Dodaj do ulubionych

Rewolucje francuska i bolszewicka - krwawe siostry

15.04.07, 13:19
Lubicie dyskutować,a może w ramach dyscypliny intelektualnej tylko na ten temat.
Obserwuj wątek
    • joannabarska Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:04
      Juz napisałes o tym w innym wątku. Mało - powtorzyłes swe "mysli" otwierając
      specjalny wątek. Mądry jestes? Oceń sam ,najlepiej w pokoiku bez klamek. Dzieki
      Bogu (bez Jego wiedzy nic sie ponoc nie dzieje), że była ta Rewolucja
      Francuska. A Rewolucja Rosyjska zmieniła mentalnosc Zachodu. Ze strachu, ale to
      inna historia a andrzej sawa i tak tego nie pojmie. Zresztą ta druga rewolucja
      umozliwila powstanie niepodległej Polski, bo car nigdy by sie na to nie
      zgodził.A miał wiernych sojusznikow na Zachodzie.
      • andrzej.sawa Re: Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:25
        A może przed pisaniem troszkę warto pomyśleć.
        Ja specjalnie stworzyłem ten wątek,bo tamten został zaśmiecony.
        A może warto czasami się trochę pouczyć historii.Za komuny mówiono o terrorze w
        czasie rewolucji francuskiej,ale w innym kontekście.Teraz można poczytać,że i
        jedna i druga rewolucja mordowały z powodów klasowych.Obrońcy jednej i drugiej
        powinni sobie zdać tego sprawę.
        A przy okazji powtarzanie kłamstwa o tym jak to lenin pozwolił na niepodległą
        Polskę jest szczytem głupoty.Rewolucja lutowa spowodowała likwidację caratu,a
        więc nie było już cara.Zwolennicy białej rosji mieli coś do powiedzenia i oni
        byli przeciwnikami niepodległości Polski.Leninowskie deklaracje nie miały
        żadnego znaczenia,bo wide traktat brzeski lenin oddawał wszystko aby utrzymać
        władzę,a jednocześnie szykował inwazję na zachód,a w razie jego sukcesu nie
        bułoby żadnych niepodległych państw.
        • joannabarska Re: Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:51
          Mnie uczyc nie będziesz - masz szczątkową wiedzę. Ot, są tacy ludzie udający
          wykształciuchów...Bez powodzenia, bo demaskują ich opinie, które tu wypisują.
          • andrzej.sawa Re: Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:57
            Oczywiście,że nie będę.Nie lubię marnować czasu na niemyślących uczniów.
    • edico Re: Wygląda mi to na dywagacje ministranta 16.04.07, 18:53
      chcącego za wszelką cenę uchodzić za starca kościelnego przemawiającego z za
      światów :o))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka