Dodaj do ulubionych

Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz

• Gość: ZZZ Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 16:45
      Za karę powinni go śpiewać przed lekcjami niegrzeczzni uczniowie.
      • Gość: max Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.devs.futuro.pl 08.06.06, 18:16
        dlaczego nie moge odtworzyc piosenki tej przecudnej urody???
    • monti79 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 17:09
      Nie piosenka powinna promować Lublin, tylko należy zrobić w tym mieście w końcu
      coś do końca i wtedy jak będzie Teatr,lotnisko,deptak z prawdziwego
      zdarzenia,starówka odnowiona i więcej imprez to promocja będzie niepotrzebna.
      Narazie próbuje się promować miasto ,które nie ma za wiele do zaoferowania,a jak
      ma to dla turysty 1-no dniowego.Prezydencie podaj sie do dymisji !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Adam Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:45
      Zwykła chała.
    • Gość: rafi www.kochamlublin.pl IP: *.devs.futuro.pl 08.06.06, 18:17
      a to znacie!!!!! juz niedlugo czynne a teraz www.gruparh.pl/kochamlublin/
    • Gość: MP [...] IP: *.orange.pl 08.06.06, 21:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rilian Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 08.06.06, 21:56
        pan Piekarz? Jurecki?
        • Gość: beznadziejny ;) Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:35
          albo dziewczyna Piekarza ,ktora wprowadzala osobiste poprawki i zachwycala sie
          nad efektem koncowym dzieła ;)
      • Gość: ja Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.it-net.pl 08.06.06, 21:56
        Właśnie zgrabnie ułożyłeś zdanie zupełnie pozbawione krytyki.
        Zdaje się, ze chcialeś nam powiedzieć o kimś, kto do czegoś doszedł.Czyżbyś
        miał na myśli autora "piosenki" o Lublinie?
        • Gość: iiiihahaha!!! Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:09
          Gość portalu: ja napisał(a):
          > Zdaje się, ze chcialeś nam powiedzieć o kimś, kto do czegoś doszedł.Czyżbyś
          > miał na myśli autora "piosenki" o Lublinie?

Doszedł, doszedł! Wyraźnie słychać jak dochodzi, i na koniec doszedł!
      • Gość: austriak A ty do czego doszedłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:49
        Do znajomości z magistratem?
    • rilian o gustach się nie dyskutuje - je się ma albo nie! 08.06.06, 21:55
      Są władze miast mające klasę. Prezydent Kielc, którymi wielu Lublinian pogardza
      zamówił u Piotra Rubika oratorium "Tu es Petrus" - pomijając, że idealnie
      wstrzeliło się w swój czas - jest ono udane i (niemal) monumentalne. Rozsławia
      Kielce na płytach, wykonaniach poza Kielcami i w samym mieście scyzoryków...

A w Lublinie jesteśmy skazani na bezguście, piosenkę tak kretyńską i
      bezwartościową, że się żołądek wywraca, a człowiek przed połową "utworu" wciska
      "eject" w winampie...

Ale to jak z pomnikami ;) Po co szukać wibitnego artysty z wizją, skoro się ma
      Marcewicza?...
    • Gość: gosc Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:46
      z jednym sie zgodzic musze,Lublin w to nie jest Polska B ,Polska B to
      mentalnośc i poziom niektorych ludzi ktorzy tu mieszkają ,ludzi ktorzy kicz i
      tandete w stylu disco polo przyprawiają Bogiem
    • Gość: pio Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.enterpol.pl 08.06.06, 22:46
      Kiedy usłyszałem piosenkę "Stacja Warszawa" to pomuślałem że to jest dno, ale
      teraz muszę przeprosić Kukiza, Borysewicza i cały skład. W porównaniu z tą
      piosenką o Lublinie to Warszawa ma fajną piosenkę. Może po prostu dno się
      oberwało. Muza jest na wskroś współczesna, ale tekst i wykonanie ..., sorry,
      bardzo lubię Lublin (i lublinianki zwłaszcza), ale zróbcie coś z tym utworkiem
      bo jest kiepski po prostu. Mało wyraźny z banalnym tekstem. Kiedyś w Radiu
      Złote Przeboje słyszałem że jakaś lublinianka prezentowała piosenkę o Lublinie.
      Tamto było przynajmniej wyraźne z klimatem Lublina. Choć może były inne
      jeszcze, może i lepsze. A może ludzie którzy wybrali ten utwór nie mieli innych
      propozycji. Taka wygrana walkowerem.., ech. Zaproponujcie coś jeszcze o swoim
      mieście.
    • Gość: wisia Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:49
      Biuro promocji miasta Lublina
      Z discopolowym gustem sobie poczyna.
      Nad nuty Henryka Wieniawskiego,
      Wynosi pienia piekarza zwyklego

Panem et circenses zapial wlodarz Lublina!

PSsssss...Poniewaz chleb dac nie umie, dal igrzyska jakie sam ceni...
      • x-antypa-tia Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 09.06.06, 07:44
        Tak to jest ze sztuką na zamówienie. Podobnie wybrana w głosowaniu piosenka na
        mundial.Nie ma się czym zachwycać.
        • rilian Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 09.06.06, 07:56
          to nie jest sztuka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a sztuka na zamówienie - powstająca u prawdziwego artysty - może być naprawdę
          dobra ;)
    • Gość: ddd wstyyyyd IP: *.pronet.lublin.pl 09.06.06, 09:54
      po prostu zenada:(((((((((
      • Gość: robert Re: wstyyyyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:30
        Słysząlem jak Koza z Centrum Kultury masturbował sie pięknem ww utworu hahahaha
        • Gość: dumny z pruszona No to mamy komplet : Prezydenta i Hymn !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:42
          Hymn Lublina
          Koziołek zabeczy na całą Polskę

Płyty z piosenką trafią do wszystkich stacji radiowych w całym kraju. Władze
          Lublina liczą, że utwór rozsławi nasze miasto. Ale radiowcy jakoś nie palą się
          do grania.
          Konkurs na piosenkę o Lublinie Ratusz ogłosił w połowie marca. Wpłynęło 41
          nagrań. Jurorzy byli jednogłośni: wybrali utwór "Z koziołkiem w tle” autorstwa
          Przemysława Piekarza, 28-latka z Lublina, muzyką zajmującego się amatorsko. -
          Myślałem, że się uda. I udało się - mówi Piekarz.

Posłuchaj piosenki w formacie mp3 (rozmiar 5,2Mb)

Jury uznało, że "Z koziołkiem w tle” może stać się wielkim hitem, który zanuci
          cała Polska. Na zlecenie kancelarii prezydenta wytłoczono tysiąc singli z
          piosenką. Na okładce słowo wstępne od prezydenta Lublina. - Chodziło o
          prawdziwy przebój, który spodoba się lublinianom i nie tylko im - pisze Andrzej
          Pruszkowski.
          Piosenkę oficjalnie zaprezentowano wczoraj lubelskim dziennikarzom, podczas
          konferencji prasowej poświęconej Dniom Lublina. To w ich trakcie, 18 czerwca,
          odbędzie się uroczysta premiera. Wcześniej płyta trafi do stacji radiowych.
          - W piątek jadę do Warszawy, żeby osobiście zawieźć płytę do największych
          nadawców: Zetki, Eski i WAWY - mówi Mieczysław Jurecki, jeden z jurorów i
          współorganizator konkursu, były basista Budki Suflera. - A pocztą wyślemy to do
          wszystkich stacji radiowych w Polsce. O szczegółach wysyłki najwięcej powie wam
          Piotr Zieniuk.
          - Stacji radiowych jest 190. Dotrzemy do wszystkich - mówi Zieniuk. - Część
          płyt już została wysłana wraz z pismem przewodnim od Biura Promocji Miasta.
          - Czy zagramy tę piosenkę? Nie. Nie nadaje się dla naszych słuchaczy - mówi
          Michał Żołądkowski, szef muzyczny radia WAWA. - To raczej numer młodzieżowy.
          - Nie zagramy tego, bo jesteśmy rockową stacją - wyjaśnia Urszula Sienkiewicz,
          szef muzyczny studenckiego radia Akadera z Białegostoku. - Muzycznie ten utwór
          jest ciekawy. Ale przyczepiłabym się do słów.
          - Bardzo dobra jest warstwa tekstowa. I tutaj składam gratulacje. Dobrze oddaje
          charakter miasta - mówi Rafał Koziński, komisarz artystyczny Dni Lublina.
          - Niby hiphopowy bit, niby weselne klawisze, niby ostra gitara. Tekst
          trywialny, z częstochowskimi, przewidywalnymi rymami. Ona nie potrafi śpiewać,
          jemu wydaje się, że wie, co to znaczy rapować - komentuje Ariel Sawczuk, który
          co tydzień ocenia nowości muzyczne w branżowym portalu polskich radiowców
          radionewsletter.pl. - Jest mi wstyd, że taka piosenka miałaby promować mnie,
          jako od 10 lat Lublinianina. Ale śpię spokojnie, bo wiem, że szefowie muzyczni
          wrzucą ją do kosza.

"Z koziołkiem w tle”
          Nie Londyn, nie Paryż, nawet nie Warszawa
          A jednak codziennie niezła tu zabawa.
          Czuby, Czechów, LSM, Kalina
          Nie pomyl z niczym, to części są Lublina.

Ref.
          Bo Lublin jest, jest the best
          To nawet już przedszkolak wie
          Bo Lublin jest, jest the best
          Zobaczysz, a przekonasz się.
          (fragmenty)

Dominik Smaga DZIENNIK WSCHODNI
          08. Czerwca 2006 20:15

KOMENTARZE W DZIENNIKU WSCH:

przykre - pp - (09.06.06 09:29:00)

niewiarygodne - tadzio - tadzio@wp.pl (09.06.06 09:04:00)

Wstyd! Wstyd! Wstyd! - Ania z Lublina - (09.06.06 08:37:00)

Hymn Lublina...- ale chaltura!!! Nie wysylajcie tego bo wstyd na cala
          Polske!!! - (Anonymous) - (09.06.06 08:15:00)

żenada - (Anonymous) - (09.06.06 08:09:00)

• rilian Re: No to mamy komplet : Prezydenta i Hymn !!!!!! 09.06.06, 10:44
            Panu Kozińskiemu gratulujemy literackiego obycia.
    • Gość: ps Przyjdz 18 do muszli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:47
      Poniewaz sadzac z wypowiedzi na forum jest sporo ludzi, ktorym oficjalna
      piosenka Lublina sie nie podoba, proponuje, zebysmy przyszli wraz ze znajomymi
      i urzadzili flash-mob'a podczas jej oficjalnej prezentacji i np. zaczeli
      gwizdac albo spiewac jakas inna piosenke.
      A WIEC PODAJ DALEJ I PRZYJDZ 18 CZERWCA DO MUSZLI (w tym wypadku chyba
      KLOZETOWEJ ;-)
      • Gość: Robert Chmura UWAG kilka o disco-polo IP: 212.182.105.* 09.06.06, 15:28
        Cytat:
        "Bardzo dobra jest warstwa tekstowa. I tutaj składam gratulacje. Dobrze oddaje
        charakter miasta - mówi Rafał Koziński, komisarz artystyczny Dni Lublina".

Zgadzem się w pełni, oddaje charakter wiejskości i prowincjonalności, ktora
        jest w głowach naszych rajców i organizatorów CK.
        Taka wypowiedź świadczy o tym czym jest dla Pana Rafała Lublin i jak go odbiera.
        To co może być atutem czyli część "B" naszego kraju zostaje sprowadzonwe do
        szmiry i kopydłowa.
      • Gość: Mieszkaniec Lublin Re: Przyjdz 18 do muszli IP: *.educom.lublin.pl / 212.182.108.* 12.06.06, 20:56
        Igrzyska, igrzyska, a gdzie chleb? Jedyna nasza szansa to wybory.
    • Gość: Vade Mecum Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:24
      Znam się trochę na muzycę, sam gram i muzykę tworzę, ale ten utwór mnie
      upokarza jako muzyka i jako mieszkańca tego miasta... Miałem Pana Jureckiego za
      nieco większego znawcę muzyki... :( Przykre to... Miejmy nadzieję że ten cały
      projekt nie dotrze do ludzi z innych regionów Polski, bo poprostu wstyd...
      Tragedia...
      • alfa46 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 09.06.06, 20:28
        już dotarł hahahaha!!!!!!!!!!!!!
    • robertrobert2 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz od tyłu 09.06.06, 21:06

media.putfile.com/music-25
      • rilian Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz od tyłu 11.06.06, 10:14
        lepsze niż oryginał!
    • Gość: Wielbiciel Lublina Józef Czechowicz. "Lublin z dala". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:39
      Lublin z dala

"Na wieży furkotał blaszany kogucik
      Na drugiej - zegar nucił
      Mur fal i chmur popękał
      W złote okienka. Gwiazdy, lampy.

Lublin nad łąką przysiadł
      Sam był.
      I cisza.
      Dokoła pagórów koła
      Dymiąca czarnoziemu połać
      Mgły nad sadami czarnemi
      Znad łąki mgły
      Zamknęły się oczy ziemi
      Powiekami z mgły"

Czy ktoś tak pięknie potrafił opisać swoje miasto jak to uczynił nasz
      Czechowicz? Czy istnieje taki wiersz o Krakowie?
      Myślę że nie trzeba jeszcze jakichś grafomańskich piosenek.
    • Gość: art_muz Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.06, 23:58
      TA PIOSENKA TO NAJPOWAŻNIEJSZA PROPAGANDOWA KLĘSKA PREZYDENTA!!! ILE WARTY JEST
      PREZYDENT, KTÓRY WYNISZCZA CENNE ROŚLINY, A HODUJE CHWASTY???
      • Gość: serio Re: chwasty..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 01:07
        Gość portalu: art_muz napisał(a):

> TA PIOSENKA TO NAJPOWAŻNIEJSZA PROPAGANDOWA KLĘSKA PREZYDENTA!!! ILE WARTY
        > JEST PREZYDENT, KTÓRY WYNISZCZA CENNE ROŚLINY, A HODUJE CHWASTY???

Hoduje na obraz i podobieństwo swoje! Do Lublina trzeba DOROSNĄĆ!!!!!!!
        Pruszkowski nie dorósł nawet do Wólki Lubelskiej!!!!!
        • Gość: /// Re: chwasty..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:33
          co ty chcesz od Wólki?
    • Gość: zatroskany obrzydlistwo IP: *.chello.pl 10.06.06, 00:57
      "Ja mieszkam tu z koziolkiem..." ??? toz to zoofilia!
      To dobry "utfur" dla tych co musza pracowac w nocy. Smiech bardzo dobrze pobudza
      krazenie, nie chce sie spac :-D
    • Gość: halevi Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 195.114.189.* 10.06.06, 11:51
      Gdyby ktos napisał tę piosenkę ot tak sobie, jako wyraz lokalnego patriotyzmu,
      to bym jeszcze temu przyklasnął. Ale użycie tego do świadomej promocji
      miasta? „Żuri” i urzędnicy (zwłaszcza ci „od promocji”) kompromitują się tu
      kompletnym brakiem już nie tylko profesjonalizmu, ale i gustu.
      Poza tym, jak ktoś słusznie tutaj napisał, najlepiej w takich przypadkach nie
      rozpisywać urzędowych konkursów na „piosenkę o...”, tylko dbać o stworzenie czy
      wydobycie z miasta takiego klimatu, który zachwyci dobrych artystów i naprawdę
      natchnie do stworzenia czegoś pięknego. I dopiero z tego coś wybrać.

Taki konkurs to coś takiego jak gdyby ogłosić konkurs na zbudowanie budynku,
      który będzie wizytówką Lublina. Kompletny absurd i sztuczność, czyż nie?

A w ogóle to trochę utworów o Lublinie jest, i nie musi to koniecznie być,
      trochę już oklepany, Czechowicz (choć genialny) ale coś nowszego. Czy ktoś
      pamięta „trolejbusowy batyskaf” M. Andrzejewskiego? Ani razu nazwa „Lublin” tam
      się nie pojawia, ale czy musi ? A można też autora poprosić o dopisanie jeszcze
      jednej zwrotki, dla chcącego nic trudnego.

Biuro Promocji Miasta – do likwidacji, Pruszon – zielona trawka, UM –
      weryfikacja. Kto żyw - na wybory.
      • Gość: mały Miernota wybiera miernotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:48
        Miernota wybiera miernotę! Nie widzę w tym niczego dziwnego! Tak jest w każdej
        dziedzinie którą animuje obecna ekipa trzymająca władzę w Lublinie!
        Ta pioseńka na pewno podoba się Pruszkowskiemu!
        Więc będzie Hymnem Lublina czy nam się to podoba czy nie!
        Tak jak pomniki-potworki, fontanny-paskudy, lodowisko, szopka, wyremontowane
        Centrum Kultury i zrewitalizowany Teatr Stary.
    • Gość: f Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:10
      tagedia!!!!
      czytałałam opinie i myślałam sobie-przewraźliwieni....po pierwszych 50
      komentach, gdzie ZADEN nie jest pozytywny - postanowiłam jej
      posłuchac ...ludzie....brakuje mi słów
      smiech jest ostatnim stadium wszystkiego..leze prawie na podłodze i łzy ciekną
      mi po policzkach..niedowierzanie,przerazenie,wstyd...

jejejejejej
      • Gość: Jarząbek Mieszkam tu z Pruszonem w tle i nie jest źle,ołjee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:56
        Bo Pruszon jest the best
        Jej,jej,jej,je....
        To nawet już niemowlak wie
        Jej,jej,jej,je....
        Bug wie że on najlepszy jest
        Więc nie mów mi że Pruszon be!
        Łubu-dubu,Łubu-dubu....
        Jej,jej,jej,je....

To śpiewałem ja, Jarząbek !!!
      • Gość: przykładny Zenon Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.dyn.optonline.net 10.06.06, 20:04
        No coz, dane mi było posłuchac tej piosenki w wersji demo, czyli tej, ktora
        brała udział w konkursie i musze stwierdzic, ze prezentuje sie ona lepiej od
        tego co mozna uslyszec tutaj. Po prostu lepiej sie jej sluchalo, nie mialem
        wrazenia jakiegos zaduchu co czuc w wersji "do druku".
        Wspomniane tu bylo dzielo S.P. Niemena... Przepraszam ale chyba nikt z nas nie
        oczekiwal, ze nagle jak spod ziemi wyskoczy evergreen, ktory przez nastepne
        pokolenia bedzie spiewany przez cala Polske. Choc nie mialbym nic przeciwko
        oczywiscie, jestem realista i spodziewac sie nalezalo czegos popowego i
        bezpretensjonalnego. Nie sadze, zeby autor mial przekonanie, ze stworzyl
        arcydzielo i ktore na wieki zapisze sie w historii Lublina. Tyle mial do
        zaproponowania, wlozyl w to swoja prace i juz. Moze sie podobac lub nie podobac
        ale dajcie spokoj z komentarzami nie dotyczacymi samej piosenki bo chce mi sie
        zygac...
        Ja oceniam bardzo subiektywnie - daje 4ke (ale wersji autorskiej, studyjna mi
        sie nie podoba, za duzo traci wzgledem demowki).
        Aha, dla tych, ktorzy czuja sie na silach stworzyc cos ambitniejszego - nie
        widze problemu. Komp + soft + klawisz i jazda... Przeciez to takie proste...
        Potem www.putfile.com/ i sluchamy... Powodzenia!

Pzdr.
    • Gość: bronia Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:33
      Ze strony www um:Lublin ma już swoją piosenkę!
      Jury w składzie: Mieczysław Jurecki,Jerzy Janiszewski (Radio Lublin),Dariusz Turecki(Radio Lublin),Artur Borkowski(Kurier Lubelski)i Piotr Semeniuk (Biuro Promocji Miasta),przesłuchało 41 prac nadesłanych na konkurs „Piosenka o Lublinie”.Jury jednogłośnie zdecydowało o przyznaniu nagrody głównej Przemysławowi Piekarzowi z Lublina za piosenkę „Z koziołkiem w tle”.
      Protokół z posiedzenia jury konkursu „Piosenka o Lublinie” w dniu 15 maja 2006 r. W skład jury weszli: 1.Mieczysław Jurecki 2.Jerzy Janiszewski 3.Dariusz Turecki 4.Artur Borkowski 5. Piotr Semeniuk
      Na konkurs napłynęło 41 zgłoszeń, z czego ze względów formalnych odpadło 3 (brak nut i płyt). Zgłoszeń w formie tzw. „fortepianówek” - 12; zgłoszeń na płytach – 26. Po pierwszym etapie (odsłuchanie 38 piosenek) jury wybrało 6 utworów, które zostały odsłuchane ponownie. Jury jednogłośnie główną nagrodę przyznało Panu Przemysławowi Piekarzowi za piosenkę „Z KOZIOŁKIEM W TLE”.
      Przyznano również 5 wyróżnień dla: Cezariusza Niedzieli za utwór „Lublin ma uśmiech Twój” Marka Andrzejewskiego za utwór „Niebo potrzebne”
      Piotra Bańki za utwór „Lublin” Andrzeja Kieresa za utwór „Tango z moim miastem „ Marka Dudka za utwór „Duszy cień” Ponieważ poziom zgłaszanych prac był bardzo wysoki, jury przyznało również wyróżnienia dla: Cezariusza Niedzieli za utwór „Lublin ma uśmiech Twój” Marka Andrzejewskiego za utwór „Niebo potrzebne”
      Piotra Bańki za utwór „Lublin” Andrzeja Kieresa za utwór „Tango z moim miastem” Marka Dudka za utwór „Duszy cień”
      • Gość: bronia link do piosenki znajdziesz tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:42
        ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/5/3404/m3404565.mp3
        "Nie Londyn, nie Paryż, nawet nie Warszawa, ale jednak świetna jest tutaj zabawa" - tak zaczyna się piosenka, która ma wypromować nasze miasto. Na naszym portalu już można jej posłuchać
        28-letni Przemysław Piekarz z Lublina jest autorem słów i muzyki do utworu "Z koziołkiem w tle". Zwyciężył w konkursie na piosenkę o Lublinie, ogłoszonym przez Biuro Promocji Miasta. Jest z zawodu kucharzem, prowadzi firmę instalującą automaty z kawą. Od kilku lat pisze teksty do szuflady, ale nigdy jeszcze nie nagrał ich w profesjonalnym studiu. W jego rodzinie nie ma zawodowych muzyków.

Teraz nagrał piosenkę razem z zespołem Mieczysława Jureckiego Logo. Zostanie wydanych 1000 egzemplarzy singla.

"Z koziołkiem w tle" zostanie po raz pierwszy wykonane publicznie 18 czerwca na koncercie w muszli koncertowej podczas Dni Lublina.
      • Gość: bosman Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.lublin.mm.pl 10.06.06, 20:44
        Że Janiszewski z RL to klepnie to się nie spodziewałem. Aż głupio.
    • Gość: marc. Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: 213.77.90.* 10.06.06, 22:40
      po co ten angielski zwrot? po polsku nie da sie powiedziec? i jeszcze to "jejeje" w wykonaniu pani..
      po co Bóg w tej piosence?
      czy melodia nie ociera sie o plagiat? nie gustuje w takich rytmach, ale zdaje mi sie, ze byl w latach 80. kawalek, ktory tak wlasnie sie zaczynal..
      poza tym cos za wspaniala dykcja tego pana..
      a juz nade wszzystko rozwala mnie powolnosc tej piosenki! co to w ogole ma byc? to wcale nie zacheca! mozna odniesc wrazenie, ze tu sie wszystko tak powooooliiii dzieeejeeee...

stanowcze NIE dla tej piosenki.
    • siostra_elvisa Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 11.06.06, 00:20
      ratunku, pomocy... nie mogę się wyprowadzić zanim skończę szkołę, a to jeszcze
      cały rok :(((
      toż to wstyd jeden wielki, a nie promocja... prawie jak festyny z udziałem
      grupy Ich troje... W takim wypadku radziłabym w ogóle miasta nie promować...
      ażeby przy okazji uniknąć tak zwanej "złej sławy".. ech, z całym szacunkiem ale
      osoby zajmujące się promocją powinny trochę i na jakość postawić, niewiem,
      krytyków popytać jeśli sami nie potrafią rozróżnić co będzie godną promocją...
      Już ja sama miałabym wizję żeby jako tekst (chociażby) fragmenty z historii
      miasta (nawet prozą) a w tle muzykę poważną jakiegoś lubelskiego twórcy

albo wznowienie konkursu proponuję... napewno ktoś się znajdzie...

przejęłam się ...chyba nie zasnę z tego wszystkiego ;-)
    • siostra_elvisa Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 11.06.06, 00:21
      aha, zapomniałabym - "z koziołkiem w tle" - z takimi tekstami też lepiej
      uważać - z całą powagą
    • Gość: x Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.devs.futuro.pl 11.06.06, 10:01
      Tragedia! Jakie miasto taka o nim piosenka.Prymitywny tekst, beznadziejna
      muzyka,
    • Gość: d Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz IP: *.devs.futuro.pl 11.06.06, 10:09
      Dlaczego Jurecki akurat? Trzeba było zlecić np. chłopakom z Tipsy Train i oni
      by wiedzieli co z tym zrobić. Logo to strasznie słabiutka grupa , a to
      zeprowadzi ją były basista Budki nic nie znaczy.
    • konar2 Re: Piosenka o Lublinie - posłuchaj teraz 11.06.06, 12:18
      lipa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka