Dodaj do ulubionych

Koniec stołówki UMCS

09.02.06, 10:01
jesli UMCS chce dopłacać w jakiejś formie do posiłków, to jest jeden prosty
pomysł: kupony żywieniowe, możliwe do zrealizowania np. w tych 15 miejscach
na miasteczku. A sama stołówka to była porażka i dobrze,że ją likwidują.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lena_74 Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.marsoft.net 09.02.06, 13:33
      Cały problem w UMCS polega na tym, że wszyscy uważają studentów za niepotrzebny
      balast. Ciekawa jestem, co by robili, gdyby studentów zabrakło? Ostatnio w
      rektoracie usłyszałam, że przeszkadzam paniom w pracy. Podkreślam, że były to
      godziny przyjęć takich delikwentów, jak ja (student stacjonarny), a panie po
      prostu piły kawkę. Pozdrawiam dział toku studiów!
      • robertw18 P. Lena zło widzi u wszystkich, a może ... 10.02.06, 15:05
        niech zacznie od przyjrzenia się samej sobie.
        To, że kiedyś wpadła na chwilę, gdy pracownice przy kawie zajmowały się jakąś
        sprawą, której nie chciały natychmiast przerywać, nie uprawnia do wniosku:
        "Cały problem w UMCS polega na tym, że wszyscy uważają studentów za
        niepotrzebny balast."
        Być może było tak, że zachowały się niewłaściwie, ale to nie powód do uogólnień
        na wszystkich.
        Pytania, w rodzaju "Co by robili policjanci, gdyby zabrakło przestępców?",
        można uznać za głupie. Mądrzy ludzie zapewne znaleźliby pracę... może lepiej
        płatną.
        Jeśli ktoś by powiedział, że "porównanie jest nie na miejscu", to niech się
        lepiej przyjrzy jak wyglądają okolice, gdzie kręcą się studenci, zobaczy jak
        się bawią i ile piją, posłucha, jakim językiem mówią, przyjrzy się ich postawie
        wobec swoich nauczycieli.
        Jak okazują drażliwość we własnej sprawie, jaką napastliwość, gdy chcą
        zastraszać zaliczających im przedmioty.
        Oczywiście, nie można uogólniać, ale p. Lena już się ćwiczy w napastliwej
        postawie wobec ogółu pracowników uczelni.
        Pozdr.
        • Gość: Lena_74 Re: P. Lena zło widzi u wszystkich, a może ... IP: *.marsoft.net 12.02.06, 15:24
          To niestety nie byl jednostkowy przypadek. Jestem studentka 5 roku i
          niejednokrotnie doswiadczylam "uprzejmosci" pan z dziekanatu i dzialu toku
          studiow. Rozumiem, ze Pan jest tym Robertem, ktory pracuje w dziale toku studiow
          i tez najbardziej lubi kawke popijac w godzinach pracy? Pozdrawiam, Lena
    • Gość: irek Kpina.!!!! IP: *.daewoo.lublin.pl 09.02.06, 13:40
      To świadczy o złym zarządzaniu UMCS-u!
      Barek w budynku humanistycznym miał być otwarty wraz z rozpoczęciem roku
      akademickiego. Dlaczego nie powstał do tej pory?... Studenci od dawna
      monitowali w sprawie barku i wiedzą że były chętne osoby i konkurencyjne ceny.
      Dlaczego nie powstał? Na to pytanie odpowiedzcie Państwo sobie sami.
      ps.
      Niech moc będzie z UMCS
      • robertw18 Niech p. Irek lepiej myśli niż "wykrzykuje" 10.02.06, 14:46
        Jeśli jest stołówka, do której UMCS dopłaca, to chyba trzeba być bez głowy,
        żeby jeszcze wydawać środki na konkurencję dla tej stołówki.
        Jak napisano, po zamknięciu stołówki, będzie można zakładać kolejny "barek".
        Pozdr.
        • Gość: efad Re: Niech p. Irek lepiej myśli niż "wykrzykuje" IP: *.it-net.pl 10.02.06, 15:09
          w miejscu stołówki zrobic ciuchland :)
          • robertw18 CO ZROBIĆ W MIEJSCE STOŁÓWKI? 10.02.06, 20:26
            To jest rzeczywiście najciekawsze w tym wszystkim zagadnienie. (I trochę
            dziwne, że jeszcze nie bardzo wiadomo, co tam będzie.)
            Sklep z majtkami jest przy wejściu, więc "ciuchland" niby się zgadza :).
            Jednak, może są pomysły bardziej bezpośrednio związane z uczelnią. "Sal
            gimnastycznych" już chyba dość nastawiano? Pijalni napojów wyskokowych pod DS-
            ami i w nich samych też wciąż przybywa...
            Pozdr.
            • aron2004 Re: CO ZROBIĆ W MIEJSCE STOŁÓWKI? 10.02.06, 22:01
              mój kumpel kiedyś tam jadł i mówił że dają tam to czego świnia nie chciała. To
              nie ma się co dziwić że ta stołówka upada.
              • Gość: 123 Re: CO ZROBIĆ W MIEJSCE STOŁÓWKI? IP: *.pronet.lublin.pl 10.02.06, 22:59
                123
    • Gość: al Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:43
      Nie dalej jak sześć lat temu nabyty przeze mnie (po wcześniejszym
      nabyciu "ulgowych" kartek) w stołówce kotlet mielony po lekkim trąceniu
      widelcem rozpadł się na 2 niedokładnie pasujące do siebie części. Po
      oględzinach najbardziej prawdopodobną wydała mi się wersja, iż były to 2 do
      połowy zjedzone kotlety jeszcze raz opanierowane i usmażone.
      Jak to wspominam, łza się w oku kręci.
      Pozdrawiam panie ze stołówki!!!
      • Gość: szkoda Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.pronet.lublin.pl 10.02.06, 23:00
        szkoda
    • Gość: Coś takiego Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.lublin.mm.pl 12.02.06, 22:31
      A na KULu działa stołówka. Jest również barek, przy którym trzeba stać czasem
      45 min. żeby posiłek dostać więc albo jedzenie na UMCSie smakowało jak zmielone
      psy albo zarząd jest do d..y.
      • Gość: ef Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.it-net.pl 12.02.06, 23:30
        na kulu dziala ,a umcs-u pada ,bo na kulu paniom ze stołówki nieznane jest
        chrzescijanskie "głodnego nakarmić " w przeciwienistwie do umcsu( sprawdzilismy
        pare lat temu)
        • Gość: Coś takiego Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.lublin.mm.pl 13.02.06, 13:15
          Śmieszne!!! czyli UMCS wydawał kilkaset posiłków za darmo i dlatego upadł???
          Mam wielu kolegów z UMCSu i jakoś wolą chodzić na stołówkę KULu niż u siebie.
          Na KULu nie znają tego rzeczywiście jeśli nie licząc bezdomnych ktorzy
          codziennie dostają obiad.
          • efad4d Re: Koniec stołówki UMCS 13.02.06, 22:24
            COS TAKIEGO napisałem???? zazartowałem sobie , poniewaz na umcs bez problemu
            mozna bylo zjesc sobie od czasu do czasu obiad jak zostaly jakies , natomiast na
            kulu z tego powodu wielka afera byla, ale to pewnie dlatego , ze kucharki z kulu
            maja wielodzietniejsze rodziny ;),
            a tobie zycze , zeby ci sie przysnił żylasty schabowy z buraczkami, bo to
            wyjatkowo odpowiednia potrawa dla zbyt szowinistycznie nastawionej młodziezy (w
            dodatku studenckiej)
            • Gość: Coś takiego Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.lublin.mm.pl 13.02.06, 22:49
              Dziś jadłem na KULu smacznego schabowego tak więc jego widzę przed oczyma
              swymi:). A co do szowinistycznej to nie ocenij innych swiją miarą. Pozdr
              • efad4d Re: Koniec stołówki UMCS 13.02.06, 22:58
                no taaaa , na kulu tylko smaczne schabowe ;)
    • Gość: Robroy Re: Koniec stołówki UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:51
      A kto pamieta stołówkę w chatce żaka?
    • Gość: Qavtan gdzie alternatywa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:05
      faktycznie, że budynek stołówki UMCS jest niefunkcjonalny i nieekonomiczny.
      Ale jaka będzie alternatywa dla studentów?
      Punkty gastronomiczne nie zapewnią studentom zaspokojenia głodu za 5.50.
      Może i na stołówce nie ma najlepszej strawy, ale 5.50 napewno jest warta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka