się
        rozpadł! Paranoja i kiełbasa wyborcza!
    • Gość: lotnik Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 10:09
      Lotnisko w Dęblinie można otworzyć w kilka miesięcy jego koszt oszacowano na 10
      mln. Zyski z jego działalności mogą w ramach jednej spółki finansować budowę
      potrzebnego lotniska miejskiego dla Biznesu w Świdniku. Pas Dęblna długości i
      szerokości umożliwiającej lądowanie największym samolotom, czyli obecność
      tanich linii a przede wszystkim świetna komunikacja już ISTNIEJĄCA zarówno
      drogowa jak i kolejowa zarówno dla lubelskiego, jaki mazowieckiego wiec
      możliwość pozyskania jako bardzo tanie lotnisko pasażów WARSZAWY
      • Gość: aron Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.01.06, 10:29
        jak w ciągu kilku miesięcy to dobrze, ja słyszałem że w ciągu 2 lat.
        • Gość: lotnik Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 11:44
          Nalewno dobrze słyszałeś!!!!! Budowa lotniska w Świdniku gdzie dzisiaj rośnie
          trawa i biegają (może śpią) susły potrwa 2 lata i budowa lotniska w Dęblinie
          gotowego, poza terminalem odpraw też 2 lata. Nawet jak czytałeś to masz rozum i
          głupot nie powtarzaj
          • aron2004 Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ 18.01.06, 13:05
            ja myślę że w Dęblinie budowa może potrwać 2 lata a w Świdniku 3-4 lata.
            • Gość: lotnik Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 14:29
              Lotnisko w Modlinie też wojskowe ma zostać przystosowane wstępnie dla celów
              tanich lini lotniczych w 1 rok a to nieczynne lotnisko z gorszą infrastrukturą
              o Dęblina. O Dęblinie mówi się że może ruszyć przy zabudowie kontenerowej w 1-3
              miesiace. Lotnisko w Świdniku to pewnie jakieś 3-4 lata a lotniisko w
              Niedzwiadzie napewno 6 lub wiecej. Raczej napewno wiecej!!!!!.
    • Gość: Andrzej a co na to susły ? IP: 212.182.114.* 18.01.06, 10:30
      a ja pytam Panią Kruk czy rozmawiała o lotnisku z susłami i co one na to ?
      chyba nie będą zbyt szczęśliwe o ile w ogóle do czegoś dojdzie w tym miejscu,
      lepiej byłoby skupić siły na jednym sensownym projekcie w Niedżwiadzie a nie
      upierać się przy czymś nierealnym i mało istotnym w porównaniu z potrzebami
      regionu.
      • Gość: za-lotnik Re: a co na to susły ? IP: *.lublin.mm.pl 18.01.06, 10:33
        No ale kasa jest potrzebna na wypłatę pensji,13-tek i nagród dla zarządów i rad nadzorczych nieistniejących przecie portów lotniczych.Dlatego pozyskiwane są pieniądze.
        A lotniska jaknie było,tak i dalej nie będzie.
        A czy nie wystarczy lądowisko przy szpitalu na Al.Kraśnickiej?
      • mali_bu Re: a co na to susły ? 18.01.06, 16:08
        A susły na to - niemożliwe.
      • Gość: piro-abc Re: a co na to susły ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:19
        dla susłów lądujący samolot bedzie przypominał o realnym zagrożeniu jakim są
        jastrzębie ;).
        miłosnik jastrzębi :).
    • harey Re: Lotnisko coraz bliżej 18.01.06, 13:05
      Mieszkam w Tomaszowie Lubelskim i przestałem już wierzyć w powstanie
      czegokolwiek prócz supermarketów w naszym województwie -do Lublina mam 130 km
      tyle samo co do Rzeszowa, który ma świetny port lotniczy z którego można dostać
      się w ciągu 2 h do Londynu a dalej cały świat... Czytałem, że jeszcze 2-3 lata i
      autostrada nr 4 podejdzie pod Jarosław czyli 70 km od Tomaszowa... A gdzie
      Lublin?? Wnoszę o przyłączenie powiatu tomaszowskiego do woj.podkarpackiego :-)
    • harey Re: Lotnisko coraz bliżej 18.01.06, 14:06
      Mieszkam w Tomaszowie Lubelskim i przestałem już wierzyć w powstanie
      czegokolwiek prócz supermarketów w naszym województwie -do Lublina mam 130 km
      tyle samo co do Rzeszowa, który ma świetny port lotniczy z którego można dostać
      się w ciągu 2 h do Londynu a dalej cały świat... Czytałem, że jeszcze 2-3 lata i
      autostrada nr 4 podejdzie pod Jarosław czyli 70 km od Tomaszowa... A gdzie
      Lublin?? Wnoszę o przyłączenie powiatu tomaszowskiego do woj.podkarpackiego :-)
      • Gość: seven Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.red-82-158-93.user.auna.net 18.01.06, 16:04
        w takich sytuacjach niepowinniscie podwazac idei lecz je uszlachetniac , niemam
        pojecia z kad sie bieze u was tyle pesymizmu mozliwe ze to juz jest we krwi
        kazdego polaka ,jestescie zbyt nerwowi trzeba sie wyluzowac :)))))
      • aron2004 Re: Lotnisko coraz bliżej 18.01.06, 16:42
        to ty jeździsz z Tomaszowa do Lublina przez Ulhówek chyba. Jakim cudem Ci
        wyszło 130 km?

• Gość: yo No brawo kruk, myslalem, ze nie umiesz mowic:) IP: 217.97.238.* 18.01.06, 16:38
      a tu okazalo sie ze niemy posel cos zglosil !!!:) hurra. zobaczymy jaki bedzie
      efekt. fundamenty piekla są na dobrych checiach. teraz trzeba dzialac. mam
      nadzieje, ze w koncu w lublinie bedzie lotnisko i wyprzedzimy w rozwoju takie
      metropolie jak bialystok czy rzeszow;)
      • Gość: sewek Re: No brawo kruk, myslalem, ze nie umiesz mowic: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:06
        tak, za 14 mln to faktycznie będzie już lotnisko, rzeszów na sam pas wydał 60 mln, a w planach na rozbudowę portu, oprócz już istniejącego pasa, planują jeszcze ok. 170 mln, dłuuuga droga przed lublinem, ale może w końcu.....
        • Gość: xyz Re: No brawo kruk, myslalem, ze nie umiesz mowic: IP: *.viknet.pl 18.01.06, 18:25
          Powodzenia z taką kasa, bo w Rzeszowie 60 mln zł kosztuje rozbudowa pasa
          startowego, 180 mln zł terminal i płyta postojowa, do tego 80 mln zł terminal
          cargo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka