Gość: Folkatka IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 20:50 Witam, czy słyszeliscie o pomysłach odbudowy fary ? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? Folkatka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faciu Re: Odbudowa Fary 05.02.03, 21:38 Raczej pomysł chybiony....Fare zniszczono barbarzyńsko...tak jak wiele zabytków w tym okresie..Ale nie ma sensu ładować pieniędzy w atrapę wcześniejszej świątyni..Lepiej zająć się obecnymi niszczejącymi zabytkami Lublina.. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Odbudowa Fary 05.02.03, 22:25 Też uważam, że jest tyle zabytków do ratowania, które lada moment moga się rozsypać, że pomysł z odbudową uważam za chybiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo1 Re: Odbudowa Fary IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 20:56 faciu napisał: > Raczej pomysł chybiony....Fare zniszczono barbarzyńsko...tak jak wiele zabytków > > w tym okresie..Ale nie ma sensu ładować pieniędzy w atrapę wcześniejszej > świątyni..Lepiej zająć się obecnymi niszczejącymi zabytkami Lublina.. Fary, czyli kościoła pod wezwaniem św. Michała, nie zniszczono, ale rozebrano w połowie XIX w. ze względu na fatalny stan murów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Odbudowa Fary IP: *.lublin.mm.pl 05.02.03, 23:15 Bez obray ale to prowokacja tak mi się zdaje. Nie słyszeliśmy o pomyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Odbudowa Fary ????????? IP: w3cache:* / 192.168.0.* 05.02.03, 23:30 Gdzie można poczytać na ten temat? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Odbudowa Fary ????????? 06.02.03, 17:27 kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3751&mode=thread&order=0&thold=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Odbudowa Fary ????????? IP: w3cache:* / 192.168.0.* 07.02.03, 00:32 Być może, że przestrzeń placu dekomponuje zwartość zabudowy naszej Starówki ale jest jedynym takim miejscem na obszarze Starego Miasta. Najstarsi lublinianie nie pamiętają tego placu w innej formie jak ta obecna. Dlatego pomysłodawca musi się liczyć z ogromnymi trudnościami czynionymi ze strony oponentów. Kwestia ewentualnego finansowania Fary winna opierać się wyłącznie na pieniądzach kościelnych a byłyby to zawrotne sumy. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Odbudowa Fary ????????? IP: *.lublin.mm.pl 07.02.03, 10:49 Mi sie plac po farze podoba. Nigdzie nie ma takiego placu a kościoły sa wszędzie.Zreszta nie wiem, kościoły staja sie nudne jak sie obejrzało juz dwa czy trzy( chyba że maja coś specjalnego). Ale ja tylko o zwiedzaniu , bo modlic sie to chyba ludzie maja gdzie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo1 Re: Odbudowa Fary IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 11:13 Ciekawe, w którym maglu usłyszałaś tę "sensacyjną" wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: Odbudowa Fary IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 23:45 Gość portalu: homo1 napisał(a): > Ciekawe, w którym maglu usłyszałaś tę "sensacyjną" wiadomość. ------------------------------------------------ Wystarczyło kupić Kurier w srode 5II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo1 Re: Odbudowa Fary IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 00:20 A więc miałem rację. To był jednak magiel. Odpowiedz Link Zgłoś