nieczajew 29.06.07, 22:13 a kto to był ten Jan II Sobieski? że jego imieniem szkołę nazwali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wm Re: Świetny wynik lubelskich maturzystów IP: 62.233.130.* 29.06.07, 22:46 może III,ale w GW jest II i koniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Absolwenci studiow politechnicznych .... IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.07, 23:14 .. beda mieli mniejsze problemy ze znalezieniem pracy. Dlatego matematyka powinna byc obowiazkowa na maturze. Ktos, kto ja wycofal, zrobil tzw."niedzwiedzia przysluge" maturzystom. Odpowiedz Link Zgłoś
hermano Re: Absolwenci studiow politechnicznych .... 30.06.07, 09:40 Matematyki rozszerzonej nie zdało 25% (sic) maturzystów, więc nie byłbym takim optymistą. Rekord padł z informatyki - 40% oblało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Absolwenci studiow politechnicznych .... IP: 83.238.201.* 30.06.07, 11:21 kurcze jak ja zdawalam mature,matematyka byla obowiazkowa, i wydawalo mi sie ze t najlatwiejszy przedmiot... no ale matura tez wygladala inaczej... pamietcie swoje matury? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Świetny wynik lubelskich maturzystów 01.07.07, 09:17 ciekawe ... w każdym regionie inna punktacja podana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad44 Świetny wynik lubelskich maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:06 Logicznym i jedynym wytłumaczeniem słabego wyniku z przedmiotów ścisłych jest poprostu zbyt mała liczba godzin w cyklu. Jeżeli na fizykę przeznaczacie 1 w wyjątkowych szkołach 2 godziny tygodniowo to czego się spodziewać.Jeżeli obniżą wymagania na maturze to wyobrażam sobie późniejszych niedouczonych inżynierów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Świetny wynik lubelskich maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:49 Jeżeli ci niedouczeni inżynierowie będą należeć do PiS, PO czy innej większej partii to napewno będą mieli dobry stołek. Teraz liczy się przynależność partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikwadrat Re: ad44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:10 No cóż, ja się z tobą zgadzam, ale wytłumacz to w Warszawie... Maja tam wiele genialnych pomysłów jak właśnie ten: > Może trzeba będzie obniżyć wymagania i skonstruować łatwiejsze testy Konieczne jest dołożenie godzin z matematyki juz od podstawówki, a fizyki od gimnazjum. Chyba, że chcemy uczyć procentów na uniwersytetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: ad44 IP: *.it-net.pl 03.07.07, 21:20 Moja teoria jest taka : na studia mat-fiz- chem idą pasjonaci, ktorzy chcą w przyszłości pracować naukowo, lub nieudacznicy, ktorzy nie mają pomysłu na zycie, a kierunek wybrali, bo było latwo się dostać. z tych ostatnich wyrastają sfrustrowani (bo za 800 - 1300) nauczyciele. Brak im pasji w przekazywaniu wiedzy. Od wielu lat nikt spośrod moich znajomych nie mówił np. że na chemii bądź fizyce pokazywano w szkole jakies doświadczenie ! Sucha teoria, w większości przypadkow polegająca na wykuciu formułek. I tak w kółeczko, na te kierunki idą uczniowie, zarażeni pasją naukową, ale w domu, nigdy w szkole. Szkoła pod tym względem nie ma żadnych zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikwadrat nienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:15 Waść przesadzasz, sama pamiętam z liceum jedno doświadczenie :D Teraz w szkołach jest ich więcej, przynajmniej tak zeznają moje małolaty. Ale one są w gimnazjum, nie wiem jak będzie później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Świetny wynik lubelskich maturzystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:11 To też sztuka przygotować się dobrze do matury w Megido lub innym klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikwadrat Re: Świetny wynik lubelskich maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:15 No a co mają robić? Obowiąków zero, lekcje odrabia korepetytor, no to się bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
domi667 Re: Świetny wynik lubelskich maturzystów 03.07.07, 17:46 orientuje się ktoś w jakich szkołach zdało 100 % uczniów, oprócz już wspomnianego Sobieskiego...?? Odpowiedz Link Zgłoś