Dodaj do ulubionych

ja rozumiem,

03.07.07, 21:02
że puder do facjaty połowicy ważniejszy niż posłanie dla psa. Ale - czy ktos
mógłby mi odpowiedzieć, GDZIE zamieszczono móje zapytanie pt. gdzie w
Lublinie dotyczace zakupu granulaty styropianowego.
Obserwuj wątek
    • empi Re: ja rozumiem, 03.07.07, 21:56
      zgodnie z regulaminem forum gazeta.pl post przeniesiono na podforum.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=783&w=65249466
      pzdr.
      • justysia34 Re: ja rozumiem, 03.07.07, 22:27
        merci beaucop
        • Gość: zorro Re: ja rozumiem, IP: *.lublin.mm.pl 04.07.07, 00:58
          justysia - 2 slowo z błędem!
          • justysia34 Re: ja rozumiem, 04.07.07, 09:02
            Zorro, dobry człowieku, dziękuję, ale jak zauważyłam, pisząc wczoraj późno, nie
            tylko popełniłam błąd w obcym słowie :-), toteż zanim zatoniemy w dygresjach
            ortograficzno-interpunkcyjnych i sprowadzimy wątek na meandry językowe, proszę
            skupmy się na pytaniu:
            gdzie w Lublinie można nabyć drogą kupna GRANULAT STYROPIANOWY, będę bardzo
            wdzięczna za pomoc.
      • justysia34 Re: ja rozumiem, 03.07.07, 22:30
        ale po dłuższym (no w sumie krótszym) zastanowieniu - dale pytam - czym różni
        się zapytanie gdzie w Lublinie można nabyć drogą kupna wyżej wymieniony od pudru
        sisleya?? No może ceną, ale poza tym???
        • empi Re: ja rozumiem, 03.07.07, 22:56
          tam gdzie post obrósł już dyskusją zanim ja lub moi koledzy, społeczni
          opiekunowie forum, zdążyliśmy zareagować to pozostaje. Proponuję Ci rozwinąć tu
          temat Twojego niedobrego pieska z pożytkiem dla forum. Odbiegniemy trochę od
          polityki. Okażesz tym także poważanie tutejszej forumowej społeczności nie
          sprowadzając jej tylko do roli informacji handlowo-usługowej :).
          pzdr.
          • Gość: ef Re: ja rozumiem, IP: *.it-net.pl 03.07.07, 23:00
            a najlepiej to napisz , ze jak wyprowadzasz pieska na ktoryms z lubelskich
            osiedli to sprzatasz po nim kupy ;), to bedzie rewela
            • justysia34 Re: ja rozumiem, 03.07.07, 23:20
              Hahahaha, czytałam kiedyś taki wątek. Ja mam z głowy kupy mojego psa, bo
              mieszkam przy rzece i łąkach, a osiedle moje bydle traktuje jak pokój i się tam
              nie załatwia. Chodzimy w krzaki na łąkach i dopiero tam mój pupil z właściwym
              sobie pietyzmem "oddaje cesarzowi co cesarskie", z reguły schowany tyłkiem w
              krzak. Ale rozumiem problem :-) szczególnie oglądając "Dzień świra".
          • justysia34 Re: ja rozumiem, 03.07.07, 23:15
            :-) Dzieki . Abstrahując od polityki, która mnie i psowi memu wisi jak jego ogon
            - jeszcze raz zadaję pytanie:
            gdzie w pieknym naszym mieście można nabyć drogą kupna granulat styropianowy.
            Rzeczonym granulatem było wypełnione psie wyrko, ale moj ukochany skarb rozwalił
            toto po całym mieszkaniu.
            Będę niezmiernie wdzięczna za informacje gdzie tenże granulat można kupić nie w
            ilości przemysłowej. Kupno wkładu od producenta jest bezsensem, bo kosztuje 2/3
            całości posłania, które tanie nie było.
            Dziękując moderatorom za zachowanie niniejszego wątku, ja i moje 40 kilo psiego
            utrapienia liczymy na pomoc.
            • empi Re: ja rozumiem, 03.07.07, 23:22
              Kiedyś w sklepach z artykułami rehabilitacyjnymi były poduszki odleżynowe
              wypełniane takim granulatem. Jak przedstawia się koszt takiej poduszki nie
              powiem Ci.
              pzdr.
              p.s. Qui s'excuse s'accuse (to mnie dotyczy) :).
              • justysia34 Re: ja rozumiem, 03.07.07, 23:25
                nie odebrałam tego jako usprawiedliwienie :-)
            • Gość: ef Re: ja rozumiem, IP: *.it-net.pl 03.07.07, 23:25
              w sumie to nie wiem ale moze kupisz taki fotel

www.allegro.pl/item208636031_wielkie_fotele_relaksacyjne_mega_fatty_king_.html
              kulek jest tyle , ze odsypiesz , wystarczy i na wyrko i jeszcze ty powypoczywasz
              blogo obok swojego pupila ;)

• justysia34 Re: ja rozumiem, 03.07.07, 23:29
                piekny fotel :-)
                uśmiałam się serdecznnie, ale ze wspólnego odpoczynku nici - on spycha, a jest
                silniejszy.
                • Gość: ef Re: ja rozumiem, IP: *.it-net.pl 04.07.07, 09:09
                  nie zrozumilismy sie , fotel ma zamek, przez ktory mozna odsypac czesc granultu
                  jaki jest ci potrzbny dla psiego loza, a w swojej masie taka niewielka ilosc na
                  pewno fotelowi nie zaszkodzi ;)
                  • justysia34 Re: ja rozumiem, 04.07.07, 12:54
                    Pomysł nie był zły gdybym planowała zakup siedziska, ale po pierwsze -
                    wypełnienie wyrka mojego psa pozbawiłoby fotela 1/3 granulatu (wyrko ma
                    100/75/15), a po drugie - rzeczony mebel nijak nie odnalazłby się w moim
                    mieszkaniu (styl).
                    • joannabarska Re: ja rozumiem, 04.07.07, 13:45
                      A dla strakujących to się nadaje?
                      • efad4d Re: ja rozumiem, 04.07.07, 21:33
                        nie bardzo, burzujskie pozy wynikajace z tego siedziska moglyby zostac
                        propagandowow wykorzystane przez wladze , styropian tradycyjny bezpieczniejszy
    • clavi Re: ja rozumiem, 04.07.07, 22:11
      A ja wbrew tytulowi watku nie rozumiem:
      1. dlaczego justysia34 obraza piekne lica naszych pan okresleniem "facjata"
      2. czy wscieklosc ktora bije z justysiowej wypowiedzi nie przenosi sie na psa
      3. dlaczego empi rozmawia z justysia w bialych rekawiczkach
      --
      • justysia34 Re: ja rozumiem, 04.07.07, 22:51
        Facjata to słowo ładne. Puder jest istotnie potrzebny - używam go od urodzenia -
        najpierw na zadku, teraz na - właśnie - facjacie.
        Wśiekłość nie biła - raczej miałam chwilę refleksji o tzw. sprawach ważnych,
        mniej ważnych i nieważnych.
        A jeśli, jak już wspomniałam, żadna wściekłośc nie biła, nie ma co się na psa
        przenosić. Wnikliwe i upierdliwe drążenie tematu granulatu, mam nadzieję, raczej
        świadczy o mojej troskliwości o wiekowego współlokatora, a zarazem o własną
        wygodę, bo jak nie wypcham tego posłania, to on nie przestanie włazić mi w nocy
        do łóżka, a to nic miłego spać z 40-kilogramowym chrapiącym pitbullem. Zapewniam.
        Ad rem - zlitujcie się - GDZIE ja mogę ten granulat w postaci granulatowej, a
        nie fotelowej, ani zadnej innej nabyć. Googlam i nic w Lublinie mi się nie znajduje!
        • efad4d Re: ja rozumiem, 04.07.07, 22:54
          moze sprawdz na stronce tego producenta , moze sprzedaje granulat taniej niz
          twoj , bo inaczej pozostanie reczne rozdrabnianie , albo ewentualnie w pralce ;)
        • empi Re: ja rozumiem, 04.07.07, 23:03
          samego granulatu zapewne nie kupisz detalicznie. wcześniej radziłem Ci byś
          zorientowała się w sklepach z artykułami rehabilitacyjnymi. Występują tam
          poduszki itp. akcesoria przeciw odleżynowe dla przewlekle chorych wypełnione
          takowym granulatem. Mając opcję zakupu "fotela" na allegro bedącego opakowaniem
          dla takiego granulatu lepiej chyba takie poduszki, chyba wyjdzie taniej.
          pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka