27.04.06, 13:56
Jakis czas temu wyslalem na niniejsze forum zapytanie gdzie w lublinie
wykonuje sie pewne uslugi, ktora musze dzisiaj pilnie zalatwic.

Po prostu nie wiem, gdzie sie tego szuka, wiec wydaje mi sie, ze forum jest
wlasciwym miejscem na zadawanie tego typu pytan.

Moj post zostal usuniety, a moderator nawet nie pofatygowal sie mnie o tym
fakcie poinformowac. Juz nie mowiac o tym, ze moglby byc na tyle uprzejmy by
poinformowac mnie (chocby na maila), gdzie tego typu zapytania moge kierowac.

W koncu pytam sie o to gdzie czego szukac w lublinie do k... nedzy, a nie we
wroclawiu!

Bycie moderatorem, to misja pomagania forumowiczom, a nie pujscie na latwizne
i kasowanie tego co sie moderatorowi nie podoba.
Wiem cos o tym, bo sam moderuje inne dosc poczytne forum. Ostatniego posta
skasowalem z pol roku temu (i tylko dlatego, ze post byl reklama artykulu
sprzedawanego na Allegro i niezwiazanego z tematyka forum), a dziennie mam na
swoim forum kilkadziesiat wypowiedzi.

Z pelna odpowiedzialnoscia takie zachowanie jakim wykazal sie moderator TEGO
forum nazywam CHAMSTWEM!
I jesli bedzie trzeba powtorze przed sadem co mysle o takim zachowaniu!

Milego kasowania niniejszego postu. Ulzyj sobie moderatorze! Bez laski!
Poszukam pomocy gdzie indziej!
Obserwuj wątek
    • pytacze Re: Chamstwo! 27.04.06, 14:07
      Byc moze twoje forum jest moderowane tak jak piszesz tylko dlatego, ze nie
      umiesz czytac, czego dowodzisz nie widzac podforum ogloszenia...

Moderowanie chamstwem? Bo moderatorzy realizuja prosby innych formumowiczow,
      by nie zasmiecac forum ogloszeniami, zapytaniami i innymi tematami mialkimi,
      chociaz przydatnymi dla zainteresowanych... Coz, to okreslenie uzyte przez
      ciebie bardziej pasuje do ciebie, na pewno nie do tutejszych moderatorow.

Empi, zocha i czart uklony ;-)
      • barrunia Re: Chamstwo! 27.04.06, 14:15
        Tylko ja nie umieszcilem ogloszenia a zapytanie. A to jest roznica. Jesli tego
        typu zapytania maja trafiac do dzialu Ogloszenia, to dzial ten jest nazwany
        NIEPOPRAWNIE. Bo zapytanie to NIE ogloszenie.
        Juz lepiej ten dzial nazwac "GDZIE W LUBLINIE..." i wtedy nie mialbym watpliwosci.
        A tak to mam. Bo ja sie pytam a nie oglaszsam.
    • Gość: idzi Re: Chamstwo! IP: *.it-net.pl 27.04.06, 14:08
      czy to się nazywa zespół napięcia przedmiesiączkowego? czy jakoś inaczej, coś z
      wściekłymi owcami czy jakoś tak?
      • barrunia Re: Chamstwo! 27.04.06, 14:16
        A co? cieerpisz na ta przypadlosc?

Przykro mi, ale nie polece Ci abys na tym forum sie zapytal, gdzie szukac
        specjalisty, ktory by Ciebie z tego wyleczyl, bo Ci moderatorzy posta skasuja... .
    • barrunia Re: Chamstwo! 27.04.06, 14:44
      Chyba jednak powinienem przeprosic - co niniejszym cczynie, gdyz moje zapytanie
      ukazalo sie (choc z opoznieniem) w dziale Ogloszenia.

Nie wiem czy to reakcja na moj post rozpoczynajacy ten watek, ale sadze, ze tak,
      gdyz 10 minut temu mojego postu nie bylo w dziale Ogloszenia. Poniewaz moderator
      wykazal dobra wole, wiec i ja powinienem przeprosic za moze zbyt dosadne okreslenie.

Ciesze sie, ze moderator w ostatecznosci przesunal moje zapytanie a nie go
      wykasowal.

Zeby uniknac tego typu sytuacji proponowalbym zmiane nazwy dzialu Ogloszenia na
      jakies wiecej mowiace np. "Ogloszenia czyli gdzie w Lublinie".
      Mysle, ze taka nazwa dzialu bedzie duzo bardziej zrozumiala, dla osob ktore chca
      zamiescic zapytanie a nie ogloszenie (bo nadal sie upieram przy tym, ze nie
      umiescilem ogloszenie tylko zapytanie).

Nie kazdy siedzi na forum i czuje sie czlonkiem tego forum (tak jak ja), tylko
      korystaja z niego w razie potrzeby tak jak ja to zrobilem.
      Dlatego nie kazdy musi znac i rozumiec zasady obowiazujace na Forum. I w gestii
      moderatora jest taka jego konfiguracja, aby tacy przypadkowi forumowicze (tacy
      jak ja) nie mieli zadnych watpliwosci i nie popelniali bledow irytujacych innych
      (tak jak ja).

Dlatewgo warto przemyslec moja propozycje zmiany dzialu Ogloszenia.

pozdrawiam i osoby urazone raz jeszcze przepraszam
      • Gość: idzi Re: Chamstwo! IP: *.it-net.pl 27.04.06, 14:46
        a może jednak do sądu, co panie "moderatorze"?...
        • barrunia Re: Chamstwo! 27.04.06, 15:00
          Oczywiscie mozna do sadu, tylko ja juz przeprosilem za swoja wypowiedz i sad tu
          nie ma juz nic do roboty. No - chyba, ze moderator udowodni, ze moje przeprosiny
          w zaden sposob (lub tylko w niewielkim stopniu) nie zadoscuczynily doznanym
          krzywdom.
      • empi Re: Chamstwo! 27.04.06, 15:11
        nie ma możliwości przechowywania postu, nie mógł ukazać się z opóźnieniem, jest
        on automatycznie przenoszony do odpowiedniego podforum z chwilą podjęcia takiej
        decyzji. Za zaśmiecanie forum, zgodnie z sugestią forumowiczów, uważamy także
        zapytania które mozna zdobyć chociażby w informacji usługowej. Wątek taki,
        zdjęcie simlocka, umieszczony na forum ogólnym spotkałby się np. z komentarzami
        o legalność takiej procedury. Jak zauważyłem, Twoja aktywność na forum
        ograniczyła się, jak do tej, pory tylko do tego zapytania. Zapraszamy do
        aktywniejszego udziału w dyskusjach na naszym forum
        pzdr.
        • empi Re: Chamstwo! 27.04.06, 16:00
          p.s.
          swoją drogą warto w przyszłości pomyśleć o podforum "Co, gdzie, kiedy w
          Lublinie". Długi czas denerwowaliśmy się zapytaniami na tematy medyczne na
          forum, forumowicze pytając się o coś chcą też i "poplotkować" przy okazji na
          ten temat. Jest forum "Zdrowie w Lublinie" i medycy nie "przeszkadzają" już
          nikomu :).
          pzdr.
          • ewelka123456 TEStY 27.04.06, 18:52
            Mam pytnko>Jak Wam Drodzy Lublinianie poszły testy? Jezeli jest tam rocznik 90
            to odpiszcie
    • zo_h Re: Chamstwo! 27.04.06, 14:45
      Po pierwsze warto zauważyć, że post nie został skasowany tylko przesunięty na
      inne forum. W przypadku, gdy nie zgadzasz się z tą decyzją proponuje
      interweniować u administratorów forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
      Po drugie, posiadając dostęp do Internetu wiesz pewnie o istnieniu tak
      pożytecznych narzędzi jak wyszukiwarki. Zadałem sobie trud i poszukałem punktów
      usługowych zajmujących się taką działalnością, nie zajęło mi to więcej niż 5
      minut (czyli znacznie mniej czasu niż ten który Ty poświęciłeś na tworzenie
      awantury).

Pozdrawiam.

Ten post nie zostanie skasowany ... bo nie takie jest nasze (opiekunów
      społecznych) zadanie na tym forum. I proszę o więcej wyrozumiałości dla naszej
      pracy.
      • barrunia Re: Chamstwo! 27.04.06, 14:55
        Za swoje zachowanie przeprosilem i czynie to po raz drugi i prosze o przyjecie
        moich przeprosin.
        Natomiast - przesuniecie mojego watku do dzialu Ogloszenia nie bylo dla mnie
        widoczne od razu. Wiem, gdyz stwierdziwszy usuniecie mojej wypowiedzi z glownego
        forum, zajrazlem rowniez do dzialu ogloszenia.

Pracuje na bardzo starym komputerze, (czesto sie zawieszajacym z mala iloscia
        pamieci RAM) ktory chyba nie zawsze odswieza przegladane witryny. Nie wiem
        dlaczego tak sie dzieje, ale dopiero teraz zdalem sobie z tego sprawe, ze przy
        takim zachowaniu mojego komputera odswiezanie nie zawsze dziala prawidlowo.
        • Gość: stoptrollom barrunia nowe wcielenie prezzunia trollunia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:03
        • pytacze Re: Chamstwo! 27.04.06, 16:06
          Gdy pisalam swoj pierwszy post twoje zapytanie juz bylo w ogloszeniach, bo
          sprawdzilam.
        • Gość: idzi buhahahaha IP: *.it-net.pl 27.04.06, 16:40
          czytajcie:

"Wiem cos o tym, bo sam moderuje inne dosc poczytne forum. Ostatniego posta
          skasowalem z pol roku temu"

"Pracuje na bardzo starym komputerze, (...) ktory chyba nie zawsze odswieza
          przegladane witryny. NIE WIEM DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE"

teraz już jasne, dlaczego barrunia tak rzadko musi coś kasować i robi z igły
          widły... heh
          • Gość: 2811 Re: buhahahaha IP: *.lublin.mm.pl 27.04.06, 18:40
            Z igły widły...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka