skin.polski 24.03.06, 10:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michal Wojcik Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.szwajcarska.pl 24.03.06, 10:23 Weronika, jesteśmy z Tobą! Dzięki za informacje, 3-maj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:32 Kreciku Rewolucyjny, wracaj cało! Całe forum za Tobą tęskni i się martwi! Czekamy na Ciebie! Solniczka! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:38 No i młodzi mogą popatrzeć jak to było w Polsce za komuny.Towarzysze lewacy - na Białoruś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:44 Ja pamiętam jak było "za komuny" i nie przypominam sobie, by jakiś zachodni dziennikarz, ambasador, deputowany itp. jawnie i bezpośrednio udzielał się w lokalnych zadymach, wręcz przeciwnie... Towarzyszu prawiczku! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:47 Jesteś but z lewej nogi.Widać chamstwo jest związane z lewactwem Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 13:10 ...A fanatyzm i zakuty łeb z prawictwem - syniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Agentos....nomen omen....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 15:19 tajnos.agentos napisał: > ...A fanatyzm i zakuty łeb z prawictwem - syniu. Troche oglady, bardzo prosze. Smiesznie to moze brzmi z "ust mojego koralu", mimo wszystko, bardzo prosze. Zachodni dyplomaci byli za PRL regularnie aresztowani i usuwani z Polski za tzw "spiegostwo" i "dzialalnosc na szkode systemu/panstwa". Polowa z takich akcji odbyla sie jako akcje odwetowe - oni wydalili "naszych", to my "ich". Fakt faktu nie zmienia. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Agentos....nomen omen....;-} 24.03.06, 15:27 Gość portalu: Paul napisał(a): > Troche oglady, bardzo prosze. A po co? > Smiesznie to moze brzmi z "ust mojego koralu", > mimo wszystko, bardzo prosze. Zachodni dyplomaci byli za PRL regularnie > aresztowani i usuwani z Polski za tzw "spiegostwo" i "dzialalnosc na szkode > systemu/panstwa". Polowa z takich akcji odbyla sie jako akcje odwetowe - oni > wydalili "naszych", to my "ich". Fakt faktu nie zmienia. Ale w telewizji takich nie pokazywali i gazety też się nie wygłupiały, póki się nie okazało że już można... PS. Po co Ci korale w ustach? Kiedyś to się nosiło na szyi a nie w gębie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Agentos....nomen omen....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 15:35 tajnos.agentos napisał: > Gość portalu: Paul napisał(a): > > > Troche oglady, bardzo prosze. > > A po co? > > > Smiesznie to moze brzmi z "ust mojego koralu", > > mimo wszystko, bardzo prosze. Zachodni dyplomaci byli za PRL regularnie > > aresztowani i usuwani z Polski za tzw "spiegostwo" i "dzialalnosc na szko > de > > systemu/panstwa". Polowa z takich akcji odbyla sie jako akcje odwetowe - > oni > > wydalili "naszych", to my "ich". Fakt faktu nie zmienia. > > Ale w telewizji takich nie pokazywali i gazety też się nie wygłupiały, póki się > > nie okazało że już można... Pokazywali i opisywali to co im bylo na reke i jak im bylo najwygodniej. Robily to obie strony. Zachodnia w miare mozliwosci, bo gazety i media zawsze szukaly sensacji. > PS. Po co Ci korale w ustach? Kiedyś to się nosiło na szyi a nie w gębie! Bo ja taki typ bez szyi jezdem, no a zemby wybite od dawna mam i korale se powsadzalem, zeby jakos te wina otwierac;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Agentos....nomen omen....;-} 24.03.06, 15:40 Gość portalu: Paul napisał(a): > Pokazywali i opisywali to co im bylo na reke i jak im bylo najwygodniej. Robily > > to obie strony. Zachodnia w miare mozliwosci, bo gazety i media zawsze szukaly > sensacji. Czyli, w gruncie rzeczy nic się nie zmieniło, więc po co było się wygłupiać??? > Bo ja taki typ bez szyi jezdem, no a zemby wybite od dawna mam i korale se > powsadzalem, zeby jakos te wina otwierac;-}. E tam, chromolisz!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Agentos....nomen omen....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 15:49 tajnos.agentos napisał: > Gość portalu: Paul napisał(a): > > > Pokazywali i opisywali to co im bylo na reke i jak im bylo najwygodniej. > Robily > > > > to obie strony. Zachodnia w miare mozliwosci, bo gazety i media zawsze > szukaly > > sensacji. > > Czyli, w gruncie rzeczy nic się nie zmieniło, więc po co było się wygłupiać??? Co masz na mysli? Jechac na Bialorus i "dac sie zamknac"? W imie zasad ....., no;-}. > > Bo ja taki typ bez szyi jezdem, no a zemby wybite od dawna mam i korale s > e > > powsadzalem, zeby jakos te wina otwierac;-}. > > E tam, chromolisz!:) Prawde mowie;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjalista Andżelina, znów za długo siedziałaś przy kompie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:45 Andżeliko Sawo, masz ważną misję do spełnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.76.classcom.pl 24.03.06, 14:38 Kraków też z Tobą! Jacki i reszta jadą wieczorem na Ukrainę więc będę ich informować na bieząco co z Tobą wszyscy przesyłają pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopcik Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.nfb.pl / *.devs.futuro.pl 24.03.06, 15:08 Wracaj do nas Arian ;** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melodie Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:10 Arian myślimy o Tobie...!! Wracaj szybko!! I cała i zdrowa... tęsknimy wszyscy i się martwimy! MMI Mel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 12:40 No przeciez to jest skandal! Zeby w cywilizowanym swiecie dzialy sie takie rzeczy pod patronatem Rosji i UE! Apeluje o natychmiastowe podjecie dzialan majacych na celu odizolowanie wszelkich politykow na Bialorusi zawiklanych w te bezczelne prowokacje od pozostalej czesci cywilizowanego swiata! Nalezy zawiesic wszelkie stosunki polityczne z wladzami tego kraju. Uwazam ze w obecnej sytuacji wszystkie panstwa Europy a takze USA i Australia powinny dopisac do swiatowej listy terrorystow Łukaszenke i jego zwolennikow. Jak wiadomo z terrorystami nie nalezy negocjowac. Nalezy ich wszystkich wylapac a potem odizolowac od reszty swiata ( tak jak zrobiono to z Husajnem). Wszystkiemu winna jest UE ponieważ czekała z zalozonymi rekami obserwujac sytuacje. No to teraz sie doczekala. I co panowie z UE zamierzacie teraz zrobic? Porwiecie sie na Bialorus ? Czy moze nie starczy wam odwagi sprzeciwic sie Rosji? A moze czekacie ze to znowu politycy z Polski rozwiaza ten problem wlasnym kosztem ( tak jak to bylo z Ukraina) a wy bedziecie potem czeprac profity tych zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: Weronika, jesteśmy z Tobą 24.03.06, 12:56 Brakuje tylko zapowiedzi zrzucenia bomby atomowej na Mińsk. Zachowaj "p" nieco rozsądku! Rada ta nie oznacza, ze popieramy zatrzymanie p. Weroniki, choc dla nas jej nazwisko jest raczej obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 17:03 A gdyby tak pana zatrzymano? To ciekawa jestem jak by sie pan czul . O bombie atomowej nie ma mowy bo ta tragedie odczul by wtedy caly swiat nie tylko Bialorus. Tak jak powiedzialam nalezy natychmiast zareagowac na ta bezczelna i podla prowokacje i rezim tego wariata Łukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredota Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:58 A prosiłam, żebyś tam nie jechała, żebyś odpuściła sobie Mińsk w piątek, ale nie. No i masz teraz. Cały tydzień nerwów. Mimo wszystko sprawdzamy nowe wieści o Tobie i przekazujemy wszystkim. Wszyscy się zamartwiają i błagają o Twój bezpieczny powrót. Wracaj szybko!!! Najwredniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaKołodyńska Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:15 rozmawialam wczoraj z Weroniką przed akcją na deptaku lubelskim. jutro Fundacja Nowy Staw, AO i przyjaciele Weroniki i wszystkich aresztowanych robią akcję o 16:00 na deptaku-KONIECZNIE PRZYJDŹCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredota Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:27 Żebym tylko mieszkała w Lublinie to bym przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naward Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:08 Arian, wróć, proszę, Arian!... My Cię kochamy! Musisz wrócić! :******** Płacząca, smarkająca i kochająca natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bahooz Re: Weronika, jesteśmy z Tobą IP: *.lublin.mm.pl 25.03.06, 12:39 Ale Ci sie udalo... w sama paszcze,,, czekamy az opowiesz - w krzakach z piwem w garsci.. I trzymaj sie trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonks Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztowan... IP: 81.210.104.* 24.03.06, 14:30 Jesteśmy z Tobą! Całe forum martwi się i tęskni. Najmłodsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo skin przetrzepać jej skórę IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 14:30 niech sie nie miesza! a po zmianach i rewolucji ludzie bedą psioczyć na zmiany tak jak i u nas.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik [...] IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 14:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: o kurde IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 14:40 każdy ma prawo do własnych osądów! Brzydka i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie Re: o kurde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:50 No cóż, brzydote - jak mówisz - można zmienić. Na głupotę nie ma lekarstwa. Spadaj lotnik, jest takie powiedzenie od głupoty chroń nas panie. Solniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Nie ma tam dzis nastrojów rewolucyjnych 24.03.06, 15:23 Zatrzymano tez byłego ambasadora RP w Minsku. A swoją drogą rewolucja (kontrewolucja - mniejsza o nazwę) wspomagana przez inne państwa) nie jest najmądrzejsza skoro w danym kraju są tak nikłe nastroje antyprezydenckie, antyustrojowe. Porównywanie z Polską 1980 r. (Solidarnoscią) jest czynione na wyrost wg.poboznych zyczeń. A Białoruś i Ukraina to dwa światy. Jezeli zas chodzi o słuzby bezpieczenstwa: ludzie tam zatrudnieni widza po Polsce,jaka moze byc ich przyszłość po upadku Łukaszenki, wiec będą stali przy nim wiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nie ma tam dzis nastrojów rewolucyjnych 24.03.06, 15:28 Amen - więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wialdosa Re: o kurde 25.03.06, 00:00 jak sie podszywa to Go wysypej do śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos [...] 24.03.06, 16:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:09 Ja ci dam wolność wypowiedzi... brzydalem możesz być Ty ! Odczep się od Arian... jak tak bardzo uważasz Ją za brzydką to nie komentuj i wynoś się stąd!! Tu komentują tacy jak ja, którzy znają Arian i o nią się martwią! Bo idioto nie wygląd lecz wnętrze się liczy... widząc twoje posty można łątwo wywnioskować, że Ty wnętrza nie posiadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:14 Więc załóż osobną stronę i ewentualnie jakąś fundację. Co to - prywata w mediach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:19 czy ty wogole posiadasz uczucia?! Nie obchodzi nas czy Arian jest brzydka czy ładna... tylko to, że jest gdzieś tam i nie mamy z nią kontaktu!! A TY robisz sobie z nerwów i emocji innych żarty... bo twoim zdaniem Arian jest brzydka... pomyślałbyś trochę i jeśli posiadasz choć trochę przyzwoitości to zostawisz w końcu w spokoju wygląd Arian a napiszesz coś ODPOWIEDNIEGO co do takiej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:25 Gość portalu: Melodie napisał(a): > czy ty wogole posiadasz uczucia?! Posiadałem, gdy byłem młody i głupi ale potem dorosłem i zmądrzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:26 Twoim zdaniem zmądrzałeś... bo uczucia to nic złego. A Arian jest superową koleżanką, miłą i sympatyczną. I my wszyscy którzy znamy Krecika martwimy się cały czas o nią... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:30 A mnie to nie obchodzi... Martwcie się między sobą i mnie do tego nie mieszajcie bo ja mam dość innych, niemniej ważnych problemów na głowie - jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melodie Re: Wolność wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:32 To czemu w takim razie tak bardzo się przejmujesz takim problemem ( wg. Ciebie ) jak wygląd Krecika?! Nas nie obchodzi jak wyglada ale z twoich postów wynika, że to problem przeogromnej wagi... Przeczysz sam sobie. > A mnie to nie obchodzi... Martwcie się między sobą i mnie do tego nie > mieszajcie bo ja mam dość innych, niemniej ważnych problemów na głowie - jasne? No to nie mieszamy Ciebie ani nikogo do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 16:53 Nie chodzi mi o wygląd, tylko o coś innego... Ta panienka wyjechała do Mińska na własne życzenie i myślę, że z pełną świadomością konsekwencji, jakie z działalności w tym miejscu mogą wyniknąć. Sprawa Białorusi jest "wałkowana" od lat, jednak dopiero od bardzo niedawna jest traktowana tak bardzo emocjonalnie. Dawniej, tamtejsza ambasada RP była traktowana jak rodzaj śmietnika dla tych, którzy skompromitowali się gdzie tylko było można w Polsce, więc wysyłano ich na "gościnne występy", z odpowiednimi następstwami z tamtej strony. Białorusini, jak każdy inny naród własne sprawy powinni załatwiać przede wszystkim między sobą i nikt nie ma prawa się w to wtrącać. Dotyczy to szczególnie Polaków, którzy przez szesnaście ostatnich lat mieli chyba dość okazji, by nauczyć się że najpierw dba się o siebie, potem dopiero, niejako przy okazji i dla przyjemności można się pobawić. Niech więc Wasza koleżanka pije piwo, którego sobie sama naważyła, Wy jej pomagajcie, tymczasem ja wolałbym poczytać o czymś przyjemniejszym: na przykład coś o białoruskiej kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Wolność wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:10 widzisz moj drogi bezuczuciowy kolego, mysle ze polska w latach 80 mialaby powazne problemy z walak z komuna, gdyby nie pomoc z zachodu, taka jak radio wolna europa, czy pomoc finansowa i ogromne zainteresowanie zagranicznych mediow. moze zamiast wyzbywac sie uczuc powienies poswiecic troche czasu nauce historii najnowszej. weronika pojechala tam wlasnie jako wyslannik polskich mediow i jako dziennikarka zbierala informacje, o ktore najlatwiej bylo na placu. wymagalao to duzej odwagi, ktorej pewnie nie posiadasz i dlatego sadze, ze nie powinienes sie wypowiadac o rzeczach, o ktorych jak widac, nie masz pojecia, szczegolnie jesli mozesz przy tym zranic osoby, takie jak ja, ktore naprawde sie o nia martwia. jak masz ochote czytac o bialoruskiej kuchni to idz na forum kucharskie, a nie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 18:27 Gó.. o mnie wiesz i nie mam zamiaru wprowadzać Cię w różne niuanse. Powiem Ci tylko jedno: wiem co to znaczy demonstrować przeciw reżimowi ale też wiem, że rewolucja w końcu zawsze pożera własne dzieci. Gdyby Polacy w czerwcu 1989 roku wiedzieli co tak naprawdę wybierają, zapewne komuna żyła by jeszcze przez wiele lat... Nie interesują mnie medialne zadymy ideolo ani wygłupy nawiedzonych pismaków - jeśli ktoś decyduje się wykonywać tak ryzykowny zawód, musi mieć świadomość że kiedyś się potknie. Nie ma powodu, by rozdzierać szaty i robić z tego aferę. W końcu także w Polsce na codzień zdarzają się niegorsze tragedie ale jakoś nikomu nie zakłóca to spokojnego snu. Tacy dziennikarze nie tylko znikają na parę godzin, lecz czasami nawet giną, niekoniecznie na Białorusi a jeśli komuś to nie odpowiada - zawsze może zostać sprzedawcą w sklepiku na rogu, przymusu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 19:02 W końcu także w Polsce na codzień zdarzają się niegorsze tragedie ale jakoś nikomu nie zakłóca to spokojnego snu. - widzisz jednak zakloca. np osobom, ktorych najblizszym cos grozi. i ja np nie mam ochoty sluchac wtedy wypowiedzi osob, ktore ich nie znaja. tylko popisuja sie swoim kiepawym poczuciem humoru. natomiast jezeli nie doceniasz roli spolecznosci miedynarodowej w przemianach w polsce w latach 80, to jednak prponuje sie douczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Wolność wypowiedzi 24.03.06, 19:09 A przy okazji pytanie-czy nam będzie lepiej mając za sąsiada demokratyczną Białoruś,która nie będzie na smyczy putina? Dlatego dziękuję wszystkim,którzy osobiście angażują się w pomoc dla demokracji na Białorusi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Wolność wypowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:58 Gość portalu: Melodie napisał(a): > To czemu w takim razie tak bardzo się przejmujesz takim problemem ( wg. Ciebie > ) > jak wygląd Krecika?! Nas nie obchodzi jak wyglada ale z twoich postów wynika, ż > e > to problem przeogromnej wagi... > Przeczysz sam sobie. > > A mnie to nie obchodzi... Martwcie się między sobą i mnie do tego nie > > mieszajcie bo ja mam dość innych, niemniej ważnych problemów na głowie - > jasne? > No to nie mieszamy Ciebie ani nikogo do tego... Po pierwsze, jesli to dla ciebie taka osobista tragedia to co ciebie obchodzi co mysli jakis internauta na temat aparycji twojej kolezanki, znajomej/wspolpracownicy. Powinnas miec glowe zajeta czym innym, tak mi sie wydaje. Pisze i mowie z doswiadczenia, nie tylko swojego. Jak wszyscy kogos stracilem "tu i tam", na kogos czekalem, o kims myslalem i jakies wypowiedzi na forum byly ostatnia rzecza, ktora wogole bym sie zajal, nie tylko przejal. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Wolność wypowiedzi 26.03.06, 16:00 no a jednak, jak sie o kogos martwisz to nie masz ochoty, zeby jakies debile cwiczyly na tym kims swoja watpliwa elokwencje i mierne poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Wolność wypowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:00 fakara napisała: > no a jednak, jak sie o kogos martwisz to nie masz ochoty, zeby jakies debile > cwiczyly na tym kims swoja watpliwa elokwencje i mierne poczucie humoru. Ja sie o ciebie nie martwie. Sper...j;-}. Jeszcze troche elokwencji, czy ci starczy? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Wolność wypowiedzi 27.03.06, 17:32 naprawde watpliwa ta elokwencja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Misia A, misa B..... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:10 tajnos.agentos napisał: > Jest brzydka! Gdyby była ładna, toby wystąpiła w "Złotopolskich" albo w "M- >jak > miłość" i nie musiała by się szlajać po jakichś dymonstracjach u sąsiadów. Mogla by sie ze mna "poszlajac". A tak cierpi za wolnosc nasza i wasza. Ale grunt ze jest "super dziewczyna" i ze ktos ja zna. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Misia A, misa B..... 24.03.06, 16:17 Zdaje mi się, że znów kroi się jakaś medyjalna akcyja dla naiwnych... Przestałem się dziwić Radyju - "każdy orze jak może"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Misia A, misa B..... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:52 tajnos.agentos napisał: > Zdaje mi się, że znów kroi się jakaś medyjalna akcyja dla naiwnych... > Przestałem się dziwić Radyju - "każdy orze jak może"! Jak pisalem nie zycze tej dziewczynie zle, dobrze zeby juz byla w Polsce. Chodzi o cos innego. Pani Justyma Pohanke w TVN w czasie "Tragedii w Katowicach" dorwala przez łącze szefa ratownictwa odpowiedzialnego za cala akcje ktora sie toczyla. Pochanke wprost zapytala sie czy chce mu sie plakac..... ja rozumiem, ze dziennikarzy uczy sie swego zawodu podając przyklady (np. pamietny wywiad z Nixonem, kiedy przed kamera mial wilgotne oczy, etc.) ale to lekka przesada. Czulem instynktownie ze Pani Pohanke chce stworzyc atmosfere a'la 9/11, tylko w Polsce w roku 2006 pod Katowicami. Az razilo w oczy, ze te ofiary sa dla niej narzedziem do moze wycisniecia paru medialnych lez od starego strazaka. Bardziej niesmaczne niz moje dowcipasy na forum, jesli dowcipasuje;-}. To bylo obrzydliwe. Polityk, dentysta, prawnik, makler, dziennikarz - to zawody ktorych nie moglbym wykonywac (nie tylko dlatego, ze jestem kiepski z ortografii;-}). Uszanowanie, Paul Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska zakrzewska Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztowan... IP: *.chello.pl 24.03.06, 15:58 znam ja. super dziewczyna. jestesmy z toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:06 Gość portalu: goska zakrzewska napisał(a): > znam ja. super dziewczyna. jestesmy z toba Ja jej nie znam, popytam Chuck'a Norris'a, moze on zna ta dziewczyne. Super, ze dziewczyna jest super. Nosi szkla kontaktowe? Kto z nia jest? Ty? Wy? Ja nie, moze Chuck. Z cala pewnoscia jakies typy z Bialorusi. Jak jej tam poleja za zdrowie presydenta "Ł" to moze zupelnie wzrok straci. To pa, lece... Uszaniowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniołak Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.marwit.gliwice.pl 24.03.06, 16:25 Człowieku, miej trochę taktu. Jakiekolwiek masz poglądy, nie jest dobrze źle komuś życzyć. Nie ze względu na karę boską, nie śmiej się dziadku i inne duperele, ale to jest miara tego, czy jest się człowiekiem. Ika, Ty wiesz, co ja o tym myślę. Że ja jestem stara materialistka. Ale wierzę, że cokolwiek robisz, robisz to z serca i to jest słuszne. Trzymaj się mocno i nie daj się. Pamiętasz, o czym mówiłyśmy w ubiegły piątek? Mamy dużo do zrobienia, są pomysły na nowe teksty, na nowe przedsięwzięcia. Wracaj szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 16:41 Gość portalu: Aniołak napisał(a): > Człowieku, miej trochę taktu. Na zwykle trzy czy 3/4? > Jakiekolwiek masz poglądy, nie jest dobrze źle > komuś życzyć. Bywalo ze zle komus zyczylem, teraz mi "przeszlo". Chodzi o to ze nie zycze nikomu ani zle ani dobrze. Co do pogladow - poglady sa oznaka intelektualnego niedorozwoju. Kompensuja jedynie zdolnosc do szybkiego i trafnego zrozumienia danego zjawiska w okreslonej sytuacji. Sa apriorycznymi wskazowkami, jak postepowac w konkretnej sytuacji bez zrozumienia jej kontextu. Czlowiek posiadajacy przekonania jest sztywny, dogmatyczny, nudny i z reguly glupi. Najczesciej jednak poglady nie maja jednak wplywu na postepowanie ludzi. Upiekszaja jedynie ich ambicje, usprawiedliwiaja nieczyste sumienie i maskuja glupote. > Nie ze względu na karę boską, nie śmiej się dziadku i inne > duperele, ale to jest miara tego, czy jest się człowiekiem. Nasza dzisiejsza sympatia dla bolu jest wrecz chorobliwa. Bierzemy siebie zbyt serio, to grzech pierworodny swiata. > Ika, Ty wiesz, co ja o tym myślę. Że ja jestem stara materialistka. Ale wierzę, > że cokolwiek robisz, robisz to z serca i to jest słuszne. > Trzymaj się mocno i nie daj się. Pamiętasz, o czym mówiłyśmy w ubiegły piątek? > Mamy dużo do zrobienia, są pomysły na nowe teksty, na nowe przedsięwzięcia. > Wracaj szybko. Wracaj szybko i bezpiecznie, bo fajna babka jestes i super i .... Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Popierac czy nie? 24.03.06, 17:14 Bez obaw. Zwolnią ją jesli jeszcze tego nie zwolnili. Problem jest powazniejszy: czy popierać u sąsiada rewolucję, której nie ma? Ostatecznie z tą Białorusia Łukaszenki chcemy handlowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredota Re: Popierac czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:30 Nie sądzę żebyśmy chcieli handlować z Białorusią Łukaszenki. Raczej z wolną Białorusią. A w Białorusi Łukaszenki nie ma ani trochę wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Popierac czy nie? IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 17:39 Gość portalu: Wredota napisał(a): > Nie sądzę żebyśmy chcieli handlować z Białorusią Łukaszenki. "My", to znaczy kto, Rada Starszych, Polska Izba Handlowa, przedsiebiorcy, biznesmeni, "my Polacy", "my europejczcy", my Staszek & Zdisiek Co? > Raczej z wolną > Białorusią. A w Białorusi Łukaszenki nie ma ani trochę wolności. Caly "cywilizowany" swiat cichcem albo prawie otwarcie od dziesiecioleci handluje z krajami rzadzonymi przez dyktatorow i tyranow. Co ma wolnosc do handlu? Tyle samo co pytanie do celujacego w ciebie z rewolweru czy ma pozwolenie na bron. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Popierac czy nie? 24.03.06, 18:30 Białoruś zostawmy Białorusinom i nie mieszajmy do tego innych spraw. Jak powiedział pewien rzymski cesarz - "pecunia non olet". Przynajmniej nie będziemy kiedyś musieli tłumaczyć się za nieswoje grzechy... Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Popierac czy nie? 26.03.06, 15:57 no jasne nie mieszjamy sie do nieczego, na czym mozna cos stracic, a niewiele zyskac i jeszcze smiejmy sie z tych naiwniakow, ktorzy by chcieli cos zmienic. gratuluje podejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.76.classcom.pl 24.03.06, 17:41 Właśnie podano że przewieźli ich wszystkich do sądu, tyle, że nie wiadomo którego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 17:50 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Właśnie podano że przewieźli ich wszystkich do sądu, tyle, że nie wiadomo które > go Do tego, gdzie karzacy miecz bialoruskiej sprawiedliwosci wznosi sie najwyzej. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołak Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.marwit.gliwice.pl 24.03.06, 20:30 Paul, z tym, że nie życzysz komuś źle - nie zgodziłabym się. "Przeszło"? Po pasach, czy w miejscu nieoznakowanym? A może "przeszło" na chomika? Takt proponuję na 4/4, taki dostojny i pełen namaszczenia. Będzie czas na prezentację poglądów. Spokojnie, Ty też jesteś fajny facet, i super... :) Pigułek z żaby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Dziennikarka Gazety Wyborczej Lublin aresztow IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:46 Gość portalu: aniołak napisał(a): > Paul, z tym, że nie życzysz komuś źle - nie zgodziłabym się. Gdybym sie glebiej zastanowil.... ale tej mlodzienczej "werwy" brak;-}. > "Przeszło"? Kolo nosa jakies 1/3 zycia, choc mysle ze wzorem swego ojca nie dozyje 50tki. > Po pasach, czy w miejscu nieoznakowanym? A może "przeszło" na chomi > ka? Niech tylko dorwe sukinsyna....;-}. > Takt proponuję na 4/4, taki dostojny i pełen namaszczenia. Będzie czas na > prezentację poglądów. Obiecanki, cacanki.... > Spokojnie, Ty też jesteś fajny facet, i super... :) Juz gdzies to slyszalem.... > Pigułek z żaby? Jakas chemia tam jest;-}? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik cenzura IP: *.resetnet.pl 24.03.06, 18:14 a czym wy sie różnicie od tych za granicą, coś ktoś napisze a wy wywalacie! nie kupujcie tego szmatławca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Trzymaj się Ika IP: *.nat.dsuj.pl 24.03.06, 18:25 I nie będę komentować wypowiedzi niektórych z tego forum. Wracaj cała, wszyscy na Ciebie czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Trzymaj się Ika 24.03.06, 18:31 Nie wszyscy - mnie to jest obojętne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Trzymajmy sie ramy... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 18:47 Gość portalu: Ronja napisał(a): > I nie będę komentować wypowiedzi niektórych z tego forum. I wlasnie to "mimochodem" zrobilas, bęc. W taki delikatny i wysublimowany sposobik, ach... > Wracaj cała, wszyscy na Ciebie czekają. Ci goscie od portfeli na przystankach tez i pan, ktory przejezdzajac obok chodnika ochlapal cie kiedys blotem, a Lubartowska ugina sie od powitalnych transparentow. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Trzymajmy sie ramy... 24.03.06, 19:06 nie, wszyscy ktorzy ja znaja i kochaja. Ty nie znasz wiec nie mam pojecia, po co sie wypowiadasz, wysmiewajac sie z cudzej troski, co chyba nie jest w najlepszym guscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.nat.dsuj.pl 24.03.06, 19:50 Nie tylko Ci, którzy ją znają i kochają. Weronice po prostu należy się podziw za zaangażowanie i odwagę. A głupie komentarze co do urody tej dziewczyny, czy sugerowanie, że nie powinna się mieszać w cudze sprawy - jest ( owszem ) nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:12 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Nie tylko Ci, którzy ją znają i kochają. Weronice po prostu należy się podziw z > a > zaangażowanie i odwagę. Jestem przeciwny powszechnemu dzis stwierdzeniu, ze "to sie tobie nalezy" od respektu do niepsujacej sie pralki automatycznej 7 generacji. Kazdy moze pojechac na Bialorus, dac sie zamknac, albo zabic, to samo na granicy. Byly czasy kiedy dzieciom mowilo sie, ze na szacunek, powazanie, podziw trzeba sobie zasluzyc. Tesknie za tymi czasami, nie bylo to dawno. > A głupie komentarze co do urody tej dziewczyny, czy > sugerowanie, że nie powinna się mieszać w cudze sprawy - jest ( owszem ) nie na > miejscu. Gdzie jest takie miejsce? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.nat.dsuj.pl 24.03.06, 21:37 Skoro każdy może to czemu tobie zabrakło odwagi? Przynajmniej możesz solidaryzować się z tymi której jej wystarczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Ronju droga.....;-}}} IP: *.lodz.mm.pl 26.03.06, 01:20 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Skoro każdy może to czemu tobie zabrakło odwagi? Jest w wojsku taka zasada - nie zglaszac sie na ochotnika, w polskim wojsku rowniez, poza tym nie otrzymalem rozkazu;-}. Na powaznie, Jak mialem jat 17-20 bylem bardzo nierozsadny, kiedy mialem lat 20-26 bylem odwazny do granic rozsadku (niestety), a teraz mam inne "priorytety" niz dac sie ciezko pobic, albo zastrzelic na np. Bialorusi bez nalezytego wsparcia i przygotowania jakiejkolwiek akcji. Jestem gotow tam pojechac z paszportem dyplomatycznym, albo z bronia w reku w ramach jakiejs przygotowanej operacji. > Przynajmniej możesz > solidaryzować się z tymi której jej wystarczyło. Z brakiem rozsadku nie zamierzam sie solidaryzowac. Moge takiej osobie wspolczuc, a jesli sytuacja i srodki mi pozwola postarac sie uwolnic osobe w podobnych tarapatach, tak jak robi to ratownik GOPR wobec nieprzygotowanych turystow o ograniczonej wyobrazni. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Ronju droga.....;-}}} IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:00 no taaak... po co ryzykowac cokolwiek, jesli Ty osobiscie niczego nie mozesz zyskac. postawa bezinteresownosci i dbania o czyjes, a nie swoje interesy, jest dla Ciebie godna kpin. teraz Twoje priorytety sa takie, zeby siedziec sobie w ciepelku przed komputerem i wysmiewac sie z ludzi, ktorzy nie boja sie od niego odejsc i dzialac, nawet jezeli grozi im to tym, co sie stalo w tym przypadku. dla mnie jestes po prostu tchorzem, i to tchorzem, nie bedacym w stanie uszanowac czyjejs troski (tak, juz pisales, ze wg Ciebie nasza troska moze byc wysmiana, bo pisza o niej w gazetch, ale dla mnie to smieszne) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Justyna 26.03.06, 15:11 Zdaniem tych.....jesteś naiwna,a nawet oszołom,ale tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Justyna, keep that plough down;-}! IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:10 andrzej.sawa napisał: > Zdaniem tych.....jesteś naiwna,a nawet oszołom,ale tak trzymaj. I sluchaj sie Pana Andrzeja, wie co pisze. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Justyna, keep that plough down;-}! 27.03.06, 17:33 na pewno lepiej od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Justyna, keep that plough down;-}! IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 17:56 fakara napisała: > na pewno lepiej od Ciebie Calkiem mozliwe, ale co i kto....;-}. Zapomnial bym....sorry - sp....laj;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 15:25 Problem jednak polega jednak na tym że Łukaszenkę popiera tam wiekszość i nikt tego nie kwestionuje.Dziwne że akurat u nas krytyka Łukaszenki i aktywne wsparcie opozycji (łącznie z rozgłośnia radiową) jest najwieksza, inne kraje tego w takim stopniu nie robią choć maja na to większą kase niż my.Słyszałem że na wsparcie mniejszościowej opozycji na Białorusi poszło z budżetu 600 mln zł,mimo że nam brakuje na inne rzeczy. Co do aresztowania dziennikarki to przecież takiego rozwoju wypadków mozna się było spodziewać, nie róbcie teraz z tego wielkiej tragedii narodowej,szkoda tylko że nikt odpowiedzialny jej nie przeszkodził i pozwolił tam jechać.Skutkiem takiej nieodpowiedzialnej polityki bedzie pogorszenie stosunków z Białorusia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 15:48 Czy tak trudno zrozumieć,że w naszym strategicznym interesie jest demokratyczna Białoruś,bo wtedy Rosja putinowska będzie/poza okręgiem królewieckim/daleko za Mińskiem.To dlatego Polacy interesują się Wschodem.Poza tym nasi rodacy mieszkają na Białorusi.A jeszcze jedno jest to część naszego wspólnego państwa przed laty i Polacy mają tego świadomość,zresztą nie tylko Polacy,ale i Litwini,Ukraińcy,Lotysze i Estończycy też,biorąc pod uwagę ich doświadczenia z Sowietami. Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 15:51 nikt nie kwestionuje tego, ze lukaszenka wygralby wybory. ale po pierwsze, nie popiera go wiekszosc narodu, bo wg przedwyborczych, niezaleznych sondazy, gdyby wybory nie byly sfalszowane doszloby do drugiej tury. w polsce gierek tez cieszyl sie popularnoscia i do tej pory jest szanowany przez polskie spoleczenstwo, chociaz zadluzyl kraj na wiele milionow dolarow. a polacy pewnie dlatego bardziej wspieraja bialorus niz inne kraje europejskie, ze wiedza czym jest komunistyczny rezim. nie wiem kto mialby 'nie pozwlac' wolnym, pelnoletnim ludziom nie wyjezdzac za granice, nie wiem kto mialby oddzielac ludzi 'odpowiedzialnych' od 'nieodpowiedzialnych', moze Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 16:35 Powtarzam jeszcze raz dla Ciebie i Andrzeja Sawy; Łukaszenkę popiera wiekszość Białorusinów, Łukaszenka wcale nie musiał fałszować wyborów.Skoro Białorusini takiego chcą to maja do tego prawo i ich decyzje należy uszanować.Co do Gierka, to wcale jego rządy nie cieszyły sie uznaniem wiekszości, owszem był lepiej oceniany od innych przywódców reżimowych, choc przypomnę że jego długi są mniejsze niz np. dziura budzetowa (dług wewnetrzny) rządu Buzka. A jeśli ta dziennikarka sama podjeła decyzje aby pojechać w samo centrum niebezpiecznych wydarzeń to tez musiała liczyc sie z konsekwencjami. Przypuszczam jednak ze ktoś mógł jej wydać polecenie lub chociaz to zaakceptować, miałem na mysli jej szefostwo. Nie sadzę aby jechała tam na własna ręke. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:07 Po pierwsze nie wiedziałem,że Buzek był premierem do 2005 roku,a wtedy przecież deficyt budżetowy osiągnął największy obecnie wskażnik ok.55%. Po drugie rządy lewactwa lub ulegające lewactwu /ustawa o emeryturach górniczych/ produkują długi.Niestety u nas praktycznie po wojnie nie było rządów centroprawicowych,a już o prawicowych to niestety można tylko śnić. Bandytyzm łukaszenki jest oczywisty i oczywiste jest,że my Polacy powinniśmy popierać obecną opozycję na Białorusi - ze względów moralnych też. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:27 Dziwne masz iformacje, poprzedni rząd zostawił 5 mld zł nadwyzki. Po kadencji rządu Buzka powstała dziura budzetowa wieksza niż długi Gierka, ujawnił to niejaki Bauc- ówczesny minister finansów ( za co zreszta z tego rządu wyleciał), jeśli obecny rząd nie jest prawicowy to naprawdę nie mamy powodu aby o nim snić. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 16:37 A co do zakazów w demokratycznym państwie dotyczących ludzi pełnoletnich to jak najbardziej sie one zdarzaja, np. zakaz wyjscia w góry w czasie zagrozenia lawinowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 16:48 Skojarzyła mi sie jeszcze jedna rzecz, Ukraina wprowadziła niedawno zakaz importu miesa z Polski ( podobnie jak wcześniej Rosja, ile było krzyku że Putin jest zły) mimo że poparlismy tam pomarańczowa rewolucje. Ale o zakazie ukrainskim jakos teraz nikt nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:12 lukaszenka jest popierany przez 47% spoleczenstwa bialorusi i sadze, ze wszystkim obywatelom tego kraju nalezy sie ta wiedza, a takze udzial w uczciwych wyborach. gierek mial moze mniejsze poparcie, ale gdyby wowczas przeprowadzic niesfalszowane wybory, tez by je wygral. a jakos teraz nikt nie ma pretensji do zagranicznych dziennikarzy, zajmujacych sie w tym czasie polska opozycja. a co do decyzji osob pelnoletnich, to zapewniam Cie, ze nikt tam weroniki nie wysylam i bez pozwolnia 'szefostwa' tez by pojechala. bo ma odwage walczyc o prawa grup do ktorych nie nalezy i na zwyciestwie ktorych nic nei zyska. a jesli uwazasz (bo tyle wynika z Twojej wypowiedzi o lawinach), ze wyjazdy na bialorus powinny byc zakazane, to co sadzisz o roli, jaka odegraly zagraniczne media w polsce lat 80?? bo mi sie wydaje, ze gdyby oczy calego swiata nie patrzyly wtedy na gdansk, to mogloby sie to wszystko skonczyc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:37 Nawet zachodni dziennikarze mówią że Łukaszenkę popiera większość Białorusinów,zapewne są różne źródła tych informacji różniace sie miedzy sobą.Tym niemniej jestem przeciwny by Białoruś porównywac do komunistycznej Polski bo tam prawdziwe poparcie dla reżimu było przecież znikome. To samo dotyczy ew. poparcia Gierka w demokratycznych wyborach. Moim zdaniem przeceniasz role dziennikarzy, te historyczne wydarzenia i tak by nastąpiły, przeciez niepodległość odzyskały wtedy i inne komunistyczne państwa, nawet takie w których opozycja była bardzo słaba, nie miała swojej kolebki, charyzmatycznych przywódców itp.Nie uwazam że wyjazdy na Białoruś powinny być zakazane, ale w takie rejony Białorusi gdzie moze być interwencja milicji chwilowo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:42 No nie,a gdzie u łukaszenki interwencja milicji jest niemożliwa.Nie wiem skąd ty cudaku spadłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:49 Andrzeju Sawo, zapewniam cię że taka interwencja w takich okolicznościach miałaby miejsce nawet znacznie bardziej demokratycznych państwach, zdarzały sie np. (i to wiele bardziej dramatyczne) w USA, kiedy protestujacych studentów policja jeszcze dotkliwie pobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:57 Ale to Ty napisałeś o unikaniu na Białorusi miejsc,gdzie interwencja milicji jest możliwa.To napisz gdzie na Białorusi interwencja milicji jest niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:03 W zasadzie interwencja policji czy milicji w kazdym miejscu jest mozliwa, ale na placu w centrum miasta, gdzie opozycjoniści nie chcą go opuścic na polecenie milicji, jest pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:08 a jak chcialbys zorganizowac to, zeby polacy mogli wyjezdzac na bialorus, ale nie mogli brac udzialu w wydarzeniach na palcu pazdziernikowym?? i uwazasz, ze nie ma roznicy pomiedzy milicja i policja?? Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:14 Uważam że w momencie kiedy interwencja milicji jest pewna nie powinno tam Polaków byc, jeśli są tam z własnej woli, to muszą sie liczyć z konsekwencjami.Stąd dziwi mnie troche ten lament że dziennikarke zatrzymano.Nazw milicja i policja uzyłem myślac o różnych państwach, w zasadzie sama nazwa sił porządkowych nie jest najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 17:44 fakara napisała: gierek mial moze mniejsze poparcie, ale gdyby wowczas przeprowadzic > niesfalszowane wybory, tez by je wygral. Wiesz, nie obraź sie ale to co piszesz to wielkie bzdury. Masz chyba blade pojęcie o tamtych czasach, poza tym jest to obraźliwe dla polskiego społeczeństwa, które z pewnością nie zagłosowałoby wtedy w wolnych wyborach na komunistycznego przywódcę. Porozmawiaj może o tym z rodzicami czy starszymi znajomymi. pozdrawiam Herman Bruner Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:06 a jedank jestem pewna posiadanych inforamcji. i nie uwazam, zeby obrazaly one polskie spoleczenstwo, tak jak fakt, ze bialorusini wybrali by (bo w zwiazku z zafalszowaniem wyborow nie uwazam ch za wazne)lukaszenke nie obraza ich spoleczenstwa. po prostu nigdy cale spoleczenstwo nie ma takiej samej swiadomosci politycznej. i dlatego wazne jest to, by popierac bialoruska opozycje, pokazywac tamtejsze wydarzenia i tym samym nie dopuscic do prawdziwej masakry. nawet jezeli w tej chwili bialorusini nie sa w stanie obalic rezimu, glownie ze wzgledu na wlasny strach, to trzeba im pomoc, a nie potepiac tych, ktorzy maja troche odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Ronju droga.....;-}}} 26.03.06, 18:19 Tych informacji nie mozesz byc pewna i to z wielu powodów (zwróc uwagę na wyniki sondazy i wyborów u nas).Mając na mysli obrażanie polskiego społeczeństwa nie mówisz chyba o Białorusi?Bo ja mówiłem wtedy o głosowaniu na Gierka.Białorusini nie sa w stanie obalić reżimu bo opozycja stanowi mniejszość, stąd określenie "reżim" w tym przypadku nie ma zastosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Trzymajmy sie bramy... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:05 fakara napisała: > nie, wszyscy ktorzy ja znaja i kochaja. Ty nie znasz wiec nie mam pojecia, po c > o > sie wypowiadasz, wysmiewajac sie z cudzej troski, co chyba nie jest w najlepszy > m > guscie Tak samo jak publiczny onanizm zbudowany i budowany dalej na "trosce", czy jak to inaczej sobie nazwiesz. Poza tym de gustibus non disputandum et. Troska stala sie publiczna z chwila opublikowaniu jej na publicznym medium. Ilu ludzi, tyle trosk i sposobow na nie. Nie mow mi jak reagowac na czyjes troski, z chwila ich upublicznienia. Nie sadz mnie za takie, czy inne do nich (trosk) podejscie. Ja uczynie podobnie w stosunku do ciebie. Oto analogia - co mnie obchodzi maly Oli z Angoli, ktory sporadycznie moze liczyc na miske ryzu z ONZ (na worku oczywiscie napis USA)? Dokladnie tyle samo co ja obchodze malego Oli z Angoli. Obaj nawet nie wiemy o swym istnieniu. W momencie kiedy z jakis przyczym sie poznamy, wejdziemy sila rzeczy w jakas interakcje. Jesli tylko ja poznam Olego, to bedzie to jedynie akcja z mojej strony lub vice versae. Proste i logiczne. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: Trzymajmy sie bramy... 25.03.06, 15:19 ja nie nasmiewam sie z Twojego olego ty nie nasmiewaj sie z Iki po co piszesz jak Cie ta sprawa nie interesuje?? to chyba nie jest zbyt logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Trzymajmy sie bramy... IP: *.lodz.mm.pl 26.03.06, 01:24 brzydalizlosnica_pierwsza napisała: > ja nie nasmiewam sie z Twojego olego > ty nie nasmiewaj sie z Iki Alez mozesz sie z "mojego Olego" nasmiewac do woli. > po co piszesz jak Cie ta sprawa nie interesuje?? Tak napisalem, ze mnie nie interesuje, ta sprawa.....? Przeczytaj raz jeczcze ponad 100 postow i ustal "fakty";-}. > to chyba nie jest zbyt logiczne? To co piszesz, delikatnie mowiac, nie jest zbyt logiczne, to prawda. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A Wy?... 26.03.06, 10:23 Po co wywlekacie na publiczne forum sprawy, które tak naprawdę interesują kilkanaście - najwyżej kilkadziesiąt osób? Wydaje mi się, że praca dziennikarza nie polega na aktywnym uczestnictwie w lokalnych wydarzeniach oraz przelewaniu na papier własnych poglądów, urojeń itd. W tym zawodzie, jak w każdym innym (jeśli nie bardziej) obowiązuje bezstronność, rzetelność i profesjonalizm i nie interesuje mnie jaki pogląd na tę sprawę mają nawiedzone młodziki z "Faktu", "Gazety Wyborczej" czy "Newsweeka". W żadnym kraju nie lubią jak obcokrajowcy wtrącają się w jego wewnętrzne sprawy, choćby uważali to za najbardziej słuszne (a o tej słuszności nie jestem do końca przekonany, w końcu Łukaszenka ma za sobą lwią część białoruskiego społeczeństwa, bez względu na to, czy się to komu podoba, czy też nie). Niech więc ta panienka się cieszy że nie wysłano jej do któregoś z krajów arabskich lub Ameryki Łacińskiej, boby zapewne już nie żyła... A tu, posiedzi sobie parę dni (na zdrowie jej to wyjdzie, będzie miała czas, by przemyśleć sobie parę spraw), po czym za interwencją polskich władz, z "wilczym biletem" zostanie odtransportowana do granicy i za tydzień nikt już nie będzie pamiętał o zdarzeniu. To chyba logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: A Wy?... IP: *.resetnet.pl 26.03.06, 21:09 Takich rzeczy sie nie zapomina! Precz z tym tyranem z Białorusi! Natychmiast wprowadzić sankcje nie tylko polityczne ale także gospodarcze! Tylko wtedy ludzie na Białorusi zrozumieją że jedynym wyjściem jest pozbyć się tego tyrana i obłudnika. Uwazam ze w obecnej sytuacji należy zlikwidować wszystkie ambasady białoruskie w krajach UE oraz pozostałych częsciach świata. Odizolować Białoruś od reszty świata! Tak jak władze Białorusi odizolowały swoim mieszkańców od nas! Łukaszenko będzie miał tylko możliwośc wyjechania do Rosji, Iranu, Czeczeni i Afryki. Panie Łukaszenka życzę idanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: Trzymajmy sie ramy... 25.03.06, 15:15 sam jestes brzydal rozmawiaj z fotografem jak by ci on zrobil zdjecie to klisza pekla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcoo Re: Trzymajmy sie ramy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:17 Wera urodzona rewolucjonistka...! Trzymaj się! Wracaj cało i zdrowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjalista Pojechała instalować kapitalizm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:56 CO, CHCE SIĘ ZAINSTALOWAĆ BALCEROWICZMAŃSTWO RÓWNIEŻ NA BIAŁORUSI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an ka Solidarność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:11 Jesteśmy z Tobą! Mam nadzieję, że to wkrótce się skończy, a Łukaszenka przekona się, że nie można w XXI wieku grać w taki despotyzm! Mas wkład w budowanie nowej Białorusi - będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: Solidarność! IP: *.torun.mm.pl 24.03.06, 19:45 Weroniko trzymaj sie dzielnie, do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viva Palestina! A co uczyniłaś dla Palestyny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:03 Czy pojechałabyś walczyć o wolną Palestynę? Pewnie nie, bo nie jesteś antysemitką? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? 24.03.06, 20:06 A kim są Palestyńczycy - czyżby Twoim zdaniem aryjczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? IP: *.torun.mm.pl 24.03.06, 20:22 Zarówno Żydzi, jak i Palestynczycy, są semitami. Nie rozumiem więc o co Co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? 24.03.06, 20:24 Widzisz ten co wysyłał do Palestyny chyba o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? IP: *.torun.mm.pl 25.03.06, 12:45 Tiaaa...inteligencja sie przydaje nawet wtedy gdy chce się komus dogryźć Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: A co uczyniłaś dla Palestyny??? 25.03.06, 15:23 A co ma piernik do wiatraka. Bialorus jest nam blizsza. tego chyba nie trzeba wyjasniac. Po zatym zebys sie nie zdziwil ona by pojechala wszedzie jakby miala pewnossc po ktorej stanac stornie. A w palestynie sprawa nie jest taka prosta jak na Bialorusi, i z nia niekoniecznie chcialby ktos z nia wspolpracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viva Palestina! W Polsce nie ma cenzury? Hahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:07 "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie regulaminu. Oto polska wolność wypowiedzi typu główni cenzorzy (nazywa się to ślicznie wirtualny operator!)Gazety Wybiórczej - Empi lub Bruner. Czy wolno mi wiedzieć z jakiego to powodu wiadomość została usunięta, proszę mi napisać co był napisał jej autor. Jeśli mi nie odpiszecie to znaczy że jesteście głupie śmiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: W Polsce nie ma cenzury? Hahaha! 26.03.06, 15:32 Jeśli mnie masz na mysli pisząc o Brunerze to chciałem powiedzieć że nie jestem tu ani administratorem ani zadnym cenzorem, jestem zwykłym uzytkownikiem forum wyrazającym swoje poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
skin-pl no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany 24.03.06, 20:28 o trwałej banie juz nie wspomnę...ale dowiedziałęms ie że ta dziewucha to stażystka..po czymś takim momentalnie opuściłby, taką redakcję...wysyła dzieciaka do kraju w którym moze jej grozić niebezpieczeństwo...cóż za brak odpowiedzialnosci redaktorów GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredota Re: no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:32 Zapewniam Cię, że Weronika tak czy inaczej by tam pojechała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany IP: *.76.classcom.pl 24.03.06, 20:35 Dokładnie, a poza tym Ika nie jest dzieciakiem, chociaż jest "tylko" stażystką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Dokladnie,".....to juz lepiej niz pliki, ale... IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 20:56 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Dokładnie, a poza tym Ika nie jest dzieciakiem, chociaż jest "tylko" stażystką Ma 24 lata i jak mniemam na wojnie nie byla (polska kategoria A1 nie do uzyskania sadzac po zdjeciu) w pierdlu nie siedziala, nie byla na paroletnim stazu w firmie finansowej np. w Londynie, czy NY - wiec jest "dzieciakiem". Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: "Dokladnie,".....to juz lepiej niz pliki, ale 24.03.06, 21:42 prosze o wytlumaczenie kilku rzeczy: w jaki sposob staz finansowy w londynie przydaje sie dzinnikarzom relacjonujacym wydarzenia tego rodzaju?? czy kazdy, kto nie siedzial w wiezieniu, jest dziciakiem (oby jak najwiecje dziciakow)? i ostanie, najwazniejsz: po co wypowiadasz sie na tym forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Dobry wybor....;-} IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 23:18 fakara napisała: > prosze o wytlumaczenie kilku rzeczy: Robilem i robie w zyciu wiele rzeczy, jestem rowniez tlumaczem technicznym, wiec do rzeczy: > w jaki sposob staz finansowy w londynie > przydaje sie dzinnikarzom relacjonujacym wydarzenia tego rodzaju?? Byl to przyklad. Jeden z przykladow twardego traktowania w wysoce stresujacym srodowisku, z brakiem snu, czesto wrogą atmosferą, kiedy jest sie skazanym na samotne i skuteczne dzialanie. > czy kazdy, > kto nie siedzial w wiezieniu, jest dziciakiem (oby jak najwiecje dziciakow)? Nie, to nastepny przyklad wysoce stresogennego srodowiska, bardziej skrajny. Dawniej mozna by napisac czy byla w "suce" bita po pietach przez ZOMO, czy moze byla kiedys na przesluchaniu na Polnocnej, czy ktos jej juz swiecil lampa po oczach przez jakis czas, polewal lodowata woda, etc. > i > ostanie, najwazniejsz: po co wypowiadasz sie na tym forum?? Z tego samego powodu co inni..... zeby cie wku...ic (?);-}. Uszanowanie, Paul PS Dobranoc, pchly na noc....;-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2811 Podwojna moralnosć? IP: *.lublin.mm.pl 25.03.06, 00:33 Olaboga...Białorus nie ma własnej Syberii, wywiozą moze do Stoczni Gdanskiej, gdzie staną do pracy obok Koreanczykow polnocnych za 12 euro na miesiąc. Co to za miasteczko namiotowe, skoro w kwadrans milicja całe to towarzycho wsadziła do suk. Byli od nas, dobra, ale musieli wiedziec na co sie narazają. Pan premier zapowiada, ze wyrzuconych ze studiow Białorusinow będzie sie przyjmowac na polskie uczelnie. Bzdura. Za jakie pieniądze? I jak oni opuszcza Białorus, bo przeciez Łukaszka nie da im paszportow. Teraz Zachod ma nie wpuszczać tego Łukaszki do krajow UE. A on tam bywał? Smiech pusty. Telewizja pokazuje jednoczesnie Francję - Paryz, kilkaset tysięcy maszeruje w protescie. Policja atakuje, jest juz trup czy półtrup, dziesiątki rannych ,setki aresztowanych. A u nas jakies protesty? We Francji mozna bic stdentow, a na Białorusi juz nie? Podwójna moralność? Ta polityka to jest stara panna z agencji towarzyskiej. Dalej popłakujcie, ja strzelę kielicha. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Podwojna moralnosć? 25.03.06, 01:58 A gdzie Twoja moralność? Dla mnie wzorem nie będzie Francja,a Polska - polska Solidarność,ostatnio solidarność z Ukrainą,a teraz z Białorusią. I nie tylko za względów moralnych.Nam,Polsce opłaci się wspierać demokrację u sąsiadów na Wschodzie. Ale to dla Ciebie za trudny temat. Przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2811 Re: Podwojna moralnosć? IP: *.lublin.mm.pl 25.03.06, 02:33 Co sie opłaci ocenia nasi wnukowie i prapra... Jesli ten swiat sie nie rozleci w kibini mater... Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: Podwojna moralnosć? 25.03.06, 15:26 napij sie, najlepiej metanolu Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Dobry wybor....;-} 26.03.06, 16:18 nie wiesz nic o weronice. nie wiesz czy i w jakich srodowiskach stresogennych sie obracala. podane przez Ciebie przyklady sa absurdalne. nie znasz jej, a wypowiadasz sie w stylu, ktory wskazywalby na to, ze znasz ja od przedszkola, i juz wtedy byla pie... a podejrzewam, ze wiekszosc ludzi na tym forumwypowiada sie po to, zeby wyrazic swoje poglady, a nie denerwowac i tak ugotowanych sytuacja ludzi, i bawic sie czyims kosztem, bo podejrzewam, a moze mam nadzieje, ze Twoj pozimo egoizmu i samouwielbienia znacznie przekracza srednia na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Oj, joj, joj...fakara, wez pare glebokich oddechow IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:06 fakara napisała: > nie wiesz nic o weronice. nie wiesz czy i w jakich srodowiskach stresogennych > sie obracala. podane przez Ciebie przyklady sa absurdalne. nie znasz jej, a > wypowiadasz sie w stylu, ktory wskazywalby na to, ze znasz ja od przedszkola, i > juz wtedy byla pie... a podejrzewam, ze wiekszosc ludzi na tym forumwypowiada > sie po to, zeby wyrazic swoje poglady, a nie denerwowac i tak ugotowanych > sytuacja ludzi, i bawic sie czyims kosztem, bo podejrzewam, a moze mam nadzieje > , > ze Twoj pozimo egoizmu i samouwielbienia znacznie przekracza srednia na tym for > um. To co napisalas to cios nizej intelektu, to egzaltowany belkot bez ladu i skladu. Bede wobec ciebie konsekwentny - spierd...j;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Oj, joj, joj...fakara, wez pare glebokich odd 27.03.06, 17:39 to tylko opis Twoich wypowiedzi, rzeczywiscie belkotu bez ladu i sladu (patrz wypowiedz o olim z angoli), chociaz moze nie egzaltowanego. ja nie mam w zwyczaju zwracac sie do ludzi tak jak Ty, i w przeciwienstwie do Ciebie potrafie wyrazic swoj stosunek do kogos w sposob bardziej cywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul {...ocenzurowano...} ;-} IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 18:04 fakara napisała: > to tylko opis Twoich wypowiedzi, rzeczywiscie belkotu bez ladu i sladu (patrz > wypowiedz o olim z angoli), chociaz moze nie egzaltowanego. ja nie mam w > zwyczaju zwracac sie do ludzi tak jak Ty, i w przeciwienstwie do Ciebie potrafi > e > wyrazic swoj stosunek do kogos w sposob bardziej cywilizowany. Alez ja wyrazam swoj stosunek do ciebie w najbardziej pasujacy do ciebie, cywilizowany sposob czyli - spie...aj fakara;-}. Poprzestajac na tym co napisalem niezmiennie pozostaje cywilizowanym czlowiekiem, amen. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryczek Ale z pewnością jest dzieciakiem kogoś z Wybiórcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:37 Dzieciakiem to może nie jest, ale z pewnością jest dzieciakiem kogoś z Wybiórczej lub okolic! Za talent dziennikarzem tu się nie zostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Ale z pewnością jest dzieciakiem kogoś z Wybi 25.03.06, 13:31 chyba niewiele o tym wiesz, skoro tak piszesz. praca stazysty w wyborczej nie jest szczegolnie dochodowa, wiec nie jest to taka znowu fucha, jak sie zdaje. a o etapach rekrutacji na stazystow wiem calkiem sporo i odbyla sie ona calkowicie uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Fakara.....nie klam i nie pieprz bajeczek... IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 08:39 fakara napisała: > chyba niewiele o tym wiesz, skoro tak piszesz. Ty sie zastanow co piszesz i nie bierz wszystkich forumowiczow za idiotow jak naczialstwo GW. Sam fakt, ze starasz sie bez mrugniecia okiem sadzic takie "kwiatki" i malo sie z tym faktem kryjesz jest obrazliwe. > praca stazysty w wyborczej nie > jest szczegolnie dochodowa, Praca stazysty w porownaniu do pelnoetatowego pracownika jest wszedzie malo dochodowa. Ale jestesmy w Polsce, jestescie sobie w takim preżnie sie rozwijajacym miescie Lublinie i praca w GW, nawet jako sekretarka to fakt zakrawajacy na cud. > wiec nie jest to taka znowu fucha, jak sie zdaje. Klamstow weszlo ci tak daleko w nawyk, ze gdyby przywiazac cie do krzesla, wlaczyc swiatlo na 24h i oblewac zimna woda to dalej byc pieprzyla jak poj...na. Ale nie na mojej "zmianie";-}. > a > o etapach rekrutacji na stazystow wiem calkiem sporo i odbyla sie ona calkowici > e > uczciwie. To jest gowno prawda. "Rekrutacja" do GW moze, ale nie musi sie odbywac na uczciwych zasadach. Jak wszedzie w Polsce - znajomosci sa rownie wazne jak dyplomy wyzszych uczelni. Chyba, ze cos sie zmienilo w Gazecie od ostatnich 10- 5 lat? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Fakara.....nie klam i nie pieprz bajeczek... 27.03.06, 17:48 no wiec wierz mi, ze wiem o tym sporo, chyba w przeciwienstwie do Ciebie. nie wiem, jak bylo w yborczej 5-10 lat temu, ale weronika dostala sie do wyborczej calkowicie uczciwie. a praca od godziny 10 do 21, w ktorej placa od slowa, nie bede mowic ile, ale smiesznie malo, nie jest chyba fucha, na budowie na czarno wiecej zarobisz i mniej sie napracujesz. nie jest latwo o prace umyslowa w lublinie, ale kto szuka ten znajduje. dlatego denerwuje mnie, kiedy ktos nie w temacie zarzuca weronice cos, co nie mialo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Fakara, cwicz te oddechy....... IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 18:20 fakara napisała: > no wiec wierz mi, ze wiem o tym sporo, chyba w przeciwienstwie do Ciebie. nie > wiem, jak bylo w yborczej 5-10 lat temu, ale weronika dostala sie do wyborczej > calkowicie uczciwie. Z uwagi na wieziona panienke dam tobie wiare w tej kwestii. > a praca od godziny 10 do 21, w ktorej placa od slowa, nie > bede mowic ile, ale smiesznie malo, nie jest chyba fucha, Tak jak np. bycie tlumaczem np. technicznym. OK, przesadzam. Jak na Lublin jest to fucha, bo jesli nie pieniadz, to juz doswiadczenie i "trampolina" w karierze. > na budowie na czarno > wiecej zarobisz i mniej sie napracujesz. Fak-costam, piszesz do czlowieka, ktory nie zawsze pracowal przy klawiaturze. Nie zdajesz sobie sprawy co to wysilek fizyczny np. od 5 rano do 9-10 wieczor przy temp siegajacej 40 stopni celsjusza i (na szczescie) wilgotnosci ok 90%. Na szczescie, bo na pustyni bys zdechla. > nie jest latwo o prace umyslowa w > lublinie, ale kto szuka ten znajduje. A kto prosi, bedzie mu dane... >dlatego denerwuje mnie, Nie denerwuj sie. >kiedy ktos nie w > temacie zarzuca weronice cos, co nie mialo miejsca. Bezposrednio drogiej, biednej Weronice niczego nie zarzucalem i nie zarzucam (wiesz co to zarzut, by the way, huh?). Opisalem tylko jak "to" w Polsce sie odbywa, jak jest. Okazuje sie ze Weronika nie jest jedynie zdolna i pracowita, Weronika jest geniuszem, o ktorego zatrudnienie bil sie caly Lublin. Jest to mozliwe, kupuje to, znam takich ludzi. Pozdrawiam tradycyjnym spie...laj;-} Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Fakara, cwicz te oddechy....... 27.03.06, 18:27 powiedzialam chyba, ze nie jest latwo o prace w lublinie. gdyby wszyscy sie o nia bili, to nie pracowalaby za takie grosze, jak to ma miejsce. powiedziales, ze Twoim zdaniem weronika dostala prace przez znajomosci, i jest to niewatpliwie zarzut, chyba ze dla Ciebie nie, bo watpie, zeby ktos, kogo nie znasz, zatrudnil Cie w pracy umyslowej. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: no jasne...jak zwykle zostałem ocenzurowany 25.03.06, 15:21 Byly ambasador nie jest "dzieciakiem" i zna dobrze realia Bialorusi, a jakos nie dal sobie lepiej rady powiedzialabym razem ze Weronika lepiej wypadla niz on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane.luko Solidaryzując się z Białorusią, nie zapominajmy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 03:05 własnym podwórku. Jeśli sprawy tak się potoczą jak się na to zanosi, za pół roku, może nawet wcześniej, miłościwie panujący Pan Prezydent wraz z wszechobecnym Wielkim Bratem i Naczelnym Ideologiem Krajowym z siedzibą w Toruniu przećwiczą na narodzie model "demokracji białoruskiej". Ich buraczany wasal, randy Andy, otwarcie taką "demokrację" popiera, zaś paranoja Wielkiego Brata niezbyt się różni od tej pana cara Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: Solidaryzując się z Białorusią, nie zapominaj 25.03.06, 15:27 a jednak sie rozni. chyba nie jestes zbyt madry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irmina Dziennikarka "Gazety" aresztowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:15 Ika Ika zawsze da rade! Ika Ika nie jest sama! ja to sie poplakalam po przeczytaniu tego artykulu... naprawde! JESTEM Z TOBA! tak to jest,ze jak ktos chce cos naprawic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Dziennikarka "Gazety" aresztowana IP: *.torun.mm.pl 25.03.06, 12:25 Znam Ikę od wielu lat i moge stwierdzić ze dzieciakiem już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: Dziennikarka "Gazety" aresztowana 25.03.06, 15:29 Gość portalu: irmina napisał(a): > Ika Ika zawsze da rade! Ika Ika nie jest sama! ja to sie poplakalam po > przeczytaniu tego artykulu... naprawde! JESTEM Z TOBA! tak to jest,ze jak ktos > chce cos naprawic... Irminka jestes slodka co prawda Ika to nie Bob Budowniczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saszka dyktator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 13:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica_pierwsza Re: Ale pasztet ! 25.03.06, 15:31 sama jestes brzytka daj mi maila a Ci wysle jej zdjecie z czystymi wlosami i robione przeze mnie a nie przez "fotografa" gazety wyborczej. ONA TAK NIE WYGLADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black mam nadzieję, IP: *.artnet.lublin.pl / 217.17.33.* 25.03.06, 16:29 że wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisz MINSK IP: 81.200.20.* 26.03.06, 01:05 Weronika !!! chybasmy oboje byli PO RAZ PIEWRSZY na Bialorusi... jesienia 2002 roku... TRZYMAJ SIE MOCNO!!! jestesmy z Toba - CALY KRAKOW!!! Grisz Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Nie dla idiotów! 26.03.06, 16:31 Dyskusja o urodzie Samolińskiej? NIE DLA IDIOTÓW - ukradnijmy to hasło! Odpowiedz Link Zgłoś