Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZDM bierze się do roboty?

08.05.05, 14:45
    Cel wątku: badanie tempa napraw zgłoszonych niedoróbek i awarii na ścieżkach.
    Zainspirowało mnie do tego dostrzeżenie, że ZDM chyba faktycznie coś chce
    zrobić, choć może oczywiście zatrzymać się na tych najbardziej banalnych
    naprawach. Jednak póki co te drobne poprawki (w kontraście do braku
    jakichkolwiek przedtem) połączone z odmalowywaniem ścieżek (czyżby naprawdę
    robili to z własnej inicjatywy?) zrobiły na mnie pozytywne wrażenie.

Do rzeczy: dwie ze zgłoszonych przeze mnie dziur zostały naprawione (cytuję z
    oryginalnego wątku zbiorczego):
    - cztery dziury po słupkach z wystającymi z nich ostrymi krawędziami słupków
    na ciągu pieszo-rowerowym po wschodniej stronie ul. Rosoła (kawałek za
    wyjazdem z Chłapowskiego w stronę Dolinki Służewieckiej).
    - dziura na ścieżce rowerowej po wschodniej stronie al. Niepodległości na
    przejeździe przez ulicę Batorego.

Poniekąd częściowo zniknęły też
    - Liczne garby na ciągu pieszo-rowerowym po zachodniej Dolinie Służewieckiej
    na odcinku od skrzyżowania z al. Wilanowską do mostku nad Potokiem
    Służewieckim.
    ale to z powodu przebudowy skrzyżowania i wymiany nawierzchni (na kostkę rzecz
    jasna). Tutaj ZDM jak zwykle się nie wykazał i zamiast zrobić przy okazji
    objazdu przystanku dla rowerów (miejsca jest wbród) to jak zwykle ścieżka się
    kończy jakieś sto metrów przed skrzyżowaniem.

Ktoś jeszcze zauważył żeby ZDM brało się do roboty?

Maciek
    Obserwuj wątek
      • olecky Re: ZDM bierze się do roboty? 08.05.05, 14:54
        zalatali dziure na skrzyzowaniu Powstancow i Piastow Slaskich oraz czesc dziur
        przy Prymasa Tysiaclecia. Nie widac natomiast, by robili cokolwiek w kwestii
        wystajacych kraweznikow.

pozdrawiam, olek
        • xun_vixx Re: ZDM bierze się do roboty? 08.05.05, 15:17
          W miedzyczasie na "moim szlaku" pojawila sie nowa porzadna wyrwa.
          Ciag peszo-rowerowy od ronda starzynskiego do mostu gdanskiego, wyrwa z 4-6
          plytak chodnikowych, glebokosci 5-7cm z pisakem na dnie... Paskudna sprawa,
          zwlaszcza pora ciemna dnia, jako ze latarnie to tam chyba nigdy nie staly,
          ciemno jak nie powiem gdzie. Latwo wpasc i sobie cos uszkodzic.
          • roweroraffi Re: ZDM bierze się do roboty? 08.05.05, 22:23
            Napisz dokłądnie gdzie, zadzwonię, może się zainteresują.
            • xun_vixx Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 00:22
              Jak jedziesz od starzynskiego to na pierwszym luku w lewo masz wyrwane pare
              plytek, kilka (jesli nie wszystkie) lezy na trawniku nieopodal...
              • xun_vixx Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 15:20
                xun_vixx napisał:

> Jak jedziesz od starzynskiego to na pierwszym luku w lewo masz wyrwane pare
                > plytek, kilka (jesli nie wszystkie) lezy na trawniku nieopodal...

Wlasnie jechalem ta trasa (m.in.), w tej chwili w okolicy pracuje ekipa kosiarzy z tymi golarkami malymi :> Plyty luzno wstawili, ale nadal brakuje 3, wyrwa mniejsza ale nadal mozna sobie cos urwac w nocy.

Dalej: na Prymasa zalatali wyrwy z odcinka od tramwaju do gorczewskiej. Dziur nie ma, ale za to sa dwie olbrzymie kaluze kolo drzewa (near kladka).

Na Gorczewskiej przed wiaduktem nieco odsunieto tablice z informacja o nakazie przejscia druga strona ulicy, jest nieco bezpieczniej, z kolei nie dziala tam czesciowo sygnalizator na wysepce podpowiadajacy ze juz mozna wjechac na skrzyzowanie.

Dalej: za wiaduktem trwaja wciaz prace budowlane. Sam wiadukt jest w remoncie. Na odcinku od wiaduktu do tesco powstanie sciezka rowerowa (w 2 albo 3 etapach beda prowadzone prace). Nie znam terminu oddania pierwszego odcinka (do ratusza), ale jak bede kiedys jechac to sie dowiem. Sadze, ze w okolicach wakacji juz powinno byc gotowe.

Tyle z dzisiejszych raportow.
                • roweroraffi Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 15:33
                  xun_vixx napisał:

> xun_vixx napisał:
                  >
                  > > Jak jedziesz od starzynskiego to na pierwszym luku w lewo masz wyrwane pa
                  > re
                  > > plytek, kilka (jesli nie wszystkie) lezy na trawniku nieopodal...
                  >
                  > Wlasnie jechalem ta trasa (m.in.), w tej chwili w okolicy pracuje ekipa
                  kosiarz
                  > y z tymi golarkami malymi :> Plyty luzno wstawili, ale nadal brakuje 3, wyr
                  > wa mniejsza ale nadal mozna sobie cos urwac w nocy.

Czyli to jakieś tymczasowe roboty ziemne... niestety pewnie nie robi tego ZDM
                  ino jakaś firma zewnętrzna, więc nie ma zbytnio możliwości zmuszenia ich do
                  oznakowania terenu prac barierami.
                  • xun_vixx Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 18:56
                    Roboty ziemne to tam moze byly... jak robili ten chodnik. To co tam jest to mi raczej na akcje wandali wyglada, czy kogos kto sobie pozyczyl te plytki na wieczne nieoddanie. Po prostu brakuje kawalka chodnika :>
                    • roweroraffi Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 23:52
                      Pojadę, obejżę, ocenię, wyliczę, zobaczę, podzwonię, załatwię - choć to trochę
                      czasu zajmie zapewne znając 'refleks' ZDM ;-)
                      • roweroraffi Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 23:56
                        Ewentualnie sam możesz spróbować jutro numer 9633 do Pogotowia Drogowego ZDM...
                        zobaczylibyśmy w końcu czy jest tam sens wydzwaniać ;-)
                • krees_wawa Re: ZDM bierze się do roboty? 10.05.05, 00:11
                  xun_vixx napisał:

> Dalej: na Prymasa zalatali wyrwy z odcinka od tramwaju do gorczewskiej. Dziur n
                  > ie ma, ale za to sa dwie olbrzymie kaluze kolo drzewa (near kladka).
                  >

Te akurat kałuże są tam "od zawsze" :/. Mogliby coś z tym wreszczie zrobić.
                  Zlikwidowano za to niebezpieczną wyrwę przy zjeździe z wiaduktu na Prymasa
                  (jadąc w stronę Powązek).
        • axxenfall Re: ZDM bierze się do roboty? 24.05.05, 20:41
          > Nie widac natomiast, by robili cokolwiek w kwestii
          > wystajacych kraweznikow.

Wylali asfaltowy podjazd na krawężnik przez Agricoli, niestety spieszyłem się
          więc nie zwróciłem uwagi czy z obu stron czy tylko z jednej.

Maciek

P.S. Nie mogę im wybaczyć niepomyślenia o rowerzystach przy przebudowie
          Dolinki/Wilanowskiej, tym bardziej że na ś.p. forum ZDM wypominano im niebranie
          pod uwagi rowerów już we wcześniejszym rozwiązaniu. A wtedy przynajmniej nie
          było szeregu drzew po środku "ciągu pieszo-rowerowego" przed przystankiem...
          • sebias Re: ZDM bierze się do roboty? 24.05.05, 23:22
            Witam!

Bo tam (w ZDM) "pracuje" banda debili i gównorobów, którzy nic nie umieją
            dobrze zrobić. Nawet głupie obniżenie krawężników to dla nich fizyka kwantowa i
            nie kumają, że obniżenie z 17 do 5 centymetrów NIC NIE DAJE. A dopuki jakiś
            kretyn będzie to odbierał - hu i "zielony groszek" - nawet nie widząc tego
            bubla co stworzyli koledzy to tak będzie niestety...

PS. Doskonale wiem o jaki fragment Ci chodzi. Dzisiaj próbowałem tam płynnie
            przejechać i się po prostu NIE DA - dopiero osiągając prędkość leniwego
            pieszego można odstawiać slalom między drzewami i ludźmi na przystanku.
      • ashimi Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 00:08
        załatano sporą część dziur i nierówności na Sobieskiego...
      • roweroraffi Re: ZDM bierze się do roboty? 09.05.05, 14:29
        Dodam od siebie, że zalali asfaltem dziurę na przejeździe ścieżki przez ul.
        Batorego (płd-wsch strona skrzyzowania) na skrzyżowaniu
        Niepodległości/Batorego, czym mnie mile połechtali, bo to nie tylko znaczy, że
        coś jednak robią z tym moim pismem, ale jednocześnie uprzyjemnili mi przejazd
        do szkoły likwidując najbardziej wkurzający przejazd na całym dystansie 15km :-)

Ciekawe jak się ma sprawa na trasie AK - tam chyba było najwięcej kostkowych
        problemów. Jeździ ktoś tamtędy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka