Dodaj do ulubionych

Lubelscy politycy jadą do Warszawy

06.10.06, 22:32
Latka z innych regionów jedzie o wiele więcej platformersów. Ale jak razem z
Palikotem rozwaliliście PO na Lubelszczyżnie to macie efekty. Oj coś się Tysk
ze Schetyną nie ucieszą z takiej cieniutkiej manifestacji. Ale jak zwykle
rozśmieszy ich twój widok....
Obserwuj wątek
    • dociekliwy_lublin Re: Coś cienko Latka mobilizujesz członków PO 06.10.06, 22:45
      Mają rozliczać regiony PO z liczby manifestantów. Jak słabo wypadną to mają
      zmieniać władzę w regionie. Latka to co ty biedny poczniesz, Janusz cię zostawił
      dla innej, teraz cię wyleją za to że nie chcą na twój okrzyk jechać do Warszawy.
      Nie mogłeś jak to piszesz w blogu dać sygnał członkom PO do wyjazdu ? No tak
      sygnał do ataku dla agencji... to co innego. I to właśnie robi WIELKĄ róznicę. A
      tak z ciekawości na czym wygrywasz ten sygnał do ataku na 'fleciku różowym"
      • promessa.al Re: kult jednostki w PO 06.10.06, 23:36
        Popatrzyłem na stronę główną PO i tam od góry do dołu 4 zdjęcia Tuska i jedno
        Rokity. Toż to jak stalinowski kult jednostki. Józef Wissarionowicz byłby
        usatysfakcjonowany gdyby w jego czasach był net i ktoś z działaczy młodego
        pokolenia Konsomołu tak pod niego zaprojektował stronę partii.
      • promessa.al Tusk nie pozdrowił Lubelszczyzny w przemówieniu !! 07.10.06, 12:54
        Tusk nie pozdrowił Lubelszczyzny w przemówieniu rozpoczynającym błękitny
        marsz !!! Nie wstyd wam Łątka i Palikot, patrzcie ludzie PO do czego was ten
        pseudolider Palikot i jego asystencik osobisty doprowadził. Naprawdę zróbcie
        coś póki jeszcze wy możecie to zrobić, później będzie za późno. Jak nazywa się
        ten odpowiedzialny za lubelskie poseł z Krakowa ?
        • halooo1 Re: Tusk czy Rokita pierwsze starcie ? 07.10.06, 13:08
          on się nazywa poseł Graś. ale lepszy numer jest, tak samo długo jak tusk
          skandowano "spontanicznie" nazwisko rokity na początku błękitnego wiecu. czyli
          tusk pójdzie w odstawkę albo się przerazi rywala i go zniszczy ? jak zdąży
        • promessa.al Re: Wiwat !!!! PUŁAWY 07.10.06, 15:14
          Tusk nie pozdrowił Lubelszczyzny jako jedynego regionu na początku
          manifestacji !!! Ale lepiej było na pl. Zamkowym. Tam prowadzący wiec pozdrowił
          jako pierwsze miasto PUŁAWY !!!!!!. Tylko ślepy nie widzi co się dzieje a krzyś
          z Palikotem dalej kłamią. Wiwat nowy przewodniczący regionu oby jak
          najszybciej, może jeszcze coś uratujemy.
    • Gość: lewak niech jadą i zostaną !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:52
      w szczególności pisuary i elpeery. Won.
      • alka_poprim Re: niech jadą i zostaną !!! 06.10.06, 23:07
        POpaprańcy w pierwszej kolejności nie zapruwają i nigdy nie wracają. zarządzić
        emigracje PO na białoruś do łukaszenki i leppera
      • halooo1 Re: niech Latka jedzie na Białoruś i nie wraca 06.10.06, 23:43
        i to byłoby to, bo my mamy wtedy wyższy poziom uprawiania polityki. a Łukaszenka
        ma błazna-obcokrajowca co jak trzeba to mu zagra i zaśpiewa i zatańczy i ....
    • halooo1 ekonomista co mu się zera mylą 06.10.06, 22:58
      Lątka czytałeś Pinokia? kto dużo kłamie to rośnie mu dłuuugi nos. jak tak
      będziez klamał to niedługo będzie on taki długi że jak głowę będziesz miał na
      Pl. litewskim to nos będzie już maszerował koło domu palikota na starówie. 300
      ludzi to nie ma cała PO na lubelszczyźnie nawet jak policzą z rodzinami. coś ci
      się zera pomyliły ekonomisto z łaski litościwych profesorów co nie chcieli
      więcej słuchać na poprawkach twoich głupich odpowiedzi.
      • carrera4 "Spontaniczny" wyjazd 06.10.06, 23:28
        Już ja widzę, jak spontanicznie jadą zarówno Platformersi, jak i PiSuary, o
        trędowatych z LPR nie wspominając. W tych dwóch ostatnich z pewnością będzie
        sprawdzana lista, a nie wykazanie gotowości do wyjazdu i nie stawienie się w
        sobotę rano - surowo karane chłostą lub łamaniem kołem. Platformersi pewnie
        ruszą na motocyklach enduro oraz fiatami punto z pewnej szkoły nauki jazdy.
        Będzie tego ze dwadzieścia parę osób (chyba mnie poniosło i trochę zawyżyłem;)
        Zdzisiek Podkański z kolei, cały wysmarowany wazeliną (w wiadomm celu), może
        zebrać trochę stażaków-ochotników (chociaż OSP to bastion PSL). Nawet Sojusz
        Lewizny się wybiera, myśląc, że im "skoczy".
        W ten sposób będziemy mieli w stolicy poczet współczesnych partii polskich,
        kierowanych przez mniejszych lub większych awanturników. I wyszło mi, że PSL
        Pawlaka, czyli arbuzy (z wierzchu zielone, a w środku czerwone) to
        najrozsądniejsza partia, czyli chyba muszę odpocząć bo moja głowa nie pracuje
        najlepiej.
    • dociek Re: Lubelscy politycy jadą do Warszawy 06.10.06, 23:12
      A jedźcie sobie wszyscu w pisdu i już nie wracajcie!
    • promessa.al Lubelscy politycy jadą do Warszawy 06.10.06, 23:24
      Panie redaktorze jak można popełnić taki błąd w sztuce. Jak pan mówi o
      lubelskich politykach to niech Pan nie wymienia wśród nich Łątki. Choć słowo
      polityk ma już bardzo złe konotacje to jednak nie moźna obrażać lubelskich
      polityków porównując ich do Łątki. Nawet oni bowiem honor mają i nie chcą być z
      nim kojarzeni. Po za tym artykuł o.k.
    • Gość: sxyx Lubelscy politycy jadą do Warszawy IP: *.pronet.lublin.pl 07.10.06, 00:01
      Chciałbym zobaczyć te 300 osób z lubelskiego co jada na marsz , ciekawe skąd
      weżmiecie tylu w PO. Chyba że Paligniot zwolnił juz pracowników w Polmosie, bo
      podobno firme sprzedaje i ucieka za granice
    • Gość: xyz Lubelscy politycy jadą do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 00:56
      Gdybym byl mlody i zdrowy to natychmiast pojechalbym pociagiem do Warszawy na
      manifestacje PiS-u. To poprostu ludzie uczciwi, sa zatroskani o Polske.
      Zobaczcie w TV roznej masci, liedy Rokita-Krzywousty i Tusk-nieobecny i inni
      wymowili zdanie : "DOBRO POLSKI". To sa ludzie pelni frustracji i jadu i
      wtoruje im TVN, TVN-24, Polsat. Przeciez wlascicielami tych stacji sa
      najbogatsi - "niby-kapitalisci", kumple ludzi z LSD. Najwiekszym smutkiem darzy
      mnie Onyszkiewicz: mialem do niego polityczny sentyment
      • carrera4 Lubelscy politycy jadą do Warszawy 07.10.06, 15:20
        Co ja widzę, to niby Tusk i Rokita plują jadem na prawo i lewo, a Kaczyńscy,
        Kurski, Dorn, Wierzejski, Giertych Lepper i wielu innych z niedawnej koalicji
        to oazy ciepła, dobra i spokoju? Rzeczywiście ze zdrowiem Szanownego Pana nie
        jest najlepiej, bo wzrok i słuch już nie ten. Nie pozostaje mnie nic innego jak
        ZDROWIA ŻYCZYĆ.
    • morwa01 Z Łątką pojechało kilka osób na manifestacje !!!!! 07.10.06, 12:29
      Z wielkachnego autokaru jakim pojechała grupa Latki w Warszawie wysiadło kilka
      osób, może 5 może 8. I gdzie ta twoja siła młodych krzysiu.
      Tam jest kilkudziesieciu młodych demokratów z samego Lublina. Trzeba porównać
      fakty i wymyślone bajki jakie wszystkim wciskasz. Ludzie jak długo dacie się mu
      oszukiwać.
    • Gość: kikos Lubelscy politycy jadą do Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:55
      Pewnie kolejarze pojadą na ulgowych biletach ;)
    • komorka.purkinijego Re: Lubelscy politycy jadą do Warszawy 07.10.06, 15:27
      Darmozjadów i matołów banda!
    • Gość: kioskarz Re: Lubelscy politycy jadą do Warszawy IP: 212.106.17.* 07.10.06, 19:47
      Przyjrzałem się tym pożal się Boże przywódcom, a nawet wysłuchałem ich.To oni
      rządzą, czy chcą rządzić POlską?!Czy nie ma mądrzejszych,sprawniejszych
      umysłowo?Ja ich sobie nie zafunduję w następnych wyborach!
    • dociekliwy_lublin Re:Łatka to ty odpowiadasz za klęskę !!!!! 07.10.06, 21:04
      Tusk nawet nie chce już nic słyszeć o tej lubelskiej platformie. Doprowadziłeś
      wraz z palikotem do tego, że musimy się wstydzić za siebie, PRECZ NIEUDACZNIKU,
      KOMBINATORZE I OSZUŚCIE
    • Gość: FORUM LIBERALNE Forum Liberalne też tam było !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:37
      Forum Liberalne z Lublina też było w dużej liczbie na marszu PO !!!
      • shawman Re: Forum Liberalne też tam było !!! 07.10.06, 23:12
        Osobiście wracam podniesiony jednak na duchu. Cokolwiek by PiS nie mówił, na
        manifestacji zorganizowanej przez PO zgromadziło się mnóstwo fajnych, sensownych
        ludzi, których wcale do tego marszu przymuszać nie trzeba było (jak sugerują
        niektórzy forumowicze). Szkoda, że lubelska Platforma zachowuje się tak
        dziwacznie i jest niezwykle aktywna w wewnętrznych walkach, podziałach i
        wycinaniu niewygodnych (własnych) działaczy, a nie potrafiła zebrać się i wysłać
        reprezentacji do Warszawy. Cóż, Forum Liberalne reprezentowało Lublin za nich -
        chyba jedyni mieliśmy transparent z napisem 'Lublin'. :)

Jeśli chodzi zaś o liczbę demonstrantów, bo na ten temat też już jakieś mity
        krążą... Najpierw było 600 LPR, 4000 PiS i 30000 PO, potem (Radio Maryja) 2000
        LPR, 4000 PiS, 20000 PO, wreszcie (TVP2) 2000 LPR, 8000 PiS, 11000 PO... :D Ja
        genialnym matematykiem nie jestem, nie wiem też jak było na demonstracjach
        prorządowych, ale nasza, niebieska, zgromadziła mniej więcej tyle ludzi, ile
        koncert z okazji wejścia Polski do UE w 2004 roku, w Lublinie:

www.kurier.lublin.pl/index.php?name=News&file=article&sid=10434
        Kurier podaje, że było wtedy 40 tysięcy. Na pewno więcej, niż da się "przykryć
        czapkami", jak się odgrażał Wierzejski z LPR. :P
        • carrera4 Przykre 08.10.06, 00:20
          Rzeczywiście jest to przykre. Z lubelskiej Platformy zostały jakieś szczątki,
          które i tak wkrótce rozłożą się jeszcze bardziej. A wszystko to zasługa jednego
          handlarza mocnymi trunkami (przynajmniej do niedawna), jednego dnia tygodnia
          (umiejscowionego między czwartkiem a sobotą) oraz jednego niedowartościowanego
          i mściwego asystenta. Oto Polska właśnie.
        • leniak Re: Forum Liberalne też tam było !!! 08.10.06, 00:21
          a jak sądzisz, jakie będą efekty tych marszów i wieców? bo tak się nad tym
          zastanawiam...
          przyznam że obawiałem się wręcz rozlewu krwi (cieszę się że tak się nie stało)
          ale jak sobie obejrzałem informacje to się zacząłem zastanawiać, Borowski to
          ponoć ocenił jako sukces demokracji - w sumie chyba nawet tak, ale demokrację
          mniej lub bardziej zadowalającą mamy już od 17 lat, powinniśmy się przyzwyczaić
          do pokojowych demonstracji... czemu więc Borowski uważa to za sukces a ja
          spodziewałem się zamieszek?
          ...ewentualny sprzeciw czy poparcie wobec rządów PiS wyrażą wyborcy w
          listopadzie, a nawet 40 tys. protest to za mało by doprowadzić do
          wcześniejszych wyborów...
          PO powinna wyciągnąć z tego raczej wniosek taki że na masowe poparcie nie ma co
          liczyć, oraz taki że rządy PiS skutkują zniechęceniem wyborców którzy nie wiele
          rozumieją z szalonego kalejdoskopu widocznego w mediach...
          na tym spektaklu wygrywa tylko PiS rzucając oskarżenia na kazdego kto się
          nawinie, a czas który ma wykorzystując na obsadzanie swoimi ludźmi mediów
          publicznych, służb specjalnych i wszystkiego co się da...
          jeśli PO planuje coś zrobić by temu przeciwdziałać to powinno być to chyba coś
          innego niż marsz, pytanie tylko czy PO może coś jeszcze zrobić?
          • shawman Re: Forum Liberalne też tam było !!! 08.10.06, 13:57
            Ta demonstracja, tak jak piszesz, do rozwiązania Sejmu nie doprowadzi. Ośrodek
            decyzyjny leży tu gdzie indziej - w samym Sejmie właśnie. I w dużej mierze
            decyzja zależy też od tego, czy PiS będzie w stanie uwierzyć w swoje kolejne
            zwycięstwo, czy raczej dołączy do "koalicji strachu" mniejszych partii i posłów
            dietetycznych. Ja sądzę, że jednak to drugie i parlament dotrzyma przynajmniej
            do głosowania nad budżetem (wtedy opozycja ma łatwiejsze zadanie).

W tej manifestacji, moim zdaniem, chodziło o coś innego. O pokazanie ludziom,
            dla których lustracja nie jest problemem numer jeden Polski, którzy martwią się
            kolejnymi podwyżkami podatków i degeneracją polskiego wizerunku zagranicą,
            którzy z trudem przełykają kolejne obelgi (ze strony ich własnego premiera), że
            nie są sami. Wręcz przeciwnie - że jest ich wielu.

Jestem w ostrej opozycji wobec PiS, więc gdybym był kompletnie cyniczny,
            powinienem sobie chyba życzyć, by Jarosław Kaczyński dalej brnął w swój pełen
            paranoi i urojonych wrogów świat. Jednak na taki cynizm mnie nie stać - wolałbym
            jednak, żeby premier RP spojrzał na te tysiące ludzi i zastanowił się, czy może
            ich nazywać ZOMO, otumanionym tłumem, agentami, czy szarą siecią. Żeby może
            troszkę zastanowił się nad swoim - o ile nie działaniem, to przynajmniej słowami.
            ---
            www.forumliberalne.pl
        • Gość: Rolnik sam w dolin Madry wie kto ma racje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:19
          PO tak juz ma, ze na kazdym "poziomie" sprzeczki i walki o nic, bo niczego nie
          maja. A musze przyznac uczciwie, ze liczylem na wielka koalicje PiS + PO. Ale
          podwojna przegrana PO skrzywila psychike 2 ludzi: Tuska i Rokity i tak juz
          zostalo. Od roku jedynie stac ich na napady slowne na PiS, a gdzie Polska,
          dobro Polakow??? NO GDZIE W WASZYCH SLOWACH? Zauwazcie, ze SEjm bylby inny
          przy POPiSie. Chyba, ze przy kazdej uchwale Po by grymasilo i stawialo
          warunki , byleby burzyc. Ciesze sie, ze Marcinkiewicz dobrze wszystkiego
          przypilnowal, ze spotkanie PiS-u bylo piekne, wzruszajace. To dobrzy, madrzy
          ludzie. Rolnik sam w dolinie.
      • Gość: uchachany Re: Forum Liberalne też tam było !!! WOW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 14:31
        W dużej liczbie ? Tzn. dwóch ? Trzech ? czy wszystkich czterech ?
        Ps. przyczepiło się gów... do okrętu i mówi że płyniemy :)
        • Gość: widzący Re: Forum Liberalne też tam było !!! WOW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:11
          czterech to z PD przeszło do PO - z tow. Łucjanem na czele dzięki cięzkiej pracy
          wiadomego asystenta. Zastanawiające dlaczego do lubelskiej PO ciągna tylko
          komuniści?
        • halooo1 Re: "Uchachany" Krzyś 08.10.06, 17:37
          o krzyś się pojawił - juz sie zdążyłeś "uchachać" ? - a ty krzysiu to sie nie
          przyczepiłeś jak gów... do palikota i płyniesz. tylko dokąd ? krzyś ktoś mi
          mowil o twoich korzeniach w SKL, to znaczy zaczynałeś z Balaszem i z tym
          podobnymi. to co teraz robisz w liberalnej partii ? kasa palikota zmieniła
          poglady, ech dla kasy to zrobisz wszystko
        • Gość: dziekanka Re: Forum Liberalne też tam było !!! WOW !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:18
          ludzi z lubelskiego FL było dużo, dużo więcej niż w krzysiowym autokarze PO. I
          pojechali tam za własne pieniądze - bo mają poglądy polityczne.
          Prowadzący zauważył PO z Puław, Białej Podl. - a z Lublina jakoś nie. Był
          tam ktoś z lubelskiej PO?
        • Gość: Niepolityczny Re: Forum Liberalne też tam było !!! WOW !!! IP: *.umcs.lublin.pl 09.10.06, 18:20
          No, jeśli to głos Platformy, to ja jednak na was nie zagłosuję. Może na to FL,
          za to wasze gnojenie.
          • morwa01 Re: Forum Liberalne też tam było !!! WOW !!! 10.10.06, 20:29
            to nie głos Platformy tylko Krzysia Latki którego dni są policzone toteż nie
            martwcie się
    • morwa01 Re: Krzysiu czemu nie odpowiadasz na prawdę ??? 08.10.06, 09:34
      Coś nie słychać aby krzyś czy jego pomagierzy/rki lub ktoś o tymczasowym nicku
      Kaśka kto obiecał się przedstawić i tego nie zrobił coś tu mówili.
      Zrozumieliście nieskuteczność stosowania goebelsowskiej polityki "kłamać,
      kłamać, kłamać a coś z tego zostanie" ? Fakty są niepodważalne i nawet
      najdłuższy bełkot ich nie zmieni.
    • halooo1 Łatka czemu nie chwalisz sie w blogu neoplanem ? 08.10.06, 13:06
      jakiż enigmatyczny tekst wpisałeś krzysiu w blog i stronę PO o wyjeździe z
      Lublina na marsz w Warszawie. nic tam nie ma o autobusie wielkim tak jak twoje
      ego i tak samo pustym jak twoje konstruktywne umiejętności i możliwości. kto
      zapłaci za tych parę twoich przybocznych osób w neoplanie ? Januszek. I te
      liczby jadących takie jakieś nie wiadomo jakie ......przybliżone. ci co tam
      byli dobrze wiedzą jak ściemniasz... szkoda słów
    • morwa01 Re: niewyraźne takie jakieś 10.10.06, 21:40
      Co ten nowy Lublin jakiś niewyraźny taki. krzyś je sam drukował na ksero aby
      wiecej prowizji zostało ?
    • halooo1 Re: Nowa kompromitacja Krzysia Ł. 11.10.06, 10:24
      krzyś znowu dałeś pokaz swej głupoty za którą ktoś inny zapłaci. ale znowu
      dasz ..... i nic ci januszek nie zrobi. a kto zaplaci ta grzywnę ?

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061011/LUBLIN/61010015
      • Gość: calkiem lublin Celinski zmądrzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 23:07
        Ptaszki ćwierkają że Celiński zmądrzał - odpuścił sobie PO i Forum Liberalne
        jest w BO Kochamy Lublin. Jedyny sensowny komitet dla Lublina - ja głosuję na BO
        Kochamy Lublin!!!
        • peowiec3 Re: Celinski zmądrzał 14.10.06, 21:28
          To już nie plotka o której ćwierkają ptaszki to FAKT. Marcin Celiński startuje
          z list Bloku Obywatelskiego Kochamy Lublin! Brawo FL! RAZEM z Jedliną,
          Gilowskim, Lasotą, Ziomkiem i Słotą uratujecie Lublin przed pajęczyną
          partyjnych układów!
    • promessa.al Re: Lubelscy politycy jadą do Warszawy 15.10.06, 18:17
      Krzyś zapłacisz ta grzywnę za brak identyfikacji? Płać szybko bo możesz
      zapłacić więcej;) Szczegóły później
    • halooo1 Krzysio sztukmistrz drugiego sortu 17.10.06, 08:50

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061017/KRASNIK/61016027

Kazda twoja wypowiedź krzysiu to finezyjne zabieranie procentów PO w wyborach.
      kto ci za to płaci ? już ci palikot cofnął zakaz wypowiadania się który kiedyś
      na ciebie nałożył jak mu jeszcze choć trochę zależało na platformie. krzysiu ty
      też masz zdolności sztukmistrza. kto zapłaci za wielki autokar w którym
      pojechało na manifestację parę osób, może też nałoży się grzywny na tych którzy
      nie pojechali ? niedługo pewnie poznamy też twoje inne zdolności sztukmistrza z
      czasów samorzadów studenckich. wiesz o czym mowie ;)

• dociekliwy_lublin Re: Krzysio sztukmistrz drugiego sortu 17.10.06, 09:10
        Odkąd to Krzysztof Ł. jest wiceprzewodniczącym regionu. Następny popis
        nienormalnej pychy i kłamstwa KŁ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka