Dodaj do ulubionych

PKS nadal będzie szpecił

29.05.07, 22:45
Wasilewski podpiera się ludźmi bez doświadczenia! Teraz za to "bekniemy"
wszyscy. Nowy Lublin miasto kolesiowskich układów!
Obserwuj wątek
    • Gość: liberał Re: PKS nadal będzie szpecił IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.07, 22:53
      zakrzyczeli Latke.. ojoj biedny chłopiec nie miał wyjścia bo go zakrzyczeli...
      czemu takie osły bez kompetencji są zastepcami? czyżby sam prezydent był mega
      osłem? wiecej nie zagłosuje na osła który obstawia sie większymi osłami
      • Gość: gat Re: PKS nadal będzie szpecił IP: *.chello.pl 29.05.07, 23:04
        za taką decyzję łątka powinien wylecieć, ale dla prezydenta on ważniejszy niż wyborcy. Brawo, więcej takich decyzji kompromitujacych prezydenta. Ale lubelski dworzec PKS to hańba dla Lublina i wasilewskiego, który przecież obiecywał zmienić. Oj nieładnie panie prezydencie, wstyd! A głosowałem na pana. Sierakowska by tę sprawę już załatwiła! Nie trzeba było kierować się ugrupowaniem politycznym tylko co kto potrafi i jak reralizuje obietnice
        • Gość: las Re: PKS nadal będzie szpecił IP: *.chello.pl 29.05.07, 23:07
          kto nie realizuje obietnic przedwyborcych, bedziemy wywozic na taczce wkrótce
          • Gość: Roster I po co gadać bzdury.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:34
            Uspokajałem nastroje w PKS Lublin

W piątek 26 stycznia 2007 r. spotkałem się w siedzibie PKS Lublin z zarządcą
            komisarycznym tej firmy oraz z szefami jej związków zawodowych. Powodem
            spotkania była akcja oflagowania przedsiębiorstwa przez związki zawodowe,
            przeprowadzona jako zwiastun protestu przeciwko planom zmian dworca
            autobusowego PKS przy Al. Tysiąclecia.

Było to moje pierwsze w życiu spotkanie z przedstawcielami związków zawodowych
            i nie powiem, że poszło mi łatwo. Od początku musiałem słuchać wielu ataków na
            media i sam Ratusz za to, że ktoś spoza PKS chce zajmować się zmianami na
            terenach głównego dworca autobusowego. Związki zawodowe tak napradę chciały
            usłyszeć tylko jedno, abym zapewnił, że Ratusz nie będzie zajmował się tą
            sprawą i nie będzie rozmawiał z potencjalnymi inwestorami. Znowu ja sam
            tłumaczyłem w imieniu lubelskiego Ratusza, że naszym celem jest rewitalizacja
            całego obszaru od sklepu Społem, aż do dworca Transped i że chciałbym to robić
            we współpracy z przedstawicielami PKS.

W czym był problem? Jak zwykle często bywa konflikt stworzył się na poziomie
            różnic w interpretacji pojęć. Związki zawodowe przestraszyły się, że miasto
            będzie odbierać im tereny, na których obecnie prowadzą zyskowną działalność
            gospodarczą. Przeniesienie dworca w inne miejsce (kiedyś proponowano wstępnie
            pobliże dworca PKP) odbierze im więc przychody i co dalej idzie miejsca pracy.
            Dużo nauczyłem się też na temat samej organizacji transportu zbiorowego.
            Zaopatrzony w tą wiedzę postaram się "POpchnąć" ten temat, aby jak najszybciej
            zrewitalizować obszar Podzamcza i wprowadzić tam nowoczesność.
            • Gość: az a jeśli związkowcy zechcą, żeby wyburzyć starówkę IP: 212.182.72.* 08.06.07, 14:25
              to tez im ulegniecie, jak grupa cwaniaków może decydowac o interesie całego
              miasta i jego wyglądzie. Wystarczyło obiecac im jakieś podwyżki i na pewno by
              się zgodzili. Rwijmy sukno ile się da, w imię Polski i prostego ludu.
    • peowiec3 Nakrzyczeli na biednego Krzysia 29.05.07, 23:24
      Biedaczek Krzysio, wzorowy uczeń szkoły podstawowej, nakrzyczęli na niego,
      pewnie powiedzieli kilka brzydkich słówek. Krzysio puścił bąka ze strachu i
      podpisał co mu tylko pod nos podłożyli... Jeszcze troche i by pewnie popuścił
      po nogach.
    • Gość: Obserwator PKS jest potrzebny pod Zamkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:59
      Nie widzę sensu likwidacji dworca, który służy tysiącom pasażerów. Busy wcale
      nie są wygodniejsze, a bywają niebezpieczne. Plac manewrowy jest za mały, a nie
      za duży. Autobusy często sie tam nie mieszczą. Toalety nie są brudniejsze niż
      gdzie indziej. Najłatwiej byłoby wszystko zlikwidować. Należałoby zastanowić się
      nad tym co zrobić, aby budynek poczekalni był nowocześniejszy, pasażerowie czuli
      się w tym miejscu wygodnie i bezpiecznie, a przystanek MPK miał daszek.
      • Gość: c3p0 Wizytówka miasta pod samą starówką. IP: *.mgm.gov.pl 30.05.07, 08:46
    • Gość: MegaDream PKS nadal będzie szpecił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 00:04
      Zastanawia mnie drugie dno w tej sprawie. Kto wzbogaciłby się na likwidacji
      dworca? Jakoś nie wierzę w troskę o piękno Lublina.
      • lurie1 nie wierzysz pan w troske???? 30.05.07, 00:44
        nie wierzysz pan w troske o piekno miasta???? drogi panie, bywaja jeszcze tacy
        ludzie, ktorym kasa nie przeslania estetyki! pani Holda jest tego najlepszym
        przykladem...
        ale co ja tam bede tlumaczyl... panu przeciez, drogi panie, to juz chyba nic nie
        pomoze, skoro pasuje panu widok na zamek, kosciol, cerkiew i chlew!
    • leniak teraz to chyba naprawdę zwariowałem 30.05.07, 01:06
      Bacik mnie chyba moze zjeść...
      ale wypada mi stanąć w OBRONIE zarówno Wasilewskiego jak i Łątki.
      Niniejszym to zresztą czynię.
      Wielokulturowość Pani Redaktor Naczelna nie może zastapić nam tego że miasto
      jest przede wszystkim dla mieszkańców!
      Dworzec jest wezłem komunikacyjnym i jego dobra lokalizacja nie stanowi grzechu
      a wręcz odwrotnie! Prezydent który po pierwsze nie respektuje zobowiazań (Pani
      do tego wzywa?) a po drugie chce walczyć z mieszkańcami, to zły Prezydent!
      O tym ze lokalizacja dworca przy PKP byłaby bez sensu obecnie przekona sie
      Pani jadąc niedrożną ulicą Kunickiego, Krochmalną i innymi okolicznymi krętymi
      ścieżkami...
      Owszem gdyby przebudować swiezo przebudowana Kunickiego, dokończyć Krańcową,
      przebudować Krochmalną, uruchomić Trasę Zieloną, poszerzyć Pocztową,
      zreorganizować odpowiednio trasy MPK - czyli dokonać naprawde sporej inwestycji
      mozna by osiagnąć warunki komunikacyjne nawet lepsze od obecnych... w innym
      wypadku mielibyśmy zakorkowany wezeł komunikacyjny i miasto odciete od niego...
      za to zapewne wielokulturowe - czego najlepszym przejawem byłby prześliczny
      Hipermarket na miejscu dworca PKS, czy nie tak?
      Najbardziej mnie zaskakuje twierdzenie że słuchanie związków zawodowych jest
      naganne, konsekwentnie powinna Pani postawić za wzór do nasladowania w kwestii
      rozmów ze zwiazkami PZPR - oni albo pałowali od razu albo najpierw podpisywali
      a potem pałowali...
      Oto jednak ani Łątka ani Wasilewski nie chcą pałować - cóz za tupet mają, nie
      prawdaż?
      hmm w kwestii tego związkowego krzyczenia na Łatkę - to chyba za wcześnie go
      jednak pochwaliłem ze już głupot nie gada, gada niestety. Panie Krzysztofie jak
      ktoś na Pana krzyczy to się delikatnie mówi Do widzenia i wychodzi a nie
      podpisuje kwity - jakbyś Pan zył w PRL - dziś by Pana IPN zjadł przy takiej
      postawie, co innego jednak działanie wygaszające nawet te potencjalne
      protesty...
      W sumie Łątka zrobił dobrze, ponieważ droga do realizacji programu wyborczego
      Wasilewskiego nie powinna być krwawą konfrontacją (którą Pani promuje) lecz
      kompromisem, który jest podstawą sprawowania władzy w demokracji...
      Siłowa Wielokulturowość - co to ma być własciwie jakiś najazd hord tatarskich,
      razem z Prusami, Jadźwingami oraz Hezbolahem i Haganą na dokładkę?
      Hmm naprawdę nie wystarcza Pani pełnienie przy Palikocie roli analogicznej do
      Jerzego Urbana w latach jego rzecznikowania? Musi Pani wzywać do rozwiazań
      siłowych? doprawdy żenujące się to robi...
      • Gość: J-k Re: teraz to chyba naprawdę zwariowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:45
        Trudno komentować cały ten list. Z jednym się należy zgodzić. Prawdą jest to,
        że proponowana lokalizacja przy dworcu PKP nie ma odpowiedniej infastruktury w
        postaci dróg dojazdowych (jakimi ulicami dojeżdzałyby np. autobusy z Warszawy i
        Puław).
        Istnienie dworca PKS jest także ważnym elementem "miastotwórczym" wpływającym na
        atrakcyjność ekonomiczną (nie estetyczną) tej części Lublina. Jego przeniesienie
        prawdopodobnie spowodowałoby znaczne opustoszenie tej części miasta.
        Jeżeli zaś chodzi o rolę związków zawodowych to trochę inne zdanie. Ich domeną
        powinny być sprawy pracownicze i socjalne pracowników PKS a nie gospodarka
        przestrzenna miasta. Powinny zadbać także o kondycję swojej firmy poprzez
        podnoszenie jakości świadczonych usług. Tak aby podrózni wybierali autobusy PKS
        a jego pracownicy w efekcie więcej zarabiali.
    • mlodylubelak PKS nadal będzie szpecił 30.05.07, 01:55
      Brawo, gazeta wytropiła kolejny wstydliwy problem naszych władz. Zaczyna mnie
      już drażnić to poszukiwanie na siłę dziury w całym. Jak zwykle artykuł jest
      tendencyjny i przedstawia rzeczywistość tylko z jednej perspektywy. Klasycznie
      wyrwany z kontekstu cytat sekretarza. Skąd oni biorą tych dziennikarzy? Z
      Naszego Dziennika?

No i z innej beczki: cośtam słyszałem o tej wielokulturowości, ale zupełnie nie
      kapuje o co w tym chodzi. Przecież prawdziwy wielokulturowy Lublin to 16-17 wiek
      (tyle, że wtedy wszystkie miasta były wielokulturowe), a ostatnie ślady
      wielokulturowości skutecznie usunęli Niemcy. Więc jak niby mamy się promować w
      ten sposób? Może sztucznych Żydów sobie wypuścimy na ulicę...
    • mlodylubelak Re: PKS nadal będzie szpecił 30.05.07, 02:01
      Chyba zapomniałeś, że Łątka i pewnie jeszcze paru gości to element całkiem
      jawnego układu, który brzmi "Ty Adaś zostajesz prezydentem i bierzesz do roboty
      moich chłopaków - zdolni są bestyje". Podpisano - Janusz Palikot. W tym
      kontekście śmiesznie wyglądają narzekania GW na rzekome nieudacznictwo Łątki. I
      rozumiesz chyba kolego, że Wasilewski ma trochę związane ręce - przynajmniej do
      następnych wyborów. Ja nie mam wątpliwości, że je wygra. A ludzim nienawidzącym
      Łątki pozostaje mieć nadzieje, że mu się np. zamarzy kariera parlamentarna. Do
      tego czasu lepiej go polubcie - unikniecie wrzodów frustracyjnych.
    • pospieszalski Dworzec PKS i PKP razem ! 30.05.07, 02:09
      Jezeli to mozliwe dworce autobusowe i kolejowe lokalizowane sa na calym swiecie
      obok siebie. W Lublinie jest to mozliwe i od wielu lat nic z tego nie wynika.
      Oto cały dramat: interes polityczny bierze górę nad interesem społecznym.
      • hlwojcik Re: Dworzec PKS i PKP razem ! 30.05.07, 03:48
        Zgadzam się z leniakiem. Lokalizacja dworca PKS nie jest wcale zła, a
        przeniesienie go w okolice PKP wymagałoby ogromnych środków i czasu. Prościej
        chyba uporządkowac teren pod zamkiem, wyremontowac poczekalnie i sanitariaty
        oraz wywalic te jarmarczne budy.
        Dworce są zlokalizowane w centrach wielu miast i same przez się nie szpecą. PKS
        zwyczajnie nie dba o teren, który użytkuje. Może zamiast dworca zlikwidować PKS?
        • aron2004 Re: Dworzec PKS i PKP razem ! 30.05.07, 06:38
          dworzec PKS w obecnym miejscu gwarantuje szybkie dotarcie pasażerów do centrum,
          dworzec PKP Jest położony za daleko od centrum. Poza tym z PKP korzysta u nas
          mało osób w porównaniu z innymi regionami.

No i ten kto twierdzi że nasz dworzec PKS jest brzydki to chyba nie był na
          dworcach PKS w Łodzi czy Warszawie. Nasz przy tych dworcach to jest po prostu
          super.

Obecny dworzec PKS trzeba połączyć z projektowaną tam galerią handlową.
          Najlepiej by było żeby PKS sprzedał ten dworzec firmie zarządzającej galerią,
          to PKS miałby za co kupić autobusy a na razie wozi ludzi złomami, o ile jeszcze
          jacyś pasażerowie chcą nimi jeździć.
    • Gość: ZygZag Są znane rozwiązania takich problemów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.05.07, 06:41
      Dworzec PKP W-wa Wileńska. U góry galeria, market, usługi, pod spodem dworzec
      PKP. Tak może być z dworcem PKS w Lublinie. Komentarz, że coś tam kiedyś było,
      póki w powietrze nie wyleciało nie ma sensu. Skoro Plazę można było wybudować w
      miejscu filii Majdanka, to może i na Majdanku da się coś w końcu wybudować.
      Ważne, kto buduje na czyich prochach
    • Gość: prawnik Re: PKS nadal będzie szpecił IP: *.lublin.mm.pl 30.05.07, 06:46
      ciekawe na jakiej podstawie prawnej i jakie pelnomocnictwa do zaciagania
      zbowiazan w imieniu urzędu miasta i prezydenta mogla miec osoba zatrudniona na
      umowe zlecenie ds. ISO w urzędzie? o ile pamietam jak pisano wczesniej,
      dzisiejszy sekretarz "pracowal" wczesniej na na takiej umowie...
      • Gość: damste Re: PKS nadal będzie szpecił IP: *.it-net.pl 30.05.07, 07:04
        Dworzec PKS na poziomie -1 z podziemnymi wjazdami i wyjazdami, a nad nim galeria
        handlowa z tarasami widokowymi. Wyeksponowanie cerkwii i tej pożydowskiej
        studzienki pośrodku placu manewrowego. Uporządkowanie targowiska - dla
        zagranicznych gości, których miewam to jeden z najciekawszych elementów Lublin
        Tour (podobnie jak w NY Chinatown). DO roboty!!! A Łątka to bezmózg, przecież w
        takich sytuacjach bierze się kwity do akceptacji prezydenta ze sobą i tyle, a
        nie robi w pory i podpisuje byle. Zresztą zgadzam się z przedmówcą - stąd miał
        formalne upoważnienie?
        • gabriel Re: PKS nadal będzie szpecił 30.05.07, 07:21
          Również jestem przeciwko likwidacji dworca PKS. Należy ten teren owszem
          odpowiednio uporządkować dworzec przebudować i zadbać o jego estetykę.
    • Gość: adwokat PKS nadal będzie szpecił IP: 212.182.119.* 30.05.07, 08:00
      Jeżeli PKS ma tą nieruchomość w wieczystym użytkowaniu, a jeszcze nie ma na ten
      obszar Planu Zagospodarowania Przestrzennego, to należy jak najszybciej
      przystąpić do jego uchwalenia. Będzie to jedyny moment pod względem formalno-
      prawnym, kiedy Miasto będzie mogło przejąć od PKS prawo wieczystego użykowania,
      nawet nie pytając tej firmy przewozowej o zgodę. Niech prawnicy Pana Prezydenta
      Miasta Lublin przeanalizują ta sprawę.
    • Gość: LUBELAKK PKS nadal będzie szpecił IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.07, 08:16
      BARDZO NIEDOBRZE,ZE PAN WASILEWSKI ZACZYNA POWIELAĆ JUŻ NA POCZĄTKU
      PREZYDENTURY BŁĘDY POPRZEDNIKA=NIEROBA!!, JEŚLI JAKAŚ GRUPKA CWANIAKÓW ZWANYCH
      ZWIĄZAKOWCAMIZ PKS??? PO CICHU, W ZACISZU GABINETÓW USTALA,ŻE TAK OBSKURNY
      DWORZEC I TEREN WOKÓŁ NIEGO MA POZOSTAC, TO JEST TO WYJĄTKOWY PRZYKŁAD
      NIEUDOLNOŚCI I IGNORANCJI RATUSZA!!!TAK MYŚLAŁEM,ZE PAN WASILEWSKI PCHNIE TO
      MIASTO DO PRZODU ALE ZNOWU WYSZŁO JAK ZAWSZE CZYLI DNO DO KWADRATU!!!KOLEJNY
      RAZ OSZUKUJE SIĘ WYBORCÓW, ROBI NADZIEJE A KOŃCZY SIĘ NA PRPOAGANDZIE!!!
    • Gość: miś No Panie Łątka nieźle!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:28
      Najbardziej podoba mi się tekst "A co by pani zrobiła, gdyby na spotkaniu z
      panią krzyczało na nią iluś tam związkowców?". Komu jeszcze zamierza Pan lizać
      tyłki. Niestety kolejny raz zabrakło twardej decyzj w tym mieście. Najgorsze
      jest to, że nawet kancelaria Wasileskiego nie jest spójna. Marny los czeka na
      Ciebie Lublinie oj marny! No ale cóż pokiwacie się jeszcze przez trzy lata na
      stołkach i zmiotą was PISuary. Nikt normalny na was nie zagłosuje pon. kolejne
      cztery lata będzie stracone. Ja na pewno już nie!
    • Gość: c3p0 jak to w Lublinie - kolejna "galeria" handlowa. IP: *.mgm.gov.pl 30.05.07, 08:45
      Zastanawiam się czy w tym mieście włądze potrafią wymyśleć jakiś inny sposób
      zagospodarowania terenu niż tylko stawianie galerii handlowych i hipermarketów.
      Przykładowo teren tzw górek czechowskich który znakomicie nadaje się na duży
      teren rekreacyjny miał byc przeznaczony jakiś czas temu pod hipermarket, nie
      wiem jak sprawa wygląda teraz ale czuję że w końcu stanie tam "piękna" hala z
      jeszcze piękniejszym parkingiem.
    • ponury_drwiacy_szyderca W PKS sprzątaczki chodzą na angielski przymusowo!! 30.05.07, 09:08
      łącznie z kierowcami bo tak zażyczył sobie Dyrektor! Dlaczego TYM się nikt nie
      zajmie?????
    • Gość: bosman Popieram Leniaka IP: *.centertel.pl 30.05.07, 09:08
      Jestem zdania, że dworzec należy unowocześnić(wyremontować, przebudować,
      rozbudować - wsio ryba) i pozostawić tu gdzie jest.
    • Gość: lux pks PKS nadal będzie szpecił IP: *.chello.pl 30.05.07, 09:13
      to najgorsze miejsce w Lublinie zróbcie tak jak w krakowie pod ziemią pks na
      górze galeria PROSZĘ. ludzie którzy będą napie..ć z tych lubartowó i
      kraśników do metropoli kupia sobie coś w cywilizowanym miejscu a nie w h..ni
    • Gość: Boa POwski prezydent-ćwierćinteligent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:36
      ... jak na POwca przystało, nie potrafi sobie wyobrazić budowania w sąsiedztwie
      cerkwi i wzgórza Czwartek czegokolwiek innego niż tzw. galeria handlowa.
      Biznes-inteligencja w natarciu.

Inna sprawa, że lokalizacja dworca autobusowego byłaby dużo sensowniejsza np. w
      okolicach dworca kolejowego - można by było z dworca południowego zrobić po
      prostu dworzec główny.
    • Gość: avocati łŁatka podpisał choć nie pracował na etacie !!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 30.05.07, 09:53
      Tą sprawą powinna zainteresować się prokuratura i dziennikarze. Z uważnej
      analizy artykułów prasowych wynika, że Pan Łątka podpisał "porozumienie"
      lub "zobowiazanie" w imieniu Prezydenta Miasta, z innych artykułów wynika
      natomiast(te dotyczące powołania go na stanowisko Sekretarza Miasta pomimo
      braku wcześniejszego zatrudnienia-doświadczenia, w jakimkolwiek urzędzie
      administracji samorzadowej lub rzadowej- nie przepracował na etacie nawet 1,
      słownie: jednego, dnia !). zadaje więc pytanie skoro ten człowiek nie był
      zatrudniony na etacie w urzedzie miasta ani na żadnym etacie to JAKIE MIAŁ
      PEŁNOMOCNICTWO DO REPREZENTOWANIA PREZYDENTA MIASTA i JAKIE PLENIPOTENCJE BY
      ZACIAGAC W JEGO IMIENIU ZOBOWIAZANIA !?!?! Cos tu sie nie zgadza, Prawda ?
      inna sprawa o wymiarze czysto osobistym,w sensie kultury i etyki zachowania
      jest wypowiedź "ilus tam" zwiazkowców, która rzuca tez swiatlo na fakt ze Pan
      Łątka pojechał podpisac mcokolwiek zeby zwiazkowcy z PKs sie odpier**lili i
      sprawa z głowy.

To jest NOWY LUBLIN wg. Platformy Obywatelskiej.
      • leniak Na temat pełnomocnictw 30.05.07, 11:13
        naprawdę nie etat ma znaczenie przy zakresie pełnomocnictw lecz po prostu
        Kodeks Cywilny to raz - zatem czym miałaby się zając prokuratura?
        dwa że jakoś mi wynika że skoro Wasilewski wysłał Łatkę na spotkanie to chyba
        nie po to by ten pobajerował związkowców, lub jedynie pozwolił sie im nacieszyć
        swoją obecnością - to byłoby chyba nieco dziwne?
        trzy serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4187513.html to cytat z bloga na
        stronie Łątki - z zestawienia tego cytatu i wypowiedzi o krzyczeniu wynika coś
        o czym pisano na poczatku wątku - mianowicie niedoswiadczenie i
        nieprzygotowanie, ale nie tylko Łątki lecz całej ekipy Wasilewskiego... nie
        mniej to własnie ci ludzie wygrali wybory - wyborcy maja więc to czego
        chcieli...
        cztery wrócę do ideii liberalnośći - czy naprawdę polega ona na oszustwie i
        kradzierzy przy jakiejkolwiek okazji komukolwiek czegokolwiek jak zdaje sie
        sugerować advocat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=62&w=63302103&a=63311240 , no może na tym własnie polega?
        pięć Łatka napisał celnie na swiom blogu: "Przeniesienie dworca w inne miejsce
        (kiedyś proponowano wstępnie
        pobliże dworca PKP) odbierze im więc przychody i co dalej idzie miejsca pracy."
        dziwi mnie kiedy twierdzicie ze zwiazki zawodowe nie są od obrony miejsc pracy
        coś na temat ich zadań pisał J-K...
        sześć ktoś pisał o interesie społecznym który na tym cierpi - na jakiej
        podstawie? może przeprowadzono stosowne badania opinii publicznej choćby?
        siedem no jeśli tesknicie za wariantami siłowymi to wytłumaczcie mi czemu
        likwiduje się pomniki utrwalaczy - wszak oni w wariantach siłowych byli
        ponierami?
        osiem rozważcie może poważnie to co napisałem o warunkach komunikacyjnych w
        rejonie PKP i wyobrażcie sobie sytuację co by było gdyby był tam jedyny w
        mieście punkt w którym wysiadaliby ci którzy tu po cos wszak jadą...
        kończąc dwie sprawy jeszcze:
        kwestie oceny ekipy Wasilewskie za całokształt do tej pory mało Was forumowicze
        interesowały nad czym ubolewam ale skoro już się wgłębiacie to przeczytajcie co
        pisze młodylubelak bo pisze on prawdę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=62&w=63302103&a=63308737
        a jako ostatnia sprawę podam wam kwestię Stoczni Gdańskiej - tam niegdyś
        zwiazki zawodowe zajmowały się nie swoja sprawą z czego do niedawna Polacy byli
        dumni - obecnie powstanie tam sliczny wielokulturowy supermarket w którym bedą
        pracować za 600 zł dzieci tamtych zwiazkowców, pozostawiam wam to pod
        rozwagę...
        • efad4d Re: Na temat pełnomocnictw 30.05.07, 11:24
          glosowalem na wasilewskiego jako jedynego ,ktory mial realne szanse pokonac
          nieudacznika pruszona- po kilku decyzjach ratusza powoli zaczynam odczuwac
          rozczarowanie.
          Piszesz leniaku :

. nie
          > mniej to własnie ci ludzie wygrali wybory - wyborcy maja więc to czego
          > chcieli...

wiec czy twoim zdaniem byla jakis lepszy kandydat? A moze w ogole gloswanie w
          wyborach jest wg ciebie czyms niecelowym ;) ?
          • leniak Efadzie ja popierałem Sierakowską 30.05.07, 11:30
            i tak uwazam że była najlepszą kandydatką, na nią głosowałem i nie załuję...
            • efad4d Re: Efadzie ja popierałem Sierakowską 30.05.07, 11:35
              a ja wolałem zaglosowac z rozsadku niz z przekonan , by nie obudzic sie z
              pruszonem -nierobem na 3ciej kadencji ;)
              • leniak no i masz co chciałeś ;-) 30.05.07, 12:01
                moje przekonania wynikaja z rozsadku Efadzie a nie z doktrynerstwa nie jestem
                liberałem po prostu...
                nie głoszę dogmatycznej tezy iz posiadanie duzego majatku czyni filozofem, ani
                ze bogaczowi nawet pokazywanie publiczne penisa służy jak to robi MBH czyli
                naczelna, z powodów jej tylko zapewne znanych...
                nie wzywam również do rozwiazań siłowych ani nieuczciwej walki za każdym razem
                gdy widzę inwestycję, a taka MBH owszem wzywa gdy tylko zobaczy iż zamiast
                liberalnego marszu po trupach nastepuje porozumienie ze zwiazkami zawodowymi...
                • efad4d Re: no i masz co chciałeś ;-) 30.05.07, 12:07
                  liberalne poglady wcale nie musza wynikac z doktrynerstwa ale tez z przekonania
                  , jedno nie ma z drugim nic wspolnego moim zdaniem

sierakowska szans na zwyciestwo nie miala, a ja wolałem wasilewskiego niz
                  obiezyswiata-pruszona
                  • leniak a to dopiero ciekawe efadzie 30.05.07, 12:10
                    sugerujesz że w drugiej turze spotkali się Wasilewski i Pruszkowski?
                    skoro wolałes to masz co chciałeś, widziały gały co brały czyz nie?
                    • efad4d Re: a to dopiero ciekawe efadzie 30.05.07, 12:40
                      nie bardzo pamietam , co sie dzialo w 2giej turze. Ja nie poszedlem,
                      zaglosowalem w 1wszej przeciwko pruszonowi wsamrasnemum i na tym zakonczylem
                      wykonywanie zadania.
                      nie wiem czy sierakowska by cos zdziala , bo pis by wszystko zrobil , zeby
                      udupic lublin pod jej rzadami
                      • leniak szkoda ze nie pamiętasz ale masz rację 30.05.07, 12:50
                        PiS i Po współpracuja zgodnie maja wspólny cel - Polska ma być miejscem życia
                        dla Chińczyków i Pakistańczyków, którzy zapewnią elycie POPIS-u dostatnie zycie
                        cieżko pracując i nie buntując się... to bedzie dopiero owa wielokulturowość
                        tak bliska internacjonalistycznym liberałom
                        z Sierakowską takiej wielokulturowości budowac by sie nie dało...
    • Gość: wiejska baba jesli galeria handlowa to proszę PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:02
      pozostawic na miejscu.Lepiej na tym placu wybudowac płatny piętrowy parking w
      centrum miasta
    • Gość: Hubert PO - obiecanki , cacanki a głupiemu radość ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:12
      PO - obiecanki , cacanki a głupiemu radość !
      PO tylko obiecuje, klamie, nie ma zadnego programu dla społeczeństwa a tylko ma
      program dla bogatych pracodawców-wyzyskiwaczy (chce im znowu obniżyć podatki
      żeby się jeszcze bardziej bogacili).
      Nie można ufać PO - patrzmy na ręcy Tuskowi, Schetynie, Komorowskiemu i innym z
      PO. Nie dajmy sie im oszukać.
      I NIE damy się. Nigdy na nich nie głosujmy.

• leniak Bielecka-Hołda a Solidarnosć 80 - jawna wrogość? 30.05.07, 11:51
      Warto o tym napisać bo chyba naświetli sprawę:
      Solidarność 80 to związek zawodowy lewicowy zajmujący się ochroną pracowników w
      odróznieniu od innych związków np. Solidarnośći która dotychczas popierała
      hipermarkety i zasady traktowania pracowników w nich... (choć ostatnio były
      jaskółki zmian w tej dziedzinie - gwoli uczciwości warto o tym wspomnieć tym
      bardziej ze dotyczyły lubelskiej NSZZ)...
      tu sobie można o S-80 poczytać:
      portalwiedzy.onet.pl/23617,,,,solidarnosc_80,haslo.html
      politycznym ramieniem S-80 jest PPP:
      pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Partia_Pracy
      Solidarność 80 jest więc naturalnym wrogiem MBH która przecież jawnie jest
      zapaloną miłosniczką Palikota i jego ideologii...
      nie ma w tej ideologii miejsca dla praw pracowniczych jest wyłacznie dla tych
      których reprezentuje kapitał bez wzgledu na ich zachowanie zresztą...
      przestaje w tym kontekście dziwic wezwanie do rowiqazań siłowych, nie prawdaż?
      MBH gromi po prostu Wasilewskiego i Łątkę że jako liberałowie natychmiast nie
      rozstrzelali wroga...
    • Gość: lsm Niech ktos mi wytłumaczy dlaczego PKS musi IP: *.lublin.mm.pl 30.05.07, 11:52
      pozostać tam gdzie teraz??? Jesli ktoś będzie chciał jechać PKSem to i tam
      pojedzie nawet gdyby był on zlokalizowany w innym miejscu. O co związkowcom
      chodzi???
      • leniak ot myslenie liberalne 30.05.07, 12:14
        jak będą chcieli jeść a nie bedzie chleba to niech żrą bułki...
        o co wogóle temu społeczeństwu chodzi?
        i po co się przejmować społeczeństwem?
        lsm to już było a efektem tego były gilotyny może więc przestań...
        • Gość: lsm Re: ot myslenie liberalne IP: *.lublin.mm.pl 30.05.07, 16:40
          nie łapie o co ci chodzi? Co ma przeniesienie PKSu do przejmowania sie
          spoleczenstwem?
          • Gość: leniak Re: ot myslenie liberalne IP: *.lublin.mm.pl 30.05.07, 19:23
            z jakiegoś powodu zwiazkowcy postanowili zaprotestować, oni są częścią
            społeczeństwa, pozostałej części nikt nie zapytał nawet, ale juz wiadomo że jej
            zdanie jest nieistotne - pojadą gdzie się ich wywiezie
            • Gość: lsm Re: ot myslenie liberalne IP: *.lublin.mm.pl 31.05.07, 11:07
              jak ja rozmawiam z ludzmi to znaczna wiekszosc jest za zmiana lokalizacji. No
              wlasnie ale z jakiego powodu?
              • leniak A kto mieści się w Twojej kategori Ludzie? 31.05.07, 12:34
                od tego może zacznijmy...
      • Gość: aron Re: Niech ktos mi wytłumaczy dlaczego PKS musi IP: 83.238.201.* 30.05.07, 20:08
        Gość portalu: lsm napisał(a):

> pozostać tam gdzie teraz??? Jesli ktoś będzie chciał jechać PKSem to i tam
        > pojedzie nawet gdyby był on zlokalizowany w innym miejscu. O co związkowcom
        > chodzi???

oni się boją, że jak PKS zostanie przeniesiony pod PKP to busiarze dogadają się
        z jakimś właścicielem posesji na Podzamczu i nadal będą odjeżdżać z centrum. W
        sumie na miejscu busiarzy tak bym zrobił :-)
        • Gość: lsm Re: Niech ktos mi wytłumaczy dlaczego PKS musi IP: *.lublin.mm.pl 31.05.07, 11:08
          i to jest jakis argument.
    • reig prezydent powinien decydowac o wygladzie miasta! 30.05.07, 12:17
      "- Nie możemy narzucić PKS-owi rozwiązań, bo to nie nasz teren. Będziemy cały
      czas z nimi dyskutować o tym, jak go uporządkować - zapewnia prezydent Adam
      Wasilewski."

Jak to nie teren miasta? Wczesniej mowiono cos innego. Zreszta PKS nie jest
      chyba prywatna firma wiec nie powinni podskakiwac.

"Związkowcy grozili, że jeżeli władze miasta nie przystąpią do rozmów z nimi, to
      zrobią strajk i zablokują Lublin. Chciałbym, aby pracownikom PKS było dobrze i
      aby mieszkańcom nie utrudniały życia blokady. Więc pojechałem i podpisałem
      deklarację, aby uspokoić sytuację. A co by pani zrobiła, gdyby na spotkaniu z
      panią krzyczało na nią iluś tam związkowców? - usprawiedliwia się Łątka."

jezeli na Pana krzyczeli to sa dwie mozliwosci:
      - nalezy opuscic spotkanie i powiedziec ze w takich warunkach miasto nie
      prowadzi negocjacji
      - zostac i sie przekrzykiwac
      ale na pewno nie mozna ustepowac w tak waznej sprawie. Najwyzej zwiazkowcy
      zablokuja miasto i juz, w koncu ustapia, w Posce juz wiele strajkow przetrzymalismy.
      Szanse na Stawy Krolewskie w tej sytuacji oceniam na 5%, dzialkowcy beda robili
      jeszcze wiekszy halas

"- mówi prezydent Wasilewski. - Naszym głównym celem jest uporządkowanie tego
      terenu, by był architektonicznie spójny. Ale nie chcemy narzucać swojej woli.
      Będziemy namawiali PKS do tego, by przyjął propozycję ewentualnego inwestora."

Ale wlasnie prezydent jest od tego zeby narzucac swoja wole wygladu
      najwazniejszych miejsc w miescie! Po to wybieralem pana Wasilewskiego zeby
      wprowadzil porzadzek i oczyscil Lublin z takich miejsc. Tym mial sie roznic od
      A. Pruszkowskiego, ktoremu brakowalo woli lub sily na zmiany.
      • leniak np. w latach 80 30.05.07, 12:45
        liberalna partia PZPR przetrzymała strajki podłej Solidarności i dzieki temu
        masz teraz obywatelu cały ten twój dobrobyt - emeryturę na jaką zasługujesz,
        Twoje dzieci na emigracji itd.
        ludność tubylcza jest bez kasy wiec dla liberałów pomijalna zupełnie hołota,
        bedzie wielokulturowość...
        Wasilewski nie szedł do wyborów pod hasłami pacyfikacji społeczeństwa Lublina,
        ale teraz przynajmniej wiadomo czego od niego oczekują - oczyszczania miasta...
        hmm zobaczymy kiedy to po wezwaniach reiga i MBH Lublin bedzie miastem bez
        brudnych emerytów, badziewnych działkowców, podłych pracowników najemnych...
        kiedy rozpocznie sie likwidacja bezdomnych, a może już sie rozpoczeła?
        Czy Lublin bedzie w końcu miastem dla jedynego obywatela Palikota?
        Zobaczymy
        ps. a nie mówiłem że lepszy Pruszkowski który nie miał ochoty pacyfikować
        Lublina?
        • szurix Obrońco working-class! 30.05.07, 13:46
          Bez ogólnego rozwoju ci, o których dobro tak dbasz, nie mają szans na lepszy
          byt. Ale niestety, działkowcy, kierowcy pod wodzą swoich związkowców blokują
          każdą zmianę. Dlaczego? Bo gdyby zaczęło się im powodzić, ci związkowcy i inni
          obrońcy bardzo straciliby na znaczeniu. To jest cała filozofia lewicy - nie
          dopuśćmy, żeby biedni się wzbogacili, bo kto będzie na nas głosował? Rzućmy im
          kilka ochłapów od czasu do czasu...

Jaki to ma związek z PKS-em? Garstka krzykliwych związkowców blokuje zmiany,
          które w dłuższym okresie przyczyniłyby się do rozwoju miasta. Ich stronnicy za
          nic mają interes większości, widzą tylko swój. Przeciwstawiają interesy
          wstrętnych inwestorów - kapitalistów swoim interesom. Dzięki temu mamy wciąż
          twoje ukochane działki i zakonserwowany syf z lat 80. na dworcu.

PS. Ksywkę masz dobrze podsumowującą działacza socjalistycznego
          • leniak Re: Obrońco working-class! 30.05.07, 15:59
            ogólny rozwój ok jak najbardziej... biedni jednak sie nie wzbogacaja na
            hipermarketach jak twierdzisz, a moze znasz przykłady wzbogacenia pracowników
            marketów?
            działkowcy stojacy na drodze postepu... to twoje hasło przypomina mi podobne o
            kułakach...
            gdzie tu do diabła jakikolwiek interes większości (chyba że ta wiekszośc polega
            nie na ilości lecz na skali głupoty) poczytajmy co pisze Bielecka:
            "Może lepiej, żeby w tym miejscu był park? Albo piękna dzielnica mieszkaniowa?"
            hmm jak rozumiem w interesie wiewiórek parkowych lub potencjalnych nabywców
            mieszkań widzisz ów interes wiekszości? a wiesz kicusiu ile osób korzysta z
            tego dworca? załorze sie ze nie wiesz i cie to zapewne nie interesuje nawet...
            chetnie byś zabrał działkowiczom ich działki i w interesie wiekszości zalał
            teren wodą - zupełnie jakby jeden brudny zalew to było za mało trzeba dwu
            syfów...
            ten syf zakonserwowany to jest du...u mój kraj, w którym mieszkaja moi rodacy
            mnie na tym jak piszesz syfie zależy, idź wiec może niszczyć cos innego...
            a ksywka jest akurat moim nazwiskiem
            • szurix Re: Obrońco working-class! 31.05.07, 17:36
              > biedni jednak sie nie wzbogacaja na
              > hipermarketach jak twierdzisz, a moze znasz przykłady wzbogacenia pracowników
              > marketów?

jeżeli będzie rozwój, to przyjdzie taki moment, że pracownicy hipermarketów będą
              mogli stawiać warunki i pracodawcy będą musieli je uwzględniać.

> działkowcy stojacy na drodze postepu... to twoje hasło przypomina mi podobne o
              > kułakach...

nigdzie nie pisałem o "postępie". działki to osobny temat, uważam, że ich w
              centrum być nie powinno, powinniśmy dbać o jakiś ład architektoniczny. myslę, że
              miasto stać na to, aby zaoferować działkowcom tereny na obrzeżach miasta.
              działkowcy powinni jednak pamietać, że nie są właścicielami i nie mogą stawiać
              warunków.

> gdzie tu do diabła jakikolwiek interes większości (chyba że ta wiekszośc
              polega nie na ilości lecz na skali głupoty) poczytajmy co pisze Bielecka:
              > "Może lepiej, żeby w tym miejscu był park? Albo piękna dzielnica mieszkaniowa?"
              > hmm jak rozumiem w interesie wiewiórek parkowych lub potencjalnych nabywców
              > mieszkań widzisz ów interes wiekszości? a wiesz kicusiu ile osób korzysta z
              > tego dworca?

ile by nie korzystało, to jeżeli większość mieszkańców powiedziałaby, że dworca
              ma tam nie być, to powinno go tam nie być. chodzi mi po prostu o szacunek dla
              normalnych demokratycznych reguł, a nie o "skalę głupoty"

> idź wiec może niszczyć cos innego...

bardziej, niż to zrobił pks, zniszczyć tego terenu się nie da. ja nie mam
              skłonności do niszczenia. nie odwracaj kota ogonem.

> a ksywka jest akurat moim nazwiskiem

sorry, pomyliłem się, nie mam w zwyczaju komentować nazwisk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka