Dodaj do ulubionych

Pruszkowski wygrał w Lublinie

IP: *.client.attbi.com 11.11.02, 02:56
a juz myslalem zeby wracac a tu same argumenty przeciwko ;(
Obserwuj wątek
    • Gość: Domi Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.bronowice.net 11.11.02, 08:56
      Jestem bardzo zadowolona z wyniku, a Prezydentowi serdecznie
      gratuluje.
    • Gość: Kaziu Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 11.11.02, 09:08
      ciesz się, że jeszcze masz gdzie wracać bo gdyby wygrał
      Brodowski musiałby rządzić razem z Samoobroną (wiceprezydent
      Urban)a przy takim zestawieniu oszołomów nie wiadomo czy miałbyś
      dokąd wrócić.
      Gratulacje dla Pruszkowskiego.
    • Gość: Dociek Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: proxy / *.lublin.mm.pl 11.11.02, 09:49
      Nic nie jest w stanie wpłynąć, nawet te liczne uczelnie, na bezdennie
      bezmyślną "umysłowość" i zaściankową mentalność cimnogrodu. Ciemnogród
      ciemnogrodem nadal pozostanie i bezwolni ciemniacy w nim nadal modlić się i
      użalać na beznadziejnie ciężki los swój będą, a arcypasterz i radio co ma ryja
      przez swych namiestników samorządowych do szczęśliwego raju ich gromadnie,
      poprzez bagienka i lasy "Białorusi", poprowadzą, trenując wcześniej zbiorowe
      maszerowanie na pielgrzymkach. A nowy-stary prezydent przerobi pozostałe domy
      kultury na kościoły, by Lublinianom bliżej do niebiańskich uciech było, bo
      nadziei na ziemski ład miejski już nie będzie, zwłaszcza pod kolejnymi jego
      rządami. Wiwat Lublin! Wiwat bezwolnej ciemnocie! Wiwat polskiemu zacofanemu
      piekiełku! Tam gdzie dawniej stalinowskimi sztandarami namiętnie powiewali,
      dziś równie dzielnie baldachimy i krzyże wznoszą. Gdzie gromkie okrzyki: nich
      żyje proletariat! - wznosili, dziś równie posłusznie i hałaśliwie religijne
      pieśni zawodzą. Gdzie kiedyś kazali ludziom niezależnym skrytykować siebie
      samych za rodzinę na Zachodzie, tak teraz psy wieszają na każdym, kto wolność
      myślenia wykaże. Nie ma to, jak jedyny, słuszny "trynd". Wiwat bezwolni i
      ociemniali Lublinianie!
      • Gość: Bo. Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 11.11.02, 10:02
        Pruszkowski nie był moim faworytem, ale cieszę się że wygrał -
        właśnie przeciwko takim palantom, jak ty. Mieszkam od urodzenia
        w Lublinie i jestem dumny z tego, że jest tu wiele uczlni, że
        ludzie mają swoją godność i wrażliwość, że idąc przez Krakowskie
        Przedmieście mogę w każdej chwili wsąpić do kościoła i pomodlić
        się, że co roku w pielgrzymce idzie kilka tysięcy ludzi, że nasz
        biskup jest człowiekiem inteligentnym, mądrym i mającym swoje
        zdanie, ma autorytet.
        • Gość: Precz z komuną! Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 10:09
          Racja! Gratulacje Panie Prezydencie! Na pohybel komunie!
          Czerwoni khmerowie przegrali we wszystkich najważniejszych
          miastach!
        • Gość: Dociek Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: proxy / *.lublin.mm.pl 12.11.02, 00:20
          Gość portalu: Bo. napisał(a):

> Pruszkowski nie był moim faworytem, ale cieszę się że wygrał -
          > właśnie przeciwko takim palantom, jak ty.

Ciemnogrodzka i nawiedzona mentalność niewolnika. Każdy byle kutas dobry,
          nawet i marny, skarlały, byle nie był "czerwony".

Mieszkam od urodzenia
          > w Lublinie i jestem dumny z tego, że jest tu wiele uczlni, że
          > ludzie mają swoją godność i wrażliwość, że idąc przez Krakowskie
          > Przedmieście mogę w każdej chwili wsąpić do kościoła i pomodlić
          > się, że co roku w pielgrzymce idzie kilka tysięcy ludzi, że nasz
          > biskup jest człowiekiem inteligentnym, mądrym i mającym swoje
          > zdanie, ma autorytet.

W światlaną przyszłość na kolanach. Wymódlmy sobie dobrobyt dla Lublina, bo
          tak każe nam arcypasterz. Inne metody są zakazane!
      • Gość: Gość Ra Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: *.it 12.11.02, 11:54

A ty biedaku będziusz musiał zakowalać Manifest Komunistyczny i od podstaw
        studiować dzieła Lenina i Stalina, może nawet pojechać na dalsze studia do
        Moskwy na UŁ i tam pogłębiać wiedzę z filozofii marksistowsko- leninowskiej.
        Może to pomoże ci przejrzeć na oczy i zaprzestać nienawistnej działalności na
        Forum . Co, przez najbliższe 4 lata tak będziesz protestował? Chyba nieźle ci
        za to płacą .Jesteś bardzo młody , naiwny i niedojrzały , ale tej ESELDZIE
        takich trzeba.
      • Gość: JZ Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: *.pol.lublin.pl 14.11.02, 18:04
        Odpowiedź dla Doćka,
        Mam wrażenie, że Twoja zajadłość dorównuje wyłącznie Twojej ... bezmyślności.
        Nie chcę ci ubliżać, by nie zniżyć się do Twojego poziomu ale tak chętnie bym
        palnął w ten "czerwony" łeb, a poniżej pasa też by się przydało - to by
        wymusiło chciaż ten jeden skłon. Bo jak wynika z Twoich wypowiedzi Ty się
        nikomu nie kłaniasz.
        Ludzi patrzących krytycznie na innych w tym na katolików jest wielu. Był wśród
        nich chociażby Krasicki ale między Krasickim (on też krytykował układy w
        sklerykalizowanym Lublinie)a Tobą Doćku jest ogromna różnica.
        Ale żyj sobie zapiekły w swojej wściekłości może Cię przez to w końcu coś trafi.
        • Gość: Dociek Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! IP: proxy / *.lublin.mm.pl 15.11.02, 08:44
          Gość portalu: JZ napisał(a):

> Odpowiedź dla Doćka,
          > Mam wrażenie, że Twoja zajadłość dorównuje wyłącznie Twojej ... bezmyślności.
          > Nie chcę ci ubliżać, by nie zniżyć się do Twojego poziomu ale tak chętnie
          bym
          > palnął w ten "czerwony" łeb, a poniżej pasa też by się przydało - to by
          > wymusiło chciaż ten jeden skłon. Bo jak wynika z Twoich wypowiedzi Ty się
          > nikomu nie kłaniasz.

Brak rzeczowych argumentów zastępujesz wizją, a może i zachętą do pobicia, to
          też jest typowe zachowanie dla ciemnogrodzkiej hołoty udającej patriotów pod
          dumnie wznoszonymi narodowo-katolickimi hasłami. Twój, niezbyt oryginalny
          pomysł, to skatować "w imię boże" tych, co mają odmienne poglądy i odważą się
          krytykować oraz zmusić ich do uległości. Jesteś niebezpieczny w swoich
          brutalnych koncepcjach i bardzo mi przykro, że potwierdzasz moją ocenę pewnych
          grup członków z formacji typu LPR i Samoobrona jako zalążków dla ideologii
          narodowo-socjalistycznej.
        • pepperoni78 Re: Pruszkowski wygrał, Lublin przegrał! 15.11.02, 11:10
          Gość portalu: JZ napisał(a):

> Odpowiedź dla Doćka,
          > Mam wrażenie, że Twoja zajadłość dorównuje wyłącznie Twojej ... bezmyślności.
          > Nie chcę ci ubliżać, by nie zniżyć się do Twojego poziomu ale tak chętnie bym
          > palnął w ten "czerwony" łeb, a poniżej pasa też by się przydało - to by
          > wymusiło chciaż ten jeden skłon. Bo jak wynika z Twoich wypowiedzi Ty się
          > nikomu nie kłaniasz.
          > Ludzi patrzących krytycznie na innych w tym na katolików jest wielu. Był
          wśród
          > nich chociażby Krasicki ale między Krasickim (on też krytykował układy w
          > sklerykalizowanym Lublinie)a Tobą Doćku jest ogromna różnica.
          > Ale żyj sobie zapiekły w swojej wściekłości może Cię przez to w końcu coś
          trafi
          > .

Wiesz kmoże kto powiedział te słowa?? "Cokolwiek uczyniłeś jednemu z braci
          moich, mnie uczyniłeś"??
    • Gość: Slavius Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 10:52
      Ok, tak sobie przegladam ze Szczecina wyniki w kraju.. I JAKA
      OPCJA TEN PRUSZKOWSKI??? Nie ma o tym slowa!
      • Gość: Bo. Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 11.11.02, 11:02
        Cześć Szczecin. Jaka opcja w Lublnie - NORMALNOŚĆ jak w
        Szczecinie. Pozdrowienia dla Szczecina i Waszego Prezydenta.
        • Gość: zbyszek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 11:53
          odpowiadam Szczecinowi - Pruszkowski to aws przemalowany na lpr. Nic dobrego.
          z rozsądkiem nie ma wiele wspólnego.
    • Gość: maliszowa Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: proxy / *.lublin.mm.pl 11.11.02, 11:10
      ale lublin przegral. panie dociek, jest pan madrym czlowiekiem,
      tak trafnie pan ujal istote sprawy o klerykalnym i kosciolkowym
      charakterze miasta. ja psudo-poboznosc tego tego miasta moge
      porownac z innymi miastami. tak zaklamane spoleczenstwo posiada
      niewiele miast jak lublin, jest to wynikiem osiedenia sie po
      wojnie ludzi ze wsi, ktorzy nie maja serca zniszczyli by innego
      czlowieka, ale kosciol to sprawa priorytetowa.o pruszkowskim nie
      chce sie mowic, bo to wyjatkowy tuman , ale ma poparcie kosciola
      i dlatego wygral. odczujemy na wlasnej skorze. ale tak chcial
      ten glupi ludek to ma.
      • Gość: **** Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.ltk.com.pl 12.11.02, 15:31
        Pruszkowski wygrał,bo ciemnogród otumanił arcybaca (arcyrabin) Życińcki.
        Już większe plagi nie mogą spaść na Lublin.Do szopki chej pasterze.....
        idziesięcinę narodzie nieść
    • Gość: zbyszek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 11:52
    • Gość: gosciu Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: 62.233.189.* 11.11.02, 14:36
      Widze ze ci co tu pisza (przynajmniej wiekszosc) gówno wie co
      pruszkowski zrobił to moze was troche oświece otóż po 1)postawił
      wiecej pomników 2)zmienia nazwy ulic na katolickie 3)wozi swoja
      dupe po całym świece za pieniadze podatników nieiwem czy wiecie
      ale przez cały czas jego prezydentury wiecej był zagranica niz w
      lublinie (raczej nie za swoje pieniadze) 4)podpisuje nowe umowy
      z miastami partnerskimi (w kazdym miescie gdzie był robił nowe
      miasto partnerskie)jest ich kolo 16 a i jeszcze tworzył miasta
      wspołpracujace których tez jest od zajebania i jeszzce troche
      (bóg wie komu one potrzebne) i na koniec niewiem czy wiecie ze
      pruszkowski zajebał 30 tys z koncertu na rzecz Montexu i wzioł
      je na swoja kampanie reklamowa i zorganizował prywatne przyjecie
      o nazwie jam session na którym grała BUDKA SUFLERA !!!!!!
      Najprawdopodbnie zadarmo nie wystąpiła. Wiec mamy na kolejna
      kadencie znowu tego samego goiscia!!!!
      • Gość: Muminek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie-!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.02, 14:48
        Moja wypowiedz bedzie bardzo dyplomatyczna -kij mu w ryj.Z prezydentem
        zlodziejem w kolejne lata upadku i zaklamania.NIECH zyje nam kosciól i
        wspanaily prymas ,ktory nie wytrzyłamał i zlamał cisze wyborcza,wszak drzał ze
        jego pupil moze przegrac.Jak dobrze ze w miescie sld ma wiekszosc bo inaczej
        to starch sie bac co by było.
      • Gość: Muminek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie-!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.02, 14:49
        Moja wypowiedz bedzie bardzo dyplomatyczna -kij mu w ryj.Z prezydentem
        zlodziejem w kolejne lata upadku i zaklamania.NIECH zyje nam kosciól i
        wspanaily prymas ,ktory nie wytrzyłamał i zlamał cisze wyborcza,wszak drzał ze
        jego pupil moze przegrac.Jak dobrze ze w miescie sld ma wiekszosc bo inaczej
        to strach sie bac co by było.
        • Gość: grrrrinch Re: Pruszkowski ... IP: 129.81.192.* 11.11.02, 16:52
          Mieszkalem w Lublinie prawie dwadziescia lat
          i potwierdzam - to ciemnogrod i "klerykowo".
          Jest gdzie sie pomodlic ale to jakos nie przyciaga
          kapitalu z zewnatrz, przemysl kuleje.
          Faktycznie, istnieja jeszcze uczelnie ale
          ten potencjal tez nie jest wykorzystywany
          wlasciwie przez miasto...
      • Gość: Kaziu Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 11.11.02, 18:59
        gościu coś ci się pomyliło. Pruszkowski nie za........ał (jak to pięknie
        określiłeś) ale dał Montexowi 30 tys. zł. (możesz o tym przeczytać w piątkowym
        Kurierze, jeśli oczywiście potrafisz bo po tym co wypisujesz nie wydaje się).
        Czytam te posty i wśród kilku rozsądnych dominują frustraci typu Dociek,
        Muminek, maliszowa, którzy nagromadzony jad i wrogość wobec kościoła przelewają
        na Pruszkowskiego. Aż taki żal za ciołkami z SLD???
        Żażartym katolikiem nie jestem, kościół ma swoje wady ale jakiś rozsądek trzeba
        zachowac a nie opluwać wszystko wokół.
        Jest tylko jeden człowiek który jest nieomylny i ma zawsze rację - pijany albo
        głupi, do których "Muminkowie" się zaliczacie???
        Mimo wszystko pozdrawiam Was i cieszę się, że wybory wygrał ktoś normalny i że
        to nie kumple Leppera wespół z SLD będą rządzić Lublinem (nie wiem czy wiecie,
        że Brodowski obiecał w zamian za poparcie Urbanowi fotel wiceprezydenta
        miasta),a do frustratów jedna uwaga - zawsze jest wybór, przecież są
        mijscowości gdzie farbowani wygrali.
        • Gość: na pohybel komunie! Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 20:57
          Racja! a poza tym budka na jam session grala za darmo, a
          pruszkowski nie jest z lpr. byl kandydatem pis popieranym przez
          lpr.
          • Gość: precz z czerwoną hołotą! Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 20:59
            a zreszta wy sie komuchy nie odzywajcie, bo nas jest wiecej!
            • Gość: pruszkowski rulez! Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 21:07
              poczytajcie sobie to
              www.pruszkowski.lublin.pl/osiagniecia.html
            • pepperoni78 Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie 11.11.02, 21:20
              Gość portalu: precz z czerwoną hołotą! napisał(a):

> a zreszta wy sie komuchy nie odzywajcie, bo nas jest wiecej!

Brawo!!! Niech żyje demokracja!!! Prawica pokazuje swe prawdziwe oblicze!!!
        • Gość: Muminek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.02, 21:28
          Gość portalu: Kaziu napisał(a):

> gościu coś ci się pomyliło. Pruszkowski nie za........ał (jak to pięknie
          > określiłeś) ale dał Montexowi 30 tys. zł. (możesz o tym przeczytać w
          piątkowym
          > Kurierze, jeśli oczywiście potrafisz bo po tym co wypisujesz nie wydaje się).
          > Czytam te posty i wśród kilku rozsądnych dominują frustraci typu Dociek,
          > Muminek, maliszowa, którzy nagromadzony jad i wrogość wobec kościoła
          przelewają
          >
          > na Pruszkowskiego. Aż taki żal za ciołkami z SLD???
          > Żażartym katolikiem nie jestem, kościół ma swoje wady ale jakiś rozsądek
          trzeba
          >
          > zachowac a nie opluwać wszystko wokół.
          > Jest tylko jeden człowiek który jest nieomylny i ma zawsze rację - pijany
          albo
          > głupi, do których "Muminkowie" się zaliczacie???
          > Mimo wszystko pozdrawiam Was i cieszę się, że wybory wygrał ktoś normalny i
          że
          > to nie kumple Leppera wespół z SLD będą rządzić Lublinem (nie wiem czy
          wiecie,
          > że Brodowski obiecał w zamian za poparcie Urbanowi fotel wiceprezydenta
          > miasta),a do frustratów jedna uwaga - zawsze jest wybór, przecież są
          > mijscowości gdzie farbowani wygrali.
          Ha ha ha a to sie usmiałem.Człowieku jak nie znasz sytuacji w klubie i nie
          wiesz jak było to nie pisz głupot.Pieniadze dal Wojciechowski a dali mu je
          studenci KUL.A ze pieniadze miały juz byc na koncercie a nie były to załsuga
          pana prezydenta ktory je sobie przeznaczyl na kampanie.I taka jest prawda.A
          Pruszkowski nie ma wiekszosci w miescie i moze nam naskoczyc.A i jeszcze
          jedno farbowany to jest on,uciekl razem z cala zgraja z aws bo okret tonał i
          ucieknie z tad jak nie bedzie szło.Moja wrogosc wobec koscioła?
          Ja nie mam nic do nich poza tym,ze sie pchaja do polityki przez co traca ludzi
          ale to ich sprawa-ilu mlodych chodzi teraz na msze,za kilka lat bedzie jeszcze
          gorzej.A ze jestem przeciwko Pruszkowskiemu to tylko z powodu obawy o
          miasto,ktore traci swoja wileka szanse.
          • Gość: kielo Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 01:08
            Ciekawe jak będzie z pieniędzmi na sport. Przez 4 lata nie było
            o tym mowy, w czasie kampanii okazało się, że nie ma problemu. A
            teraz? Szkoda, że wybory nie są w lutym- wtedy piłkarki Montexu
            na pewno miałyby kasę na Ligę Mistrzów
    • Gość: maliszowa Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie,przegral lublin IP: proxy / *.lublin.mm.pl 11.11.02, 21:27
      kaziu,kaziu,nie wiem czy wiesz, ze pruszkowski to farbowany lis.
      zmienia juz trzecia partie, byl w rop, aws, a teraz stworzyl
      hybryde typu pir.oddajmy co boskie bogu, a co pzpr partii
      robotniczej. ale trzeba przyznac, ze kosciol nie powinien robic
      kampanii ani lewicy, ani prawicy. ciekawe co by na to powiedzial
      ojciec swiety, gdyby sie dowiedzial.sld to nie pzpr to prawica
      innego typu i moze nie powinna wygrac moze tych wyborow ,bo
      nabroila przez rok, ale przyczyny byly takie, ze poprzednia
      opcja zostawila polske z kryzysem finansowym. ci musieli
      niepopularne ruchy poczynic dodajac swoje bledy.pruszkowski byl
      ostatnim kandydatem, ktory powinien wygrac te wybory. wykazal w
      poprzedniej kadencji nieporadnosc gospodarcza, nieuctwo w
      psychologii. to jest, ani menadzer,ani polityk takie niewiadomo
      co. jego wladza zaskoczyla. nie wiedzial co z nia zrobic. i
      obecnie wcale niewierzyl, ze wygra bo porobil tyle bledow z
      niewiedzy lub nieuctwa. odcierpi przez to cale spoleczenstwo
      lublina. prezydent to nie stanowisko polityczne, lecz
      menadzerskie, aby ograniczyc zbieranie jedzenia w smietnikach. a
      on tylko lubi wyjazdy i na jeden taki wyjazd do usa wzial syna
      cugoskiego, a tatus mu sie odwdziecza w kampanii.tak wiec panie
      kaziu przemysl pan te slowa i badz krytyczny. staraj sie znalezc
      prawde i tylko prawde, bo najwyzszym dobrem jest
      czlowiek.dlatego moze powinien wygrac czlowiek z prawicy, czy
      lewicy, ale nie pruszkowski. najgorszy wybor, a wlasciwie brak
      wyboru. stworzylismy rodakom taki los i cieszymy sie ze nieuk
      bedzie nami rzadzil, ktory nic nie zmieni, bo brak mu wiedzy.
      • Gość: Kaziu Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie,przegral lublin IP: 195.114.189.* 12.11.02, 00:12
        Szanowna Pani maliszowa przyzna pani chyba, że conajmniej dziwni są ludzie
        którzy na wybory nie chodzą a potem podnoszą lament, że to nie ich kandydat
        wygrał, prawda ???!!!!
        Przecież wy zwolennicy komuny mogliście iśc, wybrać swojego "Leppera" i byłoby
        po sprawie, a teraz płaczecie w rękaw i plączecie się bez sensu po forum
        obrażając Bogu ducha winnych ludzi.

Szanowna Pani maliszowa skoro jest Pani tak świetnie zorientowana we wszystkich
        niuansach władzy i posiada tak świetne przygotowanie domniemywam, że najlepszym
        kandydatem byłaby Pani sama. Któż był tak wredny i bronił Pani kandydować??? -
        dzisiaj mogłaby się Pani wraz z "Muminkami" upijać (przepraszam - upajać)
        sukcesem!
        Ale proszę nie wpadać w rozpacz, za cztery lata następne wybory i jestem
        przekonany, że jeśli tylko zostanie wybrana Pani bądź inny "Muminek" spod znaku
        sierpa i młota wnet zbudujecie tu drugie San Fransico. Czego życze wszystkim
        lublinianom.
        Co prawda trochę się obawiam, żeby wam Mńsk nie wyszedł ale to już temat na
        dykusję za 4 lata:)))
        • Gość: Dociek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie=przegral Lublin IP: proxy / *.lublin.mm.pl 12.11.02, 00:37
          Panie Kaziu, nie wiem dlaczego, ale Pańskie komentarze idealnie mi pasują do
          chamskiego zachowania grupek młodzianów, którzy podczas oficjalnych obchodów
          Świeta Niepodległości skupili się pod transparentami Szczerbca, Młodzieży
          Wszechpolskiej, czy Stronnictwa Narodowego. Identycznie Pan reaguje. Gwizdy i
          wycie na przedstawicieli lewicy i ludzi, którzy prezentują poglądy zbliżone z
          lewicą oraz oklaski i hałaśliwy aplauz dla nawiedzonych przedstawicieli
          lubelskiej ciemnoty hołoty i narodowo-kościelnego zabobonu, którego świetlaną
          gwiazdą okazuje się być pan Pruszkowski.
          • Gość: Stach Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie=przegrała KOMUNA IP: w3cache:* / 192.168.0.* 12.11.02, 01:12
            Gość portalu: Dociek napisał(a):

> i hałaśliwy aplauz dla nawiedzonych przedstawicieli
            > lubelskiej ciemnoty hołoty i narodowo-kościelnego zabobonu, którego świetlaną
            > gwiazdą okazuje się być pan Pruszkowski.

Doćku !!!!!
            Byłem również na tej uroczystości i nic takiego j.w. nie miało miejsca. Jesteś
            zwyczjnym pieniaczem, kłamcą i ćwierć-inteligentem [delikatnie mówiąc].
            • Gość: Jacek Dajcie im pokrzyczec! IP: *.prodigy.net.mx 12.11.02, 06:41
              Ludzie! Dajcie pokrzyczec Dockowi i ekipie! Mamy demokracje, a odpowiadanie na
              te bzdury jest bezsensem, skoro jeden(-a) z nich dalej jest swiecie przekonana
              o dziurze budzetowej po AWS.
              Ja glosowalem na Pruszkowskiego i wiem ze to byl najlepszy kandydat, ale w
              poprzedniej kadencji zrobil mnostwo bledow i w tej musi je poprawic i to
              szybko. Wymagam tego od niego jako pracodawca i wyborca!
              Pozdrawiam!

Ps.Dociek ja mysle, ze ty jeszcze zaczniesz chodzic do kosciola! Jest mnostwo
              ludzi, ktorzy kilkanascie lat temu nagrywali msze dla UB a teraz pod oltarzem z
              raczkami zlozynymi grzecznie stoja, wiec cierpliwosci. A co do tego, ze
              mlodziez nie chodzi do kosciola, to tak bylo zawsze, bo to jest prawo wieku
              (chociarz jak zadzily milery za pzpr to faktycznie nawet i mlodziez chodzila do
              kosciola!)
            • Gość: Dociek Oszołomy przy władzy IP: proxy / *.lublin.mm.pl 12.11.02, 08:28
              Stach: Byłem i nawet wieniec składałem, a za plecami pocztów sztandarowych,
              tacy jak Ty, stojąc obok pomnika Piłsudskiego, pod transparentami organizacji
              nacjonalistycznych uszanowali wyciem i gwizdem obecność na narodowym święcie
              delegacji Izy Sierakowskiej (naprawdę bardzo zasłużonej dla Lubelszczyzny) i
              organizacji SLD. Nie zamierzam na ten temat dalej polemizować, bo kłamstwo i
              oszustwo jest tylko najmniejszą ze swoistych przypadłości takich ludzi,
              których ty reprezentujesz, podając się za rzekomo "prawego" osobnika.

Jacek: Twoje sugestie o moim UB-ctwie i przyszłym, nieuniknionym przyklejeniu
              się do katolickiej sekty, sugerują Twój bardzo wąski horyzont światopoglądowy.
              Swego czasu rozmawiałem z jednym z Waszych pasterzy, proboszczem swojej
              parafii i on za nic nie mógł zrozumieć, że nie będąc członkiem PZPR,
              urzędnikiem aparatu, ani współpracownikiem lub pracownikiem służb mundurowych
              i specjalnych mogę, z własnej woli, z moich przemyśleń i osobistej postawy
              wobec rzeczywistości, mieć inne poglądy niż katolickie. To jest właśnie objaw
              ciemnogrodu i nawiedzonego zaścianka. Zajebać wolnomyślicieli, bo są pomiotem
              szatana! Precz rozumie! Precz rozsądku! Iddźcie owieczki moje otępiałe słowem
              bożym i prawicowymi sloganami prosto do bozi, za swoimi "najmądrzejszymi"
              pasterzami i baranami przewodnikami! Dawniej, takich odszczepieńców, to samo
              stado owiec zmuszało do socjalistycznej samokrytyki. Zamieniliście tylko
              kolory i imię boga, metody pozostały.
              • Gość: Jacek Re: Oszołomy przy władzy IP: *.prodigy.net.mx 12.11.02, 09:07

Nie Dociek oki spoko jestes wolnomyslicielem ok fajnie pieknie i nie mam
                zamiaru cie zmuszac to kosciolka i nikt nigdy cie nie zmusi i nawet nie jestes
                nam tu potrzebny!
                Naprawde ja nie mam nic do ateistow, ale ty wiecznie pieprzysz jaki to kosciol
                zly a ksiezy najlepiej powiesic! Po tym wnioskowalem, ze twoje poglady sa
                bardzo zblizone do UB i reszte zasrancow! Jesli nie jestes UB-kiem to oki,ale
                przestan juz pipeprzyc jaki to kosciol zly, bo sprawiasz wrazenie jakiegos
                oszoloma, ktoemu ciezko jest odnalezc sie w rzeczywistosci!
                Pozdrawiam!
              • Gość: L Re: Oszołomy przy władzy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 09:44

> Stach: Byłem i nawet wieniec składałem, a za plecami pocztów sztandarowych,
                > tacy jak Ty, stojąc obok pomnika Piłsudskiego, pod transparentami
                organizacji
                > nacjonalistycznych uszanowali wyciem i gwizdem obecność na narodowym święcie
                > delegacji Izy Sierakowskiej (naprawdę bardzo zasłużonej dla Lubelszczyzny) i
                > organizacji SLD. Nie zamierzam na ten temat dalej polemizować, bo kłamstwo i
                > oszustwo jest tylko najmniejszą ze swoistych przypadłości takich ludzi,
                > których ty reprezentujesz, podając się za rzekomo "prawego" osobnika.

Nie chcę mi się czytać tego co piszesz, ale te pierwsze zdania Twojej
                wypowiedzi wymagają pewnego komentarza: Ty i zasłużona Pani Iza mogliście
                sobie składać wieńce przed 89, ale jakoś tego nie czyniliście, a teraz nagle
                Wam się przypomniało? Świętujcie sobie 22 lipca tak jak wtedy i chodźcie na
                pochody 1-majowe z czerwoną flagą.
                Pozdrawiam Wszystkich, którzy pamiętają...
                • Gość: Jacek Re: Oszołomy przy władzy IP: *.prodigy.net.mx 12.11.02, 10:28
                  Wlasnie o sierakowskiej izabelce zapomnialem - no faktycznie jest to wedlug
                  mnie najbardziej zasluzona osoba w Lublinie - Dociek ty mnie zalamujesz swoimi
                  popapranymi pogladami, ale sa twoje i ty sie z nimi mecz ehhh
                  • pepperoni78 Re: Oszołomy przy władzy 12.11.02, 10:33
                    Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej miał kiedyś swoja filię w Rzeszowie.
                    Niedawno - na bazie między innymi tejże filii został w stolicy Podkarpacia
                    utworzony uniwersytet. Dłuuugo UMCS walczył o odszkodowanie z tytułu straconego
                    mienia. I to właśnie dzięki znienawidzonej przez wielu posłance Sierakowskiej
                    (chociaż nie tylko), największa lubelska uczelnia odzyskała pieniądzae; jeśli
                    nie mylę się, w grę wchodziło 30 milionów (nowych oczywiście) złotych.
                    • Gość: Jacek Re: Oszołomy przy władzy IP: *.prodigy.net.mx 12.11.02, 10:37
                      gratuluje!

A skad te infor.?
                      • pepperoni78 Re: Oszołomy przy władzy 12.11.02, 10:43
                        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> gratuluje!
                        >
                        > A skad te infor.?

Od samego Jego Magnificencji Rektora UMCS. prof. Mariana Harasimiuka.
                        • Gość: Jacek Re: Oszołomy przy władzy IP: *.prodigy.net.mx 12.11.02, 10:50
                          pepperoni78 napisał:

sorki jestem zmeczony masz jakis konkretny link w tej sprawie pomocy?
                          bo ta strona jest dosc obszerna i niechce mi sie szukac

Z gory dziekuje!
                          • pepperoni78 Re: Oszołomy przy władzy 12.11.02, 11:29
                            Niestety, nie znam żadnej strony na korej byłoby coś na ten temat. Słuchałem
                            kiedyś radiowego wywiadu z rektorem oraz z byłym ministrem edukacji. ALe jeśli
                            coś znajdę, podam link.
              • Gość: Stach Re: Oszołomy przy władzy IP: w3cache:* / 192.168.0.* 12.11.02, 15:01

> Stach: Byłem i nawet wieniec składałem, a za plecami pocztów sztandarowych,
                > tacy jak Ty, stojąc obok pomnika Piłsudskiego, pod transparentami organizacji
                > nacjonalistycznych uszanowali wyciem i gwizdem obecność na narodowym święcie
                > delegacji Izy Sierakowskiej (naprawdę bardzo zasłużonej dla Lubelszczyzny) i
                > organizacji SLD. Nie zamierzam na ten temat dalej polemizować, bo kłamstwo i
                > oszustwo jest tylko najmniejszą ze swoistych przypadłości takich ludzi,
                > których ty reprezentujesz, podając się za rzekomo "prawego" osobnika.
                >
                >Towarzyszu doćku!
                Akurat ta pani nie powinna się pojawić w tym dniu i miejscu na tak
                patriotycznej uroczystości. Ta pani winna w tym czasie robić rachunek sumienia
                za swoją postawę patriotyczną za okres przed i po 90 roku, za stosunek do życia
                naszego narodu, za kłamstwa i oszustwa podawane mediom o swojej osobie oraz za
                brak odpowiedzialności i dwulicowość. Ta pani rzeczywiście zasłużyła
                [zapracowała] sobie na takie traktowanie przez mieszkańców Lublina i stało się
                to tradycją.
                • Gość: Dociek Re: Oszołomy przy władzy IP: *.umcs.lublin.pl 12.11.02, 15:58
                  Gość portalu: Stach napisał(a):

> Ta pani rzeczywiście zasłużyła
                  > [zapracowała] sobie na takie traktowanie przez mieszkańców Lublina i stało
                  > się to tradycją.

Uroczysty dzień, taki jak Święto Niepodległości jest świętem wszystkich
                  Polaków. A uznanie za tradycję, w tym dniu, podczas oficjalnej ceremonii,
                  chamskiego zachowania pewnej grupy, pełnych prymitywnej nienawiści osobników,
                  świadczy o Tobie samym i nie wymaga głębszego komentarza.

> Byłem również na tej uroczystości i nic takiego j.w. nie miało miejsca.
                  > Jesteś zwyczjnym pieniaczem, kłamcą i ćwierć-inteligentem [delikatnie
                  > mówiąc].

Tym bardziej, teraz, wypowiadając się w ten sposób, przyznałeś mi pośrednio
                  rację, że to zdarzenie miało miejsce, a wcześniej (jak cytuję powyżej)
                  zarzuciłeś mi kłamstwo i mnie zwyzywałeś. Mam więc niejakie podejrzenie, że
                  mogłeś osobiście w tych prostackich popisach uczestniczyć. Gratuluję!
                  • Gość: Stach Re: Oszołomy bez władzy IP: w3cache:* / 192.168.0.* 12.11.02, 23:37
                    Doćku!
                    Gdzie się nauczyłeś manipulacji? Typowe dla rządzących PRL-em.
                    Cofnij się do mojej wypowiedzi i przeczytaj jeszcze raz. Czy stwierdziłem, że
                    w/w pani nie była wygwizdana? Owszem - była i bardzo dobrze. Chwała gwiżdzącym!
                    Ale twoja wypowiedź na temat Prezydenta Pruszkowskiego była kłamliwa i chamska
                    bo oklaski jakie otrzymał od lublinian były gratulacjami za wygraną IIgą turę
                    wyborów (bez jakich kolwiek podtekstów). Klapki na oczach i beton w głowie
                    osobniku Doćku...
                    • Gość: Dociek Chamskie zaplecze Pruszkowskiego IP: proxy / *.lublin.mm.pl 13.11.02, 22:06

> Doćku!
                      > Gdzie się nauczyłeś manipulacji? Typowe dla rządzących PRL-em.
                      > Cofnij się do mojej wypowiedzi i przeczytaj jeszcze raz. Czy stwierdziłem,
                      że
                      > w/w pani nie była wygwizdana? Owszem - była i bardzo dobrze. Chwała
                      gwiżdzącym!
                      >
                      > Ale twoja wypowiedź na temat Prezydenta Pruszkowskiego była kłamliwa i
                      chamska
                      > bo oklaski jakie otrzymał od lublinian były gratulacjami za wygraną IIgą
                      turę
                      > wyborów (bez jakich kolwiek podtekstów). Klapki na oczach i beton w głowie
                      > osobniku Doćku...

Z tej samej strony dobiegły i chamskie gwizdy dla Sierakowskiej, i aplauz dla
                      dla Pruszkowskiego. Zatem, wg Ciebie, skoro sam potwierdziłeś, że gwizdano i
                      na dodatek to akceptujesz oraz, co gorsza, nawet pochwalasz (i jak Ciebie w
                      tym momencie ocenić?!), a ja zaś, uważam to (i jak sądzę, nie tylko ja), za
                      ewidentnie chamskie zachowanie nawiedzonej hołoty podczas narodowej
                      uroczystości, a następnie ci sami osobnicy, podczas gdy klaskali
                      Pruszkowskiemu, zamienili się, jak za magicznym zaklęciem, wg Ciebie, w bardzo
                      kulturalną grupą mieszkańców Lublina doceniającą zwycięstwo kiepskiego
                      prezydenta..., to ja tu czegoś tu kur*** nie rozumiem! Typowa mentalność
                      Kalego! (wiesz chociaż do czego nawiązuję?) Kto tu z nas dwóch manipuluje i
                      kręci? I nawet nie zrewanżuję Ci się zwyzywaniem od chamów i kłamców, tak jak
                      Ty mnie potraktowałeś, bo za Twoją ocenę wystarczy jedynie ta Twoja znamienna
                      wypowiedź. Gratuluję prezydentowi Pruszkowskiemu jego elektoratu. Jakże
                      się "pięknie" uzupełniacie.
                      • Gość: Stach Re: PRL-owskie zaplecze SLD (czyt. PZPR) IP: w3cache:* / 192.168.0.* 14.11.02, 02:10
                        Ależ Towarzyszu Doćku!
                        Chciałbym sprostować tendencyjną (oczywiście) wypowiedź w/w (nieuczestniczącym
                        w uroczystości na Pl. Litewskim ) że świętujący lublinianie mogli uczestniczyć
                        skupieni po prawej stronie pomnika Marszałka, bo po lewej stały wozy TV oraz
                        organizatorzy a przy Krakowskim Przedm. kompanie reprezentacyjne wraz z
                        orkiestrą wojskową. Jeżeli więc tych samych mieszkańców Lublina nazywasz raz
                        cyt."nawiedzoną hołotą" a potem cyt. "kulturalną grupa mieszkańców" to wydaje
                        mi się, że cierpisz na schizofremię (proponuję udać się do psychiatry).
                        A jeżeli chodzi o cyt."typową mentalność Kalego" to bardziej pasuje do ciebie i
                        twojej "czarującej" liderki lubelskiej lewicy - frustracie (proponuję
                        korepetycje z historii powojennej Polski).
                        Rozumiem, że pani sierakowska była i jest niedścignionym wzorem i nauczycielem
                        dla tow.Doćka, dlatego tow.Dociek mówi jej językiem. Gratuluję i nie ściskam
                        osobnika Doćka dłoni...
                        • Gość: Dociek Denne dno IP: proxy / *.lublin.mm.pl 17.11.02, 12:10

> Ależ Towarzyszu Doćku!

Nie jestem i nigdy nie byłem "Towarzyszem", a szczególnie Twoim.

> Chciałbym sprostować tendencyjną (oczywiście) wypowiedź w/w
                          (nieuczestniczącym
                          > w uroczystości na Pl. Litewskim ) że świętujący lublinianie mogli
                          uczestniczyć
                          > skupieni po prawej stronie pomnika Marszałka, bo po lewej stały wozy TV oraz
                          > organizatorzy a przy Krakowskim Przedm. kompanie reprezentacyjne wraz z
                          > orkiestrą wojskową. Jeżeli więc tych samych mieszkańców Lublina nazywasz raz
                          > cyt."nawiedzoną hołotą" a potem cyt. "kulturalną grupa mieszkańców" to
                          wydaje
                          > mi się,

Posłużyłem się jedynie i wyłącznie Twoja oceną prostackich zachowań widzów,
                          tzn. Twą pochwałą dla chamskich gwizdów i wycia na widok delegacji
                          Sierakowskiej i SLD oraz Twym oburzeniem na mnie, że utrzymałem nadal
                          identyczną opinię o tych samych widzach (skoro gwizdali na uroczystości
                          narodowej - jako o chamskiej hołocie) w momencie aplauzu dla Pruszkowskiego.
                          Twoja irytacja wynika właśnie z Twej mentalności Kalego, a jeżeli nadal tego
                          nie rozumiesz to przeczytaj sobie "W pustyni i w puszczy".

> że cierpisz na schizofremię ...

Dla ścisłości, prawidłowo używa się słowa: "schizifrenia"
                          • Gość: Stach Re: Denne dno - Dociek IP: w3cache:* / 192.168.0.* 17.11.02, 15:00

>
                            >
                            > Nie jestem i nigdy nie byłem "Towarzyszem", a szczególnie Twoim.

Skoro prezentujesz takie poglądy to jesteś "towarzyszem", nie okłamuj sam
                            siebie - wybielanie się świadczy o twoim braku odpowiedzialności za
                            wypowiedziane słowa i poglądy. To są pozostałości po propagandzie
                            komunistycznej której (ślepo) pozostałeś wierny (o zgrozo...). Twoje
                            ograniczenie w pojmowaniu zmieniającej się rzeczywistości świadczy o twoim
                            wypranym, zniewolonym (tępym) umyśle, o bardzo wązkich horyzontach myślowych.
                            Ty jesteś już stracony dla wolnego, demokratycznego świata!
                            A jeżeli chodzi o mnie, to pomimo tolerancyjności (której się musiałem nauczyć
                            po `89) tacy betonowi "towarzysze" jak ty, nie mają najmniejszych szans na moją
                            aprobatę.
                            >
                            >>
                            > Twoja irytacja wynika właśnie z Twej mentalności Kalego, a jeżeli nadal tego
                            > nie rozumiesz to przeczytaj sobie "W pustyni i w puszczy".

Akurat mówisz o sobie, tylko pokręciło ci się troszeczkę (twój przypadek jest
                            szczególnym przypadkiem klinicznym). Oprócz "W pustyni i w puszczy" polecam
                            również "Folwark zwierzęcy"...
                            >
                            > > że cierpisz na schizofremię ...
                            >
                            > Dla ścisłości, prawidłowo używa się słowa: "schizifrenia"

Polecam również Słownik Wyrazów Obcych...niedouczony "towarzyszu".
                            • Gość: Dociek Szkoda słów. IP: proxy / *.lublin.mm.pl 17.11.02, 16:07

> Gość portalu: Dociek napisał(a):
                              >
                              >
                              > >
                              > >
                              > > Nie jestem i nigdy nie byłem "Towarzyszem", a szczególnie Twoim.
                              >
                              > Skoro prezentujesz takie poglądy to jesteś "towarzyszem", nie okłamuj sam
                              > siebie - wybielanie się świadczy o twoim braku odpowiedzialności za
                              > wypowiedziane słowa i poglądy. To są pozostałości po propagandzie
                              > komunistycznej której (ślepo) pozostałeś wierny (o zgrozo...). Twoje
                              > ograniczenie w pojmowaniu zmieniającej się rzeczywistości świadczy o twoim
                              > wypranym, zniewolonym (tępym) umyśle, o bardzo wązkich horyzontach
                              myślowych.
                              > Ty jesteś już stracony dla wolnego, demokratycznego świata!
                              > A jeżeli chodzi o mnie, to pomimo tolerancyjności (której się musiałem
                              nauczyć
                              > po `89) tacy betonowi "towarzysze" jak ty, nie mają najmniejszych szans na
                              moją
                              >
                              > aprobatę.
                              > >
                              > >>
                              > > Twoja irytacja wynika właśnie z Twej mentalności Kalego, a jeżeli nadal te
                              > go
                              > > nie rozumiesz to przeczytaj sobie "W pustyni i w puszczy".
                              >
                              > Akurat mówisz o sobie, tylko pokręciło ci się troszeczkę (twój przypadek
                              jest
                              > szczególnym przypadkiem klinicznym). Oprócz "W pustyni i w puszczy" polecam
                              > również "Folwark zwierzęcy"...
                              > >
                              > > > że cierpisz na schizofremię ...
                              > >
                              > > Dla ścisłości, prawidłowo używa się słowa: "schizifrenia"
                              >
                              > Polecam również Słownik Wyrazów Obcych...niedouczony "towarzyszu".

wiem.onet.pl/wiem/001530.html
                              Nie jestem Twoim towarzyszem. I nigdy bym nie chciał zadawać się z taką, jak
                              Ty ciemną, nienawistną i ociężałą umysłowo masą.
                              • Gość: Stach Re: Nie "i" a "o" IP: w3cache:* / 192.168.0.* 17.11.02, 17:42
                                >
                                > > > Dla ścisłości, prawidłowo używa się słowa: "schizifrenia"

Ach taaak ...nie "m" a "n" - w tym szczególiku muszę się zgodzić, ale tylko w
                                tym! (zapewniam że to zwykła pomyłka)
                                A u ciebie ...po "z" nie "i" a "o" ...tępoto umysłowa...snobie.
                                • Gość: Dociek Re: Nie 'i' a 'o' IP: proxy / *.lublin.mm.pl 18.11.02, 01:15

> >
                                  > > > > Dla ścisłości, prawidłowo używa się słowa: "schizifrenia"
                                  >
                                  >
                                  > Ach taaak ...nie "m" a "n" - w tym szczególiku muszę się zgodzić, ale tylko
                                  w
                                  > tym! (zapewniam że to zwykła pomyłka)
                                  > A u ciebie ...po "z" nie "i" a "o" ...tępoto umysłowa...snobie.

Wyzwiska masz opanowane za to do perfekcji, gwizdy i buczenie też?
                                  • Gość: Stach Re: Kto mieczem wojuje... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 18.11.02, 21:43

> Wyzwiska masz opanowane za to do perfekcji, gwizdy i buczenie też?

Epitety to twoja specjalność, to twoja broń (kto mieczem wojuje od miecza
                                    ginie), natomiast jeżeli chodzi o "gwizdy i buczenie" w kontekście uroczystości
                                    na pl. Litewskim w dniu 11 listopada to niestety nie brałem udziału, ale byłem
                                    bardzo zadowolony że czas nie zatarł historii (chociaż niektórzy by sobie tego
                                    bardzo życzyli), że Polacy długo jeszcze nie zapomną takim osobnikom i
                                    organizacjom ich wrogiej i antypolskiej działalności.
                                    Gwiżdzącym i buczącym jeszcze raz dziękuję. Mam nadzieję że tradycja będzie
                                    podtrzymana.
                                    • Gość: Dociek Kto tu kłamcą się okazuje? IP: proxy / *.lublin.mm.pl 18.11.02, 22:54

>jeżeli chodzi o "gwizdy i buczenie" w kontekście uroczystości
                                      > na pl. Litewskim w dniu 11 listopada to niestety nie brałem udziału, ale
                                      > byłem bardzo zadowolony że czas nie zatarł historii (chociaż niektórzy by
                                      > sobie tego bardzo życzyli), że Polacy długo jeszcze nie zapomną takim
                                      > osobnikom i organizacjom ich wrogiej i antypolskiej działalności.
                                      > Gwiżdzącym i buczącym jeszcze raz dziękuję. Mam nadzieję że tradycja będzie
                                      > podtrzymana.

cytuję wg wcześniejszej wypowiedzi Stacha:

• Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie=przegrała KOMUNA

adres: w3cache:* / 192.168.0.*
                                      Gość: Stach 12-11-2002 01:12

> Doćku !!!!!
                                      > Byłem również na tej uroczystości i nic takiego j.w. nie miało miejsca.
                                      > Jesteś zwyczjnym pieniaczem, kłamcą i ćwierć-inteligentem [delikatnie
                                      mówiąc].
                                      • Gość: Stach Re: Kto tu manipuluje IP: w3cache:* / 192.168.0.* 18.11.02, 23:46

• Re: Oszołomy bez władzy adres: w3cache:* /
                                        192.168.0.*

Przeczytaj komentowany artykuł »
                                        Gość: Stach 12-11-2002 23:37 odpowiedz na list
                                        odpowiedz cytując

Doćku!
                                        Gdzie się nauczyłeś manipulacji? Typowe dla
                                        rządzących PRL-em.
                                        Cofnij się do mojej wypowiedzi i przeczytaj
                                        jeszcze raz. Czy stwierdziłem, że
                                        w/w pani nie była wygwizdana? Owszem - była i
                                        bardzo dobrze. Chwała gwiżdzącym!
                                        Ale twoja wypowiedź na temat Prezydenta
                                        Pruszkowskiego była kłamliwa i chamska
                                        bo oklaski jakie otrzymał od lublinian były
                                        gratulacjami za wygraną IIgą turę
                                        wyborów (bez jakich kolwiek podtekstów). Klapki
                                        na oczach i beton w głowie
                                        osobniku Doćku...

• pepperoni78 Powtarzam się, ale... 12.11.02, 10:36
      Czy ludzie w tym kraju przestaną wreszcie czynić podzialu prawica - lewica a
      zaczną myśleć w kategoriach "człowiek, który może coś zrobić"?? Głosowałem na
      Brodowskiego, ale ponieważ żyjemy w demokratycznym kraju, nie pozostaje mi nic
      innego jak tylko pogodzić się z wolą większości. Tylko proszę bardzo większość
      Drogich Forumowiczów o to, żeby przez najbliższe cztery lata NIE NARZEKAĆ na
      Forum, jak to teraz źle w Lublinie. W kocu sami wybraliście.
      Pozdrawiam
      PS
      Tak na marginesie - jako sympatyk i członek ugrupowania Prawo i Sprawiedliwość
      NIE ZAGŁOSOWAŁEM na popieranego przez to ugrupowanie kandydata. Jednak gdybym
      mieszkał w stolicy, głosowałbym na Kaczyńskiego.
      • Gość: Jacek Re: Powtarzam się, ale... IP: *.prodigy.net.mx 12.11.02, 10:45
        Ja jednak sadze, ze jeszcze za wczesnie na nierozgraniczanie roznic prawica
        lewica.
        Oczywiscie bylo by pieknie, gdybysmy nie musieli glosowac na prawice lub
        lewice tylko na osobe, ale ludzie z lewicy (jak i z prawicy) maja zyciorysy
        naprawde nie "ciekawe" (nie wiem czy tak to mozna nazwac).
        Poczekajmy jeszcze kilka lat, jak poodchodza ci "starzy" dzialacze, to naprawde
        bedzie mozna tak glosowac. (tylko ile na tym wycierpi masze miasto i kraj?)

Pozdrawiam
        • pepperoni78 Re: Powtarzam się, ale... 12.11.02, 10:46

> Ja jednak sadze, ze jeszcze za wczesnie na nierozgraniczanie roznic prawica
          > lewica.
          > Oczywiscie bylo by pieknie, gdybysmy nie musieli glosowac na prawice lub
          > lewice tylko na osobe, ale ludzie z lewicy (jak i z prawicy) maja zyciorysy
          > naprawde nie "ciekawe" (nie wiem czy tak to mozna nazwac).
          > Poczekajmy jeszcze kilka lat, jak poodchodza ci "starzy" dzialacze, to
          naprawde
          >
          > bedzie mozna tak glosowac. (tylko ile na tym wycierpi masze miasto i kraj?)
          >
          > Pozdrawiam
          Muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą.
          Również pozdrawiam.
        • Gość: Dociek Nie wierzę Ci Jacku IP: *.umcs.lublin.pl 12.11.02, 12:37

> Ja jednak sadze, ze jeszcze za wczesnie na nierozgraniczanie roznic prawica
          > lewica.
          > Oczywiscie bylo by pieknie, gdybysmy nie musieli glosowac na prawice lub
          > lewice tylko na osobe, ale ludzie z lewicy (jak i z prawicy) maja zyciorysy
          > naprawde nie "ciekawe" (nie wiem czy tak to mozna nazwac).
          > Poczekajmy jeszcze kilka lat, jak poodchodza ci "starzy" dzialacze, to
          naprawde
          >
          > bedzie mozna tak glosowac. (tylko ile na tym wycierpi masze miasto i kraj?)
          >
          > Pozdrawiam

Nie wierzę ani trochę w Twoją deklarację, ponieważ jest w naturze elektoratu
          tzw. "prawicy", szczególnie tej skrajnej, nienawidzącej i zacietrzewionej,
          katolicko-narodowej, czyli właśnie powiązanej z LPR, opluwanie wszystkiego i
          wszystkich, którzy prezentują odmienne poglądy, a szczególnie takie, które
          można uznać za lewicowe. Co znamienne, te formacje równie chętnie opluwają
          samych siebie, czego dowodem jest chroniczny rozpad rozmaitych struktur
          tzw. "prawicowych". W byłej Radzie Lublina - vide: Centroprawica kontra
          Porozumienie. Jeżeli wejdzie nowe, młode pokolenie lewicy, przpiszesz mu z
          miejsca związki rodzinne ze Stalinem, Bierutem, Gomułka, itd. Dlatego Ci nie
          wierzę! Jak ciekawostkę, podrzucę tu odzywkę jednej ze zdewociałych
          kościółkowych ciotek (Wasz wierny elektorat), która zupełnie mnie zaszokowała,
          zapewne i Ciebie też: Proszę Pana, to są same żydowiny, nawet ten
          Pruszkowski... (zasłyszany przypadkiem autentyk!). Poza tym, nie potrafisz się
          przyznać do tego, że obrzuciłeś kogoś bezpodstawnie błotem. Tylko to jest
          opanowane do perfekcji: wrzask i obrzucanie. A Sierakowska rzeczywiście się
          zasłużyła Lublinowi, jak starali Ci się to udowodnić inni forumowicze.
    • Gość: Lenin Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: 212.182.26.* 12.11.02, 12:39
      To dobrze że wygrał Pruszkowski. Po pierwsze nie wrócą do
      Lublina, a miejmy nadzieję, że i wyprowadzi się stąd
      zakompleksieni ludzie udający mieszczuchów i wiecznie
      narzekający na wszystko i wszystkich. Nie twierdzę, że to
      najlepszy wybór, ale ludzie mają prawo tak głosować jak chcą. Na
      komucha czy innego typa. Tego typu posty oceniające ludzi są
      żenujące. Zobacz i oceń najpierw siebie. A tak poza tym możesz
      się przenieść do ... Bełżyc tam wygrał tawariszcz z SLD.
    • Gość: Pol. Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 12.11.02, 17:01
      Przerażająca jest bzdurna krytyka ludzi, którzy uważają Lublin
      za ciemnogród, wybranego w demokratycznych wyborach prezydenta
      za idiotę, a kościół i ludzi z nim związanych za ludzi gorszego
      gatunku. Widać, że Urban i "NIE" zrobił konkretną robotę w
      postaci sieczki z umysłów pseudokrytyków. Ja, mieszkaniec
      Lublina od urodzenia, czuję się przez tych ludzi znieważony i
      upokorzony. Mimo, że moim faworytem był inny kandydat ( także
      nie Brodowski ) przyjmuję wybory za decyzję większości i życzę
      panu Pruszkowskiemu pomyślności dla dobra Lublina.
      • Gość: Wacek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: 195.205.132.* 12.11.02, 17:14
        Jestem Lublinianinem od wielu pokoleń. Niestety życie zawodowe sprawiło, że
        mieszkam teraz w Warszawie, ale w Lublinie czesto bywam. Uważam, że to miasto
        jest w wielu aspektach lepiej zarządzane niż Warszawa.

Rzeczywiście do Lublina po wojnie przybyło wiele ludnosci napływowej z
        okolicznych wiosek. Bardzo łatwo tę ludność rozpoznać, chociażby po kulturze
        wypowiedzi (patrz: poprzednie posty).

Gratuluję wyboru panu Pruszkowskiemu, a wszystkim zwolennikom pani
        Sierakowskiej i ekipy polecam wycieczkę do pobliskiego Lwowa, żeby na własne
        oczy przekonali się jak komuna może zniszczyć piękne miasto i upokorzyć
        żyjacych w nim ludzi.

Wacek
        • pepperoni78 Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie 12.11.02, 17:41
          Stołecznymy salonamy zawiało...
        • Gość: Dociek Pruszkowski dokopie Lublinowi IP: proxy / *.lublin.mm.pl 12.11.02, 21:00
          O ile wiem, pani Iza Sierakowska jest posłanką Ziemi Lubelskiej do polskiego
          Sejmu, a nie deputowaną okręgu lwowskiego do Izby Najwyższej Ukrainy, coś Ci
          się jednak solidnie popieprzyło z tej "antykomuszej" nienawiści.
        • Gość: Dociek Co zrobiły "komuchy"! IP: proxy / *.lublin.mm.pl 12.11.02, 21:10
          Dla uzupełnienia Wacku tej "całej podłości i krwiożerczości" Sierakowskiej
          dodaj jeszcze, co zrobiły komuchy w Korei Płn., Kambodży, Afganistanie,
          Jemenie, Wietnamie, na Kubie. Ile namieszał Che, ile Saddam i jakim skurwielem
          okazał się Kadafi!!! Podrzucić Ci jeszcze napływowy Warszawiaku kilka innych
          przykładów?
          Dla ścisłości, ja też jestem, niestety "napływowym" Lubliniakiem, co prawda w
          IV pokoleniu, bo dopiero od 1900 roku.
          • Gość: Kaziu Re: Co zrobiły 'komuchy'! IP: 195.114.189.* 13.11.02, 00:57
            Wiesz co Doćku??? Miałem już się nie odzywać bo dyskusja z tobą uwłacza
            godności przeciętnego człowieka, ale jeśli nikt ci tego jeszcze nie uświadomił
            pozwól, że ja to zrobię.
            Początkowo twoje posty bardzo mnie bawiły ale później zaczęło się robić „tak
            śmiesznie,że aż strasznie” kto jak kto ale ty powinieneś znać i rozumieć
            powiedzenie naszych braci ze wschodu.
            Cóż, twój problem bardzo łatwo zrozumieć, gorzej bo lekarstwa ..... nie ma.

Komuna się skończyła i po prostu wraz z nią skończyło się twoje życie. Nie
            potrafisz odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Twoim sposobem na walkę o powrót
            ukochanych czasów jest, chamskie ubliżanie, obrażanie i opluwanie ludzi,
            negowanie wszystkiego co nowe.
            Doćku to wszystko na nic, zrozum wreszcie „to se ne vrati” – tak zwyczajnie.

Nie wrócą czasy czerwonych sztandarów na każdej kamienicy, więzienia i
            mordowania ludzi za to, że nie chcieli miłości Wielkiego Brata i wszelkich
            innych „dobrodziejstw” twojej kochanej komuny.
            Ja rozumiem, że wylewając swoje żale za przeszłością delektujesz się
            wspomnieniami, ale nie w taki sposób, nawet komuniści powinni mieć jakieś
            granice przyzwoitości.

Doćku ty po prostu jesteś chory, szkoda mi cię.

Mała prośba do internautów – naprawdę nie ma sensu przekonywać Doćka, on ma
            klapki i już zawsze będzie widział to samo, żadne argumenty do niego nie trafią
            (chyba coś jest w tym powiedzeniu o partyjnym betonie). Ale trzeba mu czasami
            odpowiedzieć – niech wie, że żyje, że ktoś go zauważa, niech czuje się
            potrzebny chociażby sam sobie.
            Pozdrawiam cię Doćku i żegnam bo choćbyś zapluł się jadem po same uszy już ci
            nie odpowiem.
            • Gość: JAcek Re: Co zrobiły 'komuchy'! IP: *.prodigy.net.mx 13.11.02, 01:50
              Pozdrawiam Kazia i Stacha, ale masz racje, rzeba zaprzestac syskusji z tym
              panem, bo to nie ma sensu!
              • Gość: Stach Re: Co zrobiły 'komuchy'! IP: w3cache:* / 192.168.0.* 14.11.02, 02:54
                Gość portalu: JAcek napisał(a):

> Pozdrawiam Kazia i Stacha, ale masz racje, trzeba zaprzestac dyskusji z tym
                > panem, bo to nie ma sensu!

Dzięki za pamięć i zgadzam się z Tobą. Przypuszczam, że osobnik Dociek w ten
                sposób zarabia na życie, bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś z własnej i
                nieprzymuszonej woli poświęcał tyle czasu i energii na bezpłatne szkolenie
                partyjno-ideologiczne mas. W PRL-u tak ale teraz...

Serdeczne pozdr.
                • Gość: Dociek Szkoda kasy IP: proxy / *.lublin.mm.pl 14.11.02, 08:09

> Gość portalu: JAcek napisał(a):
                  >
                  > > Pozdrawiam Kazia i Stacha, ale masz racje, trzeba zaprzestac dyskusji z ty
                  > m
                  > > panem, bo to nie ma sensu!
                  >
                  > Dzięki za pamięć i zgadzam się z Tobą. Przypuszczam, że osobnik Dociek w ten
                  > sposób zarabia na życie, bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś z własnej i
                  > nieprzymuszonej woli poświęcał tyle czasu i energii na bezpłatne szkolenie
                  > partyjno-ideologiczne mas. W PRL-u tak ale teraz...
                  >
                  > Serdeczne pozdr.

Na takie ciemne masy jak Wy, Panowie Stachu, Jacku i Kaziu nic już nie pomoże
                  i szkoda byłoby nawet złamanego grosza sprzed denominacji na jakąkolwiek
                  edukację, nawet w zakresie podstawowym. Niestety dla otoczenia, jesteście tym
                  czym jesteście. Dlatego, m.in. takie, a nie inne były wyniki wyborów
                  prezydenckich i dlatego właśnie są tacy osobnicy, którzy chamstwo uznają za
                  prawidłową normę zachowania.
            • Gość: Dociek Uwłaczonej godności przeciętnego IP: proxy / *.lublin.mm.pl 13.11.02, 02:41
              Gość portalu: Kaziu napisał(a):

> Wiesz co Doćku??? Miałem już się nie odzywać bo dyskusja z tobą uwłacza
              > godności przeciętnego człowieka, ale jeśli nikt ci tego jeszcze nie
              uświadomił
              > pozwól, że ja to zrobię.
              > Początkowo twoje posty bardzo mnie bawiły ale później zaczęło się robić „
              > tak
              > śmiesznie,że aż strasznie” kto jak kto ale ty powinieneś znać i rozumieć
              > powiedzenie naszych braci ze wschodu.
              > Cóż, twój problem bardzo łatwo zrozumieć, gorzej bo lekarstwa ..... nie ma.
              >
              > Komuna się skończyła i po prostu wraz z nią skończyło się twoje życie. Nie
              > potrafisz odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Twoim sposobem na walkę o
              powrót
              >
              > ukochanych czasów jest, chamskie ubliżanie, obrażanie i opluwanie ludzi,
              > negowanie wszystkiego co nowe.
              > Doćku to wszystko na nic, zrozum wreszcie „to se ne vrati” –
              > tak zwyczajnie.
              >
              > Nie wrócą czasy czerwonych sztandarów na każdej kamienicy, więzienia i
              > mordowania ludzi za to, że nie chcieli miłości Wielkiego Brata i wszelkich
              > innych „dobrodziejstw” twojej kochanej komuny.
              > Ja rozumiem, że wylewając swoje żale za przeszłością delektujesz się
              > wspomnieniami, ale nie w taki sposób, nawet komuniści powinni mieć jakieś
              > granice przyzwoitości.
              >
              > Doćku ty po prostu jesteś chory, szkoda mi cię.
              >
              > Mała prośba do internautów – naprawdę nie ma sensu przekonywać Doćka, on
              > ma
              > klapki i już zawsze będzie widział to samo, żadne argumenty do niego nie
              trafią
              >
              > (chyba coś jest w tym powiedzeniu o partyjnym betonie). Ale trzeba mu
              czasami
              > odpowiedzieć – niech wie, że żyje, że ktoś go zauważa, niech czuje się
              > potrzebny chociażby sam sobie.
              > Pozdrawiam cię Doćku i żegnam bo choćbyś zapluł się jadem po same uszy już
              ci
              > nie odpowiem.

Twoje całkowicie absurdalne i bezpodstawne wnioski, wysnute rzekomo z moich
              wypowiedzi, a w zasadzie, raczej jednokierunkowa kondensacja ogranych,
              standardowych sloganów nie przystających do naszej aktualnej rzeczywistości,
              tak mnie rozbawiły, że jedynie sparafrazuję, przytoczone przez Ciebie,
              powiedzenie: - "zrobiło się tak strasznie, że aż śmiesznie". Choć śmiech to
              pełen politowania i niestety bezsilny wobec takiego rozmiaru "nowego",
              odrodzonego ciemnogrodu, albowiem dawniejsza, spolegliwa tzw."mentalna komuna"
              przekształciła się w postać powszechnego, pokazowego klerykalizmu,
              nacjonalizmu i populizmu. A najbardziej gorliwymi okazują się właśnie ci,
              którzy zawsze łapią ten "najsłuszniejszy", w danym momencie, wiatr historii w
              swoje żagle.
              • Gość: Jacek Re: Uwłaczonej godności przeciętnego IP: *.prodigy.net.mx 13.11.02, 06:31
                Dociek napisal:
                >wlasciwie on sam nie wie o co mu chodzi!

eeeeeeh!
                • Gość: Dociek Re: Uwłaczonej godności przeciętnego IP: proxy / *.lublin.mm.pl 13.11.02, 09:15
                  Nie pojąłeś? To było do przewidzenia z racji Twego "pochodzenia".
                  • Gość: Jacek Re: Uwłaczonej godności przeciętnego IP: *.prodigy.net.mx 13.11.02, 10:17
                    Naraska Dociek or Chamas Gon!!!
                    • Gość: Dociek Całkowicie Uwłaczonemu IP: proxy / *.lublin.mm.pl 17.11.02, 12:16

> Naraska Dociek or Chamas Gon!!!

No any argumentas u 1/100 entelygentas
    • Gość: paveua Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: spc:* / 126.17.26.* 13.11.02, 10:41
      Witam!
      Nie wiem, jak ustosunkować się do kwestii - kto i ile zrobił dla miasta.
      Wiem jedno:
      Jak wyjeżdżałem na studia do dużego miasta w centralnej części Mazowsza
      (równiutko 5 lat, 1 miesiąc, 13 dni temu), pamiętam ulicę Zana, od ronda z Boh.
      Monte Cassino do ronda biurowców ZUSu.
      Byłem wczoraj w Lublinie. Byłem na Zana. Różnicę widać. Na lepsze.

Nie wiem, ile czasu trwa kadencja przeydenta Lublina, ale argumenty o hamulcach
      dla kapitału i inwestycji są mocno przesadzone. Nie wiem, jaka zasługa w tym
      byłego i znowu obecnego prezydenta, ale tamta część miasta na zaścianek na
      szczęście już nie wygląda. Byc może kłuje w oczy starych bolszewików i Doćka
      takie widoczne nagromadzenie kapitału (a więc zapewne i przebrzydłych
      kapitalistów). Być może tyle prywatnych inwestycji kłuje w oczy starych
      aparatczyków przyzwyczajonych do przysadzistych budowli z szarego piaskowca, w
      których mogli swobodnie obsadzać wszelkie stołki w fabrykach produkujących
      absurd. Teraz nie mogą (albo przynajmniej w mniejszym stopniu). I śmiem
      twierdzić, że ci którzy tam zainwestowali i ci, którzy im to umożliwili zrobili
      więcej dla miasta, niż za przeproszeniem nawet sama posłanka Sierakowska (btw.
      niezłą karierę zrobiła, jak na nauczycielkę rosyjskiego, co potwierdza, że
      takie absurdy możliwe są tylko w chorych organizacjach).

A polityka? A co to takiego? A po co to wszystko? Po to, żeby składać wieńce w
      święta? To ja dziękuję...
      Czy z prawa, czy z lewa, to chyba najcenniejszy jest zdrowy rozsądek i ścisła
      wiedza o tym co robić, jak robić i po co robić. To umie niewielu (niestety i z
      prawa i z lewa i z centrum). Bo jak ktoś coś umie, to się tym zajmuje, a nie
      ucieka do polityki. Chyba że ktoś nadaje się tylko do pieniactwa i opluwania.
      Dziękuję raz jeszcze.

Pozdrawiam forumowiczów

PS Szkoda, że wybory są tak rzadko - wreszcie jakas ciekawa deyskusja

Paveua
      • Gość: Dociek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.umcs.lublin.pl 13.11.02, 14:07
        Gość portalu: paveua napisał(a):

> Witam!
        > Nie wiem, jak ustosunkować się do kwestii - kto i ile zrobił dla miasta.
        > Wiem jedno:
        > Jak wyjeżdżałem na studia do dużego miasta w centralnej części Mazowsza
        > (równiutko 5 lat, 1 miesiąc, 13 dni temu), pamiętam ulicę Zana, od ronda z
        Boh.
        >
        > Monte Cassino do ronda biurowców ZUSu.
        > Byłem wczoraj w Lublinie. Byłem na Zana. Różnicę widać. Na lepsze.
        >
        > Nie wiem, ile czasu trwa kadencja przeydenta Lublina, ale argumenty o
        hamulcach
        >
        > dla kapitału i inwestycji są mocno przesadzone. Nie wiem, jaka zasługa w tym
        > byłego i znowu obecnego prezydenta, ale tamta część miasta na zaścianek na
        > szczęście już nie wygląda. Byc może kłuje w oczy starych bolszewików i Doćka
        > takie widoczne nagromadzenie kapitału (a więc zapewne i przebrzydłych
        > kapitalistów). Być może tyle prywatnych inwestycji kłuje w oczy starych
        > aparatczyków przyzwyczajonych do przysadzistych budowli z szarego piaskowca,
        w
        > których mogli swobodnie obsadzać wszelkie stołki w fabrykach produkujących
        > absurd. Teraz nie mogą (albo przynajmniej w mniejszym stopniu). I śmiem
        > twierdzić, że ci którzy tam zainwestowali i ci, którzy im to umożliwili
        zrobili więcej dla miasta,

Witam Cię paveua,
        bardzo mnie cieszy sensowne, podkreślam - SENSOWNE, inwestowanie w Lublinie i
        wcale mnie nie szokuje użyty do tego celu obcy kapitał. Zwłaszcza, gdy
        generuje nowe miejsca pracy, nie niszcząc przy okazji tych istniejących.
        Pozwolę jednak sobie zauważyć, że ten przykładowy, niestety jedynie tylko
        fragment ulicy Zana przylega, czyli stanowi dojazd do marketów Leclerc'a, Media
        Marktu, Komfortu i biurowca m.in. Banku Śląskiego. Niestety, wiem, że nie
        udało się mieszkańcom, poprzez swoją radę osiedla, do tej pory uzyskać, mimo
        publicznego twierdzenia Pruszkowskiego o "jawności działania" władz miasta,
        właśnie od jego zarządu warunków dodatkowych do umów o lokalizacji ww. firm, a
        dotyczących bezwzględnego obowiązku sfinansowania i zbudowania przez nie
        okolicznej infrastruktury, w tym - komunikacyjnej, a zwłaszcza tego odcinka
        ulicy. Dalego też, nie przypisywałbym zmiany wyglądu tego fragmentu ulicy
        szczególnie władzom miasta, tym bardziej, że wg przekonania niektórych członków
        rady nawet nie zostały w pełni zrealizowane te założone w umowach warunki. Czyż
        bowiem powyższa "tajemnica zabudowy i przebudowy" nie może oznaczać, że
        miejskie władze tego obowiązku nie wyegzekwowały należycie? Dla potwierdzenia
        kiepskiej działalności drużyny p.Pruszkowskiego wystarczy przejść się dalej
        ulicą Zana poza jedno, czy drugie rondo od środkowego jej odcinka - nie muszę
        chyba opisywać, jak to dalej wygląda, zwłaszcza na odcinku do Nadbystrzyckiej.
        Natomiast, nie tak odległa od ul.Zana, planowana, za zgodą władz miasta
        inwestycja polegająca na likwidacji Młodzieżowego Domu Kultury i zlokalizowaniu
        w tym miejscu, w środku osiedla Słowackiego, na centralnym placu zabaw, bez
        sensownego dojazdu - nawet dla maszyn budowlanych i ciężarówek, kolejnego
        kościoła, wbrew woli, nawet i wierzących, mieszkańców, świadczy o upośledzonych
        pomysłach tej samej ekipy miejskiej władzy.

> niż za przeproszeniem nawet sama posłanka Sierakowska (btw.
        > niezłą karierę zrobiła, jak na nauczycielkę rosyjskiego, co potwierdza, że
        > takie absurdy możliwe są tylko w chorych organizacjach).

Jak można widzieć "źdźbło w cudzym oku, nie widząc belki we własnym". Co jest
        nienormalnego w tym, że posłanka jest magistrem filologii rosyjskiej, czyli ma
        wyższe wykształcenie, skoro mogliśmy mieć za prezydenta RP elektryka czy teraz -
        przysłowiowego "absolwenta", a nasz nowy-stary prezydent miasta posiada też
        jakieś, podobno nawet niezbyt... hmm...., absolutorium z socjologii na KULu i
        ukończone podyplomowe studia, bez uzyskania stosownego, wymaganego do takich
        studiów dyplomu?

> A polityka? A co to takiego? A po co to wszystko? Po to, żeby składać wieńce
        w
        > święta? To ja dziękuję...
        > Czy z prawa, czy z lewa, to chyba najcenniejszy jest zdrowy rozsądek i ścisła
        > wiedza o tym co robić, jak robić i po co robić. To umie niewielu (niestety i
        z
        > prawa i z lewa i z centrum). Bo jak ktoś coś umie, to się tym zajmuje, a nie
        > ucieka do polityki. Chyba że ktoś nadaje się tylko do pieniactwa i opluwania.
        > Dziękuję raz jeszcze.

Ja Ci też dziękuję za Twoje uwagi i tak samo jestem przekonany, że miastu
        potrzebny jest dobry, myślący i wykwalifikowany gospodarz, niezależnie od jego
        poglądów. Wysoko oceniam efekty działalności prezydenta Bryłowskiego, ale cóż -
        wola nielicznych wyborców była inna. Dlatego też, z wielką obawą oczekuję
        kolejnej kadencji pana Pruszkowskiego, bo wg mnie, nie sprawdził się na tym
        stanowisku, a teraz otrzymał jeszcze większą władzę.

> Pozdrawiam forumowiczów
        >
        > PS Szkoda, że wybory są tak rzadko - wreszcie jakas ciekawa deyskusja
        >
        > Paveua

Pozdrawiam, zapewniając Cię, że nie poczuwam się wcale do partyjnego betonu, a
        jedynie do prawa surowej oceny, niestety bardzo negatywnej wg mnie,
        działalności miejskich władz samorządowych ostatniej kadencji.

• Gość: Muminek Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.02, 11:54
        Gość portalu: paveua napisał(a):

> Witam!
        > Nie wiem, jak ustosunkować się do kwestii - kto i ile zrobił dla miasta.
        > Wiem jedno:
        > Jak wyjeżdżałem na studia do dużego miasta w centralnej części Mazowsza
        > (równiutko 5 lat, 1 miesiąc, 13 dni temu), pamiętam ulicę Zana, od ronda z
        Boh.
        >
        > Monte Cassino do ronda biurowców ZUSu.
        > Byłem wczoraj w Lublinie. Byłem na Zana. Różnicę widać. Na lepsze.
        > oj paveua z tą ulica Zana to wcale nie jest tak kolorowo.Spróbuje znalezc
        artykul z kuriera gdzie opisuja to w wprost jako straconą szanse Lublina.
        > Nie wiem, ile czasu trwa kadencja przeydenta Lublina, ale argumenty o
        hamulcach
        >
        > dla kapitału i inwestycji są mocno przesadzone. Nie wiem, jaka zasługa w tym
        > byłego i znowu obecnego prezydenta, ale tamta część miasta na zaścianek na
        > szczęście już nie wygląda. Byc może kłuje w oczy starych bolszewików i Doćka
        > takie widoczne nagromadzenie kapitału (a więc zapewne i przebrzydłych
        > kapitalistów). Być może tyle prywatnych inwestycji kłuje w oczy starych
        > aparatczyków przyzwyczajonych do przysadzistych budowli z szarego piaskowca,
        w
        > których mogli swobodnie obsadzać wszelkie stołki w fabrykach produkujących
        > absurd. Teraz nie mogą (albo przynajmniej w mniejszym stopniu). I śmiem
        > twierdzić, że ci którzy tam zainwestowali i ci, którzy im to umożliwili
        zrobili
        >
        > więcej dla miasta, niż za przeproszeniem nawet sama posłanka Sierakowska
        (btw.
        > niezłą karierę zrobiła, jak na nauczycielkę rosyjskiego, co potwierdza, że
        > takie absurdy możliwe są tylko w chorych organizacjach).
        >
        > A polityka? A co to takiego? A po co to wszystko? Po to, żeby składać wieńce
        w
        > święta? To ja dziękuję...
        > Czy z prawa, czy z lewa, to chyba najcenniejszy jest zdrowy rozsądek i
        ścisła
        > wiedza o tym co robić, jak robić i po co robić. To umie niewielu (niestety i
        z
        > prawa i z lewa i z centrum). Bo jak ktoś coś umie, to się tym zajmuje, a nie
        > ucieka do polityki. Chyba że ktoś nadaje się tylko do pieniactwa i
        opluwania.
        > Dziękuję raz jeszcze.
        >
        > Pozdrawiam forumowiczów
        >
        > PS Szkoda, że wybory są tak rzadko - wreszcie jakas ciekawa deyskusja
        >
        > Paveua
    • nomeans andrzej@pruszkowski.pl 13.11.02, 16:16
      piszcie do goscia niech wie, ze nie akceptujemy kolejnej
      4 letniej stagnacji, kazdy moze dobrze pracowac jesli
      bedzie pod presja a Prezydent 300 t miasta szczegolnie,
      niech wie Prezydentura i aktywnosc nie oznaczaja tylko 2
      tygodni prze wyborami.

a tym ze sie chwali na swoim www poparciem LPR to
      totalna porazka

oczywiscie przeczyta o ile potrafi korzystac z e-poczty
    • Gość: Obywatel Gratuluję, szczery podziw z mojej strony IP: 212.182.32.* 13.11.02, 16:20
      Pan Pruszkowski może i ładny, może i przystojny, a sukcesów to
      ma na swoim koncie co niemiara np.....
      1. Pierwszy globtroter Lublina, organizator wycieczek do
      odległych zakątków naszego globu (oczywiście za fundusze
      publiczne)
      2. Świadek powolnego staczania się miasta Lublina w strone
      totalnej nędzy.
      3. Prorozwojowiec - najważniejsze dla regionu (np. niekorzystne
      zamknięcie granicy wschodniej po wstąpieniu do Unii - nie zrobił
      nic by to zmienić)
      4. Nie dołożył wystarczających starań aby uratować Odlewnię,
      Daewoo Motor i pewnie jescze kilka innych duzych zakładów - a
      ludzie coraz biedniejsi bo pracy nie ma i nie BĘDZIE. Faktem
      jest że to tak naprawdę SLD zlicytował fabrykę koreańczykom za
      obietnice wyssane z księżyca. Ale to on jako prezydent powinien
      wyrwać sobie żyły aby to uratować.
      5. Teraz nasz cudowny prezydent powinien zmienić garnitur na
      gorszy i poczuć się lublinianinem - ne ma sie czym chwalić. Np w
      tamtym roku Lublin miał wzrost gospodarczy równy minus 6%!!! -
      najgorszy w kraju wynik.
      6. A teraz życzenie. Pan jako chrześcijanin powinien dołożyć
      wszelkich starań aby ludzie mieli z czego żyć, nawet jeśli
      trezba będzie podać rękę draniowi ...i poplamić sobie białą
      koszulę. Pan powinien łączyć, a nie dzielić. Zyczę mądrości i
      szczęścia, bo wk końcu nawet jeżeli Pana nie lubię, to jest Pan
      moim prezydentem

• Gość: Gość Ra Re: Gratuluję, szczery podziw z mojej strony IP: 212.182.27.* 13.11.02, 16:51

Ciekawe, czy byś miał pan odwagę pisać te bzdety, gdyby prezydentem został
        ktoś inny. Dajcie se siana i przeżuwajcie klęskę wyborczą w całej Polsce opcji,
        którą reprezentujecie. Poznaliście wreszcioe, co to jest demokratyczna lekcja,
        chociaż i tak złapano was na fałszowaniu kart wyborczych w Słupsku. Duży
        wstyd!
        • pepperoni78 Re: Gratuluję, szczery podziw z mojej strony 13.11.02, 17:29
          Gość portalu: Gość Ra napisał(a):

> chociaż i tak złapano was na fałszowaniu kart wyborczych w Słupsku. Duży
          > wstyd!

Z tego co wiem, miało to miejsce w Płocku a nie w Słupsku. ;)
        • Gość: Dociek Typowe demagogiczne metody IP: proxy / *.lublin.mm.pl 13.11.02, 22:22
          Gość portalu: Gość Ra napisał(a):

>
          >
          > Ciekawe, czy byś miał pan odwagę pisać te bzdety, gdyby prezydentem został
          > ktoś inny. Dajcie se siana i przeżuwajcie klęskę wyborczą w całej Polsce
          opcji,
          >
          > którą reprezentujecie. Poznaliście wreszcioe, co to jest demokratyczna
          lekcja,
          > chociaż i tak złapano was na fałszowaniu kart wyborczych w Słupsku. Duży
          > wstyd!

W tym momencie wystarczy tylko zacytować stary, gierkowski dowcip o
          komunikacie z gazety Prawda o wygranym przez pewnego robotnika Moskwy
          samochodzie wołga i późniejszym sprostowaniu, że nie w Moskwie, a w
          Leningradzie. Nie robotnikowi, tylko robotnicy, że nie wygrała, tylko jej
          zapieprzono, i wcale nie wołgę , tylko rower...
          Jak już zauważyłem w innych swoich postach, ta stara, skrytykowana "mentalność
          komusza" objawia się teraz powszechnie w zachowaniach aktualnie "szczerych i
          jedynie prawdziwych Polaków", czyli prościej - polskiego ciemnogrodu. Zatem
          gwoli sporostowania: nie my... i nie w Słupsku!!!
          Gdyby to była publiczna polemika polityków, za taką bezpodstawną obmowę i
          osobiste oskarżenie już byś Gosciu bulił solidną kasę na cele charytatywne,
          zgodnie z wyrokiem sądowym...
          • Gość: Stach Re: Typowe lewicowe metody IP: w3cache:* / 192.168.0.* 14.11.02, 02:29
            Doćku!
            A gdybyśmy żyli obecnie w PRL-u to miałbyś cholerne szanse na ciepły stołeczek
            w Komitecie Miejskim lub Wojewódzkim a może jeszcze wyżej...Tak, to by było to
            o czym marzysz ...a potem mała, skromna willa na przedmieściach "ciemnogrodu
            lubelskiego" (tak jak twoja guru). Ach szkoda...
            • Gość: Dociek Nie publikuję tu marzeń IP: proxy / *.lublin.mm.pl 14.11.02, 08:16
              Ja tam jestem jednak bardziej skromny od Ciebie w swych marzeniach, poza tym
              zachowuję je dla siebie i najbliższych, a nie jak Ty... z miejsca na forum :-D
              • Gość: Stach Re: Nie publikuję tu marzeń lecz wspomnienia... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 15.11.02, 00:25

> Ja tam jestem jednak bardziej skromny od Ciebie w swych marzeniach, poza tym
                > zachowuję je dla siebie i najbliższych, a nie jak Ty... z miejsca na forum :-
                D

"Dobry komunista to biedny komunista"?... Ty i skromność? Tobie naprawdę mogą
                pomóc wyłącznie nowoczesne leki psychotropowe a twoim najbliższym bardzo
                współczuję. Naturalnym zjawiskiem jest, że napompowany (czerwony) balon pęknie.
                To tylko kwestia czasu...
                • Gość: Dociek Re: Nie publikuję tu marzeń lecz wspomnienia... IP: *.umcs.lublin.pl 15.11.02, 10:47

> "Dobry komunista to biedny komunista"?...

Mimo wszystko, miło mi, że powstrzymałeś się przed wpisaniem "klasycznej"
                  końcówki do tego wezwania:... - to martwy komunista..., a raczej: - to martwy
                  indianin, bo bym tego , sądząc po wcześniejszych Twoich tekstach, mógł się
                  bardziej spodziewać.

Ty i skromność? Tobie naprawdę mogą
                  > pomóc wyłącznie nowoczesne leki psychotropowe a twoim najbliższym bardzo
                  > współczuję. Naturalnym zjawiskiem jest, że napompowany (czerwony) balon
                  pęknie.
                  >
                  > To tylko kwestia czasu...

Jeżeli chodzi o metafory gumowe, to wszyscy dobrze wiedzą, że w naszym mieście
                  szybciej i skuteczniej jest pompowany czarny balon i to gazami otępiającymi. A
                  propos leków, to jakie stosujesz? Może coś podpowiesz?
                  • Gość: Stach Re: Psychiatra dla Doćka... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 15.11.02, 12:29
                    Apel do lekarzy psychiatrów
                    Proszę o bezinteresowną,fachową, natychmiastową pomoc i poradę dla osobnika
                    zwannego Doćkiem, którego wypowiedzi świadczą o jego beznadziejnym stanie
                    zdrowia psychicznego (a może to tylko czerwonka móżdżkowa?).
                    Ja niestety nie jestem medykiem i nie mogę ci pomóc ( a może czarodziejka "iza"
                    lub miller kogoś ci poleci).
                    • Gość: Dociek Plagiat z Czerwonych IP: *.umcs.lublin.pl 15.11.02, 13:57

> Apel do lekarzy psychiatrów
                      > Proszę o bezinteresowną,fachową, natychmiastową pomoc i poradę dla osobnika
                      > zwannego Doćkiem, którego wypowiedzi świadczą o jego beznadziejnym stanie
                      > zdrowia psychicznego (a może to tylko czerwonka móżdżkowa?).
                      > Ja niestety nie jestem medykiem i nie mogę ci pomóc ( a może
                      czarodziejka "iza"
                      >
                      > lub miller kogoś ci poleci).

Ciekawe, że posługujesz się "komuszymi" wzorcami, czyli np. kierowaniem do
                      tzw. "psychuszki"... Pojętny uczeń! To potwierdza moją teorię, że aktualny
                      narodowo-katolicki i populistyczny elektorat, gromadzący się dziś pod szyldami
                      LPR, Samoobrony, a częściowo (jak sądzić po ostatnich wypowiedziach Kaczorów)
                      także i PiS, zaś poprzednio pod "światłym przewodem" pięknego Maryjana, bardzo
                      chętnie posługuje się bolszewickimi wzorcami i z wielką ochotą by je
                      wprowadzał. Cuchnie mi to narodowym socjalizmem z domieszką klerykalizmu.
                      • Gość: Stach Re: Dajcie reklamę!!!! IP: w3cache:* / 192.168.0.* 15.11.02, 15:33
                        A świstak siedzi i ...
                        • Gość: Stach Re: Klina tylko klinem .... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 15.11.02, 15:43
                          Powycieraj ekran monitora i klawiaturę ze śliny, może będziesz lepiej widział a
                          i lepiej będzie ci się pisało...
                          • Gość: Dociek Same brednie! IP: proxy / *.lublin.mm.pl 16.11.02, 16:52
                            No comments!
                            • Gość: Stach Re: Same brednie! osobniku Dociek! IP: w3cache:* / 192.168.0.* 17.11.02, 13:37
                              NARESZCIE...
    • pepperoni78 Pruszkowski jak Pruszkowski... 14.11.02, 18:30
      ...ale za to co Kaczory w Warszawie wyprawiają??
      • Gość: Dociek Re: Pruszkowski jak Pruszkowski... IP: proxy / *.lublin.mm.pl 14.11.02, 19:06
        A jakie to formacje popierały Pruszkowskiego? Czyż to nie Kaczory pospołu z
        Giertychem i Wrzodem?
        • pepperoni78 Re: Pruszkowski jak Pruszkowski... 14.11.02, 19:38
          Ech, chyba przestanę popierać PiS... Ciekawe, co na to wszystko powiedzą
          ludzie, którzy glosowali na Kaczyńskiego... Oj, oddala się od nas Unia, oddala.
          Podejrzewam, że data przyjęcia nas do struktur europejskich została przesunięta
          z nieco innych powodów niż Bruksela podaje oficjalnie...
          • Gość: JAcek Re: Pruszkowski jak Pruszkowski... IP: *.prodigy.net.mx 14.11.02, 21:19
            No tak, ale jesli mamy wejsc tylko po to zeby wejsc, na beznadziejnych
            warunkach to po co sie spieszyc?
            Niech te darmozjady wynegocjuja troszki lepsze warunki, chociarz i tak nam n9ic
            nie zostaje, bo przystapic musimy!

pozdr.
          • criters Re: Pruszkowski jak Pruszkowski... 14.11.02, 21:25
            To że Kaczory tak gadają w Sejmie to nic, tylko kiełbacha wyborcza.
            Pruszkowski, że wygrał to tez nic, bo i tak będzie dalej sie szlajał za granicą
            i bedzie gadał, że to dla promocji miasta. Ja tez tak bym chciał forsa za urząd
            plus bezpłatne podróze
            • Gość: Jacek Re: Pruszkowski jak Pruszkowski... IP: *.prodigy.net.mx 14.11.02, 21:43
              No chyba nie bardzo kielbasa wyborcza - skoro juz wygral!!!

pozdr.
            • Gość: Niezależny Re: Pruszkowski jak Pruszkowski... IP: w3cache:* / 192.168.0.* 15.11.02, 00:58
              criters napisał:

> To że Kaczory tak gadają w Sejmie to nic, tylko kiełbacha wyborcza.
              > Pruszkowski, że wygrał to tez nic, bo i tak będzie dalej sie szlajał za
              granicą
              >
              > i bedzie gadał, że to dla promocji miasta. Ja tez tak bym chciał forsa za
              urząd
              >
              > plus bezpłatne podróze

Proponuję Ci abyś poczytał w mądrych książkach min. o promocji firm, miast,
              ośrodków, województw, kraju i potem dopiero się publicznie wypowiadał bo Twoje
              wypowiedzi świadczą o Tobie.
              Nikt Ci nie zabraniał wzięcia udziału jako kandydat w wyborach prezydenckich.
              Zastanów się ...może za cztery lata będę głosował na Ciebie? A narazie nie
              zazdrość i bezmyślnie nie opluwaj tylko weź się za książkę...
    • Gość: Oszołom z RM Re: Pruszkowski wygrał w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.02, 17:55
      Chwała Bogu!
      • Gość: Dociek Pruszkowski "wymodlił" Lublin IP: proxy / *.lublin.mm.pl 17.11.02, 11:50
        Oszołom, a potrafisz tak coś oryginalniej i od siebie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka