Dodaj do ulubionych

PKS-em po Lublinie

12.02.06, 08:42
np z Abramowic na Ruską?
W Częstochowie mozna.
"Dwa złote za przejazd w granicach Częstochowy - kusi PKS na swijej stronie
internetowej. To taniej niż w MPK. Ale miejski przewoźnik konkurencji się nie
boi. Oferta dotyczy tylko autobusów PKS Częstochowa i wykorzystywanych przez
nie przystanków. Nie ma też ulg

PKS i jego niebieskie autobusy były dotąd kojarzone z przewozami na dłuższych
dystansach. - I nadal nie aspirujemy do wożenia ludzi po mieście - zastrzega
prezes częstochowskiej spółki Henryk Banaś. Skąd więc anons przejazdach na
terenie Częstochowy?

- Jeśli ktoś czeka na Błesznie na autobus MPK, to dlaczego ma nie wsiąść do
naszego, który i tak jedzie do centrum? W dodatku dużo szybciej z powodu
mniejszej liczby przystanków - mówi prezes."
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: PKS-em po Lublinie IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 09:10
      u nas też można. Nikt przecież nie zabrania.
      • folkatka Re: PKS-em po Lublinie 12.02.06, 09:55

Otóż nie! Pare lat temu kierowcy PKSu mieli zakaz zatrzymywania się na
        przystankach MPK, nie wiem jak jest teraz. W kazdym razie spróbuj podjechac
        sobie Puławami przez Nałęczów
        z Dworca Gł. PKS na Nałeczowską przy Paradzie - zobaczymy jak kierowca zareaguje:)
        • Gość: aron Re: PKS-em po Lublinie IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 12:37
          ja jeździłem akurat busem nałęczowskim spod Hanesco na Podzamcze i nie było
          problemu.

Co do zatrzymywania się na przystankach MPK to może i faktycznie PKSy nie mogą
          ( co jest idiotyzmem oczywiście) ale mogą się zatrzymywać np. na Sikorskiego,
          na Kraśnickiej przy Poczekajce, przy Tesco, u nas na Czechowie przy pętli
          Paderewskiego ( choć PKSu to jest tu ze 2 kursy dziennie, reszta Transpedy i
          prywaciarze).

Co do kierowców z Puław to jeżeli nie będzie cię chciał zabrać to dzwonisz do
          dyrekcji PKS Puławy i mówisz, że kierowca autobusu o takiej i takiej
          rejestracji działa na szkodę przedsiębiorstwa bo nie chce zabierać pasażerów.
          • Gość: aron Re: PKS-em po Lublinie IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 12:39
            jeszcze sobie przypomniałem że jechałem kiedyś opolskim busem w niedzielę z
            Podzamcza na Sikorskiego i nie było problemu. Wziął 2 złote ale wolałem to niż
            czekać na 10 czy 57 i jechać przez Krakowskie. A tak śmignąłem przez
            Solidarności i Sikorskiego i w 5 minut byłem na Sławinku.
    • mali_bu Re: PKS-em po Lublinie 12.02.06, 12:11
      2 złote za przejazd po Lublinie. Przyjmie się z pewnością.:)
      • Gość: ZZZ Re: PKS-em po Lublinie IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:14
        Problemem jest dziwna polityka przystankowa.
        Np. ktoś kto wraca PKS-em z odległego miasta, mimo że mieszka na przedmieściu
        przez które przejeżdża, to może wysiąść dopiero na dworcu przy Zamku.
        • Gość: aron Re: PKS-em po Lublinie IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 15:52
          wcale tak nie jest. Z PKSów jadących od strony Kraśnika można wysiąść np. przy
          Toyocie, a ze strony Lubartowa na Spółdzielczości Pracy i na Unickiej.
          • shawman Re: PKS-em po Lublinie 12.02.06, 17:08
            ...a od Świdnika na Męczenników Majdanka, przy skrzyżowaniu z Grabskiego.
            Zresztą kiedyś jeździłem - prywatnym wprawdzie - świdnickim autobusem spod
            szpitala na Kraśnickich właśnie na ten przystanek. Szybko i tanio... Nie wiem,
            jak jest teraz.
        • stachenka Re: PKS-em po Lublinie 12.02.06, 18:13
          To już na szczęśnie nie te czasy, ZZZ.
          Co prawda jeszcze przed modernizacją Spółdzielczości zdarzały się buraki, które
          nie chciały zatrzymywać się wcześniej jak na Unickiej, ale to się zmieniło.

Gorzej jest, jeśli się jedzie z Lublina. Jadący w stronę Lubartowa np. studenci
          Wyspy mogą liczyć tylko na (i tak zapchanych) prywaciarzy. PKSy zatrzymują im
          się bardzo rzadko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka