Dodaj do ulubionych

* * * NOWE ZDJĘCIA * * *

04.01.03, 11:04
Mili Waćpaństwo!

Zapraszam do obejrzenia nowych fotografii.
Link podany jest poniżej.

Trzy ze zdjęć nie zostały zrobione w Lublinie.
Które?
Jesli kto chce, niech zgadnie, a nagroda go nie minie :-)

Zainteresowanych informuję, że jestem w trakcie opracowywania dużej strony,
zawierającej naprawdę sporą dawkę obrazów.

Cierpliwym dziękuję i gratuluję :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 04.01.03, 17:07
      Ziedrzcze!
      Zachwycasz mnie!!! Najbardzije podoba mi sie to zdjęcie z cegłówka , no i z
      ta dziewczynka co pije ze szklanki , i Motyl-Mistyk i seria z Elvisem... no i
      wogóle. A , i jeszcze postać w tumanie :-)

Masz zmysł obserwacji, potrafisz z tłumu wyłowić cos ciekawego, zdjęcia mają
      klimat , są ciekawe, cos sie na nich dzieje, najprostsze sytuacje tak dobrze
      pokazane!
      I mam pytanie: jak robisz ludziom zdjęcia: zza krzaka czy na chama( bo nie
      wygląda na to, żebyś się ich pytał o pozwolenie?).
      • lodbrok Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * 04.01.03, 23:54
        Brawo Ziedrzcze. Osobiście najbardziej podoba mi się "Zamieć". Jest taka
        samotna...Zaś "Niedzielny spacer" przypomniał mi taką etiudę filmową chyba
        autorstwa Polańskiego, "Dwóch ludzi z szafą". A może oni cały czas idą z tą
        szafą?:-)) Co do konkursu to obstawiam "Zamieć" (bo nigdy takiej w Lublinie
        nie widziałem), "Motyl-mistyk" (bo nie mogę skojarzyć tego mostku)i "Bez
        tytułu" (bo nie widziałem w Lublinie starej Warszawy w takim kolorze).
        Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam z przyjemnością i niecierpliwością na
        dalsze zdjęcia.
        • Gość: ryża małpa Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 05.01.03, 12:15
          Mostek z Motylem kojarzy mi sie z mosteckiem nad Bystrzycą w ogródkach
          działkowych na Kalinie albo fosą w Janowcu?
          • Gość: Stach Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * IP: w3cache:* / 192.168.0.* 05.01.03, 14:41
            A może to jest mostek pomiędzy Parkiem Ludowym a ul. Wapienną (lub jak kto woli
            Muzyczną)?

Nowe zdjęcia są naprawdę dobre (przez około 10 lat z dużym zaangażowaniem
            fotografowałem). Zdjęcia reportażowe nie są łatwe, bo oprócz bezbłędnego
            opanowania techniki i kompozycji trzeba wykazać się dużym refleksem i "być w
            odpowiednim miejscu i czasie" ( np."Rodzinny spacer po Starym Mieście").
            Zdaję sobie sprawę z tego, że zdjęcia przez Ciebie opublikowane są wynikiem
            starannej selekcji (to normalne), ale może by tak więcej?

Pozdr.
            • Gość: Ciupazka Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * IP: 62.233.194.* 05.01.03, 20:38
              Które nie z Lublina: w tłumie, kwiaciarki. Pewnie się mylę, obejrzałam, cała
              przyjemność po mojej stronie.Pozdr. Z Nowym Rokiem dalszych twórczych sukcesów.
              • lucy_z Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * 05.01.03, 21:32
                Piekne zdjęcia!!!:)) Tylko mało, mało.....;)
                Kwiaciarki jak najbardziej z Lublina i w tłumie - też z Lublina /napis na
                budynku- nazwisko/;)
                Portrety kobiet, bardzo ciekawe zdjęcie. Dwaj panowie.....może być nie z
                Lublina bo jakoś nie rozpoznaję miejsca.
        • ziedrzec * * * NAGRODA * * * 06.01.03, 11:43
          lodbrok napisał:

> Brawo Ziedrzcze. Osobiście najbardziej podoba mi się "Zamieć". Jest taka
          > samotna...Zaś "Niedzielny spacer" przypomniał mi taką etiudę filmową chyba
          > autorstwa Polańskiego, "Dwóch ludzi z szafą". A może oni cały czas idą z tą
          > szafą?:-)) Co do konkursu to obstawiam "Zamieć" (bo nigdy takiej w Lublinie
          > nie widziałem), "Motyl-mistyk" (bo nie mogę skojarzyć tego mostku)i "Bez
          > tytułu" (bo nie widziałem w Lublinie starej Warszawy w takim kolorze).
          > Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam z przyjemnością i niecierpliwością na
          > dalsze zdjęcia.

Brawo. Lodbrok, fajnie, że podobnie widzisz to zdjęcie szafy i ludzi na
          niedzielnym spacerku :-)
          Wiesz zatem również, dlaczego i do kogo puściłem perskie oko. ;-)
          Dwaj ludzie z szafą wciąż idą... i będą zawsze.

Za wytypowanie "Zamieci" (Prawiedniki pod Lublinem) i "Bez tytułu" (Warszawa w
          Warszawie :-)) otrzymasz prezent: Autorskie, sygnowane zdjęcie "Zamieć",
          zaś passe-partout to se sam kupisz, bo mnie nie stać ;-)

Motyl - mistyk - pudło.
          Zdjęcie zrobione na moście na Bystrzycy (środkowy most na os. Nałkowskich)
          • lodbrok Re: * * * NAGRODA * * * 06.01.03, 12:22
            Huraaaaaaaaaa!!!!!:-))))) Dzięki wielkie! Czuję się zaszczycony. Powaga. Myślę,
            że też coś będę miał dla ciebie, ale proszę o cierpliwość. Serdecznie
            pozdrawiam i dziękuję!:-))
            • ziedrzec Re: * * * NAGRODA * * * 07.01.03, 10:44
              Lodbrok, w celu dostarczenia nagrody potrzebny jest Twój adres. Podaj mi na
              priv: ziedrzec@tlen.pl
      • ziedrzec Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * 06.01.03, 11:33
        Różnie, Małpko, różnie.

CZasem siadam po prostu na ławce i bawię się aparatem, tzn. udaję, że się
        bawię, żeby czlowiek, któremu chcę zrobić zdjęcie nie speszył się swiadomością
        bycia fotografowanym i nie zacząłsię kreować.
        Ale czasem jest tak, że jakaś sytuacja, osoba tak mnie zaintryguje, że
        podchodzę i pytam, albo pytam bez słów i otrzymuję odpowiedź bez słów.
        Tak było z Elvisem i Rumcajsem.
        Kobieta w czerwonych bucikach na początku oburzyła się na mnie i zaczęła
        gniewniej śpiewac, ale potem złagodniała, a i ja ładnie się ukłoniem w
        podziękowaniu ;-)

I podstawowa sprawa- jak już Cię ktoś "nakryje", to spójrz w oczy i uśmiechnij
        się, tak od siebie, ze środka.

> I mam pytanie: jak robisz ludziom zdjęcia: zza krzaka czy na chama( bo nie
        > wygląda na to, żebyś się ich pytał o pozwolenie?).
    • usmiechnietakaska Ojojoj..... 06.01.03, 08:54
      Ziedrzec....... ZAWALISTE!!!!! Przepiękne!
      I powiem Ci, że cholernie zazdroszczę Ci oka;o))) Sama trochę pstrykam, ale
      raczej unikam ludzi;o)))
    • ziedrzec Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * 06.01.03, 12:39
      Moi Drodzy.

Dziękuję pięknie za słowa, które - skoro szczere - energię mi dają i zachętę,
      bo przecież nie tylko dla siebie to robię, ale i dla Was, misiaki moje.

Możecie liczyć na więcej i to już niedługo.
      Na razie jeszcze dorzucę kilka śtuk w "starej" formie, a niebawem....
      Uroczyste otwarcie stronki w nowej szacie graficzno- logicznej :-)

Teraz skanuję wieczorami, negatyw po negatywie, pracowicie jak benedyktyn.
      Oczy pioką, niewyspany chodzę, ale, jak to mawiali starożytni Francuzi "I tę
      rzekę przejdziemy, Admirale" ;-)

Pozdrawiam.
    • vanilja Re: * * * NOWE ZDJĘCIA * * * 07.01.03, 16:12
      I jeszcze ja - też chciałam troszkę poskowytać nad Twoimi zdjęciami - trochę
      nierychliwa jestem bo tydzień nie zaglądałam na forum, ale za to zachwytliwa!
      No i nie zdążyłam przez to wziąć udziału w fotokońkursie, a coś mi mówi, że
      miałabym szansę na główną nadgrodę...;-)

Zazdraszczam refleksu, umiejętności dostrzegania co dla innych niewidzialne i
      odwagi odnalezienia się z obiektywem w tłumie (kto nie wierzy jakie to trudne,
      niech wyjdzie na ulicę z aparatem i spróbuje).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka