Dodaj do ulubionych

Złodzieje w MPK

14.10.06, 11:13
Witam po artykule w Kurierze proponuje zrobic jakas liste przystankow linii
ktore sa szczegolnie zagrozone i opis grupek ktore na nich i w autobusach
grasuja panow z tej branzy kieszonkowej to raczej łatwo wylowic choc nie
zawsze ale przewaznie maja reklamowki czy inne troby ale sam widziałem jak
dobrze ubrana pani tez okradała studentke pod Kulem
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Złodzieje w MPK 14.10.06, 11:43
      trzeba zlikwidować MPK, to złodziejstwo znacznie się zmniejszy. TEraz jest taka
      sytuacja że złodziej może wejść do każdego autobusu MPK i okradać pasażerów. W
      prywatnym jest trudniej bo trzeba płacić i jest konduktor.
      • tomekjot Re: Złodzieje w MPK 14.10.06, 11:59
        Cościu konduktora można wynieść z autobusu, co taka krucha
        dwudziestoparolaratka jest w stanie zrobić przy grupie kilku wyrostków.
        • Gość: aron Re: Złodzieje w MPK IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 12:35
          lepsza taka konduktorka niż nikt. W MPK mogą wejść i bezkarnie okradać
          pasażerów. W prywatnym musieliby jeszcze pobić konduktorkę, a to już inny
          paragraf i szum przy tym się zrobi
          • tomekjot Re: Złodzieje w MPK 14.10.06, 12:42
            Jazda prywatnym autobusem dostawrcza wielu porzyjemności, to są te same
            autobusy które mz przyczen technicznych zostały wycofane z eksplatacji przez
            MPK jakieś 20 lat temu. aż dziw że jeszcze jeżdzą. w Chełmie też był z nimi
            problem, ale już zrobiliśmy z nimi porządek
            • aron2004 Re: Złodzieje w MPK 14.10.06, 13:11
              bzdury. Nie wszystkie prywatne autobusy w Lublinie są w złym stanie. Jaroszowa
              to nie wszyscy.
              • tomekjot Re: Złodzieje w MPK 14.10.06, 13:18
                a jednak przyznajesz że to graty, grożące zdrowiu i zyciu pasażerów.
                • aron2004 Re: Złodzieje w MPK 14.10.06, 13:19
                  tomekjot napisał:

> a jednak przyznajesz że to graty, grożące zdrowiu i zyciu pasażerów.

Ikarusy i Jelcze z MPk nie są lepsze. Natomiast stare prywatne mają tą
                  zaletę,że jadąc nimi płacisz tylko za siebie, a nie dodatkowo za gapowiczów jak
                  w MPK.
                  • Gość: misterkieszonka ty f rajerze IP: 64.92.167.* 14.10.06, 13:27
                    >jadąc nimi płacisz tylko za siebie, a nie dodatkowo za gapowiczów jak
                    >w MPK.

na 10 wpadow na robote moze place ze 2,3 razy jak stoicw.. a nie ku..szon przy drzwiach. ku..szon nawet nie ma odwagi jak wsiadamy spojrzec w nasza strone cieciu.
                    • Gość: tomekjot Re: ty f rajerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:31
                      I co Heniek, łyso ci co? widzisz jak fajnuie jest w prywatnych autobusach.
                      • aron2004 Re: ty f rajerze 14.10.06, 13:36
                        Gość portalu: tomekjot napisał(a):

> I co Heniek, łyso ci co? widzisz jak fajnuie jest w prywatnych autobusach.

jakoś dziwne, że w prywatnych autobusach nie widuje się ogolonych na łyso
                        dresiarzy, a w MPK to jest norma.
                        • Gość: hobby-kieszonka cieciu bazarowy IP: 64.92.167.* 14.10.06, 13:40
                          >jakoś dziwne, że w prywatnych autobusach nie widuje się ogolonych na łyso
                          >dresiarzy, a w MPK to jest norma.

a kto ci druciarzu powiedzial ze jestem lysy? pokaz ten klamliwy ryj to bede wiedzial kogo z kumplami mamy kroic w pierwszej kolejnosci. bo uwielbiamy takich pewnych siebie frajerow jak ty
                          • Gość: L Re: cieciu bazarowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:46
                            Możecie go spotkać jak rano przyjeżdza busem z p;arczewa do lublina po południu
                            wraca z Czubów prywatnym aytobusem na ruska i jedzie do busem do parczewa.
      • Gość: kieszona-dziesiona che, che, u prywaciarzy to jest krojonko!! IP: 64.92.167.* 14.10.06, 13:21
        >trzeba zlikwidować MPK, to złodziejstwo znacznie się zmniejszy. TEraz jest taka
        >sytuacja że złodziej może wejść do każdego autobusu MPK i okradać pasażerów. W
        >prywatnym jest trudniej bo trzeba płacić i jest konduktor.

frajerze, wolę kroić jeleni u prywaciarzy, bo otwierają tylko 1 lub 2 drzwi. w dodatku buce tak sie pchaja, ze zarobek mam 100 razy lepszy niz w mpk ktorym jezdza stare jedze lub studenciaki bez grosza przy duszy. a zlotuwka przy wejsciu co to jest, jak mam na leszczu kilkaset stowek po jednym kursie. a jeszcze sam sie wepcham z frajerami ktorzy sie pchaja i zadko kiedy place!!
        a nawet jak sie zdarzy przypal to jest tylko troche krzyku bo zaden frajerski kierowca prywaciarza nie bedzie wzywal policji bo to marnowanie czasu i uciekajaca sara z podrozujacych fiejow.
        prywaciarze RULEZ!! my was kochamy!!
    • Gość: sprawnarączka zajebisty temacik IP: 64.92.167.* 14.10.06, 13:50
      jakis ch..mistrz podpisujacy sie aron, pewnie prywaciarski fiej pie.. glupoty ze nie kroimy u prywaciarzy. a ..iutki gdy stoi na wrotach odwraca pewnie swoj przylysialy leb by nie dostac wpie.. jak robimy akcje. frajer))) w mpk coraz ryzykowniej, bo pie..e maja radia i wspolpracuja ze straza i policja a kutasy u prywaciarzy przymykaja oko bo ch..om zalezy tylko by w kolko jezdzic i trzepac sare. a ze i nam zalezy na waleniu jeleni to wspolp raca kwitnie
      z mila checia wy..bym z kieszonki tego patafiana arona
    • Gość: mistrzsprytu wkrecil mnie ten temacik IP: 64.92.167.* 14.10.06, 13:55
      a jeszcze to frajerstwo szukajace zlotowki na przystanku albo w autobusie ktore pokazuje gdzie trzyma portfel z sara))))) az sie fieje prosza o skrojenie)))) mam nadzieje ze to ..e prywaciarstwo bedzie w lublnie jaknajdluzej)))
      • aron2004 Re: wkrecil mnie ten temacik 14.10.06, 13:59
        czy to jacyś kuzyni hrabiego z Kruczka opanowali forum? Bo słownictwo podobne,
        powiedziałbym arystokratyczne.
        • Gość: dawaj-porfelik Re: wkrecil mnie ten temacik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:04
          Podaj jakim autobusem jutro bedziesz jechał i o której. Zrobimy ci
          niepodziankę.
          • aron2004 Re: wkrecil mnie ten temacik 14.10.06, 14:08
            proszę bardzo. Busem do Parczewa o 7.30. Życzę powodzenia.
    • Gość: Anka sprawne rączki... IP: *.chello.pl 14.10.06, 18:17
      macie tak dobrze, bo w pojazdach - jednych i drugich - jeżdżą kutafony, a nie
      faceci. Tacy, co sie wykazują w pykaniu w klawiaturę, a wolą siedziec z gębą
      zamkniętą na kłódkę jak trzeba zareagować na przystanku lub w autobusie.
      Fajnie, że jesteście. Przy was czuje się ideałem.
      • Gość: aron Re: sprawne rączki... IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 18:30
        a dziwisz się? Prawo III Rzeczypospolitej jest takie, że facet co dałby w mordę
        kieszonkowcowi w autobusie mógłby skończyć w więzieniu i jeszcze płaciłby
        gościowi odszkodowanie.
        • Gość: Anka Re: sprawne rączki... IP: *.chello.pl 14.10.06, 19:02
          a co zrobiliby facetowi, który wykręciłby "sprawną rączkę", przydusił do
          podłogi i wezwał policję? Może nawet dwóch takich supermenów byłoby akurat w
          autobusie?
          Kobietom się nie dziwię, ale męzczyznom - tak. Pomimo ustaw i przepisów.
          • Gość: aron Re: sprawne rączki... IP: *.lublin.enterpol.pl 14.10.06, 19:55
            mój znajomy miał taki przypadek że wchodzi do domu kiedyś a tam złodziej.
            Wystrzelił do niego z legalnej broni i przestrzelił mu kolano. Efekt - musi
            wypłacać złodziejowi rentę do końca życia.
            • Gość: Anka Re: sprawne rączki... IP: *.chello.pl 14.10.06, 19:58
              alez ja wiem o takich przypadkach! Dlatego nie mówię o strzelaniu czy
              mordobiciu, tylko o czym innym. I nie udawaj, że czytasz co innego:)
    • Gość: lutzek No i Aron wyszedł na głupola znowu :) IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 20:29
      Heniek, słyszałem że w cudownej prywatnej komunikacji w Lublinie nie ma kieszonkowców, a tu z przeczytania tego wątku wychodzi mi niezbicie, że koledzy kieszonkowcy WOLĄ komunikację prywatną (rzeczywiście przekonuje mnie fakt sięgania do porfela, portmonetki po "złotówę") od MPK :)
      Kolejny sen prysł jak mydlana bańka Henuśku? :)

Nie dość, że pasażerowie okradają prywaciarzy (nie mając kart stałego klienta i zaniżając opłaty za przejazd) to jeszcze okazuje się, że kieszonkowcy bardziej lubią z pewnych względów kraść u prywaciarzy niż u miejskiego przewoźnika :)

Pamiętaj, jutro niedziela, walnij kolankami w konfesjonał i prawdę mów !!! Jak oszukujesz, kłamiesz, konfabulujesz :)

Twój przyjaciel
      lutzek
      • aron2004 dlaczego hrabia porzucił tradycję bluzgania? 14.10.06, 21:23
        jestem strasznie zawiedziony, że tym razem hrabia nie nazwał
        mnie "podparczewskim chamem". Dlaczego, panie hrabio? Dlaczego pan hrabia już
        nie słucha swojego Ojca? Dlaczego pan hrabia nie kultywuje już tradycji
        rodzinnych? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego?
        Może hrabia był w darkroomie i tam mu przeszło zamiłowanie do tradycji?

Fakty są takie, że wsiadając do autobusu MPK wyjmuje się z portfela bilet.
        Czyli złodziej też widzi, gdzie jest portfel.

Kolejna sprawa - gdyby faktycznie w prywatnych autobusach były takie ogromne
        masy kieszonkowców, a właściciele by na nich nie reagowali, to przecież ludzie
        zaczęliby masowo jeździć MPK, gdzie ponoć jest bezpieczniej. Zacząłby się
        bojkot prywaciarzy, bo cóż to jest zarobić 80 groszy, jak się traci np. 500 zł.
        A tak nie jest.

Wniosek - masowe kradzieże w prywatnych autobusach to bujdy. Mnie NIGDY nikt
        nie chciał okraść w autobusie prywatnym, a w MPK nie raz.
        • Gość: lutzek Uspokój się, wyluzuj, weź leki i uśmiechnij się :) IP: *.escom.net.pl 14.10.06, 21:31
          >Mnie NIGDY nikt
          >nie chciał okraść w autobusie prywatnym, a w MPK nie raz.

No skoro rzeczywiście Ciebie króla lubelskich i podlubelskich busiarzy nikt nie chciał okraść w autobusie prywatnym, to rzeczywiście ten argument jak żaden inny do mnie przemawia :) :) :)

Gdybym był gejem, absztyfikowałbym do takiego geniusza jak Ty.

z głębokim szacunkiem dla światłości Twego umysłu
          Twój wierny fan
          lutzek :)

PS. Robisz się Henryczku przynudnawy wciąż prawiąc o ukrytych potrzebach związanych z Twoją wizytą w darkroomie. Naprawdę nie interesują mnie Twoje homoseksualne fantazje.
          • aron2004 Re: Uspokój się, wyluzuj, weź leki i uśmiechnij s 14.10.06, 21:40
            oj to hrabia nie był jednak w darkroomie? Więc skąd ta przemiana i gdzie te
            wyzwiska od "podparczewskich chamów"?

To chyba ktoś inny pisze a nie hrabia.
        • aron2004 Re: dlaczego hrabia porzucił tradycję bluzgania? 14.10.06, 21:35
          aha i czy pan hrabia mógłby się odnieść do wyroku sądu, gdzie busiarze wygrali?
          Może sędzia był spod Parczewa?
        • Gość: meesha Nie każdy wyjmuje :p IP: *.it-net.pl 14.10.06, 23:35
          > Fakty są takie, że wsiadając do autobusu MPK wyjmuje się z portfela bilet.
          > Czyli złodziej też widzi, gdzie jest portfel.

A ja (tak jak większoć osób codziennie korzystających z KM) niczego nie wyjmuję
          wsiadając do autobusu MPK gdyż jestem szczęśliwym posiadaczem biletu sieciowego,
          którego u prywaciarza nie uświadczysz :p
          No i co ty na to Heniu? :)

Dobra - sam sobie odpowiem :D Nie ma sieciówek na bułki to i nie musi być na
          komunikację :D :D :D
          • aron2004 Re: Nie każdy wyjmuje :p 15.10.06, 10:39
            większość pasażerów MPK nie jeździ na sieciówkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka