Dodaj do ulubionych

Pogotowie strajkowe w MPK

18.01.06, 21:52
No i bańka pękła. Ciekawe ile jeszcze MPK się utrzyma? I niech prezes nie mydli oczu, że wychodzą na prostą, poprzez zabiegi marketingowe typu promocje biletowe, gry komputerowe uczące pasażerów jaki to ciężki los kierowcy itd. ...
Obserwuj wątek
    • Gość: pasażer Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.umcs.lublin.pl 19.01.06, 10:54
      I bardzo dobrze przy takich stratach jakie przynosi mpk nie powinno byc zadnych
      podwyzek. Nie dosyc ze jezdza jak chca nie jednokrotnie sie spoznaija. Bilety sa
      drogie. To kierowcy nie powiem ze wszyscy ale niektorzy zachowuja sie
      niekulturalnie w stosunku do pasażerow. Zamykanie drzwi przed nosem to standard.
      W zimie trudno jest wsiasc do autobusu pierwszymi drzwiami kierowca poprostu ich
      nie otwiera bo mu zimno (SIC!!!). To ze autobus nie jest ogrzewany tym sie nikt
      nie przejmuje wazne zeby kierowcy bylo cieplo. Wystarczy sie przejechac
      autobusem w ciagu dnia i np autobusem lini 14 ostatnim jadacym w kierunku os.
      Swit. Wracaja nim kierowcy do domow. Autobus jest tak nagrzany ze swobodnie
      mozna zdjac kortke i jest cieplo.
    • Gość: lolo Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 10:56
      w ramach walki z bezrobocie zwolnić strajkujacych kierowców i zatrudnić
      bezrobotnych kierowców którzy nie mieli układów aby dostać się do MPK!!!!
      • Gość: aron Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.01.06, 12:24
        zlikwidować MPK !
        • Gość: ZUZIA Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.lublin.mm.pl 19.01.06, 17:54
          Leczenie dla pewnych osób w abramowicach powinno być przymusowe !!! Zlikwidować
          busy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: lolo Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 14:35
      zgoda i wprowadzić firmę prywatną !!! taniej,bezpieczniej i bez opłat dla
      nierobów urzędasów z MPK !!!
      • Gość: lutzek Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.escom.net.pl 19.01.06, 14:41
        Oczywiście, wprowadzenie firmy prywatnej rozwiąże w mig wszystkie problemy :) Proponuję odrobinkę zdrowego rozsądku.

Paradoksem w Lublinie jest fakt, że... Urząd Miasta robi krecią robotę względem MPK, pozwalając na dumpingowe przewozy pasażerskie przewoźnikom prywatnym. Jestem za sprywatyzowaniem części połączeń, ale na zasadach zdrowej konkurencji (jak w wielu innych miastach), a nie na takich na jakich to ma miejsce w Lublinie, gdzie prywaciarze jeżdżą równie zdezelowanym taborem co MPK (w dodatku stanowiąc konkurencję dla MPK, a nie uzupełnienie przewozów), w dowolnej kolorystyce, niezunifikowanym co do marek, w dodatku po dumpingowej cenie 1 PLN. Zapewniam, że ŻADNEMU przedsiębiorstwu komunikacyjnemu w Polsce, bilans nie wychodziłby na plus przy utrzymaniu takiej ceny. A w Lublinie paradoks... niby MPK należy do miasta, a miasto robi wszystko by zamiast ułatwić publiczne przewozy, utrudnić je.

lutzek
        • Gość: aron Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.01.06, 19:02
          hrabio Urząd Miasta nie ma możliwości zabronienia przewoźnikom
          prywatnym "dumpingowych" przewozów.

Poza tym wytłumacz mi hrabio co to jest dumping. Bo z jednej strony twierdzisz,
          że dzięki sieciówce w MPK jest taniej niż u prywaciarza, a z drugiej strony
          prywaciarzy oskarażasz o "dumping".

A jak tam hrabio unifikacja co do marek autobusów w Warszawie? Bo ja byłem
          ostatnio u kumpla na Rembertowie. Na 153 jechał Ikarus i Jelcz a na tym
          przyspieszonym co tam jeździ ( zapomniałem numeru) Solaris.

• Gość: BJHGVL6 Re: Pogotowie strajkowe w MPK IP: *.it-net.pl 19.01.06, 16:31
      SOKOŁOWSKI MUSI ODEJŚĆ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka