lubelakmlody 09.07.07, 08:40 a może teraz to my - mieszkancy lublina moglibyśmy wybrać ten jeden najlepszy... albo chociaż niech urzędnicy przesieją te projekty zostawiając 3 kandydatów a zwycięzce wybiorą mieszkańcy... to jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clavi Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybierać 09.07.07, 11:33 Z niecierpliwoscia oczekuje na nowe logo. Co zastapi kreskowanego Koziolka? Zamek, Najslynniejsza z Bram, Panorama Starego Miasta? A moze sama glowa Kozla z wiekowa, siwa broda mowiaca: "poznajmy sie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratio Re: Konkurs na logo Lublina: niepotrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:54 My mamy herb Lublina i wystarczy. Logo wymyslaja ludzie, ktorzy nie wiedza co zrobic z nadmiarem pieniedzy. Placimy podatki, forsy w Lublinie sie uzbieralo, rozgrzebali Lublin bo..... terminy wykorzystania forsy uplywaja; zostaje duzo i gdzie tu - cholera - wydac tyle do konca roku. I pomysl: oglosimy konkurs na : przebudowe Pl. Litewskiego, na "logo" Lublina, . A o Zalewie Zemborzyckim ktos zebral sie, naradzil, pomyslal i zalatwil. NIKT. To wielki wstyd dla Lublina, ze mamy UMCS (wydz. Biologii), mamy AR i ci "mędrcy" myslą, myslą i guzik wymyslili. A do roboty docenty, i profesory , bo tu mieszkacie i tu musicie "dla regionu" (jak mowia urzedasy) pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsertwtor Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:36 Czy pan Krawczyk musi w każdej publicznej wypowiedzi dyskredytować swoich poprzedników. Nareszcie będzie miał szansę sam błysnąć lub zblamować. Z pozy na super-profesjonalizm trzeba wreszcie przejść do pokazania roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert2 Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:15 a co w komisji robi x. puzewicz - zaścianek?! Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera 09.07.07, 15:42 A widzieliscie juz nowe logo miasta Lodz? www2.lodznafali.org/logo_miasta_lodzi/wariant_4_2.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:19 nic specjalnego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra-fik Skandal a nie konkurs IP: *.it-net.pl 15.07.07, 00:24 Same logo jak logo ale warunki udzialu juz calkie inne bo takie same jak w UE ale jakze inne niz w Lublinie. Nie wiem czy wiesz, ale jestesmy chyba a w zasadzie jednym miastem ktore za glowny warunek udzialu postawilo wczesniej wykonane min. 3 pozytywnie wdrozone promocje marki. Bruksela, Londyn, Wroclaw, Lodz, Praga itp sa cienkimi bolkami bo tam zadnnych warunkow nie bylo bo co to zreszta za konkurs jak warunkiem udzialu sa anty konkurencyjne warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelaknlody Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:20 aaa - no więc z przyjemnością obejrzę propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera 09.07.07, 18:45 Okazuje sie, ze Lodz ma jeszcze inne logo stworzone specjalnie do reprezentowania miasta przy ubieganiu sie o Europejska Stolice Kultury. Jak wiadomo Lodz to nasz konkurent. Lublin tez sie ubiega o ten tytul. Oto ono: www.uml.lodz.pl/newJavaScript/FileViewer.php?news_id=7587 Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera 09.07.07, 20:56 Łodzkie logo (to pierwsze) jest bardzo fajne, w odróżnieniu do loga toruńskiego www.torun.pl/index.php?strona=wl_symbole_logo Mam prośbę - nie czytając tekstu, spróbujcie domysleć się o co w nim chodzi. Byc może tylko mi wydaje sie że ono jest zupełnie nieczytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera 09.07.07, 21:23 Sorry za slowa krytyki. Najpierw pomyslalem, ze torunskie logo powstalo w wyniku ogloszenia konkursu na nie w… przedszkolnej grupie starszakow. Dostrzeglem ksztalty miejskich budowli choc mozna je interpretowac przeroznie (rakieta, bomba, termos) i jak mi sie wydawalo ponizej budowli… podziemia oznaczone niebieskimi klockami. Logo ma byc czytelne i proste i ono jest proste, ale co do czytelnosci - mam watpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera 09.07.07, 21:29 Nie masz za co mnie przepraszać, bo ja toruńską patriotką nie jestem:) NIkomu sie to logo nie podobało, na forach było strasznie krytykowane. Tym bardziej, że konkurs odbył sie w okolicznościach niejasnych, a jego rozstrzygniecie również. Po prostu któregos dnia ogłoszono w prasie zwycięski projekt.. a większość mieszkańców tego miasta, do których i ja sie wówczas zaliczałam, dopiero wówczas dowiedziało sie o konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Konkurs na logo Lublina: jest z czego wybiera 09.07.07, 21:37 Miejmy nadzieje, ze nasze lubleskie logo bedzie swietne. W Lodzi zwyciezca skasowal 15 tys podobnie jak to ma byc w Lublinie. Lodzkie logo tzw "rozesmiana lodka" takze ma moim zdaniem wady (czepialbym sie dwujezycznych napisow i zroznicowanej przesadnie czcionki) Zachodze w glowe co tez sie znajdzie na lubelskim... Zal ze musimy czekac na pokaz do sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Czyżby? 10.07.07, 19:36 To tym razem drobny spór, ale łódzkie logo ma dwie zasadnicze wady: 1) dla cudzoziemca jest dość nieczytelne; 2) zestaw odcieni jest drażniący. Toruńskie logo - z większym wyczuciem, ale dość nijakie. Jednak lepsze niż łódzkie, "IMHO". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk KonkurS... IP: *.resetnet.pl 11.07.07, 10:24 Konkursy organizuje sie na wsi. Zrobmy to wreszcie profesjonalnie w Lublinie - www.ogilvy.com (tak, w Warszawie tez maja biuro), www.saatchi.com (dla wiesniakow: www.saatchi.pl), www.wolffolins.com. Niestety te strony sa po angielsku, a my spik inglisz not gud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: KonkurS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:48 Cheche, Twoja wielkomiejska ogłada az wali po oczach... pozdro od wieśniary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy lizak Re: KonkurS... IP: *.devs.futuro.pl 13.07.07, 16:00 Panie analityk, zanim cokolwiek pan napiszesz prosze sie zaznajomic z okresleniem "system identyfikacji". Bo dzwoniac do sieciowych agencji reklamowych zeby Ci taki system wymyslily zostaniesz wysmiany tak glosnio ze bedzie slychac ten smiech pod Pultuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś