Dodaj do ulubionych

Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ?

10.08.06, 10:46
Może to ta zmienna pogoda skłania mnie trochę do refleksji - proponuję
wymienić - w różnych kategoriach, bardzo subiektywnie co was ostani zasmuciło.
Oczywiście wiadomo, że to impresje obecne, z perspektywy czasu będą się
zmieniać np. kiedyś zasmuciło mnie to, że Lepper dostał się do rządu - ale
teraz o wiele smutniejsze jest to, że wcale nie jest on tam najgorszy ...
Mam nadzieję, że taka wymiana poglądów może też służyc zrozumieniu drugiego
człowieka - to co kogoś smuci dla drugiego może być przecież powodem do
radości...
Dlatego proszę o bardzo oszczędne, jeśli w ogóle komentowanie cudzych
wypowiedzi.

Ad rem - ostatnio:
Świat: Agresja Izraela na Liban, a szczególnie niespotykane od czasów wojny w
Wietnamie niszczenie celów cywilnych ...
Polska: już ponad milion rodaków wyjechało ...
Lubelszczyzna: wycięto tysiące drzew przy drogach ...
Lublin: zasypano ostatni głęboki basen ...
Dzielnica: coraz więcej porozbijanych butelek na ulicach ...
osobiste: ukradziono mi z działki kwalifikowane sadzonki winogron,
sprowadzone z Niemiec, które tak pieczołowicie podlewałem przez cały okres
upałów [i to może tłumaczy mój nastrój] ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.chello.pl 10.08.06, 12:08
      Świat: wojny, agresja, katastrofy;

Polska:Tu faktycznie zauważyć można rozbieżność w odbiorze tych samych faktów,
      bo dla mnie milion mądrych, zaradnych ludzi potrafiło zrealizować pragnienie
      polepszenia bytu swojego i swoich najbliższych.
      Zasmuciło mnie ocieplenie klimatu, które sprawiło, że ledwo zipałam przez cały
      lipiec. Poważnie - rozczarowuję się tymi, na których głosowałam (PiS), ale
      pocieszam sie myślą,że teraz to chyba bez różnicy na kogo sie głosuje -
      politycy genaralnie są cudownymi kameleonami, zmieniajacymi punkt widzenia w
      zalezności od punktu siedzenia.

Lublin - kretyńskie inwestycje (lodowisko, fontanny, pomniki, zagraniczne
      wojaże) i rozpaczliwe kroki szefa miasta w celu zapewnienia sobie elektoratu.

Dzielnica: Skąd te chłopaki - ku..aki mają tyle kasy, żeby chlac wieczór w
      wieczór pod moimi oknami? Młodość daje im siły do darcia gęby w godz. 19.00 -
      3.00, to zrozumiałe, ale kasa? Przeciez w dzień osdypiają zarwane i przechlane
      nocki, więc nie pracują. No i jako jedyna zbieram g...o po swoim psie.

Osobiste: tu niewiele się zmieniło, bo od wieków chca się ze mną umawiać
      jedynie żonaci faceci. Wbrew pozorom to wcale nie jest przyjemne:(
      • Gość: karol Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: 195.117.192.* 10.08.06, 12:13
        A nie możecie postawić inaczej pytania: Co mnie najbardziej ucieszyło w tym
        roku???
        Czy bez narzekania to już w tym kraju nie da się żyć????
        Ręka do góry i nie wstydzić się: Kto nie choruje? Kto jest zadowolony z pracy?
        Kogo żona nie zdradza? Komu samochód się popsuł? I kto się codziennie usmiecha
        jak wstanie z łóżka?
        • Gość: Anka Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.chello.pl 10.08.06, 12:17
          Można i miło będzie, jesli taki wątek rozpoczniesz. Osobiście uważam,że gdybym
          zaczęła się roztkliwiać nad tym, jak jest źle, to popadłabym w głęboką
          depresję. Dlatego też staram się zawsze dodać coś wesołego do swojej pisaniny.
          To mój mechanizm obronny przed bijącym zewsząd smutkiem, żalem, głupotą,
          chamstwem itd, itd...
          • Gość: karol Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: 195.117.192.* 10.08.06, 12:39
            Już rozpocząłem. Na te pytania, które zadałem odpowiadam
            • Gość: real Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:47
              Karolu, po twojej pewnosci siebie i dobrym samopoczuciu ==> wnioskuję, że nie
              jesteś żonaty, może wiec umówisz się z Anką, i bedzie to akcent pozytywny ;)
              • stan.borys Daleko posunięta cukrzyca Mamrotka. 10.08.06, 13:58
                Bardzo mu współczuję.
                Sobie też.
              • Gość: karol Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: 195.117.192.* 10.08.06, 15:16
                żonaty, dzieciaty...
                • chochlik5 Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? 10.08.06, 18:54
                  Żeby sie nie powtarzać: I leszekę i Ankę smuci to samo co mnie. Pozdrawiam
                  • Gość: karol Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:28
                    Dlaczego ludzie wolą opowiadać o smutkach aniżeli radościach? Dlaczego ktoś,
                    kto na nic nie narzeka jest postrzegany jako dziwoląg? Dlaczego Polacy sa tacy
                    gderliwi i zgnuśniali?
                    Ludzie!!!! Więcej optymizmu! Kto tam wie, ile komu jest przypisane. Po co
                    tracić czas i energię na coś, co jest nieistotne.Dajcie na luz. Nic was miłego
                    ostatnionie spotkało?? No, śmiało...
                    • Gość: Aga Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.spray.net.pl 10.08.06, 20:47
                      mam awarie w lazience, tzn w rogu przy suficie jest mokra plama. pojawila sie
                      niewiadomo skad zaraz po pierwszym deszczu ok 2 tyg temu. mieszkam na IV p. w 7
                      pietrowym bloku wiec pewnie sasiedzi pomyslalam...poszlam sprawdzic.
                      Pierwsza mila rzecz jaka mnie spotkala to chec wspolpracy u wszystkich, okazalo
                      sie ze na V i VI p. maja od dawna te problemy i prawdopodobnie jest jakas
                      usterka przy przewodzie kominowym. Chodzilismy ogladalismy nasze plamy i
                      debatowalismy co jest grane??? Po ostatnim weekendowym deszczu plama sie
                      powiekszyla wiec zadzwonilam do administracji. Teraz wlasnie wizytuja nasze
                      mieszkania panowie technicy z administracji i sa bardzo mili, sprawdzaja, nie
                      marudza, sa trzezwi i nawet brzydko nie pachna. I wiecie co to... jest mile!
                    • Gość: Anka karol IP: *.chello.pl 10.08.06, 22:45
                      zacznij nowy wątek, to będzie można popisać. Ja naprawdę jestem człowiekiem,
                      który potrafi odróznić zło od dobra i we wszystkim znaleźć pozytywną stronę.
                      • Gość: real Re: karol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:11
                        Karolu, czy twój optymizm wynika może z tego, że pracujesz w
                        195.117.192.1/ ? (granaty ręczne, bomby kasetonowe, itp... - zbyt
                        zawsze zapewniony ...)
        • Gość: głupi z Lublina Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.chello.pl 12.08.06, 00:24
          Proces pani prof.Zyty z Lublina. Wstrzymuję się od komentarzy, bo to nie honor !
      • ratatatam Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? 11.08.06, 10:02
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> od wieków chca się ze mną umawiać
        > jedynie żonaci faceci. Wbrew pozorom to wcale nie jest przyjemne:(

jestem wolny !
        ;]
        • Gość: Anka ratatam IP: *.chello.pl 11.08.06, 22:47
          Oj, to niedobrze. Powinieneś sobie kogoś znaleźć:)
          Ja jestem stara, gruba i brzydka, ale jest tyle ślicznych dziewczyn, że jest
          "z kogo" wybrać:)
          Wiem, że pisze nie na temat, ale ostanio staram się przekonać swojego kuzyna do
          ożenku (ze wspaniałą dziewczyną, jego własną), a on broni się rękami i nogami.
          Mamy niemiłe doświadczenia w związku ze starokawalerstwem w rodzinie. Chyba
          wynika to z nadmiaru myślenia, a czasami trzeba przestać myśleć i... po prostu
          się ożenić. Powodzenia!
    • Gość: ja Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.it-net.pl 10.08.06, 21:50
      Zasmuciło mnie objęcie władzy w oświacie przez Romana Wszechwiedzącego, a
      dzisiaj szczególnie wydarzenia w Anglii.
      Ale mam też wiele malutkich, codziennych radości, ktore wynikają z kontaktow z
      życzliwymi, pogodnymi ludźmi.
      Nie mogę jednak, mimo wrodzonego optymizmu, tak jak Karol uznać, że wszystko
      jest ok.Chyba nikt tak naprawdę nie jest bez problemów.
    • dociek Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? 10.08.06, 23:02
      W tym roku stało się tak dużo niepomyślnych rzeczy w moim życiu, że nie ma
      sensu tu wymieniać, bo zabrzmiałoby to jak zawodzenie pod ścianą płaczu.
      • Gość: ja Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.it-net.pl 10.08.06, 23:10
        Doćku, po latach chudych przychodzą lata tłuste. Będzie dobrze.
        • gabriel Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? 10.08.06, 23:23
          Występ polskiej reprezentacji piłkarskiej na MŚ.
          Ale rok sie jeszcze nie skończył, mozna mówić co najwyżej o półroczu.
          • Gość: zorro Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.lublin.mm.pl 10.08.06, 23:26
            Najbardziej? Ze płynem z butelki mozna wysadzic w powietrzem Bog wie co. Dokąd
            ten swiat zmierza?
            • folkatka Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? 11.08.06, 00:13

jedną z najbardziej smutnych dla mnie rzeczy jest medialne lansowanie "gwiazd"
              w stylu Dody czy Mandaryny.
              • Gość: ja Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.it-net.pl 11.08.06, 09:35
                Masz rację, to smutne.
                • Gość: karol Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:58
                  No izobaczcie, jak można komuś sp..posta.
                  Czyli o tym, co miłe i fajne nie chcemy mówic. O ile łatwiej narzekać i
                  biadolić,prawda?
                  Ale nijak nam nie chceprzejść przez gardło, że minął kolejn, fajny dzień w
                  naszym życiu...
                  Że nie zachorowaliśmy,że ktoś się donas na ulicy uśmiechnął...
                  O ile fajniej burknąć,spuścic łeb, bez słowa wsiąść wściekłym do windy,potem
                  pilota w rękę i dawaj to durne tv! O)ch, jakie to przyjemne! A z ekranu ktoś
                  podobny do nas:narzeka i jęczy jak mu w życiu źle. Jetseśmy w domu...
                  • Gość: dno Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.lublin.mm.pl 11.08.06, 21:12
                    W ostatnim roku zatrzymanie renty i nieprzedłuzenie pracy.
                  • Gość: Anka karol IP: *.chello.pl 11.08.06, 22:49
                    tak po prawdzie, to Ty pie... posta leszeke, bo to jego post. Boisz się zacząć
                    nowego? Idź na całość, zbierz sie w sobie i rozpocznij nowy wątek! Ja dołączę!
                    • Gość: bleee Re: karol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:01
                      najsmutniejsze jest tłumaczenie konserwatora, że trzeba było wyciąć wszystkie
                      drzewa przy ul. Kołłątaja, bo im korony wyrosły nieregularne - paranoja
                      urzędników państwowych sięgnęła szczytu - paranoja opisującego to zdarzenie
                      dziennikarza - też, bo nie potrafił tego skomentować inaczaj, jak tylko że
                      będzie pilnował, żeby posadzono nowe - ale nie zastrzegł, że tylko z regularnymi
                      koronami????? ... bleee...
                      • Gość: leszeke Re: drzewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 09:35
                        Tak, tu mamy conajmniej dwa smutne tematy: sam fakt wycięcia starych drzew w
                        centrum miasta - bardzo smutny, ale tłumaczenie tego przez "decydentów" -
                        jeszcze smutniejsze ...
                      • Gość: Kura56 Re: karol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:32
                        A mnie zamuciła PO. Myślałam,że nareszcie znalazłam partię, na którą będę mogła
                        głosować. A tu nic. Palikot mnie zamucił, bo pokładałam w nim duże nadzieje.
                        Myślałam, ze ożywi ten nasz zapyziały region. No i ten szantaż lustracyjny Zyty
                        też mnie zasmucił. Platforma okzała sięUW-bis, a Palikot przeklamowanym
                        człowiekiem , ktory sobie zupełnie nie radzi w polityce. I znów Pruszon zostanie
                        prezydentem miasta, a Lublin będzie mógł rywalizować już tylko zmiastami państw
                        3-go świata.
    • petit7 Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? 15.08.06, 22:36
      Zdecydowanie - wygrana biźniaków w wyborach.
    • Gość: bosman Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.lublin.mm.pl 15.08.06, 22:49
      Giertych jako wicepremier. Faszyzm unta portas.
    • Gość: abel Re: Co was najbardziej zasmuciło w tym roku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 22:33
      Lepper jako wice..............nawet nie chce wymawiac dalej Smuci
      i brzydzi PiSuaryzacja prawa dla wlasnuch partyjnych potrzeb!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka