zorbi1 25.06.07, 01:26 Ktoś był może na tej imprezie ? Jak to wszystko wyszło ? Podobno nawet jakieś obrzędy były ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Filip pierdun Re: Kupała na Farze IP: *.it-net.pl 25.06.07, 12:09 Sekty? Pogaństwo?? W tak zasłużonym dla Wiary i Ojczyzny miejscu??? Fuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Miejsce 26.06.07, 10:53 oj Filipie a Legendę o Leszku Czarnym waśc znasz? miejsce jest nie mniej zasłuzone dla pogaństwa... swoja droga przypomnienie o owych obrzedach jest ciekawe i nie spowoduje raczej powrotu pogaństwa w "mieście św. Wiezy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip pierdun Re: Miejsce IP: *.it-net.pl 27.06.07, 07:00 To był żart, znaczy - jaja sobie robiłem z pewnego stylu myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman byłem, obejrzałem, posłuchałem IP: *.centertel.pl 25.06.07, 13:06 muzyka raczej dla młodych, atmosfera sympatyczna. Poszedłem z moja kobitką i znajomymi na wódeczke. Ale dobrze że Starówka żyje. Nawet jak wracaliśmy do domu około 3,00 było nadzwyczaj spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem IP: *.it-net.pl 25.06.07, 15:37 ja tez byłem, nie bardzo mi sie podobało , nie lubie ani muzyki zydowskiej ani ukrainskiej ,ktore dominowały, ale piwo przynajmniej smakowalo -- kierowca jest dla busa jak kochanek dla kochanki przeprowadzajacy ja gładko przez zakrety zycia Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem 25.06.07, 18:22 Było dość nijako, chociaż na ogół "klezmerim" wypadają bardzo dobrze, gdy grają zwyczajnie przy ogródkach. Ukraińcy dali łomot, ale może to wina nagłośnienia... Cieszy jednak, że przychodzą ludzie i spotyka się znajomych. Zdaje się, że para poszła na rozdętą "Noc Kultury" i teraz nieco zeszła - co było do przewidzenia... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem PS. 25.06.07, 18:29 można jeszcze dodać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=64736948&a=64771379 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip pierdun Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem IP: *.it-net.pl 25.06.07, 18:32 Ech, kiedy ja spotkam moich przyjaciół z podwórka, podstawówki, różnych prac w Polsce, całej Europie i nie tylko; z liceum, studiów, pracy, więźnia... Chyba na emeryturze - oczywiście, jeśli dożyję i przypadkiem, się jej dorobię. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem 25.06.07, 22:22 Bardzo lubię wszelkie imprezy na Placu po Farze, na koncercie byłam, i dobrze sie bawiłam. Zespół klezmerski -cóż, nie powalił na kolana, ale nalezy docenić to, że chłopcy chcą wyjść poza ograny schemat grania tej muzyki, jaki reprezentuje chociażby kwartet Lubliner Klezmorim (z całym szacunkiem dla wymienionego - bo źli nie są)- i skłaniaja się w stronę grania bardziej nowoczesnego, który - na rodzimym gruncie reprezentuje np. zespól Klezzmates. Musza popracowac nad warsztatem, po za tym brakowało mi instrumentu wyraźnie prowadzącego - klarnetu i skrzypiec, bo akordeon w roli instrumentu stricte melodycznego sprawdza sie moim zdaniem źle - ale to tylko moje zdanie. Ukraińcy dobrzy - bardzo dobrzy, a na za rok proponuje Starego Olsę. To dopiero muzyka - i nie biorą dużo za koncert. 1500 zł plus koszty dojazdu - według moich ostatnich ustaleń z szefem zespołu. youtube.com/watch?v=3YNwitDymV4 I jeszcze na koniec chciałabym napisać coś o obrzędzie - cały czas miałam takie uczucie...czy były one zasadne w tych okolicznościach, wobec tego tłumu ludzi, z których nikt chyba nie był do konca trzeźwy. Ludzie którzy go odprawili traktowali go poważnie - tymczasem koleś, który siedział obok mnie, był strasznie napruty, darł japę przez cały czas. Niesmak został, przez szacunek dla wierzeń naszych przodków, którymi się od dawna interesuję. Odpowiedz Link Zgłoś
svent Trochę na ten temat... 25.06.07, 23:23 Tu: forum.wid.pl/viewtopic.php?t=720 i tu: rbi.webd.pl/phpBB/viewtopic.php?t=5578 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Trochę na ten temat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:47 Ciekawe fora - wsadzę sobie w ulubione, dzięki:) A jednak dla mnie to była zabawa...Tym bardziej że sama nie byłam wówczas zbyt trzeźwa...Ale jeśli oni to wszystko oceniają pozytywnie, to OK Odpowiedz Link Zgłoś