leniak 25.11.06, 01:29 potrzebuję dobrej metody na powstrzymanie gniewu, może ktoś zna takową? bo wszak :"...gniew zrywa ze snu i grobą na oślep wywija..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniak Re: metoda na gniew? 25.11.06, 03:07 przecztałem opinię zakonnika, przelałem nieco myśli na wirtualny papier, wypiłem kawę, zapaliłem papierosa, jest 3:05 chyba pójde spać... "...tak naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic aż do końca..." Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: metoda na gniew? IP: *.dhcp.gnvl.sc.charter.com 25.11.06, 05:07 uuu Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Kawa 25.11.06, 11:23 no owszem kawa i fajki, to taki zestaw który z jakiegoś powodu jest dla mnie dobry o każdej porze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anetkazm Re: metoda na gniew? 25.11.06, 12:31 Najlepiej to mu się nie poddawać, ale jak już jest, to trzeba go zagadać, przegadać, wygadać albo obgadać. Ważne jest żeby nie pozostawać sam na sam z gniewem. Można też podejść do problemu hedonistycznie i czasem to wystarczy, ale czasem gniew trzeba przecierpieć i takiego gniewu nikomu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazalogowana Re: metoda na gniew? IP: *.it-net.pl 25.11.06, 12:46 zmęczenie - zastosuj worek bokserski (albo poduszkę), pobiegnij na Majdanek i z powrotem, zrób pranie ( w rękach!) albo wyrzuć z półek wszystkie książki i ułóż w dowolnej kolejności , albo inna dowolna, ale wyczerpująca czynośc fizyczna- na pewno pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloo Re: metoda na gniew? IP: *.stegny.2a.pl 25.11.06, 13:02 chyba lepiej by było gdyby kawe odstawił, szybciej sen przyjdzie a potem reszta przejdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: metoda na gniew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:33 worek bokserski? nieeee. to już lepiej się wziąć za wyrabianie ciasta drożdżowego. takie z nerwem najlepiej wychodzi. a kto wie może gniew ustąpi dumie z dobrze wykonanej roboty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: metoda na gniew? 25.11.06, 19:12 dzięki wszystkim zastosowałem chyba wszystkie metody które zaproponowaliście... jestem zmęczony, dumny z roboty, wygadałem się jedynie lawy nie odstawiłem ale to jest hedonizm zatem ;-) ps. ależ dziś było ładnie słońce i te 16 st. C ... śliczna ta jesień... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: metoda na gniew? 25.11.06, 19:44 Dla mnie najlepszym sposobem na odstresowanie sie jest wysiłek fizyczny - zwłaszcza rower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: metoda na gniew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 18:54 no proszę, my tu się wymądrzamy a tu słońce cały problem (mam nadzieję) rozwiązało :D Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: metoda na gniew? 26.11.06, 19:19 cóż Słoneczko takie rzeczy potrafi ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś