moria29 16.03.07, 10:49 Kto mieczem wojuje od miecza ginie, przyszła kryska na Matyska, Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy. Można by jeszcze przytoczyć parę cytatów. Osoby zainteresowane wiedza dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdzichu Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.171.43.88.crowley.pl 16.03.07, 11:35 "Funkcjonariusze uznali, iż materiał dowodowy jest wystarczający, by postawić zarzuty. Inne zdanie miał prokurator prowadzący sprawę." Chyba trzeba pójść do prokuratora z tym prokuratorem. Dziwne, w poprzednich latach wpłacał po ok. 1 tys. zł, teraz ponad 10 tyś. Dokąd będa utrzymywane habilitacje, dotąd na uczelniach będzie dziadostwo typu R. K. Wiekszości tych habilitowanych w d..apch się poprzewracało (w d..pach a nie głowach, bo głów, to oni już dawno nie mają). Nie dość, że jak piszą w Kurierze Lubelskim - brał, to jeszcze na sierotach "zarabiał". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.008.vip-net.pl 16.03.07, 12:09 nareszcie ktoś przerwał egoistyczną pychę Kuchy. Należało mu się to już dawno. Uważał się za wielkiego prof.( ciekawe czy nie czerwonego)a w rzeczywistości to i....., traktujący studenta w sposób niegodny pedagoga. Jaka kadra nam wychowuje dzieci mając takie autorytety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: 82.160.71.* 16.03.07, 12:49 nie przesadzajmy w ocenianiu Prof. K. nie był on taki zły znajdziemy wielu gorszych wykładowców od niego na naszych uczelniach, owszem rozprowadzał książki ale przecież nie kazał na siłę kupować kto chciała to kupił a przecież nie utrudniał życia tym co nie kupili, ja osobiście nie nabyłam książki a jakoś zdałam egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.008.vip-net.pl 16.03.07, 13:01 He, he obrończyni się znalazła, a skąd miał tyle tych książek skoro fundacja sos ich nie rozpowszechniała? Za dużo tu niejasności i domniemań jak na takiego prof.Na niepochlebną opinię o swojej osobie pracował wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stydentka Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: 82.160.71.* 16.03.07, 13:12 poczytaj to sie dowiesz skąd miał!!!! a jego opinia nie jest taka zła! i nie obrończyni tylko piszę co myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.171.43.88.crowley.pl 16.03.07, 13:24 Od tych "nauk" ryszardowych coś ci się w tej głowinie pochrzaniło. Oby się tylko nie powtórzył początek scenariusza z byłym dziekanem-plagiatorem wydizału Pedagogiki O. Zego co pamiętam, na początku jakaś komisja też go "uniewinniła", jako argument podali, że był długoletnim dziekanem. Paranoja. Jako dziekan powinien świecić przykładem i za to, ze będąc dziekanem dopuścił się takiego dziadostwa powinien być dodatkowo ukarany. To samo dotyczy profesorów, nie tylko K. Od kogo mamy wymagać uczciwości, dobrego przykładu itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.008.vip-net.pl 16.03.07, 13:30 popieram, zupełna racja profesor powinien mieć nieposzlakowaną opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: 212.106.21.* 16.03.07, 13:40 zasatnow sie co piszesz i w jaki sposób piszesz. Zasz go?? Miałeś z nim zajęcia? A może Ty nei przekupujesz ludzi co? Na ilu uczelniach jets tak, że tzreba kupować od wykładowców ksiązki?? Co drugi powinnien iść siedzieć. I nic nikomu się nie poprzewracało w głowach. To był taki dziekan co zawsz stanął murem za studentem, mało jest takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIka Prof. Ryszard K. zawieszony IP: 212.106.21.* 16.03.07, 13:19 Prof. Ryszard K. rozprowadzal owszem ksiązki "Wioski Dziecięce S.O.S", ale wedug mnie i wielu innych studentów to nei była ani łapówka za egzamin a nim prezent etc. Wielu osób nie było na liście z tymi ksiązkami. I te wszystkie soby zdały egzamin za pierszwym podejściem bądź zostały zwolnione z egazminu, uzyskując wczesniej z ćwiczeń. Ci którzy zakupili książki zdali albo i nie. Więc raczej metody korupcji tu nie było, ale te ksiazki maiły też cenne informacje w sobie, potzrebne do tego przedmiotu. Więc studenci korzy są nei zadowoleni ze swoiej oceny mogą mieć pretensje tylko do siebie, wystarczyło być aktywnym i mieć nabytą wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.008.vip-net.pl 16.03.07, 13:40 raczej treści z tej książki nie były przydatne do egzaminu bo kupowało się je przed samym egzaminem z tego co pamiętam. A "studentka" niech poczyta sobie na stronach kuriera lubelskiego co o tych książkach osoba z sos pisze. Pozdrawiam Absolwentka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: 212.106.21.* 16.03.07, 13:41 Ty pomysl co czytasz i pamietaj ze media zawszemusza robić hałas. U nas te ksiązki były na samym początku semestru i ja jakoś też jej nei kupiłam i zadłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.008.vip-net.pl 16.03.07, 14:08 a w takim razie po co były imienne listy osób które wpłaciły na książkę? A poza tym ksiązki sprzedawał od kilku lat a ile wpłacał na konto sos?????zdałam u niego dwa egzaminy bez problemów, ale znam osoby które potraktował w sposób nie godny prof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENTKA Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.chello.pl 16.03.07, 19:15 oczywiscie ze wiemy o co chodzi w pierwszym komentarzu:)przypomnijmy sobie chociazby ostatni wyklad........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsmen Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.171.43.88.crowley.pl 18.03.07, 19:31 Ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komeński Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:43 Co tu tak cicho? Rysiu pozatykał buzie? Żeby się tylko nie okazało, że on nie tylko nie brał, ale dawał studentom "prezenty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazalogowana Re: Prof. Ryszard K. zawieszony IP: *.it-net.pl 20.03.07, 10:04 Amos (Komenski)że tak sobie zacytuję za naszym lubelskim kabaretem "wszyscy we wsi wiedzą", że czystych rączek pan progesor nie ma. Ale nie nam ferować wyroki. Mam nadzieję, że już część kary poniósł. Taki wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś