Dodaj do ulubionych

Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztowan...

24.03.06, 10:05
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Wojcik Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.szwajcarska.pl 24.03.06, 10:23
      Weronika, jesteśmy z Tobą! Dzięki za informacje, 3-maj się!
      • Gość: annie Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:32
        Kreciku Rewolucyjny, wracaj cało!
        Całe forum za Tobą tęskni i się martwi!
        Czekamy na Ciebie!
        Solniczka!
        • andrzej.sawa Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:38
          No i młodzi mogą popatrzeć jak to było w Polsce za komuny.Towarzysze lewacy - na
          Białoruś!!!
          • tajnos.agentos Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:44
            Ja pamiętam jak było "za komuny" i nie przypominam sobie, by jakiś zachodni
            dziennikarz, ambasador, deputowany itp. jawnie i bezpośrednio udzielał się w
            lokalnych zadymach, wręcz przeciwnie... Towarzyszu prawiczku!
            • andrzej.sawa Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:47
              Jesteś but z lewej nogi.Widać chamstwo jest związane z lewactwem
              • tajnos.agentos Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 13:10
                ...A fanatyzm i zakuty łeb z prawictwem - syniu.
                • Gość: Paul Agentos....nomen omen....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 15:19
                  tajnos.agentos napisał:

> ...A fanatyzm i zakuty łeb z prawictwem - syniu.
                  Troche oglady, bardzo prosze. Smiesznie to moze brzmi z "ust mojego koralu",
                  mimo wszystko, bardzo prosze. Zachodni dyplomaci byli za PRL regularnie
                  aresztowani i usuwani z Polski za tzw "spiegostwo" i "dzialalnosc na szkode
                  systemu/panstwa". Polowa z takich akcji odbyla sie jako akcje odwetowe - oni
                  wydalili "naszych", to my "ich". Fakt faktu nie zmienia.
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • tajnos.agentos Re: Agentos....nomen omen....;-} 24.03.06, 15:27
                    Gość portalu: Paul napisał(a):

> Troche oglady, bardzo prosze.

A po co?

> Smiesznie to moze brzmi z "ust mojego koralu",
                    > mimo wszystko, bardzo prosze. Zachodni dyplomaci byli za PRL regularnie
                    > aresztowani i usuwani z Polski za tzw "spiegostwo" i "dzialalnosc na szkode
                    > systemu/panstwa". Polowa z takich akcji odbyla sie jako akcje odwetowe - oni
                    > wydalili "naszych", to my "ich". Fakt faktu nie zmienia.

Ale w telewizji takich nie pokazywali i gazety też się nie wygłupiały, póki się
                    nie okazało że już można...
                    PS. Po co Ci korale w ustach? Kiedyś to się nosiło na szyi a nie w gębie!
                    • Gość: Paul Re: Agentos....nomen omen....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 15:35
                      tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: Paul napisał(a):
                      >
                      > > Troche oglady, bardzo prosze.
                      >
                      > A po co?
                      >
                      > > Smiesznie to moze brzmi z "ust mojego koralu",
                      > > mimo wszystko, bardzo prosze. Zachodni dyplomaci byli za PRL regularnie
                      > > aresztowani i usuwani z Polski za tzw "spiegostwo" i "dzialalnosc na szko
                      > de
                      > > systemu/panstwa". Polowa z takich akcji odbyla sie jako akcje odwetowe -
                      > oni
                      > > wydalili "naszych", to my "ich". Fakt faktu nie zmienia.
                      >
                      > Ale w telewizji takich nie pokazywali i gazety też się nie wygłupiały, póki
                      się
                      >
                      > nie okazało że już można...
                      Pokazywali i opisywali to co im bylo na reke i jak im bylo najwygodniej. Robily
                      to obie strony. Zachodnia w miare mozliwosci, bo gazety i media zawsze szukaly
                      sensacji.
                      > PS. Po co Ci korale w ustach? Kiedyś to się nosiło na szyi a nie w gębie!
                      Bo ja taki typ bez szyi jezdem, no a zemby wybite od dawna mam i korale se
                      powsadzalem, zeby jakos te wina otwierac;-}.
                      Uszanowanie,
                      Paul
                      • tajnos.agentos Re: Agentos....nomen omen....;-} 24.03.06, 15:40
                        Gość portalu: Paul napisał(a):

> Pokazywali i opisywali to co im bylo na reke i jak im bylo najwygodniej.
                        Robily
                        >
                        > to obie strony. Zachodnia w miare mozliwosci, bo gazety i media zawsze
                        szukaly
                        > sensacji.

Czyli, w gruncie rzeczy nic się nie zmieniło, więc po co było się wygłupiać???

> Bo ja taki typ bez szyi jezdem, no a zemby wybite od dawna mam i korale se
                        > powsadzalem, zeby jakos te wina otwierac;-}.

E tam, chromolisz!:)
                        • Gość: Paul Re: Agentos....nomen omen....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 15:49
                          tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: Paul napisał(a):
                          >
                          > > Pokazywali i opisywali to co im bylo na reke i jak im bylo najwygodniej.
                          > Robily
                          > >
                          > > to obie strony. Zachodnia w miare mozliwosci, bo gazety i media zawsze
                          > szukaly
                          > > sensacji.
                          >
                          > Czyli, w gruncie rzeczy nic się nie zmieniło, więc po co było się wygłupiać???
                          Co masz na mysli? Jechac na Bialorus i "dac sie zamknac"? W imie
                          zasad ....., no;-}.
                          > > Bo ja taki typ bez szyi jezdem, no a zemby wybite od dawna mam i korale s
                          > e
                          > > powsadzalem, zeby jakos te wina otwierac;-}.
                          >
                          > E tam, chromolisz!:)
                          Prawde mowie;-}.
                          Uszanowanie,
                          Paul
          • Gość: Socjalista Andżelina, znów za długo siedziałaś przy kompie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:45
            Andżeliko Sawo, masz ważną misję do spełnienia?
        • Gość: Justyna Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.76.classcom.pl 24.03.06, 14:38
          Kraków też z Tobą! Jacki i reszta jadą wieczorem na Ukrainę więc będę ich
          informować na bieząco co z Tobą wszyscy przesyłają pozdrowienia!
        • Gość: kopcik Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.nfb.pl / *.devs.futuro.pl 24.03.06, 15:08
          Wracaj do nas Arian ;**
        • Gość: Melodie Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:10
          Arian myślimy o Tobie...!! Wracaj szybko!! I cała i zdrowa... tęsknimy wszyscy i
          się martwimy!
          MMI Mel
      • Gość: p Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 12:40
        No przeciez to jest skandal! Zeby w cywilizowanym swiecie dzialy sie takie
        rzeczy pod patronatem Rosji i UE! Apeluje o natychmiastowe podjecie dzialan
        majacych na celu odizolowanie wszelkich politykow na Bialorusi zawiklanych w te
        bezczelne prowokacje od pozostalej czesci cywilizowanego swiata! Nalezy
        zawiesic wszelkie stosunki polityczne z wladzami tego kraju. Uwazam ze w
        obecnej sytuacji wszystkie panstwa Europy a takze USA i Australia powinny
        dopisac do swiatowej listy terrorystow Łukaszenke i jego zwolennikow. Jak
        wiadomo z terrorystami nie nalezy negocjowac. Nalezy ich wszystkich wylapac a
        potem odizolowac od reszty swiata ( tak jak zrobiono to z Husajnem).
        Wszystkiemu winna jest UE ponieważ czekała z zalozonymi rekami obserwujac
        sytuacje. No to teraz sie doczekala. I co panowie z UE zamierzacie teraz
        zrobic? Porwiecie sie na Bialorus ? Czy moze nie starczy wam odwagi sprzeciwic
        sie Rosji? A moze czekacie ze to znowu politycy z Polski rozwiaza ten problem
        wlasnym kosztem ( tak jak to bylo z Ukraina) a wy bedziecie potem czeprac
        profity tych zmian?
        • bracia_zbrojek Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:56
          Brakuje tylko zapowiedzi zrzucenia bomby atomowej na Mińsk. Zachowaj "p" nieco
          rozsądku! Rada ta nie oznacza, ze popieramy zatrzymanie p. Weroniki, choc dla
          nas jej nazwisko jest raczej obce.
          • Gość: p Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 17:03
            A gdyby tak pana zatrzymano? To ciekawa jestem jak by sie pan czul . O bombie
            atomowej nie ma mowy bo ta tragedie odczul by wtedy caly swiat nie tylko
            Bialorus. Tak jak powiedzialam nalezy natychmiast zareagowac na ta bezczelna i
            podla prowokacje i rezim tego wariata Łukaszenki.
      • Gość: Wredota Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:58
        A prosiłam, żebyś tam nie jechała, żebyś odpuściła sobie Mińsk w piątek, ale
        nie. No i masz teraz. Cały tydzień nerwów.
        Mimo wszystko sprawdzamy nowe wieści o Tobie i przekazujemy wszystkim. Wszyscy
        się zamartwiają i błagają o Twój bezpieczny powrót.
        Wracaj szybko!!!
        Najwredniejsza...
      • Gość: AniaKołodyńska Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:15
        rozmawialam wczoraj z Weroniką przed akcją na deptaku lubelskim. jutro Fundacja
        Nowy Staw, AO i przyjaciele Weroniki i wszystkich aresztowanych robią akcję o
        16:00 na deptaku-KONIECZNIE PRZYJDŹCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Wredota Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:27
          Żebym tylko mieszkała w Lublinie to bym przyszła.
      • Gość: naward Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:08
        Arian, wróć, proszę, Arian!... My Cię kochamy! Musisz wrócić! :********
        Płacząca, smarkająca i kochająca
        natalia
      • Gość: bahooz Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.lublin.mm.pl 25.03.06, 12:39
        Ale Ci sie udalo... w sama paszcze,,, czekamy az opowiesz - w krzakach z piwem w
        garsci.. I trzymaj sie trzymaj!
    • Gość: Tonks Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztowan... IP: 81.210.104.* 24.03.06, 14:30
      Jesteśmy z Tobą!
      Całe forum martwi się i tęskni.

Najmłodsza
    • Gość: bravo skin przetrzepać jej skórę IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 14:30
      niech sie nie miesza! a po zmianach i rewolucji ludzie bedą psioczyć
      na zmiany tak jak i u nas....
    • Gość: lotnik [...] IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 14:31
      • andrzej.sawa Re: o kurde 24.03.06, 14:34
        lotnik - spadaj
        • Gość: lotnik Re: o kurde IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 14:40
          każdy ma prawo do własnych osądów! Brzydka i tyle!
          • Gość: annie Re: o kurde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:50
            No cóż, brzydote - jak mówisz - można zmienić. Na głupotę nie ma lekarstwa.
            Spadaj lotnik, jest takie powiedzenie od głupoty chroń nas panie.
            Solniczka.
            • Gość: andrzej.sawa Re: o kurde IP: *.it-net.pl 24.03.06, 14:59
              Od pismaków tyż!
              • verbaveritatis Nie ma tam dzis nastrojów rewolucyjnych 24.03.06, 15:23

Zatrzymano tez byłego ambasadora RP w Minsku. A swoją drogą rewolucja
                (kontrewolucja - mniejsza o nazwę) wspomagana przez inne państwa) nie jest
                najmądrzejsza skoro w danym kraju są tak nikłe nastroje antyprezydenckie,
                antyustrojowe. Porównywanie z Polską 1980 r. (Solidarnoscią) jest czynione na
                wyrost wg.poboznych zyczeń. A Białoruś i Ukraina to dwa światy. Jezeli zas
                chodzi o słuzby bezpieczenstwa: ludzie tam zatrudnieni widza po Polsce,jaka
                moze byc ich przyszłość po upadku Łukaszenki, wiec będą stali przy nim wiernie.
                • tajnos.agentos Re: Nie ma tam dzis nastrojów rewolucyjnych 24.03.06, 15:28
                  Amen - więc o co chodzi?
              • andrzej.sawa Re: o kurde 24.03.06, 18:00
                Ktoś podszywa się - wredny
                • wialdosa Re: o kurde 25.03.06, 00:00
                  jak sie podszywa to Go wysypej do śmietnika
      • tajnos.agentos [...] 24.03.06, 16:05
        • Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:09
          Ja ci dam wolność wypowiedzi... brzydalem możesz być Ty !
          Odczep się od Arian... jak tak bardzo uważasz Ją za brzydką to nie komentuj i
          wynoś się stąd!! Tu komentują tacy jak ja, którzy znają Arian i o nią się
          martwią! Bo idioto nie wygląd lecz wnętrze się liczy... widząc twoje posty można
          łątwo wywnioskować, że Ty wnętrza nie posiadasz!
          • tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:14
            Więc załóż osobną stronę i ewentualnie jakąś fundację. Co to - prywata w
            mediach???
            • Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:19
              czy ty wogole posiadasz uczucia?!
              Nie obchodzi nas czy Arian jest brzydka czy ładna...
              tylko to, że jest gdzieś tam i nie mamy z nią kontaktu!!
              A TY robisz sobie z nerwów i emocji innych żarty... bo twoim zdaniem Arian jest
              brzydka...
              pomyślałbyś trochę i jeśli posiadasz choć trochę przyzwoitości to zostawisz w
              końcu w spokoju wygląd Arian a napiszesz coś ODPOWIEDNIEGO co do takiej chwili...
              • tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:25
                Gość portalu: Melodie napisał(a):

> czy ty wogole posiadasz uczucia?!

Posiadałem, gdy byłem młody i głupi ale potem dorosłem i zmądrzałem.
                • Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:26
                  Twoim zdaniem zmądrzałeś... bo uczucia to nic złego. A Arian jest superową
                  koleżanką, miłą i sympatyczną. I my wszyscy którzy znamy Krecika martwimy się
                  cały czas o nią...
                  • tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:30
                    A mnie to nie obchodzi... Martwcie się między sobą i mnie do tego nie
                    mieszajcie bo ja mam dość innych, niemniej ważnych problemów na głowie - jasne?
                    • Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:32
                      To czemu w takim razie tak bardzo się przejmujesz takim problemem ( wg. Ciebie )
                      jak wygląd Krecika?! Nas nie obchodzi jak wyglada ale z twoich postów wynika, że
                      to problem przeogromnej wagi...
                      Przeczysz sam sobie.
                      > A mnie to nie obchodzi... Martwcie się między sobą i mnie do tego nie
                      > mieszajcie bo ja mam dość innych, niemniej ważnych problemów na głowie - jasne?
                      No to nie mieszamy Ciebie ani nikogo do tego...

• tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:53
                        Nie chodzi mi o wygląd, tylko o coś innego... Ta panienka wyjechała do Mińska
                        na własne życzenie i myślę, że z pełną świadomością konsekwencji, jakie z
                        działalności w tym miejscu mogą wyniknąć. Sprawa Białorusi jest "wałkowana" od
                        lat, jednak dopiero od bardzo niedawna jest traktowana tak bardzo emocjonalnie.
                        Dawniej, tamtejsza ambasada RP była traktowana jak rodzaj śmietnika dla tych,
                        którzy skompromitowali się gdzie tylko było można w Polsce, więc wysyłano ich
                        na "gościnne występy", z odpowiednimi następstwami z tamtej strony.
                        Białorusini, jak każdy inny naród własne sprawy powinni załatwiać przede
                        wszystkim między sobą i nikt nie ma prawa się w to wtrącać. Dotyczy to
                        szczególnie Polaków, którzy przez szesnaście ostatnich lat mieli chyba dość
                        okazji, by nauczyć się że najpierw dba się o siebie, potem dopiero, niejako
                        przy okazji i dla przyjemności można się pobawić. Niech więc Wasza koleżanka
                        pije piwo, którego sobie sama naważyła, Wy jej pomagajcie, tymczasem ja
                        wolałbym poczytać o czymś przyjemniejszym: na przykład coś o białoruskiej
                        kuchni...
                        • Gość: justyna Re: Wolność wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:10
                          widzisz moj drogi bezuczuciowy kolego, mysle ze polska w latach 80 mialaby
                          powazne problemy z walak z komuna, gdyby nie pomoc z zachodu, taka jak radio
                          wolna europa, czy pomoc finansowa i ogromne zainteresowanie zagranicznych
                          mediow. moze zamiast wyzbywac sie uczuc powienies poswiecic troche czasu nauce
                          historii najnowszej. weronika pojechala tam wlasnie jako wyslannik polskich
                          mediow i jako dziennikarka zbierala informacje, o ktore najlatwiej bylo na
                          placu. wymagalao to duzej odwagi, ktorej pewnie nie posiadasz i dlatego sadze,
                          ze nie powinienes sie wypowiadac o rzeczach, o ktorych jak widac, nie masz
                          pojecia, szczegolnie jesli mozesz przy tym zranic osoby, takie jak ja, ktore
                          naprawde sie o nia martwia. jak masz ochote czytac o bialoruskiej kuchni to idz
                          na forum kucharskie, a nie polityczne.
                          • tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 18:27
                            Gó.. o mnie wiesz i nie mam zamiaru wprowadzać Cię w różne niuanse. Powiem Ci
                            tylko jedno: wiem co to znaczy demonstrować przeciw reżimowi ale też wiem, że
                            rewolucja w końcu zawsze pożera własne dzieci. Gdyby Polacy w czerwcu 1989 roku
                            wiedzieli co tak naprawdę wybierają, zapewne komuna żyła by jeszcze przez wiele
                            lat... Nie interesują mnie medialne zadymy ideolo ani wygłupy nawiedzonych
                            pismaków - jeśli ktoś decyduje się wykonywać tak ryzykowny zawód, musi mieć
                            świadomość że kiedyś się potknie. Nie ma powodu, by rozdzierać szaty i robić z
                            tego aferę. W końcu także w Polsce na codzień zdarzają się niegorsze tragedie
                            ale jakoś nikomu nie zakłóca to spokojnego snu. Tacy dziennikarze nie tylko
                            znikają na parę godzin, lecz czasami nawet giną, niekoniecznie na Białorusi a
                            jeśli komuś to nie odpowiada - zawsze może zostać sprzedawcą w sklepiku na
                            rogu, przymusu nie ma.
                            • fakara Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 19:02
                              W końcu także w Polsce na codzień zdarzają się niegorsze tragedie ale jakoś
                              nikomu nie zakłóca to spokojnego snu. - widzisz jednak zakloca. np osobom,
                              ktorych najblizszym cos grozi. i ja np nie mam ochoty sluchac wtedy wypowiedzi
                              osob, ktore ich nie znaja. tylko popisuja sie swoim kiepawym poczuciem humoru.
                              natomiast jezeli nie doceniasz roli spolecznosci miedynarodowej w przemianach w
                              polsce w latach 80, to jednak prponuje sie douczyc.
                              • andrzej.sawa Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 19:09
                                A przy okazji pytanie-czy nam będzie lepiej mając za sąsiada demokratyczną
                                Białoruś,która nie będzie na smyczy putina?
                                Dlatego dziękuję wszystkim,którzy osobiście angażują się w pomoc dla demokracji
                                na Białorusi!!!
                      • Gość: Paul Re: Wolność wypowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:58
                        Gość portalu: Melodie napisał(a):

> To czemu w takim razie tak bardzo się przejmujesz takim problemem ( wg.
                        Ciebie
                        > )
                        > jak wygląd Krecika?! Nas nie obchodzi jak wyglada ale z twoich postów wynika,
                        ż
                        > e
                        > to problem przeogromnej wagi...
                        > Przeczysz sam sobie.
                        > > A mnie to nie obchodzi... Martwcie się między sobą i mnie do tego nie
                        > > mieszajcie bo ja mam dość innych, niemniej ważnych problemów na głowie -
                        > jasne?
                        > No to nie mieszamy Ciebie ani nikogo do tego...
                        Po pierwsze, jesli to dla ciebie taka osobista tragedia to co ciebie obchodzi
                        co mysli jakis internauta na temat aparycji twojej kolezanki,
                        znajomej/wspolpracownicy. Powinnas miec glowe zajeta czym innym, tak mi sie
                        wydaje. Pisze i mowie z doswiadczenia, nie tylko swojego. Jak wszyscy kogos
                        stracilem "tu i tam", na kogos czekalem, o kims myslalem i jakies wypowiedzi na
                        forum byly ostatnia rzecza, ktora wogole bym sie zajal, nie tylko przejal.
                        Uszanowanie,
                        Paul
                        • fakara Re: Wolność wypowiedzi 26.03.06, 16:00
                          no a jednak, jak sie o kogos martwisz to nie masz ochoty, zeby jakies debile
                          cwiczyly na tym kims swoja watpliwa elokwencje i mierne poczucie humoru.
                          • Gość: Paul Re: Wolność wypowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:00
                            fakara napisała:

> no a jednak, jak sie o kogos martwisz to nie masz ochoty, zeby jakies debile
                            > cwiczyly na tym kims swoja watpliwa elokwencje i mierne poczucie humoru.
                            Ja sie o ciebie nie martwie. Sper...j;-}. Jeszcze troche elokwencji, czy ci
                            starczy?
                            Uszanowanie,
                            Paul
                            • fakara Re: Wolność wypowiedzi 27.03.06, 17:32
                              naprawde watpliwa ta elokwencja...
        • Gość: Paul Misia A, misa B..... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:10
          tajnos.agentos napisał:

> Jest brzydka! Gdyby była ładna, toby wystąpiła w "Złotopolskich" albo w "M-
          >jak
          > miłość" i nie musiała by się szlajać po jakichś dymonstracjach u sąsiadów.
          Mogla by sie ze mna "poszlajac". A tak cierpi za wolnosc nasza i wasza. Ale
          grunt ze jest "super dziewczyna" i ze ktos ja zna.
          Uszanowanie,
          Paul
          • tajnos.agentos Re: Misia A, misa B..... 24.03.06, 16:17
            Zdaje mi się, że znów kroi się jakaś medyjalna akcyja dla naiwnych...
            Przestałem się dziwić Radyju - "każdy orze jak może"!
            • Gość: Paul Re: Misia A, misa B..... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:52
              tajnos.agentos napisał:

> Zdaje mi się, że znów kroi się jakaś medyjalna akcyja dla naiwnych...
              > Przestałem się dziwić Radyju - "każdy orze jak może"!
              Jak pisalem nie zycze tej dziewczynie zle, dobrze zeby juz byla w Polsce.
              Chodzi o cos innego. Pani Justyma Pohanke w TVN w czasie "Tragedii w
              Katowicach" dorwala przez łącze szefa ratownictwa odpowiedzialnego za cala
              akcje ktora sie toczyla. Pochanke wprost zapytala sie czy chce mu sie
              plakac..... ja rozumiem, ze dziennikarzy uczy sie swego zawodu podając
              przyklady (np. pamietny wywiad z Nixonem, kiedy przed kamera mial wilgotne
              oczy, etc.) ale to lekka przesada. Czulem instynktownie ze Pani Pohanke chce
              stworzyc atmosfere a'la 9/11, tylko w Polsce w roku 2006 pod Katowicami. Az
              razilo w oczy, ze te ofiary sa dla niej narzedziem do moze wycisniecia paru
              medialnych lez od starego strazaka. Bardziej niesmaczne niz moje dowcipasy na
              forum, jesli dowcipasuje;-}. To bylo obrzydliwe. Polityk, dentysta, prawnik,
              makler, dziennikarz - to zawody ktorych nie moglbym wykonywac (nie tylko
              dlatego, ze jestem kiepski z ortografii;-}).
              Uszanowanie,
              Paul
              Uszanowanie,
              Paul
    • Gość: goska zakrzewska Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztowan... IP: *.chello.pl 24.03.06, 15:58
      znam ja. super dziewczyna. jestesmy z toba
      • Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:06
        Gość portalu: goska zakrzewska napisał(a):

> znam ja. super dziewczyna. jestesmy z toba
        Ja jej nie znam, popytam Chuck'a Norris'a, moze on zna ta dziewczyne. Super, ze
        dziewczyna jest super. Nosi szkla kontaktowe? Kto z nia jest? Ty? Wy? Ja nie,
        moze Chuck. Z cala pewnoscia jakies typy z Bialorusi. Jak jej tam poleja za
        zdrowie presydenta "Ł" to moze zupelnie wzrok straci. To pa, lece...
        Uszaniowanie,
        Paul
        • Gość: Aniołak Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.marwit.gliwice.pl 24.03.06, 16:25
          Człowieku, miej trochę taktu. Jakiekolwiek masz poglądy, nie jest dobrze źle
          komuś życzyć. Nie ze względu na karę boską, nie śmiej się dziadku i inne
          duperele, ale to jest miara tego, czy jest się człowiekiem.
          Ika, Ty wiesz, co ja o tym myślę. Że ja jestem stara materialistka. Ale wierzę,
          że cokolwiek robisz, robisz to z serca i to jest słuszne.
          Trzymaj się mocno i nie daj się. Pamiętasz, o czym mówiłyśmy w ubiegły piątek?
          Mamy dużo do zrobienia, są pomysły na nowe teksty, na nowe przedsięwzięcia.
          Wracaj szybko.
          • Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:41
            Gość portalu: Aniołak napisał(a):

> Człowieku, miej trochę taktu.
            Na zwykle trzy czy 3/4?
            > Jakiekolwiek masz poglądy, nie jest dobrze źle
            > komuś życzyć.
            Bywalo ze zle komus zyczylem, teraz mi "przeszlo". Chodzi o to ze nie zycze
            nikomu ani zle ani dobrze. Co do pogladow - poglady sa oznaka intelektualnego
            niedorozwoju. Kompensuja jedynie zdolnosc do szybkiego i trafnego zrozumienia
            danego zjawiska w okreslonej sytuacji. Sa apriorycznymi wskazowkami, jak
            postepowac w konkretnej sytuacji bez zrozumienia jej kontextu. Czlowiek
            posiadajacy przekonania jest sztywny, dogmatyczny, nudny i z reguly glupi.
            Najczesciej jednak poglady nie maja jednak wplywu na postepowanie ludzi.
            Upiekszaja jedynie ich ambicje, usprawiedliwiaja nieczyste sumienie i maskuja
            glupote.
            > Nie ze względu na karę boską, nie śmiej się dziadku i inne
            > duperele, ale to jest miara tego, czy jest się człowiekiem.
            Nasza dzisiejsza sympatia dla bolu jest wrecz chorobliwa. Bierzemy siebie zbyt
            serio, to grzech pierworodny swiata.
            > Ika, Ty wiesz, co ja o tym myślę. Że ja jestem stara materialistka. Ale
            wierzę,
            > że cokolwiek robisz, robisz to z serca i to jest słuszne.
            > Trzymaj się mocno i nie daj się. Pamiętasz, o czym mówiłyśmy w ubiegły piątek?
            > Mamy dużo do zrobienia, są pomysły na nowe teksty, na nowe przedsięwzięcia.
            > Wracaj szybko.
            Wracaj szybko i bezpiecznie, bo fajna babka jestes i super i ....
            Uszanowanie,
            Paul
            • bracia_zbrojek Popierac czy nie? 24.03.06, 17:14
              Bez obaw. Zwolnią ją jesli jeszcze tego nie zwolnili. Problem jest
              powazniejszy: czy popierać u sąsiada rewolucję, której nie ma? Ostatecznie z
              tą Białorusia Łukaszenki chcemy handlowac.
              • Gość: Wredota Re: Popierac czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:30
                Nie sądzę żebyśmy chcieli handlować z Białorusią Łukaszenki. Raczej z wolną
                Białorusią. A w Białorusi Łukaszenki nie ma ani trochę wolności.
                • Gość: Paul Re: Popierac czy nie? IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 17:39
                  Gość portalu: Wredota napisał(a):

> Nie sądzę żebyśmy chcieli handlować z Białorusią Łukaszenki.
                  "My", to znaczy kto, Rada Starszych, Polska Izba Handlowa, przedsiebiorcy,
                  biznesmeni, "my Polacy", "my europejczcy", my Staszek & Zdisiek Co?
                  > Raczej z wolną
                  > Białorusią. A w Białorusi Łukaszenki nie ma ani trochę wolności.
                  Caly "cywilizowany" swiat cichcem albo prawie otwarcie od dziesiecioleci
                  handluje z krajami rzadzonymi przez dyktatorow i tyranow. Co ma wolnosc do
                  handlu? Tyle samo co pytanie do celujacego w ciebie z rewolweru czy ma
                  pozwolenie na bron.
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • tajnos.agentos Re: Popierac czy nie? 24.03.06, 18:30
                    Białoruś zostawmy Białorusinom i nie mieszajmy do tego innych spraw. Jak
                    powiedział pewien rzymski cesarz - "pecunia non olet". Przynajmniej nie
                    będziemy kiedyś musieli tłumaczyć się za nieswoje grzechy...
                    • fakara Re: Popierac czy nie? 26.03.06, 15:57
                      no jasne nie mieszjamy sie do nieczego, na czym mozna cos stracic, a niewiele
                      zyskac i jeszcze smiejmy sie z tych naiwniakow, ktorzy by chcieli cos zmienic.
                      gratuluje podejscia.
            • Gość: Justyna Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.76.classcom.pl 24.03.06, 17:41
              Właśnie podano że przewieźli ich wszystkich do sądu, tyle, że nie wiadomo którego
              • Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 17:50
                Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Właśnie podano że przewieźli ich wszystkich do sądu, tyle, że nie wiadomo
                które
                > go
                Do tego, gdzie karzacy miecz bialoruskiej sprawiedliwosci wznosi sie najwyzej.
                Uszanowanie,
                Paul
            • Gość: aniołak Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.marwit.gliwice.pl 24.03.06, 20:30
              Paul, z tym, że nie życzysz komuś źle - nie zgodziłabym się.
              "Przeszło"? Po pasach, czy w miejscu nieoznakowanym? A może "przeszło" na chomika?
              Takt proponuję na 4/4, taki dostojny i pełen namaszczenia. Będzie czas na
              prezentację poglądów.
              Spokojnie, Ty też jesteś fajny facet, i super... :)
              Pigułek z żaby?
              • Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:46
                Gość portalu: aniołak napisał(a):

> Paul, z tym, że nie życzysz komuś źle - nie zgodziłabym się.
                Gdybym sie glebiej zastanowil.... ale tej mlodzienczej "werwy" brak;-}.
                > "Przeszło"?
                Kolo nosa jakies 1/3 zycia, choc mysle ze wzorem swego ojca nie dozyje 50tki.
                > Po pasach, czy w miejscu nieoznakowanym? A może "przeszło" na chomi
                > ka?
                Niech tylko dorwe sukinsyna....;-}.
                > Takt proponuję na 4/4, taki dostojny i pełen namaszczenia. Będzie czas na
                > prezentację poglądów.
                Obiecanki, cacanki....
                > Spokojnie, Ty też jesteś fajny facet, i super... :)
                Juz gdzies to slyszalem....
                > Pigułek z żaby?
                Jakas chemia tam jest;-}?
                Uszanowanie,
                Paul
    • Gość: lotnik cenzura IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 18:14
      a czym wy sie różnicie od tych za granicą, coś ktoś napisze a wy
      wywalacie! nie kupujcie tego szmatławca!
    • Gość: Ronja Trzymaj się Ika IP: *.nat.dsuj.pl 24.03.06, 18:25
      I nie będę komentować wypowiedzi niektórych z tego forum.
      Wracaj cała, wszyscy na Ciebie czekają.
      • tajnos.agentos Re: Trzymaj się Ika 24.03.06, 18:31
        Nie wszyscy - mnie to jest obojętne!
      • Gość: Paul Trzymajmy sie ramy... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 18:47
        Gość portalu: Ronja napisał(a):

> I nie będę komentować wypowiedzi niektórych z tego forum.
        I wlasnie to "mimochodem" zrobilas, bęc. W taki delikatny i wysublimowany
        sposobik, ach...
        > Wracaj cała, wszyscy na Ciebie czekają.
        Ci goscie od portfeli na przystankach tez i pan, ktory przejezdzajac obok
        chodnika ochlapal cie kiedys blotem, a Lubartowska ugina sie od powitalnych
        transparentow.
        Uszanowanie,
        Paul
        • fakara Re: Trzymajmy sie ramy... 24.03.06, 19:06
          nie, wszyscy ktorzy ja znaja i kochaja. Ty nie znasz wiec nie mam pojecia, po co
          sie wypowiadasz, wysmiewajac sie z cudzej troski, co chyba nie jest w najlepszym
          guscie
          • Gość: Ronja Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.nat.dsuj.pl 24.03.06, 19:50
            Nie tylko Ci, którzy ją znają i kochają. Weronice po prostu należy się podziw za
            zaangażowanie i odwagę. A głupie komentarze co do urody tej dziewczyny, czy
            sugerowanie, że nie powinna się mieszać w cudze sprawy - jest ( owszem ) nie na
            miejscu.
            • Gość: Paul Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:12

> Nie tylko Ci, którzy ją znają i kochają. Weronice po prostu należy się podziw
              z
              > a
              > zaangażowanie i odwagę.
              Jestem przeciwny powszechnemu dzis stwierdzeniu, ze "to sie tobie nalezy" od
              respektu do niepsujacej sie pralki automatycznej 7 generacji. Kazdy moze
              pojechac na Bialorus, dac sie zamknac, albo zabic, to samo na granicy. Byly
              czasy kiedy dzieciom mowilo sie, ze na szacunek, powazanie, podziw trzeba sobie
              zasluzyc. Tesknie za tymi czasami, nie bylo to dawno.
              > A głupie komentarze co do urody tej dziewczyny, czy
              > sugerowanie, że nie powinna się mieszać w cudze sprawy - jest ( owszem ) nie
              na
              > miejscu.
              Gdzie jest takie miejsce?
              Uszanowanie,
              Paul
              • Gość: Ronja Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.nat.dsuj.pl 24.03.06, 21:37
                Skoro każdy może to czemu tobie zabrakło odwagi? Przynajmniej możesz
                solidaryzować się z tymi której jej wystarczyło.
                • Gość: Paul Ronju droga.....;-}}} IP: *.lodz.mm.pl 26.03.06, 01:20

> Skoro każdy może to czemu tobie zabrakło odwagi?
                  Jest w wojsku taka zasada - nie zglaszac sie na ochotnika, w polskim wojsku
                  rowniez, poza tym nie otrzymalem rozkazu;-}. Na powaznie, Jak mialem jat 17-20
                  bylem bardzo nierozsadny, kiedy mialem lat 20-26 bylem odwazny do granic
                  rozsadku (niestety), a teraz mam inne "priorytety" niz dac sie ciezko pobic,
                  albo zastrzelic na np. Bialorusi bez nalezytego wsparcia i przygotowania
                  jakiejkolwiek akcji. Jestem gotow tam pojechac z paszportem dyplomatycznym,
                  albo z bronia w reku w ramach jakiejs przygotowanej operacji.
                  > Przynajmniej możesz
                  > solidaryzować się z tymi której jej wystarczyło.
                  Z brakiem rozsadku nie zamierzam sie solidaryzowac. Moge takiej osobie
                  wspolczuc, a jesli sytuacja i srodki mi pozwola postarac sie uwolnic osobe w
                  podobnych tarapatach, tak jak robi to ratownik GOPR wobec nieprzygotowanych
                  turystow o ograniczonej wyobrazni.
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • Gość: justyna Re: Ronju droga.....;-}}} IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:00
                    no taaak... po co ryzykowac cokolwiek, jesli Ty osobiscie niczego nie mozesz
                    zyskac. postawa bezinteresownosci i dbania o czyjes, a nie swoje interesy, jest
                    dla Ciebie godna kpin. teraz Twoje priorytety sa takie, zeby siedziec sobie w
                    ciepelku przed komputerem i wysmiewac sie z ludzi, ktorzy nie boja sie od niego
                    odejsc i dzialac, nawet jezeli grozi im to tym, co sie stalo w tym przypadku.
                    dla mnie jestes po prostu tchorzem, i to tchorzem, nie bedacym w stanie
                    uszanowac czyjejs troski (tak, juz pisales, ze wg Ciebie nasza troska moze byc
                    wysmiana, bo pisza o niej w gazetch, ale dla mnie to smieszne)
                    • andrzej.sawa Justyna 26.03.06, 15:11
                      Zdaniem tych.....jesteś naiwna,a nawet oszołom,ale tak trzymaj.
                      • Gość: Paul Justyna, keep that plough down;-}! IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:10
                        andrzej.sawa napisał:

> Zdaniem tych.....jesteś naiwna,a nawet oszołom,ale tak trzymaj.
                        I sluchaj sie Pana Andrzeja, wie co pisze.
                        Uszanowanie,
                        Paul
                        • fakara Re: Justyna, keep that plough down;-}! 27.03.06, 17:33
                          na pewno lepiej od Ciebie
                          • Gość: Paul Re: Justyna, keep that plough down;-}! IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 17:56
                            fakara napisała:

> na pewno lepiej od Ciebie
                            Calkiem mozliwe, ale co i kto....;-}. Zapomnial bym....sorry - sp....laj;-}.
                            Uszanowanie,
                            Paul
                    • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 15:25
                      Problem jednak polega jednak na tym że Łukaszenkę popiera tam wiekszość i nikt
                      tego nie kwestionuje.Dziwne że akurat u nas krytyka Łukaszenki i aktywne
                      wsparcie opozycji (łącznie z rozgłośnia radiową) jest najwieksza, inne kraje
                      tego w takim stopniu nie robią choć maja na to większą kase niż my.Słyszałem że
                      na wsparcie mniejszościowej opozycji na Białorusi poszło z budżetu 600 mln
                      zł,mimo że nam brakuje na inne rzeczy. Co do aresztowania dziennikarki to
                      przecież takiego rozwoju wypadków mozna się było spodziewać, nie róbcie teraz z
                      tego wielkiej tragedii narodowej,szkoda tylko że nikt odpowiedzialny jej nie
                      przeszkodził i pozwolił tam jechać.Skutkiem takiej nieodpowiedzialnej polityki
                      bedzie pogorszenie stosunków z Białorusia.
                      • andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 15:48
                        Czy tak trudno zrozumieć,że w naszym strategicznym interesie jest demokratyczna
                        Białoruś,bo wtedy Rosja putinowska będzie/poza okręgiem królewieckim/daleko za
                        Mińskiem.To dlatego Polacy interesują się Wschodem.Poza tym nasi rodacy
                        mieszkają na Białorusi.A jeszcze jedno jest to część naszego wspólnego państwa
                        przed laty i Polacy mają tego świadomość,zresztą nie tylko Polacy,ale i
                        Litwini,Ukraińcy,Lotysze i Estończycy też,biorąc pod uwagę ich doświadczenia z
                        Sowietami.
                      • fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 15:51
                        nikt nie kwestionuje tego, ze lukaszenka wygralby wybory. ale po pierwsze, nie
                        popiera go wiekszosc narodu, bo wg przedwyborczych, niezaleznych sondazy, gdyby
                        wybory nie byly sfalszowane doszloby do drugiej tury. w polsce gierek tez
                        cieszyl sie popularnoscia i do tej pory jest szanowany przez polskie
                        spoleczenstwo, chociaz zadluzyl kraj na wiele milionow dolarow. a polacy pewnie
                        dlatego bardziej wspieraja bialorus niz inne kraje europejskie, ze wiedza czym
                        jest komunistyczny rezim. nie wiem kto mialby 'nie pozwlac' wolnym, pelnoletnim
                        ludziom nie wyjezdzac za granice, nie wiem kto mialby oddzielac ludzi
                        'odpowiedzialnych' od 'nieodpowiedzialnych', moze Ty??
                        • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 16:35
                          Powtarzam jeszcze raz dla Ciebie i Andrzeja Sawy; Łukaszenkę popiera wiekszość
                          Białorusinów, Łukaszenka wcale nie musiał fałszować wyborów.Skoro Białorusini
                          takiego chcą to maja do tego prawo i ich decyzje należy uszanować.Co do Gierka,
                          to wcale jego rządy nie cieszyły sie uznaniem wiekszości, owszem był lepiej
                          oceniany od innych przywódców reżimowych, choc przypomnę że jego długi są
                          mniejsze niz np. dziura budzetowa (dług wewnetrzny) rządu Buzka.
                          A jeśli ta dziennikarka sama podjeła decyzje aby pojechać w samo centrum
                          niebezpiecznych wydarzeń to tez musiała liczyc sie z konsekwencjami.
                          Przypuszczam jednak ze ktoś mógł jej wydać polecenie lub chociaz to
                          zaakceptować, miałem na mysli jej szefostwo. Nie sadzę aby jechała tam na
                          własna ręke.
                          • andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:07
                            Po pierwsze nie wiedziałem,że Buzek był premierem do 2005 roku,a wtedy przecież
                            deficyt budżetowy osiągnął największy obecnie wskażnik ok.55%.
                            Po drugie rządy lewactwa lub ulegające lewactwu /ustawa o emeryturach
                            górniczych/ produkują długi.Niestety u nas praktycznie po wojnie nie było rządów
                            centroprawicowych,a już o prawicowych to niestety można tylko śnić.
                            Bandytyzm łukaszenki jest oczywisty i oczywiste jest,że my Polacy powinniśmy
                            popierać obecną opozycję na Białorusi - ze względów moralnych też.
                            • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:27
                              Dziwne masz iformacje, poprzedni rząd zostawił 5 mld zł nadwyzki. Po kadencji
                              rządu Buzka powstała dziura budzetowa wieksza niż długi Gierka, ujawnił to
                              niejaki Bauc- ówczesny minister finansów ( za co zreszta z tego rządu
                              wyleciał), jeśli obecny rząd nie jest prawicowy to naprawdę nie mamy powodu aby
                              o nim snić.
                        • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 16:37
                          A co do zakazów w demokratycznym państwie dotyczących ludzi pełnoletnich to jak
                          najbardziej sie one zdarzaja, np. zakaz wyjscia w góry w czasie zagrozenia
                          lawinowego.
                        • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 16:48
                          Skojarzyła mi sie jeszcze jedna rzecz, Ukraina wprowadziła niedawno zakaz
                          importu miesa z Polski ( podobnie jak wcześniej Rosja, ile było krzyku że Putin
                          jest zły) mimo że poparlismy tam pomarańczowa rewolucje. Ale o zakazie
                          ukrainskim jakos teraz nikt nie mówi.
                          • fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:12
                            lukaszenka jest popierany przez 47% spoleczenstwa bialorusi i sadze, ze
                            wszystkim obywatelom tego kraju nalezy sie ta wiedza, a takze udzial w uczciwych
                            wyborach. gierek mial moze mniejsze poparcie, ale gdyby wowczas przeprowadzic
                            niesfalszowane wybory, tez by je wygral. a jakos teraz nikt nie ma pretensji do
                            zagranicznych dziennikarzy, zajmujacych sie w tym czasie polska opozycja. a co
                            do decyzji osob pelnoletnich, to zapewniam Cie, ze nikt tam weroniki nie wysylam
                            i bez pozwolnia 'szefostwa' tez by pojechala. bo ma odwage walczyc o prawa grup
                            do ktorych nie nalezy i na zwyciestwie ktorych nic nei zyska. a jesli uwazasz
                            (bo tyle wynika z Twojej wypowiedzi o lawinach), ze wyjazdy na bialorus powinny
                            byc zakazane, to co sadzisz o roli, jaka odegraly zagraniczne media w polsce lat
                            80?? bo mi sie wydaje, ze gdyby oczy calego swiata nie patrzyly wtedy na gdansk,
                            to mogloby sie to wszystko skonczyc inaczej.
                            • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:37
                              Nawet zachodni dziennikarze mówią że Łukaszenkę popiera większość
                              Białorusinów,zapewne są różne źródła tych informacji różniace sie miedzy
                              sobą.Tym niemniej jestem przeciwny by Białoruś porównywac do komunistycznej
                              Polski bo tam prawdziwe poparcie dla reżimu było przecież znikome. To samo
                              dotyczy ew. poparcia Gierka w demokratycznych wyborach.
                              Moim zdaniem przeceniasz role dziennikarzy, te historyczne wydarzenia i tak by
                              nastąpiły, przeciez niepodległość odzyskały wtedy i inne komunistyczne państwa,
                              nawet takie w których opozycja była bardzo słaba, nie miała swojej kolebki,
                              charyzmatycznych przywódców itp.Nie uwazam że wyjazdy na Białoruś powinny być
                              zakazane, ale w takie rejony Białorusi gdzie moze być interwencja milicji
                              chwilowo tak.
                              • andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:42
                                No nie,a gdzie u łukaszenki interwencja milicji jest niemożliwa.Nie wiem skąd ty
                                cudaku spadłeś.
                                • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:49
                                  Andrzeju Sawo, zapewniam cię że taka interwencja w takich okolicznościach
                                  miałaby miejsce nawet znacznie bardziej demokratycznych państwach, zdarzały sie
                                  np. (i to wiele bardziej dramatyczne) w USA, kiedy protestujacych studentów
                                  policja jeszcze dotkliwie pobiła.
                                  • andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:57
                                    Ale to Ty napisałeś o unikaniu na Białorusi miejsc,gdzie interwencja milicji
                                    jest możliwa.To napisz gdzie na Białorusi interwencja milicji jest niemożliwa.
                                    • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:03
                                      W zasadzie interwencja policji czy milicji w kazdym miejscu jest mozliwa, ale
                                      na placu w centrum miasta, gdzie opozycjoniści nie chcą go opuścic na polecenie
                                      milicji, jest pewna.
                                      • fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:08
                                        a jak chcialbys zorganizowac to, zeby polacy mogli wyjezdzac na bialorus, ale
                                        nie mogli brac udzialu w wydarzeniach na palcu pazdziernikowym?? i uwazasz, ze
                                        nie ma roznicy pomiedzy milicja i policja??
                                        • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:14
                                          Uważam że w momencie kiedy interwencja milicji jest pewna nie powinno tam
                                          Polaków byc, jeśli są tam z własnej woli, to muszą sie liczyć z
                                          konsekwencjami.Stąd dziwi mnie troche ten lament że dziennikarke
                                          zatrzymano.Nazw milicja i policja uzyłem myślac o różnych państwach, w zasadzie
                                          sama nazwa sił porządkowych nie jest najwazniejsza.
                            • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:44
                              fakara napisała:

gierek mial moze mniejsze poparcie, ale gdyby wowczas przeprowadzic
                              > niesfalszowane wybory, tez by je wygral.

Wiesz, nie obraź sie ale to co piszesz to wielkie bzdury. Masz chyba blade
                              pojęcie o tamtych czasach, poza tym jest to obraźliwe dla polskiego
                              społeczeństwa, które z pewnością nie zagłosowałoby wtedy w wolnych wyborach na
                              komunistycznego przywódcę. Porozmawiaj może o tym z rodzicami czy starszymi
                              znajomymi.
                              pozdrawiam
                              Herman Bruner
                              • fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:06
                                a jedank jestem pewna posiadanych inforamcji. i nie uwazam, zeby obrazaly one
                                polskie spoleczenstwo, tak jak fakt, ze bialorusini wybrali by (bo w zwiazku z
                                zafalszowaniem wyborow nie uwazam ch za wazne)lukaszenke nie obraza ich
                                spoleczenstwa. po prostu nigdy cale spoleczenstwo nie ma takiej samej
                                swiadomosci politycznej. i dlatego wazne jest to, by popierac bialoruska
                                opozycje, pokazywac tamtejsze wydarzenia i tym samym nie dopuscic do prawdziwej
                                masakry. nawet jezeli w tej chwili bialorusini nie sa w stanie obalic rezimu,
                                glownie ze wzgledu na wlasny strach, to trzeba im pomoc, a nie potepiac tych,
                                ktorzy maja troche odwagi.
                                • bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:19
                                  Tych informacji nie mozesz byc pewna i to z wielu powodów (zwróc uwagę na
                                  wyniki sondazy i wyborów u nas).Mając na mysli obrażanie polskiego
                                  społeczeństwa nie mówisz chyba o Białorusi?Bo ja mówiłem wtedy o głosowaniu na
                                  Gierka.Białorusini nie sa w stanie obalić reżimu bo opozycja stanowi
                                  mniejszość, stąd określenie "reżim" w tym przypadku nie ma zastosowania.
          • Gość: Paul Trzymajmy sie bramy... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:05
            fakara napisała:

> nie, wszyscy ktorzy ja znaja i kochaja. Ty nie znasz wiec nie mam pojecia, po
            c
            > o
            > sie wypowiadasz, wysmiewajac sie z cudzej troski, co chyba nie jest w
            najlepszy
            > m
            > guscie
            Tak samo jak publiczny onanizm zbudowany i budowany dalej na "trosce", czy jak
            to inaczej sobie nazwiesz. Poza tym de gustibus non disputandum et. Troska
            stala sie publiczna z chwila opublikowaniu jej na publicznym medium. Ilu ludzi,
            tyle trosk i sposobow na nie. Nie mow mi jak reagowac na czyjes troski, z
            chwila ich upublicznienia. Nie sadz mnie za takie, czy inne do nich (trosk)
            podejscie. Ja uczynie podobnie w stosunku do ciebie. Oto analogia - co mnie
            obchodzi maly Oli z Angoli, ktory sporadycznie moze liczyc na miske ryzu z ONZ
            (na worku oczywiscie napis USA)? Dokladnie tyle samo co ja obchodze malego Oli
            z Angoli. Obaj nawet nie wiemy o swym istnieniu. W momencie kiedy z jakis
            przyczym sie poznamy, wejdziemy sila rzeczy w jakas interakcje. Jesli tylko ja
            poznam Olego, to bedzie to jedynie akcja z mojej strony lub vice versae. Proste
            i logiczne.
            Uszanowanie,
            Paul
            • brzydalizlosnica_pierwsza Re: Trzymajmy sie bramy... 25.03.06, 15:19
              ja nie nasmiewam sie z Twojego olego
              ty nie nasmiewaj sie z Iki
              po co piszesz jak Cie ta sprawa nie interesuje??
              to chyba nie jest zbyt logiczne?
              • Gość: Paul Re: Trzymajmy sie bramy... IP: *.lodz.mm.pl 26.03.06, 01:24
                brzydalizlosnica_pierwsza napisała:

> ja nie nasmiewam sie z Twojego olego
                > ty nie nasmiewaj sie z Iki
                Alez mozesz sie z "mojego Olego" nasmiewac do woli.
                > po co piszesz jak Cie ta sprawa nie interesuje??
                Tak napisalem, ze mnie nie interesuje, ta sprawa.....? Przeczytaj raz jeczcze
                ponad 100 postow i ustal "fakty";-}.
                > to chyba nie jest zbyt logiczne?
                To co piszesz, delikatnie mowiac, nie jest zbyt logiczne, to prawda.
                Uszanowanie,
                Paul
              • tajnos.agentos Re: A Wy?... 26.03.06, 10:23
                Po co wywlekacie na publiczne forum sprawy, które tak naprawdę interesują
                kilkanaście - najwyżej kilkadziesiąt osób? Wydaje mi się, że praca dziennikarza
                nie polega na aktywnym uczestnictwie w lokalnych wydarzeniach oraz przelewaniu
                na papier własnych poglądów, urojeń itd. W tym zawodzie, jak w każdym innym
                (jeśli nie bardziej) obowiązuje bezstronność, rzetelność i profesjonalizm i nie
                interesuje mnie jaki pogląd na tę sprawę mają nawiedzone młodziki
                z "Faktu", "Gazety Wyborczej" czy "Newsweeka". W żadnym kraju nie lubią jak
                obcokrajowcy wtrącają się w jego wewnętrzne sprawy, choćby uważali to za
                najbardziej słuszne (a o tej słuszności nie jestem do końca przekonany, w końcu
                Łukaszenka ma za sobą lwią część białoruskiego społeczeństwa, bez względu na
                to, czy się to komu podoba, czy też nie). Niech więc ta panienka się cieszy że
                nie wysłano jej do któregoś z krajów arabskich lub Ameryki Łacińskiej, boby
                zapewne już nie żyła... A tu, posiedzi sobie parę dni (na zdrowie jej to
                wyjdzie, będzie miała czas, by przemyśleć sobie parę spraw), po czym za
                interwencją polskich władz, z "wilczym biletem" zostanie odtransportowana do
                granicy i za tydzień nikt już nie będzie pamiętał o zdarzeniu. To chyba
                logiczne?
                • Gość: p Re: A Wy?... IP: *.resetnet.pl 26.03.06, 21:09
                  Takich rzeczy sie nie zapomina! Precz z tym tyranem z Białorusi! Natychmiast
                  wprowadzić sankcje nie tylko polityczne ale także gospodarcze! Tylko wtedy
                  ludzie na Białorusi zrozumieją że jedynym wyjściem jest pozbyć się tego tyrana i
                  obłudnika. Uwazam ze w obecnej sytuacji należy zlikwidować wszystkie ambasady
                  białoruskie w krajach UE oraz pozostałych częsciach świata. Odizolować Białoruś
                  od reszty świata! Tak jak władze Białorusi odizolowały swoim mieszkańców od nas!
                  Łukaszenko będzie miał tylko możliwośc wyjechania do Rosji, Iranu, Czeczeni i
                  Afryki. Panie Łukaszenka życzę idanych wakacji!
        • brzydalizlosnica_pierwsza Re: Trzymajmy sie ramy... 25.03.06, 15:15
          sam jestes brzydal
          rozmawiaj z fotografem
          jak by ci on zrobil zdjecie to klisza pekla
        • Gość: Marcoo Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:17
          Wera urodzona rewolucjonistka...!
          Trzymaj się!
          Wracaj cało i zdrowo!
    • Gość: Socjalista Pojechała instalować kapitalizm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:56
      CO, CHCE SIĘ ZAINSTALOWAĆ BALCEROWICZMAŃSTWO RÓWNIEŻ NA BIAŁORUSI???
    • Gość: Marek Na własną prośbę. IP: *.rlan.pl / 81.219.156.* 24.03.06, 19:00
    • Gość: an ka Solidarność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:11
      Jesteśmy z Tobą! Mam nadzieję, że to wkrótce się skończy, a Łukaszenka przekona
      się, że nie można w XXI wieku grać w taki despotyzm! Mas wkład w budowanie
      nowej Białorusi - będzie dobrze!
      • Gość: Folkatka Re: Solidarność! IP: *.torun.mm.pl 24.03.06, 19:45

Weroniko trzymaj sie dzielnie, do zobaczenia
    • Gość: Viva Palestina! A co uczyniłaś dla Palestyny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:03
      Czy pojechałabyś walczyć o wolną Palestynę? Pewnie nie, bo nie jesteś antysemitką?
      • andrzej.sawa Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? 24.03.06, 20:06
        A kim są Palestyńczycy - czyżby Twoim zdaniem aryjczykami?
      • Gość: folkatka Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? IP: *.torun.mm.pl 24.03.06, 20:22

Zarówno Żydzi, jak i Palestynczycy, są semitami. Nie rozumiem więc o co Co
        chodzi.
        • andrzej.sawa Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? 24.03.06, 20:24
          Widzisz ten co wysyłał do Palestyny chyba o tym nie wie.
          • Gość: folkatka Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? IP: *.torun.mm.pl 25.03.06, 12:45

Tiaaa...inteligencja sie przydaje nawet wtedy gdy chce się komus dogryźć
      • brzydalizlosnica_pierwsza Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? 25.03.06, 15:23
        A co ma piernik do wiatraka. Bialorus jest nam blizsza. tego chyba nie trzeba
        wyjasniac. Po zatym zebys sie nie zdziwil ona by pojechala wszedzie jakby miala
        pewnossc po ktorej stanac stornie. A w palestynie sprawa nie jest taka prosta
        jak na Bialorusi, i z nia niekoniecznie chcialby ktos z nia wspolpracowac...
    • Gość: Viva Palestina! W Polsce nie ma cenzury? Hahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:07
      "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie regulaminu. Oto polska
      wolność wypowiedzi typu główni cenzorzy (nazywa się to ślicznie wirtualny
      operator!)Gazety Wybiórczej - Empi lub Bruner. Czy wolno mi wiedzieć z jakiego
      to powodu wiadomość została usunięta, proszę mi napisać co był napisał jej
      autor. Jeśli mi nie odpiszecie to znaczy że jesteście głupie śmiecie!
      • bruner4 Re: W Polsce nie ma cenzury? Hahaha! 26.03.06, 15:32
        Jeśli mnie masz na mysli pisząc o Brunerze to chciałem powiedzieć że nie jestem
        tu ani administratorem ani zadnym cenzorem, jestem zwykłym uzytkownikiem forum
        wyrazającym swoje poglady.
    • skin-pl no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany 24.03.06, 20:28
      o trwałej banie juz nie wspomnę...ale dowiedziałęms ie że ta dziewucha to
      stażystka..po czymś takim momentalnie opuściłby, taką redakcję...wysyła
      dzieciaka do kraju w którym moze jej grozić niebezpieczeństwo...cóż za brak
      odpowiedzialnosci redaktorów GW
      • Gość: Wredota Re: no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:32
        Zapewniam Cię, że Weronika tak czy inaczej by tam pojechała.
        • Gość: Justyna Re: no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany IP: *.76.classcom.pl 24.03.06, 20:35
          Dokładnie, a poza tym Ika nie jest dzieciakiem, chociaż jest "tylko" stażystką
          • Gość: Paul "Dokladnie,".....to juz lepiej niz pliki, ale... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:56
            Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Dokładnie, a poza tym Ika nie jest dzieciakiem, chociaż jest "tylko" stażystką
            Ma 24 lata i jak mniemam na wojnie nie byla (polska kategoria A1 nie do
            uzyskania sadzac po zdjeciu) w pierdlu nie siedziala, nie byla na paroletnim
            stazu w firmie finansowej np. w Londynie, czy NY - wiec jest "dzieciakiem".
            Uszanowanie,
            Paul
            • fakara Re: "Dokladnie,".....to juz lepiej niz pliki, ale 24.03.06, 21:42
              prosze o wytlumaczenie kilku rzeczy: w jaki sposob staz finansowy w londynie
              przydaje sie dzinnikarzom relacjonujacym wydarzenia tego rodzaju?? czy kazdy,
              kto nie siedzial w wiezieniu, jest dziciakiem (oby jak najwiecje dziciakow)? i
              ostanie, najwazniejsz: po co wypowiadasz sie na tym forum??
              • Gość: Paul Dobry wybor....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 23:18
                fakara napisała:

> prosze o wytlumaczenie kilku rzeczy:
                Robilem i robie w zyciu wiele rzeczy, jestem rowniez tlumaczem technicznym,
                wiec do rzeczy:
                > w jaki sposob staz finansowy w londynie
                > przydaje sie dzinnikarzom relacjonujacym wydarzenia tego rodzaju??
                Byl to przyklad. Jeden z przykladow twardego traktowania w wysoce stresujacym
                srodowisku, z brakiem snu, czesto wrogą atmosferą, kiedy jest sie skazanym na
                samotne i skuteczne dzialanie.
                > czy kazdy,
                > kto nie siedzial w wiezieniu, jest dziciakiem (oby jak najwiecje dziciakow)?
                Nie, to nastepny przyklad wysoce stresogennego srodowiska, bardziej skrajny.
                Dawniej mozna by napisac czy byla w "suce" bita po pietach przez ZOMO, czy moze
                byla kiedys na przesluchaniu na Polnocnej, czy ktos jej juz swiecil lampa po
                oczach przez jakis czas, polewal lodowata woda, etc.
                > i
                > ostanie, najwazniejsz: po co wypowiadasz sie na tym forum??
                Z tego samego powodu co inni..... zeby cie wku...ic (?);-}.
                Uszanowanie,
                Paul
                PS Dobranoc, pchly na noc....;-}
                • Gość: 2811 Podwojna moralnosć? IP: *.lublin.mm.pl 25.03.06, 00:33
                  Olaboga...Białorus nie ma własnej Syberii, wywiozą moze do Stoczni Gdanskiej,
                  gdzie staną do pracy obok Koreanczykow polnocnych za 12 euro na miesiąc. Co to
                  za miasteczko namiotowe, skoro w kwadrans milicja całe to towarzycho wsadziła
                  do suk. Byli od nas, dobra, ale musieli wiedziec na co sie narazają. Pan
                  premier zapowiada, ze wyrzuconych ze studiow Białorusinow będzie sie
                  przyjmowac na polskie uczelnie. Bzdura. Za jakie pieniądze? I jak oni opuszcza
                  Białorus, bo przeciez Łukaszka nie da im paszportow. Teraz Zachod ma nie
                  wpuszczać tego Łukaszki do krajow UE. A on tam bywał? Smiech pusty. Telewizja
                  pokazuje jednoczesnie Francję - Paryz, kilkaset tysięcy maszeruje w protescie.
                  Policja atakuje, jest juz trup czy półtrup, dziesiątki rannych ,setki
                  aresztowanych. A u nas jakies protesty? We Francji mozna bic stdentow, a na
                  Białorusi juz nie? Podwójna moralność? Ta polityka to jest stara panna z
                  agencji towarzyskiej. Dalej popłakujcie, ja strzelę kielicha. Amen.
                  • andrzej.sawa Re: Podwojna moralnosć? 25.03.06, 01:58
                    A gdzie Twoja moralność?
                    Dla mnie wzorem nie będzie Francja,a Polska - polska Solidarność,ostatnio
                    solidarność z Ukrainą,a teraz z Białorusią.
                    I nie tylko za względów moralnych.Nam,Polsce opłaci się wspierać demokrację u
                    sąsiadów na Wschodzie.
                    Ale to dla Ciebie za trudny temat.
                    Przykro.
                    • Gość: 2811 Re: Podwojna moralnosć? IP: *.lublin.mm.pl 25.03.06, 02:33
                      Co sie opłaci ocenia nasi wnukowie i prapra... Jesli ten swiat sie nie
                      rozleci w kibini mater...
                  • brzydalizlosnica_pierwsza Re: Podwojna moralnosć? 25.03.06, 15:26
                    napij sie, najlepiej metanolu
                • fakara Re: Dobry wybor....;-} 26.03.06, 16:18
                  nie wiesz nic o weronice. nie wiesz czy i w jakich srodowiskach stresogennych
                  sie obracala. podane przez Ciebie przyklady sa absurdalne. nie znasz jej, a
                  wypowiadasz sie w stylu, ktory wskazywalby na to, ze znasz ja od przedszkola, i
                  juz wtedy byla pie... a podejrzewam, ze wiekszosc ludzi na tym forumwypowiada
                  sie po to, zeby wyrazic swoje poglady, a nie denerwowac i tak ugotowanych
                  sytuacja ludzi, i bawic sie czyims kosztem, bo podejrzewam, a moze mam nadzieje,
                  ze Twoj pozimo egoizmu i samouwielbienia znacznie przekracza srednia na tym forum.
                  • Gość: Paul Oj, joj, joj...fakara, wez pare glebokich oddechow IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:06
                    fakara napisała:

> nie wiesz nic o weronice. nie wiesz czy i w jakich srodowiskach stresogennych
                    > sie obracala. podane przez Ciebie przyklady sa absurdalne. nie znasz jej, a
                    > wypowiadasz sie w stylu, ktory wskazywalby na to, ze znasz ja od przedszkola,
                    i
                    > juz wtedy byla pie... a podejrzewam, ze wiekszosc ludzi na tym forumwypowiada
                    > sie po to, zeby wyrazic swoje poglady, a nie denerwowac i tak ugotowanych
                    > sytuacja ludzi, i bawic sie czyims kosztem, bo podejrzewam, a moze mam
                    nadzieje
                    > ,
                    > ze Twoj pozimo egoizmu i samouwielbienia znacznie przekracza srednia na tym
                    for
                    > um.
                    To co napisalas to cios nizej intelektu, to egzaltowany belkot bez ladu i
                    skladu. Bede wobec ciebie konsekwentny - spierd...j;-}.
                    Uszanowanie,
                    Paul
                    • fakara Re: Oj, joj, joj...fakara, wez pare glebokich odd 27.03.06, 17:39
                      to tylko opis Twoich wypowiedzi, rzeczywiscie belkotu bez ladu i sladu (patrz
                      wypowiedz o olim z angoli), chociaz moze nie egzaltowanego. ja nie mam w
                      zwyczaju zwracac sie do ludzi tak jak Ty, i w przeciwienstwie do Ciebie potrafie
                      wyrazic swoj stosunek do kogos w sposob bardziej cywilizowany.
                      • Gość: Paul {...ocenzurowano...} ;-} IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 18:04
                        fakara napisała:

> to tylko opis Twoich wypowiedzi, rzeczywiscie belkotu bez ladu i sladu (patrz
                        > wypowiedz o olim z angoli), chociaz moze nie egzaltowanego. ja nie mam w
                        > zwyczaju zwracac sie do ludzi tak jak Ty, i w przeciwienstwie do Ciebie
                        potrafi
                        > e
                        > wyrazic swoj stosunek do kogos w sposob bardziej cywilizowany.
                        Alez ja wyrazam swoj stosunek do ciebie w najbardziej pasujacy do ciebie,
                        cywilizowany sposob czyli - spie...aj fakara;-}. Poprzestajac na tym co
                        napisalem niezmiennie pozostaje cywilizowanym czlowiekiem, amen.
                        Uszanowanie,
                        Paul
            • Gość: Henryczek Ale z pewnością jest dzieciakiem kogoś z Wybiórcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:37
              Dzieciakiem to może nie jest, ale z pewnością jest dzieciakiem kogoś z
              Wybiórczej lub okolic! Za talent dziennikarzem tu się nie zostaje...
              • fakara Re: Ale z pewnością jest dzieciakiem kogoś z Wybi 25.03.06, 13:31
                chyba niewiele o tym wiesz, skoro tak piszesz. praca stazysty w wyborczej nie
                jest szczegolnie dochodowa, wiec nie jest to taka znowu fucha, jak sie zdaje. a
                o etapach rekrutacji na stazystow wiem calkiem sporo i odbyla sie ona calkowicie
                uczciwie.
                • Gość: Paul Fakara.....nie klam i nie pieprz bajeczek... IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:39
                  fakara napisała:

> chyba niewiele o tym wiesz, skoro tak piszesz.
                  Ty sie zastanow co piszesz i nie bierz wszystkich forumowiczow za idiotow jak
                  naczialstwo GW. Sam fakt, ze starasz sie bez mrugniecia okiem sadzic
                  takie "kwiatki" i malo sie z tym faktem kryjesz jest obrazliwe.
                  > praca stazysty w wyborczej nie
                  > jest szczegolnie dochodowa,
                  Praca stazysty w porownaniu do pelnoetatowego pracownika jest wszedzie malo
                  dochodowa. Ale jestesmy w Polsce, jestescie sobie w takim preżnie sie
                  rozwijajacym miescie Lublinie i praca w GW, nawet jako sekretarka to fakt
                  zakrawajacy na cud.
                  > wiec nie jest to taka znowu fucha, jak sie zdaje.
                  Klamstow weszlo ci tak daleko w nawyk, ze gdyby przywiazac cie do krzesla,
                  wlaczyc swiatlo na 24h i oblewac zimna woda to dalej byc pieprzyla jak poj...na.
                  Ale nie na mojej "zmianie";-}.
                  > a
                  > o etapach rekrutacji na stazystow wiem calkiem sporo i odbyla sie ona
                  calkowici
                  > e
                  > uczciwie.
                  To jest gowno prawda. "Rekrutacja" do GW moze, ale nie musi sie odbywac na
                  uczciwych zasadach. Jak wszedzie w Polsce - znajomosci sa rownie wazne jak
                  dyplomy wyzszych uczelni. Chyba, ze cos sie zmienilo w Gazecie od ostatnich 10-
                  5 lat?
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • fakara Re: Fakara.....nie klam i nie pieprz bajeczek... 27.03.06, 17:48
                    no wiec wierz mi, ze wiem o tym sporo, chyba w przeciwienstwie do Ciebie. nie
                    wiem, jak bylo w yborczej 5-10 lat temu, ale weronika dostala sie do wyborczej
                    calkowicie uczciwie. a praca od godziny 10 do 21, w ktorej placa od slowa, nie
                    bede mowic ile, ale smiesznie malo, nie jest chyba fucha, na budowie na czarno
                    wiecej zarobisz i mniej sie napracujesz. nie jest latwo o prace umyslowa w
                    lublinie, ale kto szuka ten znajduje. dlatego denerwuje mnie, kiedy ktos nie w
                    temacie zarzuca weronice cos, co nie mialo miejsca.
                    • Gość: Paul Fakara, cwicz te oddechy....... IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 18:20
                      fakara napisała:

> no wiec wierz mi, ze wiem o tym sporo, chyba w przeciwienstwie do Ciebie. nie
                      > wiem, jak bylo w yborczej 5-10 lat temu, ale weronika dostala sie do wyborczej
                      > calkowicie uczciwie.
                      Z uwagi na wieziona panienke dam tobie wiare w tej kwestii.
                      > a praca od godziny 10 do 21, w ktorej placa od slowa, nie
                      > bede mowic ile, ale smiesznie malo, nie jest chyba fucha,
                      Tak jak np. bycie tlumaczem np. technicznym. OK, przesadzam. Jak na Lublin jest
                      to fucha, bo jesli nie pieniadz, to juz doswiadczenie i "trampolina" w karierze.
                      > na budowie na czarno
                      > wiecej zarobisz i mniej sie napracujesz.
                      Fak-costam, piszesz do czlowieka, ktory nie zawsze pracowal przy klawiaturze.
                      Nie zdajesz sobie sprawy co to wysilek fizyczny np. od 5 rano do 9-10 wieczor
                      przy temp siegajacej 40 stopni celsjusza i (na szczescie) wilgotnosci ok 90%.
                      Na szczescie, bo na pustyni bys zdechla.
                      > nie jest latwo o prace umyslowa w
                      > lublinie, ale kto szuka ten znajduje.
                      A kto prosi, bedzie mu dane...
                      >dlatego denerwuje mnie,
                      Nie denerwuj sie.
                      >kiedy ktos nie w
                      > temacie zarzuca weronice cos, co nie mialo miejsca.
                      Bezposrednio drogiej, biednej Weronice niczego nie zarzucalem i nie zarzucam
                      (wiesz co to zarzut, by the way, huh?). Opisalem tylko jak "to" w Polsce sie
                      odbywa, jak jest. Okazuje sie ze Weronika nie jest jedynie zdolna i pracowita,
                      Weronika jest geniuszem, o ktorego zatrudnienie bil sie caly Lublin. Jest to
                      mozliwe, kupuje to, znam takich ludzi. Pozdrawiam tradycyjnym spie...laj;-}
                      Uszanowanie,
                      Paul
                      • fakara Re: Fakara, cwicz te oddechy....... 27.03.06, 18:27
                        powiedzialam chyba, ze nie jest latwo o prace w lublinie. gdyby wszyscy sie o
                        nia bili, to nie pracowalaby za takie grosze, jak to ma miejsce. powiedziales,
                        ze Twoim zdaniem weronika dostala prace przez znajomosci, i jest to niewatpliwie
                        zarzut, chyba ze dla Ciebie nie, bo watpie, zeby ktos, kogo nie znasz, zatrudnil
                        Cie w pracy umyslowej.
      • brzydalizlosnica_pierwsza Re: no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany 25.03.06, 15:21
        Byly ambasador nie jest "dzieciakiem" i zna dobrze realia Bialorusi, a jakos
        nie dal sobie lepiej rady
        powiedzialabym razem ze Weronika lepiej wypadla niz on
    • Gość: ane.luko Solidaryzując się z Białorusią, nie zapominajmy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 03:05
      własnym podwórku. Jeśli sprawy tak się potoczą jak się na to zanosi, za pół
      roku, może nawet wcześniej, miłościwie panujący Pan Prezydent wraz z
      wszechobecnym Wielkim Bratem i Naczelnym Ideologiem Krajowym z siedzibą w
      Toruniu przećwiczą na narodzie model "demokracji białoruskiej". Ich buraczany
      wasal, randy Andy, otwarcie taką "demokrację" popiera, zaś paranoja Wielkiego
      Brata niezbyt się różni od tej pana cara Białorusi.
      • brzydalizlosnica_pierwsza Re: Solidaryzując się z Białorusią, nie zapominaj 25.03.06, 15:27
        a jednak sie rozni.
        chyba nie jestes zbyt madry
    • Gość: irmina Dziennikarka "Gazety" aresztowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:15
      Ika Ika zawsze da rade! Ika Ika nie jest sama! ja to sie poplakalam po
      przeczytaniu tego artykulu... naprawde! JESTEM Z TOBA! tak to jest,ze jak ktos
      chce cos naprawic...
      • Gość: folkatka Re: Dziennikarka "Gazety" aresztowana IP: *.torun.mm.pl 25.03.06, 12:25

Znam Ikę od wielu lat i moge stwierdzić ze dzieciakiem już nie jest.
      • brzydalizlosnica_pierwsza Re: Dziennikarka "Gazety" aresztowana 25.03.06, 15:29
        Gość portalu: irmina napisał(a):

> Ika Ika zawsze da rade! Ika Ika nie jest sama! ja to sie poplakalam po
        > przeczytaniu tego artykulu... naprawde! JESTEM Z TOBA! tak to jest,ze jak
        ktos
        > chce cos naprawic...
        Irminka jestes slodka
        co prawda Ika to nie Bob Budowniczy...
    • Gość: saszka dyktator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 13:56
      • brzydalizlosnica_pierwsza Re: Ale pasztet ! 25.03.06, 15:31
        sama jestes brzytka daj mi maila a Ci wysle jej zdjecie z czystymi wlosami i
        robione przeze mnie a nie przez "fotografa" gazety wyborczej. ONA TAK NIE
        WYGLADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!1
    • Gość: black mam nadzieję, IP: *.artnet.lublin.pl / 217.17.33.* 25.03.06, 16:29
      że wszystko będzie dobrze
    • Gość: Grisz MINSK IP: 81.200.20.* 26.03.06, 01:05
      Weronika !!! chybasmy oboje byli PO RAZ PIEWRSZY na Bialorusi... jesienia 2002
      roku... TRZYMAJ SIE MOCNO!!! jestesmy z Toba - CALY KRAKOW!!! Grisz
      • bracia_zbrojek Nie dla idiotów! 26.03.06, 16:31
        Dyskusja o urodzie Samolińskiej? NIE DLA IDIOTÓW - ukradnijmy to hasło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka