Dodaj do ulubionych

Lublin live w TVP1

18.05.03, 21:19
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża małpa Re: Lublin live w TVP1 IP: *.lublin.mm.pl 18.05.03, 22:23
      Widzę , widzę...dobra promocja miasta ( choc jak dla mnie repertuar oazowo -
      smetny to nie jest cos co lubie ale cóż - taki chararkter uroczystości) ale
      mogli by pokazać Stare Miasto od jego najlepszej strony czyli troche w kierunku
      bramy grodzkiej. No i mama nadzieje że iluminację na Zamku zostawią.
      • jetbang Re: Lublin live w TVP1 18.05.03, 23:01
        Może nie smętny. Ale spokojny, mocniejsze uderzenie było wczoraj na
        feliniadzie. Byłem i tu i tu.

Na placu zamkowym spokojnie dla rodziców i dzieci - bardzo miła i przyjazna
        atmosfera i takiż repertuar. Natomiast na feliniadzie można było sie wyszaleć
        Lady pank zawsze dobrze gra i jest niezła jazda.

Pozdrawiam!!! :)
        • Gość: Ronja Re: Lublin live w TVP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.03, 23:20
          Ja tez byłam i na Feliniadzie i pod Zamkiem - kurczę, fajerłorki to lepsze niż
          rok temu na Orkiestrze Św. Mikołaja pod Pałacem Kultury i Nauki! :))))
        • izis_2003 Re: Lublin live w TVP1 18.05.03, 23:22
          Tylko czemu ten LAdy PAnk się tak spóźnił kurka wodna ta cała Pizza Łomot już
          nie mieli repertuaru tylko Kto w styczniu urodzony polecieli...

A pod zamkiem dziś były świetne sztuczne ognie suuuuper.
        • Gość: Ciupazka Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.it-net.pl 18.05.03, 23:29
          ...w 83 rocznicę urodzin i 25 lecie Pontyfikatu. Dlaczego te uroczystości w
          Lublinie? Dwadzieścia parę lat tu spędził, związany z KUL , dlaczego nikt o
          tym nie napisze? Uszanujmy tak wielki autorytet, nie wstydźmy się wymienić
          jego imienia. Tytuł wątku nie oddaje treści . To nie Lublin jest podmiotem
          podczas tego spotkania młodych, artystów i społeczeństwa lubelskiego.
          • Gość: ryża małpa Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.lublin.mm.pl 18.05.03, 23:39
            Ja mówię z mojej prywatnej "bezboznej" perspektywy :-)
            • Gość: Ciupazka Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.it-net.pl 18.05.03, 23:49
              Gość portalu: ryża małpa napisał(a):

> Ja mówię z mojej prywatnej "bezboznej" perspektywy :-)

Można być " bezbożnym" homo sapiens, ale rodaka tej klasy nalezy uszanować,
              jak również innych przeciwników z klasą i autorytetem.
              • Gość: ryża małpa Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.lublin.mm.pl 18.05.03, 23:53
                A czy ja nie szanuję? Szanuję.
                • Gość: Ciupazki Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.it-net.pl 19.05.03, 00:01
                  Ani z tytułu wątku, ani postów nie widać szacunku, niestety. Przykre to.
                  • Gość: ryża małpa Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.lublin.mm.pl 19.05.03, 10:02
                    Znowu to samo..Ja nie mówie , że nie szanuję. A że nie widać? Czy ja musze
                    padac na kolana i piac w niebogłosy żeby było widać? Kolejny raz ktoś mi w
                    POlsce wmawia, że nie wykazuje DOSTATECZNEGO szacunku dla Papieża, ten mój
                    szacuneg według Was jakis taki lewy bo nie ida za nim dostaecznie nabożne
                    zapewnienia i nie wznosze przy tym ocząt ku górze i minki w ciup nie robię.
                    A ja sznuje Papieża, doceniam jego checi i wysiłki w napprawie świata ale
                    przyznam się, że nie jestem doszczętnie zafascynowana jak większość rodaków (
                    nic w tym złego, wprost przeciwnie, tylko fajnie by było , gdyby za fanatyzmem
                    w stosunku do Jego osoby szło zrozumienie i wprowadzanie w życie jego słów).
                    Może powiem jeszcze dlaczego nie jestem doszczetnie zafascynowana. Po
                    pierwsze: nie jestem katoliczka. Po drugie : słucham Papieża ( a nie tylko
                    macham chorągiwekami ) i niektóre jego poglady mi sie nie podobaja ale rozumim,
                    że stoi na straży pewnej tradycji ( można chyba nniezgaedzac się z NIEKTÓRYMI
                    poglądami a osobe generalnie szanować, prawda?).
                    Ja tu p[isze jak Lublin wypadł w tv a tu zaraz krzycza , że brak szacunku dla
                    Papieża - sorry,nie widze związku.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: AntyK Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... IP: *.umcs.lublin.pl 19.05.03, 11:42
                      Popieram Cię w całości Ryża. Dewocja pokazowa, tak częsta wśród rodaków, z
                      reguły nie ma u nich żadnego przełożenia na przestrzeganie w życiu norm
                      propagowanych przez rzymskiego biskupa.
                • rena_gd Re: Lublin Janowi Pawłowi II..... 19.05.03, 00:06
                  Ja też szanuję i bardzo mi było miło patrzeć na ten Lublin daleki i bliski,
                  który tak uroczyście uczcił jubileusz... Papieżowi pewnie łza się w oku
                  kręciła jeszcze bardziej niż mnie;))

Zazdroszczę, że mogliście tam być, bez względu na repertuar;))

Rena
    • Gość: Daff Lublin live - ZDJECIA IP: *.resetnet.pl 19.05.03, 00:49
      Jak by ktos chcial zobaczyc kilka zdjec... markoff.org/sunday/. Tak na
      szybko wrzucone. Jakość średnia (ale to już moja wina ;)).

Pozdrawiam.
      • lodbrok Re: Lublin live - ZDJECIA 19.05.03, 09:20
        Chyba trochę przesadzasz Ciupazko. Nie mozna zarzucać komuś że nie podkreśla
        czegoś jeśli w to nie wiezy i sam się do tego przyznaje. Najważniejsze żeby nie
        obrażać czyichś uczuć a to się przecież nie stało. Koncert był bardzo fajnie
        zrobiony i dla laików to jest istotne. Dla katolików istotnym jest, że był on
        uczczeniem urodzin papieża. I tyle.Pozdrówka:-)
    • dociek Re: Lublin live w TVP1 19.05.03, 09:40
      Ciekawi mnie, czy w naszym mocno "zahamowanym, nawet zacofanym integracyjnie"
      Lublinie, w którym koncert ku czci papieża, zgromadził takie (prawdopodobnie,
      niespotykane dotąd) tłumy widzów oraz jego wielbicieli, wyniki referendum będą
      tak samo jednoznacznie przejrzyste, jak uwielbienie i nieomal "uświęcenie"
      Karola Wojtyły. Na ile, Ci obecni na koncercie pójdą zagłosować zgodnie ze
      znaną powszechnie intencją ich najwyższego autorytetu i wzorca, papieża
      Polaka - "na tak" dla wspólnej Europy razem z Polską?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka