ma_anna 17.01.06, 23:24 Panie marszałku Sosnowski, okazuje sie, że sa możliwe pieniądze z budżetu państwa na lotnisko a Pan mówił, że to nie jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lubelak Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.range86-139.btcentralplus.com 17.01.06, 23:57 lotnisko z tanimi liniami to jest to co Lublinowi jest potrzebne by przyciagnac turystow i bia=znesmenow i by otworzyc sie na swiat a lotnisko w Swidniku z awionetkami to dla rzadowych vipow no coz..lepszy rydz nisz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ =TANIE LINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 14:43 Lotnisko w Dęblinie wymarzone dla tanich lini: można otworzyć w kilka miesięcy, jego koszt oszacowano tylko na 10 mln, pas startowy długości i szerokości umożliwiającej lądowanie największym samolotom, którymi operują tanich linii, świetna komunikacja istniejąca zarówno drogowa jak i kolejowa zarówno dla lubelskiego, jaki mazowieckiego wiec możliwość pozyskania jako bardzo tanie lotnisko pasażów WARSZAWY, konkurencyjność w pozyskaniu pasażerów Z Warszawy tanim lotniskiem w Modlinie, CO NAJWAŻNIEJSZE BLISKOŚĆ GŁÓWNYCH TERENÓW TURYSTYCZNYCH LUBELSZCZYZNY Puławy Nałęczów Kazimierz i sam Lublin. BY MIEĆ TANIE LINIE TRZEBA MIEĆ LOTNISKO W DĘBLINIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.01.06, 08:27 no cóż miejmy nadzieję że jednak będą nowe wybory. Przez upór fanatyków ze Świdnika region tylko straci bo co to za lotnisko bez tanich linii lotniczych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.lublin.mm.pl 18.01.06, 08:40 Ale to wszystko nienormale.Ludzie protstują p-ko rozbudowie lotniska w Świdniku,a inni na ten cel pozyskują pieniądze. Nie ma lotniska w Niedźwiadzie,a jest już prezes międzynarodowego portu lotniczego (i chyba cały zarząd). W Świdniku jest zwykłe lotnisko sportowe,a jest prezes portu lotnicego Lubli-Świdnik. Myślę,że najlpszym rozwiązaniem by było utworzenie lotniska pasażerskiego w Radawcu,który nawet nie zabiega o taką możliwość. Zarządy są,biorą pieniądze,a portu lotniczego i tak nie będzie.A jeśli już powstanie,to jakie imię będzienosił?W Gdańsku port lotniczy nosi imię Lecha Wałęsy.A w Lublinie?Też naszego ukochanego prezydenta?A może marszałka polskiego chłopstwa i jednocześnie szefa lubelskiego ZSLu......Nie,oby tylko nie......Lepiej nie mśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.01.06, 09:12 w Lublinie powinien byś port lotniczy im. Izaaka Bashevisa Singera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczorus Maximus Re: Lotnisko blizej, coraz bliżej - za rok, za dwa IP: 129.81.192.* 18.01.06, 18:45 A moze port lotniczy im. prof. Bendera??? To bedzie bardziej odpowiadalo lubelskim wartosciom i charakterowi miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuHaHaHa Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:12 Potencjalne wybory idą! I nagle dadzą nam coś na lotnisko w budżecie, który nie podoba się samemu PiS! I przeciw któremu PiS będzie głosował, zeby sejm się rozpadł! Paranoja i kiełbasa wyborcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 10:09 Lotnisko w Dęblinie można otworzyć w kilka miesięcy jego koszt oszacowano na 10 mln. Zyski z jego działalności mogą w ramach jednej spółki finansować budowę potrzebnego lotniska miejskiego dla Biznesu w Świdniku. Pas Dęblna długości i szerokości umożliwiającej lądowanie największym samolotom, czyli obecność tanich linii a przede wszystkim świetna komunikacja już ISTNIEJĄCA zarówno drogowa jak i kolejowa zarówno dla lubelskiego, jaki mazowieckiego wiec możliwość pozyskania jako bardzo tanie lotnisko pasażów WARSZAWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.01.06, 10:29 jak w ciągu kilku miesięcy to dobrze, ja słyszałem że w ciągu 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 11:44 Nalewno dobrze słyszałeś!!!!! Budowa lotniska w Świdniku gdzie dzisiaj rośnie trawa i biegają (może śpią) susły potrwa 2 lata i budowa lotniska w Dęblinie gotowego, poza terminalem odpraw też 2 lata. Nawet jak czytałeś to masz rozum i głupot nie powtarzaj Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ 18.01.06, 13:05 ja myślę że w Dęblinie budowa może potrwać 2 lata a w Świdniku 3-4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: LOTNISKO W DĘBLINIE OD ZARAZ IP: *.crowley.pl 18.01.06, 14:29 Lotnisko w Modlinie też wojskowe ma zostać przystosowane wstępnie dla celów tanich lini lotniczych w 1 rok a to nieczynne lotnisko z gorszą infrastrukturą o Dęblina. O Dęblinie mówi się że może ruszyć przy zabudowie kontenerowej w 1-3 miesiace. Lotnisko w Świdniku to pewnie jakieś 3-4 lata a lotniisko w Niedzwiadzie napewno 6 lub wiecej. Raczej napewno wiecej!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej a co na to susły ? IP: 212.182.114.* 18.01.06, 10:30 a ja pytam Panią Kruk czy rozmawiała o lotnisku z susłami i co one na to ? chyba nie będą zbyt szczęśliwe o ile w ogóle do czegoś dojdzie w tym miejscu, lepiej byłoby skupić siły na jednym sensownym projekcie w Niedżwiadzie a nie upierać się przy czymś nierealnym i mało istotnym w porównaniu z potrzebami regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za-lotnik Re: a co na to susły ? IP: *.lublin.mm.pl 18.01.06, 10:33 No ale kasa jest potrzebna na wypłatę pensji,13-tek i nagród dla zarządów i rad nadzorczych nieistniejących przecie portów lotniczych.Dlatego pozyskiwane są pieniądze. A lotniska jaknie było,tak i dalej nie będzie. A czy nie wystarczy lądowisko przy szpitalu na Al.Kraśnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piro-abc Re: a co na to susły ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:19 dla susłów lądujący samolot bedzie przypominał o realnym zagrożeniu jakim są jastrzębie ;). miłosnik jastrzębi :). Odpowiedz Link Zgłoś
harey Re: Lotnisko coraz bliżej 18.01.06, 13:05 Mieszkam w Tomaszowie Lubelskim i przestałem już wierzyć w powstanie czegokolwiek prócz supermarketów w naszym województwie -do Lublina mam 130 km tyle samo co do Rzeszowa, który ma świetny port lotniczy z którego można dostać się w ciągu 2 h do Londynu a dalej cały świat... Czytałem, że jeszcze 2-3 lata i autostrada nr 4 podejdzie pod Jarosław czyli 70 km od Tomaszowa... A gdzie Lublin?? Wnoszę o przyłączenie powiatu tomaszowskiego do woj.podkarpackiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
harey Re: Lotnisko coraz bliżej 18.01.06, 14:06 Mieszkam w Tomaszowie Lubelskim i przestałem już wierzyć w powstanie czegokolwiek prócz supermarketów w naszym województwie -do Lublina mam 130 km tyle samo co do Rzeszowa, który ma świetny port lotniczy z którego można dostać się w ciągu 2 h do Londynu a dalej cały świat... Czytałem, że jeszcze 2-3 lata i autostrada nr 4 podejdzie pod Jarosław czyli 70 km od Tomaszowa... A gdzie Lublin?? Wnoszę o przyłączenie powiatu tomaszowskiego do woj.podkarpackiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Lotnisko coraz bliżej IP: *.red-82-158-93.user.auna.net 18.01.06, 16:04 w takich sytuacjach niepowinniscie podwazac idei lecz je uszlachetniac , niemam pojecia z kad sie bieze u was tyle pesymizmu mozliwe ze to juz jest we krwi kazdego polaka ,jestescie zbyt nerwowi trzeba sie wyluzowac :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Lotnisko coraz bliżej 18.01.06, 16:42 to ty jeździsz z Tomaszowa do Lublina przez Ulhówek chyba. Jakim cudem Ci wyszło 130 km? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo No brawo kruk, myslalem, ze nie umiesz mowic:) IP: 217.97.238.* 18.01.06, 16:38 a tu okazalo sie ze niemy posel cos zglosil !!!:) hurra. zobaczymy jaki bedzie efekt. fundamenty piekla są na dobrych checiach. teraz trzeba dzialac. mam nadzieje, ze w koncu w lublinie bedzie lotnisko i wyprzedzimy w rozwoju takie metropolie jak bialystok czy rzeszow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewek Re: No brawo kruk, myslalem, ze nie umiesz mowic: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:06 tak, za 14 mln to faktycznie będzie już lotnisko, rzeszów na sam pas wydał 60 mln, a w planach na rozbudowę portu, oprócz już istniejącego pasa, planują jeszcze ok. 170 mln, dłuuuga droga przed lublinem, ale może w końcu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: No brawo kruk, myslalem, ze nie umiesz mowic: IP: *.viknet.pl 18.01.06, 18:25 Powodzenia z taką kasa, bo w Rzeszowie 60 mln zł kosztuje rozbudowa pasa startowego, 180 mln zł terminal i płyta postojowa, do tego 80 mln zł terminal cargo. Odpowiedz Link Zgłoś