Dodaj do ulubionych

REFECTOCIL - gdzie można dostać?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.03, 10:58
interesuje mnie gdzie mozna dostac taki zestaw do farbowania rzęs?

podobno bardzo dobry, lepszy niz te nasze henny
Obserwuj wątek
    • nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 27.11.03, 11:09
      ja zamawiałam w sklepie internetowym www.hurtowniakosmetykow.com. Na stronie
      pisze ze jest dostępna tylko dla gabinetów kosmetycznych ale ja zadzwoniłam tam
      osobiście i sprzedano mi bez problemu indywidualnie 1 szt.
      • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.03, 12:59
        a mozesz cos wiecej na ten temat napisac?

ile za wszystko zaplacilas razem z przesylka?

i czy dlugo musialas prosic zeby tobie ja sprzedali?

bo mi chodzi o caly zestaw, czyli odzywka i henna czarna
        • nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 27.11.03, 13:35
          Zadzwoniłam tam by złożyć zamówienie bo akurat wszystko co chciałam
          było "dostepne dla gabinetów" a przez telefon nie było żadnego problemu (już
          wszystko mogłam kupić co tylko chciałam) a paczka przyszła za 3 dni. Pani z tej
          firmy była bardzo miła.
          Farbka ta kosztuje chyba (nie pamiętam już ok, 17 zł + woda utleniona 3%
          oryginalna Refectocil ok. 5 zł (ale ja używam tej zwykłej z apteki za 1,5 zl),
          odżywka natomiast 11 zł.
          Farbka starczy ci na długo ja już mam chyba 7-8 miesięcy -farbuje tylko brwi 1
          x w miesiącu. Kolory: czarna, grafitowa, brązowa i chyba granat.
          Odżywka jest w takiej maleńkiej tubeczce, ma dołączoną szczoteczkę. Jest dość
          tłusta w formie gęstego żelu żółtawego. Odzywkę stosuje na noc- szczotkując
          rzęs, kończe już drugie opakowanie - 1 starcza mi na ok. 4 miesiące.Efekty są:
          dluższe rzęsy, zdowsze błyszczące,ładnie sie układają.
          Zamawiałam wtedy jeszcze inne rzeczy. W sumie za przesyłkę zapłaciłam ok.9 zł.
      • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.03, 13:27
        bylam na tej stronie ale tam nie ma sladu po tym produkcie :((((((

moze juz dawno to kupowalas?
        • nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 27.11.03, 13:38
          są, są, w dziale kosmetyki profesjonalne, henny profesjonalne i tam właśnie
          www.hurtowniakosmetykow.com/Sklep/prodList.asp?idcategory=115&curPage=2&sortField=description
          • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.03, 13:46
            wielkie dzeki za info

mam nadzieje ze mi tez uda sie kupic i pani bedzie mila:))))))

• nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 27.11.03, 13:57
              nie ma za co :-)
              zadzwoń sobie tam albo wyślij maila z zapytaniem
              zycze udanych zakupów
    • Gość: ika Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 15:09
      a moze gdzies w warszawie..?
      :)
    • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.03, 12:50
      wlasnie dzisiaj zamowilam sobie telefonicznie henne, odzywke i platki ochronne

w nastepnym tygodniu ma byc przesylka

ale sie ciesze :))))))))))))

tylko zeby mi sie udal efekt
      • Gość: ika Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.03, 13:23
        a marudzili, ze nie hurtowo?
        ile zapłacisz jeśli można?
        pozdrawiam i udanego efektu życzę :)
        • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.03, 15:55
          nikt nic nie marudzil

nawet pani, ktora odebrala telefon od razu mi powiedziala ze bez problemu
          przesla, ze jesli jest napisane tylko dla gabinetow kosmetycznych, to nie
          znaczy ze nie sprzedadza dla klienta prywatnego

tak orientacyjnie zaplace ok 50 zl za henne, odzywke i platki, moze to i drogo
          ale nie mam ochoty nigdzie juz szukac bo watpie zebym sie doszukala
          • Gość: ika Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 16:55
            dzięki wielkie
            właśnie zamówiłam sobie podobny "zestaw" :)
            masz racje - szkoda czasu na jeżdżenie i szukanie nie wiadomo gdzie, żeby
            zaoszczędzić kilka pln
            pozdrawiam jeszcze raz i czekam na przesyłkę :)
    • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.03, 09:41
      lada dzien ma nadejsc zestaw do farbowania rzes

jednak mam kilka pytan:

- mam zamiar uzywac zwyklej wody utlenionej 3% z apteki, ale ile kropel trzeba
      dodac zeby efekt byl bardzo dobry?

- ile trzymac henne na rzesach, czy max 15 minut? boje sie ze jesli bede ja
      krocej trzymac to kolor bedzie slabszy

- i czy jesli otworze oko przypadkowo to strasznie piecze????

- czy henne zmyc woda (ciepla?)
      • Gość: aga Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 10:04
        W instrukcji nkładania farbki będziesz miała wszystko napisane.
        Jeżeli farbujesz brwi i rzęsy to należy wycisnąć ok 2 cm farbki i 10 kropel
        wody utlenionej. Zamieszać tym dołączonym patyczkiem w jednolitą masę,
        następnie nałożyć na włoski i trzymać 15 min.
        Ja farbuje tylko brwi więc daje połowę - 1 cm farbki i 5 kropel wody, czasem
        zdarzy mi się trzymać 20 min. Mam farbkę garfitową więc efekt jest delikatny.
        Nie wiem jak z czarną -może być bardzo ciemny.
        Zmywam to wszystko letnią wodą z odrobiną mydła.
        Kiedyś farbowałam rzęsy - troszkę dostało mi się do oka ale nie bardzo piekło,
        poza tym bez problemów można farbkę wydostać z oka np. husteczką czy patyczkiem.
        • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.03, 10:46
          aha dzieki wielkie :)))))

juz wszystko wiem
    • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.03, 12:12
      wlasnie przyszedl REFECTOCIL poczta, ale bardzo szybko

polowa radosci juz jest, teraz tylko trzeba zabrac sie do roboty, czyli
      farbowania
      • Gość: aga Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 12:26
        No to expresowo dostałaś tę paczkę :-)
        Miłego farbowania, napisz potem jak poszło i jaki efekt
      • Gość: ika Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 17:11
        nu to ja pewnie jutro dostanę :)
        nie moge sie juz doczekac hi hi..
        napisz jak ci wyszlo!!
        pozdrawiam
        • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.03, 22:13
          jeszcze nie robilam ale na pewno niedlugo

tylko tam wulotce jest napisane ze bardzo wazne jest aby przed wykonaniem
          zabiegu nie zmywac makijazu szamponem, mydlem lub inym srodkiem zawierajacym
          tluszcz gdyz moze to w duzym stopniu przyczynic sie do krotkiej zywotnosci farby

teraz juz wiem dlaczego jednej osobie henna trzyma sie tydzien jednej dwa
          tygodnie a innej znowu nawet miesiac albo i dluzej

chodzi chyba tutaj o umiejetne zmycie makijazu odpowiednim preparatem
          beztluszczowym, tylko jaki ma to byc konkretnie????

czy tylko plyn specjalny do demakijazu, a moze jakis zel do mycia ktory nie
          zawiera mydla?????? podajcie jakies nazwy :)))))))

to taki szczegol ale dla mnie bardzo wazny i bez tego chyba nie zaczne
          farbowania, bo nie chce zeby po paru dniach zszedl mi kolor
          • nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 02.12.03, 07:55
            Ja nie przywiązuje wagi do tego czym zmywam makijaż, od prawie 2 lat jest to
            pianka do demakijazu Citrobiotic firmy Idea25. Farbkę staram się nakładać na
            czyste włoski brwi, przed każdym zabiegiem przemywam je spirytusem kosmetycznym.
            Na moich brwiach farba trzyma się miesiąc.
            • nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 02.12.03, 07:58
              aha, z tego co wiem, Refectocil ma chyba w ofercie coś do demakijażu.
              Przypuszczam, ze trzeba by mieć cały komplet tych kosmetyków, aby efekt był
              taki jak należy.
              Myślę, że nie powinnaś, się tak przejmować, napewno wszystko wyjdzie ok.
    • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.12.03, 10:21
      wlasnie wczoraj zabralam sie do TEJ roboty, ale na raty :)))))

na razie zrobilam jedno oko, zeby zobaczyc jaki efekt, no i nie chcialam miec
      dwoch piekacych i lzawiacych oczu (mialam zamkniete, ale pieczenia nie uniknie
      sie tak i tak) dzisiaj mam zamiar zrobic drugie. Po prostu zrobilam to po
      swojemu.

No roznice widac, bo w koncu rzesy sa ciemne, a nie mieszanka jasnych i
      ciemnych jak u mnie

szczegolnie chodzilo mi o dolna czesc oka, tam mam jednak ciensze i chyba
      rzadsze wloski, tak juz genetycznie

ale posmarowalam wczoraj rzesy odzywka REFECTOCIL i fajnie byly natluszczone i
      odzywione, zobaczymy czy po jakims tygodniu zageszcza????? mi sie rzesy
      • kat_ja1 Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 03.12.03, 10:27
        No właśnie, słyszałam o tej odżywce ale nie pamiętam dokładnie czy ona bardziej
        odżywia i wzmacnia, czy zagęszcza lub wydłuża...??? Na forum dziewczyny raczej
        chwaliły Medic-Pierre Renne lun Talicę..
        • nieszenka Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? 03.12.03, 13:17
          odżywkę Refectocil stosuje sie tylko na noc, bo jest b. tłusta, nie da się na
          nią nałożyć maskary jak np. po Medic Pierre Rene (miałam również ale bez
          rewelacji)
          Odżywka refectocil wzmacnia rzęsy, odżywia, z czasem widać, że są dłuższe więc
          stymuluje ich wzrost. Raczej nie da się jej porównć z takimi odżywkami, na
          ktore można nałożyć tusz do rzęs.
          • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.12.03, 17:02
            ja na noc zaczelam uzywac Refectocil
            a na dzien mam Pierre Rene ale zwykla bo z linii Medic nie moge nigdzie dostac
            :(((( ale ciesze sie ze chociaz mam ta, bo mialam constance caroll i potem
            zrobila sie okropna, nigdy wiecej jej nie kupie

a odzywka ta na dzien stosuje zeby rzesy byly bardziej wywiniete i ciemniejsze

po jakims czasie sie odezwe i podziele sie uwagami :)))))) a teraz zabierma sie
            do farbowania drugiego oka
    • Gość: J. Re: REFECTOCIL - gdzie można dostać? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.12.03, 09:20
      minal juz tydzien i henna jest jeszcze na rzesach :)

ciesze sie bo nie musze meczyc rzes jakims tuszem tylko odzywka ale to juz
      niemeczenie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka