Dodaj do ulubionych

ALDENT - ortodoncja

IP: *.centertel.pl 10.04.12, 14:06
Witajcie.. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z Centrum Stomatologii Kompleksowej ALDENT..?
A dokładniej interesuje mnie ortodoncja. Pryzjmuje tam Pani lek. stom. Magdalena Leszcz. Czy ktoś korzystał z ich usług? czy warto..? Dodam, że mam poważną wadę i leczenie może nie być łatwe..
Obserwuj wątek
    • Gość: nowa2 Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:21

Ja też szukam opinii na temat Aldentu, niestety w internecie jest ich niewiele. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
      • pawloss.123 [...] 19.04.13, 02:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Janina Re: ALDENT - ortodoncja IP: 46.21.219.* 02.08.12, 10:05
      Na temat Aldentu nic mi nie wiadomo ale od siebie mogę polecić Ortodoncję na al Warszawskich 54. Mam a raczej miałam wyjątkowo dużą wadę i nawet jednego zęba nie musiałam usuwać, efekty są duże a jestem w połowie leczenia, jestem pod wrażeniem i polecam.
    • Gość: MS Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 11:22
      Jak mogli ci zawyżać ceny w trakcie leczenia orto? Ceny poznajesz na samym początku, jest to koszt jednej wizyty w zależności od łuku, jeden chyba kosztuje 100zł za dwa płaci się 150 i tyle. Wiedziałaś na co się decydujesz więc nie narzekaj a zwłaszcza publicznie. Ja mam aparat z grupona, nie czuję by mi cokolwiek robiono na odwal, gdy mam jakiś problem z aparatem zawsze przyjmą, oczywiście bezpłatnie. Pani Magdalena jest przemiłą kobietą, aparatem zajmuje się dokładnie. A to czy jest pokrzywdzona przez życie czy nie to raczej nie wasza sprawa.
      • Gość: marek Re: ALDENT - ortodoncja IP: 62.244.129.* 06.08.13, 22:57
        A co pacjenta obchodzą prywatne sprawy lekarza.Do lekarza się chodzi leczyć a nie wysłuchiwać jego problemów i narzekań jaką ma ciężką pracę.Wiem coś na ten temat bo sam byłem z córką na wizytach u tej pani.Nie polecam tego ortodonty.
    • Gość: g.... Re: Aldent-licówki porcelanowe IP: *.cafe-net.pl 08.03.13, 09:15
      proszę o opinie czy ktoś robił licówki porcelanowe w aldent muszę założyć licówki na przód od 4 do 4 gdzie się udać żeby były zrobione profesjonalnie
      • pawloss.123 [...] 19.04.13, 02:12
      • Gość: Magdalena Re: Aldent-licówki porcelanowe IP: *.146.187.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.08.15, 12:01
        Polecam. Miałam robione licówki porcelanowe w Aldencie na kraśnickiej w lublinie. Dokładnie 4 na przednie górne siekacze. Miałam małe ząbki i niekształtne. Teraz mogę się szeroko uśmiechać. Naprawdę licówki są ślicznie wykonane i bardzo naturalnie. Pełny profesjonalizm w gabinecie. Także mega polecam wszystkim.
        • Gość: gość Re: Aldent-licówki porcelanowe IP: *.centertel.pl 07.08.15, 15:10
          Już pędzę. Też chcę mieć takie mega licówki.
    • Gość: MS Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 18:27
      Ja nie wiem gdzie ty chodzisz, ale chyba nie do aldentu... za zamki metalowe się dopłaca? Wyobraź sobie ja również mam estetyczny i owszem odklejał mi się jeden zameczek na końcu i został wymieniony na metalowy ale bez żadnych opłat (i to po którymś razie gdy faktycznie żaden klej już nie pomagał) Ani razu nie usłyszałam "czy zdejmujemy aparat" a nosze już jakieś 10 miesięcy. Nie słyszałam też nigdy o ex małżonku...Na wizytach kontrolnych , jak na początku nic sie nie działo to nie mówiła, jak zaczeły sie postępy to informowała. Jak dla mnie atmosfera w aldencie jest sympatyczna, nie spotkałam się z tym by ktoś tam był nie miły czy unikał odpowiedzi na moje pytania. Co do obsmarowania ja sie z tym nie spotkałam, jak jesteś niezbyt miły czy kulturalny to co sie dziwisz?
      • Gość: Gość Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.nplay.net.pl 05.04.13, 16:53
        Ty nie musisz wiedzieć gdzie chodzę,tym bardziej nie będziesz mnie uświadamiała. Każdy ma inne doświadczenia i ma prawo wyrazić swoją opinię. Znam trzy osoby, które zakładały tam aparat i niestety każdy ma zastrzeżenia i nigdy tam nie wróci.
        Znajomy wstawiał u nich implant, co niestety trwa dosyć długo. W ostatniej etapie chcieli mu podnieść ustaloną cenę. Jak się poczyta opinie na forach, to można spostrzec, że nie jest to odosobniony przypadek próby wyciągnięcia od pacjenta dodatkowych pieniędzy. To samo tyczy się metalowych zamków, jeden pacjent zapłaci drugi się postawi.
        Jeśli chodzi o kulturę, to osoby którym Pani dr obsmarowała tyłek nie były w stosunku do niej jakieś niemiłe, a chciały po prostu się czegokolwiek dowiedzieć.

Ja osobiście odradzam.
        • Gość: MS Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 19:43
          Opinii na forach jest raczej niewiele na temat Aldentu. Szczerze nie interesuje mnie czy ktoś mi obrabia tyłek czy nie, istotne jest aby dobrze przeprowadzono całe leczenie ortodontyczne bez zbędnego przedłużania jak to bywa w innych placówkach. Co do zamków to się stawiać nie musiałam, bo żadnej dodatkowej zapłaty odemnie nie oczekiwano. Ja również znam osoby, które zakładają tam aparat i są zadowolone, więc ile osób tyle opinii, zarówno co do Aldentu jak i innych placówek, proponuje poczytać na temat Luxmedu czy Kliniki Uśmiechu...
          • Gość: Kasiula Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.walecznych.net 04.07.13, 19:59
            Jeżeli to ta pani Leszcz która przyjeżdżała leczyć w weekendy do Włodawy to szczerze odradzam! 3 lata jeżdżenia do niej, drogie wizyty, przedłużanie okresu noszenia aparatu. Po zdjeciu aparatu stałego 900 zł za aparat utrwalający. Tylko żę dziecko ma nadal krzywe zęby. Po konsultacji z "normalnym" ortodontą okazuje się, że leczenie trzeba zaczynać od nowa, wyrywać zęby, co trzeba było zrobić dawno temu. Strata czasu, pieniędzy, nerwów i szkoda dziecka...
            • Gość: AH Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.marsoft.net 23.07.13, 20:02
              Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam, może i miło i sympatycznie, ale nie płacę za to, żeby ktoś był dla mnie miły tylko dobrze wykonywał swoją pracę. Aparat ściągnięty pomimo ciągłej wady zgryzu, zero informacji z medycznego punktu widzenia, leczenie na "oko", żadnej karty pacjenta czy coś w tym rodzaju, żadnego planowania leczenia, po prostu wizyta co 4 tygodnie 150zł i przestawianie zębów w każdy możliwy sposób, niestety daleki od prawidłowego ustawienia. Wszystko na szybko, na odczep, a podczas ściągania aparatu poza klejem zeszlifowano również zdrowego zęba, co zobaczyłam dopiero w domu.
              • Gość: ANNKA Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.ennet.pl 16.12.14, 20:03
                witam,odradzam ten gabinet.dowiedziałam się własnie że ludzie w większości szukaja pomocy u innych ortodontów po leczenie "doktor" Magdy...takie są kiepskie efekty jej leczenia mozna powiedziec ,że beznadziejne...ODRADZAM !!!!
    • pawloss.123 [...] 19.04.13, 02:08
    • pawloss.123 [...] 19.04.13, 02:50
      • empi netykieta 19.04.13, 15:33
        nie mnóż postów. Zastanów się, czy nie narażasz się na podjęcie przeciw tobie kroków prawnych ze strony pomawianych osób.
        pzdr.
    • Gość: Iza Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.13, 17:34
      A ja z całego serca polecam dr Magde Leszcz!!! Bardzo fachowe podejście!!!
      Syn nosi stały aparat od 7 miesięcy i już są widoczne efekty. Pani doktor jest bardzo miła i dokładnie tłumaczy przebieg leczenia, solidnie zajmuje się pacjentem. Polecam!
    • Gość: Monika Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.centertel.pl 17.09.13, 11:44
      Bardzo polecam podjęcie leczenia u Pani Doktor Magdy Leszcz! Od dziecka wysiadywałam na fotelach u rozmaitych, niekompetentnych ortodontów (mój przypadek był bardzo trudny - genetyczna wada zgryzu i baaardzo krzywe ząbki, brrr). Byłam zdruzgotana, aż trafiłam na Panią Leszcz, która wzięła się za mnie, gdy byłam już na studiach. Po wielu latach wizyt w różnych gabinetach, w których słyszałam, że mój przypadek jest beznadziejny, a zęby mogą po leczeniu wrócić do swego pierwotnego, pokrzywionego stanu, trafiłam do Pani Doktor Leszcz. Co zyskałam? Świetną opiekę ortodontyczną na wysokim poziomie, po przystępnej cenie... Dziś mam piękne zęby i bardzo prawidłowy, wręcz podręcznikowy zgryz! Cieszę się, bo zawsze o to walczyłam, a Pani Doktor Leszcz wiedziała jak mi pomóc i ... pomogła! Dziękuję, Pani Doktor!
    • Gość: Edyta Re: ALDENT - ortodoncja IP: 91.94.75.* 25.09.13, 11:43
      To nieprawdopodobne, że są ludzie, którym chce się oczerniać innych. Tym bardziej, że trudno jest mi uwierzyć w to co jest tu napisane. Jestem Pacjentką Pani doktor Magdy Leszcz od dłuższego czasu. 13 miesięcy noszę aparat ortodontyczny i zmiany u mnie były bardzo duze. Byłam przerażona, musiałam usunąć dwie 4, bałam sie bo bardzo przeżywam tego typu zabiegi , ale jedyną osoba, której ufam w tej kwestii jest właśnie Pani doktor Magda Leszcz, przy której czuję się bezpiecznie i wiem, że dzięki niej wszystko wyszło idealnie. Nie jest to lekarz, który kiedyś skończył studia i teraz rutynowo wykonuje swoja pracę... Pani Magda cały czas uczy sie, jeździ na różne kursy. Dla mnie jest to kolejny dowód na to, że zależy jej na Pacjentach i by z sukcesem zakończyć leczenie Za kilka miesięcy zakończę leczenie i nie omieszkam napisać tutaj swojej opinii. Tymczasem bardzo cieplutko pozdrawiam cały zespół Aldentu, bo są cudowni i każda moja wizyta tam jest bardzo przyjemna.
      • Gość: jelopa Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.147.36.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.13, 18:46
        Napisali pracownicy aldentu
    • Gość: kaz Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.13, 20:08
      Ja mam aparat samoligaturujący- to ten co niby krócej się nosi i wizyty są co 8 tygodni ale co z tego jak co 2, 3 tygodnie muszę jeździć na wizyty bo odklejają mi się zamki i pierścienie i to jest naprawdę męczące, bo nie po to płaciłem więcej niż za zwykły aparat, żeby ciągle jeździć na przyklejanie...a co do efektów to były widoczne po jakichś 3 miesiącach lecz teraz (już prawie rok noszenia) wszystko stoi w miejscu. A dodam jeszcze, że ten specjalny aparat miałem nosić DO ROKU......
    • Gość: Jezabel Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.marsoft.net 02.03.14, 18:36
      Dr. Leszcz - świetny lekarz, w niecałe 2 lata wyleczono mi w Aldencie ohydną wadę zgryzu, zaniedbaną 20 lat temu. Przed rozpoczęciem leczenia wypytałam koleżankę (od 10 lat w branży) o najlepszego ortodontę w Lublinie. Dostałam 3 nazwiska i wybrałam dr. Leszcz. Dodam, że jako 10-latka trafiłam na Karmelicką, do Instytutu, gdzie oglądały mnie 3 rzędy studentów jako przypadek beznadziejny. Tydzień temu zdjęto mi aparat, mam boskie zęby o jakich zawsze marzyłam!
      Ósemki wyrywa się, bo stłaczają zęby i noszenie aparatu nie ma sensu. Tak samo jak noszenie aparatu przez 3 lata... Nieporozumienie i niedouczeni lekarze...
    • Gość: Mariola Re: ALDENT - ortodoncja IP: 83.238.201.* 01.04.14, 22:51
      Niesamowicie kompetentna i profesjonalny lekarz! Mojego leczenia nie chciało się podjąć wcześniej kilku ortodontów lub proponowano mi wyrywanie zębów. Pani Doktor była pierwsza, która ogarneła moje uzębienie i pomimo trudnego leczenia przebiegło ono niespodziewanie szybko.Dodatkowo z poczuciem humoru, odrobiną zdrowego dystansu i dzięki temu rozładowanie napięcia:) Można liczyć na dokładne wyjaśnienie całego procesu leczenia i mądry dialog. Co ważne - w razie awarii aparatu stałego można liczyć w każdej chwili na pomoc i ratunek. Wszystkim polecam bez chwili zastanowienia, taki lekarz to skarb!
      Mariola
    • empi Re: ALDENT - ortodoncja - netykieta 08.04.14, 07:11
      zdecyduj się, piszesz jako mania czy hanna?. W tym samym wątku pisz pod jednym nickiem.
      pzdr.
    • Gość: Paulina Dinga Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 23:39
      Po pierwsze nikogo nie masz prawa zażywać 'oszuści'. Jak cię nie stać na ten gabinet to nie przychodź.
    • Gość: Krystyna Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.centertel.pl 27.07.14, 10:14
      Zdecydowanie polecam! Doktor Magdę Leszcz poleciła mi znajoma z pracy. Zabrałam swoje dwoje dzieci na konsultacje. Początkowo obawiałam się, że kolejny raz się rozczaruje ale się myliłam. Pierwsza wizyta przebiegła punktualnie i bardzo profesjonalnie. Nie miałam poczucia, że jestem namawiana do zrobienia prześwietleń i odlewów. Poszłam tam z konkretnym nastawieniem, że czas wziąć zęby moich pociech w swoje ręce. Byłam wcześniej u dwóch ortodontów , ale nie byłam zdecydowana - w jednej klinice przyjęła nas bardzo doświadczona ortodontka, ale nie miała podejścia do dzieci i była zimna, a w drugiej było bardzo tłoczno, ciasno i również nie miała podejścia dzieci. Wizyta u dr Leszcz była trzecią i bardzo udaną konsultacją. Pani doktor bardzo fajnie podeszła do moich dzieci, ciepło i z uśmiechem. Miałam dużo pytań, gdyż po poprzednich konsultacjach miałam już jakieś pojęcie i chciałam skonfrontować opinie. Cierpliwie mi wyjaśniono na czym polegają problemy "zębowe" moich dzieci. Poświęcono nam znacznie więcej czasu niż podczas "standardowej" konsultacji. Wiadomo, że kwestie finansowe są istotne, na wszystkie pytania dotyczące cen odpowiedziała mi Pani doktor. Ile kosztują aparaty jaka jest cena późniejszych wizyty. Dlatego tydzień później wiedziałam już ile będę musiała z mężem przeznaczyć na wizyty, a ile na początek leczenia. Jako lekarz , dr Magda Leszcz jest sympatyczna, ciepła i prowadzi rozmowę w zrozumiały sposób, zawsze udziela wszelkich informacji dotyczących leczenia.
      Zdecydowanie polecam.
      • Gość: mania Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.ennet.pl 28.07.14, 21:01
        dr Leszcz ja również polecam ale z tej kliniki tylko i wyłącznie ją. pozdrawiam
        • Gość: Tomek Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.14, 16:36
          Bardzo dobrzy specjalisci, bylem tam pare razy sam i z dziecmi, super profesjonalni
        • Gość: Gość Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.11.vie.surfer.at 14.02.15, 19:18
          a ja jej stanowczo NIE POLECAM.
    • Gość: mila Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.15, 14:12
      tak, tylko że ortodonci raczej nie chcą przejmować w trakcie leczenia... A czy z retainera na dolny łuk jesteście zadowoleni ?
    • Gość: elelebele Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.play-internet.pl 07.04.15, 14:49
      Zdecydowanie POLECAM!!!
      Jestem w szoku dlaczego jest tyle negatywnych komentarzy. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona!. Leczenie u mnie przebiegło sprawnie, bez żadnych komplikacji, zadne zamki mi sie nie odklejały. Na każdej wizycie Pani doktor zawsze widziała jakies postepy i widac było ze jest zaangazowana w to co robi. No jesli ktos nie przychodzi regularnie na wizyty to nie ma co sie dziwic ze leczy sie kilka lat !!! A obsługa jest bardzo profesjonalna, super asystentki ktore super przedstawiaja zasady dbania o higiene. Ja bardzo plecam :)
      • Gość: mlewczuk Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.play-internet.pl 09.04.15, 13:05
        Ja tez jestem zadowolona. Leczyłam u Pani doktor Leszcz dwójke moich dzieci, syna i córkę. Leczenie trwało ok 1,5 roku i wszystko jest w porzadku. Polecam!!!
    • Gość: Kasia Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.04.15, 13:27
      Witam!
      Chciałam się podzielić z wami opinią na temat dr. Leszcz. Przychodząc do niej moje zęby były okropne, czułam się fatalnie, a teraz??? Teraz mam cudowne proste zęby, którymi chwalę się cały czas!
      Gorąco polecam!!
    • Gość: weronka Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.play-internet.pl 16.04.15, 16:33
      Polecam bardzo!!!
      Bardzo miła i ciepła pani doktor, leczenie u mnie trwało ok 1.5 roku dwoma aparatami stałymi dolnym i górnym. Mimo bardzo ciężkiej wady udało się pięknie ustawić ząbki i idealnie ustawić zgryz. Jestem bardzo zadowolona z efektów i szczerze polecam. Poleciłam panią doktor też moim kilku znajomym i z tego co mi wiadomo tez są zadowoleni i pozytywnie odebrali panią doktor.
      Pozdrawiam serdecznie Weronika
    • kasiasia5 Re: ALDENT - ortodoncja 24.04.15, 10:36
      Tez polecam szybkie efekty leczenia w krótkim czasie czyli u mnie tylko 1 rok a w innych gabinetach straszyli mnie ze " o jej jaka wada, leczenie potrwa ponad dwa lata " a tu po roku pięknie równiutko ustawione zęby zgryz prawidlowy. Rewelacja! zawsze będę polecać Aldent. Super specjaliści.!!
      • Gość: Emilia123 Re: ALDENT - ortodoncja IP: *.play-internet.pl 19.05.15, 15:59
        Polecam! sama miałam przyjemność leczenia się w Aldencie , miły i konkretny zespół lekarzy gotowych do pomocy, nie zrażają się trudnymi przypadkami jak w innych gabinetach z których mnie odsyłano tylko skutecznie pomagają i leczą . Zarówno Pani doktor Paradowska jak i Pani doktor Leszcz zasługują na uznanie za pracę jaką wykonują . Naprawdę bardzo polecam !
    • Gość: moniczka [...] IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.15, 14:01
      • empi netykieta 24.04.15, 14:22
        W tym samym wątku pisz pod tym samym nickiem.
        pzdr.
    • Gość: Klarrra [...] IP: *.play-internet.pl 28.05.15, 13:46
    • Gość: cukierek [...] IP: *.play-internet.pl 29.05.15, 09:47
      • Gość: ZosiaZosia [...] IP: *.play-internet.pl 05.06.15, 14:28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka