Dodaj do ulubionych

Breakfast at Pepperoni`s

26.03.03, 08:19
Proponuję jajecznicę na boczku z cebulką albo z czerwoną papryką.
I do tego grzanki.
Smacznego :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: Breakfast at Pepperoni`s IP: *.lublin.mm.pl 26.03.03, 08:24
      szef kuchni poleca jajecznice na macy...macę wrzuca się do mleka az zmieknie
      i potem bełta z jajkami i na patelenkę.....
      Mniej koszerna jest na kiełbasce....do tego pokrojony w cwiartki pomidorek i
      byłka z masełkiem zioływym
      no i duuuża czarna kafa...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
      • lucy_z Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 08:53
        Jajecznica w moim wydaniu to tylko na maśle. Na patelence rozgrzane ne masełko,
        wbijam jajka i staram się żeby tylko białko mocno się ścięło. Solę, mocno
        pieprzę, odsuwam z gazu, dopiero teraz delikatnie mieszam z żółtkami. Sypię
        szczypiorek i już.
        Pycha:))))
        • Gość: ryża ,małpa Re: Breakfast at Pepperoni`s IP: *.lublin.mm.pl 26.03.03, 09:00
          Lucy...zaraz skonam........wczoraj jadłam tylko jajko rano i pół ochydnego
          czikenburgera.....jeeeeśćććć.......!!!!!!!!!!!!!!!!
      • pepperoni78 Dziś polecam... 27.03.03, 07:23
        ...pastę z jaj. Przepis niezbyt skomplikowany, ale za to jaka pychota... Jajka
        na twardo pokrojone w drobną kostkę. Do tego szczypiorek. Jako sos posluży
        drobny mix - trochę musztardy, trochę keczupu, trochę majonezu. Wszystko
        mieszamy, dodajemy do smaku szczyptę soli, torchę pieprzu ewentualnie jakaś
        inna przyprawa.
        Podajemy z chlebem bądź bułką z masłem. Do tego serwujemy kakao.
        • velvet0 Re: Dziś polecam... 27.03.03, 08:55
          pepperoni78 napisał:

> ...pastę z jaj. Przepis niezbyt skomplikowany, ale za to jaka pychota...
          Jajka
          > na twardo pokrojone w drobną kostkę. Do tego szczypiorek. Jako sos posluży
          > drobny mix - trochę musztardy, trochę keczupu, trochę majonezu. Wszystko
          > mieszamy, dodajemy do smaku szczyptę soli, torchę pieprzu ewentualnie jakaś
          > inna przyprawa.
          > Podajemy z chlebem bądź bułką z masłem. Do tego serwujemy kakao.
          > Smacznego :)

Peppe! zlituj się! znów jajka?????
    • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 09:27
      a co tutaj tak ładnie pachnie? hmmm..... dają jeść? niemożliwe...... Peppe w
      kuchni?
      • vanilja Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 09:39
        Dla mnie tez poproszę!

Na cebulce, a jajeczka przed wrzuceniem na patelnię prosze rozmącić z
        pokrojonym w kawałki żółtym serem. Będzie się elegancko ciągnął podczas
        jedzenia, a z wierzchu posypać ziołami prowansalskimi............MLASK.
        • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 09:42
          Vanilja! nie podjadaj proszę Cię bardzo kochana, z mojego talerzyka....
          • Gość: ryża małpa Re: Breakfast at Pepperoni`s IP: *.lublin.mm.pl 26.03.03, 09:52
            a ja tu mam całkiem realna jajeczniczke na wędzonce polskiej .... nie
            wytrzymałam cisnienia od lucy i poszłam wreszcie do sklepu..mniam mniam.....I
            prosze mi tu nie zglądac przez szybke i ie wywalac jęzora!!!
            • lucy_z Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 09:54
              Chciałam zauważyć Ryża, że na wędzonce to nie ja, ja tylko na masełku;)))
              :))
              • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 09:55
                Ryża, skąd u Ciebie w jajecznicy wędzonka? załatwiłaś dżdżownicę?
                • Gość: ryża małpa Re: Breakfast at Pepperoni`s IP: *.lublin.mm.pl 26.03.03, 09:57
                  Nie , w sklepie leżała...taka tłusta i włochata , w sam raz na skwarki
                  pomytślałam i oczywiście kupiłam...teraz mam włochate skwarki w
                  jejecznicy...mniam!
                  • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 09:59
                    Peppe! dlaczego w mojej jajecznicy nie znajduję włochatych skwarków?
                    • pepperoni78 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 10:18
                      Cóż. Musiałem zadowolić sie paroma kanapkami z różnymi rodzajami wędliny i
                      ogórkiem ;)
                      • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 10:20
                        Peppe;o)) je nie pytam o TWÓJ talerzyk, ja pytam o MÓJ talerzyk;o)))))))))
                        • pepperoni78 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 10:32
                          A jak myślisz?? Skąd wzięły się wędlinki na moich kanapkach?? :PPP ;)
                          • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 10:37
                            położyłeś?
                            • pepperoni78 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 11:42
                              Tak, ale wcześniej "zapomniałem" dodać do jajecznicy ;)
                              • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 12:16
                                i już wiem, dlaczego ja na MOIM talerzyku mam biały serek z natką piertuszki....
                      • lodbrok Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 12:27
                        Jejecznica z włosami a fuj!!! To jak salceson brunszwicki, ohyda jedna. Nie
                        mówcie o jedzeniu bo ja ostatnio jem jak pies, czyli raz dziennie. Kurde nawet
                        śniadania jeszcze dzisiaj nie jadłem... No ale czytając was chociaż duszyczkę
                        nakarmię:-))
                        • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 26.03.03, 12:28
                          Lodbrok;o)))) mam jeszcze jedną kanapkę...... chcesz?
    • pepperoni78 Zastanawiam się... 26.03.03, 17:55
      ...czym uraczyć Was jutro rano. Może jakieś sugestie?? ;)
      • Gość: Izis Re: Zastanawiam się... IP: *.resetnet.pl 26.03.03, 18:20
        Może jakiś fajny omlecik? Albo kolorowo-wiosenne kanapeczki?
        • lucy_z Re: Zastanawiam się... 26.03.03, 19:28
          Biały serek + jajka 2 gotowane na twardo i posiekane, + szczypiorek + ogórek
          świeży pokrojony w kostkę + śmietana. Wymieszane wszystko i...już:)
          Bułka chrupiąca!!!;)
    • pepperoni78 Dziś polecam... 27.03.03, 07:25
      ...pastę z jaj. Przepis niezbyt skomplikowany, ale za to jaka pychota...

Wpisalo mi się nie tu gdzie chciałem, więc powtórzę ;)

Jajka na twardo pokrojone w drobną kostkę. Do tego szczypiorek. Jako sos
      posluży drobny mix - trochę musztardy, trochę keczupu, trochę majonezu. Wszystko
      mieszamy, dodajemy do smaku szczyptę soli, torchę pieprzu ewentualnie jakaś
      inna przyprawa. Podajemy z chlebem bądź bułką z masłem. Do tego serwujemy kakao.
      • velvet0 Kaaaaaaaaaaawwwwwaaaaaaaa raz!!!!!! 27.03.03, 08:57
        więc ja też się powtórzę, a co?

Peppe! zlituj się! znów jajka?????
        • Gość: ryża małpa Re: Kaaaaaaaaaaawwwwwaaaaaaaa raz!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 27.03.03, 09:22
          Jajka jak najbardziej. Moge codziennie i pod każda pocstacią. A najlepsze robi
          mój konkubent - nadziewa jajka zółtkiem, pieczarkami , ogórkiemchyba, i
          pietruszka i nie wiem co tam w tej masie jeszcze jest ale pyyyychaaaa......
          • velvet0 Re: Kaaaaaaaaaaawwwwwaaaaaaaa raz!!!!!! 27.03.03, 09:26
            ale natki pietruszki musi być duuuuuuuuużżżżżżżooooooooooo!!!!!
            wogóle wszędzie dużo natki pietruszki...... w zupie, w sosach, z ziemniaczkami,
            z nasleśnikami, z ciastem, z cukierkami, z czekoladą...
            • pepperoni78 Re: Kaaaaaaaaaaawwwwwaaaaaaaa raz!!!!!! 27.03.03, 10:39
              NIecierrrpie natki pietruszki. Jest okropna i tak beznadziejnie przyczepia się
              do podniebienia :)
              • velvet0 Proszę odebrać ruskie! Ruskie dla pana!!! 27.03.03, 10:45
                ja uwielbiam nawet jak sie przykleja;o)))))
                • Gość: Izis Re: Proszę odebrać ruskie! Ruskie dla pana!!! IP: *.resetnet.pl 27.03.03, 11:21
                  Jestem głodna jak diabli więc Peppe wszystko oprócz gwoździ byle dużo
                  • velvet0 Noże wydajemy tylko za kaucją! 27.03.03, 14:56
                    jeśc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: ryża małpa Kolacaj na "alternatywy 4" IP: *.lublin.mm.pl 27.03.03, 22:10
                      czyli u ryżej

Dziś w jadłospisie :
                      bułka grahamka 1 szt.
                      masło 50 gr
                      szynka 50 gr
                      cebulka
                      majonez
                      herbata 250 ml

Pamietaj! Myj ręce przed jedzeniem!

• velvet0 Twarooooożżek!!!!!! Proszę odbierać!!!!!! 28.03.03, 08:03
                        śniadanko w pracy... w domu nawet herbaty nie zdążyłam wypić....
    • pepperoni78 Ehhh. 28.03.03, 08:20
      Dziś polecam zestaw piątkowy czyli bezmięsny (a było wogóle mięso?? ;) ) i -
      na życzenie większości - bezjajeczny. Polecam kanapki - do wyboru: z dżemem
      (truskawkowym oczywiście), z białym serem i dowolnymi dodatkami, z serkiem
      topionym, z miodem. Do zestawu dwóch kanapek mleko lub kakao gratis ;)
      PS
      Co oznaczało to ehh?? Niektórzy wiedzą ;)
      • velvet0 Re: Ehhh. 28.03.03, 08:32
        Peppe;o) nie wzdychaj tak smutno;o) uśmiechnij się;o) to już weekend;o))
    • dociek Re: Breakfast at Pepperoni`s 28.03.03, 08:44
      Jak co dzień... Czarna kawa pod czarne płuca (fajura) i do kieratu!
      • velvet0 Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:04
        a mi się chce pizzy! i fuuuuuuuuuuury sałatek;o)
        • pepperoni78 Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:07
          Na śniadanie?? ;)
          • lodbrok Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:09
            Ja na sniadanie (tzn. ok południa..) jak zgłodnieję to w bufecie czasem
            spożywam bigos, forszmaczek, albo szaszłyki.. Więc perspektywa zjedzenia pizzy
            jest nie mniej kusząca:-)))
          • velvet0 Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:10
            sałatka na śniadanie, sałatka na obiadek, sałatka na podwieczorek........... o,
            przepraszam!...... zapomniałam o drugim śniadanku........
            więc może jeszcze raz:
            sałatka na śniadanie, sałatka na drugie śniadanie, sałatka na obiadek, sałatka
            na podwieczorek, sałatka na kolację......... uffff.....

chyba jestem głodna

Peppe, to nie był dobry pomysł z tym śniadankiem u Ciebie;o)))))))))))))))))))
            • velvet0 Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:11
              i wszystko zagryzamy pizza;o)))))
              Lodbrok, może by wczesniej to spotkanko, co;o))))))))))
              • pepperoni78 Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:15
                Hmm. Jutro mam zamiar pospać nieco dłużej. czy ktoś może zadeklarować się, ż
                eprzygotuje śniadanie?? Chyba, że chcecie zjeść dopiero około 12-tej?? ;)
                • lucy_z Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:19
                  Ja jutro idę na imieniny. Nie jem od rana;))
                • velvet0 I kochana wyjmuję z prodziża, a tam zakalec..... 28.03.03, 11:19
                  ja śpię do 14-stej;o))))))) i zaraz biorę się za czytanie wątka na temat
                  zwalczania kaca;o)))))))))
              • lodbrok Re: Jest suchy chleb dla konia......? 28.03.03, 11:20
                Za spotkanie odpowiada Vanilka. Ja tylko sprzątam:-))))
                • velvet0 Kipi, kipi!!!! Szybko dawaj tą ściereczkę!!!!! 28.03.03, 11:24
                  czym?
                  • lodbrok Re: Kipi, kipi!!!! Szybko dawaj tą ściereczkę!!! 28.03.03, 11:41
                    Wymiatam, wymiatam i..... układam klocki:-)))
                    • velvet0 Gdzie patelnia? Mięsko ucieknie! 28.03.03, 11:43
                      aha... wymiatasz...
    • velvet0 Grzybki... 28.03.03, 13:00
      przeważnie nie czuję się równoważnie.....
    • velvet0 Gdzie moja herbata? 15.05.03, 08:30
      Peppe;o) kto dzisiaj przy barze?
      • pepperoni78 Re: Gdzie moja herbata? 15.05.03, 09:55
        Pani Henia ;)
        • velvet0 Pani Heniu, sałatkę poproszę! 15.05.03, 10:13
          może by tak z selera...?
    • velvet0 Re: Breakfast at Pepperoni`s 20.05.03, 08:06
      czy ktoś dzisiaj coś serwuje?
      • Gość: Z:Đ Re: Breakfast at Pepperoni`s IP: *.resetnet.pl 20.05.03, 10:24
        No to może takie moje szybkie śniadanie.
        3 kromki chleba smarujemy koncentratem pomidorowym (tylko jakimś dobrym i nie
        za gęstym w ostateczności może być ketchup)- całość solimy i dodajemy przypraw,
        co kto lubi- ja najchętniej dodaję oregano i trochę papryki. Na tak
        przesmarowany chleb kładziemy plasterki żółtego sera i wszystko wkładamy do
        piekarnika. Tu należy zadbać aby temperatura nie była zbyt wysoka bo może nam
        się przypalić ser co spowoduje, że kanapki będą miały gorzki smak.
        W tym czasie, gdy w piekarniku kanapki dochodzą do siebie możemy się zająć
        parówkami (w moim przypadku są to parówki sojowe). Najzwyczajniej w świecie
        gotujemy je :D.
        Gdy już oba składniki będą gotowe to wyjmujemy parówki z wody i kroimy wzdłuż
        na dwa lub 3 plastry i układamy na kanapce. I oto śniadanie jest gotowe-
        oczywiście do kanapek polecam kawę lub herbatę.

Bon appetit :D

Z poważaniem Zoh.
        • Gość: ryża małpa Re: Breakfast at Pepperoni`s IP: *.lublin.mm.pl 20.05.03, 12:07
          Ja dziś tradycyjne jajo, jeszcze co prawda nie wiem w jakiej
          formie....hmmm..może na cebulce i pomidorku??? Kawy już dwie wypiłam:-)))
        • izis_2003 Re: Breakfast at Pepperoni`s 20.05.03, 12:39
          Gość portalu: Z:Đ napisał(a):

> No to może takie moje szybkie śniadanie.
          > 3 kromki chleba smarujemy koncentratem pomidorowym (tylko jakimś dobrym i
          nie
          > za gęstym w ostateczności może być ketchup)- całość solimy i dodajemy
          przypraw,
          >
          > co kto lubi- ja najchętniej dodaję oregano i trochę papryki. Na tak
          > przesmarowany chleb kładziemy plasterki żółtego sera i wszystko wkładamy do
          > piekarnika. Tu należy zadbać aby temperatura nie była zbyt wysoka bo może nam
          > się przypalić ser co spowoduje, że kanapki będą miały gorzki smak.
          > W tym czasie, gdy w piekarniku kanapki dochodzą do siebie możemy się zająć
          > parówkami (w moim przypadku są to parówki sojowe). Najzwyczajniej w świecie
          > gotujemy je :D.
          > Gdy już oba składniki będą gotowe to wyjmujemy parówki z wody i kroimy
          wzdłuż
          > na dwa lub 3 plastry i układamy na kanapce. I oto śniadanie jest gotowe-
          > oczywiście do kanapek polecam kawę lub herbatę.
          >
          > Bon appetit :D
          >
          > Z poważaniem Zoh.

Mniamusne :))))
    • izis_2003 Pani Gieniuuuuuu... 20.05.03, 12:38
      czy te naleśniki mogłyby być troszke mniej przypalone... Od jutra pani nam nie
      gotuje! :)
      • lodbrok Re: Pani Gieniuuuuuu... 20.05.03, 12:56
        Kurde Zoh, narobiłeś mi smaku:-)) Co prawda nie wiem jak smakują parówki
        sojowe, ale przepis calkiem calkiem. A ja jeszcze dzisiaj nic nie jadlem...
        Jakos do obiadku trzeba wytrzymać
        • Gość: Z:Đ Re: Pani Gieniuuuuuu... IP: *.resetnet.pl 20.05.03, 13:11
          lodbrok napisał:

> Kurde Zoh, narobiłeś mi smaku:-)) Co prawda nie wiem jak smakują parówki
          > sojowe, ale przepis calkiem calkiem. A ja jeszcze dzisiaj nic nie jadlem...
          > Jakos do obiadku trzeba wytrzymać

Jak smakują - hmmm - ciężko jest mi powiedzieć jak się mają w stosunku do
          mięsnych, bo po prostu takowych nie jadam od dawna i ich smak to jedynie
          mgliste wspomnienie. W sumie wg mnie są bardzo dobre i występują w paru
          odmianach uzależnionynch od dodanych przypraw. Niewątpliwą ich zaletą jest to
          że nie są tłuste a co za tym idzie nie są mdłe :d. Zresztą co tu dużo mówic
          polecam samodzielne zapoznanie się ze smakiem, bo wszystko jest kwestią gustu i
          preferencji :D.

Ps.

Fiu fiu od pisania tego wszystkiego aż sam zgłodniałem.

Z poważaniem Zoh.
          • lodbrok Re: Pani Gieniuuuuuu... 20.05.03, 13:27
            No to bedę musial spróbować zeby wyrobic sobie opinię. Chociaz ja lubie
            wszystko co szkodzi więc efekt jest niepewny a parowki tradycyjne jak wiadomo
            sa jednym wielkim zmielonym paskudztwem:-)). Sojowe na pewno zdrowsze:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka