Dodaj do ulubionych

Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca?

19.08.06, 12:41
Jak uważacie, czy Mieczysław Moczar był patriotą czy zdrajcą?

Bo przecież walczył ramię w ramię z Armią Czerwoną przeciw Niemcom, dodatkowo
powiedział że jego ojczyzną jest Związek Radziecki.

urodził się 25 grudnia 1913 tak że w czasie kiedy katole łamią się opłatkiem
to lewica i racjonaliści mogliby świętować urodziny tego wybitnego działacza
PZPR.
Obserwuj wątek
    • Gość: ..... Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:56
      On "wynalazł" ORMO zwane moczarbojsami.
      Dzisiejszym odpowiednikiem moczrbojsów jest straż miejska
      • Gość: aron Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.pl / *.enterpol.pl 19.08.06, 13:28
        tyle zasług a lewica lubelska nawet urodzin Moczara nie swietuje.
        • dociek Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? 19.08.06, 13:47
          DJ Henio Aron - chory, czy prowokator?
          • Gość: aron Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.pl / *.enterpol.pl 19.08.06, 18:17
            Doćku, co jak co ale Moczar na pewno nie był agentem Watykanu.
        • Gość: ........ Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:07
          Pamiętam jeszcze moczarbojsa,który nazywał się Aron Mordehaim.Nie dało się z nim rozmawiać,bo tak był przesiąknięty czosnkiem.......
    • Gość: idzi Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.it-net.pl 19.08.06, 18:35
      Odwracasz naszą uwagę?
      • andrzej.sawa mieczysław moczar - bandyta! 19.08.06, 19:39
        I nie ma co więcej pisać.
        • Gość: emeryt generał Grzegorz Korczynski IP: *.it-net.pl 19.08.06, 21:21
          nastepny w kolejce Grzegorz Korczynski pozniejszy general co sie wsławił w PRL
          w Gdansku 1970r, ktory zeby sie przpodobac ruskim wytłukł w Krzczonowskim
          w1944roku w lecie cała chłopska brac partyzancka i intelegiencje jak
          nauczyciela z Olszanki i jego 18 letniego syna za to , ze był chroniony przez
          ich ,tacy to byli działacze PPR+ NKWD razem
          • Gość: Kura Re: generał Grzegorz Korczynski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 22:05
            To piękne nazwisko przwłaszczył sobie. Nazywał się Stefan Kilanowicz.Bydlę było
            neprzeciętne.To on kazał strzelać do robotników na wybrzeżu w '70 roku.Do
            czarnej księgi zdrajców z nimi.
          • Gość: Jagna Re: generał Grzegorz Korczynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:37
            A kto na oczch dziecka we Włodawie zabił Czubałę i okaleczył Jego 7-letniego
            syna. Szlag może człowieka trafić. Bo Ci co chlali bimber ze szkopami i
            rabowali chłopskie zagrody, teraz udają bohaterów i wystawiają piersi do
            odznaczeń. Stawia się im pomniki - vide, "Ogień","Uskok"," Laluś". A ci co
            nadstawiali karków, opluwani są przez jakiegoś za przeproszseniem emeryta,
            który gdyby nie ten m.in. Moczar , chodził by z korową pod pachę u
            jakiegoś "bohatera". Wstydził byś się "dziadziuś".
            • joannabarska Jagna - Czugała! 02.09.06, 17:28
              Jagna - Czugała nie Czubała. Znałam go osobiscie, bardzo porządny człowiek.Syna
              widywałam na osiedlu, ostatnio jakos nie. Co do Moczara - nie jest to postac
              jednoznaczna, ale w kilku słowach nie jestem w stanie jej określic. Parł do
              władzy, ale Gierek wygrał.
            • aron2004 Re: generał Grzegorz Korczynski 03.09.06, 20:21
              Gość portalu: Jagna napisał(a):

> A kto na oczch dziecka we Włodawie zabił Czubałę

a po co Czubała współpracował ze stalinowcami? Mieli go po główce pogłaskać jak
              mocodawcy Czubały mordowali polskich żołnierzy i wysyłali ich na SYbir?

Tak wiem, to brednie z podręczników gimnazjalnych. Tak naprawdę stalinowcy
              nikogo nie zamordowali.
              • joannabarska Re: generał Grzegorz Korczynski 08.09.06, 19:32
                aronie2004 - w tym czasie mordowano sie wzajemnie. Patrzysz zbyt jednostronnie,
                zapewne nie żyles w tym okresie. Ja juz bylam, wiec znam wiele faktów nie z
                ksiązek.A Czugała był bardzo porządnym człowiekiem.
                "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁCZYŃSKI
                • aron2004 Re: generał Grzegorz Korczynski 11.09.06, 07:08
                  joannabarska napisała:

> aronie2004 - w tym czasie mordowano sie wzajemnie.

No pewnie. A kto zaczął.

> Patrzysz zbyt jednostronnie,
                  > zapewne nie żyles w tym okresie.

Ja myślę, że tow. Barska zbyt jednostronnie patrzy na rewolucję francuską, bo
                  nie żyła w tym okresie

> Ja juz bylam, wiec znam wiele faktów nie z
                  > ksiązek.A Czugała był bardzo porządnym człowiekiem.

To po co się kumał ze stalinowcami?
    • Gość: Kura Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 22:00
      Prawdziwe nazwisko Mykoła Demko lub Mikołaj Tichonowicz Diomko. Od 1937 był
      szpiegiem ZSRR. Jeśli był patriotą to na pewno nie polskim. Pamiętamjak go
      chowali w '86 i ulicami Lublina jechała kawalkada suk milicyjnych . Wieźli go do
      Rąblowa. TAm złożli w samotnym grobie. Okoliczzni chłopi szykowali się z
      łopatami wykopać nieboszczyka. Grobu pilnowano. Wielokrotnie był bezczeszczony
      przez tych,którzy do końca życia popamiętali dzieło życia Mietka Gazrurki.W
      końcu ktoś się zlitował i go przenieśli na miejsce, gdzie jego grób nie rzuca
      się tak w oczy.
      • Gość: aron Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.pl / *.enterpol.pl 19.08.06, 22:40
        Gość portalu: Kura napisał(a):

> Prawdziwe nazwisko Mykoła Demko lub Mikołaj Tichonowicz Diomko. Od 1937 był
        > szpiegiem ZSRR.

Czyli był patriotą, bo ZSRR to był zawsze kraj przyjazny Polsce.

>Jeśli był patriotą to na pewno nie polskim.

Czy nie można być jednocześnie patriotą polskim i radzieckim?
        MOżna. Przykładem jest np. gen. Jaruzelski.

ZSRR to tak naprawdę nie było obce państwo dla Polski. Polska zawdzięcza ZSRR
        swój rozwój gospodarczy w czaisie PRL kiedy to wyprzedziliśmy Grecję,
        Portugalię i wiele innych krajów.

• Gość: wiosenny Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: 212.106.30.* 20.08.06, 16:04
      Zlustrować kanalie!Wydrukować teczki!W internecie i w śmierdzącym g...em
      poznańskim tygodniku.I niech omówi je krytycznie Wildstein albo inny ideolog IV
      Rz-tej.
    • Gość: erwk Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:30
      pytanie retoryczne, nie trzeba odpowiadać. wystarczy porozmawiać ze starszymi
      mieszkańcami lubelszczyzny.
      a ktoś tam się pyta o jego teczkę, no cóż gdybyś dziecko trochę czytało to
      wiedziałobyś, że już dawno jego teczkę opublikowano. niektózy w swoim
      szaleństwie nie znaja umiaru.
      • Gość: gjnida dworska Re: Wszystko to być może... IP: *.it-net.pl 21.08.06, 12:42
        ...Ale w swoim czasie związał się z niewłaściwym obcym mocarstwem. Gdyby był
        dodatkowo agentem CIA - to każde lokalne kółko narodowo - patryjotyczne dziś
        wystawiłoby mu pomnik.
    • Gość: Anonim glupoty niedoukow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:58
      Aron napisal, ze CCCP to bylo mocarstwo przyjazne Polsce!!!! Ty zartujesz. A o
      cenie wegla niby to sprzedawanego do CCCP slyszal TY? A? A o morderstwach
      slyszal? Anonim.
      PS. Przy takim poziomie niewiedzy i glupoty i przy takim temacie nic juz nie
      napisze. FINE.
      • Gość: patryjota Re: glupoty niedoukow. IP: *.it-net.pl 21.08.06, 23:17
        Rzecztwiście. W ogóle, cały ten wątek jest swoistym festiwalem kretyństwa,
        gó..arstwa, nieuctwa, fanatyzmu i w ogóle syfu. Dobrze Wam płacą za wypisywanie
        tych wszystkich pierdół?
      • aron2004 Re: glupoty niedoukow. 22.08.06, 15:11
        Gość portalu: Anonim napisał(a):

> Aron napisal, ze CCCP to bylo mocarstwo przyjazne Polsce!!!! Ty zartujesz.

Nie. GDyby CCCP nie był mocarstwem przyjaznym Polsce, to oznaczałoby to że
        Kukliński był bohaterem.

> A o
        > cenie wegla niby to sprzedawanego do CCCP slyszal TY? A? A o morderstwach
        > slyszal?

Nie było żadnych morderstw. Widocznie uczyłeś się o nich z podręcznika
        gimnazjalnego sfałszowanego przez PiS i kler.
        • Gość: As Szkodnik aron2004 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.06, 19:22
          aron2004 to typowy lewicowy szkodnik - fałszuje historię, a jeszcze jak ktoś z
          młodego pokolenia przeczyta jego brednie to pomyśli: "tak rzeczywiście było".

Słuchaj palancie aron2004, jeśli tak było za PRL różowo, to może napiszesz
          dlaczego tyle osób nie będących pospolitymi przestępcami siedziało w
          więzieniach, dlaczego w nocy do ludzi pukało MO/UB i wyciągało ich z łóżek na
          "rozmowy", dlaczego nie można było mieć ani dolarów ani paszportu, ani wyjechać
          do RFN, UK, USA, dlaczego zachodnie rozgłośnie radiowe były zagłuszane, a
          zachodnia prasa - niedostępna. Dlaczego nie można było kupić pieluch, papieru
          toaletowego, podpasek, normalnego mydła? Dlaczego nie można było kupić
          mieszkania, a co najwyżej - dostać!!!!

Pewnie tego nie pamiętasz, bo jesteś szczylem i synalkiem jakiegoś pociotka SLD.
          • aron2004 Re: Szkodnik aron2004 22.08.06, 19:45
            za komuny były przejściowe trudności z mieszkaniami i różnymi towarami
            spowodowane strajkami solidarności i tym, że społeczeństwo nie dorosło do
            socjalizmu.
            Kler ciągle judził społeczeńśtwo twierdząc, że np. papier toaletowy powinien
            być szerzej dostępny. Teraz papieru toaletowego jest pełno w sklepach, tyle że
            wielu na niego nie stać. Tak jest lepiej?

Najgorsze, że PiS zapowiada, że zakaże uprawiania łopianu tak ze czym będą się
            podcierać ci których nie stać na papier toaletowy? Masz swoją IV RP i
            kapitalizm.
            • andrzej.sawa Re: Szkodnik aron2004 22.08.06, 20:04
              Nie pieprz bzdur.Zacznij myśleć.
          • Gość: sierotka po PRL Re: Szkodnik aron2004 IP: *.it-net.pl 22.08.06, 20:22
            Ja pamiętam i stwierdzam, że malkontentów nie brakuje nigdy i nigdzie. Ani ten
            PRL (a w ogóle, to o który okres w jego historii Ci chodzi?) był taki dobry ani
            taki zły jak go malują debile, którzy w najlepszym przypadku w tamtych czasach
            zaszczywali pieluchy lub mają interes w uprawianiu demagogii. To samo sresztą
            można powiedzieć o "wolnej" RP numer któryśtam...
      • joannabarska Re: glupoty niedoukow. 02.09.06, 17:34
        aron to znany kparz z kół t.zw. prawicy...
    • Gość: Guest 3. Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 14:54
      Gdy zyl jeszcze red. Waclaw Bialy, tego typu pytanie i postawienie problemu nie
      moglo miec miejsca. To dla mnie OBRAZLIWE-takie postawienie sprawy. Wiem, ze
      teraz siedzi w redakcji M. Bielecka-Holda, to zona TEGO HOLDY z Krakowa, ktory
      ZAWSZE ma dwuznaczne wypowiedzi i czort nie wie, co on zacz. Czy lsd-owiec, czy
      moze po-owiec, a moze UW, a moze TW? Guest 3. A Pani Red. Bieleckiej radze
      szanowac nazwisko BIELECKA. gueste 3.
    • leniak Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? 29.08.06, 13:03
      znacie pojęcie sobiepana?
      moim zdaniem do Moczara pasuje jak ulał...
      bo ani zdrajca on (co miałby zdradzić lub kogo?) ani patriota ( bo do czego ten
      patriotyzm miałby sie odnosić?) watażka i zbój z jednej strony, z drugiej
      czerwony magnat...
    • Gość: bosman aaron2004..... IP: *.lublin.mm.pl 29.08.06, 18:41
      idiota czy prowokator? Odp. Chory :-)
      • leniak Re: aaron2004..... 30.08.06, 12:15
        ja stawiam na prowokację ale w tym wypadku całkiem ciekawą koniec końców ma
        Moczar swoją legendę...
        • cichociemnym Re: aaron2004..... 30.08.06, 12:19
          niewątpliwie, skoro do tej pory aaaronkowi krew psuje.....
          • leniak Re: aaron2004..... 30.08.06, 12:30
            znalazłem w necie coś co mnie zaskoczyło jest coś co się nazywa Patriotyczny
            Front Lewicy Socjalistycznej i wyraźnie się do Moczara odwołuje...
            no są na świecie rzeczy ...
            • andrzej.sawa Re: aaron2004..... 30.08.06, 13:27
              Taka głupota mnie nie zaskakuje.
              Bandyci wszystkich krajów łączcie się.
              • joannabarska Re: aaron2004..... 02.09.06, 17:37
                sawa czuwa...
                • leniak Re: aaron2004..... 03.09.06, 15:41
                  ej Joanno a ty to nie?
                  z tym czuwaniem to zapewne jest objaw po harcerski... hi hi
                  • andrzej.sawa Re: aaron2004..... 03.09.06, 22:11
                    Na temat moczara raz napisałem i więcej nie widzę sensu.
                    • Gość: bosman Re: aaron2004..... IP: *.lublin.mm.pl 03.09.06, 23:17
                      a w twojej wypowiedzi jest sens?
                  • joannabarska leniak... 07.09.06, 13:15
                    Nie byłam w harcerstwie. Ani białym ani czerwonym. Zamiast wedrówek i musztry
                    wolałam ksiązki...W czasie okupacji hitlerowskiej czytałam przeciętnie jedną
                    dziennie. I stawiałam ...stopnie autorom. Haha..
                    • pytacze Re: leniak... 07.09.06, 14:08
                      a juz mi sie wydawalo, ze znowu aron sie publicznie onanizuje...
                      • Gość: bosman Re: leniak... IP: *.lublin.mm.pl 07.09.06, 14:12
                        przecież ta sierota(aronek oczywiście) musi gdzieś istnieć więc tu bredzi. W
                        domu siedzi pod kanapą i czeka na litościwy gest swojej baby - ekspert z Bożej
                        łaski.
                    • leniak Re: leniak... 08.09.06, 14:08
                      a ja byłem i w czerwonym i w czarnym... choć w odwrotnej kolejności
                      a czytać też lubię... ;-)
                      • Gość: Guest 3. Re: leniak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:03
                        Z radoscia i wielka przyjemnoscia melduje tu Wielce Szanownym i tym mniej
                        szanownym postowiczom, ze nie bylem ani czerwonym ani czarnym , zajmuje sie -
                        na szczescie dziedzina daleka od tych profesji, jestem wierzacym katolikiem, i
                        MAM W WIELKIEJ POGARDZIE TYCH CZERWONYCH, co to --NAJCZESCIEJ
                        • Gość: bosman przeciez skoro gueście..... IP: *.lublin.mm.pl 10.09.06, 20:51
                          jesteś wierzącym katolikiem to nie jest to nasza wina. Wiesz, z tego się
                          wyrasta, nie stresuj się.
    • andrzej.sawa Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? 08.09.06, 16:50
      Normalny człowiek pisząc o tym bandycie nie będzie dawał takiego tytułu wątkowi.
      • Gość: sRawa Re: Mieczysław Moczar - patriota czy zdrajca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:23
        Dlaczego twierdzisz,że to bandyta?Masz jakieś dowody czy tylko tak sobie bredzisz?
        • andrzej.sawa [...] 08.09.06, 17:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Rolnik sam w dolin Moczar-zdrajca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:42
            Aby cokolwiek pisac w tych postach nalezy cos o tej postaci wiedziec a Wy -
            Kochaniency bredzicie , NIC NIE WIEDZAC. Dla mnie to jasne: zdrajca. Rolnik sam
            w dolinie.
            • leniak człowiek zły 11.09.06, 23:14
              po prostu
          • leniak hmm 11.09.06, 23:13
            skoro cię wycieli to zapewne były tu słowa emocjonalne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka