Dodaj do ulubionych

Gala burmistrza Kraśnika

14.02.06, 07:52
przez tego mier-notę wyjechałem z Kraśnika, tak jak robi to zdecydowana
większość ludzi z wyższym wykształceniem - ale to jest mu przecież na
rękę...zresztą przez takich ludzi PO już niedługo będzie tylko jednym z
rozdziałów w spisie treści podręczników do historii...
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.it-net.pl 14.02.06, 08:15
      To co się dzieje w Kraśniku przekracza wszelkie granice, pan Czubiński
      zadowolony jest tylko z siebie, natomiast nowe miejsca pracy w magistracie
      zostają tworzone dla ... no coments. Ciekawą sprawą sa zdania mieszkańców
      miasta, te przytoczone opinie są nawet 'miłe', jeśli ktoś kiedyś coś słyszał o
      panu burmistrzu w Kraśniku. Zgadzam się z przedmówcą - miernota - ja również do
      tego miasta nie wrócę...
    • Gość: Ania Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 14.02.06, 08:32
      Człowiek który od dziesieciu lat jest całkowicie bezkarny ma faktycznie powód
      do swietowania z przybocznymi. Przykład prywatyzacja jednej ze spółek miejskich
      w 1997 roku! Prokuratura stawia zarzuty już rok póżniej o niegospodarność
      kilkuset tysięcy, postepowanie trwa do chyba 2003 roku. I od tamtej pory trwa
      sobie w sądzie pierwszej instancji, a główny aktor tej sceny jest na balu. W
      między czasie zaliczył wyrok z prawa prasowego, miał kilka umorzeń które teraz
      trafiły do rewizji, a najciekawsze czeka go po przegrznych wyborach. Bal się
      skończy i przyjdzie zapłacić wszystkie rachunki, zaczynając od tego o którym
      mówił poprzedni skarbnik - za wyjazd nad morze słuzbowym samochodem z sekretarką
      • Gość: szymon Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 14.02.06, 09:15
        To co sie dzieje w Krasniku, jest przykladem bezczelnosci wladzy. Pan Piotr
        Czubinski calkowicie nie nadaje sie na burmistrza miasta Krasnika. Jego
        problemy prywatne kazdemu przyzwoitemu czlowiekowi nie pozwoliby dalej
        sprawowac funkcji publicznych. Sluzbowo, to czlowiek, ktory nie znosi krytyki.
        Przykladem tego jest calkowite zawlaszczenie mediow lokalnych, niezgodne z
        prawem zreszta. Pieniadze z budzetu miasta sa przekazywane na dzialalnosc
        gazety, telewizji i radia, ktorych glownym zadaniem jest propaganda sukcesu
        wladz miasta.
        Ale to nie jest najwiekszy problem Krasnika. Najwiekszym problemem tego miasta
        jest opozycja, ktora majac na talerzu czlowieka, ktory bimba sobie z prawa, nie
        umi9e tego wykorzystac. Najwieksze pretensje mam do ludzi, ktorzy nie maja na
        tyle odwagi, uczciwosci a przede wszystkim wiedzy, poradzic sobie z
        burmistrzem. Niektorzy, krytykujacy go weczesniej, zostali kupieni, inni nie
        maja pojecia o prawie lub na tyle odwagi, zeby zbudowac na niezadowoleniu
        mieszkancow, opozycyjny front przeciwko burmistrzowi.
    • Gość: Marcin Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 14.02.06, 09:17
      myslałem, że juz dawno pozbedziemy sie tego pana. żyja tylko ci, którzy mu
      ślepo służą - on im daje, a oni mu pozwalaja na rozpasanie. proste?
      proste, wystarczy dawać kasę tak, żeby wszyscy byli posłuszni i są!
      ludzie co on zrobił? - rynek? boiska przy szopena? ludzie ten gość zrobił tylko
      sporo dzieci na które teraz trzeba wydolić. z pensji raczej nie dałby rady, a
      na bal na czterysta osób wyda pewno drobne z "kwesty".
    • Gość: byly mieszkaniec Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 14.02.06, 09:23
      Zgadzam sie calkowicie z przedmówca. Rowniez nie mam zamiaru wracac do tego
      miasta. Urodzilem sie tam i wychowalem, ale wszyscy co maja jakiekolwiek
      pojecie o tym co sie dzieje w Krasniku, uciekaja stamtad jak z zadzumionego
      miasta. To ze Burmistrz CZUBEK (jak go nazywaja mieszkancy) wyczynia cuda to
      wszyscy wiedza ale boja sie odezwac. Popieram Radnego Sznajdera. To w sporze z
      nim Burmistrz dostał wyrok z prawa prasowego. BURMISTRZ KRASNIKA = TOTLANA
      BEZNADZIEJA I PRYWATA
      • Gość: Czubkolubek Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:08
        Nie wracaj i weż ze sobą tego chorego na władzę oszołoma Sznajdera ktorego
        popierasz
    • Gość: maja Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 14.02.06, 09:24
      GDYBY TO MIASTO MIAŁO UCZCIWEGO KANDYDATA DO WYBORU NA BURMISTRZA, ZAMIAST TEGO
      CWANIAKA, TO I TAK NIE JEST ZDOLNE GO WYBRAĆ. WIDOCZNIE POTRZEBUJE TAK DALEJ
      ŻYĆ. TRAGICZNE MIASTO I JEGO SPRAWY.
    • aron2004 Re: Gala burmistrza Kraśnika 14.02.06, 09:28
      nie jestem zwolennikiem PO ( może kiedyś będę) ale czemu się faceta czepiać
      akurat o bezrobocie skoro w Kraśniku wynosi ono 15% czyli jest poniżej średniej
      krajowej. Co mają powiedzieć ludzie np. w bogatej mazowieckiej Mławie gdzie
      jest 30% bezrobocie albo w bogatej lubuskiej Nowej Soli gdzie jest 34%.
      • aron2004 Re: Gala burmistrza Kraśnika 14.02.06, 09:33
        w Mławie i Nowej Soli jest masę inwestycji a bezrobocie przekracza 30%. W
        Kraśniku nie ma żadnych inwestycji a bezrobocie wynosi 15%. Cuda niewidy panie.
        • mali_bu Re: Gala burmistrza Kraśnika 14.02.06, 12:26
          I w Kraśniku jest nocna komunikacja.
          • Gość: aron Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.02.06, 15:36
            mali_bu napisał:

> I w Kraśniku jest nocna komunikacja.

A ile busów! Z Fabrycznego na dół co minutę.
            • Gość: aron Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.02.06, 15:37
              a w Kraśniku jest chociaż Reserved?
              • mali_bu Re: Gala burmistrza Kraśnika 14.02.06, 16:06
                Nie ma.
                Wszyscy jeżdżą do Rzeszowa bo tam są już dwa a trzeci właśnie otwierają.
                W planach jest czwarty, piąty i szósty.
        • Gość: Czubkolubek Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:12
          Bo nasz burmistrz to cudotwórca,a te niepochlebne opinie to rozgoryczeni
          nieudacznicy i przeciwnicy polityczni
      • Gość: minimini Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: 80.48.105.* 14.02.06, 09:38
        ale to nie jest żadna zasługa burmistrza, zresztą gdyby częśc ludzi
        'uzaleznionych służbowo' powiedziała co myśli tak naprawdę bezrobocie gwałtownie
        by skoczyło
    • Gość: Mgdalena Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 14.02.06, 09:33
      Bal na czterysta osób z własnej kieszeni? Mając siedmioro dzieci i cztery
      kobiety na utrzymaniu? Do tego wczasy za granicą kilka razy do roku i to
      wszystko za pięć tysiecy miesiecznie (na rękę)? Gdzie jest urząd
      antykorupcyjny? policja? prokuratura? ABW? - którą tak ośmieszał - mówią,
      że "przekracza granice śmieszności". Moi drodzy, to kosmos!!!
    • Gość: Skarbowy- księgowy Re: Taki sobie dialog IP: 80.48.105.* 14.02.06, 10:07
      Dialog z jednej ze służb :
      - panie ( tu funcja przesłuchującego ) , jak mam zeznawać skoro Cz. śmieje
      się, że prędzej pan straci pracę niż on będzie oskarżony,
      Przesłuchujący udaje, że nie zwraca uwagi, przesłuchje, a po 20min
      dodaje : "to musi mieć bardzo wysoko wpływy ( przypis autora :Miodowicz,
      Czępiński ???), zobaczymy".
      - kolejne podejście : Czubiński do funkcjonariusza ABW przed
      przesłuchaniem : "Życzę awansu !" Funkcjonariusz spuszcza głowę........

Wiele osób wie, m. in. były skarbnik, że zanim wrócili z prokuratury, Cz.
      dokładnie znał treść zeznań. Znacie ten szyderczy uśmieszek ?
      • wrania Re: Taki sobie dialog 14.02.06, 10:52
        Brrry... włos jeży się na głowie. Nie mieszkam w Kraśniku już prawie 10 lat,
        ale mam ogromny sentyment do tego miejsca i tych ludzi, żal mi, że są tak
        manipulowani. Mam nadzieję, że wktótce "przyjdzie pora na dyktatora". Pamiętam
        go i wiem, że zdolny jest w imię własnej chwały i własnych snobistycznych
        korzyści iść po trupach nie licząc się zupełnie z innymi ;-(
        • Gość: obiektywny Re: Taki sobie dialog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:19
          Wszyscy politycy mają podobne cechy,a nasz burmistrz wyróżnia sie wśród nich na
          plus,naprawde
    • Gość: B52 Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 14.02.06, 10:38
      Gość sobie nic nie robi z tego i owego, bo dobrze rozdaje nie swoją kasę
      w dobie bezkarności i bezrobocia. Reszta to technika powodowania strachu
      u podwładnych, w tym się cały czas szkoli, też nie za swoją kasę.
      Polubił jak się go boją, że za brak spolegliwości może odebrać,
      to co dał - ot cała tajemnica. Trzeba jeszcze nie mieć żadnej zdolności
      wartościowania.
    • ladaco23 Re: Drugi powód to uniewinnienie! 14.02.06, 12:22
      W piątek ma zapaść wyrok ws prywatyzacji KPK. Cz. już wie, że będzie
      uniewinniony, więc to jest prawdziwy powód wielkiej FETY. Ja oczywiście nie
      wiem, jaki będzie wyrok.
      • ladaco23 Re: To chyba niemożliwe! 14.02.06, 12:24
        Tracę wiarę w sprawiedliwość.
    • mali_bu Re: Gala burmistrza Kraśnika 14.02.06, 12:25
      Pruszkowski jak robił balangę w Filharmonii to jakoś Wyborcza siedziała cicho.
      Tylko Dziennik drążył temat kosztów tego rautu i w dodatku nie mógł dostać
      informacji o kosztach oraz o tajemniczych alkoholowych sponsorach.
      • Gość: ella Tandem: Pruszon-Życiński IP: *.lublin.mm.pl 14.02.06, 16:12
        Nie wiesz dlaczego? Gdyby krytykowali Pruszona mógłby Życiński przestać skaładać życzenia świąteczne czytelnikom Gazety Wyborczej. Tego Wybiórcza przecież by nie przeżyła.
    • Gość: MSZ13 Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: 212.160.209.* 14.02.06, 12:41
      Brawo za odwagę, mało, mało, ale choć tyle... Czy znajdzie się dziennikarz
      gazety regionalnej, dostatecznie odważny, by napisać więcej, poważny artykuł na
      temat Czubińskiego? Zapraszam do siebie, odtworzę m.in. kasetę z nagraniem
      rozmowy z prezesem MKS. Brzmi to mniej więcej tak: "Mirek jutro musimy wyrzucić
      cię z pracy. Dzwonił Czubiński i powiedział, że jak tego nie zrobimy nas
      powyrzuca z pracy". Prezes MKS jest zastępca dyr. Gimnazjum Publiczngeo Nr 1,
      dlatego zostałem wyrzucony.
      • Gość: Chuck Norris Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:31
        Co tak skamlesz,kiepski byłeś po prostu w tym co robiłeś i robisz,Mirek.
        Bardziej pazernego na wladze oszołoma niż ty nie widziałem,tropicielu "WIELKICH
        AFER".Nie przepadam za burmistrzem ale dzis lepszego kandydata nie ma.
    • Gość: m Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.it-net.pl 14.02.06, 15:29
      i co się dziwic jego żonie że wylądowała w szpitalu psychiatrycznym...
    • Gość: Golon. Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:31
      Az prosi się ustawa (jest już projekt PiS) odcinająca ryje od koryt. Dwie
      kadencje to wszystko.
    • Gość: DLAMA Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:22
      Przyznać należy że burmistrz nie robi zbyt wiele by pomóć rozwojowi Kraśnika.
      Za to steruje świetnie stołkami od których uzależnia być albo nie być
      poszczególnych przyklepywaczy.
    • Gość: kell Gala Pruszona - nie za swoje IP: *.lublin.mm.pl 17.02.06, 23:13
      Cieszcie się, że robi to za swoje pieniądze. Pruszon się nie patyczkuje, ściąga haracze od sponsorów, no i nie chce ujawniać, kto funduje mu wódę.
      Polecam lekkturę Dziennika Wschodniego: www.dziennikwschodni.pl
      Zapomniał, kto stawiał na dożynkach - 3.02.2006,
      Tajne łamane przez poufne - 12.01.2006,
      Kto postawił wódkę Pruszkowskiemu? - 18.01.2006,
      Chwalipięta za nasze pieniądze - finał - 9.01.2006,
      Chwalipięta za nasze pieniądze ? c.d. - 7.01.2006,
      Kto poleje Pruszkowskiemu? - 6.01.2006,
      Prezydencka balanga drożeje - 5.01.2006,
      Chwalipięta za nasze pieniądze - 4.01.2006,
      Bo ja jestem, proszę państwa, na zakręcie - 4.01.2006,
    • kochamchelm Re: Gala burmistrza Kraśnika 18.02.06, 13:13
      A Prezio Graby był na tej gali? Jak był to z kim żoną czy kimś innym?
    • kochamchelm Re: Gala burmistrza Kraśnika 19.02.06, 10:22
      A czy na tej Gali był prezio z Chełma niejaki Graby? Był sam czy ze swoją
      Barbie?Może jest jakiś materiał zdjęciowy? Chętnie kupię.
    • Gość: wasyl Re: Gala burmistrza Kraśnika IP: 212.160.209.* 01.03.06, 23:50
      Ale ktoś go na to stanowisko wybrał! w legalnych, demokratycznych wyborach! sama
      krytyka, niestety, nie wystarczy! do wyborów, ludzie, do wyborów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka