Gość: grinch IP: 129.81.192.* 21.03.03, 01:08 Wydzial Pedagogiki i Psychologii to chyba "najlepszy" wydzial na calym UMCS ! Warto moze przejrzec takze i inne publikacje pracownikow naukowych owego wydzialu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Plagiat a UMCS IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 08:02 Uczyłam sie z Kupisiewicza - ok. Ale dlaczego mgr X i dr Y z Wydz. Paedagog. i Psych. każą sie uczyc z Ochmańskiego? Jeśli każą czytać jego prace, to sami też muszą je znać, a raczej: powinni. Głupota! I to mają być pracownicy naukowi? Inteligencja, która uczy przyszłą inteligencję??? dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Plagiat a UMCS IP: *.net / 192.168.1.* 21.03.03, 08:55 ROBICIE WIDŁY Z IGŁY. Wielka mi rzecz plagiat... Połowa Polskiej nauki to plagiaty, bo tak jest ona skonstruowana. Większość dyscyplin naukowych oraz sposób nadawania tytułów jest tak skonstruowana, że im więcej przepiszesz, obierając w cudzysłów i podając źródło, to tym jesteś lepszy. Prace naukową ocenia się po zawartości literatury. Ktoś kiedys przeprowadził badania, z których wyszło, że zaledwie 2% profesorów coś wymyśliło, reszta przepisała, posklejała i przerobiła coś co ktoś już zrobił. To po co nadawać tytuły profesorów, doktorów i docentów, żeby było ich statystycznie więcej i polska nauka coś znaczyła w świecie. Po jakiego ciorta. Tak naprawde to i tak nic nie znaczy, bo 90% profesorów nigdy nie uczestniczy (lub prawie nigdy) w konferencjach zagranicznych. Ani be ani me po niepolsku. Artykuły są wydawane w języku polskim li tylko i zazwyczaj nigdy później nie są tłumaczone. Wswiecie liczy się tylko angielski, troszkę niemiecki, francuski i hiszpański, inne języki nie istnieją. Pokażcie mi jakąś zachodnią publikację gdzie jest cytat z polskiego artykułu, który ma polski tytuł??? No to jak nas nikt nie czyta, to najlepiej przepisać zachodni artykuł i tak się włąśnie robi. Zrzyna się linijka w linijkę zachodnie artykuły i w dodatku masz bibliografię zachodnią...to jesteś koleś..nie jakiś tam pseudonaukowiec. Oczywiście sa nauki typowo bibliofilskie: historia, jezykoznawstwo,..., ale sąteż nauki dziwne: co to jest profesor marketingu i zarządzania??? co to za twór? No i mamy naukę polską. Kupę magistrów, którzy nic nie potrafią i kadrę naukową , która ma w d.... czy czegoś kogoś nauczy i czy kiedykolwiek komuś będzie potrzebna. Tylko całe szczęście, że zawsze istnieli pasjonaci...którzy pchają ten cały syf do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT UMCS CZY SLD JEST PLAGIATEM PZPR. ? NIEWĄTPLIWIE TAK. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.03.03, 09:08 CZY SLD JEST PLAGIATEM PZPR ? NIEWĄTPLIWIE TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Kilka pytań do pana R. IP: *.pol.lublin.pl 25.03.03, 13:10 Skąd pan redaktor R. ma takie doskonałe informacje (chodzi mi o dostęp do recenzji habilitacji, które z tego co mi wiadomo są niejawne)? Czy redaktor R. przed publikacją artykułu kontaktował się z dr J. Z lektury artykułu wynika, że nawet nie podjął takiej próby. Z tąd też moje wątpliwości co do warsztatu dzienikarskiego pana R. Chyba, że miał inny cel niż "walka o uczciwość polskich naukowców". Odpowiedz Link Zgłoś