Dodaj do ulubionych

n owy rozkład jazdy PKP

14.08.06, 16:25
na stronach PR PKP pokawiły się nowy rozkład jazdy PKP. można wnosi c
propozycję. Co proponujecie?
Obserwuj wątek
    • fotel_prl ja proponuje... 07.09.06, 23:59
      duzo jezdze i najbardziej mi brakuje i to powaznie:

-dwoch nocnych polaczen, albo przynajmniej jednego w przedziale 23-2,
      najlepiej 0:00 z wawy do lbn

-rannego polaczenia do wroclawia tak jak kiedys bylo w okolicach 7 rano
      (ten IC Bystrzyca co kiedys byl to byla rewelka do wroc, tym bardziej ze jeszcze
      przez wawe jechal i bylo normalne, szybkie i calkiem wygodne polaczenie z wawka
      rowniez)

-w okresie wakacyjnym jakiegos normalnego pociagu kwal. nad morze, a nie
      tego pseudo expresu nida, gdzie tlok i warsu nie ma jak go dziela na druga czesc
      do kielc.

-jakiegos trzeciego polaczenia z krakowa, bo czesto ten co jest w okolicach
      18 to jest za wczesnie i gdyby tak z kr o 21 to byloby ok.

-utrzymania dotychczasowej siatki pospiechow, bo jak juz bedzie mniej to
      konkretna dupa dla mnie przynajmniej (glownie wroclaw i krakow zeby przynajmniej
      po te dwa polaczenia blyo, bo podobno to nocne polaczenie wroc-lbn i lbn-wroc ma
      byc zlikwidowane, a ostatnio mi kilka razy dupe ratowalo)

-do tego nocnego wroc-lbn lbn-wroc i do tych weekendowych nocnych (chyba
      szczecin, ale tym to nie jezdze) jakies kuszetki, bo niektorzy wola doplacic, a
      wiedza, ze ich nie okradna przynajmniej.

ode mnie tyle. pozdro.
      • aron2004 Re: ja proponuje... 08.09.06, 11:18
        ja czytałem, że ma być połączenie z Lublina do Jeleniej Góry przez Kielce,
        Katowice, Nysę, Kłodzko, Wałbrzych.
        • Gość: fotel_prl skad to polaczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:18
          gdzie wyczytales o tym polaczeniu do jeleniej przez nyse i klodzko? przeciez to
          byloby strasznie glupie omijac wroclaw!!!
      • aron2004 Re: ja proponuje... 08.09.06, 11:32
        fotel_prl napisał:

> -jakiegos trzeciego polaczenia z krakowa, bo czesto ten co jest w okolicac
        > h
        > 18 to jest za wczesnie i gdyby tak z kr o 21 to byloby ok.

o tej porze masz busa z Krakowa do Lublina.
        • Gość: fotel_prl ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:16
          dzieki za inf. sprawdze tego busa. ostatnio nie jezdze duzo z kr. takze te dwa
          polaczenia mi wystarczaja, ale z wroclawiem naprawde by sie cos przydalo, poza
          tym busy na dluzszych trasach dla mnie to katorga i jak tyko moge to kombinuje
          pociag.
          • aron2004 Re: ciekawe 08.09.06, 14:53
            Gość portalu: fotel_prl napisał(a):

> dzieki za inf. sprawdze tego busa.

www.bptour.pl

>ostatnio nie jezdze duzo z kr. takze te dwa
            > polaczenia mi wystarczaja, ale z wroclawiem naprawde by sie cos przydalo, poza
            > tym busy na dluzszych trasach dla mnie to katorga i jak tyko moge to kombinuje
            > pociag.

Co do Wrocławia to masz 3 połączenia autobusowe, niestety wszystkie nocne.

W dzień można jechać z przesiadką w Krakowie, Kielcach, Radomiu itp.
            • Gość: fotel_prl Re: ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 02:11
              ale czesto na te polaczenia przesiadkowe sie trocheczeka, poza tym juz sam bez
              pzesiadki z lublina do wr jedzie 8 godzin!!!

autobusami nie jezdze, bo nie wytrzymuje fizcznie: malo miejsca, problem z
              kiblami i czasem sie zygac ostro chce, dlatego jak kiedykolwiek przywroca
              bystrzyce to bede pierwszy ktory kupi bilet na niego nawet na pierwsza klase :P

a co ty aronie uwazasz nt rozkladu pkp, chyba ze sie busami wozisz :P?
              • aron2004 Re: ciekawe 10.09.06, 07:39
                Gość portalu: fotel_prl napisał(a):

> ale czesto na te polaczenia przesiadkowe sie trocheczeka, poza tym juz sam bez
                > pzesiadki z lublina do wr jedzie 8 godzin!!!

No wiesz, to jest trochę kilometrów.

> autobusami nie jezdze, bo nie wytrzymuje fizcznie: malo miejsca, problem z
                > kiblami i czasem sie zygac ostro chce, dlatego jak kiedykolwiek przywroca
                > bystrzyce to bede pierwszy ktory kupi bilet na niego nawet na pierwsza
                klase :P

Bystrzycy nie przywrócą, dobiły ją absurdalne ceny. Bilet do Warszawy kosztował
                2 razy więcej niż w pospiesznym, a jechałeś 10 minut krócej.

> a co ty aronie uwazasz nt rozkladu pkp, chyba ze sie busami wozisz :P?

Co ja uważam? Rozkład do Krakowa jest słaby, jak nie wstaniesz o 5 rano to
                następny pociąg masz o 16. Na szczęście są busy. Podobnie do Katowic.

Co do osobowych wewnątrz województwa to chyba jest najwięcej pociągów od lat,
                ale widocznie i tak za mało, bo większość jeździ busami.

Pociąg do Łodzi i Poznania jest o bezsensownej porze. Powinien wyjeżdżać z
                Lublina wcześniej. No ale w sumie wcześniej jest bus, tak że można sobie jechać
                busem do Łodzi.
                • Gość: tomekjot Re: ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:01
                  Busem to sobie mogę pojechać do sąsiedniej gminy, ale nie na drugi koniec
                  Polski. Wq ostatnich tygodniach było kilka wypadków busów i autokarów, byki
                  ranni i zabici.
                  • aron2004 Re: ciekawe 12.09.06, 15:28
                    Gość portalu: tomekjot napisał(a):

> Busem to sobie mogę pojechać do sąsiedniej gminy, ale nie na drugi koniec
                    > Polski.
                    >Wq ostatnich tygodniach było kilka wypadków busów i autokarów, byki ranni i
                    zabici.

A od kiedy to byki są wożone busami i autokarami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka