Dodaj do ulubionych

Baba z wielkimi nozycami

IP: *.swipnet.se 19.11.01, 14:35
Co zrobic, jesli sie takowa przysnila????????????? Co to znaczy???????? Od
samego rana nie moge sie otrzasnac. Kobiecina taka niby niepozorna a nozyce
wielkie jak slon. Co robic, co robic. Czy ma ktos sennik??????

Wasz spanikowany, eor
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Baba z wielkimi nozycami 19.11.01, 15:09
      Gość portalu: eor napisał(a):

Wasz spanikowany, eor

Biedactwo;))))))
      Może jakiś film straszny oglądałeś??? Nie mam sennika, niestety, ale jak kobieta
      się śni to dobrze,szczególnie mężczyznom;))))) Pozdrawiam, nie panikuj:)))
      • Gość: eor Dobrze?? IP: *.swipnet.se 19.11.01, 15:14
        Lucy, ja zlany zimnym potem sie obudzilem. Bo kobieta kobieta, ale zeby takie
        nozyce ogromne.

Wiem, choroba, wiem - jak baba z nozycami, to pewnie krawcowa, a ze nozyce
        wielkie.......................... zrobi mi sie dziura w spodniach........ i to
        dziura gigant!!!!!!!!!!!!!
        • alterego Re: Dobrze?? 19.11.01, 15:17
          Kobiete z nozycami snic - obetna ci oprocentowanie oszczednosci ;-)
          • Gość: Ronja Re: Dobrze?? IP: 212.244.252.* 19.11.01, 15:18
            Alterego, czy myśmy pomyśleli o jednym w jednej chwili?:)
            • alterego Re: Dobrze?? 19.11.01, 15:24
              Moze mamy ten sam sennik? :-)
            • alterego Re: Dobrze?? 19.11.01, 15:27
              Moze mamy ten sam sennik? :-)
              • Gość: Ronja Re: Dobrze?? IP: 212.244.252.* 19.11.01, 15:30
                hihi
        • Gość: Ronja Re: Dobrze?? IP: 212.244.252.* 19.11.01, 15:18
          E tam, oznacza to pewnie że razu pewnego zabłądzisz dążąc do banku w celu
          zakupienia długoterminowych lokat w celu uniknięcia 20-procentowego podatku od
          odsetek i podczas tego zabłąkaniaprzebiegnie Ci drogę zazdrosny czerwony byk,
          za którym będzie gonił w pląsach matador a różowy słoń obiegnie Cię w radosnym
          tańcu dookoła śpiewając: Bój to był nasz ostatni...
          Bo to zazwyczaj oznacza śniąca się baba z nożycami. Wielkość nożyc wpływa
          jedynie na szybkość obrotów słonia dookoła własnej osi...
          • Gość: eor Re: Dobrze?? IP: *.swipnet.se 19.11.01, 15:25
            O matko, to Ci dopiero. Ale mnie historie czekaja.

A juz mi mowiono, ze to kostucha do mojej drukarki przyszla.....
    • Gość: eor Grzybami chomika karmic IP: *.swipnet.se 19.11.01, 15:52
      Inne sny wam w takim razie podam: ciekawe, jak je zinterpretujecie. Sennikowcy
      do dziela:

No wlasnie, sen nr 1: chomik, rudy i wychudzony, a ja mu grzybki podsuwam.
      Chomik je i znika krokiem mazura.......... JAKI TU SENS?????????????!!!!!!!!!!!
      • alterego Re: Grzybami chomika karmic 19.11.01, 16:03
        Moze grzybki byly halucynogenne? Jak sie je zje za duzo (chomik -chomikowanie,
        tzn jadlas na zapas) to potem sie snia nie takie cuda... ;-))))))
        • Gość: eor Re: Grzybami chomika karmic IP: *.swipnet.se 19.11.01, 16:06
          Smiem mniemac jednakowoz, ze mazur jest tu nieprzypadkowy....
      • alterego Re: Grzybami chomika karmic 19.11.01, 16:05
        Jeszcze wracajac do nozyc, to moze bedziesz odcinac kupony od swojego
        wypracowanego sukcesu....
        • Gość: eor Re: Grzybami chomika karmic IP: *.swipnet.se 19.11.01, 16:09
          alterego napisał(a):

> Jeszcze wracajac do nozyc, to moze bedziesz odcinac kupony od swojego
          > wypracowanego sukcesu....

Oj takie interpretacje to lubie. Z pewnoscia masz racje, alterego. Z pewnoscia.
          Dziekuje Ci za to, ze masz racje.:)

PS. A interpretowac mozna wszystko i zawsze. Podrzucenie nowego snu nie oznacza
          zamnkiecia drzwi poprzednim marom sennym. Tym bardziej w tym przypadku.
    • Gość: eor Robaczki swietojanskie widziec IP: *.swipnet.se 19.11.01, 16:03
      To sen nr 2: Polanka, jelonki, sloneczko i robaczki swietojanskie w bialy
      dzien. Razem z Jadzia skaczemy i spiewamy, a Kazio oklada robaczki cepem.

To chwilowo tyle, zeby Was nie wykonczyc glupota moich snow. Potem bedzie
      wiecej - chcecie czy nie, bedzie!!!!!!!!!!!

Snijcie i piszcie, bo tego nie da Wam zadna wrozka. Za darmo interpretujemy sny
      i rozjasniamy tajemne zakarmarki rozespanej jazni!

eor i spolka.
      • alterego Re: Robaczki swietojanskie widziec 19.11.01, 16:24
        Polana w lesie - zaczna ci wychodzic wlosy.
        Tanczaca Jadzia - Jadzia nie bedzie sie posiadac z radosci, gdy to zauwazy.
        Jelonki - sprzedawca, ktory doradzil ci nowy szampon do wlosow, klamal.
        Swietliki w bialy dzien - dostaniesz wysoki rachunek, bo nie oszczedzasz pradu.
        Kazik z cepem - Kazik cie odwiedzi z kolega z wojska, ktorego przypadkowo
        spotka na ulicy.
        • lucy_z Re: Robaczki swietojanskie widziec 19.11.01, 16:54

Drogi Eor:) Znalazłam sennik;)
          - baba - kłótnia
          - nożyce- zysk - krajać nimi- nie grozi ci bieda;)
          konkluzja - będzie kłótnia o pieniądze:(
          Ale to ja tak interpretuję więc się nie przejmuj:))))
          • Gość: eor Re: Robaczki swietojanskie widziec IP: *.swipnet.se 19.11.01, 16:59
            Baba = klotnia, tak? A z ktorego wieku ten sennik.... :)))

Nozyce = zysk i to wielki (bo wielkie nozyce)......

Nie uwierze, ze baba=klotnia, wiec moja interepretacja: spadek po dalekiej
            ciotce (bowiem kobieta nie wydawala mi sie znajoma)....
        • Gość: eor Re: Robaczki swietojanskie widziec - alterego IP: *.swipnet.se 19.11.01, 17:02
          Blagam, niech chociaz jedna rzecz bedzie w tym snie optymistyczna. Pleaaaase...

Kazik cepem okladal robaczki - to moze kolega Kazika jest elektrykiem i zalatwi
          mi obejscie licznika, tak, ze nie bede juz musial placic za prad..... :)
          • alterego Re: Robaczki swietojanskie widziec - alterego 19.11.01, 18:16
            Taaaak... Masz racje. To by tlumaczylo dlaczego Kazik z cepem ganiaja te
            robaczki! ;-)
    • freon Prorocze sny 19.11.01, 17:12
      Duchowy przywódca talibów, mułła Mohammad Omar odstąpił podobno od planów
      poddania Kandaharu, ponieważ miał proroczy sen.

Tak przynajmniej twierdził Ahmed Karzai, brat jednego z przywódców afgańskiej
      opozycji Hamida Karzai.

Ahmed Karzai powiedział Reutersowi, że do Pakistanu wróciła właśnie delegacja
      pokojowa, która prowadziła w Kandaharze rozmowy z talibami. Członkowie tej
      delegacji twierdzą, że talibowie byli skłonni przekazać kontrolę nad miastem
      byłemu dowódcy mudżahedinów Hadżiemu Baszarowi, ale zrezygnowali z tego, gdy w
      piątek mułła Omar obwieścił im swój proroczy sen.

"W moim śnie jestem przywódcą do końca życia" - przytoczył Karzai słowa Omara.
      • alterego Re: Prorocze sny 19.11.01, 18:18
        Sen jak najbardziej proroczy. Dlatego tak krotko bedzie dowodzca.
        • Gość: eor Przed lasica uciekac IP: *.swipnet.se 19.11.01, 22:30
          I to nie byle jak lasica, ale taka w marteny obuta.

Siedzi przy stoliku konsumujac ciasto orzechowe i nagle zaczyna mnie gonic.
          Ach, strach, strach, rany boskie. Rany boskie...... A ja wlasnie wprost z
          Bialowiezy wracam i lup! Goni. Zona Wladka naturalnie mdleje, a ta goni... Co
          to znaczy, co to znaczy.......
          • laura! Re: Przed lasica uciekac 19.11.01, 22:51
            No tak , łasica ma wiele znaczeń, w tym w tradycji lasu stumilowego szczególnie
            zapadła w pamięć niektórym zwierzątkom jako jeden z elementów kontaktu z czymś
            niezwykłym ocierającym się wręcz o ekstazę wrażeń. Stąd należy wnioskować, iż
            czekają Cię zjawiska i przeżycia nad wyraz nadzwyczajne. Ucieczka jest
            charakterystyczna przewrotnością snu i oznacza tylko szybkie ziszczenie
            marzeń. A obuwie łasicy, no cóż nie jaka Pytia po skonsultowaniu z doradcami
            stwierdziła iż oznacza to jedynie, że wychodząc jutro z domu masz pamiętać o
            zabraniu parasolki.
            • Gość: eor Re: Przed lasica uciekac IP: *.swipnet.se 19.11.01, 22:53
              No, a to ciasto orzechowe? To ciasto bedzie mnie teraz dreczyc........

I jeszcze takie haselko: Uderz w lasice, a nozyce baby sie odezwa, ne c'est
              pas, lauro.... :)
              • laura! Re: Przed lasica uciekac 19.11.01, 23:00
                Prawdaż , chociaż jak wspomniałam forma ucieczki we śnie zwiastuje nadejście
                samych radosnych rzeczy. Także i baba z nożycami nie straszna, oznacza że za 3
                dni miłe nowiny obudzą uśmiech na Twojej twarzy i będzie to związane z czymś co
                zobaczysz za oknem, to takie proste... Ciasto orzechowe to ciężki orzech do
                zgryzienia... Niech pomyślę i poszperam...
                • Gość: eor Re: Przed lasica uciekac IP: *.swipnet.se 19.11.01, 23:03
                  Juz ja znam to Twoje szperanie. Cale ciasto zjesz i juz :))))

Za trzy dni cos milego za oknem mam zobaczyc???? Moze w Szwecji nastapi wielka
                  akcja skracania spodniczek na zime?
                  • laura! Re: Przed lasica uciekac 19.11.01, 23:19
                    A może zostawię kawałek, razem z tym kotletem co się jeszcze ostał, wsadzę w
                    baryłeczkę i wyślę par avion i za trzy dni jak nic wyląduje w Szwecji...
                    tylko czemu mój prezent będzie później leżał za oknem, tego nie wiem i co to
                    tak śmierdzi ?
                    • Gość: eor Re: Przed lasica uciekac IP: *.swipnet.se 19.11.01, 23:34
                      Zamiast od tak od niechcenia wkladac kotlety do koperty - zamroz je. Potem do
                      odpowiedniego pojemniczka i za morze rzucaj.

A co do lezenia pod oknem - nie tu! Tu kary srodowiskowe za zapalenie papierosa
                      marki popularne wlepiaja. Dlatego wstrzymano import......... :))))
                      • laura! Re: Przed lasica uciekac 20.11.01, 00:08
                        Czułam że coś jest nie tak, jak pakowałam ostatnio tego kotleta do
                        koperty...ale prawdziwa cnota krytyk się nie boi a prawdziwy kotlet tym
                        bardziej, mimo że cnotę stracił podczas smażenia.

Pozdrawiam, ide na spoczynek, miło się gawędziło :))))
                        Acha PIC ;)))
                  • freon Re: Przed lasica uciekac 19.11.01, 23:21
                    Orzech to symbol tajemnicy, zjedzenie ciasta to okrycie tej tajemnicy, a lasica
                    goniaca, to przesladujaca Cie watpliwosc, czy przebieglosc poplaca. Nie wiem
                    tylko dlaczego w martensach. Moze chodzi o przebieglosc w przemysle obuwniczym?
                    Albo w subkulturze?
    • Gość: eor Byc w kole IP: *.swipnet.se 19.11.01, 22:44
      Tak, tak, moi mili - taki sen:

W kole gospodyn wiejskich w Supraslu dzialalem. Tylko, ze stroj paslecki na
      sobie mialem...... KOSZMAR, KOSZMAR!!!!!!!!
      • laura! Re: Kapusta - głowa pusta 19.11.01, 23:02
        E.....tam, toż ci koszmar, coś takiego. Mi się śniło że fartuszek łowicki
        prałam i paski się kompletnie sprały w kwadraciki się przemieniwszy i czuję, że
        przez to kapusta się nie ukisi w tym roku. O laboga...
        • Gość: eor Re: Kapusta - głowa pusta IP: *.swipnet.se 19.11.01, 23:09
          Z poradnika gospodyn supraslskich:

Jak kapusta sie nie kisi,
          Znaczy ser nierowno wisi.

Jak sie paski rychle spiorom,
          Zgaga grozi i mor zbiorom.

Jak lowickie sa kwadraty
          To rozdadza we wsi fiaty.
          • laura! Re: Kapusta - głowa pusta 19.11.01, 23:26
            Jedyna nadzieja to w tych fiatach, bo reszta to już po ptakach,
            wiedziałam ze ta franca Bronka źle ser uwiesiła bo mnie po nim taka zgaga
            męczyła...
            • Gość: eor Re: Kapusta - głowa pusta IP: *.swipnet.se 19.11.01, 23:29
              Tam jest ciag dalszy:

......... rozdadza fiaty
              W calej wsi rychle zwiedna kwiaty
              A Maciuchowie, te psubraty,
              Wloczyc sie beda az do rana,
              Bo wanna u nich jest zapchana...
              • laura! Re: Kapusta - głowa pusta 19.11.01, 23:34
                ... łasicy po wsi wnet szukają
                sentyment do niej wielki mają
                bo mała ta spryciula
                czyści wsze brudy w rurach
                • Gość: eor Re: Kapusta - głowa pusta IP: *.swipnet.se 19.11.01, 23:41
                  A nie, lauro, nie. Zajrzalas do poradnika z okolic Pustulkowa, gmina Ropuch,
                  jak mniemam. A to nie to samo.

W pasleckim przewodniku dobrej gospodyni czytamy dalej:

I smierdziec we wsi bedzie calej
                  Zdechna lasice, procz jednej malej,
                  Ktora w marteny ciezkie obuta
                  Zwiewac stad bedzie az do Lancuta....
                  • laura! Re: Kapusta - głowa pusta 19.11.01, 23:49
                    Oj mylisz się bratku :)))

Jantek, co we wsi był cokolwiek nowy
                    Zaradził wiele na te okropne smrody
                    Nakazał babom robić orzechowe wypieki
                    Co niosły aromaty aż po pasieki
                    I tylko czasami mu się śniła
                    Łasica z nożycami co go goniła
                    • Gość: eor Re: Kapusta - głowa pusta IP: *.swipnet.se 19.11.01, 23:56
                      I znow dyskrepancja, ze sie tak podle wyraze.

Moja wersja poradnika podaje:

A Janek (nie Jantek), ale to pewnie regionalizm, jednak dalej

A Janek, we wsi co przebywal
                      Ino gdy wisnie rano zrywal
                      A potem szedl na targ i wodke
                      Gdzie spotkal kiedys pewna mlodke
                      Co paski ze spodnicy sprala
                      I wnet stracila wdziek swoj cala
                      Ten Janek wanne przepchal skoro
                      I oddtad we wsi ryby bioro
                      • laura! Re: Kapusta - głowa pusta 20.11.01, 00:05
                        O masz ci los, ludowy mądrala się znalazł i będzie mnie przekrzykiwał mądrością
                        rodem z Kopydłowa pod Sworną Gacią.
                        Już my was znamy grajki przebrzydłe i łase na każdego grosiczka.
                        Nie bedzie mi tu podskakiwał, a już... a widzi te olbrzymia nożyce w moich
                        grabach...jak grzmotnę... a kysz.. a uciekaj ino hyżo bo jeszcze łasicą
                        poscuje...
                        • Gość: eor Re: Kapusta - głowa pusta IP: *.swipnet.se 20.11.01, 00:09
                          Pojde sobie pojde. Dobranoc. Wypoczac po trudach zabaw ludowych wypada.

Ale teraz juz wiem co to za straszna baba z nozycami mi sie snila :)))))))
    • Gość: eor Koniom w zeby zagladac IP: *.swipnet.se 20.11.01, 11:42
      Konkretnie dwom koniom zagladac w zeby. Zagadka bowiem nastepujaca - zniknelo
      siano! Podejrzenie pada na konie. Inspektor eor przystepuje do pracy. Niestety,
      rozwiazanie zagadki uniemozliwia czarny charakter wszystkich moich snow -
      wstretny i podstepny Szczepan Budzik.
      • lucy_z Re: Koniom w zeby zagladac 20.11.01, 12:56

> Konkretnie dwom koniom zagladac w zeby. Zagadka bowiem nastepujaca - zniknelo
        > siano! Podejrzenie pada na konie. Inspektor eor przystepuje do pracy. Niestety,
        >
        > rozwiazanie zagadki uniemozliwia czarny charakter wszystkich moich snow -
        > wstretny i podstepny Szczepan Budzik.

Witaj:) Oj masz Ty sny jakieś dziwne:) Coś masz na sumieniu,że Cię tak
        męczą;) Mojej mamie jak śniły się konie, zawsze dostawała jakąś wiadomość.
        Pamiętam jak mówiła - "dzisiaj przyjdzie list bo śniły mi się konie"i co dziwne,
        tak było.......Pozdrawiam ciepło bo mróz na dworze i zimny wiatr:)))))
        • siekierezada Re: Koniom w zeby zagladac 20.11.01, 13:16
          Symbolika koni najściślej sprzężona jest z liczebnością tychże. Tu: sztuki
          dwie, zwiastujące nieprzejezdne ulice na początku grudnia (gdyby koń był jeden:
          nogę prawą zwichniesz w najbliższy weekend, jeśli byłaby to klacz: zwichnięciu
          ulegnie noga lewa). Dematerializacja sianka w kontekście dwóch koni: w śniegu
          zgubisz srebrne precjozum. Powracający motyw Budzika Szczepana to, wbrew
          wszelkim pozorom, symbol pozytywny. Zagubionego cacka wprawdzie nie znajdziesz,
          ale są wielkie szanse, iż nowy pies sąsiadów przyjaznym Ci się stanie. Wszelako
          niepokój mój budzi perspektywiczny ogląd Eorowych snów... Refren Budzika
          spleciony z monstrualnymi nożycami: rychłe komplikacje natury chirurgicznej.
          Wciórności!
          • Gość: eor Re: Koniom w zeby zagladac IP: *.swipnet.se 20.11.01, 13:36
            Obie analizy niezwykle celnie opisuja realia:

Lucy: Jestes genialna. Ledwie napisalem o tym co mi sie snilo, a juz wiadomosc
            dostalem - od Ciebie i na dodatek od siekierezady. List powiadasz jeszcze
            przyjdzie - moze mi w koncu Polityke z zeszlego tygodnia przysla....

Siekierezado: Coz za finezja interpretacyjna. Ach, zachwyt, zachwyt
            nieslychany, caly jestem ubabrany (no, takie sobie...) Srebrne cacko zgubie i w
            dodatku komplikacje natury chirurgicznej - nic tylko koronka mi wypadnie!!! Tym
            bardziej, ze koniom w zeby przeciez zagladalem. Co tu robic? Trzeba bedzie
            pierscionek Jadzi przetopic..... Ech, zycie....

Czapke z glowy zrywam i nisko sie obu Milym Paniom klaniam (zakladajac, ze
            siekierezada to damskie imie.....)

Wasz w zachwycie utulony, eor
    • Gość: empi Re: Baba z wielkimi nozycami IP: *.ltk.com.pl 20.11.01, 14:01
      przejdźmy do konkretów, machała nożycami wokół Twojej osoby?. W pobliżu jakich
      miejsc?. To może wiele wyjaśnić.
      z wyrazami otuchy - empi
      • alterego Czekam na serial :-) 20.11.01, 18:51
        Ja tylko czekam az Eorowi zaczna sie snic sny w odcinkach. :-D
        • Gość: empi Re: Czekam na serial :-) IP: *.ltk.com.pl 20.11.01, 21:44
          taka przypadłość to poważna sprawa, ciekawy jestem czy ma to postać
          epidemiologiczną.
          • Gość: eor Re: Czekam na serial :-) IP: *.swipnet.se 20.11.01, 22:31
            Nie wiem czy uda mi sie spelnic Wasze zyczenia. Zobaczymy jutro rano.

Jak bedzie mi sie czesciej snilo badanie zwierzat, to moze to oznaczac, ze
            powinienem byl zostac weterynarzem.....
    • eor Re: Zerwac sie 21.11.01, 10:35
      Taki sen:

Zrywam sie z lozka, czarno widze, snow wlasnych nie pamietam i Szczepana
      Budzika po glowie okladam.... No, mowie Wam koszmar. Na dodatek tutejszy wrog
      publiczny nr 1. Sven Somnambulizm na mnie napadl, bo obudzilem sie w wannie...

Zaczynam sie powaznie niepokoic o Wasze zdrowie psychiczne po lekturze moich
      snow..... Milego dnia wszystkim zycze!!!!!!!!!
      • lucy_z Re: Zerwac sie 21.11.01, 12:02
        eor napisał(a):

> Zaczynam sie powaznie niepokoic o Wasze zdrowie psychiczne po lekturze moich
        > snow..... Milego dnia wszystkim zycze!!!!!!!!!

Niepotrzebnie się niepokoisz:) Ja twardo stąpam po ziemi, hm chociaż nie
        zawsze;) Tobie też życzę miłego dnia:)))))) Śnieg już pada.........
        • Gość: eor Twardo stapac po ziemi IP: *.swipnet.se 21.11.01, 12:21
          O czyjes zdrowie powinienem sie w koncu martwic, skoro o wlasne juz za pozno,
          droga luciu (ze sobie pozwole takiego rzadziej spotykanego zdrobnienia uzyc).
          Boje sie na ten przyklad, ze i Was Sven Somnambulizm moze dopasc. Tym bardziej,
          ze snieg juz tam u Was spadl, a on tylko na to czeka........ Ta-dam!!!! (to
          mial byc taki element horrorowy, przepraszam jesli nie wyszedl...)

Motto na dzis: Dzien jest zawsze mily, gdy ktos sie do Ciebie usmiechnie :)))))
          • lucy_z Re: Twardo stapac po ziemi 21.11.01, 12:47

Motto na dzis: Dzien jest zawsze mily, gdy ktos sie do Ciebie usmiechnie :)))))

Miło czytać Twoje posty, naprawdę:))

Wprowadzasz mnie w dobry humor, tak trzymać bo życie jest piękne.Pozdrawiam
            Cię:)))))))
      • alterego Re: Zerwac sie 21.11.01, 14:37
        Ten sen nalezy poddac psychoanalizie. Okladajac po glowie Szczepana Budzika
        podswiadomie odreagowujesz nienawisc do budzika. Jest to typowy kompleks
        dotykajacy kazdego, kto musi podporzadkowac sie kazdego ranka malej tykajacej
        duperelce, ktora moznaby zniszczyc jednym rzutem o sciane - jednak tego nie
        robimy. Do czego to sprowadzilismy nasza wolnosc - pytam?! Ale wrocmy do
        naszego Eora. Brak mi szczegolowych danych na temat zasniecia w wannie.
        Mianowicie czy zasnales na stojaco? Czy bylo to w dzien, w nocy czy nad ranem?
        Bo Sven Somnabulizm nad ranem najbardziej lubi czaic sie wlasnie w wannie. :-)
        • Gość: eor Re: Zerwac sie IP: *.swipnet.se 21.11.01, 15:29
          Kiedy sie obudzilem to lezalem w wannie, do ktorej KTOS (ta-dam!!!) napuscil
          wode.... Moze wlasnie Sven? A bylo to nad teoretycznym ranem, bo jak juz
          wspomnialem czarno widzialem.... na zewnatrz.

Swietnie widze znasz zwyczaje Svena, alterego. Czyzby w telewizji polskiej juz
          pokazywali ten wstrzasajacy dokument o Svenie Somnambulizmie, pod znamiennym
          tytulem: "Zycie na gzymsie"

No, a Szczepan to mnie tak wkurza, ze chyba nim faktycznie o sciane machne.
          • freon Re: Zerwac sie 21.11.01, 19:15
            Ja swojego Szczepana budzika juz trzeci raz do zegarmistrza zanioslam, bo mu
            poranne walenie nie sluzy.

Z sennika egipskiego

Wode do wanny napuscic - szczescie Cie spotka.

> Kiedy sie obudzilem to lezalem w wannie, do ktorej KTOS (ta-dam!!!) napuscil
            > wode.... Moze wlasnie Sven? A bylo to nad teoretycznym ranem, bo jak juz
            > wspomnialem czarno widzialem.... na zewnatrz.
            >
            > Swietnie widze znasz zwyczaje Svena, alterego. Czyzby w telewizji polskiej juz
            > pokazywali ten wstrzasajacy dokument o Svenie Somnambulizmie, pod znamiennym
            > tytulem: "Zycie na gzymsie"
            >
            > No, a Szczepan to mnie tak wkurza, ze chyba nim faktycznie o sciane machne.

• Gość: empi Re: Zerwac sie IP: *.ltk.com.pl 21.11.01, 20:38
              może tak prozaicznie, o 6.30 chce mi się siusiu (nawet w niedzielę). Czym o
              ścianę?
              • Gość: eor Re: Zerwac sie - woda w wannie IP: *.swipnet.se 21.11.01, 21:08
                Moje senniki akurat o napuszczaniu wody maja cos do powiedzenia. I tak sennik
                wiezienny z Rawicza mowi: wode do wanny napuscic - miec przechlapane. A sennik
                Indian Wapacheechee wrecz przeciwnie - uwaza, ze to wielkosc oznacza: wode do
                wanny napuscic - miec wanne!!!!

I komu tu wierzyc??????????
                • Gość: Paul Na forum gazeta.pl wejsc....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 21:18
                  Nie miec pomyslu na zycie.
                  • Gość: eor Re: Na forum gazeta.pl wejsc....... IP: *.swipnet.se 21.11.01, 21:24
                    Ja musze miec senniki alternatywne do wszystkich:

Na forum wejsc - do milych ludzi chciec czasem w ramach oderwania od
                    codziennosci odezwac sie.
                    Na forum wejsc - glupoty opowiadac wiedzac, ze nikt w pysk nie da.:)
                    • Gość: Paul Re: Na forum gazeta.pl wejsc....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 21:26
                      eor'a spotkac i olsnienia doznac.........;-)
    • Gość: eor Kto ma pilke.... IP: *.swipnet.se 22.11.01, 13:09
      Przysnilo mi sie, ze ratowal sie kto moze i ja moglem z niewielka pomoca
      mrowkojada i teraz mam problem, bo musze dziure w stole wyciac, zeby go na
      obiad zaprosic.

A mowiac juz calkiem powaznie - snilo mi sie, ze pora przestac pisac o snach,
      bo lubia byc anonimowe.... Skromne takie sa. Przesylam Wam wszystkim promyczki
      slonca... eor
    • Gość: eor OGLASZAM OFICJALNE ZAMKNIECIE WATKU!!!!! IP: *.swipnet.se 22.11.01, 22:46
      Poplacze sie chyba ze wzruszenia. Tyle radosci mi przynioslo dzielenie sie z
      Wami moimi snami, ze nawet sobie nie wyobrazacie. Jak dluzej o tym pomyslec, to
      wlasciwie jedynie mnie radosc ten watek przynosil...:)

Kochane Panie i mili Panowie - niniejszym watek zamykamy i za partycypacje
      dziekujemy.

PS. Prosze nie zapomniec napisac listu do Sw. Mikolaja.
      • Gość: laura! Re: Senne memento IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 22:50
        Eora śnić – mieć w głowie robaczki swiętojańskie świecące babie z nozycami
        goniącej chomika jadącego na koniu, zaprzężonym w wannę, w której łasica
        wypieka ciasto orzechowe.
        Wersja alternatywna :
        Eora śnić – zjeść jednego ogórka kiszonego za dużo.

Koniec i bomba, a kto czytał ten trąba :))))))))))))
        • Gość: eor Pani dokad? ZAMYKAMY!!!! IP: *.swipnet.se 22.11.01, 23:08
          Lauro,

a mrowkojad???!!! Mrowkojady sa takie cudne!!!!!! A tu nic. Nikt go nie
          pokochal, buuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

Moja wersja: Eora snic - miec duuuuze problemy......

A poza tym juz nieczynne! I prosze sie nie awanturowac. Mozna najwyzej do
          ksiazki skarg i wnioskow sie wpisac, bo kierownik juz wyszedl.
      • Gość: Pola Re: OGLASZAM OFICJALNE ZAMKNIECIE WATKU!!!!! IP: *.extern.kun.nl 01.05.02, 00:39
        oj, nie zamykajcie tego watku..
        troche grozy wniose do tego watku...
        Ubieglej nocy snilo mi sie, ze moja najlepsza
        przyjaciolka zginela w wypadku samochodowym, sen bardzo
        realistyczny z wszelkimi detalami?
        Czy kto mi wyjasni co oznacza?

• eor Re: OGLASZAM OFICJALNE ZAMKNIECIE WATKU!!!!! 01.05.02, 00:43
          Oj, Polka, przeciez wszyscy wiemy, ze takie sny spelniaja sie na opak, a juz na
          pewno nie nalezy ich brac doslownie. Sprawdze jeszcze w moim senniku. A
          tymczasem - jak to milo Cie widziec:))))))))))))))))))))

Buziaki.
    • freon Re: Protest 23.11.01, 12:31
      Chciałabym wpisać się do tej książki skarg.

Podobał mi się ten kramik ze snami i nie podoba mi się jego likwidacja.

SKŁADAM OFICJALNY PROTEST!!!!!!
      • alterego Re: Protest 23.11.01, 13:17
        Poza tym tlumacze snow straca prace. Chcesz powiekszyc wspolczynnik bezrobocia
        na forum lubelskim? :)
        • usmiechnietakaska Wedle życzenia. 30.04.02, 14:01
          Ktoś tu tęsknił do baby....
          • eor Re: Wedle życzenia. 30.04.02, 14:05
            Ale po co to wyciagac, Kasiu. Niech sobie siedzi baba i juz nie straszy. Teraz
            bedzie mi tylko wstyd, ze ja takie glupoty wypisuje:)))
    • usmiechnietakaska Re: Baba z wielkimi nozycami 30.04.02, 14:55
      A mnie to śnił się niedawno kot, który, jak się go pogłaskało, wydobywał z
      siebie wielkie tumany kurzu, jak z worka w odkurzaczu...
      • Gość: lucy_z Re: Baba z wielkimi nozycami IP: *.com / 192.168.0.* 30.04.02, 16:03
        usmiechnietakaska napisał(a):

> A mnie to śnił się niedawno kot, który, jak się go pogłaskało, wydobywał z
        > siebie wielkie tumany kurzu, jak z worka w odkurzaczu...

Kasiu:)) To ten wątek taki zakurzony był ;)))
        Ale była fajna zabawa:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka