Dodaj do ulubionych

Jak pracuje MIRO

03.06.07, 15:18
Jeśli ktoś jeszcze korzysta z usług agencji "ochroniarskiej" MIRO i chciałby zobaczyć jak wykorzystywane są jego pieniądze to zapraszam codziennie na ul. Rusałkę. Tuż za miejscem, gdzie co sobotę odbywa się giełda zwierząt są wysokie krzaki. Tutaj codziennie od roku w godzinach 2-6 rano nasi dzielni "ochroniarze" przyjeżdżają spać w samochodach. Ostatnio widziałem 3 sztuki (czyli 6 ochroniarzy).
Czyżby tak byli zmęczeni lansowaniem siebie na deptaku i pod Pocztą Główną? Chyba gadanie godzinami, albo gapienie się na przechodzące laski nie jest tak wyczerpujące. Pomijam już fakt, że ich samochody nie są uprzywilejowane i parkując pod pocztą i na deptaku łamią przepisy. Dziwne, że Policja i Straż Miejska tego nie dostrzegają.
Rozumiem też, że chronione i patrolowane przez nich obiekty w tym czasie chronią się same.
Ja wiem, że oni zarabiają grosze i być może wychodzą z założenia jaka płaca taka praca, ale ciekawy jestem czy wiedzą o tym ludzie, którzy płacą tej agencji spore pieniądze za ochronę ich sklepów, firm itp. W tej sytuacji bezczelne włamanie do jubilera, które niedawno miało miejsce w Pałacu Parysów przestaje mnie dziwić.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiejska baba Re: Jak pracuje MIRO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:45
      wiem cos na ten temat , ale nie mam w zwyczaju wkładac dłoni do klatki z
      głodnym psem,a co do chłopaków no to niech sie przespią w dzien , w nocy
      pilnowali może dyskoteki?
      • Gość: januszek77 Re: Jak pracuje MIRO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 18:56
        Sęk w tym, że oni właśnie w nocy śpią.
        Poza tym to fajna robota. Można połowę przespać i jeszcze za to zapłacą.
        Szkoda tylko, że to wszystko jest kosztem bezpieczeństwa firm i sklepów, których oni podobno mają pilnować. Za to chyba wzieli pieniądze.
    • Gość: Z deptaka Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:48
      Inna sprawa, że oni stojąc godzinami na deptaku również nie pracują. A na dodatek blokują miejsce i tarasują wjazd dla zaopatrzenia. Tyle, że wtedy przynajmniej nie śpią.
    • Gość: bosman nie myślcie, że bronię miro.... IP: *.lublin.mm.pl 03.06.07, 21:24
      ale może być tak, że to grupa interwencyjna, która jest po prostu w pogotowiu w
      poblizu śródmieścia i czeka po prostu na sygnał.
      • januszek77 Re: nie myślcie, że bronię miro.... 03.06.07, 21:51
        Może i czekają, ale to nie upoważnia ich do nagminnego łamania przepisów. Zakaz wjazdu, parkowania itp. ich również obowiązuje. Poza tym jest wiele innych miejsc w śródmieściu, gdzie mogą czekać na sygnał. Wystarczy tak jak inni kierowcy kupić bilet parkingowy. Dziwi mnie też bardzo reakcja, a właściwie jej brak ze strony policji i straży miejskiej, która tak chętnie nakłada mandaty za złe parkowanie. Szkoda, że nie potrafią egzekwować przestrzegania przepisów również i od nich.
        • Gość: kl Re: nie myślcie, że bronię miro.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 06:26
          ty nie masz swoich problemów, kapusiu jeden?
          • Gość: januszek77 Re: nie myślcie, że bronię miro.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:58
            Jak widać nie mam. A ludzie, którzy im płacą spore pieniądze za "ochronę" być może chcieliby wiedzieć, jak one są wykorzystywane.
            Aha, z przedstawieniem się również nie mam problemów, w przeciwieństwie do ciebie.
        • Gość: bosman januszku77 IP: *.lublin.mm.pl 04.06.07, 18:30
          przecież to jedna sitwa, jedni wywodzą się z drugich.
          • Gość: januszek77 Re: januszku77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 18:45
            Chyba masz rację. Tego nie wziąłem pod uwagę. Tylko, że Policja przynajmniej nie śpi w pracy lub bardziej się z tym kryje.
    • Gość: sonnen Re: Jak pracuje MIRO IP: *.top.net.pl 04.06.07, 13:05
      Miro to firma lubleska wiec i lubleskie ma standrdy pracy. Patrol z innej firmy
      ma obowizaek w nocy zagladac w miejsca, ktorych pilnuje ichni ochroniarz, czy
      np nie spi, lub ktos go nie napadl. A czasem chlopaki tez kimna przy zana:)Poki
      co u nas nie ma jeszcze standardu patrolowania okolicy ochranianego sklepu, a
      abonamnet placi sie glownie za instaalcje alarmowai gotowosc ekpiy do
      interwencji w razie pjaiwenia sie cichego aalramu.
      • Gość: januszek77 Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:20
        Ciekawy jestem ile wynosi taki miesięczny abonament za np. średniej wielkości sklep w centrum miasta. I w jaki sposób jedni mają sprawdzać drugich skoro wszyscy w jednym miejscu śpią.
        • Gość: jola Re: Jak pracuje MIRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 06:48
          A ty nie jesteś z jakiejś konkurencyjnej firmy?
          Poza tym skarżenie jest b. nieładne...
          • Gość: januszek77 Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:55
            Nie, nie jestem z konkurencyjnej firmy. Poza tym na deptaku i pod pocztą parkują samochody chyba większości lubelskich firm ochroniarskich. I wszyscy oni łamią przepisy. Ot, taki zwyczaj, przyjechać, pogadać, posiedzieć, pogapić się i pojechać. A co do skarżenia to uważam, że jeśli ktoś dorobił się firmy czy sklepu i teraz im płaci za "ochronę", a oni w tym czasie śpią to jest to wyłudzenie pieniędzy od klienta, który płaci za nic. I to jest nieco gorsze od "skarżenia" jak to nazwałaś.
            • Gość: bolo Re: Jak pracuje MIRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:22
              kapuś jesteś, swołocz i palant januszku
              • Gość: januszek77 Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:37
                ty natomiast sądząc po poziomie wypowiedzi jesteś chyba jednym z nich
    • Gość: andrzej Re: Jak pracuje MIRO IP: 212.2.100.* 05.06.07, 11:06
      Czym sie rozni dziwka od ochroniarza ? Niczym. Jedno i drugie spi za pieniadze.
      • Gość: Z deptaka Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:50
        Hehe, niezłe. Tylko, że dziwka zarabia kilka razy więcej i nie blokuje wjazdu na deptak.
        • Gość: Zaloguj sie Ale podobnie lansują się na deptaku hehehe IP: 213.17.230.* 06.06.07, 12:10
    • Gość: tammy Re: Jak pracuje MIRO IP: *.lublin.mm.pl 05.06.07, 14:14
      Czy szefem Miro jest ta sama osoba co 10 lat temu? Znałem tamtego szefa a teraz
      nie wiem czy sie nie zmienił. Tamten groszem nie śmierdział więc wnioskuję że
      kasy na tym nie czesał. Gość był w porządku.
      • Gość: januszek77 Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:57
        Nie wiem, kto był szefem MIRO kiedyś, ani kto jest teraz. Fakt, że 10 lat temu MIRO miało porządnego szefa nie przekłada się na to, że teraz MIRO ma porządnych ochroniarzy. A szkoda
    • Gość: marek Re: Jak pracuje MIRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:19
      Ty januszku77 nie bądź taki cwany. Powiedz mi mądralo, co ty od roku robisz
      • Gość: januszek77 Re: Jak pracuje MIRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:40
        Już pisałem wcześniej, że nie jestem z żadnej firmy konkurencyjnej i nie mam w tym interesu. Wystarczyło się wczytać. Powód pisania tych "durnot" też już wyjaśniłem. A skąd to wiem to moja tajemnica.
      • Gość: bosman uderz w stół...... IP: *.centertel.pl 06.06.07, 15:45
        a MIRO się odezwie :-)
        • Gość: januszek77 Re: uderz w stół...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 17:09
          No właśnie.
          Nie rozumiem tylko dlaczego tylu ludzi twierdzi, że jestem z konkurencyjnej firmy. Nie pisałem o innych firmach tylko dlatego, że zawsze widziałem tam MIRO. Być może inne firmy pracują podobnie, tylko wybierają inne miejsca do spania. Być może. Tego nie wiem, więc nie piszę.
          Natomiast przepisy dotyczące zakazu wjazdu i parkowania łamie więcej firm: MIRO, Solid, Altest ... To tak, żeby było sprawiedliwie. Po prostu im się wydaje, że jak mają na sobie coś co przypomina mundur, a na dachu samochodu coś na kształt "koguta" to są uprzywilejowani i mogą być równie bezkarni jak Rutkowski - I kowboj III RP.
          Część osób zarzuca mi też skarżenie, kapowanie itp.
          Ciekawy jestem czy podobnie mówiliby, gdyby to oni-mając sklep-płacili za rzekomą ochronę, gdy tymczasem ta "ochrona" spałaby w krzakach. Ot, taka moralność Kalego.
          Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka