Dodaj do ulubionych

Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!!!

16.12.06, 13:45
Chciałabym zebrać opinie i nawiązać kontakt z zadowolonymi i niezadowolonymi
klientamii Panstwa Fiałkowskiech.Wcześniejszy wątęk był króciutki ,więc
pozwalam sobie nam kontunuację, a jak Wiem sprawa działalności spółdzielni
POLNOC ,pozniejszej POLNOC II i terażniejszej POLNOC III jest interesująca i
posiada ciąg dalszy.W szczególności temet inwestycjii na Mackiewicza i
Bazylianówce ,Mackiewicza21...
Z góry dziękuje i pozdrawaim.
Obserwuj wątek
    • Gość: zefirek Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: 62.233.130.* 16.12.06, 16:39
      Na temat działalności rzeczonej społdzielni dowiesz się troche tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=45429952
      Napisałaś o PÓŁNOCY III ????????
      Czy to oznacza, że znowu im sie grunt zawalił pod nogami- tym razem, jako
      PÓŁNOCY II- i zaczynają znowu od poczatku???
      Ja mieszkam w pierwszym bloku, który postawił Fijałkowski i spółka (związkowa
      20). Własnie szukam działeczki, by sie wynieśc z tego koszmaru (zdrowy rozsądek
      nakazałby mi w ogóle nie interesowac się mieszkaniem, które ma co prawda piekny
      rozkład, ale blok jako całośc jest zaprojektowany FATALNIE, a całośc wykonana
      jeszcze bardziej fatalnie.Pomijam aspekty prawne, które wloką się za nami do
      dziś dnia i nikt z tym ładu już dojść nie może.
      • natasza997 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 17.12.06, 10:18
        Tak to prawda zmieniono nazwę spółdzielni .Osobą ,,prezesującą ''jest teraz
        Pani F.Czyli pewna prawidłowość zachodzi.Proszę szerzej opisać zalety oraz
        historie kłopotów .Liczę na odzew nastepnych lokatorów i przyszłych
        inwestujących w mieszkanka spółdzielni widmo -Północ 1,2,3,4....... .Chciałabym
        dodac że garaże pomysłu i wykonastwa Pana F.zrówno na Mackiewicza jak i
        Mackiewicza 21 są równie udane .Jest piękny grzyb i wilgoć bez systemu
        wetylacji.Wg spółdzielni jest ok .Drogi do tego bloku lokatorzy nie beda miec
        na 100%.Lista niedociągnięć jest dluuuuuuga.Napiszmy o tym może dla innych
        będzie to srogą przestrogą. W jaki sposób toczył się dialog z Prezesem bo
        mieszkancy strasznie narzekaja na brak kultury i niesłownosc.
        ..........................
        • Gość: zefirek Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: 62.233.130.* 17.12.06, 19:31
          Aby wrócić pamięcią do tamtego okresu, kiedy prezesował nam F., to musiałbym z
          tydzień wcześniej chyba z tonę tabletek na ciśnienie łyknąć, aby to wszystko
          opisać. Szkoda mi zdrowia.
          Było, minęło i koniec.
          Mam nadzieję, że kiedyś odbierze z procentami to, na co zasłużył.
          • natasza997 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 18.12.06, 19:57
            To mnie pocieszyłeś.Ktos kiedys powiedział ,,co mnie nie zabije to mnie wzmoicni
            ,, nie dam się . Moje proszki juz nie skutkują może polecisz jakies
            skuteczniejsze? To jake sprawy w sensie prawnym są nie dokonczone ?Pytam się bo
            Nas tez to czeka ,a nie świadomi jesteśmy czego mam sie spodziewać. Wiem ze
            fundusz remontowy Wam wyczyścili? Byłabym dzięczna za informacje .
            Kobieta jest jak wyspa szczęśćia otoczona morzem wydatków...
            • Gość: zefirek Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: 62.233.130.* 18.12.06, 20:29
              Powiem tak: aby nie przegapić spraw, wyprostować choć tyle, co mozna w tej
              chwili, to potzreba:
              1. naprawdę zaangazowanych osób w bloku, którzy zechcą poświęcić sporo swojego
              czasu na rzecz ogółu
              2. Naprawdę dobrego prawnika, który Was poprowadzi przez tę drogę wyboistą.
              Nie ma innego sposobu. Muszą być osoby bardzo dobrze obeznane w zawiłościach
              spłdzielni, którzy zechcą współpracowac z prawnikiem i naswietlą każdy szczegół-
              to jest bardzo, bardzo wazne.
              A najlepiej- sp..przać stąd, póki jeszcze czas.W ten sposób zapewne
              zaoszczędzisz na zdrowiu.
              Pozdrawiam

PS A w którym bloku Ty mieszkasz? Jakie macie tam problemy?
              • natasza997 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 03.01.07, 22:33
                Macikewicza 21.Lista jest długa zacznę od sys. wentylacji której Pan architekt
                Plewa nie przemyslał lub ktos inny zaoszczędził.Efektem są zawilgocone garaże i
                zagrzybione.Nawet dozorca nie zostawia ubrana i butów roboczych bo juz raz mu
                zgniły .Drzwi na klatkach tak wymyslne usytuowane ,że nie wiadomo w która stone
                się obrócić żeby swobodnie wyjsc.Taki mały problem ze nie mamy drogi
                dojazdowej .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzepaka nie mamy może sąsiad
                pożyczy .Dach przeciekający.Wózkowni brak a jak sie wózek postawi to cięzko sie
                przecisnąc.Klatka systematycznie zalewana.
                1 piętra są na wysokości parteru a parter to syterena,gdyz blok na górce
                stoi.Okna nieszczelne parujące wiecznie po uszczelnieniach .
                Itd itp nikt sie nie ineresuje ze spółdzielni traktują nas niepoważnie
                delikatnie mówiąc.
                Mam pytanko a to przy sąsiada bloku jakies ogrodzenie bez brmy jest na parkingu
                przy spozywczym sklepiku?
                Szczęśliwego Nowego Roku.
                Za to dużo kamieni.
                • Gość: zefirek Witam sąsiadeczkę :) IP: 62.233.130.* 09.01.07, 11:06
                  A przepraszam strasznie. Wróciłem parę dni po Nowym Roku, więc wątek już znikł-
                  stąd moje milczenie.
                  Wy to też macie wesoło- jak i my.
                  Nasz garaż jest jeszcze jako taki, bo go słońce dosusza- w tamtym Waszym cieniu
                  to faktycznie beznadzieja.Ja nawet wentylacji w garazu nie sprawdzałem, choć u
                  tych, którzy mają garaże od wschodu, to raczej za wesoło nie jest. Za to
                  zdarzyło się zalanie w sąsiedztwie- jakas rura przeciekała. Te przeciekające
                  rury czy własciwie zawory, to chyba specjalność naszego bloku- jeszcze za
                  czasów PÓŁNOCY I w pierwszej klatce komuś piwnice zalało.
                  A to wspaniałe ogrodzenie rodem z psychiatryka, to faktycznie przy naszym
                  bloku :) Nie mam pojęcia, kto pozwolił na realizację czyjegoś chorego,
                  poronionego pomysłu- zdaje się, że Pani w Czerni. Przeciez to teraz wygląda
                  jakby małe dziecko coś postawiło- bez koncepcji, ze ścięciem części miejsc
                  postojowych.Na szczęście rozebrali tę część ogrodzenia, która blokowała
                  przejście przy bloku do spożywczaka- przynajmniej tyle dobrze, bo nie trzeba
                  nadrabiać drogi do przystanku czy sklepu.
                  My też trzepaka nie mamy, ale skoro inni korzystają z drogi zrobionej za nasze
                  pieniążki na naszym terenie, wykupionym też za nasze pieniążki, to roszczę
                  sobie prawo do skorzystania z trzepaka dopóki sprawa gruntu i drogi ostatecznie
                  się nie wyjaśni.
                  Ale Wy to faktycznie macie kiepsko- przejeżdżacie przez grunty zdaje się dwóch
                  czy nawet trzech włascicieli. Myslałem, że będziecie mieli drogę dojazdową
                  między Waszym blokiem a sąsiadów z Kisielewskiego- między domkami
                  jednorodzinnymi, przyklejonymi do tych bloków; bo chyba tam była projektowana
                  jakas droga, łącząca ul. Związkową (przy Myjni)z ul. Chodźki (przy Realu), przy
                  której własnie kończą "Rezydencję pod Świerkami". To nie będzie tej drogi?? Ona
                  własnie miała być wjazdem na osiedle- ta obecna to ponoć tylko wjazd
                  tymczasowy.
                  Nowi klienci PÓŁNOCY zapewne nie mają bladego pojęcia, w jaki sposób szajka
                  Fijałkowskich załatwia ich w białych rękawiczkach przy okazji podziału gruntów
                  i budowy czy choćby tylko zapewnienia drogi dojazdowej do bloku. Szkoda
                  nastepnych naiwniaków :(
                  W sprawie okien i w ogóle budowy głównie naszego bloku- kiedy po 3 latach
                  uzytkowania mieszkania wkurzyliśmy sie bardzo i chcielismy to sprzedać, to
                  poprosiłem o wycenę i ocenę pewnego specjalistę z Warszawy, którego wtedy
                  gościłem. Pokazał wszelkie niedoróbki, był zaskoczony samym projektem bloku-
                  niemile, rzecz jasna, wytłumaczył, dlaczego wentylacja i tak nie będzie
                  działać prawidłowo mimo wszelkich doskonałości przewodów wentylacyjnych
                  (podwyższona część bloku- dlatego u Was już takich durnot nie robili, bo
                  projekt był identyczny- część środkowa wyższa o jedno piętro). Zdaje się, że
                  pan architekt Plewa poszedł na łatwiznę z projektem bloku, bo go odkupił za
                  parę groszy od studenta i nawet go nie doszlifował.Powinien tu teraz mieszkać-
                  on i jego najbliższa rodzina. A wracając do okna- ten znajomy stwierdził, ze do
                  budowy bloku wykorzystano wszelkie odpady i materiał budowlany, który za parę
                  miesięcy nie spełniałby juz norm budowlanych (wchodziły jakieś przepisy). Żeby
                  nie marnować pieniążków, to wykorzystano wszystko, co zalegało gdzies tam w
                  magazynach czy po innych budowach. No i okna też. To sa bardzo fatalnej jakości
                  okna i może im pomóc tylko sprawna wentylacja, podgrzewanie mieszkania i
                  rozszczelnienie wszystkich okien. U nas nie ma rady- mamy właczone grzejniki i
                  ciepło jest jak cholera, ale za to w całym mieszkaniu są rozszczelnienia. Tylko
                  na noc zamykamy okna szczelnie, a w kuchni pozostawiamy dużą szczelinę. To
                  teraz, ale gdyby zima była normalna, to żadne rozsczelnienia na cały dzień,
                  kiedy ktos przebywa w domu, nie wchodziłyby w grę przecież.

To się rozpisałem :)
                  Pozdrowienia dla sąsiadki. No i dobrego Nowego Roku życzę :)
                  • natasza997 Wiam ponownie Sąsiada !!! 10.01.07, 23:05

Myślałam ,że zostałam tu sama. Mam ciekawe wieści ,ale to tylko dla wybranych
                    Sąsiadów.Odezwij się na mój gazetowy adres to wyślę Ci coś na pocieszenie.Jak
                    sobie poczytałam o tym ogrodzeniu to tak sie uśmiałam jak nigdy.Interesujący
                    jest ten ścięty róg parkingu .....To taka zagadka-łamigłówka dla przechodzących.
                    Dziś u nas pod blokiem zaobserwowałam ciekawe zjawisko tzn.jezdził spychacz po
                    3 metrowym odcinku drogi dojazdowej. w gore w dół itd itp .Pewnie to zemsta ,bo
                    dziury i zapadliska sa jeszcze gorsze ,niż przed jego robota .Teraz musiamy
                    zamienic chyba samochody na spychacze .Ale Co się chłopina ojeżdził i
                    nachałasował napracował cały boży ranek .Teraz musiamy zamienic chyba
                    samochody na spychacze . Podziękowania dla naszej spłdzielni ,która chyba
                    żywcem chce nas w tych dziurach pochować. Mamy grzyby,piekne dorodne sąsiadka
                    mi pokazywała swój w przedpokoju.Dorodny.Ciekawe co na to Pani w czerni ?
                    Ostatnio jakas taka nerwowa jest i rzuca słuchawkami .Szkoda że do roboty się
                    nie weżmie.50 zł razy 42 mieszkania nieżle na miesiąc za odbieranie telefonów i
                    spisywanie adresów.
                    • 1zefirek Wiam ponownie Sąsiadeczkę!!! 13.01.07, 16:11
                      No to pisz, Waćpani, na mój gazetowy :)
                      Chyba przespałem tego spychacza u Was, bo jakoś nic nie zauważyłem. To jednak
                      budują Wam jakąś drogę dojazdową? To kongratulejszyn:)
                      A ten ścięty róg parkingu, to chyba największa zagadka XXI wieku będzie.
                      Zaraz, zaraz, bo nie czaję- Wy należycie do tej samej wspólnoty mieszkaniowej,
                      co Pani w Czerni???? Ja tam nie orientuję się już w niczym, nawet nie bardzo
                      wiem, kto nami zarządza.
                      Na grzyby to u Was faktycznie miejsce idealne- ciemno, brak słońca, a i
                      izolacja pewnie nie bardzo- my przynajmniej tego uniknęliśmy, bo dopiero
                      później wprowadzili jakies tańsze "innowacje" w izolacji między mieszkaniami a
                      garażami. Za to Nobel należy się im za zaprojektowanie, wykonanie i przyjęcie
                      rozwiązania, polegającego na przezściennym sąsiedztwie sypialni u jednych i
                      łazienki u drugich. Nawet pierdnięcia słychać, nie mówiąc juz o kapielach w
                      środku nocy czy bladym świtem.
                      No to pisz, co masz ciekawego i ważnego w rękawie :) Z chęcią poczytam.
                      Pozdrawiam sąsiadeczkę.
                      • 1zefirek Re: Wiam ponownie Sąsiadeczkę!!! 13.01.07, 16:18
                        Napisałem Ci właśnie majla, ale chyba coś się pokręciło, bo nie mam go w
                        Wysłanych. Wot Ciort!
                        • natasza997 Moje usznowanie dla Sąsiadunia!!! 25.01.07, 23:01
                          Nic mi nie mów o tych pierdnięciach jestem szczęsliwą sąsiadką która zawsze
                          słyszy co za scianą się dzieje .Zastanawiam się czy sąsiadowi za sciany
                          sypialniana ,,muzyka ,, nie wadzi.Bo mi to się zdaję ze to wodospad szumi jak
                          zasypiam a nie sasiad wode w kiblu spuszcza. Dziekuje panu Plewie za te luxusy.
                          Za tę innowację lub za łazienkę między 2 pokojami ,długie korytarze po 10m
                          kwadratowych .pobiegac sobie mozna troche .Dostał Sąsiad maila mojego???
                          • natasza997 Re: Moje usznowanie dla Sąsiadunia!!! 28.01.07, 22:32
                            Chyba Sasiada zasypało
                            * * * * * * * * * * * * * *
                            * * * * * * * * * * * *
                            * * * * * * * * * *
                            • Gość: yefirek Re: Moje usznowanie dla Sąsiadunia!!! IP: 62.233.130.* 29.01.07, 18:08
                              Prawie yawiao.
                              jak tzlko Serwer wzborcye ynowu yacynie normalnie pracowa, to odpowiem.
                              • Gość: zefirek Re: Moje usznowanie dla Sąsiadunia!!! IP: 62.233.130.* 29.01.07, 18:25
                                Byłem ponad tydzień poza Polską, więc jestem sporo do tyłu w sprawach PÓŁNOCY
                                na tym forum. Zaraz lecę i maila napiszę Sąsiadce :)
                          • 1zefirek Re: Moje usznowanie dla Sąsiadunia!!! 29.01.07, 19:02
                            Wodospad? To masz nieźle. U nas słychac, jakby kto kamienie spuszczał, albo
                            jakie części metalowe zamiast wody leciały przez te rury. No i te syczące
                            spłuczki.
                            U sąsiadów na górze w sypialni jest łóżko metalowe, na sprężynach... No nie da
                            rady- słychać wszystko.
    • natasza997 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 03.01.07, 22:38

Teraz nazywają się PB Północ nieruchomośći .....śmiechu warte..
      • natasza997 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 09.01.07, 09:57

up
        • Gość: karola Witam sąsiadkę z bloku... IP: *.enterpol.pl 02.02.07, 11:26
          To ja się dołączę do niezadowolonych klientów spółdzielni. Niesprawna wentylacja
          w mieszkaniu, tzw. odwrotny ciąg, mały grzybek, zaparowane szyby i te odgłosy
          szumiących toalet. Mam to wszystko. A do tego jeszcze farba nam odchodzi przy
          tych wielkich oknach balkonowych, straszne, prawdopodobnie nie dali pianki jak
          montowali okna i co, teraz trzeba będzie kuć, tylko kto to zrobi? Gwarancja się
          powoli kończy.
          Pewnie spotkamy się na zebraniu. Ciekawe co powiedzą...
          • natasza997 Re: Witam sąsiadkę z bloku... 05.02.07, 20:35
            U mnie juz raz w srawie okien byli i sa wadliwie zaprojektowane i wykonane.Mi
            wieje od nich juz po uszczelnieniu. Kretynski pomysł z tymi oknami nie ma jak
            ustawic mebli w pokoju po co komu taka ozdoba .
            Zróbmy wczesniej przed nimi zebranie bo tam to szkoda isc.Wystąpi kobieta w
            czerni i gadanie bezsensu a efektów i tak nie bedzie.
          • natasza997 Re: Witam sąsiadkę z bloku... 05.02.07, 20:37
            Przypomniałam sobie pod parapetami okiennymi nie było pianki wcale .........A
            jak drzwi wejsciowe do mieszkania u nas po regulacjach zamek tak wkurzajaco
            chodzi zacinając sie.
          • natasza997 Re: Witam sąsiadkę z bloku... 11.02.07, 20:29
            Do jesieni daleko a u nas sezon grzybiarski w bloku .....
            • Gość: avea123 Re: Witam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:32
              ooooooooo tu jesteście :)))
              Miło powitać w nowym wątku. Rosniemy w siłę....słowną :)
              Pytanko: Czy bloki na Mackiewicza budował Budokompex pod dowództwem p.
              Stanisława L.?Ciekawi mnie czy wykonawca bloku był ten sam? Bo co do projektu -
              bubla - Plewy to jesteśmy zgodni. Jedno jest pewne że pan Stanisław nie lubią
              się z państwem F. A jak nie wiadomo o co chodzi to zapewne o kasę. Pan L. ponoć
              się wycofuje ze wspólnych interesów. Ma juz dość F-skich.Szczególnie pała
              miłością do Pani F:))
              Gdzieś ma budować chyba na Górnej.
              • avea123 Re: Witam 20.02.07, 11:31
                U mnie również wystepują efekty specjalne:
                - rosiejące okna (broń Boże zaciągać roletki - bo cieknie po parapetach jak po
                deszczu)
                - zawilgocenia w kątach ścian przy oknach
                - wodospad łazienkowy w salonie i inne akustyczne efekty
                - grzybki w piwnicy (po podjęciu walki narazie zniknęły, u sąsiadów nadal
                kwitną :)))
                - brak wentylacji, ale za to prężnie działający wwiew mroźnego powietrza do
                łazienki (ciąg wsteczny)
                - drzwi do klatki bardzo blisko siebie. otwierając drugie drzwi należy cofnąć
                się na zewnątrz żeby sie nie zaklinować. Część drzwi wewn. ok 1/3 powinni
                zrobić nieruchomą a tym samym zmniejszyć szerokość skrzydła.... Albo w cholerę
                przesunąć ustrojstwo w głąb korytarza. Wejście z wózkiem czy zakupami graniczy
                z cudem :))
                -zapadająca się wszędzie kostka brukowa
                -przeolbrzymi parking na 10 samochodów dla 3 bloków :))) chyba dla resorków :)))
              • Gość: Zuzia Re: Witam IP: *.dashnet.lublin.pl 20.02.07, 18:26
                Do takiej baby jaką jest p,Fijałkowska trzeba być chyba z obcej planety zeby
                zapałać " miłością"
                • avea123 Re: Witam 21.02.07, 12:33
                  :)))
                  • Gość: Wiecho Re: Witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:04
                    Jak tacy ludzie jak oni mogą na targach budowlanych ludiom kłamac w zywe oczy i
                    afiszować się z reklamą.........
                  • Gość: karolka zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:11
                    Więc na zebranu okazało się że pan Ludian który tez i u nas budował wycofał
                    się.Zabrzmało to tak jakby to on był niesolidny i uciekał przed
                    odpowiedzialnością. Tak twierdził Pan Czerniak i Pan Bury-występujący w imieniu
                    niewiedomo czyim( twierdził ze przekazuje informacje od Pani prezes Elżbiety
                    Fiałkowskiej ).Informacja brzmiała tak : macie 70 tys ktore sa zastawem od
                    wykonawcy jesli nie chce wykonać reklamacji).Teraz widzę że znów ktoś balona
                    chce z ludzi zrobić i tradycyjnie problemy zawdzięczamy chciwość F.
                  • Gość: natasza997 Re: Witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:23
                    Własnie właśnie .....Zaczęłam wątek o tzw.zebraniu jakie miało miejsce .Padało
                    wiele pytań i tyle samo pozostało bez odpowiedzi.Wiec nie wiem jaki sens był
                    tego spotkania. Np gdzie jest latarnia która miała być przed blokiem -lub
                    parking plac zabaw....Nie znam osobiście Pana Ludiana ale e wygląda na
                    człowieka pokroju Państwa F choć pozory mogą mylic.
                    • avea123 Re: Witam 22.02.07, 07:35
                      Ludian bywał raczej sporadycznie w siedzibie Państwa F. więc jest raczej
                      nieznany. Pojawiał sie tylko przy podpisaniu aktu notarialnego. Osobiście
                      rozmawiałam z nim tylko dwa razy. Był sympatyczny. Z rozmowy wynikało ze nie
                      może sie dogadać z Mimozą i że ma dość współpracy.Mówił że jakby budował sam to
                      bloki były by tańsze. Mimoza znów narzeka na niego że jest zachłanny.Poszło
                      więc o kasę. Ale jaka jest prawda to nie wiadomo.
                      • Gość: natasza997 Re: Witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:49
                        Muszę się Mimozy zapytać o latarnię którą zapomniano postawić.Kto za to zapłaci
                        przecież to kosztuje niemało a pieniądze na nią gdzieś są przecież?????
                        • avea123 Re: Witam 22.02.07, 11:05
                          U nas chociaż latarnie są. I to chyba z 5 czy 6.Oświetlenie jest oki, na to nie
                          mogę narzekać.
                          Troszkę bardziej przemyślane były plany, bo pod kilka bloków.
                        • avea123 Re: pytanie o latarnię 22.02.07, 11:19
                          .........i o plac zabaw......
                          .........i o ławki...........
      • Gość: kozak Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: *.it-net.pl 23.02.07, 12:07
        Ogladalem ostatnio budynki na Cyprysowej , tam teraz trwa budowa nowych bloków a
        obok juz stoją. I naprawde jestem pełen podziwu co do jakości wykonania
        (pozytywnie). Zastanawialem sie nad zakupem tam mieszkania , cene mają bardzo
        atrakcyjną. Czy naprawde jest az tak żle??!! Nic nie ma idealne. Warto czy nie
        warto tam mieszkać?? Jak to było z zakupem w tej firmie, chodzi mi o gwarancje
        ceny, terminy, problemy?
        • Gość: natasza997 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:02
          Z momentem wpłacenia kasy pozytywna cześć przedstawienia się konczy a zaczyna
          się dramat współpracy z Północą i Fiałkowskimi . Wad nie jest w stanie ocenić
          ten kto tylko rzuci okiem na budynek wady konstrukcji budynków ,wentylacji
          pociagają za sobą duże konsekwencje np grzyb w mieszkaniach ,zalewanie
          scian,podłóg,sufitów. Brakuje dróg dojazdowych i miejsc parkingowych . w planie
          zagospadorowania budynku zaznaczona była latania do tej pory jej nie ma minęło
          2 lata .nikt nie chce nam wytłumaczyć gdzie ona jest i gdzie sa pieniądze
          przeznaczone na jej postawienie.Kupując mieszkanie zapłaciliśmy za to. .Ciemno
          strasznie przed blokiem korzystają złodzieje okradajac samochody.Proszę
          poczytać wątek bazylianówka to tez północ budowała na związkowej ,1 blok.Dobrze
          sie zastanów.poczytaj uwaznie.
          • avea123 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 26.02.07, 09:03
            Jeśli chodzi o Cyprysową: mieszkania sa bardzo ładne, ustawne. To są
            niewątpliwe plusy.
            Największy minus: nie działająca poprawnie wentylacja w łazience!!!!Brak
            wentylacji pociąga za sobą rosiejące okna i kłopoty z grzybem. Trzeba bardzo
            intensywnie ogrzewać i wietrzyć mieszkania. Ja mieszkam dopiero 2 m-ce i juz
            mam problemy z wilgocią. Wszystko byłoby oki gdyby działała wentylacja. Aby do
            wiosny:)))będzie ciepło to i okna mogą być szeroko otwarte:))
            Pranie suszy sie w mieszkaniu, bo brak pomieszczeń gospodaczych typu suszarnia
            itp, do tego dochodzi gotowanie, wilgoć w murach i oddychanie co daje nadmierne
            zawilgocenie+niesprawna wentylacja = grzybek i pleśnie. Nie wiem jak zostanie i
            czy zostanie rozwiązany ten problem: może termowenty na dachach itp, może
            wentylatory w mieszkaniach albo nawiewniki. Nie wiem. Mam tylko nadzieję że
            ktoś coś z tym zrobi. Ale czytając wątki o spółdzielni jakoś brak mi wiary:((
            W piwnicy i garazach również wentylacja bardzo słaba.
            Mieszkania bardzo akustyczne- budowane z cegły dziurawki.Czytaj wyżej.
            Co do współpracy z Państwem F: moja przygoda z nimi dopiero sie zaczyna :))Jak
            narazie mam mieszane uczucia.Poczytaj wątki o Bazylianówce to dowiesz sie od
            innych jaki mają stosunek do mieszkańców.

Na Cyprysowej latarnie są. Co widać. Osiedle jest dobrze oświetlone.
            Ławek, placu zabaw itp brak. I chyba się na nie nie zanosi. Nie ma gdzie ich
            wcisnąć.
            Drogi dojazdowej do samego osiedla nie ma. Co też widać :))Niedługo
            Spółdzielczości połączą z Walecznych. Wtedy będzie droga. Jak narazie błotko.
            Sklep w pobliżu to Stokrotka i Plus.

Najgorsza jest wentylacja i brak współpracy z Fijałkowskimi. Po za tym mieszka
            sie oki. Najlepiej porozmawiaj z Nataszą lub Zefirkiem. Oni zaczeli swoją
            przygodę ze Spółdzielnią Północ juz 2 lata temu. Mieszkają co prawda na
            Mackiewicza ale budynki projektował ten sam architekt i ta sama ekipa budowała.
            Dostarczą Ci najbardziej wiarygodnych informacji.

No coż..... Wybór należy do Ciebie.....
            Pozdrawiam
            • marianna991 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 28.02.07, 16:00
              Absolutnie odradzam jakiekolwiek kontakty z państwem F. !!!!!!! Usterki w naszym
              pionie (Mackiewicza 21) to:odwrotny ciąg w przewodach kominowych - stwierdzone
              przez opinię kominiarską zagrożenie zycia (mozliwość zaciągania spalin z
              powrotem do ciągu!) - sprawa w prokuraturze i Nadzorze Budowlanym, zalewanie z
              dwóch balkonów - takie zalewanie, po którym stoi kałuża wody w pokoju (!!!!),
              tradycyjne zawilgocenia okien i oczywiście brak odpowiedzi na jekiekolwiek pismo
              od roku do.... dzisiaj, a z jaką to ciekawą informacją??? SPółDZIELNIA PółNOC
              DWA W LIKWIDACJI!!!! Właściwie wszyscy się tego spodziewaliśmy, ale jakże szybko
              nastapiło. Teraz czekajmy tylko na Północ Trzy - spółka z zerową odpowiedzialnością.
              • karolaus Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 28.02.07, 20:59
                Może się przestraszyli jednak i naprawią przynajmniej wentylację. My już mamy
                mokre ściany z odchodzącą farbą i grzybkiem w 2 pokojach i kuchni, a o oknie
                balkonowym wole nie wspominać. Nie chce mi się tam mieszkać...
                • Gość: karolaus Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: *.telprojekt.pl 28.02.07, 21:30
                  Zapomniałam o bramie do garaży, ale o sobie przypomniała. Uwielbiam jej dźwięk
                  podczas otwierania, szczególnie w nocy. Marianno ty jej nie słyszysz??
                  • avea123 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 01.03.07, 08:22
                    Chyba na Północ III bedzie trzeba poczekać. Narazie jest Północ
                    NIeruchomości :))
                    • avea123 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 02.03.07, 07:59
                      A może zmienią nazwę na Południe? Żeby smród Północy zgubić :))
                    • Gość: gość Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:09
                      czy oni budowali tez cos na Związkowej?
                      • Gość: Nefretete Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! IP: 62.233.130.* 08.03.07, 17:14
                        Niestety, tak- na Związkowej 20 i 22.
                        • avea123 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 12.03.07, 08:20
                          Niestety?
                          Czy mogłabyś Nefretete enapisać coś więcej? Jakie są usterki, czy były
                          naprawione i jak zarządza wspólnotą Państwo F?
                          • 1zefirek Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 12.03.07, 09:28
                            avea, zdaje się, że cały ten watek jest temu poświęcony. Ze swej strony dodam
                            tylko, że SM PÓŁNOC tak "zarządza", aby jak najszybciej pozbyć się problemów
                            (tj. ogłasza upadłość) i nie zajmować się takimi duperelami, jak naprawa
                            usterek. A zarządzanie polega na pobieraniu co miesięcznego haraczu w postaci
                            czynszu. Po ogłoszeniu upadłości okazuje się np., że nie ma pieniążków na
                            funduszu remontowym.
                            Z daleka od nich, jeśli chcesz zachować zdrowie.
                            • marianna991 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 14.03.07, 21:42
                              Mam propozycję nazwy nowej firmy państwa F., bo oczywiście taka powstanie po
                              upadłości ostatniej, w końcu przeciez znajdzie się paru naiwnych. Nazwa pochodzi
                              z bratniego języka czeskiego, oznacza usterkę i brzmi "Porucha". Prawda, że
                              dźwięczna i wiele mówiąca nazawa? A potem w razie kłopotów mozna oczywiście
                              rozszerzać - "Porucha Dwa", trzy, itd.
                              • avea123 Re: Zbieram opinie o spółdzielni PÓŁNOC DWA !!!!! 15.03.07, 10:45
                                super:)))
    • Gość: n4zgul Żagiel Dom IP: *.centertel.pl 12.03.07, 21:04
      jednak dobrze wybrałem Żagiel Dom

------------------------------------
      www.osiedlezielone.fora.pl/ :)
      zapraszam
      • avea123 Do Zefirka 13.03.07, 10:36
        z daleka to już się nie da.... ale trzeba nagłaśniać sprawę i uprzedzać
        innych.... ciągnąć wątek.....chyba tylko tyle nam zostało :))
        Miło Cię znowu "widzieć" na forum. Pozdrawiam
        • Gość: natasza997 Zebranko bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:49
          Bylo zebranko u nas -mackiewicza. Zapraszaliśmy Likwidatora -prezesa
          spółdzielni Północ dwa-Fiałkowskiego lecz odmówił nikogo jako przedstawiciela
          nie wysłał.Mogła Pani prezes Pólnoc nieruchomości przyjsc lecz tradycyjnie na
          zebraniach się nie pojawia. Dlaczeczego nas tak traktują za mało zarobili ?????
          • avea123 Re: Zebranko bylo 13.03.07, 11:10
            Qwa Czy naprawdę nie da sie nic im zrobić? Jakoś nimi trząchnąć?
            • avea123 Re: Zebranko bylo 15.03.07, 10:46
              No i doczekalismy się.
              Już powstała PÓŁNOC INWESTYCJE :)))
              Czyli już w planach jest upadłość Północ Nieruchomości
              Żeby ich....
              • marianna991 Re: Zebranko bylo 16.03.07, 10:25
                Mam propozycję nazwy nowej firmy państwa F. Nazwa pochodzi
                z bratniego języka czeskiego, oznacza usterkę i brzmi "Porucha". Prawda, że
                dźwięczna i wiele mówiąca nazawa? A potem w razie kłopotów mozna oczywiście
                rozszerzać - "Porucha Dwa", trzy, itd.
                • avea123 Re: Zebranko bylo 16.03.07, 14:14
                  Porucha uhahahaha Bardzo trafne :)))
                  • Gość: czytacz Jak spółdzielcza sitwa nas dyma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 16:51
                    Poczytajcie sobie w dzisiejszym FAKCIE, jak spółdzielcza oligarchia na czele z
                    Alfredem Domagalskim biega wściekła po całym Sejmie i nakłania posłów do
                    uwalenia ostatnich nowelizacji ustawy o społdzielniach mieszkaniowych.
                    Jest też informacja, jak pan Alfredzio pomieszkuje - oczywiście nie w
                    mieszkaniu spółdzielczym!
                    A my za to wszystko płacimy!
              • Gość: kuraTela Re: Zebranko bylo IP: *.chello.pl 16.03.07, 19:53
                Z tymi nazwami i przeobrażeniami to niezła "włóczęga północy" (bynajmniej nie Jacka Londona)...

A jeśli chodzi o ogródki na garażach - to jak są rozliczne?
                Jest jakaś opłata za ich użytkowanie?

• avea123 Re: Tarasy 19.03.07, 07:25
                  Za uzytkowanie tarasów nie ma żadnych opłat.
                  • avea123 Re: Porucha , Włóczęga Północy 19.03.07, 07:26
                    Co raz lepsze nazwy. Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje :)))
                    • Gość: XD Re: Porucha , Włóczęga Północy IP: *.chello.pl 20.03.07, 20:11
                      Ja mam inne pytanie..
                      Kto zna imię neurotycznego jamnika?
                      Autora plam na wykładzinie i woni biura :)
                      • avea123 Re: Porucha , Włóczęga Północy 21.03.07, 09:45
                        O..O..!!
                        To naprawdę niezła zagadka. Co do jednego jesteśmy pewni... ze to ON :)))
                        Ostatnio coś rozdrażniony i rzuca się na klientów
                        • natasza997 Grzybek 22.03.07, 18:22
                          Zamiast Północ powinni sie nazywać spółdzielnia mieszkaniowa Grzybek lub Pleśń -
                          W twojej nieruchomości.
                          • avea123 Re:Wentylacja mechaniczna!!!! Hurrrra 27.03.07, 13:10
                            Witam wszystkich :))) Czyli Ciebie Nataszo :)) Hehehe. Juz tylko my sie
                            ostałyśmy w tym wątku.
                            Dobre wieści mam.
                            Wczoraj widziałam czerwonych ludzików skaczących po dachu na Mackiewicza. Nie
                            była to grupa św. Mikołajów. ...Nie ten termin..:))) To ekipa wynajęta przez
                            SM Północ montuje systemy do mech. wentylacji. HIIIIIIIIIIIIIIIPP HIIIIIIIIIIp
                            HUUURaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
                            I jeszcze doniosła mi sąsiadka że na Mackiewicza też będą poprawki. PONOĆ WIE Z
                            PEWNEGO ŹRÓDŁA :)
                            Hip hip :))))) jAK MIŁO ;)
                            Uszanowanko dla Państwa Fijałkowskich. Nareszcie zaczeli coś działać.
                            WIOSNA... ???? !!!!!
                          • avea123 Re: Grzybek 27.03.07, 13:15
                            Pleśń pojawiła mi sie w kilku miejscach. zwalczam preparatem ORO-Perfekt z Obi.
                            Super. działa w ciągu 20 min. Na zywca psika sie pleśnie i grzybki a po 20 min
                            zmywa wodą. Ani śladu wroga :)
                            Polecam wszystkim "zapleśniałym".
                            Higrometr w domu wariuje. w nocy mam 85 % wilgotności. Norma to 40-60. PRAWIE
                            JAK W AKWARIUM :))
                            Nie dam rady wietrzyć sie całą noc. Za zimno a leki za drogie. Aby do
                            wiosny!....lata???
                            • Gość: natasza Komuuuuuuuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:40
                              Żeby wszyscy tak pracowali jak spółdzielnie północ to komuna do dziś trwała.
                              Nic im się nie chce efekty widoczne a to ze po roku narzekań reklamacji i
                              ostrych słów zaczęli robić to mnie nie wzrusza za to im płacimy i to ich
                              obowiązek jako zarządcy. Z resztą wszelkie roboty się zakończą kiedy kaucja
                              ok70000 się skończy.Koszty napraw ja przewyższają.Jeden komin to koszt 7 tys a
                              jest ich 4= 28000 .W garazach dalej pleśń i wilgoć.Bałagan przy 1 klatce jak
                              był tak jest ,trzepaka nie mamy ,ławki , miejsc parkingowych.Chodnik sie
                              zapada.Mur przy garazu grzyb zzera i walic sie zaczyna.Usterki u innych sa
                              liczone równiez z kaucji.Prezes zł nie dołozy ani do oswietlenia ,ani do drogi,
                              która tak obiecywał.nie ma jednego drzewka przed blokiem .Wiosna.....
                              • Gość: avea Re: Komuuuuuuuna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:48
                                no i klops..
                                .....podcięłaś mi skrzydła....
                • Gość: karola Re: Zebranko bylo IP: *.telprojekt.pl 28.03.07, 21:39
                  ogródki są w akcie notarialnym zapisane na własność właścicieli odpowiadających
                  im mieszkań...
                  • avea123 Re: Tarasy 29.03.07, 08:26
                    Muszę przejrzeć akt :)) ale jak do tej pory nie słyszałam o zadnych opłatach
                    związanych z posiadaniem tarasu.I mam nadzieję że nie usłyszę ;)) wydaje mi się
                    też że nie mogę mieć go całkowicie w posiadaniu. Podłoga mojego tarasu to
                    przeciez jednocześnie sufit czyjegoś garażu. Jak można zapisać taką wspólną
                    cześć różnym właścicielom? ...tak na logikę trochę byłoby to dziwne...
                    • avea123 Re: Do Karolous 29.03.07, 08:34
                      A wracając do tarasów, jak jest rozwiązane odprowadzenie z nich wody??? Nie
                      macie błota na tarasach? Ja zastanawiam sie nad położeniem jakiegoś gresu lub
                      kostki brukowej. Po co mi ogródek z którego nie da sie korzystać. Jak narazie
                      to mam błoto jak cholera. Na wiosnę będzie spora wylęgarnia komarów.
                      Nie wspomnę o uczynnych sąsiadach, którzy uszlachetniają glebę kiepami. Króluje
                      Marlboro i L&M :)
                      • 1zefirek Drogie Panie :) 29.03.07, 10:24
                        Już w lipcu przestrzegałem Was, aby się nie wiązać z Fijałkowskimi- pod żadną
                        nową nazwą. I mnie nie posłuchałyscie. Tzn. zareagowałyście tak, jak KAŻDY-
                        uznałyście, że ja to jakiś nadrważliwiec jestem, że pewnie piszę ot, tak sobie,
                        a może nawet z konkurencji jestem.
                        Na tym polega naiwność dzisiejszego człowieka- uznaje, że nie ma nieuczciwych,
                        że jak ktoś weźmie pieniądze, to tylko po to, aby WAM dobrze zrobić i wywiązać
                        się ze wszystkich umów. Niestety, Fijałkowscy poczuli biznes, tj. zakładanie
                        kolejnych spółdzielni, spółek i kto wie jeszcze co tylko po to, aby na tym
                        ZAROBIĆ- bez większych zobowiązań.
                        Ja nie mogłem korzystać z doświadczenia innych osób, bo wtedy to była ich
                        pierwsza inwestycja- nie było więc innych osób, których mogłem popytać czy
                        wreszcie obejrzeć mieszkania. Ale już podczas budowy ostrzegałem innych, aby
                        uważali- właśnie na podstawie mojego doświadczenia. Przecież chodzili, oglądali
                        mieszkania, widzieli wady, rozmawialiśmy o szczegółach. I NIC do nich nie
                        docierało- bo też uwierzyli Fijałkowskim- tak pieknie bajki potrafia opowiadać.
                        I to samo będzie z każdym następnym naiwnym, naciągniętym przez tych ludzi!
                        Możecie sobie gardło zedrzeć, opanować internet w ich temacie, ale to i tak nie
                        wpłynie na ostateczne decyzje kolejnych nabranych.To jest samo życie, niestety.

Teraz pozostało WAM wyłożeniekolejnych pieniążków na doprowadzenie do stanu
                        używalności Waszych mieszkań (a pisałem o tym w lipcu), albo dać sobie spokój z
                        nimi i znaleźć fajną działeczkę pod Lublinem na własny domek. Mozna jeszcze
                        zobojetniec i starać się nie zauważyć tych wad, usterek i fatalnych rozwiązań.
                        Mnie to ostatnie się nie udało. Szkoda zdrowia na życie w takich warunkach.
                        Nie liczcie na poprawy kominów, wentylacji itp. Nigdy do tej pory im się nie
                        udało i nie bądźcie znowu naiwni, że tym razem będziecie pierwsi. Jesli
                        ogłosili upadłość, to własnie po to, aby nie zajmować się wydawaniem
                        pieniążków, ale szukać kolejnych możliwości. Lublin nie jest mały, więc kolejni
                        naiwni znajdą się na pewno.
                        Pozdrawiam ze Związkowej 20 (niestety).
                      • karolaus Re: Do Karolous 31.03.07, 11:22
                        U nas błotko było w zeszłym roku przez chwilę. Pod niewielką warstwą ziemi na
                        której posiana jest trawka jest żwir czy jakieś kamyczki i folia a pomiędzy
                        ogródkami tak jakby studzienki, którymi woda jest odprowadzana. Po większych
                        opadach jest mokro ale bez błota, może to zasługa trawki (bardzo słabej). Mój
                        synek sporo bawił się w lecie, kąpał w baseniku. Petów nie rzucają, tylko po
                        ostatniej ekipie remontowej mam pole bitwy zamiast trawki. A tak jak radzi
                        Zefirek... mamy działkę i zastanawiamy się jak tu najszybciej dom postawić...

Pozdrawiam
                        • avea123 Re: Do Karolous 03.04.07, 08:05
                          u nas trawki nie ma ... moze jeszcze zasieją :) błoto przeschło.
                        • Gość: kuraTela Re: Do Karolous i Avea123 - taras cd. IP: *.chello.pl 07.04.07, 04:16
                          karolaus napisała:

> U nas błotko było w zeszłym roku przez chwilę. Pod niewielką warstwą ziemi na
                          > której posiana jest trawka jest żwir czy jakieś kamyczki i folia a pomiędzy
                          > ogródkami tak jakby studzienki, którymi woda jest odprowadzana. Po większych
                          > opadach jest mokro ale bez błota, może to zasługa trawki (bardzo słabej). Mój
                          > synek sporo bawił się w lecie, kąpał w baseniku. Petów nie rzucają, tylko po
                          > ostatniej ekipie remontowej mam pole bitwy zamiast trawki. A tak jak radzi
                          > Zefirek... mamy działkę i zastanawiamy się jak tu najszybciej dom postawić...
                          >
                          > Pozdrawiam

Jak gruba jest warstwa ziemi?

Czy na takim tarasie rośnie tylko trawa?

Czy można hodować jakieś rośliny - kwiatki, krzaczki, a może najwyżej skalniaki?

Czy strop można obciążyć dużą donicą z drzewkiem?

Wiecie coś?

Kącik działkowca w serialu "Północ" :)

• avea123 Re: taras cd. 10.04.07, 07:32
                            Taras ma warstwę ziemi ok 20 cm. na wierzchu torf albo jakaś próchniczna
                            ziemia. trawa rośnie. u mnie akurat nie ale na innych tarasach jest. Taras to
                            dach garazu więc żadne głeboko korzeniące się roślinki nie wchodzą w grę. Ale
                            skalniaki, małe krzaczki iglaczki czy też nawet rośliny w donicach napewno nie
                            zaszkodzą. Ławka ogrodowa, stolik +krzesełka czy piaskownica dla dzieci również
                            spokojnie może stać.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: karolaus Re: taras cd. IP: *.telprojekt.pl 11.04.07, 20:33
                              To prawda co napisała Avea123, warstwa ziemi jest mała, raczej nic nie urośnie.
                              Dodam jeszcze że szybko ta ziemia wysycha, szczególnie na słońcu i my w lecie
                              podlewaliśmy trawkę bo prawie wyschła. Ja nie korzystam z ogródka, bo dookoła
                              sąsiedzi kilka pięter w górę i się krępuję.

Pozdrowionka,
                              Karolina
    • natasza997 CZY to pamietacie wiele sie nie zmieniło!!!!!!!! 24.04.07, 09:10
      www.kurierlubelski.pl/index.php?name=News&file=article&sid=21375&theme=Printer
      • avea123 Re: CZY to pamietacie wiele sie nie zmieniło!!!!! 25.04.07, 11:51
        www.kurierlubelski.pl/index.php?name=News&file=article&sid=21375&theme=Printer
        • avea123 Re: CZY to pamietacie wiele sie nie zmieniło!!!!! 25.04.07, 11:52
          INTERWENCJE [1]: Grzęzną w błocie [2]
          Autor : webmaster Dodano: 08-12-2005 - 22:55
          05-286 [3]
          [4]WYBUDOWALI DOM, ALE ZAPOMNIELI O DRODZE DOJAZDOWEJ

Przeżywamy koszmar – skarży się Marek Nowak, mieszkaniec domu przy ul.
          Mackiewicza 21. – Nie mamy żadnej utwardzonej drogi, którą moglibyśmy dojechać
          do swoich mieszkań. Samochody musimy zostawiać przy ul. Chodźki, bo inaczej
          grzęzną w błocie. Wczoraj zaryzykowałem dojazd pod dom. Skończyło się tym, że
          wzywałem pomoc drogową, by mnie wyciągnęła z błota. Ta przyjemność kosztowała
          mnie 150 zł.
          Mieszkańcy ul. Mackiewicza 21 mówią o workach foliowych, które muszą zakładać
          na buty, żeby przedrzeć się z domu do ul. Chodźki. Ich dzień zaczyna się i
          kończy na obskrobywaniu ubrań z błota. Matki z małymi dziećmi są uwięzione w
          domach. Wyjazd z wózkiem z domu przypominałby raczej sporty ekstremalne, a nie
          spacer.
          – To skandal. Wydaliśmy mnóstwo pieniędzy na mieszkanie, a spółdzielnia, mimo
          zapewnień, nie zapewniła nam żadnego dojazdu – denerwuje się Irena Olech,
          sąsiadka pana Marka. – Przyjedźcie i sprawdźcie sami. Żyjemy jak na wyspie
          oblanej błotem ze wszystkich stron. Najgorzej jest w taką pogodę jak dziś. Nie
          możemy się doczekać mrozu.
          Dojazd samochodem do domu przy ul. Mackiewicza od strony Chodźki rzeczywiście
          był wczoraj niemożliwy, podobnie jak dojście do niego w miarę suchą nogą. Nie
          tylko z powodu błota po kostki. Na środku drogi pracowała potężna koparka.
          – Kończymy w tym tygodniu – zapewniają robotnicy. – Jeszcze tylko jeden wykop w
          piątek i wyjeżdżamy stąd. Co robimy? Podłączamy wodę do tych prywatnych domów.
          Ale to, że tu nie ma drogi, to nie nasza wina.
          Kto zawinił? Odpowiedź na to pytanie zna przedzierająca się przez błoto obok
          nas kobieta z ciężkimi siatkami w obu rękach.
          – Spółdzielnia Północ 2 – rzuca ze złością w głosie. – Obiecywali, że droga
          będzie już w lecie i co? Już prawie zima, a drogi jak nie było, tak nie ma.
          Prezes spółdzielni Północ 2 zapewnia, że droga będzie i to już w przyszłym
          tygodniu.
          – Utwardzanie tej drogi nie miało sensu, dopóki firma podłączająca prywatne
          posesje do sieci wodociągowej nie zakończy pracy – tłumaczy Włodzimierz
          Fijałkowski, prezes spółdzielni Północ 2. – Mamy zapewnienie inwestora, że
          zakończy prace w tym tygodniu. Od poniedziałku wkroczymy my i zabierzemy się za
          utwardzanie drogi.
          Sprawdzimy, czy prezes Fijałkowski dotrzyma słowa! EL

Nazwiska mieszkańców na ich prośbę zostały zmienione.

• natasza997 Kurier nie dopilnował 11.05.07, 09:01

• natasza997 Re: Kurier nie dopilnował 11.05.07, 09:15
              Miał Kurier sprawdzić ,ale coś nie sprawdził dokładnie.Prezes nic nie zrobł w
              spawie drogi .Te kamienie to sobie moze przed swoim domem wysypać i stąpać po
              tym jak fakir.My mieliśmy dosyc zniszczonych butów ,problemów wydostaniem się z
              grzęzawiska więc sami z pomocą naszego zarządu chodzilismy od drzwi do drzwi
              urzedów.Nagle się okazało że mozna nam pomóc i urzad w tym roku drogę zrobił.
              Ae Prezes nie mógł się łaskawie ruszyć..W koncu tylko ok.50 zł na miesiąc za
              tak ,,zaangażowanego ,,zarządcę płacimy. Chyba za mało?????
              • avea123 Re: Kurier nie dopilnował 17.05.07, 09:50
                co sami to sami ...
                • avea123 Re: pola ryżowe na Cyprysowej 04.06.07, 09:37
                  Mamy już nazwę naszej Wspólnoty
                  .......... POLA RYŻOWE...........och jak to pasuje :)
                  • Gość: natasza997 Re: pola ryżowe na Cyprysowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:59
                    Witam .
                    Jak się mieszka z północą??? Sufit nie odpada nikomu???
                    Zapraszam na grzyby na Mackiewicza 21. Ciekawe co u Naszego Prezesa słychać
                    kiedy nam tu zacznie inwestować na podwórku
                    ?????/
                    • avea123 Re: pola ryżowe na Cyprysowej 27.06.07, 13:00
                      Sufit jeszcze nie odpada. Ale ludziska wkurzone nieźle. Na jednej działce
                      upchnęli aż 8 bloków. 5 stoi a 3 w budowie. Poarkingi tylko 2. i to maluskie po
                      10 miejsc parkingowych. Naokoło beton i kostka !!! Porażka całkowita. Aż tak
                      pazernego dewelopera to chyba ze świecą szukać trzeba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka