Dodaj do ulubionych

Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki.

11.08.06, 16:21
Ścieżka rowerowa nad Zalew to bez wątpienia świetna rzecz z której korzysta
wielu zapalonych cyklistów oraz osób lubiących dłuższe spacery. Władze miasta
od jakiegoś czasu snują plany pociągnięcia tego szlaku wokół "wielkiej wody".
Ja mam jednak mała prośbę do włodarzy, nim zaczną realizować te świetlane
plany niech najpierw zadbają o działającą część ścieżki. Idąc od skrzyżowania
ul. Jana Pawła II oraz Nadbystrzyckiej do samego Zalewu Zemborzyckiego nie
uświadczyłem ani jednego kosza na śmieci, które z braku pojemników zalegają w
sporych ilościach na trawie. Byłoby dobrze gdyby infrastrukturę ścieżki
wzbogacono również o ławki, bo podobnie jak w przypadku koszy na śmieci,
poszukiwanie ich jest zupełnie bezcelowe.
Obserwuj wątek
    • 4gwiazdki Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. 11.08.06, 17:48
      Myślę,że wszelkie prośby należało by kierować już do nowych władz.Obecne władze już powoli się pakują i czas do Jawidza wywieźć.
      Przypuszczam,że przed "pożegnaniem" załatwią (ale sobie) spore odprawy pieniężne oraz równoważnik za niewykorzystane urlopy.
      A wracając do scieżki rowerowej,to jest sporo do życzenia.Ale kto jeździ,to wie.
      • gabriel Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. 11.08.06, 18:01
        Myślę że rowerzystom akurat śmietniki, to są potrzebne jak piąte koło u wozu.
        Bardziej jeśli już to pieszym. Ale wyobraź sobie ich opróżnianie, na ponad 10 km
        odcinku.
        • zo_h Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. 11.08.06, 18:13
          Jaki problem? Jakoś nie widziałem, aby Kom-Eko miało problemy z opróżnianiem
          śmietników na przystankach choć (prawdopodobnie) trasa pozwalająca na objechanie
          ich wszystkich jest znacznie dłuższa niż 10 km.
          Znacznie trudniej jest mi sobie wyobrazić zbieranie śmieci z trawy na takim odcinku.

PS.
          Dlaczego "rowerzystom akurat śmietniki, to są potrzebne jak piąte koło u wozu."?

Pozdrawiam.
          • 4gwiazdki Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. 11.08.06, 18:41
            Śmietniki?otóż chodzi o to,że obecnej władzy zbliża się nieuchronny koiniec.Czas ich wywieźć na śmietnik.Może już nowa władza zajmie się również ścieżkami rowerowymi
          • gabriel Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. 11.08.06, 23:20
            Problem, bo wjechanie na ścieżkę nawet małą śmieciarka oznacza jej zablokowanie.
            Myślisz że bladym świtem będą opróżniać te śmietniki.
            A czemu rowerzysta nie potrzebuje ich moim zdaniem. Bo niby czym miałby naśmiecić?
            Jesz w czasie jazdy?. Palisz? ulotki dostaniesz?
    • Gość: kalas Może kiedyś IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:04
      Może kiedyś wzdłuż ścieżki powstaną jakieś obiekty sportowe: boiska, basen, hala
      sportowa i problem infrastruktury sam się rozwiąże.
      Na razie dobrze, że ścieżka stale chociaż bardzo wolno wydłuża się.
      • nabucco4 dzisiaj jechałem ścieżką....... 13.08.06, 20:24
        nowy odcinek, ten nad zalewem jest skopany. Wszystkie kostki grzechoczą i w
        zimie jak woda w szczelinach zamarznie szlag trafi scieżkę.
    • Gość: ryża małpa Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:42
      mam nadzieję, że władze ( juz chyba raczej te przyszłe) szybko uporoają się ze
      scieżka dookoła Zalewu ( choć progonozuje to najwczesniej w okolicach kolejnych
      wyborów) i szalenie cykliści przestaną mnie wreszcie straszyć na betonowych
      chodniczkach nad Zalewem :)
      • nabucco4 zacznij ryża..... 14.08.06, 09:05
        posuwać rowerkiem to przestaniesz się bać :-). A serio - masz sporo racji, kupa
        wariatów rowerowych szaleje nad Zalewem i na ścieżce.
        • Gość: ryża małpa Re: zacznij ryża..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:37
          czasami mi się zdarza ale staram sie jeździc tam, gdzie nie ma pieszych a
          zwłaszcza psów i dzieci, których zachowania nie da sie przewidzieć.
          No i nie mam ambicji bicia rekordów szybkości slalomem w miejscach publicznych
          nieprzeznaczonych do ruchu drogowego ;)
    • pep-per Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. 15.08.06, 17:15
      Może nie do końca na temat. Ścieżka rowerowa to jedna z niewielu inwestycji, za
      które można pochwalić obecne władze miasta. Korzysta z niej wielu rowerzystów.
      Mnie natomiast wkurzają osoby, które zamiast ścieżką, wolą przejechać się
      Janowską. Ulica jest wąska i w wielu miejscach dosyć kręta. Już
      niejednokrotnie - zwłaszcza na odcinku od JP II - pod wiaduktem kolejowym do
      pierwszej "prostej" (i w drugą stronę), jechałem w dłuuuugim sznurku samochodów
      10 km/h, jak się później okazało, za rowerzystą...
      • Gość: bosman Re: Scieżka rowerowa nad Zalew Zemborzycki. IP: *.lublin.mm.pl 15.08.06, 22:39
        rowerzysta jest pełnoprawnym użytkownikiem jezdni jak samochód. Chyba że jest
        zakaz. Skąd wiesz że temu komus nie jest Janowską bliżej? Nie bądź pep-per
        taki "pan samochodzik".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka