spaghetti bolognese
(7 wyników)
-
wieprzowina?
Smalec??
-
a ja robie inaczej, z podobnych proporcji ale...
najpierw rozgrzewam oliwę(lub olej - zwykle nie mam oliwy;) wrzucam pokrojoną
cebulkę(nieco większą ilość) i rumienię ją, następnie dodaję mięso(kupujemy
mielone wieprzowo-cielęce- jest najlepsze)i podgrzewam mieszając aż będzie
ugotowane(w między czasie obieram i wrzucam 2-3 ząbki czosnku, dodaje przecier
pomidorowy i ok. łyżkę koncentratu pomidorowego(cały czas podgrzewam) i
mieszam aż troszkę odparuje, w między czasie doprawiam oregano...
-
grecku;-).Wczoraj w niemieckiej telewizji pokazano,ze nie ma czegos
takiego jak "spaghetti bolognese":-(.Hmmm,niefajnie.Ukochany makaron
Niemcow,wielu Polakow(moj rowniez),moze rowniez innych nacji,a tu
kicha...W zadnej restauracji w Bolonii nie wiedzieli co to
jest...Ciekawe,prawda?
-
na koncu kluski!!!!
-
Czy mozecie mi podpowiedziec co sprawia, ze spaghetti bolognese ma
niezapomniany smak? Wyczytalam, ze dodaje sie jakies wloskie
kielbaski. Tego chyba mi brakuje. Czy mozna je czyms zastapic w
Polsce?
-
j.w.
Dzieki
-
Ciekawi mnie czy dodajecie do produkcji sosu marchewkę.
Ja nigdy tego nie robiłam, ale wyczytałam u Tessy Caponi, że ona dodaje.
Zamierzam wypróbować, al enie sądzę aby obecność lub brak tego warzywa
zasadniczo wpłynął na smak.