Dodaj do ulubionych

"ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego

24.07.06, 13:45
"Nie znam ks. Czajkowskiego, ani mnie on ziębi, ani grzeje. Wkurza mnie, gdy
katolicki kapłan daje dowód bezczelności i obłudy, kiedy do ostatniej chwili
idzie w zaparte i kłamie. Jeszcze bardziej wkurza, że kiedy już dalej kłamać
nie jest w stanie, odzywają się głosy pełne uznania: ach, jaki wspaniały,
przyznał się. Szczególnie kiedy taki głos dobywa z siebie Józef Życiński, było
nie było – arcybiskup. Arcybiskup-publicysta, który, odkąd z debaty publicznej
wycofał się Michnik, stał się czołowym specjalistą od zamazywania granicy
pomiędzy dobrem a złem. Chyba nie muszę wyjaśniać, że to naprawdę nie licuje z
godnością arcypasterza Kościoła katolickiego."

:DDDD

calosc tutaj :
gazetapolska.pl/?module=content&article_id=1305
Obserwuj wątek
    • edico Re: Jestem pełen uznania 25.07.06, 01:02
      Okazał się bardziej Polakiem, niż agentem Watykanu, jak chyba większość księży
      przysięgająca na wierność temu obcemu ideologicznie i systemowo państwu
      opierającą swą egzystencję na niewolniczej indoktrynacji.

Gdyby sie nie przyznał, najprawdopodobniej briniono by go, jak Paetza (już
      rehabilitowanego moralnie) czy prałata Michała Moskwę. O bp Białobrzeskim z
      Rzeszowa nie wspomnę.
    • Gość: Bastiatan Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: 212.106.16.* 25.07.06, 06:39
      Fajnie tak sobie siedzieć w domku i ziać jadem na tego czy innego agenta. Skąd
      wiesz, czy Ty w takich warunkach agentem być nie został?
      A co do Życińskiego - zdaje się, że parę osób (w tym wielu hierarchów)
      zapomniało, że księża nie powinni oceniać ludzi (chyba, że w konfesjonale). Od
      oceny jest sąd ostateczny. Dla mnie facet jest wielki w tym, że ma odwagę
      nawoływać do pojednania i zgody. Co przecież nie jest obowiązkowe, ale nie mów,
      że jest to złe.
      • Gość: misiek akcja policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 06:43
        www.talenty.pl/index.php?str=linkif&filmy=6913
      • ratatatam Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego 25.07.06, 08:32
        to zacytuje jeszcze raz fragment z Ziemkiewicza, bo moze Ci umknal :

"Arcybiskup-publicysta, który, odkąd z debaty publicznej
        wycofał się Michnik, stał się czołowym specjalistą od zamazywania granicy
        pomiędzy dobrem a złem. Chyba nie muszę wyjaśniać, że to naprawdę nie licuje z
        godnością arcypasterza Kościoła katolickiego."
        • Gość: Bastiatan Tobie ciągle umyka istota kapłaństwa. IP: 212.106.19.* 25.07.06, 18:42
          • ratatatam Re: Tobie ciągle umyka istota kapłaństwa. 25.07.06, 23:03
            rozwazanie istoty kaplanstwa jest problemem katolikow, nie moim - problemem
            obywateli rp , a wiec i moim , jest prominentny i wplywowy purpurat zamieszany
            w obrone zbrodniczej komunistycznej agentury
          • Gość: kura56 Re: Tobie ciągle umyka istota kapłaństwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 14:04
            A tobie nie? Nie rozumiesz prostej prawdy, zekapłan-moralizator musi być
            bezwzględnie czysty? Pan Jezus w widzeniu Swiętej mistyczki siostry Faustyny
            Kowalskiej, uznamym przez kościół mówi tak o miłosierdziu i odpuszczeniu
            grzechów: miłosierdzie moje tego pragnie, lecz spraweidliwość niepozwala.Ten
            fragment "Dzienniczka" zna z pewnością ks.Arcybiskup.
      • bruner4 Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego 16.08.06, 02:17
        To kolejny przykład traktowania księży jak swiete krowy i to nawet w obliczu
        takich potępianych przez kler czynów jak współpraca z komunistyczną
        bezpieką.Innych przykładów jest też wiele: pedofilia, złodziejstwo, jazda po
        pijaku i spowodowanie wypadku itp. Ksiądz to tez człowiek ale ocena księdza w
        takich przypadkach jest u nas z reguły znacznie łagodniejsza niż zwykłego
        człowieka.
      • Gość: Ja Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: 81.219.208.* 06.09.06, 20:34
        Ofiary JE Abp, J. Życińskiego z ukłonami dla JE i podziękowaniami za niszczenie
        szlachetnych ludzi przez JE .Dlaczego JE Abp. J. Życiński niszczy ludzi
        szlachetnych, poboznych, bezkompromisowo broniących autorytetu Kościoła i nauki
        Chrystusa?
    • Gość: Zetajones Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:21
      Nie lencie sie, przeczytajcie koniecznie art. R. Ziemkiewicza. Dla nas--nic
      dodac, nic ujac. Dla komuchow: "A TAM CICHO BYC" (to nie ja , to Smolen).
      Naprawde: NIC DODAC!!! Zetajones.
    • Gość: Oni Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.08.06, 09:28
      Czy Ks. Abp. J. Życinski jest w stanie odróznic dobro od zła? Po tym co
      wyprawia - mam poważne wątpliwości.
    • janbezziemi Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego 15.08.06, 10:59
      Prof. dr Moralizator Ratatatam niech zyje! Trzykrotne hurrra!
    • Gość: anonim Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:27
      ratatam: celnie napisales o naszym "lubelskim" specu od moralizowania.
      Rzeczywiscie: KTO WIDZIAL MICHNIKA? Juz nie pisze (prawie) ale "godnie"
      zastapil go nasz arcy-Zycinski. Arcy: juz nigdy nie bede ciebie sluchal, czy to
      w kazaniach , czy na seminariach na uniwerku. DOSC OIBLUDY-do roboty, za co Ci
      placimy, my - obywatele Lublina? Za dfobra robote , np. LUSTRACJE wsrod
      Twych "owieczek". Anonim.
      • terraincognita Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego 16.08.06, 00:35
        Pleć pleciugo...
      • twardziele2 Życiński to by sie chętnie 16.08.06, 11:46
        z Biedroniem polustrował
    • Gość: Ofiara Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: 81.219.208.* 01.09.06, 21:59
      Komu mają kłaniać się ofiary JE Abp. J. Życińskiego, wyrzuceni przez Niego z
      pracy za to , że niezlomnie strzegli i strzegą fundamentalnych zasad Koscioła i
      nauki Chrystusa? Czy tak postępuje sprawiedliwy, nieomylny Książe Kościoła?
      Wstyd i hańba. Tylko wróg Kościoła, wróg Rodziny może tak postępować jak JE.
      Bóg jest sprawiedliwy i mam nadzieję, że spotka Go należna Mu sprawiedliwość za
      krzywdy jakie wyrządził pewnej szlachetnej Rodzinie.
    • slavik222 Nieomylność Papieża, a przypadek Zycinskiego 03.09.06, 11:36
      Zastanowiam sie ilu takich faryzeuszow jak Życiński pelni w Kosciele Katolickin
      funkcje biskupa.
    • Gość: olo Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.06, 19:14
      Życinskiego też zlustrują i wszystko wyjdzie na jaw !!!
      • Gość: Ja Re: "ofiary Kiszczaka"z uklonami dla Zycinskiego IP: 81.219.208.* 03.09.06, 20:44
        Tylko kto naprawi krzywdy przez Niego wyrządzone?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka