Dodaj do ulubionych

CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 11:27
Ej,hej na Placu Litewskim na Wielkim Drzewie Baobabie wisi apel o Zapalenie
świecy jako w dowód naszej pamieci o ofiarach wszelkiej przemocy,
nietolerancji, bezmyslnosc....
Jezeli masz ochote mozesz sie przylaczyc, cos dopisac, dowiesci,zapalic
swieczke, pokrzyczec jesli tak myslisz, wszelka tworczosc dozwolona

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: akacja PoNoSZe IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 13:39
      DONOszE:
      dzisiaj rano ok 7 rano pojawilam sie i dokleilam tworczosc moich malych
      dzieciaczkow znajomego i wiecie wisialy kartki z wczoraj i jeszcze ktos sie
      dostawił;) i WIECIE CO mojemu wieszaniu listow towarzyszyla ObStAwA - sam
      radiowoz z panami policjantami, wiec chyba mozemy sie czuc bezpieczni/:)))
      - teraz wracalam ok 12.30 i tylko z autobusu moglam zobaczyc jedna kartke na
      Wielkim Drzewie, moze wiec nie zdjeli???
      pozdraw i proszę o DoNosy ;)

• pepperoni78 Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY 25.03.03, 13:54
      Tylko nie przypinajmy pineskami. Jeśli już to może taśmą bezbarwną?? Drzewo też
      chce żyć. ;)
    • Gość: akacja Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 19:29
      WYTŁUMACZENIE

najpier probowalam tasma pare razy wiec nie wyszlo, wiec zaczelam pinezkami,
      ale sobie wytłumaczyłam i przyjrzalam sie drzewu i mysle ze nic nie powinno sie
      stac, ale moze zeczywiscie gdzies na chodniku ale moze jeszcze znajde umocniona
      tasme

• Gość: tom23 Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.lubl.gazeta.pl 26.03.03, 11:49
      to bardzo dobry pomysł,sam przyczepiłem na drzewie swój protest przeciwko
      wojnie. szkoda tylko, że ktoś to zerwał. moze w ten sposob chcial uciszyć
      protestujących? nie rozumiem tylko dlaczego.
      • pepperoni78 Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY 26.03.03, 11:54
        Tak sobie jeszcze pomyślałem, że może przenieślibyśmy się ze świeczkami spod
        Józefa na Grób Nieznanego Żołnierza?? Moim zdaniem dałoby to więcej do
        myślenia. Bo co wspólnego ma Józef z Irakiem. ;)
        Pozdrawiam
        PS
        Zaraz znów usłyszę, że tylko czepiam się i krytykuję wszystko ;)
    • Gość: magda77 Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.lubl.gazeta.pl 26.03.03, 11:57
      zrywaja bo chca nas zagluszyc a przeciez kazdy wie ze ta wojna jest
      bezsensowna. lublinianie dołączcie swój protest i zapalcie swieczkę na Placu
      Litewskim. To lepsze niż niszczenie baoabu pinezkami
    • Gość: akacja Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 14:15
      bylam ok 12 na Litewskim i rzeczywiscie nic nie bylo na baobabie, ale byly swieczki, dodalam i cos dopisalam, ale chyba pozniej tak z daleka sie przygladalam nie bylo kartki ludzie co jest????co sie z wami dzieje,(tp chyba tak w przestrzen) tam bylo napisane nie chce przemocy.
      • Gość: homo1 Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 17:00
        Hej wy, protestujący "przeciw przemocy"- krzykliwie i nachalnie! Gdzie
        byliście, gdy Hussajn gazował Kurdów, gdy wyrzucał znad rzek tzw. błotnych
        Arabów, gdy mordował bez litości tych, którzy myśleli inaczej niż on? Pytam -
        dlaczego wtedy siedzieliście cicho, czemu nie widziałem was na ulicach
        Lublina, na Placu Litewskim? Teraz jest "przemoc", a wtedy - co było?! Ja też
        walczę z przemocą. Gdzie? Wokół siebie. Pogonię łobuza, który wyrwał kobiecie
        torebkę, nie pozwalam, by silniejszy osiłek znęcał się nad słabszym,
        skaczących sobie do oczu namawiam do zgody. To jest mój wkład w dzieło walki z
        przemocą. I nie muszę w tym celu wychodzić na ulicę.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ciupazka Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: 212.182.27.* 26.03.03, 17:31

Nie dziwię się, że cichy protest, sami przeciez uczestniczymy w twej przemocy,
          łamiąc miedzynarodowe prawa. Wcześniej nalezało protestowac i nie uczestniczyć
          w tej wojnie. Nie dziwota, ze nikogo tam nie ma z protestujacych. Paranoja?
          Naiwnośc? Brak świadomosci co cacy, a co be?
    • Gość: akacja Hey homo!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 12:14
      Co sie tak buntujesz, trzeba sie cieszyc ze sie cos ruszylo, lepiej pozniej niz wcale..
      lepiej zapal swieczke na Placu litewskim
      pozdraw
      do tej pory nie byla na Litewskim wiec nie wiem czy swieca sie jakies swieczki
      prosze poinformujcie mnie??!!
    • Gość: pepe Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.lubl.gazeta.pl 09.04.03, 19:34
      juz nie ma, usuneli. a moze sa gdzies pod sniegiem.chyba slaba byla reakcja
      ludzi skoro nic juz tam nie ma a konflikt trwa, moze juz go zaakceptowalismy?
      albo wszystko nam jedno bo jestesmy tak zajeci soba i swoimi sprawami ze nic
      nas to nie obchodzi
      • Gość: akacja Re: CICHY ?PROTEST PRZECIWKO PRZEMOCY IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 13:25
        jak jestem w Lublinie to odwiedzam Plac Litewski i palę świeczke, to nic tak bywa,,,,mam nadzieje że ludzie no moze nie palą świeczek ale przynajmniej czasami w ciągu dnia myslą o tym co sie dzieje przemysliwuja obecną sytuacje, i moze staraja sie zaczynac od siebie od swojego postępowania co wiąze sie z taka rzecza jak wojna w iraku. To nieprawda ze nie mamy na to wpływu, Każdy z nas ma na to wpływ i powinnismy wziac odpowiedzialność za to co robimy.To sa pierwsze kroki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka