Dodaj do ulubionych

Kupała na Farze

25.06.07, 01:26
Ktoś był może na tej imprezie ? Jak to wszystko wyszło ? Podobno nawet jakieś
obrzędy były ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip pierdun Re: Kupała na Farze IP: *.it-net.pl 25.06.07, 12:09
      Sekty? Pogaństwo?? W tak zasłużonym dla Wiary i Ojczyzny miejscu??? Fuj!!!
      • leniak Miejsce 26.06.07, 10:53
        oj Filipie a Legendę o Leszku Czarnym waśc znasz?
        miejsce jest nie mniej zasłuzone dla pogaństwa...
        swoja droga przypomnienie o owych obrzedach jest ciekawe i nie spowoduje raczej
        powrotu pogaństwa w "mieście św. Wiezy"...
        • Gość: Filip pierdun Re: Miejsce IP: *.it-net.pl 27.06.07, 07:00
          To był żart, znaczy - jaja sobie robiłem z pewnego stylu myślenia.
    • Gość: bosman byłem, obejrzałem, posłuchałem IP: *.centertel.pl 25.06.07, 13:06
      muzyka raczej dla młodych, atmosfera sympatyczna. Poszedłem z moja kobitką i
      znajomymi na wódeczke. Ale dobrze że Starówka żyje. Nawet jak wracaliśmy do
      domu około 3,00 było nadzwyczaj spokojnie.
      • Gość: ef Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem IP: *.it-net.pl 25.06.07, 15:37
        ja tez byłem, nie bardzo mi sie podobało , nie lubie ani muzyki zydowskiej ani
        ukrainskiej ,ktore dominowały, ale piwo przynajmniej smakowalo

--

kierowca jest dla busa jak kochanek dla kochanki przeprowadzajacy ja gładko przez zakrety zycia
        • robertw18 Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem 25.06.07, 18:22
          Było dość nijako, chociaż na ogół "klezmerim" wypadają bardzo dobrze, gdy grają zwyczajnie przy ogródkach. Ukraińcy dali łomot, ale może to wina nagłośnienia... Cieszy jednak, że przychodzą ludzie i spotyka się znajomych. Zdaje się, że para poszła na rozdętą "Noc Kultury" i teraz nieco zeszła - co było do przewidzenia...

Pozdr.
          • robertw18 Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem PS. 25.06.07, 18:29
            można jeszcze dodać:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=64736948&a=64771379
          • Gość: Filip pierdun Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem IP: *.it-net.pl 25.06.07, 18:32
            Ech, kiedy ja spotkam moich przyjaciół z podwórka, podstawówki, różnych prac w
            Polsce, całej Europie i nie tylko; z liceum, studiów, pracy, więźnia... Chyba na
            emeryturze - oczywiście, jeśli dożyję i przypadkiem, się jej dorobię.
            • folkatka Re: byłem, obejrzałem, posłuchałem 25.06.07, 22:22

Bardzo lubię wszelkie imprezy na Placu po Farze, na koncercie byłam, i dobrze
              sie bawiłam. Zespół klezmerski -cóż, nie powalił na kolana, ale nalezy docenić
              to, że chłopcy chcą wyjść poza ograny schemat grania tej muzyki, jaki
              reprezentuje chociażby kwartet Lubliner Klezmorim (z całym szacunkiem dla
              wymienionego - bo źli nie są)- i skłaniaja się w stronę grania bardziej
              nowoczesnego, który - na rodzimym gruncie reprezentuje np. zespól Klezzmates.
              Musza popracowac nad warsztatem, po za tym brakowało mi instrumentu wyraźnie
              prowadzącego - klarnetu i skrzypiec, bo akordeon w roli instrumentu stricte
              melodycznego sprawdza sie moim zdaniem źle - ale to tylko moje zdanie. Ukraińcy
              dobrzy - bardzo dobrzy, a na za rok proponuje Starego Olsę. To dopiero muzyka -
              i nie biorą dużo za koncert. 1500 zł plus koszty dojazdu - według moich
              ostatnich ustaleń z szefem zespołu.
              youtube.com/watch?v=3YNwitDymV4
              I jeszcze na koniec chciałabym napisać coś o obrzędzie - cały czas miałam takie
              uczucie...czy były one zasadne w tych okolicznościach, wobec tego tłumu ludzi, z
              których nikt chyba nie był do konca trzeźwy. Ludzie którzy go odprawili
              traktowali go poważnie - tymczasem koleś, który siedział obok mnie, był
              strasznie napruty, darł japę przez cały czas. Niesmak został, przez szacunek dla
              wierzeń naszych przodków, którymi się od dawna interesuję.
              • svent Trochę na ten temat... 25.06.07, 23:23
                Tu: forum.wid.pl/viewtopic.php?t=720
                i tu: rbi.webd.pl/phpBB/viewtopic.php?t=5578
                • Gość: folkatka Re: Trochę na ten temat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:47

Ciekawe fora - wsadzę sobie w ulubione, dzięki:)
                  A jednak dla mnie to była zabawa...Tym bardziej że sama nie byłam wówczas zbyt
                  trzeźwa...Ale jeśli oni to wszystko oceniają pozytywnie, to OK
                  • leniak folkatko sorry 26.06.07, 10:55
                    nie mogłem być w poniedziałek w domu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka