Dodaj do ulubionych

muzyka i płytki

21.01.03, 13:58
kochane ludki mozecie podesłać na forum jakies ciekawe płyki wszakze nasz
rynek fonograficzny nic ostatnio ciekawego nie wypuszcza : (
w szczegolnosci interesuja mnie jazzujaco-funkujace kawałeczki ( ile mozna
sluchac US 3 or Tab Two )
swoja droga polecam Wam GOTAN PROJECT moim zdaniem jeden z najlepszych plyt.
ktore ostatnio sluchalem

pozdrawiam
i zycze milego dzionka

ps. sowja droga ciekawe gdzie pracuje JETBANG ( taki goracy chlopak ) - ja
stawiam ze sprzedaje grzejniki : )))
Obserwuj wątek
    • jetbang Re: muzyka i płytki 21.01.03, 14:06
      Taaak!!! Grzejniczki, moze niekoniecznie ale blisko!!! Ale nic nikomu do
      TEGO!!! :[[[[

Natomiast co do płyty to nic Ci nie polecam, bo takiego wybrednego "melomana"
      jak Ty to trzeba szukać z lupą ;)
      wiec nie podejmę tego ryzyka żeby Ci coś polecić hehehehehe

Pozdrawiam!!! :)
      • pawcio.m Re: muzyka i płytki ( meloman ) 21.01.03, 14:45
        co do plyt i rady JETBANG-a to chyba ma racje, jestem wybredny, ale chyba nasz
        rynek jest do dupy, no bo ile mozna sluchac GOLCÓW : )
        drogi JETBANG-u moze sie jednak wysilisz i cos mi zaproponujesz. moze pania
        JOPEK : )
        a co do grzejnikow to jestem inteligenty : )
        • Gość: Luthien ja tez jestem wybredna,ale IP: *.it-net.pl 21.01.03, 15:28
          nie ma co sie zamykac tylko w jednym rodzaju muzyki. Proponuje najnowszy
          Porcupine tree, dwuletni Ian Brown (tzn. jego plyta, nie on )"Music of the
          spheres", Sigur Ros... Duzo jest fajnych plyt, wystarczy tylko poszukac.
          Gotan jest rzeczywiscie fajny.
          • Gość: Grendel Re: ja tez jestem wybredna,ale IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 22.01.03, 22:07
            Luthien wielkie dzięki. Wprawdzie zrobiłeś to nieświadomie ale pomogłeś mi.
            Słyszałem w Trójce Sigur Ros i bardzo mi się spodobał. Jednak nie dosłyszałem
            do końca nazwy i wydawało mi się że usłyszałem Sigul Ros. Chciałem coś znaleźć
            w Kaazie ale oczywiście bez efektów. A Ty mi własne teraz pomogłes i już się
            ściągają piosneczki.

A do propozycji muzycznych ze swojej strony dorzucę mój ulubiony Marillion.
    • Gość: meloman Re: muzyka i płytki IP: 62.233.134.* 21.01.03, 17:29
      ...ja Ci poroponuję program KaZaa i wszystko w tym temacie. Nie miałem jeszcze
      przypadku, że czegoś nie znalazłem.
      • pepperoni78 Re: muzyka i płytki 21.01.03, 20:49
        Polecam St Germain albo The Orb
        • lodbrok Re: muzyka i płytki 22.01.03, 00:21
          To ja jestem z zupełnie innej bajki... Teraz mam swoje pięć minut bo wreszcie
          wydają całą dyskografię Kaczmarskiego. Pomyśleć, że facet musiał śmiertelnie
          zachorować, żeby zaczęto wznawiać jego programy. Mówi się, że dla artysty
          najlepsza jest jego śmierć. Dopiero wtedy ludzie zaczynają słuchać jego muzyki
          a firmy wydawać płyty bo mają z tego kasę...Zresztą przykład Cobeina jest tego
          dowodem.
          • pepperoni78 Re: muzyka i płytki 22.01.03, 09:51
            Kaczmarskiego też słucham. Kombajna zreszta też. ;)
            • eor Re: muzyka i płytki 22.01.03, 10:25
              Jako milosnik takiej wlasnie jazzowo-funkowej bajki (choc bardziej
              jazzowej....) moglbym ewentualnie cos polecic, ale nie wiem czy chodzi o
              nowosci, czy tez pytajacy poszukuje grup wszelakich muzyka takowa grajacych.
              Jesli to ostatnie to mozna wymieniac i wymieniac..... Moge tu poprzec
              propozycje Pepe - St Germain. Znakomite. Ale to wszyscy juz wiedza. Jesli
              Pawcio zechce okreslic o co konkretnie mu chodzi, to chetnie cos podrzuce...
              Takie np. Incognito - Life Stranger than Fiction - polecam. Nie najnowsze, bo z
              2001r., ale warto, jesli jeszcze ktos nie zna. Ostatnio tez troche dobrego
              jazzu sie pokazalo......
              • jetbang Re: muzyka i płytki 22.01.03, 11:09
                Pawcio jest tak wybredny że ciężko czasmi stwierdzić czego On naprawdę chce!!!

Szczerze więc Ci sie nie dziwię ;)

• pawcio.m Re: wybredny pawcio ? JETBANG 22.01.03, 14:54
                  "... pawcio bardzo wybredny..." - no coz sluchanie muzyki z list przebojow
                  radia zet, czy moze naszej wybitnej rozglosni radia puls jest fajne : D, ale
                  czasmi warto wzbic sie na wyzyny i sprobowac czegos innego - co wy na to
                  ludki ???
                  a poza tym place to moge szukac czegos innego niz Baeta Kozi..., czy Golcowie
                  pozdrawiam
                  pawcio
                  • jetbang BARDZO wybredny pawcio ? 23.01.03, 07:08
                    Cóz może Ala Janosz ???? hehehehehehehehe

Pozdrawiam !!! :)

A może Just 5 ????

• pawcio.m Re: eorek : D 22.01.03, 14:50
                dzieki eorku za wskazanie kapelki
                piszac jazzowo-funkujace mialem na mysli calosc, a nic konkretnego.
                a tez polecam Dj CAM fajna plytka
                jednak ja bradziej ide w strone pozytywnych wibracji
                takze bardziej akcent na funky, ale nie koniecznie
                takze kazda ciekawa plytka, a najlepiej jakas mieszanka styli by mnie
                interesowala
                pozdrawiam
                pawcio
                • Gość: Misia Pawcio... IP: 62.233.135.* 23.01.03, 08:43
                  To może by tak Osibisa? albo Manu Dibango?
                  • ziedrzec Re: Pawcio... 23.01.03, 09:00
                    I jeszcze Fela Ransome Kuti i Ali Farka
                    • Gość: Misia Re: Pawcio... IP: 62.233.135.* 23.01.03, 10:32
                      Ziedrzec...... !!!!!!!!!!!!! A Ty słuchasz TAKIEJ muzyki???
                      Niesamowite...
                      • ziedrzec ano.. 23.01.03, 13:20
                        Ano.. tak się skłąda, że takiej.

Lubię tak - bardziej na żywo, na prawdziwych instrumentach, z duszą.
                        • Gość: Misia Ziedrzec! IP: 62.233.135.* 23.01.03, 14:26
                          W takim razie Cię spytam, bo może posiadasz:
                          1971 "No poi" i "Open and close" Feli i z bodajże 1975 "Confusion" też Feli:-)))
                          • ziedrzec Misia! 23.01.03, 14:40

• ziedrzec Misia! 23.01.03, 14:43
                            Mam dostep do płyt, własnych niestety nie posiadam za wyjątkiem koncertówki ,
                            reszta się rozpełzła po ludziach.
                            Daj mi swój adres mailowy, jak zdobedę to dam Ci znać :-)

Pozdrawiam w suahili ;-)
                            • Gość: Misia Re: Misia! IP: 62.233.135.* 23.01.03, 15:41
                              No to pisz na :
                              ja.ty@gazeta.pl
      • pawcio.m Re: program KaZaa 22.01.03, 14:44
        masz na mysli program radiowy w 3 czy moze cos innego
        • jetbang Re: program KaZaa 23.01.03, 09:37
          :)))))))))))))))))))

KaZaA to program do ściągania plików - możesz sobie ściągnąć mp3!!! W zasadzie
          wszystkich wykonawców!!!

Pawcio słucha niedzwiedzia????
        • pawcio.m Re: program KaZaa ?? JETBANG 23.01.03, 12:11
          coz nie kazdy musi wiedziec co to jest KaZaa
          jedni przepalaja muze na plytki ( czytaj. czy legalnie ????) pytanie pod
          dyskusję, a inni tak ja wole powoli robic zakupy ukladajac na pulce orginalne
          płyty.
          mozna to nazwyac ze ktos jest glupkiem, frajerem bo wszyscy tak robia - tzn.
          ucza sie jak miec cos za darmo ( w sensie wlasność ), ale czy w taki sposob
          mlodzi chca cos zmienic w tym kraju, a przeciez gardza samoobrona
          no to zastanowic sie trzeba co jest wlasnoscia niekoniecznie moja, a co nie jest
          pozdrawiam
          pawcio
          • jetbang CÓŻ!!! 23.01.03, 14:01
            pawcio.m napisał:

> coz nie kazdy musi wiedziec co to jest KaZaa
            > jedni przepalaja muze na plytki ( czytaj. czy legalnie ????) pytanie pod
            > dyskusję, a inni tak ja wole powoli robic zakupy ukladajac na pulce
            orginalne
            > płyty.
            > mozna to nazwyac ze ktos jest glupkiem, frajerem bo wszyscy tak robia - tzn.
            > ucza sie jak miec cos za darmo ( w sensie wlasność ), ale czy w taki sposob
            > mlodzi chca cos zmienic w tym kraju, a przeciez gardza samoobrona
            > no to zastanowic sie trzeba co jest wlasnoscia niekoniecznie moja, a co nie
            jes
            > t
            > pozdrawiam
            > pawcio

Nie kazdego na to stać - widac jestes bardzo bogaaatym człowiekiem. Choc Twoje
            wypowiedzi trącają troszku o snobizm!!! Półka i oryginalne płyty - to tak jak
            kiedyś ludzie chcieli mieć oryginalne dzinsy. Jakby płyty kosztowały 10 pln to
            by mi sie nieopłacało ściągać tylko bym sobie te "oryginalne" płyty kupował. A
            ja kosztuja 50 i więcej zeta to wybacz ale ja w totka nie trafiłem i nie bede
            napychał kasy jakimś debilnym właścicielom firm typu Sony music, pomaton czy
            innych. Artysta dostaje z tego grosze reszte bieże właściciel "wytwórni" i
            fiskus!!!

• pawcio.m Re: CÓŻ!!! no coz 23.01.03, 15:10
              chyba nie pamietasz jetbangu ile ludzie mialo te slynne dzinsy z baltony ?
              snnnooobbbbizmmmmmm - mozna i tak to nazywac, mozna tez nieuzasdnionym
              wywyzszaniem sie bo przeciez biedny narod nie moze teog zniesc ze ja moge sobie
              od czasu do czsu kupic orginalna plytke, a siegac po cudza wlasnosc
              pozniej mozna siegac po inna wlasnosc...
              a poza tym duzo ludzi w okolo bredzi ze jest im tak biedno tak zle ( sa takie
              rodizny i im nalezy pomagac, a w szczegolnosci dzieciakom z tych rodzin ) -
              tylko dlatego zeby inni sie nie dowiedzieli ze jest im lepiej - bo co powie
              sasiad - bedzie plotkowal ze posiadacz nakradl ???
              a tak naprawde moga sobie na to pozwolic tylko wola cudze...
              pozdrawiam
              pawcio
              • pepperoni78 Re: CÓŻ!!! no coz 23.01.03, 19:20
                He he he. Dobre sobie. Gdybym chciał kupic w sklepie wszystkie płóyty, które
                interesują mnie, musiałbym wydać równowartość swoich poborów za kilkadziesiąt
                lat. Ściągając z sieci mam to jedynie za grosze. Kupowałem kiedyś płytki od
                Ormian na Podzamczu albo od Ukraińców na stadionie Dziesięciolecia. Poza tym,
                niektóre płyty kupują mi znajomi, którzy wyjeżdżają za granicę. Jeśli
                oryginalne płyty kompaktowe będą tańsze, napewno będę kupował je w sklepach.
                • pepperoni78 PS 23.01.03, 19:22
                  Czy ktoś może wie ile kasy za każdą sprzedaną płytę otrzymuje artysta?? Z tego
                  co wiem jest to niewielki procent.
                  • ziedrzec Re: PS 24.01.03, 07:36
                    No właśnie... lepiej kraść, czy kupować od złodzieja?
                    (pisząc "złodziej" mam na myśli koncern płytowy)
    • ziedrzec Re: muzyka i płytki 22.01.03, 14:31
      KIND OF BLUE Davisa.

Ragi w wykonaniu Ravi Shankara

Arvo Part - "Tabula Rasa"

Luthien, Dzieki za jeżozwierza
    • pepperoni78 Re: muzyka i płytki 23.01.03, 08:28
      Utworek, który miał promować najnowszą płytę pudelsów można ściągnąć tutaj:

www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=3605637
    • pawcio.m Re: muzyka filmowa 24.01.03, 09:43
      ludki a macie w swoim posiadania cos extra z muzyki filmowej
      pawcio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka