Dodaj do ulubionych

Stwórzmy stronę o Lublinie

08.02.03, 08:44
Jak wyglądają strony o Lublinie?? Wszyscy wiedzą.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=62&w=4548249&a=4548249
Nie będę pisał drugi raz tego samego. najlepiej byłoby, gdyby kżdy wziął się
za jakiś jeden konkretny dział. Ja mogę coś pisać. Przyznaję, że tworzenie
stron od strony technicznej jest dla mnie czarną magią... Robienie zdjęć może
nie, ale z tym jest problem innej natury. Po prostu nie mam sprzętu. Czekam
cierpliwie na odzew. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • hm` Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 08.02.03, 10:31
      Moge zalatwic domene. ho.pl.
      pozdr. hm`
      • skala1 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 08.02.03, 11:48
        jestem za,
        mam cyfre, moge pisac artykuly
        pozdrowionka
        • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 08.02.03, 17:39
          I w sumie Hm` mógłby napisać coś o Lublinie - okiem gościa. ;)
          • Gość: hm` Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 10:54
            Okiem goscia to hm`, moglby pytac, o to czego nie wie, a co wydaje Wam sie
            oczywiste. Tak jak w przypadku Fary. ;]
            pozdr. hm`
        • Gość: daff Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.resetnet.pl 30.04.03, 12:08
          Zajmuję się tworzeniem stron i grafiki więc jak będzie potrzebna pomoc to
          proszę pisać smiało ;) Mieszkam tu, mam cyfre jak by trzeba było coś pstryknąć.

Dawid, markoff.org
          david(at)markoff.org
    • Gość: ryża małpa Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 08.02.03, 21:24
      No wreszcie dotrarł mój apel o przemyslenie sprawy!!!
      Mogę napisac kilka tekstów o historii Lublina - mam ciekawy kntakt w tym
      kierunku. Równiez posiadam cyfrę.Moge służyc też rada co do spraw plastyczno -
      kompozytorskich No, to kiedy zaczynamy?

jak znajdziemy kogos kto umie strony robić:-(((
      • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 08.02.03, 21:55
        Właśnie to chciałem powiedzieć... :(
        • Gość: ryża malpa Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 08.02.03, 22:58
          Sorry, że sie wtrące ale jestem pod wrażeniem wspomnianej krakowskiej strony o
          Kazimierzu . Coś co lubie - dużo wiadomości, czytelnośc i przede wszystkim
          oszczędna oprawa graficzna ( nie ma napierdzielone bzdetów, żadnych żółto-
          rózowych napisów na czarnym tle ) >Palce lizać . Daj Boże taką stronke Lublinowi

www.kazimierz.com/
          • skala1 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 09.02.03, 00:18
            moze ktos udostepni kawalek miejsca,gdzie mozna by zrzucac swoje
            propozycje,fotki,artykuly, i z tego zrobic www
            pozdrowionka
            • Gość: mike Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 09.02.03, 00:40
              dolaczam sie i ja, rowniez posiadam cyfre i dobra lustrzanke, skaner zawsze sie
              znajdzie. co do tekstow to rowniez moge je pisac, i dokladnie to co wspomniala
              ryza, bardzo podoba mi sie prejrzystosc strony o kazimierzu, widac ze jest
              przemyslana !
              co do tekstow, grafik, zdjec to mozna zalozyc konto na jednym z wielu
              wirtualnych dyskow, daja oni nawet po 100mb za darmo, tylko ktos to musi
              wyszukac, bo ja narazie mam polaczenie modemowe i jakos to kiepsko widze ! nick
              i hasko byloby do informacji zainteresowanych bo nie ma sensu udostepniac tego
              publicznie do momentu ewentualnego startu !
              mozna by sie nawet rozejrzec za ewentualnym sponsorem, ktory bylby chetny
              zamiescic jakis banerek, tak zeby tylko zwrocil sie koszt rejestracji domeny i
              umieszczenia strony na jakims serwerze, mysle ze znalazlby sie ktos chetny,
              w pozniejszym terminie proponowalbym skontaktowac siez biurem promocji miasta i
              dowiedziec czym moga pomoc, tzn. jakich informacji moga dostarczyc, teksty
              pisane, historyczne, jakies zdjecia, to czego ewentualnie nie moglibysmy sami
              zdobyc!

uwagi prosze na adres mike79@gazeta.pl
              • Gość: mike Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 09.02.03, 01:03
                a moze www.elublin.com lub ilublin.com
                albo lublininfo.com albo czekam na inne propozycje !
                • Gość: hm` Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 10:49
                  Juz napisalem, ze moge zalaywic domene, przykladowo: www.lublin.ho.pl
                  lub jakie sabie wymarzycie. Lecz jesli chcecie, naprawde iina, i ho.pl z tylu
                  przeszkadza to ja rozumiem.
                  pozdr. hm`
                  • skala1 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 09.02.03, 23:07
                    zacznijmy zbierac materialy
                    pozdrowionka
                    • lodbrok Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 10.02.03, 00:19
                      Już pisałem o tym, ale powiem jeszcze raz, że pomimo pewnego sceptycyzmu, to
                      widząc wasz zapał również w to wchodzę. Nie mam cyfry, ale pisać mogę, a może
                      mogę być pomocny w inny sposób. Pozdrawiam
                      • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 10.02.03, 10:00
                        Proponuję zrobić jakiś podział obowiązków. Ewentualnie "burzę mózgów" na temat
                        tego, co powinno się znaleźć na takiej stronie.
                        • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 10.02.03, 13:06
                          pepperoni78 napisał:

> Proponuję zrobić jakiś podział obowiązków. Ewentualnie "burzę mózgów" na
                          temat
                          > tego, co powinno się znaleźć na takiej stronie.

podział obowązków ustali się, gdy tylko bedzie weiadomo, jakie są te obowiązki.
                          Na spotkaniu wszystko sobie obgadamy.
                          • pepperoni78 Up ;) 21.02.03, 18:22
                            Zaniedbaliśmy trochę nasze wspólne przedsięwzięcie... W niedzielę (jeśli dobrze
                            pójdzie) kończę sesję (wreszcie...). Jeśli uda mi się, biorę się za pisanie.
                            Napiszę coś o historii naszego grodu. Albo o lubelskich uczelniach: ich
                            historii itd. UMCS ma w końcu za rok 60-te urodziny ;)
                            • lodbrok Re: Up ;) 21.02.03, 19:27
                              Ziedrzca nie ma, Mike nie ma , na spotkaniu nic nie ustaliliśmy.... bryndza.
                              Wydaje mi się, że trzeba się zdecydować co chcemy zaprezentować, bo zrobimy
                              taki mały śmietnik. Prawdę mówiąc nie mam konkretnego planu jak pomysły
                              forumowiczów poskładać do kupy. A ty Peppe?
                              • Gość: Mike Re: Up ;) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 23:23
                                czasami bywam, ale niestety lacze sie jeszcze przez modemik wiec nie za czesto
                                i na niezbyt dlugo wpadam na forum, ale sytuacja zmieni sie przy najblizszej
                                promocji w multimedia, wtedy zakladam stale lacze i sprawy mam nadzieje
                                nabiora tempa !
                                co do pomyslu, mam pewien plan, nawet szkic jak to powinno wygladac, ale nie
                                chce zdradzac szczegolow za wczesnie,
                                i rzeczywiscie jest problemem brak osoby potrafiacej to wszystko napisac tak
                                zeby to wygladalo i mialo rece i nogi, a ni ebylo tylko jakas zbieranina
                                roznokolorowych obrazkow i tekstow, napewno nie chcialbym aby to wygladalo tak
                                jak ponizsza strona:

www.lsi.lublin.pl

szkoda rowniez ze zajeta jest poddomena www.info.lublin.pl
                                odpowiadalaby nam w pelni, nie wiem jak wygalda jej status prawny i kto jest
                                wlascicielem, ale gdybysmy rzeczywiscie zaczeli cos tworzyc i to cos byloby z
                                sensem to moze by rzeczywiscie dogadac sie z Lubmanem i wtedy tworzyc pod
                                oficjalna podstrona oficjalnej storny www lublina ??

odezwe sie wkrotce

mike
                                • Gość: ryza malpa Re: Up ;) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 16:20
                                  Na spotkaniu ustalilismy tyle, że nie ma co robic stronki o calym Lublinie
                                  tylko trzeba sie ograniczyć, wg. mnie najlepiej do Starego Miasta i
                                  najbliższych okolic.
                                  Przyznam sie w sekrecie ,że pracuje nad tekstem i zdjeciami ( porównanie
                                  przedtem i teraz) dawnej dzilnicy żydowsjkiej czyli podzamcza. Pasuje?
                                  • Gość: Ronja Re: Up ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.03, 18:51
                                    Super, Ryża!!!:)
                                    • lodbrok Re: Up ;) 22.02.03, 20:59
                                      Jak dla mnie to wszystko pasuje, tylko po prostu wszyscy wspólnie musimy
                                      zaakceptowac jakis kierunek dzialania i wspólpracowac w tym wzgledzie,żeby się
                                      niepotrzebnie nie narobić.
                                      • Gość: ryża malpa Re: Up ;) IP: *.lublin.mm.pl 22.02.03, 21:05
                                        ok. Ja myslę że tak, powinno byc:
                                        - cos w rodzaju historycznego przewodnika
                                        - część usługowa : hotele, knajpy, cepelie, galerie
                                        -galeria zdjęć , może da sie wrzucić kilka moich linorytów ( autopromocja to
                                        podstawa :-)
                                        - ciekawostki tzn. wszelkie dziwactwa jakie da sie znaleźć na temat- mam kilka
                                        fragmentów z książek opisujących dawny Lublin ( z książek fabuarnych of cors)-
                                        i to może byc najciekawszy dział!!!

Kto sie zzgadza albo nie niech zabiera głos!
                                        • pepperoni78 Re: Up ;) 22.02.03, 21:51
                                          Gość portalu: ryża malpa napisał(a):

> ok. Ja myslę że tak, powinno byc:
                                          > - cos w rodzaju historycznego przewodnika
                                          > - część usługowa : hotele, knajpy, cepelie, galerie
                                          > -galeria zdjęć , może da sie wrzucić kilka moich linorytów ( autopromocja to
                                          > podstawa :-)
                                          > - ciekawostki tzn. wszelkie dziwactwa jakie da sie znaleźć na temat- mam
                                          kilka
                                          >
                                          > fragmentów z książek opisujących dawny Lublin ( z książek fabuarnych of cors)-

> i to może byc najciekawszy dział!!!
                                          >
                                          > Kto sie zzgadza albo nie niech zabiera głos!

Wpadł mi do głowy trochę podobny pomysł. A mianowicie napisac krótko i zwięźle
                                          o różnych miejscach, które warto zobaczyć w Lublinie. O miejscach znanych można
                                          napisać trochę mniej, o mniej znanych więcej. Ewentualnie każdy mógłby
                                          wymyśleć, co chciałby pokazać osobie, która nie zna Lublina: jakiś zabytek,
                                          propozycje kulturalnego spędzania wolnych chwil, wieczorne wyjście do knajpki
                                          itd.
                                          Co wy na to??
                                          • Gość: ryża małpa Re: Up ;) IP: *.lublin.mm.pl 22.02.03, 22:02
                                            A my na to jak na lato...bardzo dobry pomysł- to mógłby być taki subiektywny
                                            przewodnik
                                            • pepperoni78 Re: Up ;) 22.02.03, 22:15
                                              Ewentualnie każdy mógłby wymyślec jakąś własną trasę turystyczną. Może
                                              niekoniecznie od zabytku x na ulicy y do zabytku a przy placu b, ale wedle
                                              własnego uznania, a później zrobilibyśmy linki w stylu "Spacer z
                                              Ryżą", "Wycieczka z Velvet", "Wędrówka z Pepperoni". itd. Jakieś teksty z
                                              opisem tego, co można zobaczyć, parę zdjęć ewentualnie wyjaśnienie, dlaczego
                                              tędy a nie owędy. ;)
                                              • Gość: ryża małpa Re: Up ;) IP: *.lublin.mm.pl 22.02.03, 22:18
                                                Fajne..." Spacer z Ryżą " - to mi sie podoba ...:-)
                                                • lodbrok Re: Up ;) 24.02.03, 20:15
                                                  Właśnie trafiłem na bardzo ciekawą książkę o Lublinie. Jest to "Lublin w
                                                  dziejach i kulturze polskiej". Jest to zbiór artykułów różnych autorów
                                                  dotyczących różnych sfer z życia Lublina i jego mieszkańców na przestrzeni
                                                  wieków. Poza tym jest tam niezła bibliografia. Gdybyś Ryża coś chciała o
                                                  historii dzielnicy żydowskiej to mogę podrzucić parę tytułów. Wasze pomysły są
                                                  bardzo ciekawe i ja jestem za.
                                                  Przykład jednej mini trasy turystycznej: "Szlakiem staromiejskich kamienic oraz
                                                  losów ich sławnych gości i mieszkańców czyli Lubelski Odkrywca Dawnych
                                                  Bajecznych Renesansowych Osobliwości Kamienicznych (w skrócie LODBROK -
                                                  autoreklama przede wszystkim:-))). Co do układu strony proponuję również
                                                  uwzględnienie linków do innych stron o Lublinie.Pozdrówka
                                                  • ronja Re: Up ;) 24.02.03, 20:28
                                                    Ja mam takie swoje ulubione miejsce, z którego patrzę na Lublin, niesamowita
                                                    panorama...:)
                                                    A wspomnieniowo to zawsze będę miała w pamięci widok zza murku z placu po
                                                    farze... Gdzie malutka kilkuletnią Ronjeczkę zabierał ojciec na wędrówki
                                                    rowerowe ze swidnika... Tam mielismy odpoczynek...:)))
                                              • redakcja_lublin Re: Up ;) 14.04.03, 18:04
                                                pepperoni78 napisał:

> Ewentualnie każdy mógłby wymyślec jakąś własną trasę turystyczną. Może
                                                > niekoniecznie od zabytku x na ulicy y do zabytku a przy placu b, ale wedle
                                                > własnego uznania, a później zrobilibyśmy linki w stylu "Spacer z
                                                > Ryżą", "Wycieczka z Velvet", "Wędrówka z Pepperoni". itd. Jakieś teksty z
                                                > opisem tego, co można zobaczyć, parę zdjęć ewentualnie wyjaśnienie, dlaczego
                                                > tędy a nie owędy. ;)

To mi się podoba. Takie np. wędrówki z Peperonim czy wycieczkę z Velvet
                                                moglibyśmy rozpowszechnić także w Gazecie.
                                                ws
                                                • ziedrzec Re: Up ;) 15.04.03, 12:20
                                                  redakcja_lublin napisał:

> pepperoni78 napisał:
                                                  >
                                                  > > Ewentualnie każdy mógłby wymyślec jakąś własną trasę turystyczną. Może
                                                  > > niekoniecznie od zabytku x na ulicy y do zabytku a przy placu b, ale wedle
                                                  >
                                                  > > własnego uznania, a później zrobilibyśmy linki w stylu "Spacer z
                                                  > > Ryżą", "Wycieczka z Velvet", "Wędrówka z Pepperoni". itd. Jakieś teksty z
                                                  > > opisem tego, co można zobaczyć, parę zdjęć ewentualnie wyjaśnienie, dlacze
                                                  > go
                                                  > > tędy a nie owędy. ;)
                                                  >
                                                  > To mi się podoba. Takie np. wędrówki z Peperonim czy wycieczkę z Velvet
                                                  > moglibyśmy rozpowszechnić także w Gazecie.
                                                  > ws

Piękne kurna dzięki :-)))))

To ja się tutaj głowię jak znaleźć redaktorów, to ja znajduje niezastąpionego
                                                  Pepperoniego i wszędobylską Ryżą, a Redakcja chce mi ich podkupić..>? :-))))

Ja protestuję! :-))))))))))

A tak serio, dzieciny moje, macie błogosłąwienstwo od wujka Jędrka :-)
                                                • redakcja_lublin Re: Up ;) 15.04.03, 13:46
                                                  Coś złego dzieje się z waszą stroną. Na adres
                                                  nasz.lublin.prv.pl
                                                  nie da się wejść.

A poza tym pewnie wiecie, że prywatną stronę Nasz Lublin uruchomili już Izabela
                                                  Krysa i Roman Pukar.
                                                  www.nasz.lublin.pl/
                                                  Pozdrawiam
                                                  ws
                                                  • Gość: ryża małpa Re: Up ;) IP: *.lublin.mm.pl 15.04.03, 13:49
                                                    A mówiłam ziedrzcze? Przez całe rano nie mogłam wejśc...a co do prywatnej
                                                    strony ( tej drugiej) to faktycznie latwo pomylic, może by póki wczesnie
                                                    zmienić nazwę np.lublin.subiektywny albo forum.lublin albo ...cos innego?
                                                    Faktycznie już ze dwa razy sie pomyliłam...
                                                  • ziedrzec Re: Up ;) 15.04.03, 13:59
                                                    ooo... nie wiedziałem, ale nikomu domeny nie ukradłem tylko założyłem własną.
                                                    Jeżeli to komuś przeszkadza, to... sam nie wiem,,, jestem skonfudowany....
                                                    kurczę.... :-OOOOO
    • pepperoni78 A wiecie... 29.03.03, 12:37
      ...że stronka powoli zapełnia się?? Nic więcej nie powiem. Sami zobaczcie.
      Link - poniżej.
      PS
      Wielkie dzięki dla Ziedrzca, który skleja wszystko do kupy a jeszcze większe
      dzięki dla pewnej osoby, której nicka nie zdradzę, a która uczyniła jeden krok.
      Może jest to mały krok, ale dla tworzenia strony - krok olbrzymi. Kto to taki??
      Wejdźcie na stronkę to się wszystkiego dowiecie :)
      A ja biorę się za to, co obiecałem zrobić. Oj, zaniedbuję wszystko strasznie
      ostatnio. :-/
      • lucy_z Re: A wiecie... 29.03.03, 15:40
        Zaglądam tam od czasu do czasu:))
    • Gość: akacja Spotkanie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 20:28
      hey, kiedys czytałam co o propozycji spotkania w sprawie strony www. Tutaj juz Zdzierzec cos mysli i ma próbkę strony. Mam parę pomysłow. Jak to jest?
      Co ZE SPOTKANIEM W TEJ SPRAWIE.
      • pepperoni78 Re: Spotkanie 30.03.03, 13:35
        Się odbylo jedno w baaardzo kameralnym gronie (Ziedrzec + moja skromna osoba).
        Proponuję kontakt mailowy z Ziedrzcem - adres na stronie. ;)
        Pozdrawiam.
    • pepperoni78 Oświadczenie 30.03.03, 19:05
      Uroczyście oświadczam wszem i wobec, że najpóźniej w przyszłą niedzielę,
      6.04.2003 dostarczę Ziedrzcowi przygotowane przeze mnie materiały na stronkę o
      Lublinie. A przynajmniej ich część.
      • Gość: ryża małpa Re: Oświadczenie IP: *.lublin.mm.pl 30.03.03, 19:08
        Jestem pod wrażeniem.
      • ziedrzec Re: Oświadczenie 31.03.03, 13:02
        Pepper, konam ze zwruszenia... bedzie przewodnik po miasteczku
        akadiemiczieskim!!! Uraaaa!!!!!

Ludze kochani, zamiast gaworzyć o tym, co by było mozna zamieścić, po prostu
        podsyłajcie swoje wypociny, będziemy zamieszczać.
      • Gość: chris_76 Re: Oświadczenie IP: 217.153.35.* 01.04.03, 08:48
        Jesli jeszcze macie zapotrzebowanie na zdjecia, chetnie zrobie pare. Proponuje
        poczekac jednak az sie troche zazieleni. A poza tym nie bede w Lublinie
        wczesniej niż w maju. Dajcie znać, czego brakuje, zeby pokazac na stronce
        Naszego Lublina, a ja dorzucę może jakieś swoje pomysły. A póki co zapraszam do
        obejrzenia moich fotek, choć nie na temat:-)
        PS. Mail na stronie.
        www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=829
        • ziedrzec Re: Oświadczenie 08.04.03, 09:12
          chris, brakuje po prostu Twoich zdjęc :-))))
    • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 07.04.03, 18:02
      Polecam częste klikanie na link w mojej sygnaturce (ten lubelski oczywiście -
      chociaż na Kazimierz też warto zaglądać). Ziedrzec cały czas wykonuje kupę
      dobrej roboty. Ryża tworzy świetny przewodnik ozdobiony równie dobrymi
      zdjęciami. Ja na razie zająłem się informatorem kulturalnym (powoooli, w
      wielkich bólach rodzi się przewodnik po miasteczku akademickim - nie będzie tak
      świetny, jak reklamują Ryża z Ziedrzcem, ale... ;) ). Więc - jeszcze raz
      polecam stronę i - zapraszam do współtworzenia.
      • lucy_z Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 07.04.03, 18:36
        Pepperoni, prośba o jakiś dobry plan Lublina z ulicami na stronce!
        :))
        • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 07.04.03, 18:54
          Ech... gdybym tylko potrafił ;) Ale podejrzewam, że nie będzie to takie łatwe.
    • Gość: hm` Jak zrobili to inni forumowicze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 18:58
      Taki o to link:
      www.kfl.ho.pl/linklodz.htm

;]]
      pozdr. hm`
      • Gość: hm` Re: Jak zrobili to inni forumowicze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 18:59
        www.kfl.ho.pl/linklodz.htm
        • pepperoni78 Re: Jak zrobili to inni forumowicze... 07.04.03, 19:02
          Ale my dopiero startujemy ;)
          • Gość: hm` Re: Jak zrobili to inni forumowicze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 19:10
            Dobre wzorce zawsze w cenie. ;]
            pozdr. hm`
            • ziedrzec Re: Jak zrobili to inni forumowicze... 08.04.03, 09:15
              Tak, to prawda drogi hm`-ie.
              Życzę samych dobrych inspiracji.
    • Gość: akacja Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 10:13
      myślałam aby także o Lublinie do do lublina zaprosiły gołębie z Placu Litewskiego?
      co wy na to?
      • Gość: ryża małpa Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 08.04.03, 10:16
        Te zasrańce?? Jak najbardziej...:-)))
        • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 08.04.03, 13:49
          Na stronce pojawił się informator o noclegach. Zaraz wrzuce link do
          wątku "Gdzie spać w Lublinie?" ;)
          • lodbrok Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 08.04.03, 14:52
            Kurde, wykonaliście kawał dobrej roboty. Aż mi wstyd, że nic do tej pory nie
            zrobiłem, ale wierzcie więcej mnie nie ma jak jestem. Poprawię się!!! Pepper
            informator kulturalny jest super. O to chodziło, bo czegoś takiego w
            skondensowanej formie nigdzie nie widziałem. Spacer z Ryżą też jest niezwykle
            urokliwy (no bo autorka ba..:-))). No i Ziedrzec webmaster. Ziedrzec od dzisiaj
            będę do ciebie mówił mistrzu... Bez cienia ironii oczywiście:-))) Pozdrówka
            • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 09.04.03, 11:29
              lodbrok napisał:

> Kurde, wykonaliście kawał dobrej roboty. Aż mi wstyd, że nic do tej pory nie
              > zrobiłem, ale wierzcie więcej mnie nie ma jak jestem. Poprawię się!!! Pepper
              > informator kulturalny jest super. O to chodziło, bo czegoś takiego w
              > skondensowanej formie nigdzie nie widziałem. Spacer z Ryżą też jest niezwykle
              > urokliwy (no bo autorka ba..:-))). No i Ziedrzec webmaster. Ziedrzec od
              dzisiaj
              >
              > będę do ciebie mówił mistrzu... Bez cienia ironii oczywiście:-))) Pozdrówka

Lodbroczku, zwierzę się ... webmaster brzmi dla mnie dziwnie megalomańsko, ale
              taki jest obyczaj - webmaster to miano kogokolwiek, kto prowadzi stronę w
              sieci :-)
              Jesli nawet będziesz zwał mnie mistrzem, to jako mistrz klęknę przed Tobą i
              ucałuję dłoń mistrzowsko pióro dzierżącą.
              Oby do spotkania ;-)
              • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 09.04.03, 11:36
                słuchajta ludziska, dzięki za pomysły!!!
                Oowolutku bedziemuy całość rozwijać, cały czas zachecam do przekazywania
                MATERIAŁÓW - W MIARĘ MOŻLIWOŚCI POSKŁADANYCH WSTEPNIE DO KUPY, BO STRASZNIE
                DUŻO CZASU ZAJMUJE ICH wklepywanie :-) Zdjęcia, teksty, wszystko, wszystko.. a
                ja działam dalej.. działam... wspomagajcie :-)
    • Gość: akacja Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:12
      przyszedł mi do głowy taki pomysł aby zrobić zdjęćie lublinian, młodych, starych, obcokrajowców, niepełnosprawnych, piesków, może kotki, taką grupę ludzi ktra by zapraszała do Lublina, takie wspólne zdjęcie na jakimś ciekawym tle?
      tylko ich jak zebrać?
      jak myślicie? takie zdjęcie na jednej z pierwszych stron
    • Gość: hm` Co interesuje czlowieka, ktory z Lublina nie jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 15:34
      1. Noclegi, jakis katalog, hoteli, telefony, cennik, prywatne kwatery,
      ewentualnie jakis kontakt mailowy. Choc wiem, ze wymaga to trche zachodu by cos
      takiego stworzyc.
      2. Gdzie mozna dobrze i tanio zjesc...czyli katalog restauracji, mozna by
      przyznawac gwiazdki ;]] jesli ktos byl i moze ocenic.
      3. Spis wszelakich muzeum(odmienia sie czy nie???), cennik, ile wejscie do
      zamku kosztuje i takie tam.
      4. Zabytki, ktore nalezy zwiedzic. Mozna dodac zdjecia. ;]
      5. Jezeli juz sie jest w Lublinie, to gdzie wyskoczyc za miasto, nie kazdy
      wie, ze jest Zalew...
      6. Nowosci kulturalne, moze wlasnie odbywa sie jakis festiwal, moze jest jakis
      pokaz filmow.
      7. Gdzie isc, najwazniejsze puby w Lublinie.
      To tyle okiem czlowieka, ktory z Lublina nie jest, jednym slowem: hm`

pozdr. hm`
      • pepperoni78 Re: Co interesuje czlowieka, ktory z Lublina nie 08.04.03, 20:42
        Punkty 1. i 6. już są ;) O reszcie pomyślimy ;)
    • pepperoni78 Podforum??? 08.04.03, 20:45
      Nie mylić z potworum ;) Pozwoliłem sobie zalożyć na fof wątek w sprawie
      utworzenia na Naszym Forum podforum, w ktorym umieszczalibyśmy wątki w sprawie
      strony o Lublinie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=5557337
      • hm` Re: Podforum??? 08.04.03, 20:49
        Hm, moze to niezly pomysl. Pozyjem uwidzim.
        pozdr. hm`
    • pepperoni78 Muszę się pochwalić... 09.04.03, 22:32
      Porozsyłałem maile do różnych lubelskich instytucji zajmujących się organizacją
      imprez kulturalnych; prosiłem o informowanie nas o różnego rodzaju wydarzeniach
      kulturalnych z ich udziałem. Prawdę mówiąc wątpiłem w to, że ktokolwiek
      odpowie. A tu... miła niespodzianka. Dostałem dziś trzy odpowiedzi. Pozytywne
      oczywiście. W tym z Teatru NN i od samego szefa Fundacji Galeria na Prowincji.
      Więc teraz musimy starać się by stronka w siłe rosła ;)
      Pozdrawiam :)
      • ziedrzec Re: Muszę się pochwalić... 10.04.03, 12:42
        Pragnę poinformować Szanowne gremiunm, że w uznaniu ogromnych zasług
        Pepperoniego i Ryżej w tworzeniu strony, zostali oni dziasiaj mianowani : Ryża -
        na Redaktora działu oświatowo - turystycznego , Pepperoni - na Kulturalnego
        redaktora Działu.

Podpisano.

Przewodnik stada Ziedrzec:-)

Kto nastepny? ;-)
        Poszukujemy;
        1. sponsora
        ponadto;
        2. redaktorów wszelakich.

Zapewniamy: nawał pracy i ogromną satysfakcję. Apanaże wykluczone :-)))
        • lucy_z Re: Muszę się pochwalić... 10.04.03, 18:51
          Byłam, zobaczyłam i pośmiałam się, świetne!!!;)))
    • pepperoni78 Świdnik?? 10.04.03, 18:18
      Coprawda strona jest o Lubline a Świdnik jest oddzielnym miastem, pomyślałem
      jednak, że ze względu na odległość pomiędzy oboma miastami moglibyśmy
      informować takze o tym, co dzieje się w Świdniku. Tutaj pole do popisu miałyby
      przeurocze koleżanki świdniczanki ;) (Czuję, że 17-go dostanę kopa w tyłek) ;).
      • lucy_z Re: Świdnik?? 10.04.03, 18:50
        He, he:)))

Fajny pomysł, jestem za;))
      • ziedrzec Re: Świdnik?? 11.04.03, 08:58
        Podpisuję się pod pomysłem obiema ręcami i nogami
        • velvet0 Klękam... 11.04.03, 11:02
          na moment przed monitorem... to, co szanowni koledzy (o koleżankach nie
          wspominając;o))))) wykonali, budzi mój najwyższy podziw!!
          • pepperoni78 Re: Klękam... 11.04.03, 11:25
            Nie chcem nic mówić, ale to dopiero początek ;)
        • pepperoni78 Re: Świdnik?? 14.04.03, 13:16
          Ziedrzec, mam nadzieję, że nie obrazisz się, ze będę przesyłał info
          wieczorkami?? W każdym razie będą świeże i aktualne. A tym razem będą ze dwie
          imprezki które dzieją się w... uwaga!!! ŚWIDNIKU!!!
          • Gość: ryża małpa Re: Świdnik?? IP: *.lublin.mm.pl 14.04.03, 13:34
            Pepper , co ci sie stało w sieć??
            • Gość: czarna strona Re: Świdnik?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 13:41
              tak zaglądam czasami zaglądam i mam odczucie że strona jest za czarna, smutna, przytłaczająca, takie moje odczucia spostrzeżenia, natomiast podoba mi sie zielona lista dyskusyjna
              • Gość: akacja czarna strona to ja akacja-pomyłka:) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 13:53
              • ziedrzec Re: Świdnik?? 14.04.03, 15:01
                strona będzie jasniejsza jak grafika wskoczy - dzis w domu bedę dłubał :-)
                • rena_gd stronka;)) 15.04.03, 13:29
                  Składam wyrazy uznania dla wspaniałej redakcji (pozwólcie, że nie wymienię z
                  imienia i nicka;)) i proszę jeszcze do jutra wieczorem pracować ciężko, bo to
                  akurat ostatni moment, kiedy będę mogła tam wejść, zobaczyć wszystko i
                  zakodować w pamięci ostatni obraz i przywlec go ze sobą na spotkanie, na którym
                  nie wątpię, że kwestia tej właśnie stworzonej wspólnymi wszymi siłami stronki
                  będzie jedną z zasadniczych;))

Pozdrawiam i będę się wgapiać jutro po nocy.. pamiętajcie.. do roboty;))

Rena zauroczona;))
                  • Gość: ryża malpa Re: stronka;)) IP: *.lublin.mm.pl 15.04.03, 13:41
                    Renka, jeszdcze trochę wazeliny poproszę , nie ma poślizgu co by nabrac pędu
                    do roboty :-))
      • ronja Re: Świdnik?? 26.04.03, 09:25
        hehe, ja mogę napisać subiektywną ścieżkę rowerową Świdnik-Lublin, ale czy toto
        będzie miało sens na stronie lubelskiej???
    • dociek Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 15.04.03, 14:23
      A może by tak dołożyć do działu kultury... i nieco rozszerzyć na cały region -
      "kulturę kulinarną Lubelszczyzny"? Myślę o swoistych dla naszych terenów
      wyrobach i ewentualnych przepisach na ich sporządzenie (całe dania, potrawy i
      ich lokalne modyfikacje smakowe), np. forszmak, pierogi ruskie, cebularze,
      pieróg biłgorajski, sękacz podlaski, itp. I gdyby tak forumowicze sypnęli
      lubelskimi przepisami... Cholera, jak mnie już ssie z głodu! ;)
      • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 15.04.03, 14:33
        doćku, pomysł jest przedni, zatem podeslij parę rzeczy, będzie smaczny początek
        • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 15.04.03, 15:05
          Ludkowie!!!

Zlitujcie się!!!
          Przysyłajcie niejsze pliki graficzne, bo mi kszynki pozapychaliście....

72 dpi, 130/200 pikseli, format jpeg dla skanów okłądek to akurat w sam raz...a
          ja dostaje 2megowe obrazki...
          no,,, zlitujcie się,,,,,
          • lodbrok Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 15.04.03, 15:23
            Ziedrzcze to co wysłałem miało w sumie ok. 1 mega. Jeśli masz jakieś życzenia
            co do sposobu wysyłania bądź rozmiarów plików to daj znać, bo ja tępak
            komputerowy jestem straszny i nie zawsze zdaje sobie sprawę z niektorych swoich
            internetow - kompowych poczynań:-)). Pozdrówka
          • dociek Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 15.04.03, 15:30
            I bardzo dobrze..., bo ja właśnie oczekiwałem od Ciebie takiej podpowiedzi...
            Może wolisz "gify", albo jakieś inne formaty graficzne (psd, pdd...)? A
            dokumenty? Czy "doc" jest ok?
    • Gość: ryża małpa Ziedrzcze- strona widmo!!!! IP: *.lublin.mm.pl 16.04.03, 07:48
      Znikła znowu i nie tylko mi ale lodbrokowi tez...co się dzieje?????
      • Gość: ryża Twojej stronki tez nie ma :-( (n/t) IP: *.lublin.mm.pl 16.04.03, 07:49
    • Gość: akacja internetowe lubelskie kartki<>:)) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 11:10
      może stworzyć mozliwosc wyslania z naszej strony internwtowej kartki z lublina??:)
    • Gość: ryża małpa Stronka otwiera sie przez zdres : IP: *.lublin.mm.pl 16.04.03, 15:08
      strony.wp.pl/wp/nasz.lublin/ksiazki/ksiazki.html
      • lodbrok Re: Stronka otwiera sie przez zdres : 16.04.03, 15:24
        Dzięki Ryża, sprawdziłem działa. Ale czemu tak naokoło trzeba? Fatum jakieś czy
        cuś...
        • pepperoni78 Re: Stronka otwiera sie przez zdres : 16.04.03, 15:44
          Dodałem do sygnaturki ;)
          • ziedrzec Re: Stronka otwiera sie przez zdres : 16.04.03, 16:10
            Juz jestem - koparka przerwaa przewód i nie mogłem nic napisac.
            Misiowie , okazało się, że serwer prv.pl zaniemógł i dlatego wejścia były
            niemożliwe, teraz jest juz ok...
            Znalazłem fajne domeny, jeno są płatne, więc musze rozważyc, czy mię stać, ale
            jak mnie przekonacie, to... :-)))))))
            • dociek Re: Stronka otwiera sie przez zdres : 16.04.03, 16:16
              Mnie niestety nie... Dlatego nie namawiam na nic.
              • Gość: ryża małpa Nieuchronne finanse...:-( IP: *.lublin.mm.pl 16.04.03, 16:18
                A ja się zrzucę....
                • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 16.04.03, 19:50
                  okazuje się, że nie są to bajońskie sumy, więc jak się powiedziało aaaa... to
                  trza powiedzieć beeee, kupuję domenę !! Hip hip!!!!
                  Huraaa!
                • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 16.04.03, 19:55
                  Ryża, na Ciebie to można liczyć.
                  naści tu, od wujka Jędrka w podzięce @-'-,-
                  • lodbrok Re: Nieuchronne finanse...:-( 17.04.03, 07:21
                    Ja też wchodzę w ten biznes. Już możesz stawkę podzielić na trzy częśći. Na
                    spotkanku zrobimy ściepkę:-))) Pozdrówka
                    • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 17.04.03, 14:29
                      siuuper !!!
                      A że już mam w domu net, to opracowywanie strony ruszy pełniejszą parą !!!
                      • lodbrok Re: Nieuchronne finanse...:-( 17.04.03, 14:45
                        To podaj mi gdzieś w mailu swoje gadu - gadu, bo ja mogę tylko z chałupy
                        rozmawiać. A na stronie sa już nowe książeczki, widziałem a jakże, pięknie się
                        prezentują. Ku chwale ojczyzny lubelskiej Mistrzu Ziedrzcze:-)))
                        • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 17.04.03, 16:24
                          skorzystam z patentu jakże ulubionego przez naszego drogiego Pepperoniego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=3404406&a=4991813
                          • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 17.04.03, 16:36
                            a prościej to by było tak: 1728908, /szszsz....tylko nikomu nie mów/ ;-)))
                            • Gość: akacja Re: Nieuchronne finanse...:-( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 21:46
                              więc ile potrzeba na utrzymanie strony przez rok?
                              kiedy opłacamy?
                              w jaki sposób zbieramy?
                              • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 23.04.03, 09:14
                                Znalazłem firmę u której za rok płaci się 49 zł plus VAT, więc nie jest źle -
                                kwota jest raczej symboliczna.
                                Formalności będę dokonywał gdy zamkniemy głosowanie.

Lodbrok już się wziął i zrzucił.
                                To nic, że zaraz potem przechlałem jego dolę :-)))))))))))

Gość portalu: akacja napisał(a):

> więc ile potrzeba na utrzymanie strony przez rok?
                                > kiedy opłacamy?
                                > w jaki sposób zbieramy?
                                • velvet0 Re: Nieuchronne finanse...:-( 23.04.03, 09:22
                                  to ja się dorzucam;o)
                                  • ronja Re: Nieuchronne finanse...:-( 23.04.03, 10:08
                                    Ja też! Ja też!
                                    • ziedrzec Wirtualna wątroba Ziedrzca zagrożona! :-) 23.04.03, 11:06
                                      Ratunkuuuu!!!!

Miejcie litość nad moją wątrobą i konkubiną!

:-)))))
                                      • lucy_z Re: Wirtualna wątroba Ziedrzca zagrożona! :-) 23.04.03, 11:19
                                        Tej drugiej trzeba szczególnie żałować, hi, hi;))

Gdyby coś to ja też!!!:)
                                        Jędrku, juz tu gdzieś wspominałam, że bardzo by się przydał na stronce plan
                                        Lublina z ulicami. To tak na przyszłość, ok???
                                        :)))
                                        • ziedrzec Re: Wirtualna wątroba Ziedrzca zagrożona! :-) 23.04.03, 11:25
                                          Ok, zanotowałem, myslę że będzie to możliwe jajk już będziemy mieli nowy adres,
                                          a więc już nawet w maju! .. o ile Ryża zrobi nam plan Lublina :-)
                                          • Gość: ryża Re: Wirtualna wątroba Ziedrzca zagrożona! :-) IP: *.lublin.mm.pl 23.04.03, 11:31
                                            :-PPP Jest plan lublina z wyszukiwarka ulic- możemy dać link , poszukam
                              • Gość: Arkadio JA MOGE SIE TYM ZAJĄĆ IP: 62.233.188.* 11.05.03, 22:01
                                JA MOGE SIE TYM ZAJĄĆ !!! Na codzień jeśli ktoś skałada mi propozycje to tworze
                                jakieś serwisy moje gg : 2534111 email dziala@wp.pl jeśli coś to piszcie !!
                            • Gość: akacja Re: Nieuchronne finanse...:-( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.05.03, 19:46
                              wiec tak zdawało mi się ze juz zadawałam to pytanie
                              ale nic tam...
                              Ile potrzeba na utrzymanie strony przez rok w tej nowej wersji??
                              • Gość: ryża małpa Re: Nieuchronne finanse...:-( IP: *.lublin.mm.pl 03.05.03, 19:59
                                Zaledwie 50 zł :-)
                            • Gość: akacja Re: Nieuchronne finanse...:-( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 08:48
                              chłopaki, powiedzcie jak to jest z finansami strony
                              ile jeszcze Wam potrzeba aby ją otworzyć pod nowym adresem?
                        • Gość: chris Re: Nieuchronne finanse...:-( IP: 212.244.167.* 21.04.03, 21:25
                          lodbrok napisał:
                          > A na stronie sa już nowe książeczki, widziałem a jakże, pięknie się
                          > prezentują. Ku chwale ojczyzny lubelskiej Mistrzu Ziedrzcze:-)))
                          Co do nowych książeczek mam tylko jedną uwagę. Autor "O dawnym Lublinie -
                          szkice z przeszłości miasta" to Henryk GAwarecki, nie Gwarecki.
                          • Gość: ryża małpa Re: Nieuchronne finanse...:-( IP: *.lublin.mm.pl 21.04.03, 22:21
                            Dzieki Chrisie za korektę :-)
                          • ziedrzec Re: Nieuchronne finanse...:-( 22.04.03, 09:40
                            poprawiono
                            • lucy_z Re: Strona w papierowej gazecie 22.04.03, 19:46
                              Dzisiaj, w papierowej gazecie, redakcja gazety reklamuje tę stronkę forumową.
                              Jest podany adres strony, informacja że strona jest w przygotowaniu i przez
                              kogo robiona, co na stronie juz się znajduje i co będzie!:)))
                              • ziedrzec AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.03, 21:11
                                AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • ziedrzec Re: AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.03, 21:12
                                  normalnie się
                                  POSIKAŁEEEEEM!!!!!!!!!!!

Fajno.... fajno.... fajno... może to da nam wszystkim dodatkową energię do
                                  działania ? :-)
                                  • Gość: ryża małpa Re: AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 22.04.03, 21:41
                                    AAAAA!!!!! Ja dopiero zobaczłam jak lucia powiedziała!!!! Miałam już dac ta
                                    gazetę kotu do zasikania ale zachowam na wieki :-)
                                    • lodbrok Re: AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.03, 07:08
                                      Przestańcie popuszczać:-)))) Ale fajnie, fajnie... Tez sie cieszę:-))))
                                      • velvet0 Suuuuuper!!!!!!!! 23.04.03, 09:12
                                        gratulacje dla Szanownej Redakcji;o))))))))))))) stony oczywiście;o))))))
    • redakcja_lublin Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 23.04.03, 11:46
      Przeczytałem propozycję nazw strony i, mówiąc szczerze, żadna mi się nie
      podoba. Jeśli mogę coś zaproponować to np. lublin.forum.pl lub coś w tym
      rodzaju tak żeby nazwa wskazywała na pomysłodawców.

Co do strony graficznej, to jak widzę nic się nie posunęło do przodu. Jest
      ona „mało lubelska”, ponura (noc - co jestem w stanie zrozumieć bo autorzy to
      nocne Marki). Przydałby się jakiś element typowo lubelski, bo poetyckie
      odwołanie do Czechowicza („Prowincja noc”) dla obcych pewnie jest zupełnie
      niezrozumiałe.
      Pozdrawiam

ws
      • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 23.04.03, 12:47

redakcja_lublin napisał:

> Przeczytałem propozycję nazw strony i, mówiąc szczerze, żadna mi się nie
        > podoba.
        No, każdy ma swoje typy...
        Jeśli mogę coś zaproponować to np. lublin.forum.pl lub coś w tym
        > rodzaju tak żeby nazwa wskazywała na pomysłodawców.

Gdyby chcieć, aby nazwa wskazywałą na pomysłodawców, to nazwa byłaby zbyt długa.
        www.ryzopeprzec.pl, poza tym żaden Anglik nie wymówiłby czegoś takiego :-)

> Co do strony graficznej, to jak widzę nic się nie posunęło do przodu. Jest
        > ona „mało lubelska”, ponura (noc - co jestem w stanie zrozumieć bo
        > autorzy to
        > nocne Marki).
        Polemizowałbym. Takowy wygląd jest na wskroś lubelski :-)

A tak serio - projekt jest gotowy, czekamy na realizację formalną.
        Prawdziwa Sztuka rodzi się powoli, cyzelowana i dopichcana troskliwą dłonią
        artystów.
        Rzemieślnik zaś - naparza od sztancy setki podobnych do siebie wyrobów.
        Jaki wybrać wariant, Szanowna Redakcjo, Drodzy Forumowicze?
        Nam wybór wydał się oczywisty...
        Nie chcemy polować na pchły :-)

> Przydałby się jakiś element typowo lubelski, bo poetyckie
        > odwołanie do Czechowicza („Prowincja noc”) dla obcych pewnie jest z
        > zupełnie
        > niezrozumiałe.

Może własnie dzięki nam stanie się zrowumiałe...?
        W końcu od tego jesteśmy i po to poświęcamy swój bezcenny czas za darmo, a
        nawet dopłacamy do tego interesu, żeby wyjść w świat z naszym uwielbieniem dla
        niepowtarzalnego ducha Lublina.

Pozdrawawiam Szanowną Redakcję filuternie, z leciutką dozą dezynwoltury.
      • Gość: ryża małpa Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 23.04.03, 16:25
        Niestety lublin. forum pl jak i inne bardziej cywilizowane nazwy sa juz
        pozajmowane albo wwykupione,Pozostaje niekonwencjonalna twórczośc własna.
        A jakby szanowna redakcaj czytała co sie pisze nie tylko wtedy kiedy wieksza
        redakcja jej każe , to by wiedziała, że odsłona nowej graficznie stronki pod
        nowym adresem odbedzie sie w okolicach poczatku maja :-)
    • velvet0 Jak namówić.........? 23.04.03, 11:54
      • velvet0 Re: Jak namówić.........? 23.04.03, 11:57
        ... bardzo dobrego grafika komputerowego,żeby nam pomógl? wykręca się brakiem
        czasu;o))))))))))
        • dociek Re: Jak namówić.........? 23.04.03, 13:35
          velvet0 napisała:

> ... bardzo dobrego grafika komputerowego,żeby nam pomógl? wykręca się brakiem
          > czasu;o))))))))))

Porwać!

Go za serce... ideą promowania Lublina z czystej miłości dla ojczystego grodu,
          a nie z komerchy, reklamy, czy obowiązku. Porwać!!!
          • ziedrzec Re: Jak namówić.........? 23.04.03, 13:42
            dociek napisał:

>
            > Porwać!
            >
            > Go za serce... ideą promowania Lublina z czystej miłości dla ojczystego
            grodu,
            > a nie z komerchy, reklamy, czy obowiązku. Porwać!!!

Dobrze napisał!!!!

Dać mu wódki!!!!!!!
            • Gość: Daff Re: Jak namówić.........? IP: *.resetnet.pl 05.05.03, 03:34
              Stawiajcie flaszkę to zrobimy grafę :P

Dawid
              markoff.org
    • velvet0 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 23.04.03, 13:58
      no więc jest tak:
      kolega grafik powiedział, że zaprojektuje nam ten serwis wizualnie,zrobi layout
      a potem dam nam to do poskładania
      no i stwierdził, że nie ma tutaj wspolnej koncepcji i że powinna uosabiać to,
      ze jest robiona przez pasjonatow ..... amen;o)

no i trochę skytykował ten wygląd nekrologu;o))))))))

• pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 23.04.03, 15:54
        A ja wpadłem na pomysł. TO znaczy Ziedrzec wpadł kiedyś na pomysł, żeby w dzień
        było jasne tło i świeciło słońce a w nocy - tak jak teraz - ciemno i księżyc.
        Pozdrawiam
        • Gość: ryża małpa Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 23.04.03, 16:09
          Mnie się bardzo podba :-)
        • Gość: vega Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.usu.edu / 172.17.231.* 26.04.03, 09:12
          pepperoni78 napisał:

> A ja wpadłem na pomysł. TO znaczy Ziedrzec wpadł kiedyś na pomysł, żeby w
          dzień
          >
          > było jasne tło i świeciło słońce a w nocy - tak jak teraz - ciemno i księżyc.
          > Pozdrawiam
          To jeszcze ja slowko
          Pomysl calkiem fajny ale wykonanie przydaloby sie troche podciagnac
          jaskrawe czcionki wolaja o litosc!!!
          przemyslcie to ciut, pozdrawiam, vega
    • Gość: gall_anonim Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.radcent.lublin.pl 24.04.03, 10:09
    • Gość: vega Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.usu.edu / 172.17.231.* 26.04.03, 09:00
      hej
      Jesli potrzebujecie jakiegos wsprarcia graficznego to sluze pomoca.
      Pracki graficzne, budowa storny + wszystko co mozna zoorganizowac droga
      internetowa.
      Pelne poparcie, kiedy projekt startuje?
      pozdrawiam, vega
      • kleszczo Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 26.04.03, 19:09
        Kochani!
        Jestem pod OGROMNYM wrażeniem tego co robicie. Serce rośnie, kiedy człowiek
        widzi swoich krajan działających i robiących to, czego miasto, w postaci rady
        miejskiej, samo zrobić nie może (lub nie chce - niew nikam). Jestem
        Lublinianinem z krwi i kości ... i chociaż od kilku miesięcy mieszkam
        za "wielką kałużą" to Lublin nadal żyje w moim sercu.
        Jeżeli tylko potrzebujecie jakiejkolwiek pomocy - dajcie znać - mogę Wam pomóc
        dotrzeć do Rady Miasta, ratusza - może uda się uzyskac jakąś pomoc - np.
        finansową. Niestety jestem za daleko, żeby wspierać wasze działania fizycznie -
        mogę Was jednak skontaktować z grupą moich znajomych, który mają dużą siłę
        przebicia i mogą pomóc w uzyskaniu funduszy(na przykład).
        W tej chwili "rozkręcam" firmę zajmującą się web design - muszę porozmawiać z
        moim wspolnikiem, który jest prawdziwym profesjonalistą - może uda mi się go
        namówć, żeby wsparł Was technicznie:)
        Jeżeli potrzebujecie jeszcze czegoś - dajcie znać.

Bardzo gorąco pozdrawiam

Kleszczo - Lublinianin na zawsze :)
      • ziedrzec Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 29.04.03, 18:40
        Vega, skontaktuj sie ze mna: ziedrzec@tlen.pl
    • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 27.04.03, 15:40
      Przyszła mi do głowy nowa nazwa dla stronki: www.lub.lin.pl Dlaczego?? Skąd to
      się wzięło?? Już wyjaśniam. Jedna z legend lubelskich głosi, że do naszego
      grodu przyjechał kiedyś jakiś książę. Zapytał mieszkańców, jak ta miejscowość
      nazywa się. Niestety, tak się złożyło, że nie miała jeszcze nazwy. Książę
      wymyślił więc, żeby zarzucono sieci do Bystrzycy i miasto otrzyma nazwę ryby,
      która złapie się pierwsza. Po wyciągnięciu sieci okazało się, że w pułapjkę
      złapał się jedynie szczupak i lin.
      Książę zadumał się: "szczupak LUB LIN?? Która nazwa będzie lepsza?? Szczupak
      jest rybą drapieżną a nie chciałbym, żeby za takich brani byli przez innych
      mieszkańcy grodu. Lin z kolei jest rybą łagodną." Został więc Lublin.
      Pozdrawiam.
      PS. Inna z legend głosi, że nazwa miasta wywodzi się od imienia jednego z
      kniaziów władających onegdaj tymi ziemiami. Był to Lubla. Myślałem więc o
      adresie strony www.lubla.pl. Okazao się jednak, ze istnieje miejscowość o tej
      właśnie nazwia. W województwie podkarpackim - okolice Jasła.
      • dociek Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 27.04.03, 20:55
        Osobiście głosuję za nazwą "lublyn.pl" To właśnie jest nasza lubelska mowa i
        nasza wymowa: Lublyn, Felyn, Węglyn, Dęblyn... Lubliniakowi to "gra i buczy"
        właściwie. Wydaje mi się, że mniej czytelna i mniej znana, nawet dla
        mieszkańców Lublina, jest jedna z legend o powstaniu jego nazwy. Poza tym
        powszechne stało się w necie i odpowiednio - w życiu używanie skrótowych i
        skojarzeniowych zamienników i za taki uznaje "lublyn", gorzej, wg mnie,
        wygląda to z wersją peppera "lub.lin".
        • Gość: Stach Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: w3cache:* / 192.168.0.* 27.04.03, 21:24
          Zwróć uwagę na fakt, iż stronka nie jest przeznaczona wyłącznie dla odbiorców z
          Lublina a co do naszej chrakterystycznej wymowy to miałbym wątpliwości.
          Jestem lublinaninem z krwi i kości i nigdy nie zamieniałem "i" na "y".
          • dociek Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 27.04.03, 22:44
            Co do wymowy - sami się nie słyszymy i nie umiemy ocenić w tej kwestii. Byłem
            kiedyś zaskoczony, bodajże w Toruniu, czy w Bydgoszczy, że odebrano w mojej
            wymowie kresowy zaśpiew... Podczas, gdy cholernie daleko mi do brzmienia
            choćby śladowo zbliżonego do mieszkańców Podlasia, czy Zamojszczyzny. Co do
            odbiorców naszej strony, wcale nie twierdziłem, że ma być tylko dla Lublinian.
            Natomiast, to rodowity Lubliniak, nawet na tejże stronie może wyjaśnić o co
            biega z tym "y"... i wydaje mi się to bardziej przyciagające niż lub. i lin.
            Ale każdy ma prawo do swojego zdania i mam nadzieję, że demokratycznie wygra
            wybór większości, chociaż brak ograniczników pozwala każdemu głosować po kilka
            razy... Chciaż jak zauważyłem, na, popierany przeze mnie "lublyn", nie tylko
            ja głosowałem. :D
            • Gość: Stach Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: w3cache:* / 192.168.0.* 28.04.03, 00:22
              Rzeczywiście, brak ograniczników licznika stwarza możliwość fałszowania sondy.
              Mam kolejne propozycje: lublin.klan.pl , czarci.lublin.pl, czart.lublin.pl,
              lublin.czart.pl, via.lublin.pl.
              • empi Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 28.04.03, 07:17
                www.lublin.kozigrod.pl lub www.kozigrod.lublin.pl
                pzdr.
        • Gość: Daff Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.resetnet.pl 30.04.03, 12:14
          A czemu nie lublinonline.com ?:) Albo cos w tym stylu? Jak już to na poważnie
          się tym zająć i zrobić coś naprawdę dobrego.

Dawid, markoff.org
          david(at)markoff.org
          • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 30.04.03, 15:52
            Dobra nazwa. Jest już w nowym wątku o stronach, który bez zgody pozostałych
            członków samozwańczego kolegium redakcyjnego rozpocząłem ;)
            • velvet0 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 02.05.03, 11:15
              mnie się też ten lublinonline bardzo podoba;o)
              • Gość: Daff Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.resetnet.pl 05.05.03, 03:25
                No i jest wolna w .com ;)

Dawid
                markoff.org
    • Gość: Lublinianin Re: Stwórzmy stronę o Lublinie IP: *.ar.lublin.pl 28.04.03, 13:32
      pepperoni78 napisał:

> Jak wyglądają strony o Lublinie?? Wszyscy wiedzą.
      >
      > www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=62&w=4548249&a=4548249
      > Nie będę pisał drugi raz tego samego. najlepiej byłoby, gdyby kżdy wziął się
      > za jakiś jeden konkretny dział. Ja mogę coś pisać. Przyznaję, że tworzenie
      > stron od strony technicznej jest dla mnie czarną magią... Robienie zdjęć może
      > nie, ale z tym jest problem innej natury. Po prostu nie mam sprzętu. Czekam
      > cierpliwie na odzew. Pozdrawiam.
      Napisałeś "Jak wyglądają strony o Lublinie?? Wszyscy wiedzą" - myślę, że nie do
      końca. Ja zawstydziłem się po wizyciena
      stronie :www.rootsweb.com/~pollubel/index.html.
      Facet z daleka a strona doskonała np o dzielnicy "Wieniawa"
      Pozdrawiam
      • dociek Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 28.04.03, 14:32
        Myślę, że Trevorem i Anią Butcher warto nawiązać bliższą współpracę odnośnie
        materii naszej witryny. Niestety, mój am-englysz jest na to za cienki.... Sądzę
        jednak, że i po polsku się uda. Co na to zespół redakcyjny?
        www.rootsweb.com/~pollubel/
        www.rootsweb.com/~pollubel/cultures/index.htm
        • Gość: Stach Usterka na łączach...? IP: w3cache:* / 192.168.0.* 29.04.03, 13:49
          Wczoraj dodawałem komentarz do sondy dwukrotnie, bez rezultatu.
          W związku z tym, pozwolę sobie ów komentarz przytoczyć na łamach forum.

W związku z pojawiającymi się nowymi propozycjami nazwy strony internetowej
          forumowiczów proponuję aby Szanowna Redakcja dokonała korekty sondy tj. wstawić
          w miejsce nazw z poparciem mniejszym niż np. 4-5% oraz nazw niepoważnych lub
          kompromitujących (...zadupie.pl, ...buraki.pl) nazwy proponowane.
          Jednocześnie proponuję zmianę czasu trwania sondy do końca długiego majowego
          weekendu tj. do 04.05.2003 włącznie.

pozdr.
      • pepperoni78 Re: Stwórzmy stronę o Lublinie 30.04.03, 15:15
        Gość portalu: Lublinianin napisał(a):

>> Napisałeś "Jak wyglądają strony o Lublinie?? Wszyscy wiedzą" - myślę, że nie
        do końca. Ja zawstydziłem się po wizyciena
        > stronie :www.rootsweb.com/~pollubel/index.html.
        > Facet z daleka a strona doskonała np o dzielnicy "Wieniawa"
        > Pozdrawiam

Tylko, że znalezienie w wyszukiwarce dobrej strony o Lublinie niemal graniczy z
        cudem. Jeśli znalazłem jakiekolwiek, zawsze działo się to przypadkiem. Nigdy po
        wpisaniu hasła "Lublin".
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka