Dodaj do ulubionych

chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylko)

14.07.06, 20:36
Na parkingu pod Tesco wyznaczone są miejsca dla inwalidów oraz osób z małymi
dziećmi - dziś z żoną i półrocznym bobasem (w wózku) wybraliśmy się na zakupy
i chcieliśmy na takim miejscu zaparkować. Gdy szukaliśmy wolnego miejsca na
tym "uprzywilejowanym" parkingu siłą rzeczy widzieliśmy, że większości
parkujących dzieci nie towarzyszły.
Cóż "rozpakowaliśmy" dziecko, obserwując czy się coś nie zwolni, i
rzeczywiście na świeżo zwolnione miejsce wjechał kolejny samochód.
Oczywiście - dziecka ni widu ni słychu. Po zwróceniu uwagi pan kierowca
przyznał nam rację i ustąpił miejsca - za co dzięki.

Ciekawsza rzecz przytrafiłą się po wyjściu z marketu - do samochodu obok
pakowała się z zakupami młoda para - oczywiście - bez dziecka.
Zwróciłem uwagę, że to miejsce uprzywilejowane - w zamyśle właściciela
parkingu - i usłyszałem, że dla osób z dziećmi prawo nie przewiduje takich
przywilejów :-))) a szanowny pan i pani są klientami więc sobie tu parkują.

Cóż, młodzi niby ludzie i wyglądający na rodzącą się w bólach "klasę
średnią", ale na zwrócenie uwagi, że tu nie o prawo chodzi lecz o podstawy
kultury osobistej usłyszałem - i to nie od pana lecz jego sympatycznej
partnerki: "spadaj pan !". A potem suchy trzask drzwi i odjazd...

Na bodajże tym samym parkingu (?) przy miejscach dla inwalidów
napisano: "zabrałeś mi moje miejsce, zabierz też kalectwo". Przez analogię
nie powiem tu, że zabrałeś miejsce - zabierz dziecko ;-).
Mam wątpliwości czy tacy ludzie zasługują na własne dzieci, bo dając im takie
przykłady i wychowując na taką modłę - chamstwo w naszym pięknym kraju będzie
przyrastać w postępie geometrycznym...
Obserwuj wątek
    • Gość: mike ochroniarz z pałą by się przydał IP: *.pronet.lublin.pl 14.07.06, 21:12
      może to po PiS'owskiemu, ale porządek by był !
      • robertw18 Przedstawiciele PiS pobili kogoś pałami? 15.07.06, 19:36
        Można prosić o więcej szczegółów?
        Pozdr.
        • Gość: mike ponoć oberwał od służb hydraulik Wassermana... IP: *.pronet.lublin.pl 15.07.06, 23:18
          ...i jego teściowa też
          ale informacja nie jest potwierdzona, bo materiał na żywo nagrała tylko TVP, a
          taśmy się spaliły po przyjściu Wildsteina

okazało się za to, że teściowa nieszczęsnego hydraulika jest dziadkiem Tuska i
          służyła w Wehrmachcie. obecnie - w związku z kolejną rocznicą bitwy - służby
          pana koordynatora sprawdzają, czy hydraulik nie jest czasem w prostej linii
          potomkiem U.v.Jungingena

z informacji pewnych to własnie hydraulik wraz z teściową byli autorami
          paszkwila w niemieckim TAZ
    • gabriel Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk 14.07.06, 22:51
      Chamstwo i drobnomieszczaństwo.
    • Gość: romek Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 07:31
      nie bądz taki delikatny chłopie!!!wymyśliłeś sobie miejsce dla matki z
      dzieckiem może dla dziatka taty i cioci;-).przyzwyczajaj dzieci do dłuższych
      spacerów po parkingu przed marketem.
      • Gość: donpedroso Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk IP: *.pronet.lublin.pl 15.07.06, 16:38
        do Twojej wiadomości - półroczne dziecko nie spaceruje...
        może niektórych to nie rusza, ale ja widziałem matkę z dwojgiem dzieci - na oko
        3 i 5 lat i pchającą do tego duży koszyk - wyobraź sobie, że musi drałować z
        dzieciakami przez cały parking.
        z jednej strony zajmowanie miejsca przeznaczonego dla niej to chamstwo, z
        drugiej zaś kierowcy nie zawsze uważnie jeżdżący po parkingu później zauważą
        biegnące małe dziecko niż zafajdaną parę dorosłych chamów - i o tragedię też
        łatwiej.
        cóż, większość chamów jest też tłumokami, więc pewnie nie dostrzegają takich
        niuansów - ważna jest własna d*** i nic poza tym

co do delikatności, to może i racja, trzeba było od razu walić z bani, w sumie
        dał nam przykład Zidane jak zwyciężać mamy - z chamami
      • Gość: ortografka do romka IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 15.07.06, 23:15
        piszemy :dla dziadka od :dziadek
        • Gość: mike Re: do romka IP: *.pronet.lublin.pl 15.07.06, 23:28
          może chodziło o "jedno dziecko"
          można kombinować, że kilkoro dzieci to "dziatki"
          ;-)
          jeśli tak, to nie wiem tylko, czemu dziecko taty i cioci ? ale cóż, każdy ma
          swoje rodzinne sprawy...
      • Gość: Bastiatan Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk IP: 212.106.19.* 16.07.06, 01:32
        Życzę Ci palancie, żeby kiedyś jakiś rodzic obił dokumentnie drzwi Twojego
        auta. Wyobraż sobie bezmózgu, że dzieci podróżują w fotelikach, a wysiadanie z
        takowego wymaga najczęściej otwarcia drzwi samochodu na pełną szerokość. Tobie
        wyskrobku się nie chce łazić po parkingu, to zajmujesz miejsca wyznaczone dla
        innych.
    • box12 Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk 15.07.06, 08:03
      Na tym parkingu zawsze są wolne miejsca
      • Gość: doroy1 Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:08
        miejsca dla rodzin z dziecmi sa wyznaczone po to zebym nie musiala brnac z
        maluchem przez caly parking, dlatego tez usytuowane sa blisko wejscia do
        supermarketu.
        Ja rowniez mialam taki przypadek i rowniez przy TESCO, wlasnie mielismy
        parkowac, a tu zajechal sobie od tylu pan szerokim volvo,oczywiscie nie dosc ze
        sam,to jeszcze po zwroceniu uwagi ze jest to miejsce dla rodzin z
        dziecmi,powiedzial ze jego to nie interesuje,on zaparkowal pierwszy i koniec.
        • Gość: selen Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:53
          Trzeba było przyjechać Lamborghini,i powiedzieć panu w Volvo: "wyp.....aj stąd,fi...e je..ny", to odjechał by natychmiast,rozumiejąc sytuację.*

* cytat jest jednym z wariantów.Intensywność emocjonalną uwagi można stopniować.
    • Gość: wioskowy Re: chamstwo na parkingu Tesco (i pewnie nie tylk IP: 212.106.23.* 15.07.06, 15:25
      Jaki rząd ,takie społeczeństwo.Kiedy tak słuchałem tych błaznów jak każdy z nich
      wzywał na pomoc Boga,to pomyślałem sobie że Bóg wykopie tych
      nieszczęśników-hipokrytów wcześniej niż się spodziewają.Amen!
    • Gość: Bastiatan Porada dla parkujących rodziców IP: 212.106.19.* 16.07.06, 01:34
      Jak już uda się Wam znaleźć takie miejsce na jakimkolwiek parkingu, to radzę
      postawić samochód 'ukosem', żeby blokował takie miejsce. W przeciwnym wypadku
      jakiś jełop (oczywiście bez dziecka) może uznać, że obok Waszego autka jest
      jeszcze dość miejsca do parkowania.
      • winston_smith5555 Re: Porada dla parkujących rodziców 16.07.06, 13:27
        W Mediamarkt jest chyba gorzej bo jak ok. 2 tygodnie temu zadałem ochroniarzowi
        przy kasie niewinne pytanie to powiedział że "on tu nie pracuje" i o mało mnie
        nie pobił.

Pozdr. z W-s-M,
        Winston
    • micra parking Tesco to jedna wielka pomyłka 16.07.06, 20:04
      żeby tu rzeczywiście był problem tylko z miejscami dla niepełnosprawnych i
      rodzin z dziećmi - tam wszyscy parkują gdzie chcą i jak chcą - masa osób staje
      na jezdni pod samym sklepem (mimo obecności znaku o zakazie zatrzymywania i
      znakiem o odholowaniu pojazdu jakby co), na "wysepkach", czyli początkach
      każdego ciągu parkingowego, a miejsca dla inwalidów i rodzin są tylko niewinnym
      dopełnieniem.

Co innego pod E.LeClerc'iem na Zana - nie mam miejsc dla rodzin z dziećmi, ale
      już miejsc dla inwalidów pilnują, na Turystycznej chyba podobnie. Real jest
      natomiast bratem bliźniakiem (parkingowym) Tesco.
      • donpedroso ochroniarze ? a może psy 16.07.06, 23:07
        Hmmm, tylko trzeba zapytać, czy wyznaczonych miejsc parkingowych muszą
        dodatkowo pilnować ochroniarze ? Może z psami ?
        Z tymi psami to poważnie, są takie fajne psy pasterskie we Francji, które
        pilnują bydła - jak bydlę jest nie na swoim miejscu, pies przegoni gdzie
        trzeba... czyli do właściwego stada.
        Do tej sytuacji pasuje jak ulał, niestety :-(
        • micra fakt, bo to bydło... 16.07.06, 23:54
          choć nie wiem, czy nie obrażam bydła. W zimie widziałem jak przy głównym wejściu
          do Tesco ok. godz. 18-19tej facet lał na ścianę.

Gdyby nie grawitacja, to pewnie powstawałyby parkingi w kształcie kuli, a w
          centrum wejście do sklepu - by wszyscy stali przy wejściu. Czego jednak wymagać
          od klientów sklepów, skoro muszą trzymać samochody pod oknami swoich własnych
          mieszkań podczas gdy 20-30 metrów dalej jest parking. Cały pusty. Przykład to
          bloki przy Bursztynowej 19, 21, 23 i 25.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka