Dodaj do ulubionych

Lubelszczyzna i offset

IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 19.04.03, 00:07
wkurza mnie czytanie o tym co to nam przechodzi kolo nosa, a to
ze autostrady nam nie wybuduja bo to ! a to ze lotniska tez nie
bo tamto ! a teraz program offsetowy, dla mnie zaczyna to
wygladac tak ze amerykanie wybrali sobie najlepsze i najlepiej
rokujace firmy, uzaleznia je od siebie pod wzgledem
technologicznym, natsepnie finansowym w koncu zapewne wukypia i
tym sie skonczy offset ! a jak te firmy beda zbyt konkurencyjne
dla rodzimych amerykanskich to sie je wprowadzi w bagno i powie
ze inwestycja byla nietrafiona, sorry ale swiat zszedl juz na
psy i jest brutalny, a amerykanie to nie swiety mikolaj tylko
pieprz..ni kowboje
Obserwuj wątek
    • Gość: Halevi Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 19.04.03, 07:29
      Ten offset to w ogóle syf! Na przykład najwięcej skorzystają na
      tym firmy, których właścicielami są Amerykanie: WSK PZL Rzeszów,
      Caterpillar. Znając możliwości transferu zysków przez dziurawy
      system kontroli finansowej, to obawiam się, że są przesłanki, że
      możemy jeszcze na tym stracić. A co do UMCS - jak mamy własną
      myśl techniczną, lepszą od amerykańskiej, to naiwnością byłoby
      sądzić, że Amerykanie będą to wspierać. Przecież bardziej im się
      będzie opłacać wykończyć takie inicjatywy i sprzedawać swoje
      wyroby. I ja nie mam o to do nich pretensji, ale do naszych
      jełopów którzy niestety nami rządzą a nie myślą w kategoriach
      dobra państwa i nie chcą a może nie są zdolni do przewidzenia
      pewnych następstw swoich działań lub ich braku.
    • Gość: obywatel Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.net / 192.168.1.* 19.04.03, 09:32
      Gość portalu: mike napisał(a):

> wkurza mnie czytanie o tym co to nam przechodzi kolo nosa, a to
      > ze autostrady nam nie wybuduja bo to ! a to ze lotniska tez nie
      > bo tamto ! a teraz program offsetowy, dla mnie zaczyna to
      > wygladac tak ze amerykanie wybrali sobie najlepsze i najlepiej
      > rokujace firmy, uzaleznia je od siebie pod wzgledem
      > technologicznym, natsepnie finansowym w koncu zapewne wukypia i
      > tym sie skonczy offset ! a jak te firmy beda zbyt konkurencyjne
      > dla rodzimych amerykanskich to sie je wprowadzi w bagno i powie
      > ze inwestycja byla nietrafiona, sorry ale swiat zszedl juz na
      > psy i jest brutalny, a amerykanie to nie swiety mikolaj tylko
      > pieprz..ni kowboje

zgadzam się z mikem i halevim (wreszcie ktoś trzeźwy przemówił na tym forum)
      jesną sprawą jest, że jak ktoś coś sprzedaje to z zyskiem...offset musi być
      opłacalny dla amerykanów, bo inaczej byłby totalną głupotą kapitalisty lub
      świadomym działaniem socjalisty...a amerykanie to potrafią liczyć pieniądze.
      Jest pewne , że offset pozwoli im upłynnić ich towary tutaj w Polsce, będzie
      promował wyrób amerykański nad Polskim..zresztą zawsze można zrobić szkolenia
      dla Polaków w USA, żeby umieli sprzedawać to co amerykańskie...wystawić wysokie
      rachunki i potraktować to jak inwestycję..i tak najpierw 12 mld, potem 6 mld
      się rozpłynie. Zresztą co tu dużo mówić jak nie wiadomo czy to ma być 12 czy 6
      to być może to być też nie 6 mld a milionów.

I robią wszyscy takie hop siup wokół tego przykładu głupoty , a nas na to ku..a
      nie stać , mnie na no nie stać i na ch.j mi F-16 - będzie mi od tego lepiej?
      To jest jakieś w sumie 15 mld zł - może warto by było przeznaczyć te pieniądze,
      których zreszta nie mamy na budowę autostrad...a tak ich nie będziemy mieli a
      F-16 sobie zardzewieją.

Jestem obywatelem durnego narodu, rządzonego przez bandę nieudaczników, którzy
      mają szerokie niewypełnion kieszenie i wystarczy tam wrzucić parę groszy, aby
      potem cały naród spłacał to gów.o przez 20 lat.

A amerykanie w dodatku poprzejmują nasze zakłady, my ich będziemy w du.ę
      całować nieustannie, aby tylko się nie obrazili i spowrotem nie wrócili.

Już nas nazywają pieskami Busha...i mają rację
      • Gość: WH Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.pronet.lublin.pl / 192.168.24.* 19.04.03, 09:40
        Melogamia, pępek świata to prymitywna i ciemna lubelszczyzna.
        Komentarze z poziomu prezytenta mocarstwa światowego.
      • Gość: ron Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.dziesiata.com / 10.7.1.* 20.04.03, 19:34
        Czy mamy do czynienia z obywatelem aaaaaa1 ?
    • Gość: Janusz_2 Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.osiedle.net.pl 19.04.03, 12:19
      NO wiesz ja jestem z Białegostoku i nasze wojewodztwo nie
      dostalo nic takze cieszcie sie ze w ogole dostaliscie. Nasze
      firmy skladaly swoje wnioski ale wladza centralna i Amerykanie
      ich nie uwzglednili :((
      Ale i tak zawsze Polska wschodnia bedzie traktowana po
      macoszemu to chyba sie nie zmieni nigdy. Podlasie np. ma po
      prostu za slabe lobby w rzadzie zeby moglo wywalczyc cos dla
      siebie...
      Takze pozdrawiam wesolych Swiat i cieszcie sie z tego co
      macie :)
    • Gość: stona Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 17:42
      Popieram w calej rozcialglosci nie wierze amerykana jak psom. po prau latach
      okaze sie ze ten caly offset to lipa. technologi nie beda produkowane tutaj ale
      w USA czego wynikiem jest to ze UMCS nic nie dostal niesety. Choc jest
      uniwerkiem raczej ni jakim a jego poziom wciaz maleje ale dzieki forsie moglby
      sie poderwac.
      • Gość: student Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.dashnet.lublin.pl 19.04.03, 20:48
        Ale wy ludzie dziwni jesteście. Cztery firmy z Lubelszczyzny mają szansę
        zwiększyć w dużym stopniu zatrudnienie oraz zyskać najnowsze technologie !
        Dalej unoście się swoim honorem, odrzucajcie wszelkie możliwe zmiany a Lublin z
        pewnością stanie się piękny i bogaty. Opinii sceptyków offsetu nie można nazwać
        konserwatywnymi, ale słowo PRYMITYWIZM pasuje tutaj wspaniale. Offset nie jest
        celem sam w sobie, ale ma rozpędzić gospodarkę. Dzięki tym pieniądzom nowe
        kontrakty na przeróżne roboty otrzymają firmy z wielu branż. Może i wy kiedyś
        znajdziecie w nich pracę, bo obecnie nadmiar czasu nie służy wam najlepiej.
        • lodbrok Re: Lubelszczyzna i offset 22.04.03, 06:54
          Brawo student. W zasadzie powiedziałeś wszystko to co ja chciałem. Jakbyśmy
          wybrali Miraga to na pewno napisaliby, że podlizaliśmy się Francuzom, że
          chodzimy na pasku Unii, że i tak nas wykupią a tak w ogóle to wszystko jest do
          dupy i dalej powinniśmy latać na Iskrach. I broń boże nie wpuszczać obcego
          kapitału bo nas wykupi. Tak tak. To między innymi dzięki takim jak wam chłopaki
          ten kraj jest jaki jest. Pesymiści, narzekacze i destruktorzy... Pozdrawiam i
          życzę odrobiny pogody ducha
          • Gość: heliov Re: Lubelszczyzna i offset IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 22.04.03, 09:48
            niesamowite - pojawiła sie pierwsza szansa dla regionu Lubelskiego. Szansa na
            rozwój tego regionu. Ktoś odwarzy sie zainwestowac w tym najbiedniejszym
            zakatku Unii a tu słychać prawie same głosy sprzeciwu. Ja jestem b.
            zadowolony , że Amerykanie zgodzili sie zainwestować w regionie lubelskim,
            jeszcze tylko żałuje - że narazie nie słychać o inwestycjach w Zamościu - ale
            od Swidnika czy nawet rzeszowa nie jest juz daleko. Ludzie patrzcie triche
            bardziej pozytywnie- tojest wielka szansa dla tego regionu... pozdrwaiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka