robertw18 26.04.07, 20:09 CZY TO ZAMIAST "NOCY ŚWIĘTOJAŃSKIEJ"/KUPAŁY ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertw18 "Nowa tradycja" ? 26.04.07, 20:14 Oby nie było tak, że zamiast dobrze utrwalonego obyczaju świętowania Nocy Świętojańskiej na Starym Mieście i w okolicach, z powodu "tradycyjnie szczupłych środków" będą wielce świętowane tylko nowe dwa "Dni Kultury". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: "Nowa tradycja" ? 26.04.07, 20:16 Sorry, te niby dwa "Dni Kultury", to się teraz nazywa "noc z kulturą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztuk_mistrz Noc Śetojańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:03 Noc Świetojańska będzie na pl. po Farze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "Nowa tradycja" ? IP: *.vlan246.dengo.lubman.net.pl 27.04.07, 14:31 hej chyba Noc Świętojańska jest trochę później :-) Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: "Nowa tradycja" ? 27.04.07, 21:04 Jasne, że kupała jest później, ale "sił i środków" czasem nie wystarcza na miesiąc... :-) Zwłaszcza, że władza już kiedyś odmawiała wsparcia na 23.VI. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: "Nowa tradycja" ? 05.05.07, 21:37 > Jasne, że kupała jest później, ale "sił i środków" czasem nie wystarcza na mies > iąc... :-) > Zwłaszcza, że władza już kiedyś odmawiała wsparcia na 23.VI. Napisz projekt, postaraj się o fundusze i zrób jakieś ciekawe wydarzenie na noc świętojańską. Wszystko zawsze zaczyna się od woli ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor lublin Re: Noc z kulturą IP: *.range86-139.btcentralplus.com 27.04.07, 00:45 PROPONUJE JAKIS DOBRY SPEKTAKL NA PLACU PO FARZE PLUS DZWIEK I MUZYKA NIECH TO STARE MIASTO TEZ ZYJE PLUS KONCERTY NA LITEWSKIM MOZE COS POD ZAMKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kundelka Re: Noc z kulturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:21 nie wiem czego Hadrian przypisuje sobie taki odkrywczy pomysł, który jest realizowany z powodzeniem w wielu miastach. Konkretne propozycje miała filharmonia, teatr muzyczny - nic nie proponował, chyba tylko złożył kosztorys honorariów dyrygenta i jego zaprzyjaznionych artystów.A czytalście o balangach w domu aktora - miodzio ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Noc z kulturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:51 po pierwsze: to masz kundelko problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu po drugie: wystarczy siegnac do gazetowej wyszukiwarki zeby dowiedziec sie o poczatku tego pomyslu - miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,3774679.html po trzecie: jak widac nikt przed hadrianem w lublinie tego nie zaproponowal, wiec jezeli chodzi o przeniesienie tego pomyslu na grunt lubelski to on jest inicjatorem za co szacun mu sie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
bernatka44 Noc z kulturą 27.04.07, 11:38 NARESZCIE!!!! Po ponad 30 latach mieszkania w Kozim Grodzie nareszcie coś takiegoooo...!!! Nie mieszkam tu już ponad 2 lata...ooch jaka szkoda ..ale chyba przyjadę specjalnie odwiedzić "Stare" kąty i znajomych z "Kaliny"..pozdrawiam.Andrzej N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincjusz Re: Noc z kulturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 12:59 a gdzie znależć panny z wiankiem w Lublinie, chyba że w t. muzycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Noc z kulturą IP: *.it-net.pl 27.04.07, 22:21 fajnie byloby jakby teatr muzyczny na noc z klutura zrealizowal jaks premiere np carodziejskiego fletu:) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Noc z kulturą 04.05.07, 18:55 Uczestniczylam w czyms takim w Paryzu i pamietam,ze bylo do wyboru kilka"tras" dzieki ktorym zaliczalo sie kolejne atrakcje,cieszace sie naprawde duzym zainteresowaniem.Coz,tam zadzialala pewnie wieloletnia tradycja,ale i u nas jak sie postaramy...Najwazniejsze to nienarzekac,niezlorzeczyc i brac udzial! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacu Re: w koncu madre slowa IP: *.pronet.lublin.pl 05.05.07, 17:42 "Najwazniejsze to nienarzekac,niezlorzeczyc i brac udzial!" Po 100kroc TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Ale błędne "ortograficznie" (2 błędy w 1 zdaniu). 05.05.07, 18:27 A wypowiedź króciutka. Pozdr. PS. Drobnych błędów można by jeszcze kilka wskazać, ale to drobiazgi wynikające raczej z sieciowej niestaranności. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ale błędne "ortograficznie" (2 błędy w 1 zdan 05.05.07, 23:25 robertw18 napisał: > A wypowiedź króciutka. > > Pozdr. > Dziekuje za uwaznosc,fakt-w sieci pisze niestarannie,ale przynajmniej staram sie (bez waznego powodu) nie krzyczec... por Twoj pierwszy post Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: Ale błędne "ortograficznie" (2 błędy w 1 zdan 06.05.07, 19:21 black_magic_women napisała: ale przynajmniej staram si > e > (bez waznego powodu) nie krzyczec... > por Twoj pierwszy post > Pozdr. Niektórym ludziom udało się wmówić, że pisanie wielką czcionką jest krzykiem. Ci, którzy uwierzyli, nie wykazują się ani rozsądkiem, ani samodzielnością myśli. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Ale błędne "ortograficznie" (2 błędy w 1 zdan 07.05.07, 12:11 robertw18 napisał: > > Niektórym ludziom udało się wmówić, że pisanie wielką czcionką jest krzykiem. Jako kulturalna osoba,w zyciu staram sie przestrzegac zasad SV,a w necie -netykiety,to proste. > Ci, którzy uwierzyli, nie wykazują się ani rozsądkiem, ani samodzielnością myśl > i. Powstrzymam sie od komentarza,bo bylby dla ciebie niemily. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: Ale błędne "ortograficznie" (2 błędy w 1 zdan 16.05.07, 19:25 Niektóre osoby, którym wydaje się, iż są kulturalne, ochoczo przejmują nawet najgłupsze nowo wymyślone zasady. Zazwyczaj zaznaczają przy tym, jak to są kulturalne. Nie wiadomo tylko, czy chcę tym zaznaczyć, że ich rozmówcy kulturalni według nich nie są... (Być może sądzą też, iż ich wypowiedzi są miłe.) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: w koncu madre slowa 05.05.07, 21:38 > "Najwazniejsze to nienarzekac,niezlorzeczyc i brac udzial!" > Po 100kroc TAK! Zgadzam się. Chociaż ja akurat pewnie nie będę miał czasu brać udział... :( No, może się wyrwę na chwilę. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mlodylubelak żałosna prowincjonalna szopka 15.05.07, 11:52 Ze smutkiem czytałem ten artykuł. Jesteśmy wielką prowincją (oczywiście i tak jest lepiej niż np. w Zamościu czy Chełmie).Prawda jest taka, że aby kultura zaistniała muszą być twórcy i konsumenci. W Lublinie mamy za mało jednego i drugiego. Oferta miasta w tym zakresie jest bardzo skromna i wystarczy na jeden dzień, noc jest tu zupełnie niepotrzebna. Organizatorzy tej akcji chyba nie bardzo rozumieją skąd się to wzięło na zachodzie Europy i dlaczego tak dobrze się sprzedało. Tam w wielkich aglomeracjach kultura ginie w szumie informacyjnym, ludzie też nie mają czasu na chodzenie do muzeów. Ma to więc sens. U nas nie ma żadnego. Mieliśmy kiedyś imprezę "Dni Lublina" i to było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
itga Noc z kulturą 19.05.07, 15:38 Czy rzeczywiście Lubelskiej Orkiestrze Garnizonowej młodość doda skrzydeł w tę europejską noc, czy to redaktorzy okazali się bez serc, bez ducha wobec Beethovena i chcą stłumić w zarodku iskrę bogów? Nieradosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Noc z kulturą IP: *.marsoft.net 26.05.07, 18:18 LUBLIN EUROPEJSKA STOLICą KULTURY AHAHAHAHAHAHAHA AHAHAHAHHAHA... DOBRE... POśMIAłAM SIę SZCZERZE:) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Noc z kulturą 26.05.07, 18:35 Wyłącz Caps Lock, nie krzycz, to tak niekulturalnie! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Noc z kulturą IP: *.centertel.pl 27.05.07, 12:20 Osobiscie mam przyjemniejsze pomysły na spedzanie nocy.Takie tam chodzenie po nocach do muzeum,gdzie naprawde nie ma ciekawych wystaw,czy do lubelskich teatrów-marazm.Zdecydowanie wole sobie sama organizować noce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister MR Re: Noc z kulturą IP: *.chello.pl 28.05.07, 23:40 www.nockultury.pl/ Zapowiada się ciekawie. No i podobno wszystko za darmo ma być :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁYSKI koncert "Łyski" w Noc Kultury - Pub Na Strychu IP: 212.182.30.* 30.05.07, 07:46 ZESPÓŁ WHISKY ZAGRA W PUBIE NA STRYCHU ul. Głęboka, OD GODZ. 20 OSTRA JAZDA POD ZNAKIEM ROCKANDROLL, FUNK I REGGE - NOC KULTURY JEST NASZA Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: koncert "Łyski" w Noc Kultury - Pub Na Strych 01.06.07, 14:11 Caps Lock wyłącz! :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizz Re: Noc z kulturą IP: *.pronet.lublin.pl 31.05.07, 00:58 Czy mpk zapewni transport tej nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Noc z kulturą IP: *.pronet.lublin.pl 01.06.07, 13:11 nocne kursuja juz od pewnego czasu studencki 1zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Noc z kulturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:54 Ha, wszystkie inetersujące mnie atraklcję odbęda sie 0 21. 30 :) Trzeba cos wybrać. Dawno tak nie było że musiałam w Lublinie wybierać z kilku interesującycg rzczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Noc z kulturą IP: *.centertel.pl 01.06.07, 15:48 a co radzisz zobaczyć, bo ja też wybieram się z moja kobitką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Noc z kulturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 00:27 Widzialam film "Cud POdola", projekcję zdjęc Hartwiga w Zaułku, jakies zdęcia na trybunale, koncerty na placu po Farze, pokazy mody na Ratuszu, cos grało na Litewskim i w parku a przy tym wszystkim TŁUMY ludzi!!!! Jesetm zachwycona!!! To miasto żyje - i w Lublinie można!! Szkoda, ze nie udało mi sie wejśc na wieże trynitarka - kolejka wiła sie przez cąły plac katedralny ( podobnie do zwiedzania trasy podziemnej). Odpowiedz Link Zgłoś
buka55 Re: Noc z kulturą 02.06.07, 00:46 ryża małpa napisał(a): > To miasto żyje - i w Lublinie można!! Lublin tej nocy się obudził :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.kredka Re: Noc z kulturą 02.06.07, 11:05 obudzili sie ludzie, ale szkoda ze nie wszyscy organizatorzy dostosowali sie do masy chetnych. Przykladem Wieza Trynitarska - 5 min po polnocy Pani oznajmila nam, ze na Wieze wejsc nie wolno, dodajac, ze miala takich jak my proszacych "setke". czy to bylby az taki problem przedluzyc otwarcie te 30 min? ech ta mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Noc z kulturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:44 Ja sie organizatorom nie dziwię. Masy chętnych się nie spodziewałam. Lublinianie mie zaskoczyli, widać że jest ssanie tylko trzba ludzi odpowiednio poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Noc z kulturą 02.06.07, 12:59 Mam nadzieję, że nie była to jednorazowa inicjatywa. Aż nie mogłem uwierzyć, ze to stary, dobry Lublin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Noc z kulturą IP: *.pronet.lublin.pl 02.06.07, 14:41 ACH! Chce sie zyc. Z niecierpliwoscia czekam na kolejna taka noc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman szwendałem się po mieście..... IP: *.lublin.mm.pl 02.06.07, 16:14 do 3,30. Najbardziej żałuję że do Szerokiej nie można było się dostać. Nawet rozwydrzonych szczeniaków nie było za bardzo widać. Fajnie grała młodzieżowa orkiestra z Parczewa na Litewskim. Ogólnie klawo, mogli by częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: szwendałem się po mieście..... IP: 212.182.108.* 02.06.07, 18:31 Jestem zachwycona!!! Brawa dla wszystkich organizatorów! Proszę o więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Noc z kulturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:43 A ja się zawiodłam. jak zwykle zawiodla informacja i niekompetencja.pomimochodem mialo byc na jaczewskiego oczywiscie nie przybyli i oczywiscie w szpitalu nikt nie wiedzial czemu ich nie ma i czy w ogole dotra,okazalo sie ze smile tez nie byl dostepny(tylko dla więxniow)-to po co pisza na ulotkach ze wszedzie wstep wolny i wypisuje smile w areszcie-sporo osob tam pojechalo i pocalowalo klamke.tak sie wkurzylam ze wrocilam do domu i poszlam sie uczyc do sesji...a zaplanowalam sobie wiecej niz kabarety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Noc z kulturą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:00 No chyba normalne jest, że do więzienia cię nie wpuszczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunastuapostrofów Re: Noc z kulturą IP: *.chello.pl 04.06.07, 01:33 kochana, sposobów na dostanie się na występ smile nie brakowało, polecam kodeks karny, każdy znajdzie coś dla siebie. nic mnie bardziej nie dziwi niż niektóre powody ludzkiego zdziwienia. niestety bezmyślność nie jest przestępstwem. życzę udanej sesji. co do szpitala na jaczewskiego - z tego co mi wiadomo zawiodła dyrekcja w ostatniej chwili wycofując zgodę. ogólnie - drodzy państwo, na tyle imprez, imprezek i pomniejszych imprezeczek kilka nieporozumień statystycznie musiało się trafić. niektóre instytucje poprostu nie były przygotowane na taką frekwencję, następnym razem będzie lepiej, taką mam nadzieję. obyło się bez większych wpadek. smuci tylko, że sukces przypisują sobie ludzie których wkład w wydarzenie był co najwyżej symboliczny (jeśli jakikolwiek). jeśli to im poprawia samopoczucie, koi frustracje i przywraca wzwód poranny oraz dobrze działa na sondaże - proponuję żeby zaczęli łożyć więcej na kulturę. noc kultury pokazała nie tylko jak wielki jest głód "dziania się" i ile mamy do pokazania, ale także jak realna jest siła napędowa kultury i jej oddziaływanie na realny obrót gospodarczy. tylu ludzi w ogródkach piwnych o takiej porze jeszcze w lublinie nie widziałem. gdyby impreza była lepiej wypromowana w mediach ogólnopolskich bilans handlowy hoteli i restauracji troszkę by się tej nocy poprawił. a propos promocji - dziękujmy nowym pracownikom biura marketingu miasta za działania sprawne inaczej. radość wszystkich zadowolonych z tej nocy powinna zasilić konto sił witalnych: wszystkich wolontariuszy - a widziałem ich pracujących ciężko i ofiarnie, przychylnych urzędników niekoniecznie wysokiego szczebla nie przejmujących się regulaminami ich placówek, spokojnej i wyrozumiałej dla bawiących się ludzi policji, sprawnych ochroniarzy, mieszkańców centrum dzielnie znoszących łamanie ciszy nocnej, a nade wszystko - artystów. marudzenie proponuję kierować na jakiś specjalnie do tego celu założony wątek dla frustratów. lub do jakiegoś pana z któregoś z lubelskich teatrów, który przyznał się w którejś z lubelskich gazet, że to on wszystko tak świetnie zrobił i wymyślił i bardzo się będzie cieszył jeśli uzna się w ten sposób jego ojcostwo. ha, ha. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś