clavi 27.07.07, 12:48 Widzicie te biala plame po prawej, dolnej stronie mapy? Zal patrzec... www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_070727/ekonomia_a_1-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Nie ma nas 27.07.07, 13:45 Lotnisko lotniskiem.Natomiast jest istotniejsze pytanie - ilu inwestorów,którzy zainwestowali lub rozważają inwestowanie w Polsce zastanawiało się nad lokalizacją w chełmskim,lubelskim lub zamojskim.I nie chodzi mi o to,że zrezygnowali ponieważ nie ta infrastruktura,tylko czy wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek77 Re: Nie ma nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:52 Z tego co widzę podlaskie i warmińsko - mazurskie nie wygląda lepiej, chociaż to kiepskie pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie ma nas 27.07.07, 14:58 Mnie nie cieszy,że u innych jest źle,albo nawet gorzej.Mnie wkurza,że u nas jest gorzej niż mogłoby być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba bo u władzy żloby ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:37 ci dzialacze , ta administracja ...o Boże kopnij to w żyć bo nigdy u nas sie nic nie zmieni,zero wyobrazni, zero potrzeb poza własnymi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: bo u władzy żloby ..... 27.07.07, 16:58 No to obywatelko wiejska babo zaproponuj konkretne działanie współobywatelom,bo narzekać już wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie ma nas IP: *.chello.pl 27.07.07, 22:06 Eeeeee, tak pięknie, dziewiczo; mapa czysta i nie zabździana; i cichutko! Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Nie ma nas 27.07.07, 22:27 A moze by to wszystko bobem obsiac? Jeszcze ciszej bedzie... www.tvn24.pl/-1,1515975,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Nie ma nas 27.07.07, 23:47 Tak, tak i ogrodzić koniecznie i patrole poustawiać, żeby się jakaś cywilizacja (fuj) nie wdarła przypadiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epi Re:zerwat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 01:30 Można pobierać opłaty za wjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip pierdun Re:zerwat? IP: *.it-net.pl 28.07.07, 01:36 A może by tak przy okazji postawić jeszcze ze 60 MacDonaldów, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek77 Re: Nie ma nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:02 Nawet dziewica kiedyś staje się kobietą;o) Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Jak sprzedać Lubelszczyznę? 28.07.07, 08:47 Ciekawy artuklu w Kurierze. Region czystych, spokojnych miejsc. www.kurierlubelski.pl/index.php?module=dzial&func=viewpub&tid=9&pid=41505 Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Nie ma nas 28.07.07, 10:12 Ehh, dyskusja na temat lotniska na LubForum ma już ponad 300 postów i nic ( www.lubforum.pl/topics14/lotnisko-vt61.htm ). Końca nie widać, niczym w wyborczo-koalicyjnych gierkach Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie ma nas IP: *.it-net.pl 28.07.07, 10:28 W Sopocie spotkałam się z promocją Krakowa (zreztą pod hasłem "Kraków w Sopocie"). Wydano specjalne foldery (moim zdaniem kiepściutkie i skromniutkie), zorganizowano stoisko, gdzie mozna było zapoznac sie z informacją turystyczną, czestowano wyrobami cukierniczymi, a ładne dziewczyny roznosiły kolorowe folderki po Monciaku i nad morzem. Zainteresowanie ogromne, a cudzoziemców - szczególnie. Zorganizowano projekcje filmów, które w tytule i treści miały nazwe "Kraków". A gdyby tak... z tej dziewiczej krainy zrobic atut i zastrzelić tych ze zgniłego zachodu faktem,że gdzieś na świecie ostało się miejsce bez lotnisk i zwiariowanego przemysłu? Niech sobie nas potraktuja jak skansen, ale skansen tez jest atrakcją. A cudzoziemców nad morzem całe morze:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Nie ma nas 28.07.07, 10:42 A kto ma reklamować? Popatrz na to forum - tej niby stolicy województwa. Czym się ludzie interesują?Własnymi sprawami - tj.Lublin i okolice. Prawdziwą przyrodniczą atrakcją obecnego woj.lubelskiego jest Ziemia Chełmska i Roztocze.Ale tym nie zajmują się władze wojewódzkie.Dobrze,że przynajmniej myślą o szlaku kolejowym do Dorohuska /przez Chełm/ na trasie do Kijowa,o ekspresówce i obwodnicy Chełma. Dlatego powstała inicjatywa powołania Stowarzyszenia - Wschodni Trójkąt do promocji trójkąta Piaski,Włodawa,Tomaszów - czyli Ziemi Chełmskiej i Roztocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie ma nas IP: *.chello.pl 28.07.07, 22:38 Jak to: kto ma się tym zajmować? Chyba ci, którzy biorą kasę za pseudopromocję miasta, prawda? Nie znam się na tym, czy jest coś takiego jak biuro promocji regionu, ale myślę, że jesli ruszyłoby się coś w promocji miasta, to mozna byłoby ją rozszerzyć na region. Nie oceniam pracy urzędników zajmujących się tą dziedziną, bo nie do mnie należy ocena czyjejś pracy. Po prostu mówię co się dzieje w innych regionach. Odpowiedz Link Zgłoś