Dodaj do ulubionych

"Pan jest zerem"

29.04.03, 17:34
Hm, ciekawe jak premier RP moze szybko siegnac poziomem wypowiedzi do
Leppera.
pozdr. hm`
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lublin.mm.pl 29.04.03, 17:56
      Dobrze , ze nie jestem premierem bo ja bym nie zdzierżyła i Ziobrowi nawtykała
      bardziej malowniczych epitetów a publika miała by jeszcze większy ubaw....kazdy
      może miec chwile słabości = Miller i tak długo wytrzyamła i podejrzewam że
      powściągnąl uczucia przy tej wypowiedzi i tak
      • Gość: hm` Re: 'Pan jest zerem' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 18:54
        Gość portalu: ryża małpa napisał(a):

> Dobrze , ze nie jestem premierem bo ja bym nie zdzierżyła i Ziobrowi
        nawtykała
        > bardziej malowniczych epitetów a publika miała by jeszcze większy
        ubaw....kazdy
        >
        > może miec chwile słabości = Miller i tak długo wytrzyamła i podejrzewam że
        > powściągnąl uczucia przy tej wypowiedzi i tak

Hm, priomo: interpretuje Twoje slowa w nastepujacy sposob: ordynarne i
        chamskie zachowanie jest wrecz obowiazkiem kazdego premiera RP.
        Secundo: Chyba nie ogladalas calosci przesluchania i tego kto ironizowal, kto
        obrazal, kto kierowal zarzuty ad personam...
        Tertio: Nalecz dopuscil do tego, ze Miller zachowywal sie tak jak zachowywal.
        pozdr. hm`
        • Gość: ryża małpa Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lublin.mm.pl 29.04.03, 18:58
          Nie będe sie z Toba kłócic ( wiem , że masz ochotę :-) .
          Mówie tylko że każdy jest człowiekiem i ma prawo sie odgryźc , nawet premier .
          • Gość: hm` Re: 'Pan jest zerem' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 19:02
            Uciekasz Malpko od merytorycznej dyskusji...hmmmmmmmm postwrzymam sie, od
            spiskowej teori dziejow dotyczacej kobiet, urody,
            inteligencji. ;]]]] ;PPPPPPPPPPPPPPP
            Joke.
            pozdr. hm`
            • Gość: ryża małpa Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lublin.mm.pl 29.04.03, 19:23
              Uciekam od merytorycznej dyskusji bo nie lubie dyskusji tego typu w których
              nikt nikogo nie przekona. Poza tym dziś mam dzień ugodowy a Ty jak widac chcesz
              sie troche pokłócić i szukasz guza :-)

zieeeeeewwww
              • Gość: hm` Re: 'Pan jest zerem' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 19:44
                Buachachachachacha

Nie moge.

pozdr. hm`
                • Gość: ryża małpa Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lublin.mm.pl 29.04.03, 20:17
                  Gość portalu: hm` napisał(a):

> Buachachachachacha
                  >
                  >
                  > Nie moge.
                  >
                  > pozdr. hm`

Oto prawdziwie merytoriczny argiument .:-)
                • ziedrzec Re: 'Pan jest zerem' 29.04.03, 20:48
                  Przykro mi to pisać, ale głupoty wypisujesz, drogi hm`ie.
                  Fakt, ze reprezentujesz młodą , określoną opcję polityczną, nie powinien
                  uzasadniać totalnego odmóżdżenia Twojej wypowiedzi.
                  Dziwi mnie, że Ty - młody, obiecujący polityk nie przejawiasz umiejętności
                  możliwie obiektywnego postrzegania zastanej sytuacji.
                  A może to już pierwsze elementy gry politycznej?
                  Jakoś tak mi dziwnie.. bo uważałem Ciebie za roztropnego człowieka.
                  A może mylnie interpretuję Twoje wypowiedzi...?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: obywatel Re: 'Pan jest zerem' IP: *.zywnego.net / 192.168.1.* 29.04.03, 21:18
                    ja natomiast popieram hm w całej rozciągłości. I uważam wręcz, że hm nie
                    prezentuje na tym forum demagogii lecz swoje wypowiedzi popiera faktami..jako
                    jeden z nielicznych...to dobry rozmówca..i widać że ma wiedzę...natomiast w
                    sprawach o których nie ma zielonego pojęcia, nie zabiera głosu

Pan jest dla mnie zerem...to jest właśnie najprawdziwszy beton
                    • ziedrzec zachęcam do sięgania do źródeł 29.04.03, 21:28
                      dziennik.pap.com.pl/index.html?dzial=RYWIN
                      Polecam WNIKLIWĄ lekturę w domowym zaciszu.

Macie, moi drodzy przed nosami stenogramy z tego własnie posiedzenia komisji.

Jest tam wszystko czarno na białym.

Aha, nie jestem zwolennikiem politycznym Millera.
                      • izis_2003 Re: zachęcam do sięgania do źródeł 29.04.03, 21:51
                        Muszę przyznać że nie przebrnęłam przez stenogramy ale jestem zdania że
                        politykowi nie powinny puszczać nerwy bo to dla mnie znaczy że nie ma
                        argumentów a pozostało mu tylko głupie obrzucanie innych błotem.
                        Ale tak w ogóle to na polityce się nie znam bo uważam to za jedno wielkie g...
                        więc mnie nie słuchajcie :))))
                        • lucy_z Re: zachęcam do sięgania do źródeł 29.04.03, 22:39
                          Kultura obowiązuje dwie strony, a komisja zebrała się po to żeby wyjaśnić
                          konkretną sprawę. A pan Ziobro zapomniał po co i się rozhulał... i popisywał.
                          A premierowi nerwy puściły, a jednak nie powinny, niestety.
                          lucy
                          • Gość: ryża małpa Re: zachęcam do sięgania do źródeł IP: *.lublin.mm.pl 29.04.03, 22:44
                            A znacie takich, którym nerwy powinny puścić. Nikomu nie powinny puszczać ,
                            zwłaszcza premierowi - twardzielowi ale cóż..zdarza się...
                        • lodbrok Re: zachęcam do sięgania do źródeł 29.04.03, 22:44
                          Dokładnie Izis. Dawno straciłem resztki wiary nawet w zwykłą ludzką
                          przyzwoitość jesli chodzi o polityków. Sam nie wiem jak to mozliwe ze premierem
                          rządu RP, 14 lat po obaleniu komuny jest były I Sekretarz KW w Warszawie. A po
                          prawej stronie sceny politycznej jest chyba jeszcze gorzej co nie raz mieliśmy
                          okazję obserwować. Dlatego lubię nasze małe ciepłe zaściankowe forum na którym
                          polityka jest tylko jakimś marginesem. Władza czyni z ludzi potwory, które
                          niestety istnieją również na jawie.Przez duże P i duże J...
                      • Gość: hm` Re: zachęcam do sięgania do źródeł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 22:57
                        Hm, czy uwazasz, ze w stenogramie znajde:
                        1. ironiczne usmiechy Millera(na ten temat kiedys ukazal sie w amerykanskim
                        Newsweeku rysunek satyryczny)
                        2. Ton glosu Millera

Nie sadze. Jesli uwazasz, ze Miller zachowywal sie w sposob odpowiedni przed
                        komisja, to czytales tylko stenogramy lub widziales jedynie transmisje.

pozdr. hm`
                  • Gość: hm` Re: 'Pan jest zerem' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 22:53
                    Gdzie wypisuje glupoty Ziedrzcu, podaj cytat ze mnie bym mogl sie odniesc i
                    ewentualnie rozjasnic Twoje watpliwosci.
                    pozdr. hm`

P.S
                    A to, ze Ziobro mogl przycisnac Millera nie ulega watpliwosci.
                    • Gość: mali_bu Re: 'Pan jest zerem' IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 29.04.03, 23:22
                      Jakoś nikt nie zauważa o co pytał się poseł Ziobro.

Jak dobrze usłyszałem w serwisach radiowych i informacjach telewizyjych, Ziobro
                      pytał się Millera o sprawę zabójstwa generała Papały. Osobiście uważa, że
                      sprawa ta ma z aferą Rywina niewiele wspólnego. A przecież tylko do tej sprawy
                      została ona stworzona. Czy może jest ktoś kto uważa że wszystko ma ze sobą
                      ścisły ziązek?

Więc może poseł Ziobro pomylił komisję.

Jakoś tego nikt tego nie zauważa. Wszyscy tylko o zerze Millera.
                      • hm` Re: 'Pan jest zerem' 29.04.03, 23:31
                        Hm, ja o posle Ziobro nie wspominalem, poniewaz tematem tego watku bylo
                        zachowanie Millera. Czy jest ono godne premiera Millera. Tyle odnosnie tego.
                        Ziobro pytal zawile, nie przycisnal Millera do sciany, a mogl. A wspieral
                        Millera Nalecz, naprawde nie robil nic by utemperowac premiera, tylko byl wobec
                        niego niemal sluzalczy.
                        A pytanie wg Ziobry bylo zasadne poniewaz mialo wykazac w jaki sposob
                        zachowuje sie premier w innych sprawach kryminalnych. Tyle mowi Ziobro, wg mnie
                        to dosc naciagane.
                        Moim zdaniem Ziobro byl zle przygotowany do tego przesluchania. Pytal za
                        dlugo, ale to wina prezydium komisji.
                        pozdr. hm`
                    • Gość: Stach Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lub.pl 29.04.03, 23:48
                      Oglądałem "na żywo" przesłuchanie Milera.
                      Rzeczywiście, stenogram nie oddaje atmosfery, ironii i tonu świadka w stosunku
                      do przesłuchującego posła Ziobry.
                      Miler irytował agresywną postawą od początku poniedziałkowego przesłuchania
                      często podkreślając jakie to różnice polityczne dzielą obu panów. Odniosłem
                      wrażenie, że Miler wystąpił nie jako świadek, lecz jako szef rządzącego
                      ugrupowania.
                      W sobotę było zupełnie inaczej, gdyż pytania zadawali "swoi". Tu wyczuwało się,
                      iż Miler jakby czekał na uzgodnione wcześniej pytanie (szczególnie, gdy pytania
                      zadawał Lewandowski). Odpowiedzi były szczegółowe i wyczerpujące.
                      Poraz kolejny Nikolski się skompromitował, ty razem nie śmiał Milerowi wskazać
                      jego roli i przywołac go do porządku.

pozdr.
                      • mali_bu Re: 'Pan jest zerem' 30.04.03, 00:00
                        Ja się wogle zastanawiam po co jest ta komisja. Jedyną racjonalną odpowiedzią
                        jest chęć pokazania się , zabłyśnięcia niektórych posłów przed kamerami.

Bo niby co postanowi komisja po przesłuchaniu wszystkich świadków?

Czy posłowie z SLD oskarżą o aferę łapówkarską Millera i członków włąsnej
                        partii? Raczej nie.

Czy poseł Ziobro i Rokita stwierdzą że Miller i całe SLD nie ma nic z tą sprawą
                        wspólnego? Raczej też nie. Napewno nie.

Czy posłanka Beger, której tak na marginesie miłość przerwała edukację na
                        siódmej klasie szkoły podstawowej, stwiedzi że o aferze nic nie wiedział
                        Kwaśniewski i nie miał z nią nic wspólnego? Raczej też nie. Tym bardziej że jej
                        guru - exmarszałek-przewodniczący Lepper od dawna mówi, że całe zło płynie z
                        pałacu Prezydenckiego.

Tak komisja nic nie rozwiąże. Tym bardziej że już za rok wybory, kampania w
                        toku. I główna siła skierowana będzie przeciwko SLD.
                        • Gość: hm` Re: 'Pan jest zerem' Do mali_bu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 08:43
                          Hm, co do poslanki "Samoobrony RP", to nie wiem czy wiesz, ale jest juz na
                          drugim roku studiow. To tak na marginesie, ba Łyżwiński i jego zona tez.
                          Co do ich studiowania to dziennikarz "Zycia Warszawy" dzwoni bodaj do
                          Łyżwińskiej i sie pyta:
                          -Pani studiuje?
                          --Tak, jestem na drugim roku studiow.
                          -Co Pani studiuje?
                          --Eee...chwileczke, moze Pan zadzwonic pozniej??
                          -No, ale chyba wie Pani co Pani studiuje, skoro jest na drugim roku??
                          --No cos z jedzeniem, zadzwoni Pan za 5 minut to Panu powiem.

Po 5 min. gdy dziennikarz juz si wypytal jaki jest kierunek z jedzeniem w
                          Przemyslu(jest jakas uczelnie, ktora prowadzi czlonek Samoobrony i wszyscy tam
                          studiuja jej poslowie).
                          --Studiuje Technologie zywienia.

Tyle, by nie bylo, ze nie chca sie ksztalcic.
                          pozdr. hm`
                          • mali_bu Re: 'Pan jest zerem' Do mali_bu 30.04.03, 14:46
                            Parę lat temu był w TV4 taki program (może nadal jest?). Hot Czat się nazywał.
                            Intenauci zadawali pytania a politycy na nie odpowiadali na żywo.

Właśnie wtedy pani poseł oświadczyła że miłość przerwała jej naukę w szkole
                            podstawowej. Stąd mam takie wiadomości.

Trzeba wziąść pod uwagę, że teraz można zrobić maturę w jeden rok. Pomijając to
                            jakiej jest ona jakości, a raczej jaką wiedzę posiada taki maturzysta.

Dzięki temu można dostać się na studia. I to najczęściej prywatne.

• Gość: Stach Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lub.pl 30.04.03, 00:09
                        Sorry, oczywiście chodziło mi o Nałęcza a nie Nikolskiego.
                      • dociek Re: 'Pan jest zerem' 30.04.03, 00:16
                        Gość portalu: Stach napisał(a):

> Oglądałem "na żywo" przesłuchanie Milera.
                        > Rzeczywiście, stenogram nie oddaje atmosfery, ironii i tonu świadka w
                        stosunku
                        > do przesłuchującego posła Ziobry.
                        > Miler irytował agresywną postawą od początku poniedziałkowego przesłuchania
                        > często podkreślając jakie to różnice polityczne dzielą obu panów. Odniosłem
                        > wrażenie, że Miler wystąpił nie jako świadek, lecz jako szef rządzącego
                        > ugrupowania.
                        > W sobotę było zupełnie inaczej, gdyż pytania zadawali "swoi". Tu wyczuwało
                        się,
                        >
                        > iż Miler jakby czekał na uzgodnione wcześniej pytanie (szczególnie, gdy
                        pytania
                        >
                        > zadawał Lewandowski). Odpowiedzi były szczegółowe i wyczerpujące.
                        > Poraz kolejny Nikolski się skompromitował, ty razem nie śmiał Milerowi
                        wskazać
                        > jego roli i przywołac go do porządku.
                        >
                        > pozdr.

A z jakiej to racji pan minister zadaniowy (nawet nie ustawowy) od spraw
                        integracji i bezpośredni podwładny premiera, niejaki Lech Nikolski, miałby
                        śmieć przywoływać do porządku swojego przełożonego, prezesa Rady Ministrów
                        Leszka Millera. Dopiero wtedy to by się skompromitował... a i ze stołka mógłby
                        polecieć. Tak to było na żywo?! Bo ja w TV nie zauważyłem tej kompromitacji
                        Nikolskiego. Co tam kompromitacji, ja nawet nie zauważyłem ostatnio obecności
                        samego Nikolskiego, ani w duecie z premierem Millerem...
                        • Gość: Stach Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lub.pl 30.04.03, 00:44
                          Jeżeli chodzi o NIkolskiego patrz wyżej.
                          Oczywiście, że na żywo.
                          Nałęcz jako przewodniczący komisji winien przywoływać do porządku nie tylko
                          tych, którzy zadają pytania ale i tych, którzy na te pytania odpowiadają.
                          Ziobro był kilkakrotnie upominany natomiast Miler nie.
                          • dociek Re: 'Pan jest zerem' 30.04.03, 02:40
                            Po prawie zupełnym braku reakcji z Twojej strony na moje sprostowanie
                            nazwiska, dochodzę do wniosku, że wszystko Ci jedno kto: głupi, mądry, stary,
                            młody, kobieta, czy mężczyzna, Nikolski czy Nałęcz, bo Ty nie masz zamiaru
                            oceniać konkretnych ludzi. Masz po prostu polityczną alergię na całą lewicę i
                            zawsze to ona będzie na dla Ciebie wrogiem.
                            • empi Re: 'Pan jest zerem' 30.04.03, 07:39
                              Doćku, chorobliwie reagujesz, przeczytaj wcześniejsze posty dokładnie, Stach
                              tam właśnie się poprawił.
                              pzdr.
    • Gość: **** Re: 'Pan jest zerem' IP: *.ltk.com.pl 30.04.03, 08:39
      To co zobaczyłem w TV,poraziło mnie.Wydawało by się,że politycy (a takimi są
      również posłowie i premier)to ludzie bardziej lub mniej znający się na
      polityce, ale powinni reprezentować sobą kulturę osobistą i kulturę polityczną
      szczególnie.A tego przez rok można się nauczyć.
      Dało się wyraźnie zauważyć,że panowie Miller i Ziobro nie znoszą sie wzajemnie.
      Ale taka sytuacja nie powinna być okazywana publicznie.Zarozumiały Ziobro za
      wszelką cenę chciał pogrążyć (co mu się tochę udało) zarozumiałego
      premiera,który jak mógł,migał się od podawania odpowiedzi na zadawane przez
      Ziobro pytania.A swoją drogą Ziobro zadawał pytania wogóle nie związane ze
      sprawą,do zbadania której powołana została sejmowa komisja śledcza.
      Obaj panowie pokazali cynizm,szczyt chamstwa i niedojrzałość poltyczną.
      Zero spotkało się z zerem Matematycznie daje to następujące proste równanie
      0+0=00 co w popularnym tłumaczeniu daje wynik równy WC.Jednym słowem obaj
      panowie stworzyli szambo,w którym obaj ugrzęźli.
      • Gość: hm` Re: 'Pan jest zerem'. Badania Rzeczpospolitej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 08:48
        Hm, wg 60% Polakow, premier przed komisja wypadl zle:
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030430/kraj/kraj_a_1.html
        Sa tam rowniez inne badania. ;]
        pozdr. hm`
        • mali_bu Re: 'Pan jest zerem'. Badania Rzeczpospolitej. 30.04.03, 14:52
          No i być może te 60% ma rację. Choć większość tej większości swoje zdanie na
          temat Millera wyrobiła sobie wcześniej, albo pomogło w tym sławne już "zero".

Do takiej opinii przyczyniły się pewnie media w znakomitej większości, które
          całą uwagę skupiły na słowach Millera, "pan jest zerem", a także na tym że
          premier nie odpowiedział na to co chciał usłyszeć ZIobro.

Ciekawe jaka część tych 60% wiedziłała na jakie pytanie odpowiedział w ten
          sposób premier.
          • lucy_z Re: 'Pan jest zerem'. Badania Rzeczpospolitej. 30.04.03, 15:02
            Niedawno ekscytowało się społeczeństwo powiedzeniem Kaczyńskiego w
            Warszawie,"spieprzaj dziadu";)
            • empi Re: 'Pan jest zerem'. Badania Rzeczpospolitej. 02.05.03, 07:16
              według mnie to Ziobro został zdeprymowany przez Millera. Miller ironicznie i z
              wyższością traktował Ziobrę od początku (prowokował go), w cyniczny sposób
              wykorzystując swoją przewagę starego aparatczyka. Od początku Miller nawet nie
              starał się okazać szacunku, jeśli nie Ziobrze to chociaż jego wysokiej
              sejmowej funkcji. Czy nie widać gołym okiem dupowłaztwa członków komisji z
              SLD?. Końcówka tej pyskówki należała do Ziobry, za to Miller jak by mógł to by
              jeszcze poujadał jak psina której przydeptano ogon.
              pzdr.

---
              mniej niż zero
              • dociek Re: 'Pan jest zerem'. Badania Rzeczpospolitej. 02.05.03, 09:41
                Nie istotne, kto kogo zdeprymował. Mamy tu wyraźnie do czynienia z cyrkiem.
                Pospólstwo rzymskie domagało się chleba i igrzysk! Chleba nie ma dla bardzo
                wielu Polaków, ale Circus Maximus zaprasza. Oceniam wszystkich trzech panów
                identycznie, Ziobro, Miller i Nałęcz daję Wam po jedynce. Choć każdy znajduje
                jakieś usprawiedliwienia na swoje postępowanie w wiadomej sprawie, to jednak
                wszystkie one brzmią jak bełkot niedouczonego smarkacza, który zawalił
                przygotowanie się do lekcji.
    • velvet0 Re: 'Pan jest zerem' 02.05.03, 11:01
      I Ziobro i Miller pokazali, jak nisko stoi wychowanie polskich polityków...
      Zero klasy... Żenada...
      • Gość: paul Re: 'Pan jest zerem' IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 15:41
        velvet0 napisała:

> I Ziobro i Miller pokazali, jak nisko stoi wychowanie polskich polityków...
        > Zero klasy... Żenada...
        Po pierwsze: komisja z "klasa" nie ma nic do rzeczy. Po drugie w Polsce nie ma
        tradycji przestrzegania prawa i prawa jako takiego. Uprawnienia parlamentarnej
        komisji sledczej powinny byc potezne i nie do zanegowania przez zadnego
        obywatela Rzeczypospolitej w tym KlRywinow, Millerow, Czarzastych, etc.
        Komisja jako ostateczne i decydujace ramie prawne w kraju powinna budzic
        szecunek i bojazn. Komisja moze badac kazdego w kazdy prawnie sankcjonowany
        sposob. Bez wzgledu na nieudolnosc przesluchujacych, ich nieprzygotowanie,
        czesto niekompetencje kazdy obywatel lacznie z czlonkami stowarzyszenia
        Ordynacka ma obowiazek pomagac i aktywnie wspierac jej dzialalnosc.
        Jakiekolwiek "odmawianie zeznan", niewybredne zarty, chamstwo klasyfikuje sie
        jako przestepstwo, zniewage instytucji rzadowej i utrudnianie sledztwa. To z
        kolei przeklada sie na sankcje prawne, czyli odsuniecie od obowiazkow,
        pozbawianie praw i grzywne. To znaczy tak byc powinno. Paradoks polskiej
        sytuacji tkwi w tym ze przecietny obywatel nie zdaje sobie sprawy czym komisja
        takowa jest, a raczej byc powinna. To Polacy sa zalosni, nie komisja. Komisja
        doskonale pokazuje co w Polsce sie odbywa, niestety reakcja spoleczenstwa, jego
        niewiedza, niecierpliwosc i pogarda dla rzadowych instytucji w polaczeniu z
        komentatorami prasowymi typu pani Paradowskiej i Teoplitza robia swoje, czyli
        dyskredytuja komisje. To nie komisja sie osmiesza, to nasza rzeczywistosc i
        puste, ciemne lby. Lacze sie w zalu rodacy, uszanowanie,
        Paul
    • Gość: ewa1979 Re: 'Pan jest zerem' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.03, 20:16
      hm` napisała:

> Hm, ciekawe jak premier RP moze szybko siegnac poziomem wypowiedzi do
      > Leppera.
      > pozdr. hm`
      chyba żaden
    • jetbang Re: 'Pan jest zerem' 05.05.03, 21:54
      a ja mam wrażenie że premier nie dokończył swojej wypowiedzi

"Pan jest zerem
      a ja milionerem"

teraz ma sens

Pozdrawiam!!! :)
Inne wątki na temat: